Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   REGULAMENT nr. 7 din 27 martie 2006  privind veniturile Comisiei Nationale a Valorilor Mobliare    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

REGULAMENT nr. 7 din 27 martie 2006 privind veniturile Comisiei Nationale a Valorilor Mobliare

EMITENT: COMISIA NATIONALA A VALORILOR MOBILIARE
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 306 din 5 aprilie 2006
CAP. I
Dispoziţii generale

ART. 1
Prezentul regulament stabileşte veniturile care se constituie ca surse proprii de finanţare ale Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare, denumitã în continuare C.N.V.M., potrivit urmãtoarelor acte normative:
- Statutul Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare, aprobat prin <>Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 25/2002 , aprobatã şi modificatã prin <>Legea nr. 514/2002 , modificat şi completat prin <>Legea nr. 297/2004 privind piaţa de capital, cu modificãrile şi completãrile ulterioare;
- <>Legea nr. 297/2004 privind piaţa de capital, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, denumitã în continuare <>Legea nr. 297/2004 .
ART. 2
Constituirea veniturilor proprii se face în conformitate cu prevederile art. 13 din Statutul Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare, denumit în continuare Statutul C.N.V.M.
ART. 3
(1) C.N.V.M. stabileşte şi modificã nivelul cotelor prevãzute în Statutul C.N.V.M. la art. 13 alin. (2) lit. a)-d), alin. (4) privind nivelul cotei percepute din valoarea tranzacţiilor derulate în cadrul oricãrui sistem alternativ de tranzacţionare, precum şi la alin. (5) al aceluiaşi articol, în cadrul limitei maxime.
(2) Cuantumul tarifelor şi comisioanelor prevãzute la art. 13 alin. (2) lit. f), g) şi j) din Statutul C.N.V.M. este stabilit prin prezentul regulament.
(3) Cuantumul tarifelor, comisioanelor şi veniturilor prevãzute în Statutul C.N.V.M. la art. 13 alin. (2) lit. e) şi k) şi alin. (4) privind cuantumul tarifelor sau comisioanelor pentru tranzacţiile cu instrumente financiare derivate, derulate în cadrul oricãrui sistem alternativ de tranzacţionare, se stabileşte de C.N.V.M. ca anexã la bugetul propriu de venituri şi cheltuieli şi se aprobã de Parlamentul României.

CAP. II
Determinarea, încasarea şi gestionarea veniturilor C.N.V.M.

ART. 4
(1) Nivelul cotei percepute de C.N.V.M. pentru tranzacţiile derulate pe orice piaţã reglementatã şi în cadrul sistemelor alternative de tranzacţionare, cu excepţia pieţelor reglementate de instrumente financiare derivate, este evidenţiat la pct. 1 din anexa care face parte integrantã din prezentul regulament.
(2) Sumele provenind din cota prevãzutã la alin. (1) se suportã de cumpãrãtor şi se calculeazã zilnic de cãtre:
- operatorii de piaţã, pentru tranzacţiile efectuate pe pieţele reglementate administrate de aceştia;
- operatorii de sistem, pentru tranzacţiile efectuate în cadrul sistemelor alternative de tranzacţionare administrate de aceştia.
(3) Entitãţile prevãzute la alin. (2) au obligaţia sã încaseze de la toţi participanţii care au acces la tranzacţionare pe pieţele reglementate şi/sau care tranzacţioneazã în cadrul sistemelor alternative de tranzacţionare sumele reprezentând cota prevãzutã la alin. (1), aplicatã la valoarea tranzacţiilor zilnice, şi sã efectueze viramentele respective, conform alin. (4), în contul indicat de C.N.V.M.
(4) Virarea sumelor datorate se va realiza lunar, cel târziu pânã la data de 25 a fiecãrei luni calendaristice, corespunzãtor volumului tranzacţiilor din luna precedentã, fãrã deducerea comisioanelor bancare din obligaţia de platã.
ART. 5
(1) Nivelul cotei percepute de C.N.V.M. din valoarea activului net înregistrat de organismele de plasament colectiv (O.P.C.V.M.) sau de cãtre alte organisme de plasament colectiv (A.O.P.C.), al cãror stat de origine este România şi care sunt înregistrate de C.N.V.M., este evidenţiat la pct. 2 din anexã.
(2) Baza de calcul la care se aplicã cota prevãzutã la alin. (1) este reprezentatã de valoarea activului net al organismelor de plasament colectiv în valori mobiliare (O.P.C.V.M.) şi al altor organisme de plasament colectiv (A.O.P.C.) înregistrate la C.N.V.M., calculatã de societatea de administrare a investiţiilor, de societatea de investiţii autoadministratã sau de cãtre A.O.P.C. autoadministrat, dupã caz, şi certificatã de depozitar pentru ultima zi lucrãtoare a fiecãrei luni calendaristice.
(3) Suma lunarã datoratã C.N.V.M. se calculeazã pe baza valorii activului net, în conformitate cu prevederile alin. (2), şi se determinã conform formulei:



Valoare activ net
────────────────── x nivel cotã (%)
12



(4) Virarea sumelor datorate se va realiza lunar, cel mai târziu pânã la data de 25 a fiecãrei luni calendaristice pentru luna precedentã.
(5) Sumele provenite din cota prevãzutã la alin. (1) se vireazã de cãtre societãţile de administrare a investiţiilor (S.A.I.) pentru O.P.C.V.M. şi A.O.P.C. aflate în administrarea sa şi de cãtre O.P.C.V.M. şi A.O.P.C. autoadministrate.
ART. 6
(1) Nivelul cotei percepute de C.N.V.M. pentru ofertele publice de vânzare este evidenţiat la pct. 3 din anexã.
(2) Sumele provenite din cota prevãzutã la alin. (1) se calculeazã la valoarea determinatã pe baza subscrierilor realizate şi se vireazã de cãtre ofertant la data închiderii derulãrii ofertei, în contul indicat de C.N.V.M.
(3) Dovada plãţii corecte a sumelor prevãzute la alin. (2) se prezintã la C.N.V.M. odatã cu raportul privind rezultatele ofertei.
ART. 7
(1) Nivelul cotei percepute de C.N.V.M. pentru ofertele publice de cumpãrare, respectiv de preluare, este evidenţiat la pct. 4 din anexã.
(2) Sumele provenite din aplicarea cotelor prevãzute la alin. (1) se calculeazã la valoarea determinatã pe baza subscrierilor realizate în ofertele publice de cumpãrare, respectiv de preluare, şi se vireazã de cãtre ofertant la data închiderii derulãrii ofertei, în contul indicat de C.N.V.M.
(3) Dovada plãţii corecte a sumelor prevãzute la alin. (2) se prezintã la C.N.V.M. odatã cu raportul privind rezultatele ofertei.
ART. 8
Sumele provenite din aplicarea tarifelor şi comisioanelor stabilite în conformitate cu prevederile art. 13 alin. (2) lit. e) din Statutul C.N.V.M., precum şi din aplicarea tarifelor sau comisioanelor pentru tranzacţiile derulate cu instrumente financiare derivate în cadrul oricãrui sistem alternativ de tranzacţionare se calculeazã şi se reţin lunar de cãtre operatorii de piaţã şi/sau operatorii de sistem de la fiecare parte contractantã şi se vireazã de cãtre aceştia în contul indicat de C.N.V.M., în prima decadã a fiecãrei luni calendaristice pentru luna precedentã.
ART. 9
(1) Tarifele şi comisioanele, percepute în conformitate cu prevederile art. 13 alin. (2) lit. f) din Statutul C.N.V.M., privind operaţiunile efectuate de C.N.V.M. sunt evidenţiate la pct. 5.1-5.8 din anexã.
(2) Eliberarea actelor individuale se va face cu condiţia prezentãrii cãtre C.N.V.M. a dovezii achitãrii sumelor datorate, cu excepţia cazului în care dovada achitãrii este cerutã ca document de autorizare/avizare/aprobare/ înregistrare/atestare.
ART. 10
(1) Tarifele percepute în conformitate cu prevederile art. 13 alin. (2) lit. g) şi j) din Statutul C.N.V.M. sunt evidenţiate la pct. 6 şi 8 din anexã.
(2) Sumele percepute pentru monitorizarea entitãţilor autorizate şi supravegheate de C.N.V.M. se determinã prin aplicarea cotei prevãzute la pct. 6.1.1-6.1.15 din anexã şi au drept bazã de calcul veniturile din exploatare obţinute lunar din activitãţile autorizate de C.N.V.M. realizate de acestea, calculate conform reglementãrilor contabile elaborate de C.N.V.M.
(3) Sumele datorate conform alin. (2) se vireazã trimestrial, pânã la data de 25 a primei luni din trimestrul urmãtor celui pentru care se datoreazã, în contul indicat de C.N.V.M. În cazul în care aceste sume se plãtesc anticipat astfel:
- pentru trimestrul I, pânã la data de 25 martie inclusiv,
- pentru trimestrul II, pânã la data de 25 iunie inclusiv,
- pentru trimestrul III, pânã la data de 25 septembrie inclusiv,
- pentru trimestrul IV, pânã la data de 25 decembrie inclusiv,
se acordã o reducere de 5%.
(4) Sumele provenite din tarifele de examinare şi de coordonare a activitãţii de formare profesionalã se calculeazã prin aplicarea la veniturile încasate de la beneficiarii serviciilor, de cãtre organismele de formare profesionalã atestate de C.N.V.M., a cotei evidenţiate la pct. 6.1.16 din anexã.
(5) Sumele datorate conform alin. (4) se vireazã în termen de maximum 5 zile calendaristice de la data încasãrii tarifelor de la beneficiarii serviciilor respective, în contul indicat de C.N.V.M.
(6) Sumele provenite din tarifele percepute pentru operaţiunile prevãzute la pct. 6.3, 6.6, 6.8, precum şi la pct. 8.1 şi 8.2 din anexã se achitã de beneficiarii serviciilor la data efectuãrii operaţiunilor respective, în contul indicat de C.N.V.M.
(7) Sumele provenite din tarifele percepute pentru operaţiunile prevãzute la pct. 6.5 din anexã se plãtesc de cãtre emitenţii de valori mobiliare cel mai târziu în ultima lunã a semestrului I al anului pentru care aceste sume se datoreazã.
(8) Sumele provenite din tarifele percepute pentru operaţiunile prevãzute la pct. 6.4 şi 6.7 din anexã se achitã de cãtre beneficiarii serviciilor anticipat, în contul indicat de C.N.V.M.
ART. 11
(1) Veniturile proprii ale C.N.V.M. se utilizeazã potrivit destinaţiei prevãzute în bugetul de venituri şi cheltuieli al C.N.V.M., aprobat anual de Parlamentul României, potrivit prevederilor art. 14 alin. (3) din Statutul C.N.V.M.
(2) Utilizarea veniturilor proprii încasate de C.N.V.M. se face conform prevederilor Statutului C.N.V.M. şi ale reglementãrilor C.N.V.M. emise în aplicarea legii.
(3) Veniturile proprii rãmase neutilizate la închiderea exerciţiului bugetar rãmân la dispoziţia C.N.V.M., urmând sã fie folosite în anul urmãtor, conform prevederilor art. 14 alin. (4) din Statutul C.N.V.M.

CAP. III
Încasarea veniturilor proprii

ART. 12
(1) Entitãţile care datoreazã sumele prevãzute la art. 4, 5, 8 şi la art. 10 alin. (2) şi (4) au obligaţia sã informeze C.N.V.M. prin situaţii lunare întocmite în baza datelor prevãzute la alin. (2).
(2) Situaţiile lunare se transmit în formã scrisã şi în format electronic pânã la data de 25 a fiecãrei luni calendaristice pentru luna precedentã şi vor conţine cel puţin urmãtoarele:
a) datele de identificare a debitorului;
b) categoria de venit;
c) scadenţa plãţii;
d) baza de calcul;
e) nivelul cotei/comisionului;
f) cuantumul sumei datorate, din care suma achitatã, inclusiv data şi numãrul documentului de platã, dupã caz;
g) observaţii;
h) semnãturile autorizate.
(3) Entitãţile care datoreazã sumele prevãzute la art. 10 alin. (2) au obligaţia sã transmitã, cel târziu pânã la data de 25 a lunii urmãtoare, balanţa de verificare din care sã rezulte distinct veniturile din exploatare.
ART. 13
(1) În cazul constatãrii unor diferenţe între datele raportate şi situaţia rezultatã în urma verificãrilor efectuate, C.N.V.M. solicitã în scris debitorului în cauzã clarificãrile şi corecturile ce se impun.
(2) Debitorul este obligat sã rãspundã solicitãrii în termen de 5 zile lucrãtoare, iar C.N.V.M. va recalcula obligaţia de platã, conform dispoziţiilor legale în vigoare.

CAP. IV
Penalitãţi şi sancţiuni

ART. 14
Pentru nevirarea sumelor prevãzute în prezentul regulament la termenele stabilite, C.N.V.M. va calcula penalitãţi pe zi de întârziere, în conformitate cu legislaţia aplicatã veniturilor bugetare.
ART. 15
(1) În cazul neraportãrii în termenele stabilite a datelor necesare pentru calcularea veniturilor C.N.V.M. se aplicã urmãtoarele penalitãţi:
a) majorarea cu 10% a sumei datorate, pentru întârzieri de cel mult 30 de zile calendaristice;
b) majorarea cu 30% a sumei datorate, pentru întârzieri cuprinse între 31 şi 60 de zile calendaristice;
c) majorarea cu 50% a sumei datorate, pentru întârzieri de peste 60 de zile calendaristice.
(2) În cazul raportãrii eronate a bazei de calcul, C.N.V.M. aplicã o penalitate de 50% la diferenţele constatate, la care se adaugã în mod corespunzãtor şi penalitãţile prevãzute la art. 14.
ART. 16
Pentru neplata sumelor datorate la termenele şi în condiţiile stabilite prin prezentul regulament sau pentru întârzieri de peste 90 de zile în condiţiile art. 15 alin. (1), C.N.V.M. va recurge la executarea silitã a acestora, potrivit legii, şi poate hotãrî, dupã caz, sancţionarea entitãţilor respective în conformitate cu prevederile art. 17 din Statutul C.N.V.M.
ART. 17
Sumele rezultate din penalitãţile aplicate corespunzãtor art. 14 şi 15, precum şi cele menţionate la pct. 7 din anexã se constituie ca venit al C.N.V.M. în conformitate cu prevederile art. 13 alin. (2) lit. h) din Statutul C.N.V.M.

CAP. V
Dispoziţii finale

ART. 18
(1) Tarifele pentru tranzacţiile cu obligaţiuni, inclusiv cele convertibile în acţiuni, şi pentru tranzacţiile cu drepturi de preferinţã prevãzute la pct. 1 din anexã, precum şi tarifele prevãzute la pct. 3 şi 5.1.21 din anexã se aplicã timp de 12 luni începând cu data intrãrii în vigoare a prezentului regulament.
(2) C.N.V.M. poate actualiza semestrial nivelul tarifelor percepute în conformitate cu evoluţia indicatorilor macroeconomici care stau la baza fundamentãrii bugetului de stat.
(3) Tarifele prevãzute în anexã se aplicã pentru actele individuale emise începând cu data intrãrii în vigoare a prezentului regulament.
ART. 19
Tarifele achitate de entitãţile reglementate şi supravegheate de C.N.V.M. nu se restituie acestora în cazul respingerii, prin decizie motivatã, a cererii de autorizare/ avizare/atestare/înregistrare.
ART. 20
Cota prevãzutã la art. 4 alin. (1) se aplicã tuturor tranzacţiilor efectuate în cadrul sistemelor de tranzacţionare administrate de Societatea Comercialã "BVB" - S.A., urmând a fi încasatã de Societatea Comercialã "BVB" - S.A. şi viratã, conform art. 4 alin. (4), în contul indicat de C.N.V.M.
ART. 21
(1) Prezentul regulament intrã în vigoare la data publicãrii acestuia şi a ordinului de aprobare a acestuia în Monitorul Oficial al României, Partea I, şi va fi publicat în Buletinul C.N.V.M. şi pe site-ul C.N.V.M. (www.cnvmr.ro).
(2) La data intrãrii în vigoare a prezentului regulament se abrogã Regulamentul nr. 2/2005 privind veniturile Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare, aprobat prin <>Ordinul preşedintelui Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare nr. 11/2005 , publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 248 din 28 martie 2005, şi Regulamentul nr. 12/2005 de modificare a Regulamentului nr. 2/2005 privind veniturile Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare, aprobat prin <>Ordinul preşedintelui Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare nr. 56/2005 , publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 929 din 18 octombrie 2005.

ANEXĂ


────────
la regulament
──────────────







────────┬────────────────────────────────┬─────────────────────────────────────┬───────────┐
Nr.crt.│ Categorie de venituri │ Fel operatiune/entitate │Nivel tarif│
│ conform art. 13 din │ │(lei)/cota │
│ Statutul C.N.V.M. │ │perceputa │
────────┼────────────────────────────────┼─────────────────────────────────────┼───────────┤
1. │Cotã de cel mult 0,08% din │Cotã din valoarea tranzacţiilor │ 0,08%│
│valoarea tranzacţiilor │derulate pe pieţele reglementate şi │ │
│derulate pe orice piaţã │în cadrul sistemelor alternative de │ │
│reglementatã, suportate de │tranzacţionare: │ │
│cãtre cumpãrãtor, cu │ │ │
│excepţia pieţelor │ │ │
│reglementate de instrumente │ │ │
│financiare derivate │ │ │
│ │Pentru tranzacţiile cu │ │
│Cota prevãzutã la alin.(2) lit. │obligaţiuni, inclusiv cele │ │
│a) şi e) din OUG nr. 25/2002 │convertibile în acţiuni, se aplicã │ 0,04%│
│aprobatã prin Legea nr. │cota: │ │
│514/2002 se aplicã şi │ │ │
│sistemelor alternative de │Pentru tranzactiile cu drepturi │ │
│tranzacţionare │de preferinta se aplica cota: │ 0,04%│
────────┼────────────────────────────────┼─────────────────────────────────────┼───────────┤
2. │Cotã de cel mult 0,1% din │ │ │
│valoarea activului net al │Cota asupra activului net al O.P.C. │ 0,1%│
│organismelor de plasament │ │ │
│colectiv în valori mobiliare │ │ │
│ │ │ │
│Cota prevãzutã la alin.(2) lit. │ │ │
│b) din OUG nr. 25/2002 aprobatã │ │ │
│prin <>Legea nr. 514/2002 se │ │ │
│aplicã şl altor organisme de │ │ │
│plasament colectiv, altele │ │ │
│decât O.P.C.V.M. │ │ │
────────┼────────────────────────────────┼─────────────────────────────────────┼───────────┤
3. │Cotã de cel mult 0,5% din │ │ │
│valoarea ofertelor publice de │ │ │
│vânzare*) │ │ │
│ │ │ │
│*)Nu se aplicã pentru cazurile │ │ │
│prevãzute la art. 15 alin. (1) │ │ │
│lit. b) pct. 1, 2 şi 3 din │ │ │
│Regulamentul C.N.V.M. nr.1/2006 │ │ │
────────┼────────────────────────────────┼─────────────────────────────────────┼───────────┤
3.1 │ │Cota din valoarea ofertelor publice │ 0,15%│
│ │de vânzare efectuate în vederea │ │
│ │admiterii la tranzacţionare pe o │ │
│ │piaţã reglementata a valorilor │ │
│ │mobiliare emise de societãţi comerci-│ │
│ │ale care s-au aflat în proprietatea │ │
│ │statului sau care se privatizeazã │ │
────────┼────────────────────────────────┼─────────────────────────────────────┼───────────┤
3.2 │ │Cotã din valoarea ofertelor publice │ 0,25%│
│ │de vânzare efectuate în vederea │ │
│ │admiterii valorilor mobiliare la │ │
│ │tranzacţionare pe o piaţã reglemen- │ │
│ │tatã, altele decâ cele prevãzute la │ │
│ │pct. 3.1. │ │
────────┼────────────────────────────────┼─────────────────────────────────────┼───────────┤
3.3 │ │Cotã din valoarea ofertelor publice │ 0,4%│
│ │de vânzare efectuate în vederea │ │
│ │majorãrii capitalului social al unui │ │
│ │emitent ale cãrui acţiuni sunt deja │ │
│ │admise la tranzacţionare pe o piaţã │ │
│ │reglementatã │ │
────────┼────────────────────────────────┼─────────────────────────────────────┼───────────┤
3.4 │ │Cotã din valoarea ofertelor publice │ │
│ │de vânzare de obligaţiuni emise │ │
│ │de: │ │
│ │a) autoritãţi ale administraţiei │ 0,3%│
│ │publice centrale din România şi din │ │
│ │alte state │ │
│ │b) autoritãţi ale administraţiei │ 0,15%│
│ │publice locale din România şi │ │
│ │organisme internaţionale │ │
────────┼────────────────────────────────┼─────────────────────────────────────┼───────────┤
3.5 │ │Cotã din valoarea ofertelor publice │ 0,5%│
│ │de vânzare, altele decât cele prevã- │ │
│ │zute la pct. 3.1. - 3.4. │ │
────────┼────────────────────────────────┼─────────────────────────────────────┼───────────┤
4. │Cotã de cel mult 2% din │a) Cotã achitatã la închiderea │ 1,50%│
│valoarea ofertelor publice de │ofertei publice de cumpãrare │ │
│cumpãrare-preluare │ │ │
│ │b) Cotã achitatã la închiderea │ │
│ │ofertei publice de preluare │ 2%│
────────┼────────────────────────────────┼─────────────────────────────────────┼───────────┤
5. │Tarife şi comisioane │ │ │
│percepute la activitãţile pentru│ │ │
│care se emite de cãtre C.N.V.M. │ │ │
│un act individual. │ │ │
────────┼────────────────────────────────┼─────────────────────────────────────┼───────────┤
5.1 │Tarife percepute pentru emiterea│ │ │
│deciziei de autorizare/ │ │ │
│respingere a autorizaţiei │ │ │
────────┼────────────────────────────────┼─────────────────────────────────────┼───────────┤
5.1.1 │ │Autorizare/respingere autorizare │ │
│ │societãţi de servicii de investiţii │ │
│ │financiare/sucursale intermediari │ │
│ │din statele nemembre: │ │
│ │- pentru societãţile de servicii de │ │
│ │ investiţii financiare/sucursalele │ │
│ │ intermediarilor din statele │ │
│ │ nemembre care presteazã │ 10.000 lei│
│ │ serviciile de investiţii financiare│ │
│ │ corespunzãtoare nivelurilor de │ │
│ │ capital iniţial prevãzute la art. 7│ │
│ │ alin. (1) lit. a) şi b) din Legea │ │
│ │ nr. 297/2004 │ │
│ │- pentru societãţile de servicii de │ │
│ │ investiţii financiare/sucursalele │ │
│ │ intermediarilor din statele │ │
│ │ nemembre care presteazã │ 20.000 lei│
│ │ serviciile de investiţii │ │
│ │ financiare corespunzãtoare │ │
│ │ nivelului de capital iniţial │ │
│ │ prevãzut la art. 7 alin. (1) │ │
│ │ lit. c) din <>Legea nr. 297/2004 │ │
────────┼────────────────────────────────┼─────────────────────────────────────┼───────────┤
5.1.2 │ │Autorizare/respingere autorizare │ 7.500 lei│
│ │traderi │ │
────────┼────────────────────────────────┼─────────────────────────────────────┼───────────┤
5.1.3 │ │Autorizare/respingere autorizare │ │
│ │consultant de investiţii │ │
│ │- persoanã fizicã │ 2.500 lei│
│ │- persoanã juridicã │ 7.500 lei│
────────┼────────────────────────────────┼─────────────────────────────────────┼───────────┤
5.1.4 │ │Autorizare/respingere autorizare │ 500 lei│
│ │agent pentru servicii de investiţii │ │
│ │financiare │ │
────────┼────────────────────────────────┼─────────────────────────────────────┼───────────┤
5.1.5 │ │Autorizare/respingere autorizare │ 500 lei│
│ │reprezentant compartiment de control │ │
│ │intern │ │
────────┼────────────────────────────────┼─────────────────────────────────────┼───────────┤
5.1.6 │ │Aprobare/validare/respingere │ 500 lei│
│ │aprobare/respingere validare │ │
│ │conducãtor/membru consiliu de │ │
│ │administraţie al operatorului de │ │
│ │piaţã, depozitarului central, casei │ │
│ │de compensare şi contrapãrtii │ │
│ │centrale │ │
────────┼────────────────────────────────┼─────────────────────────────────────┼───────────┤
5.1.7 │ │Autorizare/respingere autorizare │ 10.000 lei│
│ │societate de administrare a investi- │ │
│ │ţiilor/sucursalã societate de │ │
│ │administrare a investiţiilor din │ │
│ │statele nemembre │ │
────────┼────────────────────────────────┼─────────────────────────────────────┼───────────┤
5.1.8 │ │Autorizare/respingere autorizare │ 5.000 lei│
│ │fond deschis de investiţii │ │
────────┼────────────────────────────────┼─────────────────────────────────────┼───────────┤
5.1.9 │ │Autorizare/respingere autorizare │ 10.000 lei│
│ │societate de investiţii │ │
────────┼────────────────────────────────┼─────────────────────────────────────┼───────────┤
5.1.10 │ │Autorizare/respingere autorizare │100.000 lei│
│ │operator de piaţã │ │
────────┼────────────────────────────────┼─────────────────────────────────────┼───────────┤
5.1.11 │ │Autorizare/respingere autorizare │ 25.000 lei│
│ │piaţã reglementatã │ │
────────┼────────────────────────────────┼─────────────────────────────────────┼───────────┤
5.1.12 │ │Aprobare/respingere aprobare │ 25.000 lei│
│ │constituire şi administrare a unui │ │
│ │sistem alternativ de tranzacţionare │ │
────────┼────────────────────────────────┼─────────────────────────────────────┼───────────┤
5.1.13 │ │Autorizare/respingere autorizare │200.000 lei│
│ │depozitar central │ │
────────┼────────────────────────────────┼─────────────────────────────────────┼───────────┤
5.1.14 │ │Autorizare/respingere autorizare │200.000 lei│
│ │casa de compensare/contraparte │ │
│ │centralã pentru instrumente financi- │ │
│ │are derivate │ │
────────┼────────────────────────────────┼─────────────────────────────────────┼───────────┤
5.1.15 │ │Autorizare/respingere autorizare │100.000 lei│
│ │contraparte centralã pentru │ │
│ │instrumente financiare, altele decât │ │
│ │cele derivate, cu excepţia celei │ │
│ │care are calitatea de depozitar │ │
│ │central │ │
────────┼────────────────────────────────┼─────────────────────────────────────┼───────────┤
5.1.16 │ │Autorizare/respingere autorizare │ 700 lei│
│ │modificãri în modul de organizare │ │
│ │şi funcţionare a entitãţilor │ │
│ │autorizate │ │
────────┼────────────────────────────────┼─────────────────────────────────────┼───────────┤
5.1.17 │ │Autorizare/respingere autorizare │ │
│ │ca investitor calificat a persoanelor│ │
│ │fizice şi juridice subiect al │ │
│ │recunoaşterii reciproce, prevãzute │ │
│ │la art. 2 alin. (1) pct. 15 lit. d) │ │
│ │şi e) din <>Legea nr. 297/2004 privind │ │
│ │piaţa de capital, cu modificãrile şi │ │
│ │completãrile ulterioare │ │
│ │- persoanã fizicã │ 2.500 lei│
│ │- persoanã juridicã │ 5.000 lei│
────────┼────────────────────────────────┼─────────────────────────────────────┼───────────┤
5.1.18 │ │Aprobare/respingere aprobare │ 1.000 lei│
│ │reglementare emisã de entitãţile │ │
│ │autorizate şi supravegheate │ │
│ │ │ │
────────┼────────────────────────────────┼─────────────────────────────────────┼───────────┤
5.1.19 │ │Aprobare anunţ preliminar pentru │ 1.000 lei│
│ │ofertele publice │ │
────────┼────────────────────────────────┼─────────────────────────────────────┼───────────┤
5.1.20 │ │Aprobare anunţ întocmit în vederea │ 5.000 lei│
│ │exercitãrii dreptului prevãzut la │ │
│ │<>art. 206 din Legea nr. 297/2004 │ │
│ │Aprobare anunţ întocmit în │ 100 lei│
│ │vederea exercitãrii dreptului │ │
│ │prevãzut la art. 207 din Legea │ │
│ │nr. 297/2004 │ │
────────┼────────────────────────────────┼─────────────────────────────────────┼───────────┤
5.1.21 │ │Aprobare prospect întocmit in │ 5.000 lei│
│ │vederea admiterii la tranzacţionare │ │
│ │pe o piaţã reglementatã, în condi- │ │
│ │ţiile în care admiterea nu este │ │
│ │precedatã de o ofertã publicã. │ │
────────┼────────────────────────────────┼─────────────────────────────────────┼───────────┤
5.1.22 │ │Aprobare prospect simplificat │ 3.000 lei│
│ │întocmit pentru cazurile prevãzute │ │
│ │la art. 15 alin. (1) lit. b) │ │
│ │pct. 1, 2 şi 3 din Regulamentul │ │
│ │C.N.V.M. nr. 1/2006 │ │
────────┼────────────────────────────────┼─────────────────────────────────────┼───────────┤
5.1.23 │ │Aprobare prospect simplificat întoc- │ │
│ │mit pentru cazul prevãzut la art. 15 │ │
│ │alin. (1) lit. b) pct. 5 din │ │
│ │<>Regulamentul C.N.V.M. nr. 1/2006 , │ │
│ │pentru valorile mobiliare oferite, │ │
│ │alocate sau care urmeazã sã fie │ │
│ │alocate; │ │
│ │- cu titlu gratuit │ 3.000 lei│
│ │- cu titlu oneros │0,5% din │
│ │ │valoarea │
│ │ │acestora │
────────┼────────────────────────────────┼─────────────────────────────────────┼───────────┤
5.1.24 │ │Aprobare prospect preliminar în │ 2.500 lei│
│ │vederea evaluãrii succesului unei │ │
│ │viitoare oferte │ │
────────┼────────────────────────────────┼─────────────────────────────────────┼───────────┤
5.2 │Tarife percepute pentru emiterea│ │ │
│avizului/deciziei de respingere │ │ │
│a cererii de avizare │ │ │
────────┼────────────────────────────────┼─────────────────────────────────────┼───────────┤
5.2.1 │ │Avizare/respingere avizare │ 15.000 lei│
│ │depozitar │ │
────────┼────────────────────────────────┼─────────────────────────────────────┼───────────┤
5.2.2 │ │Inregistrare/respingere înregistrare │ 10.000 lei│
│ │A.O.P.C./O.P.C. nearmonizate din │ │
│ │state membre/ O.P.C. din state │ │
│ │nemembre │ │
────────┼────────────────────────────────┼─────────────────────────────────────┼───────────┤
5.2.3 │ │Avizare/ respingere avizare │ 700 lei│
│ │modificãri în modul de organizare │ │
│ │şi funcţionare a entitãţilor │ │
│ │menţionate la pct. 5.2.1 şi 5.2.2 │ │
────────┼────────────────────────────────┼─────────────────────────────────────┼───────────┤
5.3 │Tarife percepute pentru │ │ 10.000 lei│
│emiterea atestatului de │ │ │
│înregistrare/deciziei de │ │ │
│respingere a înregistrãrii │ │ │
│grupurilor la C.N.V.M. │ │ │
────────┼────────────────────────────────┼─────────────────────────────────────┼───────────┤
5.4 │Tarife percepute pentru │ │ │
│emiterea actului individual/ │ │ │
│deciziei de respingere de │ │ │
│înscriere în Registrul C.N.V.M. │ │ │
────────┼────────────────────────────────┼─────────────────────────────────────┼───────────┤
5.4.1 │Tarife percepute pentru emiterea│ │ │
│actului individual de înscriere │ │ │
│în Registrul C.N.V.M. a entitã- │ │ │
│ţilor ce se autorizeazã/avizeazã│ │ │
│de C.N.V.M. │ │ │
────────┼────────────────────────────────┼─────────────────────────────────────┼───────────┤
5.4.1.1 │ │Înscriere societate de servicii de │ │
│ │investiţii financiare/sucursalã a │ │
│ │intermediarilor din statele nemembre:│ │
│ │- pentru societãţile de │ 1.000 lei│
│ │ servicii de investiţii │ │
│ │ financiare/sucursalele │ │
│ │ intermediarilor din statele │ │
│ │ nemembre care presteazã │ │
│ │ serviciile de investiţii financiare│ │
│ │ corespunzãtoare nivelurilor de │ │
│ │ capital iniţial prevãzute la art. 7│ │
│ │ alin. (1) lit. a) şi b) din │ │
│ │ <>Legea nr. 297/2004 │ │
│ │- pentru societãţile de servicii de │ │
│ │ investiţii financiare/sucursalele │ │
│ │ intermediarilor din statele │ 1.000 lei│
│ │ nemembre care presteazã serviciile │ │
│ │ de investiţii financiare │ │
│ │ corespunzãtoare nivelului de │ │
│ │ capital iniţial prevãzut la │ │
│ │ art. 7 alin. (1) lit. c) din │ │
│ │ <>Legea nr. 297/2004 │ │
────────┼────────────────────────────────┼─────────────────────────────────────┼───────────┤
5.4.1.2 │ │Înscriere traderi │ 1.000 lei│
────────┼────────────────────────────────┼─────────────────────────────────────┼───────────┤
5.4.1.3 │ │Înscriere consultant de investiţii │ │
│ │- persoanã fizicã │ 100 lei│
│ │- persoanã juridicã │ 1.000 lei│
────────┼────────────────────────────────┼─────────────────────────────────────┼───────────┤
5.4.1.4 │ │Înscriere agent pentru servicii de │ 100 lei│
│ │investiţii financiare │ │
────────┼────────────────────────────────┼─────────────────────────────────────┼───────────┤
5.4.1.5 │ │Înscriere reprezentant │ 100 lei│
│ │compartiment de control intern │ │
────────┼────────────────────────────────┼─────────────────────────────────────┼───────────┤
5.4.1.6 │ │Înscriere societate de administrare │ 1.000 lei│
│ │a investiţiilor/sucursalã a │ │
│ │societãţilor de administrare a │ │
│ │investiţiilor din statele nemembre │ │
────────┼────────────────────────────────┼─────────────────────────────────────┼───────────┤
5.4.1.7 │ │Înscriere fond deschis de investiţii │ 1.000 lei│
────────┼────────────────────────────────┼─────────────────────────────────────┼───────────┤
5.4.1.8 │ │Înscriere societate de investiţii │ 1.000 lei│
────────┼────────────────────────────────┼─────────────────────────────────────┼───────────┤
5.4.1.9 │ │Înscriere operator de piaţã │ 1.000 lei│
────────┼────────────────────────────────┼─────────────────────────────────────┼───────────┤
5.4.1.10│ │Înscriere sistem alternativ de │ 1.000 lei│
│ │tranzacţionare │ │
────────┼────────────────────────────────┼─────────────────────────────────────┼───────────┤
5.4.1.11│ │Înscriere depozitar │ 1.000 lei│
────────┼────────────────────────────────┼─────────────────────────────────────┼───────────┤
5.4.1.12│ │Înscriere A.O.P.C./O.P.C. │ 1.000 lei│
│ │nearmonizate din state membre/O.P.C. │ │
│ │din state nemembre │ │
────────┼────────────────────────────────┼─────────────────────────────────────┼───────────┤
5.4.1.13│ │Înscriere ca investitori calificaţi a│ │
│ │persoanelor fizice şi juridice │ │
│ │subiect al recunoaşterii reciproce, │ │
│ │prevãzute la art. 2 alin. (1) pct. 15│ │
│ │lit. d) şi e) din <>Legea nr. 297/2004 │ │
│ │privind piaţe de capital, cu │ │
│ │modificãrile şi completãrile │ │
│ │ulterioare │ │
│ │- persoanã fizicã │ 100 lei│
│ │- persoanã juridicã │ 1.000 lei│
────────┼────────────────────────────────┼─────────────────────────────────────┼───────────┤
5.4.2 │Tarife percepute pentru │ │ │
│emiterea atestatului/deciziei de│ │ │
│respingere de înscriere în │ │ │
│Registrul C.N.V.M. a entitãţilor│ │ │
│care nu sunt subiect al │ │ │
│autorizãrii/avizãrii C.N.V.M. │ │ │
────────┼────────────────────────────────┼─────────────────────────────────────┼───────────┤
5.4.2.1 │ │Înscriere/respingere înscriere │ 20.000 lei│
│ │instituţie de credit ca intermediar │ │
────────┼────────────────────────────────┼─────────────────────────────────────┼───────────┤
5.4.2.2 │ │Înscriere/respingere înscriere │ │
│ │intermediar/sucursalã intermediar din│ │
│ │statele membre: │ │
│ │- pentru societãţile de servicii │ 10.000 lei│
│ │ de investiţii financiare/ │ │
│ │ sucursalele intermediarilor din │ │
│ │ statele membre care presteazã │ │
│ │ serviciile de investiţii │ │
│ │ financiare corespunzãtoare │ │
│ │ nivelurilor de capital iniţial │ │
│ │ prevãzute la art. 7 alin. (1) │ │
│ │ lit. a) şi b) din Legea │ │
│ │ nr. 297/2004 │ │
│ │- pentru societãţile de │ 20.000 lei│
│ │ servicii de investiţii financiare/ │ │
│ │ sucursalele intermediarilor din │ │
│ │ statele membre care presteaza │ │
│ │ serviciile de investiţii │ │
│ │ financiare corespunzãtoare │ │
│ │ nivelului de capital iniţial │ │
│ │ prevãzut la art. 7 alin. (1) │ │
│ │ lit. c) din <>Legea nr. 297/2004 │ │
────────┼────────────────────────────────┼─────────────────────────────────────┼───────────┤
5.4.2.3 │ │Înscriere/respingere societate de │ 10.000 lei│
│ │administrare a investitiilor/ │ │
│ │sucursalã din statele membre │ │
────────┼────────────────────────────────┼─────────────────────────────────────┼───────────┤
5.4.2.4 │ │Înscriere/respingere înscriere fond │ 5.000 lei│
│ │deschis de investiţii din statele │ │
│ │membre │ │
────────┼────────────────────────────────┼─────────────────────────────────────┼───────────┤
5.4.2.5 │ │Înscriere/respingere înscriere │ 10.000 lei│
│ │societate de investiţii din statele │ │
│ │membre │ │
────────┼────────────────────────────────┼─────────────────────────────────────┼───────────┤
5.4.2.6 │ │Înscriere/respingere înscriere │ │
│ │administratori speciali: │ │
│ │- persoanã fizicã │ 1.000 lei│
│ │- persoanã juridicã │ 3.000 lei│
────────┼────────────────────────────────┼─────────────────────────────────────┼───────────┤
5.4.2.7 │ │Înscriere/respingere înscriere │ │
│ │lichidatori: │ │
│ │- persoanã fizicã │ 1.000 lei│
│ │'ad persoanã juridicã │ 3.000 lei│
────────┼────────────────────────────────┼─────────────────────────────────────┼───────────┤
5.4.2.8 │ │Înscriere/respingere înscriere │ │
│ │evaluatori/experţi independenţi: │ │
│ │- persoanã fizicã │ 1.000 lei│
│ │- persoanã juridicã │ 3.000 lei│
────────┼────────────────────────────────┼─────────────────────────────────────┼───────────┤
5.4.2.9 │ │Înscriere/respingere înscriere │ 5.000 lei│
│ │investitori calificaţi: │ │
────────┼────────────────────────────────┼─────────────────────────────────────┼───────────┤
5.4.2.10│ │Operarea în Registrul C.N.V.M. a │ 500 lei│
│ │modificãrilor în modul de organizare │ │
│ │şi funcţionare al entitãţilor │ │
│ │menţionate la pct. 5.4.2.1 - 5.4.2.9 │ │
────────┼────────────────────────────────┼─────────────────────────────────────┼───────────┤
5.5 │Tarif perceput pentru emiterea │ │ │
│atestatelor de formare │ │ │
│profesionalã │ │ │
────────┼────────────────────────────────┼─────────────────────────────────────┼───────────┤
5.5.1 │ │Atestare a calitãţii de organism de │ 10.000 lei│
│ │formare profesionalã │ │
────────┼────────────────────────────────┼─────────────────────────────────────┼───────────┤
5.5.2 │ │Modificare atestat de organism de │ 500 lei│
│ │formare profesionalã │ │
────────┼────────────────────────────────┼─────────────────────────────────────┼───────────┤
5.5.3 │ │Eliberare atestat profesional │ 100 lei│
│ │persoanã fizicã │ │
────────┼────────────────────────────────┼─────────────────────────────────────┼───────────┤
5.6 │Tarif perceput pentru │Retragere autorizatii/avize/atestate │ 200 lei│
│emiterea deciziei de │la solicitarea entitãţilor respective│ │
│retragere a autorizaţiei/ │ │ │
│avizului/atestatului la cererea │ │ │
│entitãţii │ │ │
────────┼────────────────────────────────┼─────────────────────────────────────┼───────────┤
5.7 │Tarif perceput pentru │ │ 500 lei│
│emiterea atestatului de radiere,│ │ │
│la cererea entitãţii, a │ │ │
│fiecãruia dintre instrumentele │ │ │
│financiare înregistrate la │ │ │
│C.N.V.M. │ │ │
────────┼────────────────────────────────┼─────────────────────────────────────┼───────────┤
5.8 │Tarif pentru emiterea avizului │Emiterea avizelor la rãspunsuri │ 5.000 lei│
│de interpretare oficialã a │oficiale la chestiuni privind │ │
│reglementãrilor │aplicarea legii si a normelor │ │
│ │reglementare │ │
────────┼────────────────────────────────┼─────────────────────────────────────┼───────────┤
6. │Tarife percepute pentru │ │ │
│prestarea de servicii cãtre │ │ │
│entitãţile supravegheate sau │ │ │
│terţe persoane │ │ │
────────┼────────────────────────────────┼─────────────────────────────────────┼───────────┤
6.1 │Cotã aplicatã la veniturile de │ │ │
│exploatare perceputã pentru │ │ │
│monitorizarea entitãţilor │ │ │
│supravegheate │ │ │
────────┼────────────────────────────────┼─────────────────────────────────────┼───────────┤
6.1.1 │ │Societãţi de servicii de investiţii │1% din │
│ │financiare cu activitãţile lor │veniturile │
│ │ │de exploa- │
│ │ │tare │
────────┼────────────────────────────────┼─────────────────────────────────────┼───────────┤
6.1.2 │ │Instituţii de credit │1% din │
│ │ │veniturile │
│ │ │aferente │
│ │ │serviciilor│
│ │ │de investi-│
│ │ │ţii finan- │
│ │ │ciare │
────────┼────────────────────────────────┼─────────────────────────────────────┼───────────┤
6.1.3 │ │Intermediari şi societãţi de │1 % din │
│ │administrare a investiţiilor din │veniturile │
│ │statele membre sau nemembre │de exploa- │
│ │înregistrate în Registrul C.N.V.M. │tare reali-│
│ │ │zate în │
│ │ │România │
────────┼────────────────────────────────┼─────────────────────────────────────┼───────────┤
6.1.4 │ │Traderi │1% din │
│ │ │veniturile │
│ │ │de exploa- │
│ │ │tare │
────────┼────────────────────────────────┼─────────────────────────────────────┼───────────┤
6.1.5 │ │Consultanţi de investiţii │1% din │
│ │ │veniturile │
│ │ │obţinute │
│ │ │din activi-│
│ │ │tatea de │
│ │ │consultanţã│
────────┼────────────────────────────────┼─────────────────────────────────────┼───────────┤
6.1.6 │ │Societãţi de administrare a │1 % din │
│ │investiţiilor │veniturile │
│ │ │de │
│ │ │exploatare │
────────┼────────────────────────────────┼─────────────────────────────────────┼───────────┤
6.1.7 │ │Societãţi de investitii şi societãţi │1% din │
│ │de investiţii de tip închis care se │veniturile │
│ │autoadministreazã │de │
│ │ │exploatare │
────────┼────────────────────────────────┼─────────────────────────────────────┼───────────┤
6.1.8 │ │Depozitari │1% din │
│ │ │veniturile │
│ │ │obţinute │
│ │ │din │
│ │ │activitatea│
│ │ │de │
│ │ │depozitare │
────────┼────────────────────────────────┼─────────────────────────────────────┼───────────┤
6.1.9 │ │Operatori de piatã/operatori de │1% din │
│ │sistem │veniturile │
│ │ │de │
│ │ │exploatare │
────────┼────────────────────────────────┼─────────────────────────────────────┼───────────┤
6.1.10 │ │Depozitar central │1% din │
│ │ │veniturile │
│ │ │de │
│ │ │exploatare │
────────┼────────────────────────────────┼─────────────────────────────────────┼───────────┤
6.1.11 │ │Casa de compensare/contraparte │1% din │
│ │centrala │veniturile │
│ │ │de │
│ │ │exploatare │
────────┼────────────────────────────────┼─────────────────────────────────────┼───────────┤
6.1.12 │ │S.C. Bursa de Valori Bucureşti S.A. │1% din │
│ │ │veniturile │
│ │ │de │
│ │ │exploatare │
────────┼────────────────────────────────┼─────────────────────────────────────┼───────────┤
6.1.13 │ │S.C. Bursa Monetar Financiarã şi de │1% din │
│ │Mãrfuri S.A. Sibiu │veniturile │
│ │ │de │
│ │ │exploatare │
────────┼────────────────────────────────┼─────────────────────────────────────┼───────────┤
6.1.14 │ │Societatea Naţionalã de │1% din │
│ │Compensare Decontare şi │veniturile │
│ │Depozitare a Valorilor Mobiliare │de │
│ │ │exploatare │
────────┼────────────────────────────────┼─────────────────────────────────────┼───────────┤
6.1.15 │ │Societãţi de registru │1% din │
│ │ │veniturile │
│ │ │de │
│ │ │exploatare │
────────┼────────────────────────────────┼─────────────────────────────────────┼───────────┤
6.1.16 │ │Organisme de formare profesionala, │30% din │
│ │ │veniturile │
│ │ │încasate de│
│ │ │la benefi- │
│ │ │ciarii │
│ │ │cursurilor │
│ │ │de formare │
────────┼────────────────────────────────┼─────────────────────────────────────┼───────────┤
6.2 │Tarif pentru eliberarea de │ │5 lei/ │
│duplicate de pe actele │ │paginã │
│individuale emise de C.N.V.M. │ │ │
────────┼────────────────────────────────┼─────────────────────────────────────┼───────────┤
6.3. │Tarif pentru eliberarea de │Persoane fizice/juridice interesate │ │
│copii ale documentelor cu │ │ │
│caracter public referitoare la │ │ │
│emitenţii de valori mobiliare │ │ │
│şi la instrumentele financiare, │ │ │
│aflate în pãstrarea şi ├─────────────────────────────────────┼───────────┤
│administrarea C.N.V.M. │- pe suport hârtie │0,5 lei/ │
│ │ │pagina │
│ ├─────────────────────────────────────┼───────────┤
│ │- pe suport magnetic │0,5 lei/pag│
│ │ │fiecãrui │
│ │ │fişier │
│ │ │conţinut, │
│ │ │plus costul│
│ │ │suportului │
────────┼────────────────────────────────┼─────────────────────────────────────┼───────────┤
6.4. │Tarif pentru înregistrarea la │ │ 1.000 lei│
│C.N.V.M. a fiecãruia dintre │ │ │
│instrumentele financiare │ │ │
│prevãzute la art. 2 alin. (1) │ │ │
│pct. 11 lit. a) şi pct. 12 │ │ │
│din <>Legea nr. 297/2004 │ │ │
────────┼────────────────────────────────┼─────────────────────────────────────┼───────────┤
│ │- societãţile cu capital │ 1.000 lei/│
│ │social/valoare emisiune de pânã la │an │
│ │1 mil. lei, inclusiv │ │
│ ├─────────────────────────────────────┤ │
│ │- societãţile cu capital │ 2.000 lei/│
│ │social/valoare emisiune peste │an │
│Tarif de menţinere a valonlor │1 mil. pana la 5 mil. inclusiv │ │
6.5. │mobiliare la C.N.V.M. pentru: ├─────────────────────────────────────┤ │
│ │- societãţile cu capital │ 3.000 lei/│
│ │social/valoare emisiune peste 5 mil. │an │
│ │pânã la 10 mil. inclusiv │ │
│ ├─────────────────────────────────────┤ │
│ │- societãţile cu cap. social/valoare │ 4.000 lei/│
│ │emisiune peste 10 mil. │an │
────────┼────────────────────────────────┼─────────────────────────────────────┼───────────┤
6.6. │Tarif pentru publicarea unor │Persoane fizice şi juridice │60 lei/ │
│documente pe website-ul │prevãzute în reglementãrile │paginã dar │
│C.N.V.M.* │C.N.V.M. │nu mai │
│ │ │puţin de │
│ │ │200 lei │
│ │ │ │
│*) Nu se aplicã rapoartelor │ │ │
│transmise în conformitate cu │ │ │
│prevederile art. 112 din │ │ │
│Regulamentul C.N.V.M. nr. │ │ │
│1/2006 de entitãţile ale cãror │ │ │
│valori mobiliare sunt admis │ │ │
│la tranzacţionare pe o piaţã │ │ │
│reglementatã │ │ │
────────┼────────────────────────────────┼─────────────────────────────────────┼───────────┤
6.7 │Tarif pentru accesarea │ │35 lei/lunã│
│anumitor secţiuni ale website- │ │ │
│ului C.N.V.M. │ │ │
────────┼────────────────────────────────┼─────────────────────────────────────┼───────────┤
6.8 │Tarif perceput pentru │ │ 1.000 lei│
│acordarea de consultanţã, la │ │ │
│cerere, de cãtre C.N.V.M. în │ │ │
│vederea înfiinţãrii unei │ │ │
│entitãţi supuse autorizãrii/ │ │ │
│avizãrii de cãtre C.N.V.M. │ │ │
────────┼────────────────────────────────┼─────────────────────────────────────┼───────────┤
7. │Penalitãţi stabile prin │Entitãţile supuse supravegherii │0,15 % │
│reglementãri proprii ca │C.N.V.M │pentru │
│sancţiuni patrimoniale │ │fiecare zi │
│ │ │de întâr- │
│ │ │ziere │
────────┼────────────────────────────────┼─────────────────────────────────────┼───────────┤
8. │Activitãţi de editurã │ │ │
│publicitate, multiplicare │ │ │
────────┼────────────────────────────────┼─────────────────────────────────────┼───────────┤
8.1. │ │Acte individuale ale entitãţilor, │20 lei/pag.│
│ │emise de C.N.V.M., convocatoare │ │
│Tarif perceput pentru │pentru AGA din cadrul societãţilor │ │
│publicarea în Buletinul Oficial │de investiţii autorizate de C.N.V.M.,│ │
│al C.N.V.M │declararea furtului de valori │ │
│ │mobiliare sau instrumente │ │
│ │financiare │ │
────────┼────────────────────────────────┼─────────────────────────────────────┼───────────┤
8.2. │ │a) Rapoarte cerute de C.N.V.M. │ 150 lei│
│ │privind operaţiuni reclamate şi │ │
│ │rapoarte curente ale societãţilor │ │
│ │admise la tranzacţionare care conţin │ │
│ │pânã la 2 pagini │ │
│ ├─────────────────────────────────────┼───────────┤
│ │b) Rapoarte cerute de C.N.V.M. │ 60 lei/│
│ │privind operaţiuni reclamate şi │paginã │
│ │rapoarte curente ale societãţilor │ │
│ │admise la tranzacţionare care conţin │ │
│ │peste 2 pagini │ │
────────┴────────────────────────────────┴─────────────────────────────────────┴───────────┘


____________
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016