Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   REGULAMENT din 2 februarie 2006  privind procedura aplicabila in cazul aparitiei unei stari de deteriorare neasteptata a calitatii apei*)    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

REGULAMENT din 2 februarie 2006 privind procedura aplicabila in cazul aparitiei unei stari de deteriorare neasteptata a calitatii apei*)

EMITENT: ACT INTERNATIONAL
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 366 bis din 26 aprilie 2006
---------
*) Aprobat de <>Hotãrârea nr. 454 din 5 aprilie 2006 , publicatã în Monitorul Oficial nr. 366 din 26 aprilie 2006, reprodusã şi în Monitorul Oficial nr. 366 bis din 26 aprilie 2006.


Temeiul legal al Regulamentului
ART. 1
Prezentul Regulament are la bazã prevederile:
- "Acordului dintre Guvernul Republicii Ungare şi Guvernul României privind colaborarea pentru protecţia şi utilizarea durabilã a apelor de frontierã", semnat la Budapesta la 15 septembrie 2003, intrat în vigoare la 17 mai 2004;
- Convenţiei pentru protecţia şi utilizarea durabilã a fluviului Dunãrea (1992), Sofia;
- Protocolului Sesiunii a XII-a a Comisiei hidrotehnice româno-ungare, semnat la Szeged, la data de 3 decembrie 1999, punctul I. 6, (prin care s-a hotãrât armonizarea Regulamentului cu normele Uniunii Europene şi metodologia folositã în cadrul Centrelor Internaţionale de Alarmare în caz de Poluãri Accidentale la Dunãre);
- Protocolului Sesiunii a XVI-a a Comisiei hidrotehnice româno-ungare, semnat la Hajduszoboszlo, la data de 18 noiembrie 2004, punctul B.2.1.b, punctul B.2.4 şi anexa 6.
Scopul regulamentului
ART. 2
a). Acest regulament se aplicã apelor de frontierã şi subunitãţilor hidrografice, în cazul în care oricare dintre pãrţi observã deteriorarea neaşteptatã a calitãţii apei, sau emisia accidentalã de substanţe poluante.
b). Prin acest Regulament se stabilesc:
- monitorizarea fenomenelor de deteriorare neaşteptatã a calitãţii apelor, respectiv, prelevarea de probe şi analize de laborator;
- modul de efectuare a observaţiilor;
- modul de informare reciprocã;
- mãsurile şi acţiunile ce se întreprind pentru limitarea efectelor deteriorãrii neaşteptate a calitãţii apelor ce vor face obiectul informãrilor bilaterale;
- colaborarea între cele douã Pãrţi,
c). Regulamentul prevede de asemenea:
- eventualele acţiuni comune iniţiate la cererea unei Pãrţi în vederea limitãrii efectelor stãrii de deteriorare neaşteptatã a calitãţii apelor sau sistarea fenomenului în vederea protejãrii tronsonului din aval al raului;
- necesitatea colaborãrii Pãrţilor privind armonizarea planurilor de prevenire şi combatere a poluãrilor accidentale cât şi pentru alte intervenţii privind prevenirea deteriorãrii calitãţii apelor rezultate din aplicarea Acordului pentru cursurile de apã care formeazã sau traverseazã frontiera, în scopul reducerii efectelor transfrontiere a acestora.
- Pãrţile colaboreazã, în limitele Regulamentului, în scopul informãrii publicului, pentru clarificarea ştirilor din media referitoare la poluãri.
Definirea noţiunilor utilizate
Art. 3
a). Pãrţile constatã o stare de deteriorare neaşteptatã a calitãţii apei, în urmãtoarele situaţii:
- când se atinge valoarea pragului de avertizare pentru cantitatea de emisie a substanţei periculoase legatã de accident (valori limitã ICPDR);
- când se constatã mortalitatea vizibilã a vieţuitoarelor acvatice, apariţia în masã a plutitorilor de origine antropicã, modificarea culorii apei sau mirosului;
- spãlarea accidentalã a deşeurilor menajere sau industriale, şi antrenarea lor cu ocazia propagãrii undelor de viiturã.
b). Deteriorarea neaşteptatã a calitãţii apelor poate conduce la o stare extraordinarã a calitãţii apei prin apariţia unei poluãri accidentale periculoase în secţiunea de frontierã.
c). Declanşarea stãrii de deteriorare neaşteptatã a calitãţii apei se face în conformitate cu prevederile art. 6.a). din prezentul Regulament.
d). Declanşarea monitoringului de investigare se face în situaţia constatãrii stãrii de deteriorare neaşteptatã a calitãţii, conform celor de la punctele (a) - (c) ale art. 3 şi în situaţia în care valorile mãsurate ale indicatorilor în secţiunea de frontierã sunt mai mari decât valoarea maximã (Cmax) a prelucrãrilor statistice obţinute în ultimii 5 ani (2000-2004) din mãsurãtorile lunare efectuate de fiecare Parte, valori care sunt prezentate în anexa 1 tabelul 3 la prezentul Regulament.
