Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   PROCEDURA din 4 octombrie 2010  de acordare a autorizatiilor pentru cercetarea arheologica    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

PROCEDURA din 4 octombrie 2010 de acordare a autorizatiilor pentru cercetarea arheologica

EMITENT: MINISTERUL CULTURII SI PATRIMONIULUI NATIONAL
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 768 din 17 noiembrie 2010

    I. Prevederi generale
    ART. 1
    (1) Cercetarea arheologicã se realizeazã de cãtre instituţiile organizatoare numai pe baza autorizaţiilor emise de cãtre Ministerul Culturii şi Patrimoniului Naţional, prin direcţia de specialitate, potrivit legii.
    (2) În sensul prezentei proceduri, prin instituţie organizatoare a cercetãrii arheologice, denumitã în continuare instituţie organizatoare, se înţelege instituţia de profil muzeal care are calitatea de proprietar, administrator sau titular al altor drepturi reale asupra terenului pe care se aflã situl arheologic ori care este solicitatã sã efectueze cercetarea arheologicã pe terenuri aferente unor obiective investiţionale.
    (3) În cazul în care cercetarea arheologicã vizeazã situri arheologice, zone cu patrimoniu arheologic reperat sau situri arheologice din zonele de interes arheologic prioritar situate pe terenuri proprietate privatã a unor persoane fizice ori juridice de drept public sau privat, are calitatea de instituţie organizatoare muzeul judeţean al unitãţii administrativ-teritoriale pe care se aflã situl arheologic.
    (4) În cazul în care instituţia prevãzutã la alin. (2) şi (3) nu poate asigura organizarea şi finanţarea şantierului arheologic, aceasta transferã obligaţiile cu privire la activitatea de cercetare arheologicã altei instituţii de profil muzeal, instituţii de cercetare sau unei instituţii de învãţãmânt superior, situaţie în care aceasta dobândeşte calitatea de instituţie organizatoare.
    ART. 2
    Cercetarea arheologicã se realizeazã de cãtre personalul de specialitate atestat şi înregistrat în Registrul arheologilor, cu respectarea standardelor şi procedurilor arheologice.
    ART. 3
    Documentele necesare obţinerii autorizaţiei pentru cercetare arheologicã se depun în original la direcţia de specialitate din Ministerul Culturii şi Patrimoniului Naţional.
    ART. 4
    În caz de urgenţã, când existã pericolul distrugerii patrimoniului arheologic, solicitantul autorizaţiei pentru cercetare arheologicã poate transmite în format electronic documentele necesare obţinerii autorizaţiei, cu obligaţia de a depune în termen de 5 zile documentele în original.
    ART. 5
    (1) Ministerul Culturii şi Patrimoniului Naţional, prin direcţia de specialitate, emite urmãtoarele tipuri de autorizaţii: autorizaţia pentru cercetare arheologicã sistematicã, autorizaţia pentru cercetare arheologicã preventivã, autorizaţia pentru supraveghere arheologicã, autorizaţia pentru diagnostic arheologic, autorizaţia pentru utilizarea detectoarelor de metale.
    (2) Autorizaţiile prevãzute la alin. (1) sunt valabile pe o perioadã de maximum 3 luni, cu excepţia autorizaţiei pentru cercetare arheologicã sistematicã, pentru care valabilitatea este de un an.
    ART. 6
    (1) Autorizaţia pentru cercetare arheologicã sistematicã este eliberatã de cãtre direcţia de specialitate din cadrul Ministerului Culturii şi Patrimoniului Naţional, în urma consultãrii Comisiei Naţionale de Arheologie, în condiţiile legii şi ale prezentei proceduri.
    (2) Comisia Naţionalã de Arheologie supune aprobãrii ministrului culturii şi patrimoniului naţional planul anual al cercetãrilor arheologice sistematice din România, care cuprinde lista şantierelor arheologice sistematice şi a responsabililor ştiinţifici.
    (3) Autorizaţia pentru cercetare arheologicã preventivã, autorizaţia pentru supraveghere arheologicã, autorizaţia pentru diagnostic arheologic şi autorizaţia pentru utilizarea detectoarelor de metale sunt eliberate de cãtre direcţia de specialitate din cadrul Ministerului Culturii şi Patrimoniului Naţional.
    ART. 7
    Comisia Naţionalã de Arheologie propune emiterea autorizaţiilor pentru cercetare arheologicã sistematicã, la solicitarea instituţiilor organizatoare, în baza atribuţiilor stabilite de actele normative în vigoare, în conformitate cu Metodologia privind atestarea personalului de specialitate din domeniul cercetãrii arheologice şi înscrierea sa în Registrul arheologilor, cu Regulamentul sãpãturilor arheologice din România, cu Strategia naţionalã în domeniul cercetãrii arheologice, aprobate prin ordin al ministrului culturii şi patrimoniului naţional, precum şi cu prevederile prezentei proceduri.
    ART. 8
    (1) Instituţia organizatoare propune Comisiei Naţionale de Arheologie desemnarea unui arheolog în calitatea de responsabil ştiinţific de şantier.
    (2) Comisia Naţionalã de Arheologie poate refuza nominalizarea unui arheolog în calitatea de responsabil ştiinţific de şantier în urmãtoarele situaţii:
    a) încetarea raporturilor de muncã din cadrul instituţiei organizatoare a cercetãrii arheologice;
    b) abandonarea cercetãrii arheologice pentru o perioadã mai mare de 3 ani;
    c) neexercitarea obligaţiei de a comunica public rezultatele cercetãrii;
    d) încãlcarea Regulamentului sãpãturilor arheologice din România;
    e) instituţiile organizatoare de cercetãri arheologice solicitã nominalizarea aceluiaşi responsabil ştiinţific de şantier pentru mai mult de douã şantiere arheologice sistematice în acelaşi an;
    f) nedepunerea fişei tehnice la direcţia de specialitate din cadrul Ministerului Culturii şi Patrimoniului Naţional, în termen de 6 luni de la data finalizãrii cercetãrii arheologice.
    ART. 9
    (1) Comisia Naţionalã de Arheologie poate propune Ministerului Culturii şi Patrimoniului Naţional suspendarea organizãrii unui şantier arheologic sistematic sau, dupã caz, schimbarea instituţiei organizatoare a cercetãrii arheologice sistematice, chiar dacã instituţia organizatoare doreşte continuarea cercetãrilor, în urmãtoarele situaţii:
    a) cercetarea arheologicã sistematicã nu corespunde obiectivelor cuprinse în Strategia naţionalã în domeniul cercetãrii arheologice;
    b) instituţia organizatoare a cercetãrii arheologice sistematice nu asigurã finanţarea sau cofinanţarea cercetãrii;
    c) cercetarea arheologicã sistematicã pune în pericol integritatea sitului arheologic prin lipsa elementelor de protejare a rezultatelor descoperirilor arheologice;
    d) cercetarea arheologicã sistematicã nu respectã standardele ştiinţifice sau prevederile legale în vigoare, dupã o prealabilã atenţionare.
    (2) Suspendarea organizãrii unui şantier arheologic sistematic îşi înceteazã efectele dupã ce direcţia de specialitate din cadrul Ministerului Culturii şi Patrimoniului Naţional constatã respectarea condiţiilor a cãror neîndeplinire a dus la luarea acestei mãsuri.
    II. Documentele necesare obţinerii autorizaţiilor
    ART. 10
    (1) Pentru obţinerea autorizaţiei pentru cercetare arheologicã sistematicã, prevãzutã în anexa nr. 1, sunt necesare urmãtoarele documente:
    a) formular pentru solicitarea eliberãrii autorizaţiei pentru cercetare arheologicã sistematicã, completat conform modelului prevãzut în anexa nr. 2;
    b) protocol de colaborare între instituţii, dacã este cazul;
    c) ridicare topograficã a sitului arheologic (efectuatã de o firmã/instituţie autorizatã) în sistem de coordonate STEREO 70, în format .dwg sau .shp;
    d) ortofotoplanul (1:5.000) în format digital şi cuprinzând şi fişierul de georeferenţiere, pentru zona în care se desfãşoarã şantierul arheologic;
    e) programul multianual de cercetare arheologicã sistematicã, care va fi supus spre aprobare Comisiei Naţionale de Arheologie în cazul în care este vorba de o cercetare arheologicã nouã (sau dacã nu au mai fost fãcute cercetãri arheologice în precedenţii 3 ani);
    f) proiectul anual de cercetare arheologicã sistematicã care va fi supus spre aprobare Comisiei Naţionale de Arheologie;
    g) declaraţie din partea instituţiei organizatoare cu privire la asumarea obligaţiei de a asigura paza permanentã a sitului arheologic, pentru siturile arheologice de interes prioritar, sau la organizarea mãsurilor de protecţie a celorlalte situri arheologice, dupã caz.
    (2) În formularul prevãzut la lit. a) va fi menţionat colectivul de cercetare, în care foştii responsabili ştiinţifici de şantier arheologic sistematic pot fi numiţi consultanţi ştiinţifici ai şantierului arheologic, în vederea valorificãrii, prin prelucrare şi publicare, a materialelor arheologice descoperite în cercetãrile proprii.
    (3) Cercetarea arheologicã sistematicã se poate realiza doar dacã sunt asigurate de cãtre proprietarul sau administratorul terenului pe care se aflã situl arheologic mãsurile de pazã permanentã sau, dupã caz, protecţia vestigiilor arheologice care rãmân descoperite dupã încheierea cercetãrii anuale.
    ART. 11
    Pentru obţinerea autorizaţiei pentru cercetare arheologicã preventivã, prevãzutã în anexa nr. 3, sunt necesare urmãtoarele documente:
    a) formular pentru solicitarea eliberãrii autorizaţiei pentru cercetare arheologicã preventivã, completat conform modelului prevãzut în anexa nr. 4;
    b) protocol de colaborare între instituţii, dacã este cazul;
    c) planul de situaţie al investiţiei pentru care va fi fãcutã cercetarea, în format digital - .dwg sau .shp, ori inventarul de coordonate STEREO 70 - în format digital tabelar, pentru perimetrul care urmeazã sã fie afectat de proiectul investiţional ce determinã cercetarea;
    d) ortofotoplanul (1:5.000) în format digital şi cuprinzând şi fişierul de georeferenţiere pentru zona care va fi afectatã de investiţie, în cazul în care suprafaţa afectatã de proiectul investiţional este mai mare de 1.000 m²;
    e) proiect de cercetare arheologicã preventivã, inclusiv în format digital, care va cuprinde, în mod obligatoriu, diagnosticul arheologic (raportul de evaluare documentarã şi/sau de teren).
    ART. 12
    Pentru obţinerea autorizaţiei pentru supraveghere arheologicã, prevãzutã în anexa nr. 5, sunt necesare urmãtoarele documente:
    a) formular pentru solicitarea eliberãrii autorizaţiei pentru supraveghere arheologicã, completat conform modelului prevãzut în anexa nr. 6;
    b) protocol de colaborare între instituţii, dacã este cazul;
    c) copie a avizului care instituie regimul de supraveghere arheologicã emis de Ministerul Culturii şi Patrimoniului Naţional sau de serviciile deconcentrate ale acestuia;
    d) planul de situaţie al investiţiei pentru care va fi fãcutã supravegherea, în format digital - .dwg sau .shp, ori inventarul de coordonate STEREO 70 - în format digital tabelar, pentru perimetrul care urmeazã sã fie afectat de proiectul investiţional ce determinã supravegherea;
    e) ortofotoplanul (1:5.000) în format digital şi cuprinzând şi fişierul de georeferenţiere pentru zona care va fi afectatã de investiţie, în cazul în care suprafaţa afectatã de proiectul investiţional este mai mare de 1.000 m².
    ART. 13
    (1) Pentru obţinerea autorizaţiei pentru diagnostic arheologic, prevãzutã în anexa nr. 7, sunt necesare urmãtoarele documente:
    a) formular pentru solicitarea eliberãrii autorizaţiei pentru diagnostic arheologic, completat conform modelului prevãzut în anexa nr. 8;
    b) protocol de colaborare între instituţii, dacã este cazul.
    (2) Dupã finalizarea evaluãrii de teren, responsabilul ştiinţific de şantier are obligaţia sã depunã la serviciul deconcentrat al Ministerului Culturii şi Patrimoniului Naţional din judeţul respectiv, precum şi la direcţia de specialitate din cadrul Ministerului Culturii şi Patrimoniului Naţional, în termen de 30 de zile, un raport de diagnostic arheologic, care va conţine obligatoriu, în format .shp sau .dwg, delimitãrile siturilor ori zonelor cu potenţial arheologic inventariate, realizate în sistem de coordonate STEREO 70.
    ART. 14
    Pentru obţinerea autorizaţiei pentru utilizarea detectorului de metale în situri arheologice, în zonele de interes arheologic prioritar şi în toate zonele cu patrimoniu arheologic reperat, prevãzutã în anexa nr. 9, sunt necesare urmãtoarele documente:
    a) formular pentru solicitarea eliberãrii autorizaţiei pentru utilizarea detectorului de metale, completat conform modelului prevãzut în anexa nr. 10;
    b) autorizaţia eliberatã de inspectoratul de poliţie pentru deţinerea detectoarelor de metale, conform legii;
    c) autorizaţia pentru utilizarea detectoarelor de metale se aprobã doar împreunã cu o autorizaţie de cercetare sistematicã, preventivã, de supraveghere sau o autorizaţie pentru diagnostic arheologic, dupã caz.
    ART. 15
    Completarea datelor referitoare la epocile istorice şi la tipurile de sit în cuprinsul cererilor prevãzute la art. 10, 11 şi 13 se realizeazã potrivit codurilor din anexele nr. 11 şi 12.
    III. Analizarea dosarelor
    ART. 16
    (1) Dosarul cuprinzând documentele prevãzute la art. 11-14, dupã caz, se depune la direcţia de specialitate din cadrul Ministerului Culturii şi Patrimoniului Naţional.
    (2) În cazul în care se constatã cã dosarul pentru eliberarea autorizaţiilor prevãzute la art. 5 alin. (1) este întocmit incorect sau este incomplet, direcţia de specialitate din cadrul Ministerului Culturii şi Patrimoniului Naţional îl va informa pe solicitant cu privire la necesitatea completãrii acestuia, în termen de 15 zile calendaristice de la primirea dosarului.
    (3) Termenul de depunere a documentelor solicitate potrivit alin. (2) este de 10 zile de la data comunicãrii.
    (4) Nedepunerea documentelor în termenul prevãzut la alin. (3) va conduce la respingerea solicitãrii de autorizare.
    ART. 17
    (1) În urma verificãrii dosarului, direcţia de specialitate dispune eliberarea autorizaţiei, respectiv respingerea solicitãrii, în termen de maximum 30 de zile calendaristice de la depunerea dosarului complet.
    (2) În cazul autorizaţiei de cercetare arheologicã sistematicã, termenul prevãzut la alin. (1) se calculeazã de la data consultãrii Comisiei Naţionale de Arheologie.
    ART. 18
    (1) Decizia de respingere a solicitãrii poate fi contestatã în termen de 5 zile de la data comunicãrii.
    (2) Contestaţiile se analizeazã, în termen de 10 zile de la depunerea lor, de cãtre o comisie numitã prin ordin al ministrului culturii şi patrimoniului naţional.
    (3) Persoanele nemulţumite de modul de soluţionare a contestaţiilor se pot adresa instanţelor de judecatã, în condiţiile legii contenciosului administrativ.
    ART. 19
    Anexele nr. 1-12 fac parte integrantã din prezenta procedura.


