ANEXA A(b)
─────────────┬─────────────────────────────┬───────┬───────┬───────┬───┬───────┐
│ │ Taxa │Canti- │Canti- │Cre│ Pre- │
│ │vamalã │tate │tate │ste│ vederi│
Cod NC │ Descriere(1) │apli- │de la │anuala │re │ spe- │
│ │câtã │ I.7 │de la │a- │ cifice│
│ │(% din │ 2002 │ I.7 │nu-│ │
│ │ CNF) │ la │ 2003 │ala│ │
│ │ (2) │ 30.6 │ la │de │ │
│ │ │ 2003 │ 30.6 │la │ │
│ │ │(tone) │ 2004 𗈕.7│ │
│ │ │ │ (tone)│ 2 │ │
│ │ │ │ │ 0 │ │
│ │ │ │ │ 0 │ │
│ │ │ │ │ 4 │ │
│ │ │ │ │(to│ │
│ │ │ │ │ne)│ │
─────────────┼─────────────────────────────┼───────┼───────┼───────┼───┼───────┤
0102 90 05 │Bovine vii cu o greutate vie │ 000 000│ │ │
│sub 80 kg │ 10 │ capete│capete │ 0 │(3) (9)│
0102 90 21 │Bovine vii cu o greutate vie │ │ │ │ │ │
│depasind 80 kg, dar │ 000 000│ │ │
│nedepasind 300 kg │ 10 │ capete│ capete│ 0 │(3) (9)│
0102 90 29 │ │ │ │ │ │ │
0102 90 41 │ │ │ │ │ │ │
0102 90 49 │ │ │ │ │ │ │
─────────────┼─────────────────────────────┼───────┼───────┼───────┼───┼───────┤
ex 0102 90 │Juninci şi vaci, altele decât│ 6% │ 7 000 𗈛 000 │ 0 │(4) (9)│
│cele destinate sacrificarii, │ad va- │capete │capete │ │ │
│din urmãtoarele rase de │lorem │ │ │ │ │
│munte: rasa gri, rasa bruna, │ │ │ │ │ │
│rasa galbena, rasa patata │ │ │ │ │ │
│Simmental şi Pinzgau │ │ │ │ │ │
─────────────┼─────────────────────────────┼───────┼───────┼───────┼───┼───────┤
0201 │Carne de bovine proaspãta, │excep- │ 3500│ 4000 │ 0 │(8)(9) │
0202 │refrigerata sau congelata │ tat │ │ │ │ │
─────────────┼─────────────────────────────┼───────┼───────┼───────┼───┼───────┤
ex 0203 │Carne de porc domestic │ 20 │ 15625│ 15625│ 0 │(5)(9) │
│proaspãta, refrigerata sau │ │ │ │ │ │
│congelata │ │ │ │ │ │
─────────────┼─────────────────────────────┼───────┼───────┼───────┼───┼───────┤
0206 10 95 │Muschiul gros şi muschiul │excep- │ 50 │ 100 │ 0 │(8) │
│subtire ai diafragmei de │tat │ │ │ │ │
│bovine, proaspeţi sau │ │ │ │ │ │
│refrigerati │ │ │ │ │ │
0206 29 91 │Muschiul gros şi muschiul │ │ │ │ │ │
│subtire ai diafragmei de │ │ │ │ │ │
│bovine, congelati │ │ │ │ │ │
0210 20 │Carne de bovine, sarata, în │ │ │ │ │ │
│saramura, uscata sau afumata │ │ │ │ │ │
0210 99 51 │Muschiul gros şi muschiul │ │ │ │ │ │
│subtire ai diafragmei de │ │ │ │ │ │
│bovine │ │ │ │ │ │
─────────────┼─────────────────────────────┼───────┼───────┼───────┼───┼───────┤
0207 │Carne şi organe comestibile │excep- │ 3600 │ 3900 │ (8)(9)│
│de la pasarile de la poziţia │ tat │ │ │ │ │
│nr. 0105 │ │ │ │ │ │
─────────────┼─────────────────────────────┼───────┼───────┼───────┼───┼───────┤
0406 │Branzeturi şi casuri │excep- │ 2400 │ 2600 │ (8)(9)│
│ │ tat │ │ │ │ │
─────────────┼─────────────────────────────┼───────┼───────┼───────┼───┼───────┤
0603 90 00 │Flori tãiate, altele decât │ 35 │nelimi-│nelimi-│ │ │
│proaspete │ │ tat │ tat │ │ │
─────────────┼─────────────────────────────┼───────┼───────┼───────┼───┼───────┤
0702 00 00 │Roşii │ 20 │ 9750 │ 9750 │ 0 │ (7)(9)│
─────────────┼─────────────────────────────┼───────┼───────┼───────┼───┼───────┤
0703 10 19 │Ceapa, alta decât cea │excep- │ 170 │ 170 │ 0 │ (9) │
│destinatã insamantarii │ tat │ │ │ │ │
─────────────┼─────────────────────────────┼───────┼───────┼───────┼───┼───────┤
0703 20 │Usturoi │ 9.6% │nelimi-│nelimi-│ │ │
│ │ad va- │ tat │ tat │ │ │