Pentru indicatorul oxigen dizolvat deteriorarea neaşteptatã se considerã atunci când valoarea determinatã este mai micã decât valoarea minimã statisticã determinatã in perioada analizatã, iar pentru pH atunci când se constatã depãşirea valorii maxime sau scãderea sub valoarea minimã caracteristicã.
Atunci când aceste valori nu depãşesc limitele clasei a doua de calitate din anexa 7 a Regulamentului privind urmãrirea calitãţii apelor pe râurile care formeazã sau traverseazã frontiera româno-ungarã, aceste schimbãri nu se iau în considerare.
e). Procedura de declanşare a monitoringului de investigare la valori care depãşesc valoarea maximã a prelucrãrilor statistice obţinute în ultimii 5 ani (Cmax) se aplicã experimental pe o perioada de 1 an, dupã care va fi evaluatã prin comparaţie astfel:
- cu numãrul cazurilor de declanşare a monitoringului de investigare în situaţia utilizãrii valorilor de 1,5 X Cmax din aceeaşi perioadã,
- cu numãrul cazurilor de declanşare a monitoringului de investigare in situaţia utilizãrii valorilor de 1,5 X C95%,
- cu numãrul cazurilor de declanşare a monitoringului de investigare în situaţia celor prezentate la art. 3.a) şi 3.d).
Dupã evaluare se va definitiva procedura de declanşare a monitoringului de investigare aplicabilã în continuare.
Efectuarea prelevãrilor comune de probe şi analizelor de laborator, informarea Pãrţilor şi evaluarea rezultatelor obţinute
ART. 4
a). În situaţia în care se considerã necesar de oricare dintre Pãrţi, la cererea acesteia vor avea loc prelevãri comune de probe de apã în secţiunile de frontierã. Prelevarea trebuie efectuatã în cel mai scurt timp. Prelevarea de probe va fi efectuatã conform prevederilor "Regulamentului privind urmãrirea calitãţii apelor, pe râurile care formeazã sau traverseazã frontiera româno-ungarã".
În asemenea situaţii, pentru depistarea cauzelor, trebuie pornit fãrã întârziere, monitoringul de investigare. În aceastã situaţie este necesarã analiza apei cursului/cursurilor sau a sectorului/sectorelor de apã afectatã (afectate) din punct de vedere al calitãţii, în mai multe puncte, cu frecvenţã mãritã, analizã pe parcursul cãreia se vor determina, în principal, indicatorii de calitate caracteristici stãrii de deteriorare neaşteptatã a calitãţii apei.
b). La cererea oricãreia dintre Pãrţi, în termen de 24 de ore, trebuie cercetatã orice situaţie de punere în evidenţã a unei stãri de deteriorare neaşteptatã a calitãţii apei.
c). Pe baza rezultatelor monitoringului de investigare, se va stabili dacã:
- au existat cauze naturale;
- este nevoie de mãsuri de prevenire sau combatere a efectelor;
- deteriorarea neaşteptatã a calitãţii apei poate fi periculoasã pentru ecosisteme şi utilizatori;
- se aşteaptã efect transfroritier.
d). La cererea oricãreia dintre Pãrţi, reprezentaţii instituţiilor implicate se informeazã reciproc în legãturã cu starea de deteriorare neaşteptatã a calitãţii apei şi despre mãsurile luate în vederea depistãrii sursei care a produs fenomenul.
Mãsurile de informare în cazul unei stãri de deteriorare neaşteptatã a calitãţii apei
ART. 5
a). Informarea asupra apariţiei unei stãri de deteriorare neaşteptatã a calitãţii apei se face şi în situaţia când din calculele de prognozã rezultã depãşirea valorilor pragurilor de avertizare prevãzute în tabelele nr. 1 si 2. Tabelele 1 şi 2 sunt cuprinse în anexa 1 la prezentul Regulament.
b). Informarea se poate face folosind telefonul, faxul, e-mailul instituţiilor abilitate cuprinse în anexa 2 la prezentul Regulament.
c). Partea atenţionatã va confirma imediat primirea mesajului de atenţionare.
Schimbul de informaţii
ART. 6
a). În cazul declarãrii stãrii de deteriorare neaşteptatã a calitãţii apei, Pãrţile se vor informa reciproc astfel:
- În cãzul în care Partea românã constatã o deteriorare neaşteptatã a calitãţii apei pe teritoriul sau care prezintã riscul declarãrii unei stãri extraordinare a calitãţii apei în sectorul de frontierã, instituţia abilitatã de gospodãrire a apelor informeazã, prin orice mijloace de comunicaţie (ex. prin telefon, fax, e-mail, server FTP), în cel mai scurt timp, instituţia abilitatã de pe teritoriul ungar, asupra elementelor de care dispune referitoare la aceastã deteriorare, în special asupra urmãtoarelor aspecte:
