Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   REGULAMENT din 24 ianuarie 2002  privind confectionarea si folosirea ciocanelor silvice din dotarea structurilor silvice constituite la nivel de ocoale silvice, necesare pentru gospodarirea padurilor proprietate privata si a celor proprietate publica apartinand comunelor, oraselor si municipiilor    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

REGULAMENT din 24 ianuarie 2002 privind confectionarea si folosirea ciocanelor silvice din dotarea structurilor silvice constituite la nivel de ocoale silvice, necesare pentru gospodarirea padurilor proprietate privata si a celor proprietate publica apartinand comunelor, oraselor si municipiilor

EMITENT: MINISTERUL AGRICULTURII, ALIMENTATIEI SI PADURILOR
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 64 din 29 ianuarie 2002
CAP. 1
Dispoziţii generale

ART. 1
(1) Ciocanele silvice care fac obiectul prezentului regulament sunt instrumente cu regim special aflate în dotarea structurilor silvice constituite la nivel de ocoale silvice care gospodãresc pãduri proprietate privatã sau proprietate publica aparţinând comunelor, oraşelor şi municipiilor, denumite în continuare ocoale silvice, şi care sunt folosite de personalul silvic pentru marcarea:
a) arborilor destinaţi tãierii;
b) arborilor care delimiteaza parchetele de exploatare sau cãile de colectare;
c) cioatelor arborilor taiati ilegal;
d) lemnului rotund reţinut în vederea stabilirii provenientei.
(2) Marcarea este operaţiunea prin care se imprima pe arbori, cioate sau pe lemnul rotund reţinut în vederea stabilirii provenientei amprenta ciocanului silvic de cãtre personalul silvic împuternicit în condiţiile prezentului regulament.
(3) Ciocanele silvice de marcat au regimul marcilor şi sigiliilor, iar amprentele lor se înregistreazã şi se pãstreazã la birourile notarilor publici.
(4) Pentru operaţiunile de înregistrare şi de pãstrare a amprentei ciocanelor silvice de marcat se plãteşte taxa prevãzutã de lege pentru primirea şi pãstrarea în depozit a înscrisurilor şi documentelor.
ART. 2
(1) Confecţionarea ciocanelor silvice se realizeazã de cãtre unitãţile specializate abilitate de autoritatea publica centrala care rãspunde de silvicultura.
(2) Dreptul de confectionare şi de folosire a ciocanelor silvice prevãzute la alin. (1) se dobândeşte pe baza autorizaţiei emise persoanei juridice solicitante de Direcţia regim şi inspecţie silvicã din cadrul Ministerului Agriculturii, Alimentaţiei şi Pãdurilor.
(3) Însemnele fiecãrui ciocan silvic au caracter şi regim de unicat.
(4) Se interzice confecţionarea şi folosirea ciocanelor silvice în alte condiţii decât cele prevãzute în prezentul regulament.
(5) Ciocanele silvice vor fi preluate de cãtre şefii ocoalelor silvice constituite de persoanele juridice autorizate conform alin. (2).
(6) Pentru ridicarea ciocanelor silvice şefii ocoalelor silvice vor fi împuterniciţi de conducãtorul persoanei juridice care a constituit structura silvicã.

CAP. 2
Autorizarea confectionarii şi folosirii ciocanelor silvice

ART. 3
Autorizarea confectionarii şi folosirii ciocanelor silvice se face la solicitarea persoanei juridice care, potrivit reglementãrilor în vigoare, a constituit ocolul silvic pentru gospodãrirea pãdurilor proprietate privatã şi/sau proprietate publica a comunelor, oraşelor şi municipiilor.
ART. 4
(1) Autorizaţia de confectionare şi de folosire a ciocanelor silvice cuprinde urmãtoarele:
a) denumirea şi sediul persoanei juridice care a constituit ocolul silvic;
b) denumirea ocolului silvic;
c) sediul ocolului silvic (judeţul, comuna/oraşul/municipiul; strada, numãrul, codul poştal);
d) numãrul şi data avizului de constituire a ocolului silvic (emitentul, numãrul şi data);
e) competenta de folosire a ciocanelor silvice - delimitare clara în spaţiu şi timp;
f) tipurile de ciocane silvice, numãrul lor şi indicativele specifice;
g) unitatea abilitata la care beneficiarul solicita sa confectioneze ciocanele silvice.
(2) Autorizaţia se întocmeşte în trei exemplare - original şi doua copii. Originalul se înmâneazã solicitantului autorizaţiei.
(3) Prima copie a autorizaţiei se pãstreazã la emitent, iar a doua copie se transmite la inspectoratul teritorial de regim silvic şi cinegetic în a cãrui raza îşi are sediul persoana juridicã, pentru a fi folositã în activitatea de control.
(4) Modelul autorizaţiei este prezentat în anexa nr. 1.
(5) Datele prevãzute la alin. (1) vor fi înscrise în Registrul unic al persoanelor juridice autorizate pentru confecţionarea şi folosirea ciocanelor silvice, care au constituit ocoale silvice, registru care se pãstreazã de Direcţia de regim şi inspecţie silvicã pentru fiecare judeţ.

CAP. 3
Forma, dimensiunile, indicativele specifice şi destinatiile ciocanelor silvice

ART. 5
(1) Ciocanele silvice prevãzute la art. 1 au urmãtoarele forme, dimensiuni, indicative specifice şi destinaţii de folosire:
a) ciocanul silvic cu marca circulara având diametrul cercului de 35 mm este folosit pentru marcarea arborilor destinaţi tãierii;
b) ciocanul silvic cu marca patrata se foloseşte la marcarea pe arbori a limitelor parchetelor şi cãilor de colectare, iar dimensiunile marcii sunt cele care rezulta din înscrierea patratului într-un cerc cu diametrul de 35 mm;
c) ciocanul silvic cu marca pentagonala se foloseşte pentru marcarea cioatelor arborilor taiati ilegal şi pentru marcarea lemnului rotund reţinut în vederea stabilirii provenientei, iar dimensiunile marcii sunt cele corespunzãtoare unui pentagon cu laturile egale înscris într-un cerc cu diametrul de 35 mm.
(2) Indicativul specific ce se înscrie în interiorul figurii geometrice pentru fiecare tip de ciocan silvic va fi format din:
a) grupul de litere "PP" reprezentând initialele expresiei "padure privatã";
b) grupul de litere atribuit judeţului în care îşi are sediul persoana juridicã autorizata;
c) un grup de doua cifre reprezentând numãrul de ordine din registrul unic prevãzut la art. 4 alin. (5);
d) un grup de doua cifre reprezentând numãrul de ordine al ciocanului.
(3) Ciocanele silvice au la unul dintre capete marca cu indicativul, iar la celãlalt capãt, o muchie taietoare.
(4) Modelele privind forma, dimensiunile şi indicativele specifice marcilor ciocanelor silvice, prevãzute la alin. (1) şi (2), sunt prezentate în anexa nr. 2.
(5) Caracteristicile tehnice ale materialului din care se realizeazã, caracterele şi amplasarea acestora în câmpul marcii se stabilesc de Direcţia de regim şi inspecţie silvicã şi se transmit prin caietul de sarcini unitãţii abilitate pentru confecţionarea ciocanelor silvice de marcat.

CAP. 4
Dotarea, înregistrarea, pãstrarea şi evidenta ciocanelor silvice

ART. 6
(1) Ciocanele silvice prevãzute în autorizaţia de confectionare şi folosire se comanda de cãtre persoana juridicã autorizata la unitãţile specializate menţionate la art. 2 alin. (1).
(2) Gestionarea ciocanelor silvice se face de şeful ocolului silvic dupã preluarea acestora de la unitãţile specializate.
(3) În termen de 3 zile de la ridicarea de la unitatea producãtoare persoanele juridice deţinãtoare sunt obligate sa înregistreze ciocanele silvice la birourile notarilor publici, unde se depun amprentele marcilor imprimate pe carton presat. Un exemplar al amprentelor, certificat de biroul notarului public, se depune la inspectoratul teritorial de regim silvic şi cinegetic, iar altul se pãstreazã la dosarul referitor la ciocanele silvice de la ocolul silvic.
(4) Pãstrarea ciocanelor silvice se face de şeful ocolului silvic, în condiţii de siguranta, în dulapuri metalice bine asigurate.
(5) Şeful ocolului silvic poarta intreaga rãspundere pentru pãstrarea în siguranta a ciocanelor silvice, evidenta şi folosirea lor în conformitate cu prevederile prezentului regulament.
ART. 7
La sediul ocolului silvic şeful de ocol pãstreazã urmãtoarele documente:
a) autorizaţia de confectionare şi folosire a ciocanelor silvice;
b) exemplarul amprentelor marcilor, certificat de biroul notarului public, şi actele notariale de înregistrare a acestora;
c) copiile de pe bonurile de magazie pentru luarea în primire;
d) registrul de evidenta a folosirii ciocanelor silvice;
e) copiile de pe facturile unitãţii producãtoare;
f) copiile de pe rapoartele transmise inspectoratelor de regim silvic şi cinegetic în legatura cu ciocanele silvice;
g) actele de casare, scoatere din inventar şi distrugere a marcilor pentru ciocanele silvice uzate, deteriorate sau distruse;
h) lista actualizatã cuprinzând ciocanele silvice;
i) dosarele ciocanelor silvice, câte unul pentru fiecare ciocan silvic;
j) împuternicirea prevãzutã la art. 2 alin. (6).
ART. 8
Registrul de evidenta a folosirii ciocanelor silvice este un document care se completeazã şi se pãstreazã de şeful ocolului silvic şi cuprinde:
a) primele file conţin inventarul tuturor ciocanelor silvice, cu menţionarea marcii, a indicativului - codului numeric - şi observaţii. La observaţii se înregistreazã data primirii, data casãrii, data distrugerii marcii etc.;
b) tabloul de evidenta a folosirii ciocanelor silvice, care cuprinde:
1. numãrul curent;
2. indicativul specific marcii;
3. forma amprentei;
4. numele şi prenumele titularului delegat;
5. numãrul delegaţiei de folosire din fişa de evidenta a folosirii;
6. data şi semnatura ridicãrii ciocanului silvic şi a delegaţiei de folosire;
7. data şi semnatura depunerii ciocanului silvic şi a raportului de folosire;
c) ultimele file sunt folosite pentru înregistrarea constatãrilor eventualelor încãlcãri privind aplicarea prezentului regulament şi a unor sancţiuni legate de acestea.
ART. 9
(1) Dosarele individuale ale ciocanelor silvice, conform art. 7 lit. i), conţin:
a) amprenta marcii ciocanului silvic;
b) fişa de evidenta a folosirii ciocanului silvic;
c) delegatiile de marcare în ordinea cronologicã a emiterii;
d) raportul de folosire a ciocanului silvic pentru fiecare delegaţie.
(2) Fişele de evidenta a folosirii ciocanelor silvice se întocmesc de şeful ocolului silvic şi cuprind urmãtoarele rubrici:
a) numãrul curent;
b) numele, prenumele şi funcţia salariatului cãruia i se încredinţeazã pentru folosire ciocanul silvic;
c) numãrul din tabloul de evidenta a folosirii ciocanelor silvice;
d) perioada de folosire a ciocanului silvic;
e) scopul folosirii ciocanului silvic (felul tãierii şi natura produselor sau felul controlului);
f) locul de folosire a ciocanului silvic (u.p., u.a., localizarea cadastrala, numele proprietarului etc.);
g) data şi semnatura de primire a ciocanului silvic;
h) data şi semnatura de restituire a ciocanului silvic.
(3) Înregistrarea se face în ordinea emiterii delegatiilor de folosire a ciocanelor silvice, iar semnatura de primire a şefului ocolului silvic certifica faptul ca raportul de folosire corespunde prevederilor din delegaţia de folosire a ciocanelor silvice.
(4) Înregistrarea tuturor informaţiilor în registrul şi în fişa de evidenta a folosirii ciocanelor silvice se face cu pasta neagra sau albastra, fãrã ştersãturi sau adaugari.
(5) Registrul şi fişele de evidenta pot fi folosite numai dupã ce inspectoratul teritorial de regim silvic şi cinegetic vizeazã şi stampileaza fiecare fila.
(6) Modelul registrului de evidenta a utilizãrii ciocanelor silvice şi al fisei de evidenta sunt prezentate în anexele nr. 3a), 3b), 3c) şi, respectiv, 4.

CAP. 5
Folosirea ciocanelor silvice

ART. 10
Ciocanele silvice cu marca circulara şi cu indicativ "PP" se folosesc de personalul tehnic de la ocolul silvic - ingineri şi tehnicieni silvici şi de şefii de district sau brigadierii silvici - pentru marcarea arborilor destinaţi tãierii din pãdurile gospodãrite de ocolul silvic. Marca ciocanului silvic se aplica pe cioplaje, la baza trunchiului, cat mai aproape de nivelul solului, pe o nervura proeminenta; pe terenurile în panta marca se aplica pe partea din aval. Imprimarea marcii se face folosind vopsea sau tus de culoare uşor vizibila.
ART. 11
Ciocanele silvice cu marca patrata şi cu indicativ "PP" se folosesc de personalul tehnic de la ocolul silvic - ingineri şi tehnicieni silvici şi de şefii de district sau brigadierii silvici - însãrcinat cu lucrãri de punere în valoare a masei lemnoase, pentru delimitarea parchetelor destinate exploatãrii şi a cãilor de colectare. Marca se aplica pe arborii de limita care rãmân pe picior pe cioplaje ce se executa primul la înãlţimea de 1,30 m de la sol şi al doilea la baza trunchiului, cat mai aproape de nivelul solului. Imprimarea marcii se face folosindu-se vopsea sau tus de culoare uşor vizibila, iar cioplajul superior se executa spre interiorul parchetului.
ART. 12
(1) Ciocanele silvice cu marca pentagonala şi cu indicativ "PP" se folosesc de inginerii, tehnicienii, şefii de district şi de brigadierii silvici din structura ocolului silvic, pentru marcarea cioatelor arborilor taiati ilegal şi pentru marcarea lemnului rotund reţinut în vederea stabilirii provenientei.
(2) Marca se aplica pe un cioplaj fãcut la baza cioatei şi pe suprafata acestuia, folosindu-se vopsea sau tus de culoare uşor vizibila.
(3) În cazul arborilor taiati ilegal, ale cãror cioate au fost scoase din pãmânt, sau al arborilor taiati în cazanire, marca se va aplica pe cel mai apropiat arbore-martor, pe un cioplaj executat la înãlţimea de 1,30 m, orientat spre locul cioatei.
(4) În cazul lemnului rotund marca se aplica pe ambele capete ale pieselor rotunde.
ART. 13
(1) Titularul ciocanului silvic, delegat de şeful ocolului silvic, rãspunde de folosirea în condiţii corespunzãtoare a acestuia, astfel încât amprenta marcii sa poatã fi uşor identificata.
(2) Amprentele aplicate pe arbori, pe cioate, respectiv pe lemnul rotund reţinut, se inventariaza o data cu arborii, cioatele, respectiv piesele rotunde, şi se predau în buna stare titularului de canton, gestionarului parchetului, respectiv custodelui, dupã caz, care rãspunde de integritatea amprentelor din momentul luãrii în primire pe baza procesului-verbal.
ART. 14
(1) Predarea ciocanelor silvice spre folosire se face pe baza unei delegaţii de folosire care va cuprinde urmãtoarele: denumirea unitãţii emitente; numãrul de ordine şi data emiterii din fişa de evidenta; numãrul curent corespunzãtor din tabloul de evidenta; numele, prenumele şi funcţia salariatului împuternicit sa îl foloseascã; tipul marcii, indicativul specific; scopul emiterii delegaţiei şi al predãrii ciocanului - felul tãierii, natura produsului, respectiv felul controlului; locul exact unde se foloseşte ciocanul - unitatea de producţie, unitatea amenajistica, localizarea cadastrala, numele proprietarului etc., respectiv cantonul silvic; intervalul de valabilitate a delegaţiei, ultima zi fiind data restituirii ciocanului silvic şi de depunere a raportului de folosire.
(2) Delegaţia de folosire semnatã de şeful ocolului silvic se întocmeşte în doua exemplare, dintre care unul rãmâne la dosarul ciocanului silvic, iar al doilea la titularul delegaţiei, se înregistreazã în registru şi în fişa de evidenta a folosirii ciocanelor silvice, care vor cuprinde aceleaşi informaţii ca cele înscrise pe delegaţie.
(3) Completarea delegaţiei de folosire se face de cãtre şeful ocolului silvic cu pasta neagra sau albastra, fãrã ştersãturi sau adaugari.
(4) Modelul delegaţiei de folosire este prezentat în anexa nr. 5.
ART. 15
(1) Ciocanele silvice se dau spre exercitarea atribuţiilor de serviciu personalului silvic competent, pe perioade strict determinate în funcţie de volumul lucrãrilor de executat şi de condiţiile de lucru, fãrã a depãşi:
a) 30 de zile pentru ciocanele cu marca circulara şi pentagonala;
b) 5 zile lucrãtoare pentru ciocanele silvice cu marca patrata.
(2) Personalul silvic delegat pentru folosirea ciocanelor silvice rãspunde de pãstrarea în siguranta a acestora.
ART. 16
(1) Ciocanul silvic se restituie cel mai târziu la termenul prevãzut în delegaţia de folosire.
(2) O data cu depunerea ciocanului silvic se depune şi originalul raportului de folosire care se întocmeşte în doua exemplare şi cuprinde:
a) zilele în care a fost folosit ciocanul silvic;
b) locul unde a fost folosit - u.p., u.a., cantonul silvic, numele sau denumirea proprietarului/deţinãtorului, dupã caz, localizarea cadastrala etc.;
c) felul marcarii (felul tãierii, natura produsului, felul controlului);
d) numãrul de arbori marcati, cu precizarea primului şi ultimului numãr;
e) numãrul cioatelor, respectiv al pieselor rotunde marcate, dupã caz, cu precizarea primului şi ultimului numãr;
f) componenta nominalã a echipei care a participat la lucrare;
g) declaraţia ca nu a încredinţat ciocanul silvic altei persoane şi ca nu a efectuat alte marcari decât cele înscrise în raport;
h) culoarea vopselei sau tusului folosit la marcare;
i) numele, prenumele şi semnatura titularului delegaţiei de folosire.
(3) Raportul de folosire se înregistreazã în registrul unic de corespondenta al ocolului silvic o data cu depunerea lui împreunã cu ciocanul silvic.
(4) Completarea raportului de folosire se face de titularul delegaţiei, cu pasta neagra sau albastra, fãrã ştersãturi sau adaugari.
(5) Exemplarul al doilea se retine de titularul delegaţiei de folosire a ciocanului silvic. Pe acest exemplar şeful ocolului silvic este obligat sa semneze pentru primirea ciocanului silvic.
(6) Modelul raportului de folosire este prezentat în anexa nr. 6.

CAP. 6
Dispoziţii finale

ART. 17
(1) Culoarea vopselei sau a tusului utilizat la imprimarea marcii ciocanelor silvice se stabileşte anual prin decizie a inspectorului-şef al inspectoratului teritorial de regim silvic şi cinegetic începând cu data de 1 martie, şi se schimba în anul urmãtor la aceeaşi data. Şefii ocoalelor silvice rãspund de aplicarea corespunzãtoare a deciziei inspectoratului teritorial de regim silvic şi cinegetic.
(2) Nerespectarea prevederilor alin. (1), precum şi a deciziei de stabilire a culorii de marcare constituie încãlcare a atribuţiilor de serviciu.
ART. 18
(1) Receptionarea lucrãrilor de marcare în activitatea de punere în valoare se face numai dacã amprenta marcii este lizibila.
(2) Amprentele aplicate pe arbori, cioate, lemn rotund reţinut se inventariaza o data cu acestea şi se predau în buna stare titularului de canton, gestionarului sau custodelui, dupã caz, care rãspunde de integritatea amprentelor din momentul luãrii în primire pe baza de proces-verbal.
ART. 19
(1) Cioplirea, ştergerea, deteriorarea amprentelor aplicate sau orice alte acţiuni de acest fel sunt interzise şi se sancţioneazã conform legii, constituind acţiuni îndreptate impotriva sigiliilor legal aplicate.
(2) În situaţia anulãrii unor lucrãri de punere în valoare la care au fost folosite ciocane silvice operaţiunile de casare a acestora vor fi aprobate de inspectorul-şef al inspectoratului teritorial de regim silvic şi cinegetic competent şi executate sub supravegherea personalului silvic delegat de acesta conform procedurilor stabilite de autoritatea publica centrala care rãspunde de silvicultura.
ART. 20
(1) Pierderea sau sustragerea ciocanului silvic se comunica în scris de cãtre şeful ocolului silvic, în cel mult 48 de ore de la constatare, organelor locale de poliţie şi inspectoratelor teritoriale de regim silvic şi cinegetic, precizându-se indicativul specific şi felul acestora.
(2) În cazul în care în decurs de 15 zile de la pierdere nu se gãseşte ciocanul silvic respectiv, persoana juridicã autorizata este obligatã sa publice pierderea lui în Monitorul Oficial al României, Partea a III-a, sa declare nulitatea acestei mãrci şi sa anunţe ca folosirea acestuia se pedepseşte potrivit legii.
(3) Pierderea sau sustragerea ciocanelor silvice din vina personalului cu atribuţii în pãstrarea acestora constituie neglijenţa în serviciu şi se sancţioneazã conform reglementãrilor în vigoare.
ART. 21
Se interzic cu desãvârşire:
a) confecţionarea ciocanelor silvice în alte condiţii decât prevederile prezentului regulament;
b) încredinţarea de cãtre personalul silvic a ciocanelor silvice unor persoane fãrã drept de a le deţine şi folosi, fãrã delegaţie de folosire sau în alte scopuri decât cele prevãzute la art. 10-12 şi înscrise în delegaţia de folosire.
c) folosirea ciocanelor silvice în alte locuri şi în alte scopuri decât cele înscrise în delegaţia de folosire emisã;
d) folosirea ciocanelor silvice dupã expirarea termenului înscris în delegaţia de folosire, fãrã delegaţie sau încredinţarea ciocanului silvic altei persoane decât cea înscrisã în delegaţie.
e) folosirea ciocanului silvic fãrã drept sau contrar dispoziţiilor legale specifice;
f) nedepunerea ciocanelor silvice în termenul prevãzut în delegaţia de folosire;
g) neînregistrarea raportului de folosire conform prevederilor art. 16 alin. (3);
h) completarea necorespunzãtoare a registrului de evidenta a folosirii, a fişelor de evidenta a folosirii, a delegatiilor de folosire şi a rapoartelor de folosire a ciocanului silvic;
i) încãlcarea prevederilor art. 18.
ART. 22
(1) Sãvârşirea uneia dintre faptele prevãzute la art. 21 se sancţioneazã potrivit reglementãrilor în vigoare.
(2) Atunci când faptele prevãzute la art. 21 sunt sãvârşite de personalul silvic, acestea constituie şi încãlcãri grave ale obligaţiilor de serviciu.
ART. 23
(1) În cazul în care postul de şef de ocol silvic devine vacant sau în cazul în care inspectoratul teritorial de regim silvic şi cinegetic retrage avizul de constituire a structurii silvice, precum şi în cazul retragerii autorizaţiei de confectionare şi folosire prevãzute la art. 2 alin. (2) persoana juridicã titulara a autorizaţiei de confectionare va preda în custodie toate ciocanele silvice, precum şi documentele de evidenta prevãzute la art. 7 şi 8, în termen de 3 zile, inspectoratului teritorial de regim silvic şi cinegetic competent.
(2) Inspectoratul teritorial de regim silvic şi cinegetic primeşte spre pãstrare ciocanele silvice şi documentele de evidenta, pe baza de proces-verbal, printr-un salariat împuternicit de inspectorul-şef. Pãstrarea ciocanelor silvice şi a documentelor se face separat pe ocoale silvice, în condiţii de stricta securitate. La cererea titularului autorizaţiei ciocanele silvice predate pot fi sigilate de acesta cu sigiliu propriu, fãcându-se menţiune despre aceasta în procesul-verbal de predare-primire.
ART. 24
(1) Folosirea ciocanelor silvice de cãtre ocoalele silvice constituite de persoanele juridice autorizate în acest sens, cu titlu de prestare de servicii, în suprafeţele pe care ocoalele respective nu le administreazã, dar care se afla în raza lor de activitate, este permisã numai cu avizul inspectoratului teritorial de regim silvic şi cinegetic.
(2) Avizul se obţine la cererea persoanei juridice titulare a autorizaţiei de confectionare şi folosire, prin înscrierea în autorizaţie, la cap. III "Menţiuni speciale", de cãtre inspectoratul teritorial de regim silvic şi cinegetic, a suprafeţelor respective.
(3) Avizul poate fi retras în cazul constatãrii unor încãlcãri ale prevederilor prezentului regulament.
ART. 25
Anexele 1, 2, 3a), 3b), 3c), 4, 5 şi 6 fac parte integrantã din prezentul regulament.

