Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
ART. 1
(1) Pe lângã ministrul justiţiei funcţioneazã, ca organ consultativ, Colegiul Ministerului Justiţiei, denumit în continuare Colegiul ministerului.
(2) Colegiul ministerului are în componenţa sa secretarii de stat, subsecretarul de stat, secretarul general, secretarul general adjunct, consilierii ministrului şi conducãtorii tuturor compartimentelor din Ministerul Justiţiei.
(3) Ministrul justiţiei poate dispune ca la lucrãrile Colegiului ministerului sã participe şi conducãtorii unitãţilor subordonate Ministerului Justiţiei, precum şi alte persoane, atunci când, în opinia sa, situaţia o impune.
ART. 2
Secretariatul şedinţelor Colegiului ministerului este asigurat de cãtre un consilier al ministrului justiţiei, desemnat de cãtre acesta.
ART. 3
(1) Colegiul ministerului se întruneşte ori de câte ori este necesar. Convocarea la şedinţele Colegiului ministerului se stabileşte de cãtre ministrul justiţiei.
(2) Ordinea de zi, precum şi orice alte aspecte care urmeazã a fi dezbãtute în cadrul şedinţelor Colegiului ministerului se stabilesc de cãtre ministrul justiţiei şi se aduc la cunoştinţa celor convocaţi de cãtre consilierul ministrului justiţiei desemnat sã asigure secretariatul şedinţelor, cu cel puţin o zi înainte de data acestora.
(3) Lucrãrile se conduc de cãtre ministrul justiţiei sau de cãtre un secretar de stat desemnat în acest scop.
(4) Lucrãrile Colegiului ministerului nu sunt publice.
ART. 4
(1) În cadrul întâlnirilor Colegiului ministerului se dezbat problemele referitoare la activitatea Ministerului Justiţiei, politicile acestuia, se realizeazã o informare asupra activitãţilor desfãşurate şi asupra proiectelor viitoare ale Ministerului Justiţiei şi se identificã soluţii sau se fac recomandãri care vor fi supuse deciziei ministrului justiţiei.
(2) Discuţiile din cadrul Colegiului ministerului se consemneazã într-un proces-verbal, care se semneazã de cãtre toţi participanţii convocaţi la şedinţã. Dupã semnare, procesul-verbal se transmite ministrului justiţiei. Consemnãrile din procesul-verbal care intereseazã unele compartimente din Ministerul Justiţiei sau, dupã caz, unitãţi subordonate acestuia se transmit şi acestor compartimente/unitãţi.
ART. 5
În cazul în care în cadrul şedinţelor Colegiului ministerului se stabileşte efectuarea unei lucrãri, iar realizarea acesteia este de competenţa mai multor compartimente, ministrul justiţiei desemneazã un coordonator care rãspunde de efectuarea lucrãrii.
ART. 6
(1) Sãptãmânal, secretarii de stat, subsecretarul de stat, secretarul general şi secretarul general adjunct evalueazã, pe baza comunicãrilor conducãtorilor compartimentelor implicate, modul şi stadiul de realizare a activitãţilor dezbãtute în şedinţele Colegiului ministerului şi îl informeazã pe ministrul justiţiei cu privire la acestea.
(2) Conducerile compartimentelor din Ministerul Justiţiei sau, dupã caz, ale unitãţilor subordonate acestuia vor lua mãsurile corespunzãtoare pentru ducerea la îndeplinire în bune condiţii şi la termen a activitãţilor date în sarcina acestora.
-------------
Newsletter GRATUIT
Aboneaza-te si primesti zilnic Monitorul Oficial pe email
Comentarii
Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect: