Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   PROCEDURA din 4 iulie 2006  de administrare si monitorizare a marilor contribuabili in vederea aplicarii   Ordinului ministrului finantelor publice nr. 753/2006 privind organizarea activitatii de administrare a marilor contribuabili, cu modificarile si completarile ulterioare    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

PROCEDURA din 4 iulie 2006 de administrare si monitorizare a marilor contribuabili in vederea aplicarii Ordinului ministrului finantelor publice nr. 753/2006 privind organizarea activitatii de administrare a marilor contribuabili, cu modificarile si completarile ulterioare

EMITENT: MINISTERUL FINANTELOR PUBLICE
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 597 din 11 iulie 2006

CAP. I
Procedura de administrare şi monitorizare a marilor contribuabili administraţi de Direcţia generalã de administrare a marilor contribuabili

Prin organ fiscal competent privind îndeplinirea obligaţiilor de declarare şi de platã se înţelege:
- Direcţia generalã de administrare a marilor contribuabili;
- direcţiile generale ale finanţelor publice judeţene, pentru sediile secundare ale marilor contribuabili administraţi conform prevederilor <>art. 3 alin. (2) din Ordinul ministrului finanţelor publice nr. 753/2006 privind organizarea activitãţii de administrare a marilor contribuabili, cu modificãrile şi completãrile ulterioare.

A. Procedura de înregistrare fiscalã
1. Modificãrile intervenite în datele declarate iniţial de marii contribuabili şi înscrise în certificatul de înregistrare fiscalã, inclusiv cele privitoare la înregistrarea/scoaterea din evidenţã ca plãtitor de TVA, se fac prin depunerea cererii de înregistrare a menţiunilor/cererii de preschimbare a certificatului de înregistrare la oficiul registrului comerţului în a cãrui razã teritorialã marele contribuabil îşi are sediul social.
2. Modificãrile intervenite în datele declarate iniţial de marii contribuabili, care privesc obligaţiile declarative şi de platã, cu excepţia înregistrãrii/scoaterii din evidenţã ca plãtitor de TVA, vor fi declarate de cãtre aceştia la Direcţia generalã de administrare a marilor contribuabili, în termen de 30 de zile de la data producerii acestora.
3. La primirea de la oficiul registrului comerţului a modificãrilor menţionate la pct. 1, Direcţia generalã a tehnologiei informaţiei va actualiza cu aceste date Registrul contribuabililor al Direcţiei generale de administrare a marilor contribuabili.
4. Înregistrarea sediilor secundare ale marilor contribuabili, cu excepţia sucursalelor care se înregistreazã conform procedurilor speciale în materie de înregistrare a comercianţilor, se face prin completarea şi depunerea formularului "Declaraţie de înregistrare fiscalã/Declaraţie de menţiuni pentru sediile secundare (060)", aprobat prin <>Ordinul ministrului finanţelor publice nr. 1.600/2004 , la direcţia generalã a finanţelor publice a judeţului în a cãrei razã teritorialã îşi desfãşoarã activitatea sediul secundar.
5. Prin excepţie de la prevederile pct. 4, sediile secundare ale marilor contribuabili aflate în raza teritorialã a municipiului Bucureşti şi a judeţului Ilfov se înregistreazã la Direcţia generalã de administrare a marilor contribuabili.
6. Scoaterea din evidenţa fiscalã a sediilor secundare ale marilor contribuabili înfiinţate pe raza municipiului Bucureşti şi a judeţului Ilfov de marii contribuabili se face prin depunerea formularului 060 menţionat mai sus la Direcţia generalã de administrare a marilor contribuabili, împreunã cu certificatul de înregistrare fiscalã, în vederea anulãrii.
7. Informaţiile referitoare la înfiinţarea şi scoaterea din evidenţã a sediilor secundare ale marilor contribuabili, care îşi desfãşoarã activitatea pe raza direcţiilor generale ale finanţelor publice judeţene, cu excepţia Direcţiei Generale a Finanţelor Publice a Judeţului Ilfov, se transmit Direcţiei generale de administrare a marilor contribuabili şi se evidenţiazã într-o secţiune separatã a Registrului contribuabililor.
8. Direcţia generalã de administrare a marilor contribuabili va transmite Direcţiei de Trezorerie şi Contabilitate Publicã a Municipiului Bucureşti orice modificare cu privire la luarea sau scoaterea din administrare a marilor contribuabili ori a sediilor secundare din municipiul Bucureşti şi judeţul Ilfov la data producerii modificãrii.

B. Obligaţii declarative
1. Începând cu obligaţiile lunii iunie 2006, marii contribuabili definiţi potrivit <>art. 1 alin. (1) din Ordinul ministrului finanţelor publice nr. 753/2006 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare, depun declaraţiile fiscale la organul fiscal competent prevãzut în prezentul ordin.
2. În cazul marilor contribuabili care au sedii secundare înregistrate ca plãtitori de impozit pe veniturile din salarii, conform legii, declararea impozitului pe veniturile din salarii pentru activitatea sediilor secundare se face la organul fiscal competent în administrarea acestora, prevãzut la <>art. 3 alin. (1) şi (2) din Ordinul ministrului finanţelor publice nr. 753/2006 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare.
3. Informaţia referitoare la declaraţiile fiscale depuse de cãtre sediile secundare ale marilor contribuabili, care îşi desfãşoarã activitatea pe raza direcţiilor generale ale finanţelor publice judeţene, cu excepţia Direcţiei Generale a Finanţelor Publice a Judeţului Ilfov, se transmite Direcţiei generale de administrare a marilor contribuabili pânã la data de 5 a lunii urmãtoare celei în care aveau termen de depunere.
4. (1) Declaraţiile fiscale ale marilor contribuabili se depun în format electronic la organul fiscal competent, prin intermediul Sistemului Electronic Naţional, conform <>Hotãrârii Guvernului nr. 1.085/2003 , prin accesarea site-ului de Internet www.e-guvernare.ro.
(2) Declararea impozitului pe veniturile din salarii pentru activitatea sediilor secundare se poate face şi prin celelalte modalitãţi de declarare prevãzute de lege: în format electronic (dischetã) însoţit de formatul hârtie, cu codificarea informaţiei prin cod de bare sau prin utilizarea ordinului de platã cu valoare de declaraţie. În acest caz, declaraţiile se transmit la organul fiscal competent, prin una dintre modalitãţile prevãzute la <>art. 81 din Ordonanţa Guvernului nr. 92/2003 privind Codul de procedurã fiscalã, republicatã, cu modificãrile şi completãrile ulterioare.
(3) Formatul pe hârtie al declaraţiei fiscale se arhiveazã la organul fiscal care a primit declaraţia.
5. Data depunerii declaraţiei fiscale este, dupã caz, data confirmãrii primirii acesteia, comunicatã contribuabilului prin Sistemul Electronic Naţional sau prin poştã, data înregistrãrii declaraţiei la registratura organului fiscal competent, data plãţii obligaţiei în cazul în care se utilizeazã ordinul de platã cu valoare de declaraţie.
6. (1) În situaţia în care contribuabilul a utilizat mai multe cãi de transmitere a declaraţiei fiscale, va fi înregistratã prima declaraţie depusã, conform legii.
(2) Orice corecţie ulterioarã a unei declaraţii fiscale se face prin depunerea unei declaraţii fiscale rectificative, în condiţiile legii.

C. Rambursarea TVA
Prevederile <>cap. III din anexa la Ordinul ministrului finanţelor publice nr. 967/2005 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare, se aplicã persoanelor impozabile definite în <>Ordinul ministrului finanţelor publice nr. 753/2006 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare, începând cu deconturile cu sume negative de TVA, cu opţiune de rambursare, aferente lunii iunie 2006, cu termen de depunere pânã la data de 25 iulie 2006 inclusiv.

D. Solicitarea documentelor de cãtre marii contribuabili
Solicitarea documentelor de cãtre marii contribuabili se face prin cerere adresatã Direcţiei generale de administrare a marilor contribuabili, astfel:
a) înregistrare la registratura direcţiei;
b) transmitere prin poştã;
c) prin alte mijloace, cum sunt fax, e-mail.

E. Eliberarea documentelor solicitate de marii contribuabili
Eliberarea documentelor solicitate de marii contribuabili se face astfel:
1. la sediul Direcţiei generale de administrare a marilor contribuabili, împuternicitului sau reprezentantului legal al contribuabilului;
2. prin transmitere poştalã, la cererea contribuabilului, cu scrisoare recomandatã cu confirmare de primire.

F. Procedura de platã a obligaţiilor fiscale la marii contribuabili
1. Plata obligaţiilor fiscale reprezentând impozite, taxe, contribuţii şi alte venituri fiscale, cu excepţia impozitului pe venit, se efectueazã în cazul marilor contribuabili de cãtre persoana juridicã la Direcţia de Trezorerie şi Contabilitate Publicã a Municipiului Bucureşti.
2. (1) Plata obligaţiilor fiscale reprezentând impozit pe venit, cu excepţia impozitului pe venitul din salarii, se efectueazã, în cazul marilor contribuabili cu sediul în municipiul Bucureşti sau în judeţul Ilfov, de cãtre persoana juridicã la Direcţia de Trezorerie şi Contabilitate Publicã a Municipiului Bucureşti.
(2) Plata obligaţiilor fiscale reprezentând impozit pe venit, cu excepţia impozitului pe venitul din salarii, se efectueazã, în cazul marilor contribuabili cu sediul în afara municipiului Bucureşti sau a judeţului Ilfov, de cãtre persoana juridicã la unitãţile de trezorerie şi contabilitate publicã ale municipiilor reşedinţã de judeţ în care îşi au sediul social.
3. (1) Plata obligaţiilor fiscale reprezentând impozitul pe venitul din salarii, pentru activitatea proprie a marilor contribuabili cu sediul în municipiul Bucureşti sau în judeţul Ilfov, se efectueazã de cãtre persoana juridicã la Direcţia de Trezorerie şi Contabilitate Publicã a Municipiului Bucureşti, iar pentru activitatea sediilor secundare ale acestora plata se efectueazã de cãtre sediile secundare plãtitoare de impozit pe venitul din salarii, potrivit legii, la unitãţile de trezorerie şi contabilitate publicã ale municipiilor reşedinţã de judeţ în care sediile secundare îşi desfãşoarã activitatea sau la Direcţia de Trezorerie şi Contabilitate Publicã a Municipiului Bucureşti, dupã caz.
(2) Plata obligaţiilor fiscale reprezentând impozitul pe venitul din salarii, pentru activitatea proprie a marilor contribuabili cu sediul în afara municipiului Bucureşti sau a judeţului Ilfov, se efectueazã de cãtre persoana juridicã la unitãţile de trezorerie şi contabilitate publicã ale municipiilor reşedinţã de judeţ în care îşi au sediul social, iar pentru activitatea sediilor secundare ale acestora plata se efectueazã de cãtre sediile secundare plãtitoare de impozit pe veniturile din salarii, potrivit legii, la unitãţile de trezorerie şi contabilitate publicã ale municipiilor reşedinţã de judeţ în care acestea îşi desfãşoarã activitatea sau la Direcţia de Trezorerie şi Contabilitate Publicã a Municipiului Bucureşti, dupã caz.
4. Din impozitul pe venit încasat la bugetul de stat Direcţia de Trezorerie şi Contabilitate Publicã a Municipiului Bucureşti şi unitãţile de trezorerie şi contabilitate publicã ale municipiilor reşedinţã de judeţ vor aloca lunar, în temen de 5 zile lucrãtoare de la finele fiecãrei luni în care s-a încasat acest impozit, cotele defalcate prevãzute de lege, cuvenite bugetelor locale ale comunelor şi oraşelor judeţului Ilfov, ale sectoarelor municipiului Bucureşti, bugetului Consiliului General al Municipiului Bucureşti, precum şi bugetelor locale ale comunelor, oraşelor, municipiilor şi bugetelor locale ale consiliilor judeţene din judeţul unde se aflã persoana juridicã mare contribuabil sau sediile secundare, dupã caz.
5. Documentele de platã întocmite de marii contribuabili în vederea achitãrii impozitului pe venitul din salarii datorat de sediile secundare ale acestora, aflate în raza teritorialã a altui organ fiscal decât Direcţia generalã de administrare a marilor contribuabili, vor cuprinde în mod obligatoriu şi urmãtoarele informaţii:
a) codul de identificare fiscalã şi denumirea persoanei juridice care face plata;
b) codul de identificare fiscalã al sediului secundar pentru care se face plata.
6. Unitãţile de trezorerie şi contabilitate publicã ale municipiilor reşedinţã de judeţ şi a municipiulului Bucureşti vor comunica zilnic Direcţiei generale de administrare a marilor contribuabili plãţile efectuate de contribuabili în condiţiile pct. 2 alin. (2) şi ale pct. 3 alin. (2) din prezentul capitol.
7. (1) Conturile de disponibilitãţi ale marilor contribuabili din judeţe, precum şi cele ale sediilor secundare din judeţe ale marilor contribuabili, în care se încaseazã sume de la instituţiile publice în conformitate cu prevederile art. 5 alin. (8) şi ale <>art. 6 din Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 146/2002 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare, se deschid la unitãţile de trezorerie şi contabilitate publicã ale municipiilor reşedinţã de judeţ.
(2) Unitãţile de trezorerie şi contabilitate publicã ale municipiilor reşedinţã de judeţ vor transmite la finele fiecãrei zile Direcţiei generale de administrare a marilor contribuabili situaţia sumelor încasate în contul 50.69 "Disponibil al agenţilor economici", deschis pe numele operatorilor economici prevãzuţi la alin. (1), iar aceasta are obligaţia de a stabili în prima zi lucrãtoare de la primirea situaţiilor respective lista operatorilor economici cu obligaţii bugetare neachitate, precum şi suma aferentã acestor obligaţii, care se transmite Direcţiei de Trezorerie şi Contabilitate Publicã a Municipiului Bucureşti pentru indisponibilizarea contului.
(3) Unitãţile de trezorerie şi contabilitate publicã ale municipiilor reşedinţã de judeţ nu vor deconta ordinele de platã pentru Trezoreria Statului (OPHT), prin care operatorii economici prevãzuţi la alin. (1) sau alte persoane juridice împuternicite de aceştia dispun transferul în conturi bancare al sumelor indisponibilizate de organele fiscale, cu excepţia celor în care se precizeazã în mod expres cã transferul se efectueazã pentru achitarea integralã sau parţialã a drepturilor salariale.
(4) Sumele încasate în contul 50.69 "Disponibil al agenţilor economici" în plus faţã de cele indisponibilizate, precum şi cele pentru care nu s-a întocmit de cãtre organul fiscal lista prevãzutã la alin. (2) în termenul stabilit pot fi transferate în conturi bancare, cu condiţia ca asupra conturilor respective sã nu fi fost înfiinţatã poprirea prin titluri executorii.

G. Procedura de inspecţie fiscalã a marilor contribuabili
1. (1) Activitatea de inspecţie fiscalã se desfãşoarã în baza titlului VII din <>Ordonanţa Guvernului nr. 92/2003 , republicatã, cu modificãrile şi completãrile ulterioare.
(2) Activitatea de inspecţie fiscalã a marilor contribuabili se efectueazã de personalul cu atribuţii de inspecţie fiscalã din cadrul Direcţiei generale de administrare a marilor contribuabili.
2. Acţiunile de inspecţie fiscalã începute de organele de inspecţie fiscalã din cadrul direcţiilor generale ale finanţelor publice judeţene şi a municipiului Bucureşti la agenţii economici din categoria mari contribuabili şi nefinalizate pânã la termenul de predare-primire a dosarului fiscal la Direcţia generalã de administrare a marilor contribuabili se vor finaliza de organele de inspecţie fiscalã care le-au început, iar actul de control încheiat, însoţit, dupã caz, de actul administrativ-fiscal, se va transmite la Direcţia generalã de administrare a marilor contribuabili, pentru valorificare, conform prevederilor legale.
3. Contestaţiile la actele administrative fiscale încheiate conform precizãrilor prevãzute la pct. 2 din prezentul capitol se depun la organele fiscale emitente ale actelor administrativ-fiscale contestate şi vor fi însoţite de punctul de vedere al organului de inspecţie fiscalã care a efectuat inspecţia şi care le vor transmite spre soluţionare organelor competente constituite în cadrul Direcţiei generale de administrare a marilor contribuabili sau Direcţiei generale de soluţionare a contestaţiilor din cadrul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscalã, dupã caz, conform prevederilor legale.
4. (1) Inspecţia fiscalã a activitãţii sediilor secundare ale marilor contribuabili se efectueazã de cãtre organele de inspecţie fiscalã ale Direcţiei generale de administrare a marilor contribuabili, prin cuprinderea acţiunii în programul de activitate aprobat de conducerea Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscalã.
(2) În cazul în care contribuabilul are, potrivit legii, obligaţii de platã la sediile secundare, iar competenţa de administrare a acestora revine organului fiscal teritorial, potrivit <>art. 34 din Ordonanţa Guvernului nr. 92/2003 , republicatã, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, competenţa de efectuare a inspecţiei fiscale revine organelor de inspecţie fiscalã ale direcţiilor generale ale finanţelor publice judeţene, cu excepţia municipiului Bucureşti, unde competenţa revine organelor de inspecţie fiscalã ale direcţiei generale de administrare a marilor contribuabili.
(3) Raportul de inspecţie fiscalã însoţit, dupã caz, de Decizia de impunere privind obligaţiile fiscale suplimentare se transmit la organul fiscal care administreazã obligaţia fiscalã care a fãcut obiectul verificãrii.
(4) Coordonarea acţiunilor de inspecţie fiscalã la sediile secundare ale marilor contribuabili revine Direcţiei generale de administrare a marilor contribuabili.
(5) Contestaţiile la actele administrative fiscale emise de organele de inspecţie fiscalã, referitoare la obligaţiile de platã ale sediilor secundare, se vor depune la organul de inspecţie fiscalã teritorialã şi se vor soluţiona de cãtre organele competente de soluţionare a contestaţiilor din cadrul direcţiilor generale ale finanţelor publice judeţene, cu excepţia Direcţiei Generale a Finanţelor Publice a Municipiului Bucureşti, unde competenţa revine organelor de soluţionare a contestaţiilor din cadrul Direcţiei generale de administrare a marilor contribuabili, sau, dupã caz, de cãtre Direcţia generalã de soluţionare a contestaţiilor din cadrul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscalã, conform legii.
5. (1) Acţiunile de control încrucişat la un mare contribuabil sau la un sediu secundar al acestuia sunt în competenţa personalului cu atribuţii de inspecţie fiscalã din cadrul Direcţiei generale de administrare a marilor contribuabili. Prin excepţie faţã de prevederea de mai sus, direcţiile generale ale finanţelor publice judeţene şi a municipiului Bucureşti pot solicita structurilor de inspecţie fiscalã din cadrul Direcţiei generale de administrare a marilor contribuabili delegarea de competenţã pentru efectuarea acţiunilor de control încrucişat, conform <>art. 97 alin. (3) din Ordonanţa Guvernului nr. 92/2003 , republicatã, cu modificãrile şi completãrile ulterioare.
(2) Orice solicitare de delegare de competenţã va fi transmisã la direcţia responsabilã din cadrul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscalã, pentru cuprinderea în programul de activitate a structurii de inspecţie fiscalã care va efectua controlul.
(3) Un exemplar al procesului-verbal întocmit de organele de inspecţie fiscalã care au primit delegarea de competenţã se va transmite pentru valorificare şi conexare la dosarul fiscal al contribuabilului gestionat de Direcţia generalã de administrare a marilor contribuabili.
6. Prin excepţie de la prevederile precedente, verificãrile necesare la marii contribuabili în vederea soluţionãrii operative a cererilor de avizare a subvenţiilor vor fi efectuate de direcţiile generale ale finanţelor publice judeţene, care vor aviza şi deconturile justificative lunare ale acestora privind utilizarea subvenţiilor şi transferurilor de la bugetul de stat.

H. Activitatea de supraveghere fiscalã şi autorizare
1. Structurile de administrare fiscalã din cadrul Direcţiei generale de administrare a marilor contribuabili vor asigura coordonarea activitãţii de supraveghere fiscalã, astfel cum aceasta este definitã în titlul VIII din <>Legea nr. 571/2003 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare.
2. Cu excepţia supravegherii fiscale aferente antrepozitelor fiscale situate pe raza municipiului Bucureşti şi a judeţului Ilfov, pentru care supravegherea se va realiza în mod direct cu personal din cadrul structurii de administrare fiscalã, Direcţia generalã de administrare a marilor contribuabili poate delega competenţa în acest domeniu la solicitarea structurilor de administrare fiscalã din cadrul direcţiilor generale ale finanţelor publice judeţene.
3. Structura de autorizare din cadrul Direcţiei generale de administrare a marilor contribuabili este responsabilã cu activitãţile care decurg din aplicarea titlului VII din <>Legea nr. 571/2003 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare, inclusiv în ceea ce priveşte eliberarea autorizaţiilor de utilizatori finali şi a atestatelor pentru angrosişti.
4. Cu excepţia activitãţii aferente sediilor secundare aflate pe raza municipiului Bucureşti, pentru care eliberarea actelor administrative corespunzãtoare, precum şi participarea cu specialişti în comisiile constituite conform legislaţiei specifice în domeniul jocurilor de noroc şi al autorizãrii unitãţilor emitente de tichete de masã se realizeazã direct de cãtre Direcţia generalã de administrare a marilor contribuabili, Direcţia generalã de administrare a marilor contribuabili poate delega competenţa în aceste domenii direcţiilor generale ale finanţelor publice judeţene, la solicitarea acestora.
5. Actele administrative emise în aplicarea legislaţiei privind activitatea de autorizare a antrepozitelor fiscale, inclusiv autorizaţiile de utilizatori finali şi atestatele pentru angrosişti, şi a legislaţiei din domeniul autorizãrii jocurilor de noroc de cãtre structurile teritoriale competente rãmân valabile pentru perioada pentru care au fost emise.

I. Procedura de îndrumare şi asistenţã pentru marii contribuabili
1. Îndrumarea şi asistenţa marilor contribuabili în aplicarea prevederilor legislaţiei fiscale se asigurã de cãtre Direcţia generalã de administrare a marilor contribuabili. Îndrumarea şi asistenţa se fac fie ca urmare a solicitãrii contribuabililor, fie din iniţiativa organului fiscal. Îndrumarea şi asistenţa ca urmare a solicitãrii marilor contribuabili se realizeazã în mod prioritar prin e-mail sau telefonic. De asemenea, marii contribuabili pot solicita asistenţã prin e-mail sau telefonic Centrului de asistenţã a contribuabililor din cadrul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscalã. Îndrumarea şi asistenţa din iniţiativa organului fiscal se asigurã atât prin elaborarea şi distribuirea de materiale de informare (ghiduri, broşuri, pliante, afişe etc.), cât şi prin orice alte mijloace care pot asigura transmiterea corespunzãtoare a informaţiilor şi mesajelor.
2. În situaţia în care, din motive tehnice, Sistemul Electronic Naţional nu este operaţional pentru toţi marii contribuabili, îndrumarea şi asistenţa acestora în ceea ce priveşte depunerea şi primirea declaraţiilor fiscale se asigurã şi de cãtre compartimentele de specialitate din cadrul direcţiilor generale ale finanţelor publice judeţene pe a cãror razã teritorialã se aflã sediul social al contribuabilului. Declaraţiile fiscale în format electronic şi pe suport hârtie vor fi transmise de cãtre organul fiscal teritorial la Direcţia generalã de administrare a marilor contribuabili pentru a fi preluate în evidenţa pe plãtitori şi în dosarul fiscal al marelui contribuabil.

J. Procedura de urmãrire a respectãrii înlesnirilor la platã aflate în derulare pentru marii contribuabili
1. Pentru marii contribuabili, urmãrirea modului de respectare a înlesnirilor la platã acordate în baza actelor normative în materie se realizeazã de cãtre Direcţia generalã de administrare a marilor contribuabili.
2. Prin excepţie de la prevederile pct. 1, urmãrirea modului de respectare a înlesnirilor la platã acordate pentru impozitul pe venit datorat de marii contribuabili care nu au sediul social în municipiul Bucureşti sau în judeţul Ilfov se realizeazã de cãtre direcţiile generale ale finanţelor publice judeţene pe a cãror razã teritorialã îşi au sediul social.
3. Pentru sediile secundare, urmãrirea modului de respectare a înlesnirilor la platã acordate în baza actelor normative în materie se realizeazã astfel:
a) de cãtre Direcţia generalã de administrare a marilor contribuabili, pentru înlesnirile la platã acordate marilor contribuabili şi sediilor secundare care îşi desfãşoarã activitatea pe raza teritorialã a municipiului Bucureşti şi a judeţului Ilfov;
b) de direcţiile generale ale finanţelor publice judeţene pe a cãror razã teritorialã îşi desfãşoarã activitatea sediile secundare, pentru impozitul pe veniturile din salarii ale sediilor secundare pentru care au fost acordate înlesniri la platã.
4. Ori de câte ori organele fiscale menţionate la pct. 2 şi pct. 3 lit. b) din prezentul capitol vor constata nerespectarea termenelor şi condiţiilor prevãzute în documentele de acordare a înlesnirilor la platã, vor înştiinţa Direcţia generalã de administrare a marilor contribuabili în termen de 3 zile lucrãtoare de la data constatãrii.
5. Actul administrativ emis de Direcţia generalã de administrare a marilor contribuabili, prin care se comunicã marelui contribuabil pierderea înlesnirii la platã, fie de cãtre marele contribuabil persoanã juridicã, fie de cãtre un sediu secundar al acestuia, se transmite şi direcţiilor generale ale finanţelor publice judeţene pe a cãror razã teritorialã îşi au sediul social marii contribuabili prevãzuţi la pct. 2 sau unde îşi desfãşoarã activitatea sediile secundare prevãzute la pct. 3, în vederea recuperãrii sumelor rãmase de platã.

K. Procedura de compensare şi de restituire a obligaţiilor bugetare
1. Restituirea sumelor reprezentând impozite, taxe, contribuţii şi alte venituri bugetare, prevãzute la <>art. 113 alin. (1) din Ordonanţa Guvernului nr. 92/2003 , republicatã, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, marilor contribuabili, inclusiv pentru sediile secundare ale acestora, se realizeazã numai dupã compensarea efectuatã cu alte obligaţii fiscale datorate, în conformitate cu prevederile art. 112 ale aceluiaşi act normativ.
2. Sumele de restituit/rambursat marelui contribuabil persoanã juridicã vor fi compensate cu obligaţiile fiscale restante înregistrate de cãtre acesta şi apoi cu obligaţiile fiscale restante înregistrate de sediile sale secundare, reprezentând impozit pe veniturile din salarii declarat şi neachitat. În cazul impozitului pe veniturile din salarii sumele de restituit marelui contribuabil persoanã juridicã se vor compensa cu acelaşi tip de obligaţii fiscale restante ale sediilor secundare, iar eventualele diferenţe rãmase de restituit vor fi compensate cu alte obligaţii fiscale ale marelui contribuabil persoanã juridicã.
3. Procesele-verbale de compensare a obligaţiilor fiscale datorate bugetului de stat de cãtre marele contribuabil sau de cãtre un sediu secundar al acestuia, prin procedura prevãzutã de <>Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 45/2001 privind producţia de apã grea în perioada 2001-2004 la Regia Autonomã pentru Activitãţi Nucleare şi acumularea acesteia de cãtre Administraţia Naţionalã a Rezervelor de Stat, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, rãmase nefinalizate la nivelul organului fiscal competent pânã la data de 1 iulie 2006, vor fi predate, ca parte a dosarului fiscal al contribuabilului, organului fiscal învestit de la aceastã datã cu competenţa administrãrii.
4. Cererile de compensare şi/sau de restituire ale contribuabililor care îndeplinesc condiţiile prevãzute de <>Ordinul ministrului finanţelor publice nr. 753/2006 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare, nesoluţionate la data efectuãrii predãrii-primirii activitãţii de administrare a acestuia de cãtre organul fiscal teritorial, dar aflate în termenul legal de soluţionare, vor fi predate, ca parte a dosarului fiscal al contribuabilului, Direcţiei generale de administrare a marilor contribuabili, spre soluţionare.
5. Cererile de compensare şi/sau de restituire ale contribuabililor care nu mai îndeplinesc condiţiile prevãzute de <>Ordinul ministrului finanţelor publice nr. 753/2006 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare, nesoluţionate la data efectuãrii predãrii-primirii activitãţii de administrare a acestuia de cãtre Direcţia generalã de administrare a marilor contribuabili, dar aflate în termenul legal de soluţionare, vor fi predate, ca parte a dosarului fiscal al contribuabilului, organului fiscal teritorial competent, spre soluţionare.
6. Cererile de compensare şi/sau de restituire, nesoluţionate la data efectuãrii predãrii-primirii activitãţii de administrare a acestora de cãtre Direcţia generalã de administrare a marilor contribuabili sau de cãtre organul fiscal teritorial competent, dupã caz, şi al cãror termen legal de soluţionare se împlineşte pânã la data de 1 iulie 2006, vor fi soluţionate de organul fiscal cãruia i-au fost acestea adresate.

L. Procedura de executare silitã a marilor contribuabili
1. Pentru impozitul pe venit şi impozitul pe venitul din salarii datorat de cãtre marii contribuabili persoane juridice, organele de executare silitã coordonatoare sunt cele ale Direcţiei generale de administrare a marilor contribuabili.
2. Organele de executare competente pentru executarea silitã mobiliarã şi imobiliarã pentru creanţele fiscale prevãzute la pct. 1 sunt direcţiile generale ale finanţelor publice judeţene în a cãror razã teritorialã se aflã bunurile urmãribile sau Direcţia generalã de administrare a marilor contribuabili dacã bunurile urmãribile se aflã pe raza teritorialã a municipiului Bucureşti şi a judeţului Ilfov.
3. Pentru impozitul pe venitul din salarii datorat de cãtre sediile secundare ale marilor contribuabili, organele de executare silitã coordonatoare sunt cele ale direcţiilor generale ale finanţelor publice judeţene în a cãror razã teritorialã se aflã sediile secundare sau, dacã sediile secundare se aflã pe raza teritorialã a municipiului Bucureşti şi a judeţului Ilfov, organele de executare silitã coordonatoare sunt cele ale Direcţiei generale de administrare a marilor contribuabili.
4. Pentru recuperarea creanţelor fiscale prevãzute la pct. 3 din prezentul capitol, în cadrul procedurii de executare silitã mobiliarã şi imobiliarã, organele de executare silitã competente sunt cele ale direcţiilor generale ale finanţelor publice judeţene în a cãror razã teritorialã se aflã bunurile urmãribile sau cele ale Direcţiei generale de administrare a marilor contribuabili, dupã caz.
5. În cazul valorificãrii bunurilor sechestrate, organul de executare silitã coordonator, respectiv directorul executiv al Direcţiei generale de administrare a marilor contribuabili sau, dupã caz, al direcţiilor generale ale finanţelor publice judeţene, numeşte prin decizie comisia de licitaţie. Directorul executiv al Direcţiei generale de administrare a marilor contribuabili poate delega competenţa directorului executiv al organului de executare competent.
6. Distribuirea sumelor obţinute prin valorificarea bunurilor se face de cãtre organul de executare coordonator.

M. Reglementarea activitãţii juridice
1. Pentru litigiile aflate pe rolul instanţelor de judecatã, având ca obiect contestaţiile formulate împotriva mãsurilor dispuse prin acte de control sau de impunere întocmite de organele de control abilitate, contestaţiile la executarea silitã sau contestaţiile împotriva actelor prin care se dispun şi se duc la îndeplinire mãsurile asigurãtorii, pentru litigiile ce privesc procedurile de reorganizare judiciarã şi faliment, precum şi pentru orice alte litigii reprezentarea va fi asiguratã în continuare de birourile/compartimentele/ serviciile juridice din cadrul administraţiilor finanţelor publice teritoriale sau direcţiilor generale ale finanţelor publice judeţene, dupã caz, pe bazã de mandat şi sub directa coordonare a Direcţiei generale de administrare a marilor contribuabili.
2. Pentru litigiile viitoare, având ca obiect contestaţiile formulate împotriva mãsurilor dispuse prin acte de control sau de impunere întocmite de Direcţia generalã de administrare a marilor contribuabili, pentru marii contribuabili preluaţi în condiţiile <>Ordinului ministrului finanţelor publice nr. 753/2006 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare, precum şi în contestaţiile la executarea silitã sau în contestaţiile împotriva actelor prin care se dispun şi se duc la îndeplinire mãsurile asigurãtorii, în litigiile ce privesc procedurile de reorganizare judiciarã şi faliment, care au ca parte marii contribuabili preluaţi în condiţiile <>Ordinului ministrului finanţelor publice nr. 753/2006 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare, reprezentarea în faţa instanţelor de judecatã va fi asiguratã de Serviciul juridic din cadrul Direcţiei generale de administrare a marilor contribuabili, direct sau prin birourile/compartimentele/serviciile juridice din cadrul administraţiilor finanţelor publice teritoriale sau al direcţiilor generale ale finanţelor publice judeţene, dupã caz, pe bazã de mandat.

N. Procedura de monitorizare a marilor contribuabili
1. Activitatea de monitorizare a marilor contribuabili administraţi de Direcţia generalã de administrare a marilor contribuabili este realizatã de cãtre Direcţia de monitorizare a realizãrii creanţelor bugetare din cadrul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscalã.
2. Monitorizarea colectãrii veniturilor bugetare de la marii contribuabili se realizeazã pe baza raportãrii lunare pe care Direcţia generalã de administrare a marilor contribuabili o va transmite Direcţiei de monitorizare a realizãrii creanţelor bugetare.
3. Compartimentele de specialitate organizate la nivelul direcţiilor generale ale finanţelor publice judeţene vor transmite, pânã la data de 10 a lunii urmãtoare celei de raportare, la Direcţia generalã de administrare a marilor contribuabili, situaţia privind obligaţiile de platã, reprezentând impozitul pe venitul din salarii datorat de sediile secundare, dupã caz, şi contribuţiile sociale datorate şi neachitate pânã la data de 31 decembrie 2003, precum şi încasãrile în contul acestora, conform formularelor 01-04*) anexate, care fac parte integrantã din prezenta procedurã.
4. Pe baza informaţiilor referitoare la obligaţiile de platã şi la încasãrile în contul acestora din evidenţa proprie, precum şi a informaţiilor transmise conform pct. 3, Direcţia generalã de administrare a marilor contribuabili consolideazã, în vederea raportãrii, obligaţiile şi plãţile marilor contribuabili persoane juridice, iar pânã la data de 15 a lunii urmãtoare celei de raportare va transmite Direcţiei de monitorizare a realizãrii creanţelor bugetare situaţia privind obligaţiile bugetare de platã şi încasãrile în contul acestora, conform formularelor 01-04.
5. Situaţia privind obligaţiile bugetare de platã se întocmeşte pe fiecare mare contribuabil şi, separat, pe fiecare buget, respectiv bugetul de stat, bugetul asigurãrilor sociale de stat, bugetul Fondului naţional unic de asigurãri sociale de sãnãtate şi bugetul asigurãrilor pentru şomaj.
6. Informaţiile necesare a fi completate în situaţia privind obligaţiile bugetare de platã rezultã din evidenţa analiticã pe plãtitori şi constituie baza documentarã de analizã şi informare atât pentru Agenţia Naţionalã de Administrare Fiscalã, cât şi pentru Ministerul Finanţelor Publice.
7. Informaţiile cuprinse în formularele 01-04, transmise de cãtre Direcţia generalã de administrare a marilor contribuabili, se vor prelua şi se vor transmite în format electronic şi pe suport hârtie, pe baza datelor din Sistemul de administrare a creanţelor fiscale.
8. Direcţia de monitorizare a realizãrii creanţelor bugetare va fi înştiinţatã în termen de 30 de zile despre orice modificare intervenitã în datele de înregistrare fiscalã a marilor contribuabili şi a sucursalelor/punctelor de lucru ale acestora şi despre preluarea în administrare a unor noi mari contribuabili conform prevederilor <>Ordinului ministrului finanţelor publice nr. 753/2006 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare.

CAP. II
Mãsuri tranzitorii

A. Soluţionarea deconturilor cu sume negative de TVA cu opţiune de rambursare
1. Solicitãrile de rambursare depuse de contribuabilii prevãzuţi la <>art. 2 alin. (3) din Ordinul ministrului finanţelor publice nr. 753/2006 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare, pânã la data de 25 iunie 2006, deci inclusiv cele aferente lunii mai 2006, şi nesoluţionate pânã la data preluãrii de cãtre noul organ de administrare se vor soluţiona dupã cum urmeazã:
a) de cãtre organul fiscal competent la data depunerii decontului:
- deconturile care se încadreazã în categoria de risc mic, care se soluţioneazã pe bazã de SIN;
- deconturile care se încadreazã în categoria de risc mediu sau mare, pentru care a fost început controlul fiscal anticipat.
Decizia de rambursare emisã de organul fiscal competent la data depunerii decontului se transmite, în vederea compensãrii şi/sau rambursãrii, Direcţiei generale de administrare a marilor contribuabili;
b) de cãtre Direcţia generalã de administrare a marilor contribuabili - deconturile care se încadreazã în categoria de risc mediu sau mare, pentru care nu a fost început controlul fiscal anticipat.
Organul fiscal de la fostul domiciliu fiscal va transmite Direcţiei de administrare a marilor contribuabili atât decontul cu sume negative de TVA cu opţiune de rambursare, cât şi Fişa de calcul a SIN şi Fişa de analizã de risc, dupã caz.
2. Solicitãrile de rambursare depuse de contribuabilii prevãzuţi la <>art. 2 alin. (4) din Ordinul ministrului finanţelor publice nr. 753/2006 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare, pânã la data de 25 iunie 2006, deci inclusiv cele aferente lunii mai 2006, şi nesoluţionate pânã la data preluãrii de cãtre noul organ de administrare se vor soluţiona potrivit procedurii aplicabile la data depunerii solicitãrii, de cãtre Direcţia generalã de administrare a marilor contribuabili.
Decizia de rambursare emisã de Direcţia generalã de administrare a marilor contribuabili se transmite, în vederea compensãrii şi/sau rambursãrii, noului organ fiscal competent pentru administrare.

B. Plata obligaţiilor fiscale ale marilor contribuabili
1. Pânã la data de 1 iulie 2006, plãţile efectuate de contribuabilii prevãzuţi în anexa nr. 3 din <>Ordinul ministrului finanţelor publice nr. 753/2006 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare, se realizeazã la Direcţia de Trezorerie şi Contabilitate Publicã a Municipiului Bucureşti.
2. Începând cu aceastã datã, plãţile efectuate de aceşti contribuabili se realizeazã la unitãţile de trezorerie şi contabilitate publicã a municipiilor reşedinţã de judeţ, respectiv a municipiului Bucureşti, unde vor fi preluaţi spre administrare.
3. Pânã la data de 1 iulie 2006, plãţile efectuate de marii contribuabili prevãzuţi în tabelul 2.b) din anexa nr. 2 la <>Ordinul ministrului finanţelor publice nr. 753/2006 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare, se realizeazã la unitãţile de trezorerie şi contabilitate publicã la care sunt arondaţi.
4. Începând cu aceastã datã, plãţile efectuate de aceşti contribuabili se realizeazã la Direcţia de Trezorerie şi Contabilitate Publicã a Municipiului Bucureşti.

C. Gestiunea înlesnirilor la platã
1. Pânã la data de 1 iulie 2006, urmãrirea modului de respectare a înlesnirilor la platã acordate în baza actelor normative în materie marilor contribuabili prevãzuţi în tabelul 2.b) se realizeazã de cãtre organele fiscale competente unde aceştia îşi au sediul social, respectiv pe a cãror razã teritorialã îşi desfãşoarã activitatea sediile secundare ale acestora.
2. Pânã la aceeaşi datã, urmãrirea modului de respectare a înlesnirilor la platã acordate în baza actelor normative în materie contribuabililor prevãzuţi în anexa nr. 3 la <>Ordinul ministrului finanţelor publice nr. 753/2006 se realizeazã de cãtre Direcţia generalã de administrare a marilor contribuabili, respectiv de cãtre direcţiile generale ale finanţelor publice judeţene pe a cãror razã teritorialã îşi desfãşoarã activitatea sediile secundare ale acestora.
3. Actul administrativ emis de cãtre organele fiscale competente în administrarea contribuabililor prevãzuţi în tabelul 2.b) din anexa nr. 2 şi în anexa nr. 3 la <>Ordinul ministrului finanţelor publice nr. 753/2006 , prin care se comunicã pierderea înlesnirii la platã, fie de cãtre marele contribuabil, fie de cãtre un sediu secundar al acestuia, se transmite şi organelor fiscale care vor administra aceşti contribuabili, în vederea recuperãrii sumelor rãmase de platã.
4. Pentru contribuabilii prevãzuţi în anexa nr. 3 la <>Ordinul ministrului finanţelor publice nr. 753/2006 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare, inclusiv pentru sediile secundare ale acestora, şi care beneficiazã de înlesniri la platã în derulare, urmãrirea modului de respectare a înlesnirilor la platã acordate în baza actelor normative în materie se realizeazã de cãtre organele fiscale teritoriale unde aceştia îşi au sediul social, respectiv pe a cãror razã teritorialã îşi desfãşoarã activitatea sediile secundare ale acestora.
5. Pentru contribuabilii beneficiari de înlesniri la platã prevãzuţi în tabelul 2.b) din anexa nr. 2 şi în anexa nr. 3 la <>Ordinul ministrului finanţelor publice nr. 753/2006 , organul fiscal competent va lua de îndatã mãsuri pentru transferul garanţiilor constituite conform legii, astfel încât acestea sã se afle la dispoziţia organelor fiscale care vor administra aceşti contribuabili, pânã la urmãtorul termen de platã din înlesnire.

D. Procedura de executare silitã
1. În cazul popririlor înfiinţate asupra veniturilor datorate de terţi ori asupra disponibilitãţilor din conturile bancare, aflate în derulare pânã la termenele prevãzute în <>Ordinul ministrului finanţelor publice nr. 753/2006 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare, direcţiile generale ale finanţelor publice judeţene sau Direcţia generalã de administrare a marilor contribuabili, dupã caz, vor comunica de îndatã terţilor şi bãncilor unde sunt înfiinţate popriri contul de trezorerie în care se vor vira sumele reţinute, aferente veniturilor bugetare.
2. Sumele obţinute din valorificarea bunurilor sechestrate, pânã la data de 1 iulie 2006, se vor vira în contul Direcţiei de Trezorerie şi Contabilitate Publicã al Municipiului Bucureşti ori al unitãţilor de trezorerie şi contabilitate publicã ale municipiilor reşedinţã de judeţ, dupã caz, organul de executare silitã al Direcţiei generale de administrare a marilor contribuabili ori al direcţiilor generale ale finanţelor publice judeţene, dupã caz, procedând la eliberarea sau la distribuirea sumelor dupã împlinirea termenului prevãzut de lege.
3. Creditorii debitorului executat silit vor depune titlurile lor, în vederea participãrii la distribuire, la organul de executare silitã competent sã distribuie sumele obţinute prin valorificarea bunurilor.
4. Direcţiile generale ale finanţelor publice judeţene, respectiv Direcţia generalã de administrare a marilor contribuabili, vor comunica de îndatã Registrului de carte funciarã sau Arhivei electronice de garanţii reale mobiliare, dupã caz, noul organ fiscal competent în administrarea debitorilor care înregistreazã creanţe fiscale restante şi pentru care s-au fãcut înscrierile conform legii în aceste registre.

E. Monitorizarea marilor contribuabili
1. Pânã la data de 1 iulie 2006, raportarea lunarã cu privire la situaţia obligaţiilor de platã şi a încasãrilor în contul fiecãrui buget, respectiv bugetul de stat, bugetul asigurãrilor sociale de stat, bugetul Fondului naţional unic de asigurãri sociale de sãnãtate şi bugetul asigurãrilor pentru şomaj, se va realiza de organul fiscal competent.
2. Obligaţiile bugetare, altele decât impozitul pe venit datorat de marii contribuabili pentru activitatea proprie, contribuţiile sociale datorate şi neachitate pânã la 31 decembrie 2003 şi impozitul pe venitul din salarii datorat de sediile secundare aferente contribuabililor mari prevãzuţi în tabelul nr. 2.b) din anexa nr. 2 la <>Ordinul ministrului finanţelor publice nr. 753/2006 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare, se transferã spre administrare Direcţiei generale de administrare a marilor contribuabili la data de 1 iulie 2006.


Formular 01






MINISTERUL FINANŢELOR PUBLICE
AGENŢIA NAŢI0NALĂ DE ADMINISTRARE FISCALĂ

DIRECŢIA DE MONITORIZARE A REALIZĂRII
CREANŢELOR BUCETARE

COD FISCAL ______________
DENUMIRE CONTRIBUABIL _________________

SITUAŢIA OBLIGAŢIILOR LA BUGETUL DE STAT
ŞI A PLĂŢILOR EFECTUATE ÎN CONTUL ACESTOR OBLIGAŢII

LA DATA DE: luna ........... anul ........

- LEI -
┌───────────────────────────────────────┬───────┬────────┬───────────────┬───────────────┬────────┬────────┬─────┐
│ | Denumire venit│ │Impozit │ TVA │ Accize │Impozit │ │ │
│ | │Impozit│ pe │ │ │pe ţiţei│ Alte │Total│
│ | │ pe │venituri├─────┬─────────┼─────┬─────────┤şi gaze │impozite│ │
│ | │ profit│ din │ de │ de │ de │ de │naturale│şi taxe │ │
│ | │ │salarii │plata│rambursat│plata│restituit│ │ │ │
│ | ├───────┼────────┼─────┼─────────┼─────┼─────────┼────────┼────────┼─────┤
│ | │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │
├───────────┬──────────┬────────────┬───┼───────┼────────┼─────┼─────────┼─────┼─────────┼────────┼────────┼─────┤
│Obligaţii │Restanţe │Debite │011│ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│de platã │la data de├────────────┼───┼───────┼────────┼─────┼─────────┼─────┼─────────┼────────┼────────┼─────┤
│ │31.12 a │Accesorii │012│ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │anului │aferente │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │precedent │instituite │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │pânã la 31 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │decembrie a │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │anului │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │precedent │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ ├──────────┴────────────┼───┼───────┼────────┼─────┼─────────┼─────┼─────────┼────────┼────────┼─────┤
│ │Accesorii aferente │020│ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │debitelor la 31.12 a │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │anului precedent │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │instituite în anul │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │curent │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ ├──────────┬────────────┼───┼───────┼────────┼─────┼─────────┼─────┼─────────┼────────┼────────┼─────┤
│ │Obligaţii │Debite │031│ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │anuale în ├────────────┼───┼───────┼────────┼─────┼─────────┼─────┼─────────┼────────┼────────┼─────┤
│ │condiţiile│Accesorii │032│ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │legii din │aferente │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │restanţe │inclusiv din│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │la 31.12 a│cele │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │anului │instituite │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │precedent │în anul │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │curent │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ ├──────────┼────────────┼───┼───────┼────────┼─────┼─────────┼─────┼─────────┼────────┼────────┼─────┤
│ │Obligaţii │Debite │041│ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │curente ├────────────┼───┼───────┼────────┼─────┼─────────┼─────┼─────────┼────────┼────────┼─────┤
│ │(cumulat │Accesorii │042│ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │de la │aferente │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │început │obligaţiilor│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │de an) │curente │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ ├──────────┼────────────┼───┼───────┼────────┼─────┼─────────┼─────┼─────────┼────────┼────────┼─────┤
│ │Obligaţii │Debite │051│ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │curente ├────────────┼───┼───────┼────────┼─────┼─────────┼─────┼─────────┼────────┼────────┼─────┤
│ │anulate în│Accesorii │052│ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │condiţiile│aferente │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │legii │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ ├──────────┼────────────┼───┼───────┼────────┼─────┼─────────┼─────┼─────────┼────────┼────────┼─────┤
│ │Total │Debite: │061│ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │obligaţii │011-031+ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │041-051 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ ├────────────┼───┼───────┼────────┼─────┼─────────┼─────┼─────────┼────────┼────────┼─────┤
│ │ │Accesorii: │062│ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │012+020-032+│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │042-052 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ ├──────────┼────────────┼───┼───────┼────────┼─────┼─────────┼─────┼─────────┼────────┼────────┼─────┤
│ │Din care │Debite │071│ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │eşalonate ├────────────┼───┼───────┼────────┼─────┼─────────┼─────┼─────────┼────────┼────────┼─────┤
│ │sau │Accesorii │072│ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │amânate la│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │platã │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───────────┼──────────┼────────────┼───┼───────┼────────┼─────┼─────────┼─────┼─────────┼────────┼────────┼─────┤
│Stingere │Din │Debite │081│ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│obligaţii │obligaţii ├────────────┼───┼───────┼────────┼─────┼─────────┼─────┼─────────┼────────┼────────┼─────┤
│(Plãţi, │restante │Accesorii │082│ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│compensãri,│la 31.12 a│aferente │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│alte │anului │inclusiv │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│modalitãţi)│precedent │cele │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │instituite │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │în anul │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │curent │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ ├──────────┼────────────┼───┼───────┼────────┼─────┼─────────┼─────┼─────────┼────────┼────────┼─────┤
│ │Din │Debite │091│ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │obligaţii ├────────────┼───┼───────┼────────┼─────┼─────────┼─────┼─────────┼────────┼────────┼─────┤
│ │curente │Accesorii │092│ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │(cumulate │aferente │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │de la │obligaţiilor│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │început │curente │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │an) │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ ├──────────┼────────────┼───┼───────┼────────┼─────┼─────────┼─────┼─────────┼────────┼────────┼─────┤
│ │Total │Debite: │101│ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │stingeri │081+091 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ ├────────────┼───┼───────┼────────┼─────┼─────────┼─────┼─────────┼────────┼────────┼─────┤
│ │ │Accesorii: │102│ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │082+092 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ ├──────────┼────────────┼───┼───────┼────────┼─────┼─────────┼─────┼─────────┼────────┼────────┼─────┤
│ │Din care │Debite │111│ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │din sume ├────────────┼───┼───────┼────────┼─────┼─────────┼─────┼─────────┼────────┼────────┼─────┤
│ │eşalonate │Accesorii │112│ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │la platã │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───────────┼──────────┼────────────┼───┼───────┼────────┼─────┼─────────┼─────┼─────────┼────────┼────────┼─────┤
│ │Plãţi în │Debite │113│ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │avans │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───────────┼──────────┼────────────┼───┼───────┼────────┼─────┼─────────┼─────┼─────────┼────────┼────────┼─────┤
│Sold la │Obligaţii │Debite: │121│ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│finele │restante │011-031-081 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│perioadei │la 31.12 a├────────────┼───┼───────┼────────┼─────┼─────────┼─────┼─────────┼────────┼────────┼─────┤
│de │anului │Accesorii │122│ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│raportare │precedent │aferente │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │inclusiv │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │cele │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │instituite │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │în anul │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │curent: │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │012+020- │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │032-082 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ ├──────────┼────────────┼───┼───────┼────────┼─────┼─────────┼─────┼─────────┼────────┼────────┼─────┤
│ │Obligaţii │Debite: │131│ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │curente │041-051-091 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │(cumulat ├────────────┼───┼───────┼────────┼─────┼─────────┼─────┼─────────┼────────┼────────┼─────┤
│ │de la │Accesorii │132│ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │început │aferente: │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │de an) │042-052-092 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ ├──────────┼────────────┼───┼───────┼────────┼─────┼─────────┼─────┼─────────┼────────┼────────┼─────┤
│ │Total │Debite: │141│ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │obligaţii │121+131 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ ├────────────┼───┼───────┼────────┼─────┼─────────┼─────┼─────────┼────────┼────────┼─────┤
│ │ │Accesorii: │142│ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │122+132 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
└───────────┴──────────┴────────────┴───┴───────┴────────┴─────┴─────────┴─────┴─────────┴────────┴────────┴─────┘

Director executiv, Întocmit,



Instrucţiuni pentru completarea formularului:
- liniile 011 şi 012 rãmân nemodificate pânã la finele anului de raportare. Se înscriu, pentru fiecare impozit în parte, sumele reprezentând debite restante respectiv accesorii aferente instituite pânã la 31 decembrie a anului precedent. Datele se preiau din situaţia existentã la finele anului precedent anului de raportare (din Situaţia obligaţiilor de platã şi a încasãrilor la data de 31.12 a anului precedent, se calculeazã valoarea debitelor respectiv accesoriilor restante la 31.12 astfel: linia 061 - linia 101 respectiv linia 062 - linia 102);
- linia 020 se modificã lunar - se înscriu pentru fiecare impozit în parte, accesoriile instituite în anul curent pânã la finele lunii pentru obligaţiile restante la 31.12 a anului precedent;
- liniile 031 şi 032 - se înscriu sumele reprezentând debitele din restanţele existente în sold la data de 31.12 a anului precedent, respectiv accesoriile instituite inclusiv în anul curent, anulate în condiţiile legii;
- liniile 041 şi 042 se modificã lunar - se înscriu sume reprezentând debitele aferente fiecãrei luni respectiv accesoriile instituite pânã la finele lunii, pentru fiecare impozit în parte, cumulat de la începutul anului;
- liniile 051 şi 052 se înscriu sumele reprezentând debitele respectiv accesoriile aferente din obligaţii curente anulate în condiţiile legii;
- liniile 061 şi 062 se modificã lunar - se înscriu sume reprezentând, pentru fiecare impozit în parte, debitele restante la 31.12 a anului precedent şi debitele din obligaţii curente, respectiv accesoriile aferente inclusiv cele instituite în anul curent, mai puţin obligaţiile anuale în condiţiile legii;
- liniile 071 şi 072 - se înscriu debitele respectiv accesoriile din totalul obligaţiilor de platã ce sunt eşalonate sau amânate la platã;
- liniile 081 şi 082 se modificã lunar - se înscriu, pentru fiecare impozit în parte, sumele încasate în contul debitelor restante la 31.12 a anului precedent respectiv a accesoriilor aferente înclusiv cele instituite în anul curent, cumulat de la începutul anului;
- liniile 091 şi 092 se modificã lunar - se înscriu, pentru fiecare impozit în parte, sumele încasate în contul debitelor din obligaţii curente, respectiv a accesoriilor acestora, cumulat de la începutul anului;
- liniile 101 şi 102 se modificã lunar - se înscriu, pentru fiecare impozit în parte, prin însumarea liniilor 081 şi 091 respectiv a liniilor 082 şi 092;
- liniile 111 şi 112 se modificã lunar - se înscriu, pentru fiecare impozit în parte, sumele încasate în contul ratelor scadente în luna de raportare, conform eşalonãrilor aprobate pentru debite respectiv accesorii;
- linia 113 se modificã lunar - se înscrie, pentru fiecare impozit în parte sumele plãtite în avans;
- liniile 121 şi 122 se modificã lunar - se înscriu, pentru fiecare impozit în parte soldul debitelor respectiv accesoriilor aferente la sfârşitul perioadei de raportare a obligaţiilor de platã restante la 31.12 a anului precedent;
- liniile 131 şi 132 se modificã lunar - se înscriu, pentru fiecare impozit în parte soldul debitelor respectiv accesoriilor aferente la sfârşitul perioadei de raportare a obligaţiilor curente cumulat de la începutul anului;
- liniile 141 şi 142 se modificã lunar - se înscriu, pentru fiecare impozit în parte soldul debitelor respectiv accesoriilor aferente la sfârşitul perioadei de raportare a obligaţiilor restante la sfârşitul perioadei de raportare;
- coloanele 4 şi 6 din rubrica "Obligaţii de platã" se vor completa cu sumele pentru care contribuabilul a depus cerere de rambursare/restituire;
- coloanele 4 şi 6 din rubrica "Stingere obligaţii" se vor completa cu sumele efectiv rambursate/restituite;

Corelaţii în completarea formularului:

061=011-031+041-051 071≤061
062=012+020-032+042-052 072≤062
101=081+091 111≤101
102=082+092 112≤102
121=011-031-081 111≤071
122=012+020-032-082 112≤072
131=041-051-091
132=042-052-092
141=121+131
142=122+132

NOTĂ: În cazul nerespectãrii eşalonãrii, în luna respectivã se opereazã modificãrile în conformitate cu prevederile legale în vigoare referitoare la calculul accesoriilor.


