Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   REGULAMENT din 30 mai 2023  de organizare şi funcţionare a Comisiei de acordare a scutirilor pentru uz terapeutic    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

 REGULAMENT din 30 mai 2023 de organizare şi funcţionare a Comisiei de acordare a scutirilor pentru uz terapeutic

EMITENT: Agenţia Naţională Antidoping
PUBLICAT: Monitorul Oficial nr. 636 din 12 iulie 2023
──────────
    Aprobat prin ORDINUL nr. 107 din 30 mai 2023, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 636 din 12 iulie 2023.
──────────
    CAP. I
    Dispoziţii generale
    ART. 1
    Agenţia Naţională Anti-Doping, denumită în continuare Agenţia, organizează procedura de acordare a scutirilor pentru uz terapeutic în conformitate cu prevederile art. 28-31 din Legea nr. 310/2021 privind prevenirea şi combaterea dopajului în sport.

    ART. 2
    Comisia de acordare a scutirilor pentru uz terapeutic, denumită în continuare Comisia, se constituie în conformitate cu art. 31 din Legea nr. 310/2021 şi cu Standardul internaţional privind scutirile pentru uz terapeutic, cu modificările periodice.

    CAP. II
    Structura şi organizarea Comisiei
    ART. 3
    Comisia este compusă dintr-un număr de 6 membri, medici cu experienţă în îngrijirea şi tratamentul sportivilor, având cunoştinţe temeinice în medicina clinică, sportivă şi de efort.

    ART. 4
    (1) Comisia se constituie prin ordin al preşedintelui Agenţiei, pe baza rezultatelor finale ale metodologiei de selecţie, pentru un mandat de 5 ani, cu posibilitatea reînnoirii acestuia o singură dată.
    (2) Preşedintele Comisiei este ales dintre membrii acesteia, cu votul majorităţii, fără posibilitatea alegerii consecutive, în prima şedinţă a Comisiei pentru un mandat de 5 ani şi se consemnează într-un proces-verbal întocmit de secretariat şi semnat de către toţi membrii Comisiei.
    (3) În situaţia în care mandatul a cel puţin 2 membri încetează de drept, Agenţia va organiza procesul de selecţie a membrilor Comisiei conform Metodologiei de selecţie aprobate de către preşedintele Agenţiei.

    ART. 5
    Membrii Comisiei care participă la şedinţe primesc, în condiţiile legii, o indemnizaţie de şedinţă care nu poate depăşi într-o lună 20% din indemnizaţia lunară a preşedintelui Agenţiei.

    ART. 6
    (1) Mandatul membrilor Comisiei încetează înainte de termen în următoarele situaţii:
    a) renunţarea la calitatea de membru;
    b) prin revocare de către preşedintele Agenţiei în cazul neîndeplinirii obligaţiilor ce le revin, în raport cu obiectivele Agenţiei potrivit dispoziţiilor Legii nr. 310/2021 şi ale prezentului regulament;
    c) deces.

    (2) În cazurile prevăzute la alin. (1) Agenţia va organiza un proces de selecţie a membrilor Comisiei conform Metodologiei de selecţie aprobate de către preşedintele Agenţiei.

    ART. 7
    (1) Secretariatul Comisiei reprezintă aparatul tehnic de lucru al acestuia, cu activitate permanentă, şi este asigurat de Agenţie, iar componenţa nominală a acestuia este stabilită prin ordin al preşedintelui Agenţiei.
    (2) Secretariatul Comisiei are în componenţa sa 1 (un) membru titular şi 1 (un) membru supleant.

    CAP. III
    Atribuţii
    ART. 8
    Comisia are următoarele atribuţii:
    a) analizează dosarul de solicitare a scutirii pentru uz terapeutic dacă cuprinde toate elementele;
    b) dispune acordarea sau neacordarea motivată a scutirilor pentru uz terapeutic, după caz, cu respectarea Standardului internaţional privind scutirile pentru uz terapeutic şi a modelelor de bună practică pentru susţinerea unei decizii de acordare a scutirii pentru uz terapeutic;
    c) dispune orice măsură necesară pentru justa soluţionare a solicitării.


    ART. 9
    Preşedintele Comisiei are următoarele atribuţii:
    a) stabileşte data şi ora când au loc şedinţele Comisiei;
    b) verifică existenţa cvorumului necesar pentru luarea deciziilor, la deschiderea şedinţelor;
    c) conduce şedinţele Comisiei;
    d) coordonează activitatea Comisiei şi a secretariatului acesteia.


    ART. 10
    Secretariatul Comisiei are următoarele atribuţii:
    a) se asigură că procesul de solicitare a scutirii pentru uz terapeutic este publicat pe site-ul Agenţiei;
    b) asigură suport sportivilor şi personalului asistent al acestora să completeze formularul de solicitare scutire pentru uz terapeutic, precum şi să completeze dosarul medical conform cerinţelor Standardului internaţional privind scutirile pentru uz terapeutic;
    c) asigură evidenţa membrilor Comisiei, precum şi a datelor de contact ale acestora;
    d) verifică dacă solicitarea intră sub jurisdicţia Agenţiei;
    e) înregistrează formularele de acordare a unei scutiri pentru uz terapeutic;
    f) ţine legătura cu sportivul despre etapele procedurii şi îl informează asupra evoluţiei procesului;
    g) redactează şi transmite convocările şedinţelor Comisiei la solicitarea preşedintelui Comisiei;
    h) pune la dispoziţia Comisiei solicitarea sportivului însoţită de tot dosarul medical;
    i) pune la dispoziţia Comisiei decizia Agenţiei Mondiale Anti-Doping emisă în conformitate cu prevederile art. 30 din prezentul regulament, dacă este cazul;
    j) participă, fără drept de vot, la şedinţele Comisiei;
    k) redactează procesele-verbale ale şedinţelor Comisiei şi deciziile;
    l) se asigură că membrii Comisiei respectă termenele de emitere a deciziei de acordare/respingere a scutirii pentru uz terapeutic;
    m) comunică sportivului decizia Comisiei privind acordarea/respingerea scutirii pentru uz terapeutic sportivului;
    n) raportează decizia Comisiei în Sistemul de management şi administrare anti-doping al Agenţiei Mondiale Anti-Doping;
    o) completează şi gestionează registrul de intrări-ieşiri ale documentelor primite/elaborate în cadrul Comisiei;
    p) completează şi gestionează registrul de decizii ale Comisiei;
    q) asigură înregistrarea şi transmiterea corespondenţei scrise şi electronice de la şi către Comisie;
    r) consemnează prezenţa membrilor Comisiei şi ţine evidenţa participării la şedinţe;
    s) asigură suportul tehnic şi logistic pentru activitatea Comisiei;
    t) asigură logistica necesară desfăşurării în condiţii optime a şedinţelor Comisiei;
    u) gestionează şi arhivează documentele Comisiei în conformitate cu prevederile legislaţiei naţionale şi internaţionale în domeniu;
    v) îndeplineşte oricare alte sarcini stabilite în cadrul şedinţelor şi dispuse de preşedinte sau, în absenţa acestuia, de înlocuitorul de drept.


    CAP. IV
    Funcţionarea Comisiei
    ART. 11
    (1) Şedinţele Comisiei se pot desfăşura cu participarea fizică a membrilor sau online, utilizând o platformă/ aplicaţie de comunicare online. Preşedintele Comisiei decide modalitatea de organizare, după consultarea membrilor Comisiei.
    (2) Comisia se reuneşte la solicitarea preşedintelui Agenţiei în termen de cel mult 7 zile de la primirea unei solicitări din partea unui sportiv.
    (3) Convocarea membrilor Comisiei se face în scris, prin e-mail, convocatorul fiind transmis în termen de 48 de ore de la primirea unei solicitări din partea unui sportiv, prin grija secretariatului.

    ART. 12
    Şedinţele Comisiei nu sunt publice.

    ART. 13
    Şedinţele Comisiei sunt conduse de preşedinte, iar în lipsa acestuia, de către decanul de vârstă dintre ceilalţi membri ai Comisiei.