│ │ lorem │ │ │ │ │
─────────────┼─────────────────────────────┼───────┼───────┼───────┼───┼───────┤
ex 0704 10 00│Conopida şi brocoli, de la │ 20 │ 3250 │ 3250 │ 0 │ (9) │
aprilie la 30 noiembrie │ │ │ │ │ │
0704 90 10 │Varza alba şi varza roşie │ │ │ │ │ │
0704 90 90 │Altele │ │ │ │ │ │
─────────────┼─────────────────────────────┼───────┼───────┼───────┼───┼───────┤
ex 0707 00 05│Castraveti, de la │ │ │ │ │ │
𗈕 noiembrie la 15 mai │ 20 │ 4000 │ 4000│ 0 │ (7)(9)│
─────────────┼─────────────────────────────┼───────┼───────┼───────┼───┼───────┤
ex 0707 00 05│Castraveti, de la │ 80 │nelimi-│nelimi-│ │ (7) │
mai la 31 octombrie │ │ tat │ tat │ │ │
─────────────┼─────────────────────────────┼───────┼───────┼───────┼───┼───────┤
ex 0707 00 05│Castraveti, de la │ 12% │ 330 │ 330 │ 0 │ (7)(9)│
mai la 31 octombrie │ ad va-│ │ │ │ │
│ │ lorem │ │ │ │ │
─────────────┼─────────────────────────────┼───────┼───────┼───────┼───┼───────┤
0708 20 00 │Fasole │excep- │ 250 │ 250 │ 0 │ (9) │
│ │ tat │ │ │ │ │
─────────────┼─────────────────────────────┼───────┼───────┼───────┼───┼───────┤
ex 0709 30 00│Vinete, de la │ │nelimi-│nelimi-│ │ │
𗈕 ianuarie la 31 martie │ 56 │ tat │ tat │ │ │
ex 0709 90 90│Dovleci şi dovlecei, de la │ │ │ │ │ │
𗈕 ianuarie la 31 martie │ 56 │ │ │ │ │
ex 0709 90 90│Altele, cu excepţia │ │ │ │ │ │
│patrunjelului, de la │ │ │ │ │ │
𗈕 ianuarie la 31 martie │ 56 │ │ │ │ │
─────────────┼─────────────────────────────┼───────┼───────┼───────┼───┼───────┤
0709 60 10 │Ardei dulci │excep- │ │ │ │ │
│ │ tat │ 3000 │ 3000 │ 0 │ (9) │
─────────────┼─────────────────────────────┼───────┼───────┼───────┼───┼───────┤
0710 21 00 │Mazare, congelata │ 20 │ 250 │ 250 │ 0 │ (9) │
0710 22 00 │Fasole, congelata │ │ │ │ │ │
0710 29 00 │Alte leguminoase, congelate │ │ │ │ │ │
─────────────┼─────────────────────────────┼───────┼───────┼───────┼───┼───────┤
0711 51 00 │Ciuperci de genul Agaricus │ 8,4% │ 500 │ 500 │ 0 │ (9) │
2003 10 20 │ │ ad va-│ │ │ │ │
│ │ lorem│ │ │ │ │
2003 10 30 │ │ │ │ │ │ │
─────────────┼─────────────────────────────┼───────┼───────┼───────┼───┼───────┤
0712 20 00 │Ceapa uscata │ 50 │nelimi-│nelimi-│ │ │
│ │ │ tat │ tat │ │ │
ex 0712 90 90│Hrean │excep- │ │ │ │ │
│ │ tat │ │ │ │ │
─────────────┼─────────────────────────────┼───────┼───────┼───────┼───┼───────┤
ex 0806 10 10│Struguri de masa proaspeţi, │excep- │nelimi-│nelimi-│ │ │
│de la 1 ianuarie la 14 iulie │ tat │ tat │ tat │ │ │
│(cu excepţia varietatii │ │ │ │ │ │
│emperor, de la 1 la 31 │ │ │ │ │ │
│ianuarie) │ │ │ │ │ │
─────────────┼─────────────────────────────┼───────┼───────┼───────┼───┼───────┤
ex 0807 11 00│Pepeni verzi, de la │ 59 │nelimi-│nelimi-│ │ │
𗈕 noiembrie la 30 aprilie │ │ tat │ tat │ │ │
─────────────┼─────────────────────────────┼───────┼───────┼───────┼───┼───────┤
0808 10 20 │Mere, altele decât pentru │ 20 │ 250 │ 250 │ 0 │ (7)(9)│
│cidru │ │ │ │ │ │
0808 10 50 │ │ │ │ │ │ │
0808 10 90 │ │ │ │ │ │ │
─────────────┼─────────────────────────────┼───────┼───────┼───────┼───┼───────┤
0809 10 00 │Caise │ 20 │ 2500 │ 2500│ 0 │ (7)(9)│
─────────────┼─────────────────────────────┼───────┼───────┼───────┼───┼───────┤
0809 20 05 │Visine │ 73 │nelimi-│nelimi-│ │ (7) │
│ │ │ tat │ tat │ │ │
─────────────┼─────────────────────────────┼───────┼───────┼───────┼───┼───────┤
0809 40 05 │Prune │ 20 │ 4250 │ 4250│ 0 │ (7)(9)│
─────────────┼─────────────────────────────┼───────┼───────┼───────┼───┼───────┤
0810 10 00 │Capsuni │ 20 │ 3195 │ 3195│ 0 │ (6)(9)│
─────────────┼─────────────────────────────┼───────┼───────┼───────┼───┼───────┤
3810 20 10 │Zmeura │excep- │nelimi-│nelimi-│ │ (6) │
│ │ tat │ tat │ tat │ │ │
0810 30 10 │Coacaze negre │ │ │ │ │ │
0810 30 30 │Coacaze roşii │ │ │ │ │ │
─────────────┼─────────────────────────────┼───────┼───────┼───────┼───┼───────┤
0811 10 90 │Capsuni │ 36 │nelimi-│nelimi-│ │ (6) │
│ │ │tat │ tat │ │ │
0811 20 31 │Zmeura │ 39 │ │ │ │ (6) │
0811 20 39 │Coacaze negre │ 28 │ │ │ │ (6) │
0811 20 59 │Mure şi dude │ 53 │ │ │ │ │
0811 20 90 │Alte fructe de padure │ 33 │ │ │ │ │
0811 90 50 │Afine │ 47 │ │ │ │ │
ex 0811 90 95│Gutui │ 56 │ │ │ │ │
ex 0811 90 95│Macese │excep- │ │ │ │ │
│ │ tat │ │ │ │ │
ex 0811 90 95│Altele decât gutui şi macese │ 33 │ │ │ │ │
─────────────┼─────────────────────────────┼───────┼───────┼───────┼───┼───────┤
0813 10 00 │Caise uscate │excep- │ 1250 │ 1250 │ 0 │ (9) │
│ │ tat │ │ │ │ │
0813 20 00 │Prune uscate │ │ │ │ │ │
0813 30 00 │Mere uscate │ │ │ │ │ │
─────────────┼─────────────────────────────┼───────┼───────┼───────┼───┼───────┤
3813 40 30 │Pere uscate │ 50 │nelimi-│nelimi-│ │ │
│ │ │ tat │ tat │ │ │
─────────────┼─────────────────────────────┼───────┼───────┼───────┼───┼───────┤
1001 │Grâu şi meslin │excep- │ 230000│ 0 │ (8) │
│ │ tat │ │ │ │ │
─────────────┼─────────────────────────────┼───────┼───────┼───────┼───┼───────┤
1005 10 90 │Porumb destinat insamantarii,│excep- │ 500 │ 1000 │ 0 │ (8) │
│altul decât hibrizii │ tat │ │ │ │ │
─────────────┼─────────────────────────────┼───────┼───────┼───────┼───┼───────┤
1005 90 00 │Porumb, altul decât cel │excep- │ 74500 │ 149000│ 0 │ (8) │
│destinat insamantarii │ tat │ │ │ │ │
─────────────┼─────────────────────────────┼───────┼───────┼───────┼───┼───────┤
1101 │Fãina de grâu şi de meslin │excep- │ 1500 │ 3000│ 0 │ (8) │
│ │ tat │ │ │ │ │
1103 11 │Crupe şi grisuri din grâu │ │ │ │ │ │
1103 20 60 │Pelete din grâu │ │ │ │ │ │
─────────────┼─────────────────────────────┼───────┼───────┼───────┼───┼───────┤
1107 │Malt │excep- │ 5000 │ 10000│ 0 │ (8) │
│ │ tat │ │ │ │ │
─────────────┼─────────────────────────────┼───────┼───────┼───────┼───┼───────┤
1209 29 80 │Alte seminţe, fructe şi spori│excep- │ 625 │ 625 │ 0 │ (9) │
1209 99 91 │ │ tat │ │ │ │ │
1209 99 99 │ │ │ │ │ │ │
─────────────┼─────────────────────────────┼───────┼───────┼───────┼───┼───────┤
1512 11 91 │Ulei de floarea soarelui │excep- │ 4750 │ 4750 │ 0 │ (9) │
│ │ tat │ │ │ │ │
1512 19 91 │ │ │ │ │ │ │
─────────────┼─────────────────────────────┼───────┼───────┼───────┼───┼───────┤
1601 00 91 │Carnati, alţii decât din │ │ │ │ │ │
│ficat │ 20 │ 1125 │ 1125 │ 0 │ (9) │
1601 00 99 │ │ │ │ │ │ │
─────────────┼─────────────────────────────┼───────┼───────┼───────┼───┼───────┤
1602 20 11 │Ficat de gasca sau rata │ 69 │nelimi-│nelimi-│ │ │
│ │ │ tat │ tat │ │ │
1602 20 19 │ │ 69 │ │ │ │ │
ex 1602 50 39│Limba de bovina, preparata │ │ │ │ │ │
│sau conservatã │ 65 │ │ │ │ │
ex 1602 50 80│ │ 65 │ │ │ │ │
─────────────┼─────────────────────────────┼───────┼───────┼───────┼───┼───────┤