    ANEXA 1


    ───────
la procedurã
─────────────


    ROMÂNIA
    [Stema României]


                MINISTERUL CULTURII ŞI PATRIMONIULUI NAŢIONAL
    ───────────────────────────────────────────────────────────────────────────
                      DIRECŢIA PATRIMONIU CULTURAL


                           AUTORIZAŢIE
              pentru cercetare arheologicã sistematicã

                   Nr. ........./an ...........

    În conformitate cu art. 2 alin. (1) lit. d) şi <>art. 5 alin. (9) din Ordonanţa Guvernului nr. 43/2000 privind protecţia patrimoniului arheologic şi declararea unor situri arheologice ca zone de interes naţional, republicatã, cu modificãrile şi completãrile ulterioare,
    Direcţia patrimoniu cultural autorizeazã
    Instituţia organizatoare .......... sã efectueze cercetãri arheologice sistematice în situl arheologic ......, cod sit (cod RAN) ........, situat în punctul ......, adresa ......, pe terenul aflat în proprietatea ........., din localitatea ......., comuna .........., judeţul .........,
    în perioada .................................,
    fiind reprezentatã, în calitate de responsabil ştiinţific de şantier, de cãtre:
    Prenumele şi numele responsabilului .........., în condiţiile stabilite prin Regulamentul sãpãturilor arheologice din România şi conform standardelor şi procedurilor arheologice.
    Colectivul de cercetare arheologicã este format din:
    1. Prenumele şi numele membrului în colectiv înscris în Registrul arheologilor
    2. Prenumele şi numele membrului în colectiv înscris în Registrul arheologilor .....................................................
    Autoritãţile administraţiei publice locale sunt rugate sã acorde sprijinul lor deţinãtorilor acestei autorizaţii, conform <>art. 19 şi 20 din Ordonanţa Guvernului nr. 43/2000, republicatã, cu modificãrile şi completãrile ulterioare.
    Prezenta autorizaţie nu este transmisibilã unei alte persoane de drept public sau privat, iar lucrãrile de cercetare arheologicã pot fi subcontractate numai cu condiţia obţinerii unei alte autorizaţii de cãtre subcontractor.

                             Director,
                          ...............

    MCPN-DPC nr. .........



    ANEXA 2
    ────────
la procedurã
─────────────

                             - Model -
                              FORMULAR
    pentru solicitarea eliberãrii autorizaţiei pentru cercetare arheologicã sistematicã

    1. Denumirea sitului arheologic
    .................................................................
    .................................................................
    2. Codul RAN al sitului arheologic/Codul LMI
    .................................................................
    .................................................................
    3. Judeţul ......................................................
    4. Localitatea (oraşul/satul etc.)
    .................................................................
    5. Comuna (unitatea administrativã superioarã)
    .................................................................
    6. Punctul
    .................................................................
    7. Adresa
    .................................................................
    .................................................................
    8. Reperul
    .................................................................
    .................................................................
    9. Proprietarul terenului
    .................................................................
    .................................................................
    10. Perioada de desfãşurare
    .................................................................
    .................................................................
    11. Codul epocii ................................................





┌───────┬──────────┬────────────────┬──────────────┬───────────┐
│ 1 │14 │ 162 │ 312 │ 43 │
├───────┼──────────┼────────────────┼──────────────┼───────────┤
│11 │141 │ 163 │ 313 │ 431 │
├───────┼──────────┼────────────────┼──────────────┼───────────┤
│111 │142 │ 2 │ 32 │ 432 │
├───────┼──────────┼────────────────┼──────────────┼───────────┤
│112 │143 │ 21 │ 321 │ 5 │
├───────┼──────────┼────────────────┼──────────────┼───────────┤
│113 │15 │ 211 │ 322 │ │
├───────┼──────────┼────────────────┼──────────────┼───────────┤
│12 │151 │ 212 │ 33 │ │
├───────┼──────────┼────────────────┼──────────────┼───────────┤
│13 │152 │ 213 │ 34 │ │
├───────┼──────────┼────────────────┼──────────────┼───────────┤
│131 │153 │ 3 │ 4 │ │
├───────┼──────────┼────────────────┼──────────────┼───────────┤
│132 │16 │ 31 │ 41 │ │
├───────┼──────────┼────────────────┼──────────────┼───────────┤
│133 │161 │ 311 │ 42 │ │
└───────┴──────────┴────────────────┴──────────────┴───────────┘



    12. Codul tipului de sit ........................................


┌───────┬──────────┬────────────────┬──────────────┬───────────┬────────────┐
│ 1 │118 │131 │21 │312 │41 │
├───────┼──────────┼────────────────┼──────────────┼───────────┼────────────┤
│ 11 │119 │132 │211 │313 │411 │
├───────┼──────────┼────────────────┼──────────────┼───────────┼────────────┤
│ 111 │12 │133 │212 │32 │412 │
├───────┼──────────┼────────────────┼──────────────┼───────────┼────────────┤
│ 112 │121 │14 │22 │321 │42 │
├───────┼──────────┼────────────────┼──────────────┼───────────┼────────────┤
│ 113 │122 │141 │221 │322 │421 │
├───────┼──────────┼────────────────┼──────────────┼───────────┼────────────┤
│ 114 │123 │142 │222 │32 │422 │
├───────┼──────────┼────────────────┼──────────────┼───────────┼────────────┤
│ 115 │124 │143 │3 │321 │5 │
├───────┼──────────┼────────────────┼──────────────┼───────────┼────────────┤
│ 116 │125 │144 │31 │322 │ │
├───────┼──────────┼────────────────┼──────────────┼───────────┼────────────┤
│ 117 │13 │2 │311 │4 │ │
└───────┴──────────┴────────────────┴──────────────┴───────────┴────────────┘



    13. Numele şi prenumele responsabilului ştiinţific
    .................................................................
    14. Numele şi prenumele membrilor colectivului de cercetare
    .................................................................
    15. Instituţia organizatoare a cercetãrii arheologice
    .................................................................
    16. Instituţii partenere în cadrul proiectului de cercetare arheologicã
    .................................................................
    .................................................................
    17. Protocol de cercetare []
    18. Durata protocolului
    .................................................................
    .................................................................
    19. Instituţia deţinãtoare a arhivei şi a materialului arheologic
    .................................................................
    .................................................................
    20. Ridicare topograficã
    .................................................................
    .................................................................
    21. Anul ridicãrii topografice
    .................................................................
    22. Proiect de restaurare/conservare
    .................................................................
    .................................................................
    23. Proiect de cercetare
    .................................................................
    .................................................................
    24. Numele proiectului de cercetare
    .................................................................
    .................................................................
    25. Factori de risc .............................................

    Riscuri naturale


    ────────────────





┌──────────────────────────────┬─────┬────┬────┬────┬─────┐
│Cutremur │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │
├──────────────────────────────┼─────┼────┼────┼────┼─────┤
│Inundaţii │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │
├──────────────────────────────┼─────┼────┼────┼────┼─────┤
│Ploi acide │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │
├──────────────────────────────┼─────┼────┼────┼────┼─────┤
│Foc natural │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │
├──────────────────────────────┼─────┼────┼────┼────┼─────┤
│Animale │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │
├──────────────────────────────┼─────┼────┼────┼────┼─────┤
│Insecte │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │
├──────────────────────────────┼─────┼────┼────┼────┼─────┤
│Tornade │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │
├──────────────────────────────┼─────┼────┼────┼────┼─────┤
│Alunecãri de teren │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │
├──────────────────────────────┼─────┼────┼────┼────┼─────┤
│Exces de apã în sol │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │
├──────────────────────────────┼─────┼────┼────┼────┼─────┤
│Exces de salinitate în sol │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │
├──────────────────────────────┼─────┼────┼────┼────┼─────┤
│Exces de aciditate în sol │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │
└──────────────────────────────┴─────┴────┴────┴────┴─────┘



    Riscuri antropice


    ─────────────────





┌──────────────────────────────┬─────┬────┬────┬────┬─────┐
│Demolare │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │
├──────────────────────────────┼─────┼────┼────┼────┼─────┤
│Afectare parţialã │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │
├──────────────────────────────┼─────┼────┼────┼────┼─────┤
│Vandalism │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │
├──────────────────────────────┼─────┼────┼────┼────┼─────┤
│Furturi │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │
├──────────────────────────────┼─────┼────┼────┼────┼─────┤
│Incendii │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │
└──────────────────────────────┴─────┴────┴────┴────┴─────┘



    26. Starea de conservare a sitului
    Foarte bunã []
    Bunã []
    Medie []
    Precarã []
    Grav afectat []
    27. Beneficiarul cercetãrii arheologice
    .................................................................
    .................................................................
    28. Finanţatorul cercetãrii arheologice
    .................................................................
    .................................................................
    29. Obiectivul cercetãrii arheologice
    .................................................................
    .................................................................
    30. Scurtã descriere a situaţiei arheologice
    .................................................................
    .................................................................
    31. Cercetare nouã []
    32. Fişã-cadru pentru solicitarea finanţãrii Ministerului Culturii
    şi Patrimoniului Naţional []


          Confirm exactitatea informaţiilor de mai sus.
          Orice informaţie falsã este sancţionabilã conform
          legilor penale în vigoare.

    Data completãrii .............

                  Semnãtura directorului instituţiei
                  ..................................
                  Semnãtura arheologului solicitant
                  ..................................


    ANEXA 3


    ────────
la procedurã
────────────

    ROMÂNIA
    [Stema României]


                MINISTERUL CULTURII ŞI PATRIMONIULUI NAŢIONAL
    ───────────────────────────────────────────────────────────────────────────
                      DIRECŢIA PATRIMONIU CULTURAL


                       AUTORIZAŢIE
              pentru cercetare arheologicã preventivã

                Nr. .........../an ............

    Beneficiarul lucrãrii ..............................................
    Finanţatorul lucrãrii ..............................................
    În conformitate cu art. 2 alin. (1) lit. e) şi <>art. 5 alin. (9) din Ordonanţa Guvernului nr. 43/2000 privind protecţia patrimoniului arheologic şi declararea unor situri arheologice ca zone de interes naţional, republicatã, cu modificãrile şi completãrile ulterioare,
    Direcţia patrimoniu cultural autorizeazã
    Instituţia organizatoare .......... sã efectueze cercetãri arheologice preventive în situl arheologic ......, cod sit (cod RAN) ......., situat în punctul ....., adresa ....., pe terenul aflat în proprietatea ............, din localitatea ...., comuna ...., judeţul ......, în perioada ...... anul ......, pentru obiectivele arheologice: tipuri de sit ...... din ...........,
    fiind reprezentatã, în calitate de responsabil ştiinţific de şantier, de cãtre:
    ......................................................................,
    în condiţiile stabilite prin Regulamentul sãpãturilor arheologice din România şi conform standardelor şi procedurilor arheologice.
    Colectivul de cercetare arheologicã este format din:
    1. Prenumele şi numele membrului în colectiv înscris în Registrul arheologilor
    2. Prenumele şi numele membrului în colectiv înscris în Registrul arheologilor ..............................................................
    Autoritãţile administraţiei publice locale sunt rugate sã acorde sprijinul lor deţinãtorilor acestei autorizaţii, conform <>art. 19 şi 20 din Ordonanţa Guvernului nr. 43/2000, republicatã, cu modificãrile şi completãrile ulterioare.
    Prezenta autorizaţie nu este transmisibilã unei alte persoane de drept public sau privat, iar lucrãrile de cercetare arheologicã pot fi subcontractate numai cu condiţia obţinerii unei alte autorizaţii de cãtre subcontractor.

                              Director,
                          ..................

    MCPN-DPC nr. .........


    ANEXA 4
    ───────
la procedurã
─────────────

                            - Model -

                             FORMULAR
     pentru solicitarea eliberãrii autorizaţiei pentru cercetare
                        arheologicã preventivã

    1. Numele şi prenumele solicitantului (responsabilului ştiinţific)
    .................................................................
    .................................................................
    2. Numele şi prenumele membrilor colectivului de cercetare
    .................................................................
    .................................................................
    3. Instituţia solicitantului
    .................................................................
    4. Instituţii partenere
    .................................................................
    .................................................................
    5. Protocol de colaborare []
    6. Durata protocolului
    .................................................................
    .................................................................
    7. Instituţia deţinãtoare a arhivei şi a materialului arheologic
    .................................................................
    .................................................................
    8. Beneficiarul lucrãrii
    .................................................................
    .................................................................
    9. Finanţatorul lucrãrii
    .................................................................
    .................................................................
    10. Obiectivul cercetãrii arheologice
    .................................................................
    .................................................................
    11. Judeţul .....................................................
    12. Localitatea (oraşul/satul etc.)
    .................................................................
    13. Comuna
    .................................................................
    14. Punctul
    .................................................................
    .................................................................
    15. Adresa
    .................................................................
    .................................................................
    16. Proprietarul terenului
    .................................................................
    .................................................................
    17. Denumirea sitului arheologic
    .................................................................
    .................................................................
    18. Reperul
    .................................................................
    .................................................................
    19. Factori de risc
    .................................................................
    .................................................................

    Riscuri naturale
    ────────────────





┌──────────────────────────────┬─────┬────┬────┬────┬─────┐
│Cutremur │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │
├──────────────────────────────┼─────┼────┼────┼────┼─────┤
│Inundaţii │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │
├──────────────────────────────┼─────┼────┼────┼────┼─────┤
│Ploi acide │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │
├──────────────────────────────┼─────┼────┼────┼────┼─────┤
│Foc natural │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │
├──────────────────────────────┼─────┼────┼────┼────┼─────┤
│Animale │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │
├──────────────────────────────┼─────┼────┼────┼────┼─────┤
│Insecte │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │
├──────────────────────────────┼─────┼────┼────┼────┼─────┤
│Tornade │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │
├──────────────────────────────┼─────┼────┼────┼────┼─────┤
│Alunecãri de teren │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │
├──────────────────────────────┼─────┼────┼────┼────┼─────┤
│Exces de apã în sol │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │
├──────────────────────────────┼─────┼────┼────┼────┼─────┤
│Exces de salinitate în sol │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │
├──────────────────────────────┼─────┼────┼────┼────┼─────┤
│Exces de aciditate în sol │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │
└──────────────────────────────┴─────┴────┴────┴────┴─────┘



    Riscuri antropice


    ─────────────────





┌──────────────────────────────┬─────┬────┬────┬────┬─────┐
│Demolare │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │
├──────────────────────────────┼─────┼────┼────┼────┼─────┤
│Afectare parţialã │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │
├──────────────────────────────┼─────┼────┼────┼────┼─────┤
│Vandalism │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │
├──────────────────────────────┼─────┼────┼────┼────┼─────┤
│Furturi │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │
├──────────────────────────────┼─────┼────┼────┼────┼─────┤
│Incendii │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │
└──────────────────────────────┴─────┴────┴────┴────┴─────┘



    20. Perioada de desfãşurare
    .................................................................
    .................................................................
    21. Codul epocii ................................................


┌───────┬──────────┬────────────────┬──────────────┬─────────┐
│ 1 │ 14 │ 162 │ 312 │ 43 │
├───────┼──────────┼────────────────┼──────────────┼─────────┤
│ 11 │ 141 │ 163 │ 313 │ 431 │
├───────┼──────────┼────────────────┼──────────────┼─────────┤
│ 111 │ 142 │ 2 │ 32 │ 432 │
├───────┼──────────┼────────────────┼──────────────┼─────────┤
│ 112 │ 143 │ 21 │ 321 │ 5 │
├───────┼──────────┼────────────────┼──────────────┼─────────┤
│ 113 │ 15 │ 211 │ 322 │ │
├───────┼──────────┼────────────────┼──────────────┼─────────┤
│ 12 │ 151 │ 212 │ 33 │ │
├───────┼──────────┼────────────────┼──────────────┼─────────┤
│ 13 │ 152 │ 213 │ 34 │ │
├───────┼──────────┼────────────────┼──────────────┼─────────┤
│ 131 │ 153 │ 3 │ 4 │ │
├───────┼──────────┼────────────────┼──────────────┼─────────┤
│ 132 │ 16 │ 31 │ 41 │ │
├───────┼──────────┼────────────────┼──────────────┼─────────┤
│ 133 │ 161 │ 311 │ 42 │ │
└───────┴──────────┴────────────────┴──────────────┴─────────┘



    22. Codul tipului de sit .......................................


┌───────┬──────────┬────────────────┬──────────────┬───────────┬────────────┐
│ 1 │ 118 │ 131 │ 21 │ 312 │ 41 │
├───────┼──────────┼────────────────┼──────────────┼───────────┼────────────┤
│ 11 │ 119 │ 132 │ 211 │ 313 │ 411 │
├───────┼──────────┼────────────────┼──────────────┼───────────┼────────────┤
│ 111 │ 12 │ 133 │ 212 │ 32 │ 412 │
├───────┼──────────┼────────────────┼──────────────┼───────────┼────────────┤
│ 112 │ 121 │ 14 │ 22 │ 321 │ 42 │
├───────┼──────────┼────────────────┼──────────────┼───────────┼────────────┤
│ 113 │ 122 │ 141 │ 221 │ 322 │ 421 │
├───────┼──────────┼────────────────┼──────────────┼───────────┼────────────┤
│ 114 │ 123 │ 142 │ 222 │ 32 │ 422 │
├───────┼──────────┼────────────────┼──────────────┼───────────┼────────────┤
│ 115 │ 124 │ 143 │ 3 │ 321 │ 5 │
├───────┼──────────┼────────────────┼──────────────┼───────────┼────────────┤
│ 116 │ 125 │ 144 │ 31 │ 322 │ │
├───────┼──────────┼────────────────┼──────────────┼───────────┼────────────┤
│ 117 │ 13 │ 2 │ 311 │ 4 │ │
└───────┴──────────┴────────────────┴──────────────┴───────────┴────────────┘



    23. Suprafaţa afectatã de proiect
    .................................................................
    .................................................................
    24. Suprafaţa de cercetat
    .................................................................
    .................................................................
    25. Scurtã descriere a situaţiei arheologice
    .................................................................
    .................................................................
    26. Cercetare nouã []


              Confirm exactitatea informaţiilor de mai sus.
              Orice informaţie falsã este sancţionabilã conform
              legilor penale în vigoare.


    Data completãrii ............................


                       Semnãtura directorului instituţiei
                       ..................................
                       Semnãtura arheologului solicitant
                       ..................................


    ANEXA 5


    ────────
la procedurã
────────────


    ROMÂNIA
    [Stema României]


                MINISTERUL CULTURII ŞI PATRIMONIULUI NAŢIONAL
    ───────────────────────────────────────────────────────────────────────────
                      DIRECŢIA PATRIMONIU CULTURAL



                          AUTORIZAŢIE
                   pentru supraveghere arheologicã

                     Nr. ......../an ...........


    Beneficiarul lucrãrii ............................................
    Finanţatorul lucrãrii ............................................
    În conformitate cu <>art. 5 alin. (9) şi (16) din Ordonanţa Guvernului nr. 43/2000 privind protecţia patrimoniului arheologic şi declararea unor situri arheologice ca zone de interes naţional, republicatã, cu modificãrile şi completãrile ulterioare,
    Direcţia patrimoniu cultural autorizeazã
    Instituţia organizatoare ......... sã efectueze supravegherea arheologicã în situl ......., cod sit (cod RAN) ......., situat în punctul ........., adresa ........, pe terenul aflat în proprietatea .......... din localitatea ........, comuna ......, judeţul ......., în perioada ....... anul ........, pentru obiectivele arheologice: tipuri de sit ....... din epoci ..........
    fiind reprezentatã, în calitate de responsabil ştiinţific, de cãtre:
    Prenumele şi numele responsabilului ........ în condiţiile stabilite prin Regulamentul sãpãturilor arheologice din România şi conform standardelor şi procedurilor arheologice.
    Colectivul de cercetare arheologicã este format din:
    1. Prenumele şi numele membrului în colectiv înscris în Registrul arheologilor
    2. Prenumele şi numele membrului în colectiv înscris în Registrul arheologilor
    .......................................................................
    Autoritãţile administraţiei publice locale sunt rugate sã acorde sprijinul lor deţinãtorilor acestei autorizaţii, conform <>art. 19 şi 20 din Ordonanţa Guvernului nr. 43/2000, republicatã, cu modificãrile şi completãrile ulterioare.
    Prezenta autorizaţie nu este transmisibilã unei alte persoane de drept public sau privat, iar lucrãrile de cercetare arheologicã pot fi subcontractate numai cu condiţia obţinerii unei alte autorizaţii de cãtre subcontractor.

                                         Director,
                                      ..............

    MCPN-DPC nr. .........


    ANEXA 6
    ───────
la procedurã
─────────────

                              - Model -
                               FORMULAR

     pentru solicitarea eliberãrii autorizaţiei pentru supraveghere arheologicã

    1. Numele şi prenumele solicitantului (responsabilului ştiinţific)
    .................................................................
    .................................................................
    2. Numele şi prenumele membrilor colectivului de cercetare
    .................................................................
    .................................................................
    3. Instituţia solicitantului
    .................................................................
    .................................................................
    4. Instituţii partenere
    .................................................................
    .................................................................
    5. Protocol de colaborare []
    6. Durata protocolului
    .................................................................
    .................................................................
    7. Instituţia deţinãtoare a arhivei şi a materialului arheologic
    .................................................................
    .................................................................
    8. Beneficiarul lucrãrii
    .................................................................
    .................................................................
    9. Finanţatorul lucrãrii
    .................................................................
    .................................................................
    10. Obiectivul cercetãrii arheologice
    .................................................................
    .................................................................
    11. Judeţul .....................................................
    12. Localitatea (oraşul/satul etc.)
    .................................................................
    13. Comuna
    .................................................................
    14. Punctul
    .................................................................
    .................................................................
    15. Adresa
    .................................................................
    .................................................................
    16. Proprietarul terenului
    .................................................................
    .................................................................
    17. Denumirea sitului arheologic
    .................................................................
    .................................................................
    18. Reperul
    .................................................................
    .................................................................
    19. Factori de risc .............................................

    Riscuri naturale
    ────────────────





┌────────────────────────────┬─────┬─────┬─────┬─────┬──────┐
│Cutremur │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │
├────────────────────────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼──────┤
│Inundaţii │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │
├────────────────────────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼──────┤
│Ploi acide │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │
├────────────────────────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼──────┤
│Foc natural │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │
├────────────────────────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼──────┤
│Animale │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │
├────────────────────────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼──────┤
│Insecte │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │
├────────────────────────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼──────┤
│Tornade │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │
├────────────────────────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼──────┤
│Alunecãri de teren │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │
├────────────────────────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼──────┤
│Exces de apã în sol │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │
├────────────────────────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼──────┤
│Exces de salinitate în sol │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │
├────────────────────────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼──────┤
│Exces de aciditate în sol │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │
└────────────────────────────┴─────┴─────┴─────┴─────┴──────┘



    Riscuri antropice


    ──────────────────





┌────────────────────────────┬─────┬─────┬─────┬─────┬──────┐
│Demolare │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │
├────────────────────────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼──────┤
│Afectare parţialã │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │
├────────────────────────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼──────┤
│Vandalism │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │
├────────────────────────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼──────┤
│Furturi │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │
├────────────────────────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼──────┤
│Incendii │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │
└────────────────────────────┴─────┴─────┴─────┴─────┴──────┘



    20. Perioada de desfãşurare
    .................................................................
    .................................................................
    21. Codul epocii ................................................


┌─────────┬─────────┬────────────┬──────────────┬──────────────────┐
│ 1 │ 14 │ 162 │ 312 │ 43 │
├─────────┼─────────┼────────────┼──────────────┼──────────────────┤
│ 11 │ 141 │ 163 │ 313 │ 431 │
├─────────┼─────────┼────────────┼──────────────┼──────────────────┤
│ 111 │ 142 │ 2 │ 32 │ 432 │
├─────────┼─────────┼────────────┼──────────────┼──────────────────┤
│ 112 │ 143 │ 21 │ 321 │ 5 │
├─────────┼─────────┼────────────┼──────────────┼──────────────────┤
│ 113 │ 15 │ 211 │ 322 │ 6 │
├─────────┼─────────┼────────────┼──────────────┼──────────────────┤
│ 12 │ 151 │ 212 │ 33 │ │
├─────────┼─────────┼────────────┼──────────────┼──────────────────┤
│ 13 │ 152 │ 213 │ 34 │ │
├─────────┼─────────┼────────────┼──────────────┼──────────────────┤
│ 131 │ 153 │ 3 │ 4 │ │
├─────────┼─────────┼────────────┼──────────────┼──────────────────┤
│ 132 │ 16 │ 31 │ 41 │ │
├─────────┼─────────┼────────────┼──────────────┼──────────────────┤
│ 133 │ 161 │ 311 │ 42 │ │
└─────────┴─────────┴────────────┴──────────────┴──────────────────┘



    22. Codul tipului de sit .........................................


┌─────────┬─────────┬────────────┬───────────┬────────────┬────────┐
│ 1 │ 118 │ 131 │ 21 │ 312 │ 41 │
├─────────┼─────────┼────────────┼───────────┼────────────┼────────┤
│ 11 │ 119 │ 132 │ 211 │ 313 │ 411 │
├─────────┼─────────┼────────────┼───────────┼────────────┼────────┤
│ 111 │ 12 │ 133 │ 212 │ 32 │ 412 │
├─────────┼─────────┼────────────┼───────────┼────────────┼────────┤
│ 112 │ 121 │ 14 │ 22 │ 321 │ 42 │
├─────────┼─────────┼────────────┼───────────┼────────────┼────────┤
│ 113 │ 122 │ 141 │ 221 │ 322 │ 421 │
├─────────┼─────────┼────────────┼───────────┼────────────┼────────┤
│ 114 │ 123 │ 142 │ 222 │ 32 │ 422 │
├─────────┼─────────┼────────────┼───────────┼────────────┼────────┤
│ 115 │ 124 │ 143 │ 3 │ 321 │ 5 │
├─────────┼─────────┼────────────┼───────────┼────────────┼────────┤
│ 116 │ 125 │ 144 │ 31 │ 322 │ │
├─────────┼─────────┼────────────┼───────────┼────────────┼────────┤
│ 117 │ 13 │ 2 │ 311 │ 4 │ │
└─────────┴─────────┴────────────┴───────────┴────────────┴────────┘



    23. Suprafaţa afectatã de proiect
    .................................................................
    .................................................................
    24. Scurtã descriere a situaţiei arheologice
    .................................................................
    .................................................................
    25. Cercetare nouã []
    26. Anexãm Avizul favorabil cu condiţia supravegherii arheologice, eliberat de ....../nr. ............

                      Confirm exactitatea informaţiilor de mai sus.
                      Orice informaţie falsã este sancţionabilã conform
                      legilor penale în vigoare.


    Data completãrii ..........................


                          Semnãtura directorului instituţiei
                          ...................................
                          Semnãtura arheologului solicitant
                          ...................................


    ANEXA 7


    ───────
la procedurã
─────────────

    ROMÂNIA
    [Stema României]


                MINISTERUL CULTURII ŞI PATRIMONIULUI NAŢIONAL
    ───────────────────────────────────────────────────────────────────────────
                      DIRECŢIA PATRIMONIU CULTURAL



                            AUTORIZAŢIE
                      pentru diagnostic arheologic

                        Nr. ......../............

    În conformitate cu <>art. 12 lit. e) din Ordonanţa Guvernului nr. 43/2000 privind protecţia patrimoniului arheologic şi declararea unor situri arheologice ca zone de interes naţional, republicatã, cu modificãrile şi completãrile ulterioare,
    Direcţia patrimoniu cultural autorizeazã
    Instituţia organizatoare ...... sã efectueze evaluarea de teren în zona ......., judeţul ........, în perioada .........., anul .........., pentru obiectivele arheologice .........., fiind reprezentatã, în calitate de responsabil ştiinţific de şantier, de cãtre:
    ...................................................................,
    în condiţiile stabilite prin Regulamentul sãpãturilor arheologice din România şi conform standardelor şi procedurilor arheologice.
    Colectivul de cercetare arheologicã este format din:
    1. Prenumele şi numele membrului în colectiv înscris în Registrul arheologilor
    2. Prenumele şi numele membrului în colectiv înscris în Registrul arheologilor
    ...................................................................
    Autoritãţile administraţiei publice locale sunt rugate sã acorde sprijinul lor deţinãtorilor acestei autorizaţii, conform <>art. 19 şi 20 din Ordonanţa Guvernului nr. 43/2000, republicatã, cu modificãrile şi completãrile ulterioare.
    Prezenta autorizaţie nu este transmisibilã unei alte persoane de drept public sau privat, iar lucrãrile de cercetare arheologicã pot fi subcontractate numai cu condiţia obţinerii unei alte autorizaţii de cãtre subcontractor.


                               Director,
                         .......................

    MCPN-DPC nr. ..................


    ANEXA 8
    ───────
la procedurã
────────────

                             - Model -
                             FORMULAR
      pentru solicitarea eliberãrii autorizaţiei pentru diagnostic arheologic

    1. Numele şi prenumele solicitantului (responsabilului ştiinţific)
    .................................................................
    .................................................................
    2. Numele şi prenumele membrilor colectivului de cercetare
    .................................................................
    .................................................................
    3. Instituţia solicitantului
    .................................................................
    .................................................................
    4. Instituţii partenere
    .................................................................
    .................................................................
    5. Protocol de colaborare []
    6. Durata protocolului
    .................................................................
    7. Obiectivele evaluãrii de teren
    .................................................................
    .................................................................
    8. Judeţul ......................................................
    9. Zona supusã evaluãrii
    .................................................................
    .................................................................
    10. Perioada de desfãşurare
    .................................................................
    .................................................................


                Confirm exactitatea informaţiilor de mai sus.
                Orice informaţie falsã este sancţionabilã conform
                legilor penale în vigoare.

    Data completãrii .............................


                       Semnãtura directorului instituţiei
                       ..................................
                       Semnãtura arheologului solicitant
                       ..................................

    ANEXA 9
    ───────
la procedurã
────────────

    ROMÂNIA
    [Stema României]


                MINISTERUL CULTURII ŞI PATRIMONIULUI NAŢIONAL
    ───────────────────────────────────────────────────────────────────────────
                      DIRECŢIA PATRIMONIU CULTURAL


                         AUTORIZAŢIE
              pentru utilizarea detectorului de metale

                 Nr. ......../an .............

    În conformitate cu <>art. 5 alin. (9)-(14) din Ordonanţa Guvernului nr. 43/2000 privind protecţia patrimoniului arheologic şi declararea unor situri arheologice ca zone de interes naţional, republicatã, cu modificãrile şi completãrile ulterioare,
    Direcţia patrimoniu cultural autorizeazã
    Instituţia organizatoare ....... sã utilizeze detectorul de metale marca/modelul ...... seria ...... nr. ......., pentru situl arheologic ....... , cod sit (cod RAN) ......., situat în punctul ......., adresa ........., din localitatea ...., comuna ...., judeţul ....., în perioada ......, anul ....... .
    Urmãtorii arheologi sunt autorizaţi de cãtre Ministerul Culturii şi Patrimoniului Naţional - Direcţia patrimoniu cultural sã foloseascã acest detector de metale în scopul cercetãrii arheologice, fiind înscrişi în Registrul arheologilor:
    1. Prenumele şi numele persoanei înscrise în Registrul arheologilor
    2. Prenumele şi numele persoanei înscrise în Registrul arheologilor
    ......................................................................
    Autoritãţile administraţiei publice locale sunt rugate sã acorde sprijinul lor deţinãtorilor acestei autorizaţii, conform <>art. 19 şi 20 din Ordonanţa Guvernului nr. 43/2000, republicatã, cu modificãrile şi completãrile ulterioare.

                                   Director,
                                 .................

    MCPN-DPC nr. .........


    ANEXA 10
    ────────
la procedurã
────────────

                           - Model -

                           FORMULAR
         pentru solicitarea eliberãrii autorizaţiei pentru utilizarea
                       detectoarelor de metale

    1. Numele şi prenumele solicitantului (responsabilului ştiinţific)
    .................................................................
    .................................................................
    2. Numele şi prenumele membrilor colectivului de cercetare
    .................................................................
    .................................................................
    3. Instituţia solicitantului
    .................................................................
    .................................................................
    4. Judeţul ......................................................
    5. Localitatea (oraşul/satul etc.)
    .................................................................
    .................................................................
    6. Comuna
    .................................................................
    7. Punctul
    .................................................................
    8. Denumirea sitului arheologic
    .................................................................
    .................................................................
    9. Perioada de desfãşurare
    .................................................................
    .................................................................
    10. Marca/Modelul detectorului de metale
    .................................................................
    11. Seria detectorului de metale ................................
    12. Nr. de identificare a detectorului de metale ................


                  Confirm exactitatea informaţiilor de mai sus.
                  Orice informaţie falsã este sancţionabilã conform
                  legilor penale în vigoare.


    Data completãrii .................


                         Semnãtura directorului instituţiei
                         ...................................
                         Semnãtura arheologului solicitant
                         ...................................


    ANEXA 11
    ────────
la procedurã
─────────────

                 LISTA EPOCILOR ISTORICE





┌────────┬───────────────────────────────────┐
│ Codul │ Epoca │
├────────┼───────────────────────────────────┤
│ 1 │ Preistorie │
├────────┼───────────────────────────────────┤
│ 11 │ Paleolitic │
├────────┼───────────────────────────────────┤
│ 111 │ Paleolitic inferior │
├────────┼───────────────────────────────────┤
│ 112 │ Paleolitic mijlociu │
├────────┼───────────────────────────────────┤
│ 113 │ Paleolitic superior │
├────────┼───────────────────────────────────┤
│ 12 │ Mezolitic │
├────────┼───────────────────────────────────┤
│ 13 │ Neolitic │
├────────┼───────────────────────────────────┤
│ 131 │ Neolitic timpuriu │
├────────┼───────────────────────────────────┤
│ 132 │ Neolitic mijlociu │
├────────┼───────────────────────────────────┤
│ 133 │ Neolitic târziu │
├────────┼───────────────────────────────────┤
│ 14 │ Eneolitic │
├────────┼───────────────────────────────────┤
│ 141 │ Eneolitic timpuriu │
├────────┼───────────────────────────────────┤
│ 142 │ Eneolitic mijlociu │
├────────┼───────────────────────────────────┤
│ 143 │ Eneolitic târziu │
├────────┼───────────────────────────────────┤
│ 15 │ Epoca bronzului │
├────────┼───────────────────────────────────┤
│ 151 │ Epoca bronzului timpuriu │
├────────┼───────────────────────────────────┤
│ 152 │ Epoca bronzului mijlociu │
├────────┼───────────────────────────────────┤
│ 153 │ Epoca bronzului târziu │
├────────┼───────────────────────────────────┤
│ 16 │ Hallstatt │
├────────┼───────────────────────────────────┤
│ 161 │ Hallstatt timpuriu │
├────────┼───────────────────────────────────┤
│ 162 │ Hallstatt mijlociu │
├────────┼───────────────────────────────────┤
│ 163 │ Hallstatt târziu │
├────────┼───────────────────────────────────┤
│ 2 │ Protoistorie │
├────────┼───────────────────────────────────┤
│ 21 │ La Tene │
├────────┼───────────────────────────────────┤
│ 211 │ La Tene timpuriu │
├────────┼───────────────────────────────────┤
│ 212 │ La Tene mijlociu │
├────────┼───────────────────────────────────┤
│ 213 │ La Tene târziu │
├────────┼───────────────────────────────────┤
│ 3 │ Epoca anticã │
├────────┼───────────────────────────────────┤
│ 31 │ Epoca greacã │
├────────┼───────────────────────────────────┤
│ 311 │ Epoca arhaicã │
├────────┼───────────────────────────────────┤
│ 312 │ Epoca clasicã │
├────────┼───────────────────────────────────┤
│ 313 │ Epoca elenisticã │
├────────┼───────────────────────────────────┤
│ 32 │ Epoca romanã │
├────────┼───────────────────────────────────┤
│ 321 │ Epoca romanã timpurie │
├────────┼───────────────────────────────────┤
│ 322 │ Epoca romanã târzie │
├────────┼───────────────────────────────────┤
│ 33 │ Epoca postromanã │
├────────┼───────────────────────────────────┤
│ 34 │ Epoca romano-bizantinã │
├────────┼───────────────────────────────────┤
│ 41 │ Epoca bizantinã │
├────────┼───────────────────────────────────┤
│ 4 │ Epoca medievalã │
├────────┼───────────────────────────────────┤
│ 42 │ Epoca migraţiilor │
├────────┼───────────────────────────────────┤
│ 43 │ Epoca medievalã │
├────────┼───────────────────────────────────┤
│ 431 │ Epoca medievalã timpurie │
├────────┼───────────────────────────────────┤
│ 432 │ Epoca medievalã târzie │
├────────┼───────────────────────────────────┤
│ 5 │ Epoca modernã │
└────────┴───────────────────────────────────┘



    ANEXA 12


    ────────
la procedurã
────────────

                    LISTA TIPURILOR DE SIT





┌────────┬───────────────────────────────────┐
│ Codul │ Tipul de sit │
├────────┼───────────────────────────────────┤
│ 1 │locuire │
├────────┼───────────────────────────────────┤
│ 11 │locuire civilã │
├────────┼───────────────────────────────────┤
│ 111 │aşezare deschisã │
├────────┼───────────────────────────────────┤
│ 112 │aşezare fortificatã │
├────────┼───────────────────────────────────┤
│ 113 │aşezare urbanã │
├────────┼───────────────────────────────────┤
│ 114 │aşezare ruralã │
├────────┼───────────────────────────────────┤
│ 115 │locuire în peşterã │
├────────┼───────────────────────────────────┤
│ 116 │locuire sezonierã │
├────────┼───────────────────────────────────┤
│ 117 │tell │
├────────┼───────────────────────────────────┤
│ 12 │locuire militarã │
├────────┼───────────────────────────────────┤
│ 121 │castru │
├────────┼───────────────────────────────────┤
│ 122 │cetate │
├────────┼───────────────────────────────────┤
│ 123 │castel │
├────────┼───────────────────────────────────┤
│ 124 │fort │
├────────┼───────────────────────────────────┤
│ 125 │fortificaţii │
├────────┼───────────────────────────────────┤
│ 13 │structurã de cult/religioasã │
├────────┼───────────────────────────────────┤
│ 131 │templu │
├────────┼───────────────────────────────────┤
│ 132 │sanctuar │
├────────┼───────────────────────────────────┤
│ 133 │bisericã │
├────────┼───────────────────────────────────┤
│ 134 │mãnãstire │
├────────┼───────────────────────────────────┤
│ 2 │descoperire funerarã │
├────────┼───────────────────────────────────┤
│ 21 │necropolã │
├────────┼───────────────────────────────────┤
│ 211 │necropolã planã │
├────────┼───────────────────────────────────┤
│ 212 │necropolã tumularã │
├────────┼───────────────────────────────────┤
│ 22 │mormânt izolat │
├────────┼───────────────────────────────────┤
│ 221 │mormânt tumular │
├────────┼───────────────────────────────────┤
│ 222 │mormânt │
├────────┼───────────────────────────────────┤
│ 3 │descoperire izolatã │
├────────┼───────────────────────────────────┤
│ 31 │depozit/tezaur │
├────────┼───────────────────────────────────┤
│ 311 │depozit de bronzuri │
├────────┼───────────────────────────────────┤
│ 312 │tezaur │
├────────┼───────────────────────────────────┤
│ 313 │tezaur monetar │
├────────┼───────────────────────────────────┤
│ 32 │obiect izolat │
├────────┼───────────────────────────────────┤
│ 4 │exploatare/carierã │
├────────┼───────────────────────────────────┤
│ 41 │exploatare minierã │
├────────┼───────────────────────────────────┤
│ 42 │carierã │
└────────┴───────────────────────────────────┘


                  __________
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016