Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   REGULAMENT din 18 mai 2021  privind condiţiile necesar a fi respectate pentru accesul în bazele sportive    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

 REGULAMENT din 18 mai 2021 privind condiţiile necesar a fi respectate pentru accesul în bazele sportive

EMITENT: Ministerul Tineretului şi Sportului
PUBLICAT: Monitorul Oficial nr. 522 din 20 mai 2021
──────────
    Aprobat prin ORDINUL nr. 310/708/2021, publicat în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 522 din 20 mai 2021.
──────────
    A. Consideraţii generale
    1. Bazele sportive
    Baza sportivă reprezintă o amenajare specifică ce cuprinde construcţii şi instalaţii destinate activităţii de educaţie fizică şi sport.

    2. Descrierea simptomelor şi măsurilor generale privind COVID-19
    Toţi membrii personalului bazelor sportive, precum şi utilizatorii acestora trebuie să fie întotdeauna informaţi şi atenţi în ceea ce priveşte apariţia simptomelor COVID-19. Informaţiile generale despre COVID-19 şi simptomele acestei boli pot fi găsite pe site-ul autorităţilor de sănătate publică (Ministerul Sănătăţii, Institutul Naţional de Sănătate Publică).
    a) Următoarele semne şi simptome sunt cele mai comune:
    - tuse;
    – febră;
    – scurtarea respiraţiei;
    – debut brusc al anosmiei, ageuziei sau disgeuziei.

    b) Simptome şi semne adiţionale mai puţin specifice pot include cefalee, frisoane, mialgii, astenie, vărsături şi/sau diaree.
    c) Măsuri generale de prevenţie pentru a limita răspândirea COVID-19:
    - spălarea frecventă a mâinilor cu apă şi săpun timp de 20 de secunde sau folosirea unui dezinfectant pentru mâini, avizat/autorizat;
    – acoperirea gurii şi nasului în caz de tuse sau strănut cu plica cotului sau cu o batistă de hârtie şi aruncarea imediată a batistei urmată de igienizarea mâinilor;
    – evitarea atingerii feţei, ochilor, gurii, nasului cu mâinile neigienizate;
    – folosirea pentru dezinfecţie doar a produselor biocide avizate/autorizate;
    – curăţarea şi dezinfectarea riguroasă a tuturor materialelor şi echipamentelor sportive după fiecare utilizare;
    – dotarea cu dispensere cu dezinfectant pentru mâini în toate locaţiile unde se organizează activităţi sportive;
    – aerisirea spaţiilor închise timp de minimum 10 minute la fiecare oră;
    – purtarea măştii de protecţie, cu excepţia momentelor când sportivii desfăşoară antrenamente în aer liber.

    d) Este obligatorie purtarea măştii de protecţie, cu excepţia momentelor când sportivii desfăşoară antrenamente, conform metodologiei descrise în Ordinul ministrului sănătăţii şi ministrului afacerilor interne nr. 874/81/2020 privind instituirea obligativităţii purtării măştii de protecţie, a triajului epidemiologic şi dezinfectarea obligatorie a mâinilor pentru prevenirea contaminării cu virusul SARS-CoV-2 pe durata stării de alertă, cu modificările ulterioare:
    - măştile de protecţie sunt eficiente dacă sunt folosite în combinaţie cu curăţarea frecventă a mâinilor cu soluţie pe bază de alcool sau cu apă şi săpun;
    – înainte de a pune masca de protecţie, mâinile trebuie igienizate (cu soluţie pe bază de alcool sau cu apă şi săpun). Masca de protecţie trebuie să acopere atât gura, cât şi nasul;
    – masca de protecţie trebuie schimbată o dată la 4 ore şi ori de câte ori s-a umezit sau s-a deteriorat;
    – masca de protecţie nu se atinge în timpul purtării; în cazul atingerii măştii de protecţie, mâinile trebuie igienizate (cu soluţie pe bază de alcool sau cu apă şi săpun);
    – după folosire, masca de protecţie se aruncă imediat, întrun coş de gunoi, preferabil cu capac, urmată de igienizarea mâinilor;
    – nu se recomandă reutilizarea măştilor de protecţie;
    – în cazul apariţiei febrei, tusei şi strănutului, purtarea măştii de protecţie este recomandată în orice circumstanţă (de exemplu, în spaţiile deschise, la domiciliu).




    B. Condiţii pe care trebuie să le îndeplinească bazele sportive
    1. Bazele trebuie să fie împrejmuite.
    2. Fiecare punct de acces trebuie să fie păzit.
    3. Trebuie să se facă triajul observaţional al participanţilor la activitatea sportivă şi măsurarea temperaturii corporale la intrarea în baza sportivă: în cazul în care o persoană manifestă simptomele de COVID-19, nu i se va permite accesul în baza sportivă şi i se va recomanda să contacteze medicul de familie.
    În cazul înregistrării unei temperaturi peste 37,3°C, se repetă termometrizarea după 5 minute de repaus. Dacă temperatura ridicată se menţine, persoanei în cauză i se va recomanda să contacteze medicul de familie sau autorităţile sanitare.

    4. La accesul în bază, persoanele trebuie să fie înregistrate într-un tabel nominal, pentru a facilita ancheta epidemiologică, în cazul descoperirii unui caz de infectare cu SARS-CoV-2.
    5. Accesul este permis numai în funcţie de capacitatea bazei, pentru a evita aglomeraţia: numărul maxim de utilizatori se va calcula în funcţie de suprafaţa totală a spaţiilor dedicate pregătirii fizice şi sportive, astfel încât fiecărei persoane să îi revină un spaţiu de cel puţin 7 mp.
    6. Accesul trebuie să se facă pe bază de programări prealabile, calculate în aşa fel încât să se permită suficient timp între utilizatori pentru dezinfectarea spaţiului.
    7. Accesul spectatorilor în bazele sportive nu este permis. Prin excepţie, minorii pot avea ca însoţitor o singură persoană adultă, care să îi conducă la spaţiul de antrenament.
    8. Accesul la vestiare se face cu respectarea distanţei de siguranţă.
    9. În grupurile sanitare se vor asigura produse de igienizare a mâinilor (apă, săpun) şi dezinfectant pentru mâini avizat/autorizat.
    10. Este permisă funcţionarea automatelor de distribuire a alimentelor, a băuturilor răcoritoare şi a cafelei, iar administratorul bazei sportive are obligaţia de a asigura dezinfectarea acestora în mod regulat, cu produse biocide avizate/autorizate.
    11. Consumul alimentelor se face doar în spaţii deschise, cu respectarea normelor de prevenire a răspândirii virusului SARS-CoV-2 în unităţile de alimentaţie publică, stabilite de Ministerul Sănătăţii şi Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor.
    12. Elementele folosite de mai multe persoane (de exemplu, mânerele uşilor, balustradele, recepţia, podelele etc.) trebuie să fie dezinfectate periodic cu produse biocide avizate/autorizate în acest scop.
    13. Pentru spaţiile de antrenament trebuie să existe substanţe dezinfectante pentru dezinfectarea mâinilor, materialelor şi a echipamentului sportiv.
    14. Vestiarele trebuie să fie prevăzute cu materiale de curăţenie şi igienizare a mâinilor (apă, săpun, produse biocide avizate/autorizate) şi vor fi curăţate şi dezinfectate înainte şi după fiecare utilizare.
    15. Dacă o bază sportivă nu poate îndeplini cumulativ condiţiile de mai sus, aceasta rămâne închisă.