1602 31 │Carne de pasare, preparata │excep- │ 900 │ 975 │ (8)(9)│
│sau conservatã │ tat │ │ │ │ │
1602 32 │ │ │ │ │ │ │
1602 39 │ │ │ │ │ │ │
─────────────┼─────────────────────────────┼───────┼───────┼───────┼───┼───────┤
1602 41 10 │Came de porc domestic, │ 20 │ 2125 │ 2125 │ 0 │ (9) │
│conservatã │ │ │ │ │ │
1602 42 10 │ │ │ │ │ │ │
1602 49 11 │ │ │ │ │ │ │
1602 49 13 │ │ │ │ │ │ │
1602 49 15 │ │ │ │ │ │ │
1602 49 19 │ │ │ │ │ │ │
1602 49 30 │ │ │ │ │ │ │
1602 49 50 │ │ │ │ │ │ │
─────────────┼─────────────────────────────┼───────┼───────┼───────┼───┼───────┤
1602 50 │Carne sau mãruntaie de bovine│excep- │ 250 │ 500 │ 0 │ (8) │
│preparate sau conservate │ tat │ │ │ │ │
─────────────┼─────────────────────────────┼───────┼───────┼───────┼───┼───────┤
2001 10 00 │Castraveti şi castraveciori, │ │ │ │ │ │
│conservati │ 20 │ 250 │ 250 𗈔 │ (9) │
2001 90 60 │Alte fructe şi legume, │ │ │ │ │ │
│conservate │ │ │ │ │ │
2001 90 70 │ │ │ │ │ │ │
2001 90 75 │ │ │ │ │ │ │
2001 90 85 │ │ │ │ │ │ │
2001 90 93 │ │ │ │ │ │ │
2001 90 96 │ │ │ │ │ │ │
─────────────┼─────────────────────────────┼───────┼───────┼───────┼───┼───────┤
2002 90 31 │Roşii conservate │ 20 │ 700 │ 700 │ 0 │ (9) │
2002 90 39 │ │ │ │ │ │ │
2002 90 91 │ │ │ │ │ │ │
2002 90 99 │ │ │ │ │ │ │
─────────────┼─────────────────────────────┼───────┼───────┼───────┼───┼───────┤
2003 10 20 │Ciuperci de genul Agaricus │excep- │ 250 │ 250 │ 0 │ (9) │
│ │ tat │ │ │ │ │
2003 10 30 │ │ │ │ │ │ │
─────────────┼─────────────────────────────┼───────┼───────┼───────┼───┼───────┤
2005 40 00 │Mazare │ 20 │ 250 │ 250 │ 0 │ (9) │
─────────────┼─────────────────────────────┼───────┼───────┼───────┼───┼───────┤
2007 10 99 │Alte preparate omogenizate │excep- │ 2400 │ 2600 │ (9) │
│ │ tat │ │ │ │ │
2007 99 10 │Piure şi pasta de prune │ │ │ │ │ │
2007 99 98 │Alte preparate │ │ │ │ │ │
─────────────┼─────────────────────────────┼───────┼───────┼───────┼───┼───────┤
ex 2007 91 90│Altele, cu excepţia gemurilor│ 70 │nelimi-│nelimi-│ │ (7) │
│de portocale şi marmeladei │ │ tat │ tat │ │ │
2007 99 31 │Gem de cirese │ 83 │ │ │ │ (7) │
ex 2007 99 39│Preparate din fructe cu un │ 27 │ │ │ │ │
│conţinut în zahãr >30% din │ │ │ │ │ │
│greutate, fructe cuprinse la │ │ │ │ │ │
│poziţiile tarifare: 0801, │ │ │ │ │ │
, 0804 (cu excepţia │ │ │ │ │ │
│smochinelor şi ananasului), │ │ │ │ │ │
.20.00, 0810.20.90, │ │ │ │ │ │
.30.90, 0810.40.10, │ │ │ │ │ │
.40.50, 0810.40.90, │ │ │ │ │ │
.90 │ │ │ │ │ │
─────────────┼─────────────────────────────┼───────┼───────┼───────┼───┼───────┤
2008 60 61 │Visine, cu adaos de zahãr, │ 70 │nelimi-│nelimi-│ │ │
│în ambalaje cu un conţinut │ │ tat │ tat │ │ │
│net care sa nu depãşeascã │ │ │ │ │ │
𗈕 kg │ │ │ │ │ │
─────────────┼─────────────────────────────┼───────┼───────┼───────┼───┼───────┤
2401 10 60 │Tutun │ 20 │ 4375 │ 4375 │ 0 │ (9) │
2401 10 70 │ │ │ │ │ │ │
2401 20 60 │ │ │ │ │ │ │
2401 20 70 │ │ │ │ │ │ │
─────────────┴─────────────────────────────┴───────┴───────┴───────┴───┴───────┘
┌──────────────┬─────────────────────────────────────────────────┬─────────────┐
│ │ │ Preţ minim │
│ Cod NC │ Descriere │ de import │
│ │ │ (euro/ │
│ │ │ 100 kg net)│
├──────────────┼─────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│ex 0810 10 00 │Capsuni proaspete, destinate prelucrãrii │ 51,4 │
├──────────────┼─────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│ex 0810 20 10 │Zmeura proaspãta, destinatã prelucrãrii │ 63,1 │
├──────────────┼─────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│ex 0810 30 10 │Coacaze negre proaspete, destinate prelucrãrii │ 38,5 │
├──────────────┼─────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│ex 0810 30 30 │Coacaze roşii proaspete, destinate prelucrãrii │ 23,3 │
├──────────────┼─────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│ex 0811 10 90 │Capsuni congelate, fãrã adaos de zahãr sau alţi │ │
│ │indulcitori (edulcoranti): întregi │ 75,0 │
├──────────────┼─────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│ex 0811 10 90 │Capsuni congelate, fãrã adaos de zahãr sau alţi │ │
│ │indulcitori (edulcoranti): altele │ 57,6 │
├──────────────┼─────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│ex 0811 20 31 │Zmeura congelata, fãrã adaos de zahãr sau alţi │ │
│ │indulcitori (edulcoranti): întregi │ 99,5 │
├──────────────┼─────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│ex 0811 20 31 │Zmeura congelata, rara adaos de zahãr sau alţi │ │
│ │indulcitori (edulcoranti): altele │ 79,6 │
├──────────────┼─────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│ex 0811 20 39 │Coacaze negre, fãrã adaos de zahãr sau alţi │ │
│ │indulcitori (edulcoranti): fãrã coada │ 62,8 │
├──────────────┼─────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│ex 0811 20 39 │Coacaze negre, fãrã adaos de zahãr sau alţi │ │
│ │indulcitori (edulcoranti): altele │ 44,8 │
└──────────────┴─────────────────────────────────────────────────┴─────────────┘
2. Preţurile minime de import, asa cum sunt stabilite la Art. 1, vor fi respectate transport cu transport. În cazul unei declaraţii vamale cu o valoare mai mica decât preţul minim de import, va fi aplicatã o taxa compensatorie egala cu diferenţa dintre preţul minim de import şi valoarea declaraţiei vamale.
3. Dacã preţurile de import pentru un anumit produs care face obiectul acestei anexe prezintã o tendinta indicând ca preţurile ar putea scãdea sub nivelul preţurilor minime de import în viitorul imediat, Comisia Europeanã va informa autoritãţile romane pentru a le permite sa corecteze situaţia.
4. La cererea României sau a Comunitãţii, Comitetul de Asociere va examina funcţionarea sistemului sau revizuirea nivelului preţurilor minime de import. Dacã este cazul, Comitetul de Asociere va lua deciziile necesare.
5. Pentru încurajarea şi promovarea dezvoltãrii schimburilor comerciale şi în beneficiul reciproc al tuturor pãrţilor în cauza, o reuniune de consultãri va fi organizatã cu 3 luni înainte de începutul fiecãrei campanii de comercializare în Comunitatea Europeanã. Aceasta reuniune de consultãri va avea loc între Comisia Europeanã şi organizaţiile producãtorilor europeni interesaţi de produsele în cauza pe de o parte, şi autoritãţile şi organizaţiile producãtorilor şi exportatorilor tuturor ţãrilor exportatoare asociate, pe de alta parte.
Cu ocazia acestei reuniuni de consultãri vor fi examinate situaţia pieţei pentru fructele roşii incluzând în special estimari pentru producţie, situaţia stocurilor, evoluţia preţului şi posibila dezvoltare a pieţei, precum şi posibilitãţile de adaptare a ofertei la cerere.
ANEXA B(a)
ANEXA B(b)
─────────────┬─────────────────────────────┬───────┬───────┬───────┬───┬───────┐
│ │ Taxa │Canti- │Canti- │Cre│ Pre- │
│ │vamalã │tate │tate │ste│ vederi│
Poziţia │ Descriere(*) │apli- │de la │anuala │re │ spe- │
tarifara │ │câtã │ I.7 │de la │a- │ cifice│
româneascã │ │(% ad │ 2002 │ I.7 │nu-│ │
│ │valorem│ la │ 2003 │ala│ │
│ │ (2) │ 30.6 │ la │de │ │
│ │ │ 2003 │ 30.6 │la │ │
│ │ │(tone) │ 2004 𗈕.7│ │
│ │ │ │ (tone)│ 2 │ │
│ │ │ │ │ 0 │ │
│ │ │ │ │ 0 │ │
│ │ │ │ │ 4 │ │
│ │ │ │ │(to│ │
│ │ │ │ │ne)│ │
─────────────┼─────────────────────────────┼───────┼───────┼───────┼───┼───────┤
ex 0102 90 41│Juninci (care nu au fatat ,8 │nelimi-│nelimi-│ │ │
ex 0102 90 49│niciodatã) cu o greutate │ │ tat │ tat │ │ │
0102 90 51 │depasind 220 kg │ │ │ │ │ │
0102 90 59 │ │ │ │ │ │ │
─────────────┼─────────────────────────────┼───────┼───────┼───────┼───┼───────┤
0201 │Carne de bovine proaspãta, │excep- │ 2000 │ 4000 │ 0 │ (1) │
│refrigerata sau congelata │ tat │ │ │ │ │
0202 │ │ │ │ │ │ │
─────────────┼─────────────────────────────┼───────┼───────┼───────┼───┼───────┤
0206 10 95 │Muschiul gros şi muschiul │excep- │ 50 │ 100 │ 0 │ (1) │
│subtire ai diafragmei de │ tat │ │ │ │ │
│bovine, proaspeţi sau │ │ │ │ │ │
│refrigerati │ │ │ │ │ │
0206 29 91 │Muschiul gros şi muschiul │ │ │ │ │ │
│subtire ai diafragmei de │ │ │ │ │ │
│bovine, congelati │ │ │ │ │ │
0210 20 │Carne de bovine sarata, în │ │ │ │ │ │
│saramura, uscata sau afumata │ │ │ │ │ │
0210 99 51 │Muschiul gros şi muschiul │ │ │ │ │ │
│subtire ai diafragmei de │ │ │ │ │ │
│bovine │ │ │ │ │ │
─────────────┼─────────────────────────────┼───────┼───────┼───────┼───┼───────┤
0207 │Came şi organe comestibile │excep- │ 3600 │ 3900 │ (1)(4)│
│de pasare de la poziţia 0105 │ tat │ │ │ │ │
─────────────┼─────────────────────────────┼───────┼───────┼───────┼───┼───────┤
0210 99 90 │Fainuri şi pudre comestibile │ 18,8 │nelimi-│nelimi-│ │ │
│din came şi organe │ │ tat │ tat │ │ │
─────────────┼─────────────────────────────┼───────┼───────┼───────┼───┼───────┤
0402 10 19 │Lapte şi smantana, praf sau │ │ │ │ │ │
│sub alte forme solide │ 15 │ 1500 │ 1500 │ 0 │ (4) │
0402 21 11 │ │ 18,8 │ │ │ │ │
0402 21 19 │ │ 18,8 │ │ │ │ │
0402 21 91 │ │ 18,8 │ │ │ │ │
─────────────┼─────────────────────────────┼───────┼───────┼───────┼───┼───────┤
0403 10 11 la│Iaurturi nearomatizate, fãrã │ 18,8 │nelimi-│nelimi-│ │ │
0403 10 39 │adaos de fructe sau de cacao │ │ tat │ tat │ │ │
0403 90 11 la│Altele, nearomatizate şi fãrã│ │ │ │ │ │
0403 90 69 │adoas de fructe sau de cacao │ │ │ │ │ │
─────────────┼─────────────────────────────┼───────┼───────┼───────┼───┼───────┤
0404 10 02 la│Zer, pudra sau sub alte forme│ 18,8 │nelimi-│nelimi-│ │ │
0404 10 16 │solide, fãrã adaos de zahãr │ │ tat │ tat │ │ │
│sau alţi indulcitori │ │ │ │ │ │
│(edulcoranti) │ │ │ │ │ │
─────────────┼─────────────────────────────┼───────┼───────┼───────┼───┼───────┤
0405 10 │Unt şi alte grãsimi │ │ │ │ │ │
0405 90 │provenind din lapte │ 18,8 │ 1900 │ 1900 │ 0 │ (4) │
─────────────┼─────────────────────────────┼───────┼───────┼───────┼───┼───────┤
0406 │Brinzeturi şi casuri │excep- │ 2400 │ 2600 │ (1)(4)│
│ │ tat │ │ │ │ │
