Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   REGULAMENT din 4 mai 2023  pentru participarea întreprinderilor cu activitate de turism, a asociaţiilor profesionale, patronale şi a organizaţiilor neguvernamentale cu activitate în domeniul turismului şi a altor entităţi a căror activitate are impact în domeniul turismului la manifestările expoziţionale, în pavilioanele naţionale, standurile specializate ori miniexpoziţiile la care participă Ministerul Antreprenoriatului şi Turismului în străinătate    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

 REGULAMENT din 4 mai 2023 pentru participarea întreprinderilor cu activitate de turism, a asociaţiilor profesionale, patronale şi a organizaţiilor neguvernamentale cu activitate în domeniul turismului şi a altor entităţi a căror activitate are impact în domeniul turismului la manifestările expoziţionale, în pavilioanele naţionale, standurile specializate ori miniexpoziţiile la care participă Ministerul Antreprenoriatului şi Turismului în străinătate

EMITENT: Ministerul Antreprenoriatului şi Turismului
PUBLICAT: Monitorul Oficial nr. 430 din 17 mai 2023
──────────
    Aprobat prin ORDINUL 743 din 4 mai 2023, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 430 din 17 mai 2023.
──────────
    ART. 1
    (1) Structura cu atribuţii specifice în domeniul turismului desemnează pentru fiecare manifestare expoziţională internaţională la care participă un responsabil al standului, o persoană sau un grup de persoane din cadrul structurii cu atribuţii specifice în domeniul turismului care răspunde de standul expoziţional, atât în perioada premergătoare organizării expoziţiei, cât şi pe durata de desfăşurare a acesteia, care păstrează permanent legătura cu reprezentanţii autorităţii, cu organizatorii, dar şi cu participanţii la expoziţie şi care întocmeşte documentele şi rapoartele aferente participării la manifestarea respectivă.
    (2) Participanţii au obligaţia respectării prezentului regulament pentru participarea întreprinderilor cu activitate de turism, a asociaţiilor profesionale, patronale şi a organizaţiilor neguvernamentale cu activitate în domeniul turismului şi a altor entităţi a căror activitate are impact în domeniul turismului la manifestările expoziţionale, în pavilioanele naţionale, standurile specializate ori miniexpoziţiile la care participă Ministerul Antreprenoriatului şi Turismului în străinătate, denumit în continuare regulament.

    ART. 2
    (1) Toate acţiunile şi activităţile care au loc în timpul desfăşurării manifestării se avizează de către responsabilul standului.
    (2) Participanţii au obligaţia de a comunica responsabilului de stand, în termen de cel puţin 15 zile calendaristice înaintea datei de începere a manifestării, decizia de retragere de la manifestarea expoziţională la care s-au înscris. Retragerea cu mai puţin de 15 zile înaintea începerii manifestării expoziţionale nu mai este posibilă, atrăgând după sine sancţiunile stabilite pentru situaţia absenţei din motive imputabile, menţionate în anexa nr. 1 la ordin.

    ART. 3
    (1) MAT va oferi participanţilor înscrişi la eveniment câte un infodesk ori masă, inscripţionare, informaţii privind manifestarea şi piaţa turistică vizată de aceasta.
    (2) Expozanţii au obligaţia asigurării prezenţei a cel puţin o persoană din cadrul personalului propriu, desemnată ca „delegat la stand“, la infodesk, pe toată durata manifestării expoziţionale, precum şi obligaţia asumării răspunderii pentru conduita acesteia pe întreaga durată de desfăşurare a manifestării. Numărul maxim de delegaţi ai unui expozant care pot fi prezenţi simultan la stand este de 2 (doi).

    ART. 4
    (1) Persoanele care reprezintă expozanţii la standurile României, precum şi personalul din cadrul Ministerului Antreprenoriatului şi Turismului (MAT) au obligaţia, pe toată durata manifestării, de a avea o ţinută şi un comportament decent şi de a respecta regulile comunicate de responsabilul standului. Reprezentantul MAT nu asigură servicii de traducere/interpretariat.
    (2) Participanţii au următoarele obligaţii:
    a) să fie vorbitori ai limbii ţării respective sau cel puţin ai unei limbi de circulaţie internaţională care este uzuală în acea ţară;
    b) să distribuie suficiente materiale informative proprii, print sau în format electronic, în limba ţării în care are loc manifestarea expoziţională sau într-o limbă de circulaţie internaţională. Nu este permisă distribuirea de materiale în limba română la manifestările expoziţionale externe, foi volante, copii ale acestora sau participarea fără materiale proprii;
    c) să asigure deservirea fiecărui infodesk prin cel mult doi reprezentanţi ai expozantului. Aceştia trebuie să aibă abilitatea de a comunica cu vizitatorii şi cu organizatorii;
    d) să consume băuturi nonalcoolice şi alimente în cadrul standului doar în spaţiile special amenajate în acest scop;
    e) să păstreze curăţenia în spaţiul în care îşi desfăşoară activitatea;
    f) să poarte în permanenţă un ecuson pe care sunt înscrise numele expozantului şi firma pe care acesta o reprezintă;
    g) să respecte programul de funcţionare al manifestării expoziţionale şi să asigure prezenţa personalului propriu la stand în orele de funcţionare, pe întreaga durată a manifestării;
    h) să asigure prezenţa la stand cu cel puţin 15 minute înainte de deschiderea manifestării expoziţionale.


    ART. 5
    (1) Alocarea infodeskurilor şi decorarea standului se realizează exclusiv de către structura cu atribuţii specifice în domeniul turismului din cadrul MAT.
    (2) MAT poate asigura expozanţilor, în limita posibilităţilor oferite de organizator, accesul în cadrul complexului expoziţional prin legitimaţii de intrare, precum şi un spaţiu de discuţii în cadrul standului României. Solicitările pentru asistenţă/spaţii de discuţie se adresează coordonatorului standului cu cel puţin 30 de zile înainte de începerea manifestării expoziţionale.
    (3) MAT, prin reprezentanţii săi în standul naţional, nu îşi asumă responsabilitatea în legătură cu paza sau păstrarea exponatelor şi a altor materiale de prezentare (proiector, laptop etc.) sau a obiectelor personale ale participanţilor.

    ART. 6
    Fiecare responsabil de stand transmite regulamentul specific de participare (dacă este cazul), care cuprinde regulile şi recomandările organizatorului manifestării expoziţionale.

    ART. 7
    (1) În timpul manifestărilor expoziţionale se distribuie expozanţilor, prin grija coordonatorului de stand, chestionare al căror model este prezentat în anexa la prezentul regulament. Chestionarele se completează şi se semnează în mod obligatoriu de către fiecare participant şi au scopul de a evalua organizarea şi desfăşurarea manifestării expoziţionale.
    (2) Responsabilitatea predării chestionarelor completate şi semnate aparţine expozanţilor în stand, care trebuie să le transmită responsabilului de stand până cel târziu în ultima zi a manifestării expoziţionale.

    ART. 8
    Prevederile prezentului regulament se completează, după caz, cu cele ale regulamentului specific de participare stabilit de organizatorul fiecărei manifestări expoziţionale.

    ART. 9
    Pentru întreprinderile cu activitate de turism, MAT va asigura exclusiv sprijin financiar pentru acoperirea cheltuielilor detaliate în art. 10 din Schema de ajutor de minimis pentru participarea întreprinderilor cu activitate de turism la manifestările expoziţionale, în pavilioanele naţionale, standurile specializate ori miniexpoziţiile la care participă în străinătate Ministerul Antreprenoriatului şi Turismului, aprobată prin Ordinul ministrului antreprenoriatului şi turismului nr. 330/2023.

    ART. 10
    (1) Pentru asociaţiile profesionale, patronale şi organizaţiile neguvernamentale cu activitate în domeniul turismului, autorităţile administraţiei publice locale şi centrale şi alte entităţi a căror activitate are impact în domeniul turismului, MAT va asigura exclusiv:
    a) închirierea de spaţiu pentru stand de la organizatori;
    b) personalizarea, amenajarea şi decorarea standului.

    (2) Din totalul suprafeţei standului închiriat de Ministerul Antreprenoriatului şi Turismului o suprafaţă de 30% va fi alocată entităţilor menţionate la alin. (1). Restul de 70% va fi destinat participării întreprinderilor cu activitate de turism.

    ART. 11
    Nerespectarea uneia sau mai multora dintre prevederile prezentului regulament constituie un motiv suficient în temeiul căruia structura cu atribuţii specifice în domeniul turismului poate să refuze înscrierea participanţilor respectivi la alte manifestări pentru următorii 5 ani în cazul întreprinderilor cu activitate în turism şi, respectiv, următorii 2 ani în cazul asociaţiilor profesionale, patronale şi organizaţiilor neguvernamentale cu activitate în domeniul turismului şi al altor entităţi a căror activitate are impact în domeniul turismului.

    ART. 12
    Anexa face parte integrantă din prezentul regulament.

    ANEXA 1

    la regulament
    Model de chestionar pentru expozanţi
    Vă rugăm să răspundeţi la următoarele întrebări pentru ca la viitoarele manifestări expoziţionale să realizăm un stand mult mai bun cu soluţiile şi sugestiile dumneavoastră!
    Vă rugăm să transmiteţi chestionarele completate până în ultima zi a manifestării expoziţionale, ora 12.00, la infodeskul Ministerului Antreprenoriatului şi Turismului!
    Vă mulţumim!
    Depunerea chestionarului, completat integral, este obligatorie!
    1. Aţi mai participat la ........(această manifestare expoziţională)?
    Da [ ] (vezi întrebările 2 şi 3) Nu [ ]

    2. Cum apreciaţi numărul vizitatorilor la standul României?
    Mai puţini [ ] La fel [ ] Mai mulţi [ ]

    3. Cum apreciaţi standul şi participarea României anul acesta faţă de anii precedenţi ?*)
    1 [ ] 2 [ ] 3 [ ] 4 [ ] 5 [ ]
    De ce?
    ...............................................................

    4. Cum apreciaţi amplasamentul standului României?*)
    1 [ ] 2 [ ] 3 [ ] 4 [ ] 5 [ ]

    5. Cum apreciaţi semnalizarea standului României?*)
    1 [ ] 2[ ] 3 [ ] 4 [ ] 5 [ ]

    6. Cum apreciaţi amenajarea standului României?*)
    1 [ ] 2 [ ] 3 [ ] 4 [ ] 5 [ ]

    7. Care dintre următoarele activităţi efectuate în standul României vi s-au părut cele mai reuşite (dacă este cazul)?*)
    1 [ ] 2 [ ] 3 [ ] 4 [ ] 5 [ ]
    Ce activităţi propuneţi pentru următoarea ediţie?
    ............................................................

    8. Cum apreciaţi spaţiul acordat de organizatori prezentării activităţii dumneavoastră?*)
    1 [ ] 2 [ ] 3 [ ] 4 [ ] 5 [ ]
    De ce?
    ...........................................................

    9. Cum apreciaţi comunicarea cu organizatorii (Ministerul Antreprenoriatului şi Turismului)?*)
    1 [ ] 2 [ ] 3 [ ] 4 [ ] 5 [ ]
    De ce?
    ............................................................

    10. Cum apreciaţi contactul cu publicul? *
    1 [ ] 2 [ ] 3 [ ] 4 [ ] 5 [ ]
    De ce?
    ........................................................

    11. Credeţi că aţi reuşit să atrageţi parteneri noi?
    Da [ ] Nu [ ]

    12. Ce v-a plăcut la standul României?
    ..........................................................

    13. Ce nu v-a plăcut la standul României?
    .........................................................

    14. Cum aţi face dumneavoastră în locul nostru ?
    ..........................................................

    15. Veţi participa şi la următoarea ediţie a ............................................?
    Da [ ] Nu [ ] Nu ştiu [ ]

    16. Cât de importante sunt următoarele motive pentru participarea dumneavoastră la această manifestare expoziţională?*)
    Realizarea unor noi contacte/parteneriate 1 [ ] 2 [ ] 3 [ ] 4 [ ] 5 [ ]
    Promovarea activităţii dumneavoastră 1 [ ] 2 [ ] 3 [ ] 4 [ ] 5 [ ]
    Alte motive:
    ............................................................


    17. Cum apreciaţi dezvoltarea turismului în România în următorii trei ani?*)
    1 [ ] 2 [ ] 3 [ ] 4 [ ] 5 [ ]

    18. Ce produse/regiuni au fost cele mai solicitate de către vizitatori?
    .........................................................

    19. Vi s-au solicitat informaţii despre vreun produs care nu era inclus în oferta dumneavoastră?
    Da [ ] Nu [ ] Dacă da, care produs turistic?
    ............................................................

    20. Consideraţi că vizitatorii care v-au solicitat informaţii despre România au o opinie pozitivă despre ţara noastră?
    Da [ ] Nu [ ]

    21. Vă rugăm să realizaţi topul primelor cinci pieţe furnizoare de turişti către România prin firma pe care o reprezentaţi!
    Top 1 2 3 4 5

    22. Care este numărul contactelor pe care le-aţi avut cu partenerii străini pentru activitatea de incoming?
    .............................................................

    23. Care sunt produsele/destinaţiile turistice pe care le-aţi promovat în cadrul acestei manifestări expoziţionale?
    .........................................................

    24. Alte observaţii:
    ...........................................................

    Expozant
    .............
    Semnătura
    ...............
    Vă mulţumim!
     *) Vă rugăm să acordaţi puncte de la 1 la 5:
    1 = foarte rău 2 = rău 3 = satisfăcător 4 = bine/bun 5 = foarte bine/foarte bun.


    -----

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016