ANEXA 1
-------
la regulament
-------------

MINISTERUL AGRICULTURII, ALIMENTAŢIEI ŞI PĂDURILOR


AUTORIZAŢIE
pentru confecţionarea şi folosirea ciocanelor silvice, necesare
pentru gospodãrirea pãdurilor proprietate privatã şi a celor
proprietate publica aparţinând comunelor, oraşelor şi municipiilor
nr. ...... din .............

CAP. 1
În baza cererii şi a documentaţiei depuse se autorizeaza*1) ......................., având în subordine Ocolul silvic ...................................................... din localitatea (comuna, oraşul, municipiul, strada, numãrul) ................................., judeţul ..............................., constituit în baza Avizului nr. ............... din data de .........................................., emis de ............................, sa solicite confecţionarea şi sa foloseascã urmãtoarele ciocane silvice:
A. Ciocane silvice cu marca circulara, cu urmãtoarele indicative specifice:
1. PP -*2); *3); *4)
2. ...................................................................................
B. Ciocane silvice cu marca patrata, cu urmãtoarele indicative specifice:
1. PP - *2); *3); *4)
2. .................................................................................
C. Ciocane silvice cu marca pentagonala, cu urmãtoarele indicative specifice:
1. PP - *2); *3); *4)
2. .................................................................................
Confecţionarea ciocanelor silvice va fi executatã la cerere de cãtre*5) .................................................................................

CAP. 2
Ciocanele silvice menţionate la cap. I lit. A, B şi C pot fi utilizate numai în suprafata forestierã administratã de Ocolul silvic ...................................... şi în suprafeţele prevãzute la cap. III "Menţiuni speciale", pe durata existenţei structurii silvice sau pana la retragerea prezentei autorizaţii, dupã caz.
Personalul silvic împuternicit sa pãstreze şi sa foloseascã ciocanele silvice prevãzute în aceasta autorizaţie este obligat sa respecte prevederile Regulamentului privind confecţionarea şi folosirea ciocanelor silvice, încãlcarea acestora sanctionandu-se potrivit legii.

CAP. 3
Menţiuni speciale*6): ............................................................... .................................................................................... ................................................................................... ...................................................................................


Director,
.................


-------------
*1) Denumirea şi sediul persoanei juridice autorizate.
*2) Simbolul judeţului în care se afla sediul ocolului silvic.
*3) Numãrul de ordine din registrul unic de evidenta a persoanelor juridice autorizate.
*4) Numãrul de ordine al ciocanului silvic din registrul unic.
*5) Denumirea şi sediul unitãţii specializate autorizate pentru confectionare.
*6) Se vor înscrie de cãtre inspectoratul teritorial de regim silvic şi cinegetic, atunci când este cazul: suprafeţele neadministrate de ocolul silvic, unde pot fi utilizate ciocanele silvice pentru prestãri de servicii, retrageri temporare ale autorizãrii folosirii, prelungirea autorizãrii folosirii.



ANEXA 2


la regulament
-------------

FORMA, DIMENSIUNILE ŞI INDICATIVELE SPECIFICE ALE CIOCANELOR SILVICE




┌───────┐
│ PP-BN │
│ 03-09 │ ┌───────┐
└───────┘ │ PP-BV │
│ 11-02 │
└───────┘

┌───────┐
│ PP-SB │
│ 12-05 │
└───────┘






ANEXA 3a)


la regulament
-------------

REGISTRU
de evidenta a folosirii ciocanelor silvice

Ocolul silvic ..........................................

A. Inventarul ciocanelor silvice


┌────┬───────────────────┬──────────────────────────┬─────────────────┐
│Nr. │ │ │ │
│crt.│ Indicativul │ Forma amprentei │ Observaţii │
├────┼───────────────────┼──────────────────────────┼─────────────────┤
│ 0 │ 1 │ 2 │ 3 │
├────┼───────────────────┼──────────────────────────┼─────────────────┤
├────┼───────────────────┼──────────────────────────┼─────────────────┤
├────┼───────────────────┼──────────────────────────┼─────────────────┤
├────┼───────────────────┼──────────────────────────┼─────────────────┤
├────┼───────────────────┼──────────────────────────┼─────────────────┤
└────┴───────────────────┴──────────────────────────┴─────────────────┘






ANEXA 3b)


la regulament
-------------

B. Tabloul de evidenta a folosirii


┌────┬───────────┬─────────┬───────────┬───────┬──────────────┬────────────────┐
│Nr. │ │ Forma │ Numele şi │Numãrul│ Ridicare │ Depunere │
│crt.│Indicativul│amprentei│ prenumele │delega-├────┬─────────┼──────┬─────────┤
│ │ │ │titularului│ tiei │Data│Semnatura│ Data │Semnatura│
│ │ │ │ delegat │ │ │ │ │ │
├────┼───────────┼─────────┼───────────┼───────┼────┼─────────┼──────┼─────────┤
│ 0 │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │
├────┼───────────┼─────────┼───────────┼───────┼────┼─────────┼──────┼─────────┤
├────┼───────────┼─────────┼───────────┼───────┼────┼─────────┼──────┼─────────┤
├────┼───────────┼─────────┼───────────┼───────┼────┼─────────┼──────┼─────────┤
├────┼───────────┼─────────┼───────────┼───────┼────┼─────────┼──────┼─────────┤
└────┴───────────┴─────────┴───────────┴───────┴────┴─────────┴──────┴─────────┘

NOTA:
La coloana 6 semneazã persoana delegatã pentru folosirea ciocanului
silvic, iar la coloana 8 semneazã şeful ocolului silvic.





ANEXA 3c)


la regulament
-------------

C. Constatãri privind încãlcãri ale aplicãrii regulamentului de confectionare
şi folosire a ciocanelor silvice


┌────┬────────┬──────────────────────────┬──────────────────────────────────┐
│Nr. │ Data │ Numele, prenumele şi │ Constatãri - mãsuri │
│crt.│ │ funcţia organului │ │
│ │ │ constatator │ │
├────┼────────┼──────────────────────────┼──────────────────────────────────┤
├────┼────────┼──────────────────────────┼──────────────────────────────────┤
├────┼────────┼──────────────────────────┼──────────────────────────────────┤
├────┼────────┼──────────────────────────┼──────────────────────────────────┤
├────┼────────┼──────────────────────────┼──────────────────────────────────┤
└────┴────────┴──────────────────────────┴──────────────────────────────────┘





ANEXA 4


la regulament
-------------

Ocolul silvic ...........................................


FIŞA DE EVIDENTA
a folosirii ciocanului silvic cu amprenta*1) ....., având indicativul .......



┌──┬──────┬───────┬────────┬────────┬────────┬────────┬────────────┬───────────┐
│N │Numele│Funcţia│Numãrul │Perioada│Scopul │Locul │ Primire- │Restituire-│
│r.│ şi │ │ din │ de │ folo- │ folo- │ ridicare │ depunere │
│c │ pre- │ │tabloul │folosire│sirii*2)│sirii*3)├────┬───────┼────┬──────┤
│r │numele│ │ de │ │ │ │Data│Semna- │Data│Semna-│
│t.│ │ │evidenta│ │ │ │ │tura*4)│ │tura*5│
├──┼──────┼───────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────┼───────┼────┼──────┤
│0 │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10 │
├──┼──────┼───────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────┼───────┼────┼──────┤
├──┼──────┼───────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────┼───────┼────┼──────┤
├──┼──────┼───────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────┼───────┼────┼──────┤
├──┼──────┼───────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────┼───────┼────┼──────┤
├──┼──────┼───────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────┼───────┼────┼──────┤
└──┴──────┴───────┴────────┴────────┴────────┴────────┴────┴───────┴────┴──────┘

*1) Circulara, patrata sau pentagonala.
*2)Felul tãierii şi natura produselor pentru ciocane silvice rotunde
sau patrate; felul controlului pentru ciocane silvice pentagonale.
*3) Unitate de producţie, parcela, subparcela, canton etc.
*4) Semnatura persoanei delegate pentru folosirea ciocanului silvic.
*5) Semnatura şefului ocolului silvic.




ANEXA 5
-------
la regulament
-------------

Ocolul şilvic ....................................................


DELEGAŢIE DE FOLOSIRE
nr.*1)/*2) ............................. din*3) ..............

Domnul ................................................................, având funcţia de ..........................................................................., este delegat sa foloseascã în perioada ........................................... ciocanul silvic cu marca*4) .............................................................., având indicativul .................................................., pentru*5) .........................
....................................................................................... ....................................................................................... în*6) ................................................................................. ....................................................................................... .......................................................................................
Lucrarea se efectueazã în intervalul de timp de la .............................. pana la ...................., interval în care se va depune la ocolul silvic ciocanul silvic, raportul de marcare şi documentele rezultate în urma executãrii lucrãrii.
Pentru aplicarea marcii se va folosi vopsea sau tus de culoare .................. .


Şeful ocolului silvic,
.......................

----------
*1) Numãrul curent din registrul de evidenta.
*2) Numãrul curent din fişa de evidenta.
*3) Data ridicãrii ciocanului silvic, care este aceeaşi cu data emiterii delegaţiei de folosire.
*4) Circulara, patrata, pentagonala.
*5) Felul tãierii şi natura produsului, respectiv felul controlului.
*6) Unitatea de producţie, parcela, subparcela, localizarea cadastrala, numele proprietarului, denumirea cantonului silvic etc.



ANEXA 6


la regulament
-------------

Nr. ........ din ....... Ciocanul silvic a fost depus azi,
.................................
Şeful ocolului silvic,
............................

RAPORT DE FOLOSIRE
a ciocanului silvic*1) ...................
primit în baza delegaţiei nr. ......... din ..........


┌──────────────────┬──────────────┬──────────────┬───────┬──────────┬──────────┐
│ Locul marcarii*2)│Felul tãierii/│ Numerotarea │Numãrul│Intervalul│ Numãrul │
├─────────┬────────┤ Natura │ arborilor/ │total │ în care │ şi data │
│Unitatea │Parcela/│ produsului │ cioatelor │ de │s-a fãcut │depunerii │
│ de │ sub- │ ├──────┬───────┤arbori │marcarea │ documen- │
│producţie│parcela │ │Primul│Ultimul│sau de │ │telor de │
│ │ │ │numãr │numãr │cioate │ │marcare*3)│
├─────────┼────────┼──────────────┼──────┼───────┼───────┼──────────┼──────────┤
│ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │
├─────────┼────────┼──────────────┼──────┼───────┼───────┼──────────┼──────────┤
├─────────┼────────┼──────────────┼──────┼───────┼───────┼──────────┼──────────┤
├─────────┼────────┼──────────────┼──────┼───────┼───────┼──────────┼──────────┤
├─────────┼────────┼──────────────┼──────┼───────┼───────┼──────────┼──────────┤
├─────────┼────────┼──────────────┼──────┼───────┼───────┼──────────┼──────────┤
├─────────┴────────┴──────────────┼──────┼───────┼───────┼──────────┼──────────┤
│ TOTAL: │ - │ - │ │ - │ │
└─────────────────────────────────┴──────┴───────┴───────┴──────────┴──────────┘



Numele şi prenumele persoanelor care au fãcut parte din echipa de marcare .............................................................................
Numele şi prenumele persoanelor care au asistat la efectuarea inspecţiei de fond sau parţiale ...............................................................
Culoarea vopselei sau a tusului folosit la marcare .........................
Declar pe propria rãspundere ca nu am încredinţat ciocanul silvic altor persoane, ca nu l-am folosit în afarã prevederilor delegaţiei de folosire primite şi ca nu am aplicat marca pe arbori sau cioate care nu sunt menţionate în prezentul raport.


Data ...................... ..............................
(numele şi prenumele)


Semnatura
......................

---------
*1) Forma amprentei şi indicativul.
*2) În cazul folosirii ciocanului silvic în pãduri pentru care identificarea locului nu este suficienta sau nu este posibila prin cadastrul forestier, se vor trece toate elementele necesare (denumirea punctului, numele proprietarului sau deţinãtorului, elemente de cadastru general etc.).
*3) Carnete de inventar, procese-verbale, fise etc.

------------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016