─────────────┼─────────────────────────────┼───────┼───────┼───────┼───┼───────┤
0602 10 │Butaşi neradacinosi şi altoi │ 15 │nelimi-│nelimi-│ │ │
│ │ │ tat │ tat │ │ │
─────────────┼─────────────────────────────┼───────┼───────┼───────┼───┼───────┤
ex 0701 10 00│Cartofi pentru samanta, │excep- │nelimi-│nelimi-│ │ │
│proaspeţi sau refrigerati, │ tat │ tat │ tat │ │ │
│din categorii biologice │ │ │ │ │ │
│superioare │ │ │ │ │ │
─────────────┼─────────────────────────────┼───────┼───────┼───────┼───┼───────┤
0701 90 50 │Cartofi, proaspeţi sau │ 18,8 │ 20000 │ 20000 𗈔 │ (4) │
0701 90 90 │refrigerati, alţii decât cei │ │ │ │ │ │
│pentru samanta şi alţii decât│ │ │ │ │ │
│cei destinaţi fabricãrii │ │ │ │ │ │
│amidonului │ │ │ │ │ │
─────────────┼─────────────────────────────┼───────┼───────┼───────┼───┼───────┤
0709 10 │Anghinare proaspãta sau │ 18,8 │nelimi-│nelimi-│ │ │
│refrigerata │ │ tat │ tat │ │ │
0709 90 39 │Masline destinate producerii │ │ │ │ │ │
│uleiului │ │ │ │ │ │
─────────────┼─────────────────────────────┼───────┼───────┼───────┼───┼───────┤
ex 0806 10 10│Struguri de masa, de la │excep- │nelimi-│nelimi-│ │ │
𗈕 ianuarie 1a 14 iulie │ tat │ tat │ tat │ │ │
│(cu excepţia varietatii │ │ │ │ │ │
│emperor, de la 1 la 31 │ │ │ │ │ │
│ianuarie) │ │ │ │ │ │
─────────────┼─────────────────────────────┼───────┼───────┼───────┼───┼───────┤
ex 1001 10 00│Grâu dur destinat │excep- │nelimi-│nelimi-│ │ │
│insamantarii │ tat │ tat │ tat │ │ │
─────────────┼─────────────────────────────┼───────┼───────┼───────┼───┼───────┤
ex 1001 │Grâu şi meslin, cu excepţia │excep- │ 0 │(1)(4) │
│graului dur destinat │ tat │ │ │ │ │
│insamantarii │ │ │ │ │ │
─────────────┼─────────────────────────────┼───────┼───────┼───────┼───┼───────┤
1002 00 00 │Secara │ 18,8 │ 30000 │ 30000 │ 0 │ (4) │
─────────────┼─────────────────────────────┼───────┼───────┼───────┼───┼───────┤
1003 00 10 𗈔rz destinat insamantarii │ 18,8 │ 1118 │ 1118 │ 0 │ (4) │
─────────────┼─────────────────────────────┼───────┼───────┼───────┼───┼───────┤
1003 00 90 𗈔rz, altul decât cel destinat│ │ │ │ │ │
│insamantarii │ 18,8 │ 55882 │ 55882 │ 0 │ (4) │
─────────────┼─────────────────────────────┼───────┼───────┼───────┼───┼───────┤
1005 10 │Porumb destinat insamantarii │excep- │ 1000 │ 1000 │ 0 │(1)(4) │
│ │ tat │ │ │ │ │
─────────────┼─────────────────────────────┼───────┼───────┼───────┼───┼───────┤
1005 90 00 │Porumb, altul decât cel │excep- │ 24500 │ 49000 │ 0 │ (1) │
│destinat insamantarii │ tat │ │ │ │ │
─────────────┼─────────────────────────────┼───────┼───────┼───────┼───┼───────┤
1006 │Orez │excep- │ 10000 │ 10000 │ 0 │ (4) │
│ │ tat │ │ │ │ │
1102 30 00 │Fãina de orez │ │ │ │ │ │
1103 19 50 │Crupe şi grisuri din orez │ │ │ │ │ │
1103 20 50 │Pelete din orez │ │ │ │ │ │
─────────────┼─────────────────────────────┼───────┼───────┼───────┼───┼───────┤
1101 │Fãina de grâu şi meslin │excep- │ 1500 │ 3000 │ 0 │ (1) │
│ │ tat │ │ │ │ │
1103 11 │Crupe şi grisuri din grâu │ │ │ │ │ │
1103 20 60 │Pelete din grâu │ │ │ │ │ │
─────────────┼─────────────────────────────┼───────┼───────┼───────┼───┼───────┤
1107 │Malt │excep- │ 5000 │ 10000 │ 0 │ (1) │
│ │ tat │ │ │ │ │
─────────────┼─────────────────────────────┼───────┼───────┼───────┼───┼───────┤
1204 00 10 │Seminţe de în, destinate │excep- │nelimi-│nelimi-│ │ (2) │
│insamantarii │ tat │ tat │ tat │ │ │
─────────────┼─────────────────────────────┼───────┼───────┼───────┼───┼───────┤
1209 10 00 │Seminţe de sfecla de zahãr │excep- │nelimi-│nelimi-│ │ (3) │
│ │ tat │ tat │ tat │ │ │
─────────────┼─────────────────────────────┼───────┼───────┼───────┼───┼───────┤
1509 10 90 │Ulei de masline virgin, altul│ 18,8 │nelimi-│nelimi-│ │ │
│decât cel lampant │ │ tat │ tat │ │ │
─────────────┼─────────────────────────────┼───────┼───────┼───────┼───┼───────┤
1515 11 00 │Ulei brut din seminţe de în │ 18,8 │nelimi-│nelimi-│ │ │
│ │ │ tat │ tat │ │ │
─────────────┼─────────────────────────────┼───────┼───────┼───────┼───┼───────┤
1602 20 90 │Preparate din ficat, altele │ 18,8 │nelimi-│nelimi-│ │ │
│decât cele din ficat de gasca│ │ tat │ tat │ │ │
│sau de rata │ │ │ │ │ │
1602 49 19 │Preparate din carne de porc │ │ │ │ │ │
│domestic, altele │ │ │ │ │ │
─────────────┼─────────────────────────────┼───────┼───────┼───────┼───┼───────┤
1602 31 la │Carne de pasare, preparata │excep- │ 600 │ 650 │ (1)(4)│
1602 39 │ sau conservatã │ tat │ │ │ │ │
─────────────┼─────────────────────────────┼───────┼───────┼───────┼───┼───────┤
1602 50 │Preparate din carne de bovine│excep- │ 250 │ 500 │ 0 │ (1) │
│ │ tat │ │ │ │ │
─────────────┼─────────────────────────────┼───────┼───────┼───────┼───┼───────┤
1701 11 │Zahãr brut din trestie de │ │ │ │ │ │
│zahãr │ 18,8 │ 20000 │ 20000 │ 0 │ (4) │
1701 12 │Zahãr brut din sfecla │ │ │ │ │ │
1701 99 │Zahãr alb sau altele, fãrã │ │ │ │ │ │
│adaos de aromatizanti sau │ │ │ │ │ │
│coloranti │ │ │ │ │ │
─────────────┼─────────────────────────────┼───────┼───────┼───────┼───┼───────┤
1801 00 00 │Cacao boabe întregi sau │excep- │nelimi-│nelimi-│ │ (2) │
│sparte │ tat │ tat │ tat │ │ │
─────────────┼─────────────────────────────┼───────┼───────┼───────┼───┼───────┤
2005 70 │Masline, preparate sau │excep- │ 5000 │ 5000 │ 0 │ (4) │
│conservate │ tat │ │ │ │ │
─────────────┼─────────────────────────────┼───────┼───────┼───────┼───┼───────┤
2007 91 │Dulceţuri, jeleuri, marmelade│ │nelimi-│nelimi-│ │ │
│paste şi piureuri din citrice│ 18,8 │ tat │ tat │ │ │
2007 99 35 │Dulceţuri, jeleuri, marmelade│ │ │ │ │ │
│paste şi piureuri din zmeura │ │ │ │ │ │
2007 99 51 │Piureuri şi paste din castane│ │ │ │ │ │
─────────────┼─────────────────────────────┼───────┼───────┼───────┼───┼───────┤
2009 11 │Sucuri de portocale, │ 18,8 │nelimi-│nelimi-│ │ │
│congelate │ │ tat │ tat │ │ │
2009 19 │Alte sucuri de portocale │ │ │ │ │ │
2009 29 11 │Sucuri de grapefruit │ │ │ │ │ │
2009 29 91 │ │ │ │ │ │ │
2009 31 11 │Sucuri din alte citrice │ │ │ │ │ │
2009 39 11 │ │ │ │ │ │ │
2009 39 31 │ │ │ │ │ │ │
2009 39 51 │Suc de lamiie │ │ │ │ │ │
2009 41 10 │Sucuri de ananas │ │ │ │ │ │
2009 49 11 │ │ │ │ │ │ │
2009 49 30 │ │ │ │ │ │ │
2009 49 91 │ │ │ │ │ │ │
─────────────┼─────────────────────────────┼───────┼───────┼───────┼───┼───────┤
2401 10 10 │Tutun brut │ 18,8 │ 2500 │ 2500 │ 0 │ (4) │
2401 10 20 │ │ │ │ │ │ │
2401 10 60 │ │ │ │ │ │ │
2401 10 70 │ │ │ │ │ │ │
2401 20 10 │ │ │ │ │ │ │
2401 20 20 │ │ │ │ │ │ │
─────────────┴─────────────────────────────┴───────┴───────┴───────┴───┴───────┘