    C. Condiţii care trebuie îndeplinite de utilizatorii bazelor sportive
    1. Orice antrenament trebuie să fie precedat de o procedură de autoevaluare. Persoanele care prezintă unul sau mai multe dintre simptomele prezentate mai sus sau l-au prezentat în ultimele 14 zile trebuie să anunţe direcţia de sănătate publică judeţeană sau a municipiului Bucureşti şi medicul de familie şi să nu părăsească locuinţa până la stabilirea unui diagnostic.
    2. Deplasarea către şi de la locul de desfăşurare a antrenamentului trebuie să se facă respectând toate măsurile de protecţie dispuse de autorităţi.
    3. Măsuri de natură organizatorică:
    - administratorul bazei sportive unde au loc activităţile sportive elaborează proceduri proprii prin care să asigure respectarea normelor de desfăşurare a activităţii şi împarte sarcinile de lucru pentru personalul angajat;
    – se vor instala panouri informative cu regulile şi indicaţiile guvernamentale privind măsurile pentru combaterea răspândirii infecţiei cu COVID-19;
    – se vor nominaliza, prin proceduri proprii, persoanele responsabile pentru respectarea numărului maxim de persoane admis în fiecare tip de încăpere. Aceste persoane pot fi salariaţi ai bazei sportive sau reprezentanţi ai cluburilor utilizatoare;
    – pentru protecţia angajaţilor implicaţi în organizarea şi desfăşurarea activităţilor, precum şi a personalului care administrează baza sportivă se vor elabora planuri de sănătate şi securitate în muncă, în conformitate cu Ordinul ministrului muncii şi protecţiei sociale şi al ministrului sănătăţii nr. 3.577/831/2020 privind măsurile pentru prevenirea contaminării cu noul coronavirus SARS-CoV-2 şi pentru asigurarea desfăşurării activităţii la locul de muncă în condiţii de securitate şi sănătate în muncă, pe perioada stării de alertă;
    – personalul de curăţenie va desfăşura activităţile de curăţenie şi dezinfecţie conform orarului stabilit şi va purta echipament adecvat de protecţie împotriva infectării cu virusul SARS-CoV-2 (mască de protecţie, mănuşi);
    – dispenserele cu produsele biocide avizate/autorizate pentru dezinfecţia mâinilor şi covoraşele cu dezinfectant trebuie să fie amplasate la intrare şi în alte zone accesibile;
    – trebuie să se asigure un număr adecvat de coşuri de gunoi închise cu capac acţionat cu pedală, pentru colectarea selectivă a deşeurilor, care să fie disponibile în fiecare zonă a bazei.


    D. Proceduri în cazul apariţiei unei suspiciuni de infectare cu SARS-CoV-2
    Procedura de gestionare a cazurilor în care apare o suspiciune de infectare cu SARS-CoV-2 este stabilită prin legislaţia în vigoare.
    Se va amenaja în toate bazele sportive un spaţiu de izolare pentru cel puţin o persoană cu simptomatologie COVID-19. Spaţiul trebuie să fie bine ventilat, să nu comunice cu alte incinte sau spaţii definite; utilitatea este aceea de a izola de celelalte persoanele prezente în baza sportivă orice persoană care prezintă simptome evidente de infecţie respiratorie până la un consult de specialitate/testare/evacuare.
    În cazul în care se constată simptome evidente de infecţie respiratorie la o persoană care participă la activitatea sportivă în cadrul unei baze, se recomandă:
    a) izolarea imediată şi contactarea medicului de familie sau a autorităţilor sanitare;
    b) aerisirea, curăţenia şi dezinfecţia spaţiilor în care aceasta s-a aflat;
    c) echipamentul de protecţie al personalului de curăţenie se colectează imediat după terminare în saci impermeabili, individuali. Încăperea în care a staţionat persoana respectivă se aeriseşte, iar suprafeţele se dezinfectează conform procedurii Institutului Naţional de Sănătate Publică în vigoare.
    d) încăperea în care respectiva persoană a petrecut timp îndelungat se închide şi se aeriseşte timp de 24 de ore.



    -----

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016