Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
CAP. 1
Dispozitii generale
ART. 1
Denumirea regiei autonome va fi Regia Autonoma "Locato".
ART. 2
Regia Autonoma "Locato" este persoana juridica romana, are statut de regie autonoma, functioneaza pe baza de gestiune economica si autonomie financiara, desfasurindu-si activitatea in conformitate cu legile in vigoare si prezentul regulament.
ART. 3
Sediul Regiei Autonome "Locato" este in Romania, municipiul Bucuresti, str. Polona nr. 9. Sediul regiei autonome poate fi schimbat in alt loc pe baza hotaririi consiliului de administratie si a prevederilor legale.
Regia autonoma poate avea sucursale si filiale situate si in alte localitati, in baza hotaririi consiliului de administratie.
CAP. 2
Obiectul de activitate al Regiei Autonome "Locato"
ART. 4
Regia Autonoma "Locato" va avea urmatorul obiect de activitate:
4.1. Inchirierea suprafetelor locative cu orice destinatie, necesare misiunilor diplomatice, oficiilor consulare, reprezentantelor organizatiilor internationale interguvernamentale acreditate in Romania si personalului acestora, precum si altor persoane juridice si fizice straine, ce isi desfasoara activitatea pe teritoriul Romaniei, denumite, in continuare, beneficiari straini, in limita disponibilitatilor.
Prin suprafetele locative in sensul prezentei hotariri se inteleg cladiri si anexe, apartamente, spatii comerciale, depozite si garaje, ori alte suprafete care nu au destinatie de locuinta, inclusiv dependintele acestora.
Spatiile locative vor fi inchiriate cu prioritate misiunilor diplomatice, oficiilor consulare, reprezentantelor organizatiilor internationale interguvernamentale si personalului acestora.
4.2. Executarea lucrarilor de intretinere curenta si periodica, precum si amenajarea spatiilor acceptate spre inchiriere. Cheltuielile privind intretinerea si repararea suprafetelor locative inchiriate sau care urmeaza sa fie inchiriate beneficiarilor straini sint in sarcina Regiei Autonome "Locato", fiind incluse ca element de cheltuieli la stabilirea chiriilor. De asemenea, in sarcina Regiei Autonome "Locato" sint si cheltuielile ocazionate de mutarea locatarilor in vederea eliberarii unor spatii ce vor fi inchiriate beneficiarilor straini. Lucrarile de orice natura devenite necesare din culpa beneficiarilor straini sint in sarcina acestora.
Costul transformarilor si amenajarilor la constructii si instalatii, executate la cererea beneficiarilor straini, precum si cel al readucerii fondului locativ la starea initiala vor fi suportate de catre acestia.
4.3. Executarea lucrarilor de reparatii si intretinere la bunurile mobile si imobile inchiriate sau proprietatea beneficiarilor straini la cererea si in contul acestora.
4.4. Executarea lucrarilor de constructii si reparatii la imobile apartinind persoanelor juridice si fizice romane, la cererea si in contul acestora, in limita disponibilitatilor materiale, financiare si de forta de munca.
4.5. Efectuarea de operatiuni de import-export de bunuri si servicii in nume propriu si prin comision.
4.6. Organizarea administrarii imobilelor folosite in comun de mai multi beneficiari straini, pentru asigurarea caldurii, apei calde menajere, curateniei partilor comune si a altor servicii, cu recuperarea integrala a cheltuielilor de la locatarii straini prin cote de intretinere sau chirii. Pentru aceasta activitate Regia Autonoma "Locato" va incadra personalul necesar ce va fi considerat ca personal prestator de servicii la beneficiarii straini, fiind salarizat din cotele de intretinere.
4.7. Prestarea de servicii, in calitate de intermediar, la cererea si in contul beneficiarilor straini, privind: inmatricularea si radierea din circulatie a autovehiculelor, sustinerea examenelor de conducator auto, executarea de tiparituri si imprimate, asigurarea de combustibil, carburanti, lubrifianti si alte materiale sau produse solicitate.
4.8. Recomandarea personalului de specialitate si de serviciu solicitat, cu intocmirea formelor legale, la cererea tuturor categoriilor de beneficiari straini. Acest personal va fi angajat in functia si meseriile propuse de beneficiarii straini, salariile si celelalte drepturi de personal urmind a fi stabilite de comun acord intre beneficiarii straini si cetatenii romani, cu respectarea legislatiei in vigoare.
Regia va intocmi documentele privind acordarea drepturilor cuvenite acestui personal, va urmari si incasa toate sumele datorate statului, in conditiile si nivelurile prevazute de lege, pe baza listelor (statelor) de plata transmise. Regia incaseaza pentru aceste prestatii un comision stabilit de consiliul de administratie in limitele legislatiei in vigoare.
Personalul angajat in aceste conditii, care lucreaza la beneficiarii straini are toate drepturile de personal prevazute de legislatia romana, regia fiind autorizata sa plateasca din sumele incasate drepturile de asigurari sociale prevazute de lege.
Consiliul de administratie al regiei este autorizat sa completeze obiectul de activitate si cu alte prestatii si lucrari solicitate de beneficiarii straini, direct sau prin intermediere, cu respectarea prevederilor legale.
CAP. 3
Patrimoniul
ART. 5
Regia Autonoma "Locato" are un patrimoniu initial in valoare de 651.951 mii lei, pe baza datelor de bilant la 31 decembrie 1991.
ART. 6
Regia Autonoma "Locato" este proprietara bunurilor din patrimoniul sau. In exercitarea dreptului de proprietate, regia poseda, foloseste si dispune, in mod autonom de bunurile pe care le are in patrimoniul sau, sau le culege fructele - dupa caz - in vederea realizarii scopului pentru care a fost constituita, potrivit legii.
CAP. 4
Organele de conducere ale Regiei Autonome "Locato"
ART. 7
Conducerea Regiei Autonome "Locato" se asigura prin:
- consiliul de administratie;
- directorul general.
ART. 8
Consiliul de administratie al Regiei Autonome "Locato" se numeste prin ordin al ministrului afacerilor externe si este format din 9 persoane, dupa cum urmeaza:
- directorul Regiei Autonome "Locato", presedinte;
- reprezentantul Ministerului Economiei si Finantelor;
- reprezentantul Ministerului Afacerilor Externe;
- reprezentantul Primariei municipiului Bucuresti;
- ingineri, economisti, tehnicieni si consilieri juridici, specializati in domeniul de activitate al regiei.
Membrii consiliului de administratie se numesc pentru o perioada de 4 ani, jumatate dintre ei putind fi inlocuiti la fiecare 2 ani.
Membrii consiliului de administratie isi pastreaza calitatea de angajati la institutia sau unitatea de la care provin si toate drepturile si obligatiile decurgind din aceasta calitate; ei sint platiti cu o indemnizatie stabilita de consiliul de administratie pentru activitatea desfasurata in aceasta calitate.
ART. 9
Atributiile consiliului de administratie:
a) stabileste tactica si strategia economica a regiei pe anul in curs si de perspectiva pentru realizarea obiectului de activitate;
b) anual, prezinta Ministerului Afacerilor Externe un raport asupra activitatii desfasurate de regie in perioada expirata si asupra programului de activitate pentru perioada in curs;
c) aproba structura organizatorica si numarul de personal al regiei;
d) aproba regulamentul de ordine interioara al regiei;
e) numeste sau revoca conducatorii compartimentelor de executie ale regiei;
f) stabileste nivelul salariilor pentru personalul regiei pe nivelul de calificare, functii, studii, competenta si munca efectiv prestata, cu respectarea limitei minime de salarizare prevazuta de lege;
g) stabileste, conform legislatiei in vigoare, prin negociere, clauzele contractelor de inchiriere, chiriile si tarifele pentru alte prestari de servicii;
h) rezolva orice alte probleme pentru bunul mers al activitatii regiei.
ART. 10
Activitatea curenta a Regiei Autonome "Locato" este condusa de un director general numit de consiliul de administratie, cu avizul Ministerului Afacerilor Externe.
CAP. 5
Bugetul si administrarea acestuia, relatii financiare si comerciale
ART. 11
Exercitiul economico-financiar incepe la 1 ianuarie si se incheie la 31 decembrie ale fiecarui an. Primul exercitiu incepe la data constituirii regiei.
ART. 12
Relatiile comerciale cu alte regii autonome, cu societati comerciale, precum si cu misiunile diplomatice, oficiile consulare, reprezentantele organizatiilor internationale interguvernamentale si alte reprezentante straine si membrii acestora se vor desfasura pe baza contractuala, guvernate de principiul libertatii contractuale in temeiul prevederilor Codului civil si Codului comercial roman.
ART. 13
Regia va tine conturi in lei si va intocmi anual bugetul de venituri si cheltuieli, bilantul contabil si contul de profit si pierderi, conform metodologiei stabilite de Ministerul Economiei si Finantelor.
ART. 14
Bilantul contabil anual si contul de profit si pierderi ale regiei se aproba de Ministerul Economiei si Finantelor si se va publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea a IV-a.
ART. 15
Prevederile prezentului regulament se completeaza cu dispozitiile dreptului comun.
-----------------
Newsletter GRATUIT
Aboneaza-te si primesti zilnic Monitorul Oficial pe email
Comentarii
Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect: