Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   REGULAMENT din 5 septembrie 2023  de organizare şi funcţionare al grupului interministerial pentru coordonarea, elaborarea şi implementarea strategiei naţionale în domeniul tehnologiilor cuantice    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

 REGULAMENT din 5 septembrie 2023 de organizare şi funcţionare al grupului interministerial pentru coordonarea, elaborarea şi implementarea strategiei naţionale în domeniul tehnologiilor cuantice

EMITENT: Ministerul Cercetarii, Inovarii si Digitalizarii
PUBLICAT: Monitorul Oficial nr. 832 din 15 septembrie 2023
──────────
    Aprobat prin ORDINUL nr. 21.092 din 5 septembrie 2023, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 832 din 15 septembrie 2023.
──────────
    ART. 1
    Dispoziţii generale
    (1) Prezentul regulament de organizare şi funcţionare (ROF) stabileşte modul de organizare şi funcţionare a grupului interministerial pentru coordonarea, elaborarea şi implementarea strategiei naţionale în domeniul tehnologiilor cuantice, denumit în continuare Grup interministerial, cu accent pe colaborarea interdisciplinară şi sinergiile dintre diferitele domenii ale acestui sector.
    (2) Grupul interministerial este constituit în conformitate cu prevederile Memorandumului nr. 20/19172/MN din data de 23.05.2023, cu tema „Adoptarea unui plan strategic naţional pentru dezvoltarea tehnologiilor cuantice şi crearea unui grup interministerial pentru elaborarea legislaţiei şi a politicii naţionale în acest domeniu“.

    ART. 2
    Coordonator, membri şi invitaţi ai Grupului interministerial
    (1) Grupul interministerial este coordonat de către un reprezentant al Ministerului Cercetării, Inovării şi Digitalizării.
    (2) Toţi membrii Grupului interministerial participă la procesul de coordonare interministerială, analiză şi decizie privind coordonarea, elaborarea şi implementarea strategiei naţionale în domeniul tehnologiilor cuantice.
    (3) În cazul în care, din motive obiective, un membru al Grupului interministerial nu poate participa la o şedinţă, un alt reprezentant al instituţiei pe care o reprezintă poate participa la şedinţe numai în baza unui mandat asumat de către conducătorul instituţiei pe care o reprezintă.
    (4) Invitaţii la şedinţe sunt stabiliţi cu acordul majorităţii membrilor Grupului interministerial.

    ART. 3
    Atribuţiile coordonatorului Grupului interministerial
    Coordonatorul Grupului interministerial are următoarele atribuţii:
    a) convoacă şedinţele Grupului interministerial;
    b) prezidează întâlnirile Grupului interministerial;
    c) stabileşte, după consultarea membrilor, ordinea de zi a şedinţelor Grupului interministerial;
    d) aprobă materialele care urmează a fi transmise celorlalţi membri ai Grupului interministerial, în vederea dezbaterii acestora în cadrul şedinţelor.


    ART. 4
    Şedinţele Grupului interministerial
    (1) Şedinţele Grupului interministerial se organizează cel puţin o dată pe lună.
    (2) Şedinţele Grupului interministerial se pot derula atât cu prezenţa fizică a membrilor, cât şi online.
    (3) Convocarea şedinţelor ordinare, transmiterea invitaţiilor, a agendei preliminare şi a documentelor supuse dezbaterii către membri şi invitaţi se realizează de către secretariatul tehnic al Grupului interministerial, cu cel puţin 3 zile calendaristice înaintea datei stabilite pentru şedinţă.
    (4) Convocarea şedinţelor extraordinare ale Grupului interministerial se poate face cu 24 de ore înaintea datei stabilite pentru şedinţă.
    (5) Convocarea şedinţelor Grupului interministerial se face întotdeauna în scris, invitaţiile către membri fiind transmise prin e-mail.
    (6) La începutul fiecărei şedinţe se adoptă agenda Grupului interministerial.
    (7) Şedinţele Grupului interministerial au caracter public, cu excepţia cazului în care coordonatorul decide altfel.
    (8) Deciziile adoptate în cadrul şedinţelor Grupului interministerial sunt rezumate într-o minută. Acest document se elaborează de către secretariatul tehnic al Grupului interministerial şi se transmite tuturor membrilor Grupului interministerial, precum şi altor responsabili desemnaţi pentru îndeplinirea deciziilor, inclusiv invitaţilor, nu mai târziu de 3 zile calendaristice de la data şedinţei.
    (9) Observaţiile asupra minutei pot fi trimise secretariatului tehnic al Grupului interministerial în termen de maximum 3 zile calendaristice de la transmiterea acesteia. Observaţiile sunt consemnate în scris, iar documentul final este transmis membrilor şi invitaţilor la şedinţa Grupului interministerial, cel mai târziu în termen de 7 zile calendaristice de la data şedinţei.
    (10) Şedinţele Grupului interministerial vor fi înregistrate în sistem audio, conform prevederilor legale în vigoare.
    (11) Comunicarea în cadrul Grupului interministerial se realizează prin intermediul adreselor profesionale de e-mail şi, după caz, prin alte canale de comunicare online securizate împotriva oricăror acţiuni de accesare neautorizată, în contextul vehiculării de informaţii confidenţiale, canale stabilite de către membrii Grupului interministerial.
    (12) Secretariatul Grupului interministerial este asigurat de către structura de politici şi strategii din cadrul Ministerului Cercetării, Inovării şi Digitalizării.

    ART. 5
    Procesul de luare a deciziilor
    (1) Şedinţele Grupului interministerial se pot desfăşura numai în prezenţa a cel puţin 2/3 din numărul total al membrilor Grupului interministerial. Dacă nu este întrunită această condiţie, şedinţa se reprogramează pentru o dată ulterioară care va fi comunicată de către secretariatul tehnic al Grupului interministerial. Şedinţele reprogramate se vor desfăşura indiferent dacă este îndeplinită sau nu condiţia menţionată.
    (2) La iniţiativa coordonatorului sau la propunerea membrilor Grupului interministerial, documentele propuse pentru dezbatere pot fi agreate ca urmare a consultării membrilor Grupului interministerial prin procedură scrisă.
    (3) În cazul consultării prin procedură scrisă, secretariatul tehnic transmite în format electronic membrilor Grupului interministerial documentele de analizat.
    (4) Dacă, în termen de 7 zile calendaristice de la data iniţierii procedurii scrise, secretariatul primeşte de la membrii Grupului interministerial obiecţii scrise asupra documentelor aflate în consultare, acesta informează coordonatorul, care dispune acceptarea acestora sau iniţiază consultări cu acei membri care au formulat obiecţii. Documentele revizuite vor face obiectul unei noi consultări prin procedură scrisă a membrilor Grupului interministerial.
    (5) În termen de 5 zile calendaristice de la data retransmiterii documentelor, fiecare membru al Grupului interministerial transmite opinia sa, în format electronic, secretariatului tehnic; în lipsa unui răspuns transmis în acest termen documentele se consideră acceptate tacit de către respectivul membru al grupului.
    (6) Adoptarea deciziilor în cadrul Grupului interministerial se face prin consens.

    ART. 6
    Reguli de conduită
    Membrii şi invitaţii Grupului interministerial au obligaţia de a respecta următoarele reguli de conduită:
    a) să acţioneze în interesul Grupului interministerial, în concordanţă cu rolul şi obiectivele stabilite prin Memorandumul nr. 20/19172/MN din data de 23.05.2023, cu tema „Adoptarea unui plan strategic naţional pentru dezvoltarea tehnologiilor cuantice şi crearea unui grup interministerial pentru elaborarea legislaţiei şi a politicii naţionale în acest domeniu“;
    b) să ia decizii în interes public şi să nu acţioneze în scopul obţinerii de avantaje financiare sau alte beneficii pentru sine sau pentru alţii;
    c) să declare coordonatorului Grupului interministerial, la începutul oricărei şedinţe sau pe parcursul acesteia, orice situaţie de conflict de interese în care s-ar putea afla în legătură cu un anumit subiect dezbătut;
    d) să informeze, după încheierea şedinţelor, autoritatea publică, instituţia sau organizaţia pe care o reprezintă în legătură cu principalele chestiuni discutate şi deciziile luate;
    e) să păstreze confidenţialitatea acelor informaţii, expres menţionate ca atare, prin a căror divulgare s-ar putea leza interesul legitim al oricărei instituţii, organizaţii sau persoane sau prin a căror utilizare privilegiată s-ar putea crea avantaje nelegitime;
    f) să acţioneze în conformitate cu deciziile Grupului interministerial adoptate în condiţiile ROF.


    ART. 7
    Dispoziţii finale
    (1) Orice propunere de modificare a regulamentului este comunicată secretariatului tehnic al Grupului interministerial, care asigură consultarea tuturor membrilor şi întreprinde, după caz, demersurile necesare pentru modificarea ROF şi adoptarea acestuia.
    (2) Documentele supuse dezbaterii Grupului interministerial, precum şi cele rezultate în urma discuţiilor, cu excepţia celor care prezintă caracter confidenţial, vor fi publicate în secţiunea destinată Grupului interministerial de pe pagina de internet a Ministerului Cercetării, Inovării şi Digitalizării.


    -----

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016