● data şi locul sesizãrii deteriorãrii calitãţii apelor;
● caracterul şi concentraţia poluantului;
● mãsurile luate în vederea eliminãrii stãrii de deteriorare neaşteptatã a calitãţii apelor;
● timpul prognozabil al apariţiei eventualei unde poluante în secţiunea de frontierã;
● alte date în legãturã cu modul de intervenţie, dacã este cazul.
- În cazul în care Partea ungarã constatã pe teritoriul sãu o deteriorare neaşteptatã a calitãţii apei, pe un curs de apã de frontierã, instituţia abilitatã de gospodãrire a apelor va anunţa prin orice mijloace de comunicaţie (ex. prin telefon, fax, e-mail, server FTP), în cel mai scurt timp, instituţia abilitatã de pe teritoriul român, asupra elementelor de care dispune referitoare la deteriorarea neaşteptatã a calitãţii apei.
b). Frecvenţa furnizãrii de date legate de starea de deteriorare neaşteptatã a calitãţii apei se stabileşte de cãtre Pãrţi de la caz la caz, în funcţie de amploarea şi caracteristicile fenomenului.
c). Informarea reciprocã trebuie continuatã pânã la revenirea calitãţii apei la starea normalã.
d). Pãrţile pot elabora proceduri pentru primirea, manipularea şi protejarea informaţiilor cu caracter secret schimbate între ele. Comunicarea acestor informaţii cãtre o ţarã terţã este posibilã numai dupã acordul celor douã Pãrţi.
Mãsuri şi acţiuni pentru prevenirea deteriorãrii neaşteptate a calitãţii apelor şi a apariţiei fenomenelor de poluare accidentalã şi protecţia tronsonului de râu din aval
ART. 7
Pãrţile aplicã principiul prevenirii în vederea evitãrii sau diminuãrii deteriorãrii neaşteptate a calitãţii apei, în care scop:
a). elaboreazã metodologia de inventariere a surselor de poluare, realizeazã inventarul acestor surse şi întocmesc programe de acţiune în comun cu stabilirea prioritãţilor;
b). asigurã elaborarea evaluãrii riscului substanţelor prioritare/prioritar periculoase;
c). elaboreazã, în concordanţã cu directivele Uniunii Europene, lista orientativã a substanţelor periculoase şi iau mãsuri pentru utilizarea ei în cadrul procedurilor comune;
d). pentru limitarea efectelor poluãrii cu produse petroliere şi corpuri plutitoare vor acţiona în secţiunile de intervenţie cuprinse în anexa 3 la prezentul Regulament;
e). pentru reducerea riscului surselor potenţial poluatoare, pe baza planurilor locale de prevenire şi combatere a poluãrilor accidentale, Pãrţile elaboreazã planuri de prevenire şi combatere a poluãrilor accidentale pentru subunitãţile hidrografice, conform metodologiei proprii dupã care urmeazã armonizarea acestora;
f). obligã utilizatorii de apã potenţial poluatori sã elaboreze planuri proprii de prevenire şi combatere a poluãrilor accidentale şi sã evalueze periodic eficienţa acestora.
Sisteme de presemnalizare şi de informare
ART. 8
a). Pãrţile vor înfiinţa sisteme de presemnalizare şi informare în scopul obţinerii informaţiilor necesare pentru avertizarea în vederea protejãrii tronsonului de râu din aval.
b). Pãrţile îşi controleazã periodic starea funcţionãrii sistemelor de presemnalizare şi atenţionare şi asigurã instruirea periodicã a personalului de operare.
Dispoziţii finale
ART. 9
a). Prezentul Regulament poate fi modificat sau completat pe baza hotãrârii Comisiei hidrotehnice la cererea oricãruia dintre împuterniciţi. Intrarea în vigoare a modificãrilor sau completãrilor se va face pe baza articolelor privind intrarea în vigoare a acestui Regulament.
b). Anexele 1, 2 si 3 la prezentul Regulament reprezintã parte integrantã din acesta.
c). Prezentul Regulament a fost întocmit în câte douã exemplare originale, în limba românã şi limba maghiarã, ambele texte fiind egal autentice.
d). Prezentul regulament intrã în vigoare dupã aprobarea Protocolului Sesiunii a... a Comisiei hidrotehnice româno-ungare, conform sistemului juridic intern.
e). Odatã cu intrarea în vigoare a prezentului Regulament, anexa 5 a Protocolului Sesiunii a XV'ada a Comisiei, întitulat "Regulament privind procedura de urmat în cazul poluãrilor accidentale, periculoase care nu se mai pot evita" îşi pierde valabilitatea.