    ART. 14
    (1) Comisia este legal întrunită în prezenţa a minimum 3 membri, iar deciziile se adoptă cu votul a jumătate plus unu din numărul membrilor prezenţi.
    (2) În situaţia în care nu este întrunit cvorumul necesar prevăzut la alin. (1), şedinţa se amână pentru cel mult 3 zile calendaristice.
    (3) Decizia este semnată de toţi membrii prezenţi, inclusiv preşedintele Comisiei.
    (4) Membrii Comisiei îşi exercită mandatul potrivit legii şi Standardului internaţional privind scutirile pentru uz terapeutic. Ei răspund pentru activitatea lor în mod solidar, cu excepţia celor absenţi.

    ART. 15
    (1) Pentru fiecare şedinţă a Comisiei se întocmeşte câte un proces-verbal ce se consemnează în registrul de procese-verbale, fiecare proces-verbal fiind semnat de membrii prezenţi la şedinţă şi de secretar. Registrul de procese-verbale se păstrează la secretariatul Comisiei.
    (2) Membrii Comisiei certifică participarea la lucrările fiecărei şedinţe prin semnarea listei de prezenţă înainte de începerea şedinţei sau lista de prezenţă se exportă din platforma/aplicaţia de comunicare online, în funcţie de modul de organizare a şedinţei.

    ART. 16
    Pentru îndeplinirea atribuţiilor legale, Comisia aprobă sau respinge solicitările primite, sub semnătura preşedintelui Comisiei, cu respectarea dispoziţiilor prezentului regulament.

    CAP. V
    Procedura de acordare a scutirilor pentru uz terapeutic
    ART. 17
    Scutirea pentru uz terapeutic se acordă doar dacă solicitantul demonstrează că următoarele criterii de mai jos sunt îndeplinite în funcţie de balanţa probabilităţilor:
    a) substanţa sau metoda interzisă în cauză este necesară pentru a trata o afecţiune medicală diagnosticată susţinută de dovezi clinice relevante. Utilizarea substanţei sau metodei interzise poate face parte dintr-o investigaţie de diagnosticare necesară, mai degrabă decât un tratament în sine;
    b) utilizarea în scop terapeutic a substanţei sau metodei interzise în funcţie de balanţa probabilităţilor nu va face să crească performanţa mai mult decât revenirea la starea normală de sănătate a sportivului, în urma tratamentului afecţiunii medicale acute sau cronice. O stare de sănătate normală a sportivului trebuie determinată individual;
    c) substanţa sau metoda interzisă este un tratament pentru afecţiunea medicală şi nu există alternativă terapeutică permisă. Medicul trebuie să explice de ce tratamentul ales a fost cel mai potrivit, de exemplu bazat pe experienţă, profiluri cu efecte secundare sau alte servicii medicale, justificări, inclusiv, dacă este cazul, practică medicală specifică zonei şi capacitatea de acces la medicamente. În plus, nu este întotdeauna necesar ca sportivul să încerce şi să nu îi reuşească alternativele înainte de folosirea substanţei sau metodei interzise;
    d) necesitatea folosirii unei substanţe sau metode interzise nu este o consecinţă, parţială sau totală, a utilizării (fără o scutire pentru uz terapeutic) a unei substanţe sau metode anterioare, care era interzisă la momentul unei astfel de utilizări.


    ART. 18
    (1) Scutirea pentru uz terapeutic se acordă retroactiv în următoarele situaţii:
    a) a fost necesar un tratament de urgenţă pentru o afecţiune medicală;
    b) nu a fost suficient timp, oportunitate sau alte circumstanţe excepţionale care l-au împiedicat pe sportiv să depună sau Comisia să ia în considerare un formular de solicitare scutire pentru uz terapeutic înainte de recoltarea probei;
    c) datorită priorităţii la nivel naţional a anumitor sporturi, Agenţia nu a permis sau nu a solicitat sportivului să aplice pentru o eventuală scutire pentru uz terapeutic;
    d) dacă Agenţia alege să recolteze o probă de la un sportiv care nu este de nivel internaţional sau naţional şi acel sportiv utilizează o substanţă sau metodă interzisă în scop terapeutic, Agenţia va permite sportivului să solicite o scutire pentru uz terapeutic retroactivă;
    e) sportivul a utilizat o substanţă interzisă în afara competiţiei, în scop terapeutic, acea substanţă fiind interzisă doar în competiţie.

    (2) În cazul sportivilor de nivel internaţional şi naţional, Agenţia poate acorda o scutire pentru uz terapeutic retroactivă unui sportiv în conformitate cu prevederile alin. (1) doar cu acordul iniţial al Agenţiei Mondiale Anti-Doping care emite o decizie în acest sens.
    (3) În cazul sportivilor care nu sunt de nivel internaţional sau naţional, Agenţia poate acorda o scutire pentru uz terapeutic retroactivă în conformitate cu prevederile alin. (1), fără să consulte Agenţia Mondială Anti-Doping prima dată.
    (4) Agenţia Mondială Anti-Doping poate revizui în orice moment decizia Comisiei şi aceasta poate să fie de acord sau poate anula decizia.

    ART. 19
    (1) În termen de 3 zile de la data înregistrării unui formular de solicitare a unei scutiri pentru uz terapeutic, conform modelului prevăzut în anexa nr. 1, care face parte integrantă din prezentul regulament, Agenţia notifică Comisia prin intermediul secretariatului acesteia.
    (2) Secretarul Comisiei înregistrează formularul şi anunţă, în termen de 24 de ore, în scris, prin e-mail preşedintele Comisiei.
    (3) În termen de 24 de ore de la primirea notificării, preşedintele Comisiei stabileşte data, ora şi modul de organizare ale şedinţei.

    ART. 20
    (1) La solicitarea preşedintelui Comisiei, secretariatul convoacă membrii acesteia pentru data şi ora stabilite şi le transmite prin poştă electronică formularul şi documentele primite de la sportiv în vederea analizării de către fiecare membru al Comisiei.
    (2) După deschiderea şedinţei, preşedintele Comisiei verifică dacă sunt îndeplinite cerinţele de cvorum.
    (3) Aspectele dezbătute în cadrul şedinţei Comisiei se consemnează într-un proces-verbal de şedinţă, înregistrat şi semnat de către membrii Comisiei prezenţi la şedinţă şi secretariat.

    ART. 21
    (1) O solicitare de acordare a unei scutiri pentru uz terapeutic este luată în considerare de către Comisie doar de la data primirii formularului de solicitare completat corespunzător, însoţit de toate documentele medicale corespunzătoare, inclusiv versiunea în engleză sau franceză a dosarului medical sau a unui rezumat al acestuia, în vederea încărcării în Sistemul de management şi administrare anti-doping al Agenţiei Mondiale Anti-Doping.
    (2) Solicitările incomplete vor fi înapoiate sportivului pentru completare şi retrimitere.

    ART. 22
    (1) În cazul în care Comisia constată că dovezile medicale sunt insuficiente, poate solicita sportivului sau medicului lui orice examinări sau radiografii suplimentare şi/sau alte informaţii care sunt necesare în vederea luării în considerare a solicitării sportivului, pe cheltuiala sportivului sau a structurii sportive responsabile.
    (2) Comisia poate solicita sprijin din partea unor medici sau experţi pe care îi consideră potriviţi, în cazurile în care sunt necesare competenţe specifice în vederea soluţionării cererii de scutire pentru uz terapeutic.

    ART. 23
    (1) După analizarea documentelor depuse la dosarul sportivului, Comisia emite o decizie scrisă de acordare a scutirii pentru uz terapeutic sau de respingere a acesteia, conform modelului prevăzut în anexa nr. 2 care face parte integrantă din prezentul regulament.
    (2) Deciziile Comisiei se motivează şi trebuie să conţină următoarele elemente:
    a) componenţa Comisiei;
    b) substanţa/metoda, inclusiv doza, calea de administrare;
    c) perioada de valabilitate a scutirii pentru uz terapeutic;
    d) căile de parcurs în cazul în care sportivul devine de nivel internaţional;
    e) căile de atac şi termenul-limită pentru a formula apel;
    f) posibilitatea Agenţiei Mondiale Anti-Doping de a revizui decizia de acordare a scutirii pentru uz terapeutic;
    g) datele de contact ale Agenţiei în vederea obţinerii informaţiilor necesare sportivului în procesul de recunoaştere a scutirii pentru uz terapeutic de către autorităţile internaţionale competente;
    h) faptul că scutirea pentru uz terapeutic este valabilă doar la nivel naţional;
    i) dacă sportivul devine un sportiv de nivel internaţional sau participă la un eveniment sportiv internaţional, atunci scutirea pentru uz terapeutic este valabilă în acele scopuri doar dacă aceasta este recunoscută de federaţia internaţională corespunzătoare sau de organizatorul de evenimente sportive majore, în conformitate cu articolul 7.0 din Standardul internaţional privind scutirile pentru uz terapeutic.


    ART. 24
    (1) Comisia decide dacă acordă sau nu acordă scutirea pentru uz terapeutic cât mai repede posibil, de obicei (de exemplu, doar dacă nu se aplică circumstanţe excepţionale) în termen de 21 de zile de la primirea cererii complete.
    (2) Când cererea de scutire pentru uz terapeutic este solicitată într-o perioadă de timp rezonabilă înaintea unui eveniment sportiv, Comisia trebuie să depună toate eforturile pentru a lua o decizie înainte de startul evenimentului sportiv.

    ART. 25
    Acordarea scutirilor pentru uz terapeutic pentru utilizarea unei substanţe şi/sau metode interzise se face cu respectarea cumulativă a următoarele condiţii:
    a) starea de sănătate a sportivului s-ar înrăutăţi semnificativ, în condiţiile în care substanţa şi/sau metoda interzisă nu ar fi utilizată în tratamentul unei afecţiuni acute sau cronice;
    b) utilizarea substanţei şi/sau metodei interzise, pentru care s-a solicitat acordarea scutirii pentru uz terapeutic nu va creşte performanţa sportivă, ci va asigura revenirea la starea de sănătate iniţială;
    c) nu există o alternativă terapeutică rezonabilă la utilizarea unei substanţe şi/sau metode interzise.


    ART. 26
    Scutirea pentru uz terapeutic nu se acordă pentru utilizarea unei substanţe şi/sau metode interzise în următoarele situaţii:
    a) pentru utilizarea substanţelor şi/sau metodelor interzise în scopul tratării efectelor provocate de administrarea anterioară a unor substanţe din Lista interzisă;
    b) pentru utilizarea unor substanţe şi/sau metode interzise pentru creşterea nivelului scăzut, în mod natural, al unui hormon endogen.


    ART. 27
    (1) Decizia Comisiei de acordare sau de respingere a scutirii pentru uz terapeutic se comunică sportivului, în scris, prin e-mail, prin intermediul secretariatului, în termen de 3 zile de la redactarea deciziei.
    (2) Decizia Comisiei de acordare sau de respingere a scutirii pentru uz terapeutic se comunică Agenţiei Mondiale Anti-Doping şi altor organizaţii anti-doping prin Sistemul de management şi administrare anti-doping al Agenţiei Mondiale Anti-Doping, în termen de maximum 3 zile de la data comunicării făcute de către Comisie către Agenţie, prin grija secretariatului.

    ART. 28
    (1) Scutirea pentru uz terapeutic are o perioadă determinată, după cum este decis de Comisie, la finalul căreia scutirea pentru uz terapeutic expiră automat.
    (2) Dacă sportivul trebuie să continue utilizarea substanţei sau metodei interzise după expirare, acesta trebuie să depună un nou formular de solicitare scutire pentru uz terapeutic. Noul formular trebuie depus înainte de expirarea primei decizii, astfel încât să fie timp suficient pentru ca o decizie a noii solicitării să poată fi luată înainte de expirarea termenului.