ANEXA 1
La Regulamentul privind procedura aplicabilã în cazul apariţiei unei
stãri de deteriorare neaşteptatã a calitãţii apei

Tabelul a fost aprobat la a 7-a întâlnire a Steering Comitee al ICPDR din iunie 2002, la nivel internaţional de cãtre reprezentanţii regionali ai fluviului Dunãrea referitoare la pragurile de alarmare folosite de cãtre ţãrile din bazinul Dunãrii în caz de poluare accidentalã.

Tabel nr. 1


┌───────────────────────────────────┬─────────────────────────────────────────┐
│Clasificarea substanţei poluante │ VALORI ALE PRAGURILOR DEj │
│ │ AVERTIZARE │
├───────────────────────────────────┼─────────────────────────────────────────┤
│WRC (Water Risk Class) │ ALARMARE │
│ │ kg sau l │
├───────────────────────────────────┼─────────────────────────────────────────┤
│ 0 │ 100.000 │
├───────────────────────────────────┼─────────────────────────────────────────┤
│ 1 │ 10.000 │
├───────────────────────────────────┼─────────────────────────────────────────┤
│ 2 │ 1.000 │
├───────────────────────────────────┼─────────────────────────────────────────┤
│ 3 │ 100 │
├───────────────────────────────────┼─────────────────────────────────────────┤
│ WRI (Water Risk Index) │ 2 │
└───────────────────────────────────┴─────────────────────────────────────────┘



Tabel nr. 2


┌───────────────────────────────────┬─────────────────────────────────────────┐
│ Amestec de substanţe poluante │ VALORI ALE PRAGURILOR DE │
│ │ AVERTIZARE │
│ │ kg sau l │
├───────────────────────────────────┼─────────────────────────────────────────┤
│ Oil (necunoscute) │ 1 000 │
├───────────────────────────────────┼─────────────────────────────────────────┤
│ Ape de racire-spãlare-incendiu │ 10 000 │
├───────────────────────────────────┼─────────────────────────────────────────┤
│ Suspensii, namoluri │ 10 000 │
├───────────────────────────────────┼─────────────────────────────────────────┤
│ WRI (Water Risk Index) │ 2 │
└───────────────────────────────────┴─────────────────────────────────────────┘



Tabel nr. 3

Valori limita pentru declanşarea monitoringului de investigare in situaţia constatãrii stãrii de deteriorare neasteptatat a calitãţii apelor (Cmax) (pe baza rezultatelor analizelor Pãrţilor în anii 2000-2004)


┌─────────┬─────┬──────┬──────┬──────┬──────┬──────┬──────┬──────┬──────┬─────┐
│Indicator│ │Tur │Somes │Crasna│Barcau│ Ier │Crisul│Crisul│Crisul│Mures│
│ de │ UM │ │ │ │ │ │Repede│Negru │Alb │ │
│ calitate│ ├──────┴──────┴──────┴──────┴──────┴──────┴──────┴──────┴─────┤
│ │ │ Cmax │
├─────────┴─────┼─────────────────────────────────────────────────────────────┤
│Tw OC │ 25,8 26,3 25,2 25,0 29,0 25,4 29,0 30,0 28,0│
│bH - │ 8,0 8,3 8,2 8,7 8,5 8,4 8,5 8,6 9,0│
│pH - │ 5,8 6,7 6,9 7,0 7,3 7,0 7,2 7,0 7,5│
│COD mg/l │ 14,1 33,2 30,1 52,8 70,0 10,0 10,0 12,4 36,3│
│DO mg/l │ 4,1 2,5 0,8 5,3 0,6 4,4 4,8 5,0 6,6│
│BOD5 mg/l │ 7,4 16,5 11,6 8,6 7,4 7,0 9,0 7,5 10,0│
│TDS mg/l │ 500 860 850 681 1653 500 500 500 732│
│Cond. æS/cm│ 522 1130 1050 1076 2361 375 385 546 1066│
│Cl mg/l │100,0 177,7 100,0 168,7 358,7 100,0 100,0 100,0 198,0│
│SO(4) mg/1 │150,0 150,0 234,0 150,0 150,0 150,0 150,0 150,0 171,0│
│Ca mg/l │150,0 150,0 150,0 150,0 150,0 150,0 150,0 150,0 150,0│
│Mg mg/l │ 50,0 50,0 50,0 50,0 68,0 50,0 50,0 50,0 50,0│
│Na mg/l │ 50,0 116,2 84,6 157,0 575,0 50,0 50,0 50,0 100,0│
│K mg/l │ 12,3 17,2 23,0 10,0 15,0 5,0 5,5 7,1 7,4│
│NH(4) mg/l │ 2,96 3,9 8,38 2,00 1,35 1,80 0,37 1,13 0,97│
│NH(4)-N mg/l │ 2,30 2,99 6,52 1,56 1,05 1,40 0,30 0,88 0,75│
│NO(2) mg/l │ 0,78 0,3 3,44 7,90 2,00 0,53 0,50 0,17 0,25│
│NO(2)-N mg/l │ 0,24 0,09 1,05 2,40 0,61 0,16 0,15 0,06 0,08│
│NO(3) mg/l │11,00 15,3 15,50 16,00 20,50 14,60 9,30 8,50 13,10│
│NO(3)-N mg/l │ 3,00 3,46 3,50 3,61 4,63 3,30 3,00 3,00 3,00│
│PO(4) mg/l │ 4,84 1,0 7,40 1,28 2,68 1,16 0,25 0,35 0,27│
│PO(4)-P mg/l │ 1,58 0,33 2,42 0,42 0,88 0,38 0,10 0,11 0,10│
│Fe mg/l │ 4,0 1,0 1,62 2,63 0,68 0,68 1,20 1,51 0,99│
│Mn mg/l │ 1,8 1,2 0,76 0,72 2,53 0,43 0,80 0,32 0,09│
│CN æg/l │ - 20,0 - - - - - - -│
│Cr æg/1 │114,0 21,0 27,0 - - - - - 59,0│
│Cu æg/l │100,0 100,0 100,0 - - - - - 128,0│
│Pb æg/l │140,0 140,0 140,0 - - - - - 47,0│
│Zn æg/l │ 4690 820,0 822 - - - - - 121│
│Phenois mg/l │0,010 0,014 0,017 0,034 0,035 0,020 0,025 0,016 0,050│
│ANA det. mg/l │ 0,28 0,44 0,24 0,20 0,20 0,20 0,20 0,20 0,20│
│Oil mg/l │ 0,16 0,24 0,30 0,35 0,31 0,30 0,20 0,20 0,30│
│Clor.-a mg/mc│ 73,4 324,6 391,9 152,3 50,0 50,0 138,5 343,0 267,6│
│Coliform i/ml │ 9200 54000 160000 - - - - - 20000│
└───────────────┴─────────────────────────────────────────────────────────────┘



Valorile îngroşate reprezintã limitele categoriei a ll-a de calitate, deoarece valorile masime mãsurate sunt mai mici decât dccstc^.

ANEXA 2
La Regulamentul privind procedura aplicabilã în cazul apariţiei unei
stãri de deteriorare neaşteptatã a calitãţii apei

Lista instituţiilor abilitate
pentru efectuarea schimburilor de informaţii referitoare la deteriorarea neaşteptatã a calitãţii apei şi la declararea stãrii extraordinare a calitãţii apei care genereazã poluãri accidentale cu impact transfrontier a cursurilor de apã care traverseazã frontiera de stat dintre România şi Ungaria



A. pentru râurile Someş, Crasna şi Tur
a. Instituţii competente din România:
Direcţia Apelor Someş - Tisa
Str. Vânãtorului nr. 17, 3400 Cluj - Napoca
Tel; 40-264 - 433028, 433026
FAX: 40-264-433026
E-mail: apecj@dast.rowater.ro
Sistemul de Gospodãrire a Apelor Satu Mare- de rezervã
3900 Satu Mare, Str. Mircea cel Bãtrân nr. 8/A
Tel: 40-261-770177
Fax: 40-261-768302
E-mail: sgam@dast.rowater.ro

b. Instituţii competente din Ungaria:
Felso-Tisza-videki Kornyezetvedelmi, Termeszetvedelmi es
Vizugyi Felugyaloseg Nyiregyhaza
4400 Nyiregyhaza, Kolcsey u. 12-14
Tel: 36-42-598930, 598931
Fax: 36-42-598941
E-mail: felsotiszavideki@zoldhatosag.hu

B. pentru râurile Barcâu, Crişul Negru, Crişul Repede şi Crişul Alb
a. Instituţii competente din România:
Direcţia Apelor Crişuri
410204 Oradea, Str. Ion Bogdan nr. 35
Tel: 40-259-442033,443892
FAX: 40-259-444237
E-mail: dispecerat@dac.rowater.ro
laborator@dac.rowater.ro

b. Instituţii competente din Ungaria:
Tiszantuli Kornyezetvedelmi, Termeszetvedelmi es
Vizugyi Felugyelosen Debrecen
4025 Debrecen, Piac u. 9/b
Tel: 36-52-319406,36-52-412653
Fax: 36-52-310428
E-mail: tiszantuli@zoldhatosag.hu

Koros-videki Kornyezetvedelmi Termeszetvedelmi es Vizugyi
Felugyeloseg, Gyula
5700 Gyula, Megyehaz u. 5-7.
Telefon: 36-66-362944, 36-66-463045, 36-66-463043
Telefon in afara orelor de program: 36-30-2194108
Fax: 36-66-361755
E-mail: korosvideki@zoldhatosag.hu

Tiszantuli Kornyezetvedelmi es Vizugyi Igazgatosag (Tikovizig)
H-4025 Debrecen, Hatvan u. 8-10., Pf. 57.
Telefon: 36-52-410 677
Telefax: 36-52-316 662
E-mail: vizrajz@tikovizig.hu

Koros-videki Kornyezetvedelmi es Vizugyi Igazgatosag (kor-kovizig)
H-5700 Gyula, Varoshaz u. 26., Pf. 19.
Telefon: 36-66-526-400
Telefax: 36-66-526-407
E-mail: vizrajz@korkovizig.hu

C. pentru raul Mureş

a. Instituţii competente din România:

Direcţia Apelor Mureş
4300 Tg. Mureş, Str. Koteles Samuel nr. 33
Tel: 40-265-
Fax: 40-265-167955
E-mail: aperoms@fx.ro

Sistemul de Gospodãrire a Apelor Arad - de rezervã
2900 Arad, Str. Gen. Dragalina nr. 16
Tel: 40-257-280362
Fax: 40-257-280812
E-mail: sgape@arad.ro

b. Instituţii competente din Ungaria:
Also Tiszavideki Kornyezetvedelmi, Termeszetvedelmi es Vizugyi
Felugyeloseg Szeged
6721 Szeged, Felso-Tisza part 17.
Tel: 36-62-553033, 36-30-9382-389(disp.)
Fax: 36-62-553038
E-mail: alsotiszavideki@zoldhatosag.hu

Also Tisza-videki Kornyezetvedelmi es Vizugyi Igazgalosag (ativizig)
H-6720 Szeged, Stefania 4., Pf. 390,
Telefon: 36-62-599-599
Telefax: 36-62-420774
E-mail: vizrajz@atikovizig hu



ANEXA 3a
La Regulamentul privind procedura aplicabilã în cazul apariţiei unei
stãri de deteriorare neaşteptatã a calitãţii apei

Secţiunile de intervenţie pe teritoriul ungar, pentru limitarea efectelor poluãrii cu produse petroliere şi corpuri plutitoare


┌──┬────────────────┬──────────────────────────┬─────────────────────────┐
│N │ │ │ │
│r │ │ Sectiune │ Coordonate │
│ │ Denumire │ │ EOV │
│c │ ├─────────────┬────────────┼─────────────┬───────────┤
│r │ │ fkm │ tkm │ X │ Y │
│t │ │ │ │ │ │
├──┼────────────────┼─────────────┼────────────┼─────────────┼───────────┤
│1.│Cris Alb jp. │ 8+050 │ 7+690 │145904 │ 823752 │
│ │Gyulavari │ │ │ │ │
├──┼────────────────┼─────────────┼────────────┼─────────────┼───────────┤
│2.│Cris Negru jp │ 14+740 │ 14+883 │153567 │ 831616 │
│ │Malomfok │ │ │ │ │
├──┼────────────────┼─────────────┼────────────┼─────────────┼───────────┤
│3.│Cris Repede bp. │ 56+040 │ 55+450 │188781 │ 846312 │
│ │Korosszakal │ │ │ │ │
├──┼────────────────┼─────────────┼────────────┼─────────────┼───────────┤
│4.│Barcau │ 68+200 │ 66+17 │218589 │ 858013 │
│ │Pocsaj │ │ │ │ │
├──┼────────────────┼─────────────┼────────────┼─────────────┼───────────┤
│5.│Tur │ 25+520 │ 8+400 │297500 │ 936400 │
│ │Nagyhidas │ │ │ │ │
├──┼────────────────┼─────────────┼────────────┼─────────────┼───────────┤
│6.│Crasna │ 45+240 │ 39+580 │294000 │ 897300 │
│ │Agerdomajor │ │ │ │ │
├──┼────────────────┼─────────────┼────────────┼─────────────┼───────────┤
│7.│Somes │ 49+200 │ 44+300 │284057 │ 923034 │
│ │Komjatitothfalu │ │ │ │ │
└──┴────────────────┴─────────────┴────────────┴─────────────┴───────────┘




ANEXA 3b
La Regulamentul privind procedura aplicabilã în cazul apariţiei unei
stãri de deteriorare neaşteptatã a calitaţii apei

Secţiuni de intervenţie în cazul producerii unei poluãri accidentale cu produse petroliere pe cursurile de apã transfrontierã cu Ungaria



┌──┬──────┬──────────┬────────┬────────────┬────────────┬──────────────────────┐
│N │ Raul│Localizare│Latime │Viteza apei │ Potential │ Sectiune de │
│r │ │sectiune │sectiune│in sectiune │ poluator │interventie a SGA in │
│ │ │pe rau │ (m) │ (m/s) │ │conformitate cu planul│
│c │ │ hm │ │ med/max │ │propriu de combatere │
│r │ │ │ │ │ │si prevenire a │
│t │ │ │ │ │ │poluarilor accidentale│
└──┴──────┴──────────┴────────┴────────────┴────────────┴──────────────────────┘

Judetul SATU MARE - SGA Satu Mare
┌──┬──────┬──────────┬────────┬────────────┬────────────┬─────────────────────┐
│1 │Somes │Satu Mare │ 100 │1,68/2,35 │Surse amonte│Sectiune interventie │
│ │ │ 3622 │ │ │Satu Mare │ │
├──┼──────┼──────────┼────────┼────────────┼────────────┼─────────────────────┤
│2 │Someş │Pod Bãbeni│ 130 │0,75/2,2 │Surse amonte│ -"- │
│ │ │ 2055 │ │ │ │ │
├──┼──────┼──────────┼────────┼────────────┼────────────┼─────────────────────┤
│3 │Crasna│Berveni │ 18 │0,5/0,8 │SC Nutrisam │ -"- │
│ │ │ 1303 │ │ │Oraş Carei │ │
├──┼──────┼──────────┼────────┼────────────┼────────────┼─────────────────────┤
│4 │Crasna│Domãneşti │ 18 │0,58/0,9 │SC Nutrisam │ -"- │
│ │ │ 1187 │ │ │ │ │
├──┼──────┼──────────┼────────┼────────────┼────────────┼─────────────────────┤
│5 │ Tur │Turulung │ 24 │0,74/1,37 │EM Turt │ -"- │
│ │ │ 438 │ │0,94/2,27 │RECOM │ -"- │
│ │ │ │ │ │Negreşti Oaş│ -"- │
└──┴──────┴──────────┴────────┴────────────┴────────────┴─────────────────────┘

Judeţul ARAD - SGA Arad
┌──┬──────┬──────────┬────────┬────────────┬────────────┬─────────────────────┐
│1 │Mures │Lipova-pod│ 120 │0,9/2,2 │Surse amonte│ Secţiune intervenţie│
│ │ │rutier nou│ │ │Mureş │ │
├──┼──────┼──────────┼────────┼────────────┼────────────┼─────────────────────┤
│2 │Mureş │Arad-podul│ 125 │0,95/2,25 │Surse amonte│ -"- │
│ │ │Traian │ │ │Mureş │ │
├──┼──────┼──────────┼────────┼────────────┼────────────┼─────────────────────┤
│3 │Mureş │Bac-Port │ 125 │0,95/2,25 │Surse amonte│ -"- │
│ │ │Periam │ │ │Mureş │ │
└──┴──────┴──────────┴────────┴────────────┴────────────┴─────────────────────┘

Judeţul ARAD - SGA Bihor
┌──┬──────┬──────────┬────────┬────────────┬────────────┬─────────────────────┐
│1 │Crişul│Chişinãu │ 32 │0,55/1,15 │Surse din │Secţiune intervenţie │
│ │Alb │Cris. pod │ │ │Brad si Ineu│ │
│ │ │rutier, │ │ │ │ │
│ │ │km 22+100 │ │ │ │ │
├──┼──────┼──────────┼────────┼────────────┼────────────┼─────────────────────┤
│ 2│Crisul│Ineu, st. │ 41 │0,952/1,0 │Surse din │ -"- │
│ │Alb │hidro, │ │ │Brad │ │
│ │ │km55+400 │ │ │ │ │
├──┼──────┼──────────┼────────┼────────────┼────────────┼─────────────────────┤
│3 │Crisul│Pod Zerind│ 39 │0,9/0,8 │Surse din │ -"- │
│ │Negru │ │ │ │Stei, │ │
│ │ │ │ │ │Sudrigiu, │ │
│ │ │ │ │ │Beius si │ │
│ │ │ │ │ │Tinca │ │
├──┼──────┼──────────┼────────┼────────────┼────────────┼─────────────────────┤
│4 │Crisul│Pod Tunca │ 70 │0,34/1,9 │Surse din │ -"- │
│ │Negru │ │ │ │Stei, │ │
│ │ │ │ │ │Sudrigiu, │ │
│ │ │ │ │ │Beius │ │
└──┴──────┴──────────┴────────┴────────────┴────────────┴─────────────────────┘

Judeţul BIHOR - SGA Bihor
┌──┬──────┬──────────┬────────┬────────────┬────────────┬─────────────────────┐
│1 │Crişul│Amonte │ 100 │0,6/1,5 │Surse Oradea│Secţiune intervenţie │
│ │Repede│priza SNIF│ │ │Vest şi Mun.│ │
│ │ │Tarian │ │ │Oradea │ │
├──┼──────┼──────────┼────────┼────────────┼────────────┼─────────────────────┤
│2 │Crişul│Confl. P. │ 30 │0,45/2,5 │Canal │ │
│ │Repede│Paris, │ │ │Pluvial │ -"- │
│ │ │aval pod │ │ │Oradea │ │
│ │ │Dacia │ │ │ │ │
├──┼──────┼──────────┼────────┼────────────┼────────────┼─────────────────────┤
│3 │Barcau│Marghita │ 10 │0,52/2,3 │Surse │ │
│ │ │aval confl│ │ │Suplacu de │ -"- │
│ │ │Inot │ │ │Barcau │ │
├──┼──────┼──────────┼────────┼────────────┼────────────┼─────────────────────┤
│4 │Barcau│Salard, │ 12 │0,4/1,2 │Surse │ │
│ │ │platforma │ │ │Suplacu de │ -"- │
│ │ │de aparare│ │ │Barcau si │ │
│ │ │ │ │ │Marghita │ │
└──┴──────┴──────────┴────────┴────────────┴────────────┴─────────────────────┘


__________
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016