    ART. 29
    Scutirea pentru uz terapeutic acordată iniţial încetează să îşi producă efecte în următoarele situaţii:
    a) dacă sportivul nu îndeplineşte cerinţele şi condiţiile impuse de Comisia care a acordat scutirea pentru uz terapeutic;
    b) dacă sportivul a fost anunţat că scutirea pentru uz terapeutic a fost revizuită de Agenţia Mondială Anti-Doping sau de organizaţia anti-doping care a acordat scutirea pentru uz terapeutic, în condiţiile dispoziţiilor legale aplicabile la acordarea scutirii pentru uz terapeutic de către aceasta;
    c) dacă sportivul nu utilizează substanţa sau metoda interzisă în strictă concordanţă cu tratamentul prescris de medicul curant;
    d) dacă proba de urină a sportivului conţine un diuretic în asociere cu o substanţă interzisă la nivelul pragului prevăzut în Standardul internaţional pentru laboratoare sau sub prag;
    e) la data expirării termenului de acordare a scutirii pentru uz terapeutic.


    ART. 30
    (1) Agenţia Mondială Anti-Doping poate revizui din proprie iniţiativă, în orice moment, o decizie de acordare a unei scutiri pentru uz terapeutic, având competenţa de a o respinge.
    (2) Dacă decizia privind acordarea unei scutiri pentru uz terapeutic este anulată în urma revizuirii Agenţiei Mondiale Anti-Doping, anularea nu se aplică retroactiv şi nu se vor descalifica rezultatele sportivului în timpul perioadei în care scutirea pentru uz terapeutic fusese acordată, ci îşi va exercita efectele în termen de cel mult 14 zile de la data în care sportivul a luat cunoştinţă de decizia Agenţiei Mondiale Anti-Doping.

    CAP. VI
    Confidenţialitatea informaţiilor
    ART. 31
    (1) Membrii Comisiei au obligaţia de a semna o declaraţie privind conflictul de interese şi confidenţialitatea.
    (2) Membrii Comisiei păstrează confidenţialitatea următoarelor informaţii:
    a) orice informaţii şi date medicale furnizate de sportiv şi de medicul/medicii implicaţi în îngrijirea sportivului;
    b) orice amănunt din formular, inclusiv numele medicului/medicilor implicaţi în cazul respectiv;
    c) orice activitate legată de caz, precum şi orice informaţie aflată în cursul procedurii de acordare a scutirii pentru uz terapeutic.

    (3) Secretarilor Comisiei le revin obligaţiile prevăzute la alin. (1) şi (2).

    ART. 32
    Experţii contactaţi de Comisie sunt obligaţi să semneze o declaraţie privind conflictul de interese şi confidenţialitatea înaintea transmiterii informaţiilor cu caracter personal.

    CAP. VII
    Dispoziţii finale
    ART. 33
    Deciziile Comisiei de acordare a scutirilor pentru uz terapeutic pot fi contestate potrivit dispoziţiilor art. 32 din Legea nr. 310/2021 privind prevenirea şi combaterea dopajului în sport, la Comisia de apel de pe lângă Agenţia Naţională Anti-Doping sau, după caz, la Curtea de Arbitraj Sportiv.

    ART. 34
    Prevederile prezentului regulament se completează cu orice alte dispoziţii reglementate de Legea nr. 310/2021 privind prevenirea şi combaterea dopajului în sport, de Lista interzisă aferentă anului în care se solicită scutirea pentru uz terapeutic, de Standardul internaţional privind scutirile pentru uz terapeutic şi de Codul mondial anti-doping.

    ANEXA 1

    la regulament
    *) Anexa nr. 1 este reprodusă în facsimil.
 (a se vedea imaginea asociată)
 (a se vedea imaginea asociată)
 (a se vedea imaginea asociată)
 (a se vedea imaginea asociată)
 (a se vedea imaginea asociată)
 (a se vedea imaginea asociată)
 (a se vedea imaginea asociată)
 (a se vedea imaginea asociată)
 (a se vedea imaginea asociată)

    ANEXA 2

    la regulament
    *) Anexa nr. 2 este reprodusă în facsimil.
 (a se vedea imaginea asociată)
 (a se vedea imaginea asociată)
 (a se vedea imaginea asociată)
 (a se vedea imaginea asociată)

    -------

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016