Formular 02






MINISTERUL FINANŢELOR PUBLICE
AGENŢIA NAŢI0NALĂ DE ADMINISTRARE FISCALĂ

DIRECŢIA DE MONITORIZARE A REALIZĂRII
CREANŢELOR BUCETARE

COD FISCAL ______________
DENUMIRE CONTRIBUABIL _________________

SITUAŢIA OBLIGAŢIILOR LA BUGETUL ASIGURĂRILOR SOCIALE DE STAT
ŞI A PLĂŢILOR EFECTUATE ÎN CONTUL ACESTOR OBLIGAŢII

LA DATA DE: luna ........... anul ........

- LEI -
┌───────────────────────────────────────┬────────────┬────────────┬───────────┬─────┐
│ | Denumire venit│Contribuţia │Contribuţia │ │ │
│ | │individualã │de asigurãri│ │ │
│ | │de asigurãri│ sociale │ Alte │Total│
│ | │ sociale │ datoratã │contribuţii│ │
│ | │reţinutã de │de angajator│ │ │
│ | │la asiguraţi│ │ │ │
│ | ├────────────┼────────────┼───────────┼─────┤
│ | │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │
├───────────┬──────────┬────────────┬───┼────────────┼────────────┼───────────┼─────┤
│Obligaţii │Restanţe │Debite │011│ │ │ │ │
│de platã │la data de├────────────┼───┼────────────┼────────────┼───────────┼─────┤
│ │31.12 a │Accesorii │012│ │ │ │ │
│ │anului │aferente │ │ │ │ │ │
│ │precedent │instituite │ │ │ │ │ │
│ │ │pânã la 31 │ │ │ │ │ │
│ │ │decembrie a │ │ │ │ │ │
│ │ │anului │ │ │ │ │ │
│ │ │precedent │ │ │ │ │ │
│ ├──────────┴────────────┼───┼────────────┼────────────┼───────────┼─────┤
│ │Accesorii aferente │020│ │ │ │ │
│ │debitelor la 31.12 a │ │ │ │ │ │
│ │anului precedent │ │ │ │ │ │
│ │instituite în anul │ │ │ │ │ │
│ │curent │ │ │ │ │ │
│ ├──────────┬────────────┼───┼────────────┼────────────┼───────────┼─────┤
│ │Obligaţii │Debite │031│ │ │ │ │
│ │anuale în ├────────────┼───┼────────────┼────────────┼───────────┼─────┤
│ │condiţiile│Accesorii │032│ │ │ │ │
│ │legii din │aferente │ │ │ │ │ │
│ │restanţe │inclusiv din│ │ │ │ │ │
│ │la 31.12 a│cele │ │ │ │ │ │
│ │anului │instituite │ │ │ │ │ │
│ │precedent │în anul │ │ │ │ │ │
│ │ │curent │ │ │ │ │ │
│ ├──────────┼────────────┼───┼────────────┼────────────┼───────────┼─────┤
│ │Obligaţii │Debite │041│ │ │ │ │
│ │curente ├────────────┼───┼────────────┼────────────┼───────────┼─────┤
│ │(cumulat │Accesorii │042│ │ │ │ │
│ │de la │aferente │ │ │ │ │ │
│ │început │obligaţiilor│ │ │ │ │ │
│ │de an) │curente │ │ │ │ │ │
│ ├──────────┼────────────┼───┼────────────┼────────────┼───────────┼─────┤
│ │Obligaţii │Debite │051│ │ │ │ │
│ │curente ├────────────┼───┼────────────┼────────────┼───────────┼─────┤
│ │anulate în│Accesorii │052│ │ │ │ │
│ │condiţiile│aferente │ │ │ │ │ │
│ │legii │ │ │ │ │ │ │
│ ├──────────┼────────────┼───┼────────────┼────────────┼───────────┼─────┤
│ │Total │Debite: │061│ │ │ │ │
│ │obligaţii │011-031+ │ │ │ │ │ │
│ │ │041-051 │ │ │ │ │ │
│ │ ├────────────┼───┼────────────┼────────────┼───────────┼─────┤
│ │ │Accesorii: │062│ │ │ │ │
│ │ │012+020-032+│ │ │ │ │ │
│ │ │042-052 │ │ │ │ │ │
│ ├──────────┼────────────┼───┼────────────┼────────────┼───────────┼─────┤
│ │Din care │Debite │071│ │ │ │ │
│ │eşalonate ├────────────┼───┼────────────┼────────────┼───────────┼─────┤
│ │sau │Accesorii │072│ │ │ │ │
│ │amânate la│ │ │ │ │ │ │
│ │platã │ │ │ │ │ │ │
├───────────┼──────────┼────────────┼───┼────────────┼────────────┼───────────┼─────┤
│Stingere │Din │Debite │081│ │ │ │ │
│obligaţii │obligaţii ├────────────┼───┼────────────┼────────────┼───────────┼─────┤
│(Plãţi, │restante │Accesorii │082│ │ │ │ │
│compensãri,│la 31.12 a│aferente │ │ │ │ │ │
│alte │anului │inclusiv │ │ │ │ │ │
│modalitãţi)│precedent │cele │ │ │ │ │ │
│ │ │instituite │ │ │ │ │ │
│ │ │în anul │ │ │ │ │ │
│ │ │curent │ │ │ │ │ │
│ ├──────────┼────────────┼───┼────────────┼────────────┼───────────┼─────┤
│ │Din │Debite │091│ │ │ │ │
│ │obligaţii ├────────────┼───┼────────────┼────────────┼───────────┼─────┤
│ │curente │Accesorii │092│ │ │ │ │
│ │(cumulat │aferente │ │ │ │ │ │
│ │de la │obligaţiilor│ │ │ │ │ │
│ │început │curente │ │ │ │ │ │
│ │an) │ │ │ │ │ │ │
│ ├──────────┼────────────┼───┼────────────┼────────────┼───────────┼─────┤
│ │Total │Debite: │101│ │ │ │ │
│ │stingeri │081+091 │ │ │ │ │ │
│ │ ├────────────┼───┼────────────┼────────────┼───────────┼─────┤
│ │ │Accesorii: │102│ │ │ │ │
│ │ │082+092 │ │ │ │ │ │
│ ├──────────┼────────────┼───┼────────────┼────────────┼───────────┼─────┤
│ │Din care │Debite │111│ │ │ │ │
│ │din sume ├────────────┼───┼────────────┼────────────┼───────────┼─────┤
│ │eşalonate │Accesorii │112│ │ │ │ │
│ │la platã │ │ │ │ │ │ │
├───────────┼──────────┼────────────┼───┼────────────┼────────────┼───────────┼─────┤
│ │Plãţi în │Debite │113│ │ │ │ │
│ │avans │ │ │ │ │ │ │
├───────────┼──────────┼────────────┼───┼────────────┼────────────┼───────────┼─────┤
│Sold la │Obligaţii │Debite: │121│ │ │ │ │
│finele │restante │011-031-081 │ │ │ │ │ │
│perioadei │la 31.12 a├────────────┼───┼────────────┼────────────┼───────────┼─────┤
│de │anului │Accesorii │122│ │ │ │ │
│raportare │precedent │aferente │ │ │ │ │ │
│ │ │inclusiv │ │ │ │ │ │
│ │ │cele │ │ │ │ │ │
│ │ │instituite │ │ │ │ │ │
│ │ │în anul │ │ │ │ │ │
│ │ │curent: │ │ │ │ │ │
│ │ │012+020- │ │ │ │ │ │
│ │ │032-082 │ │ │ │ │ │
│ ├──────────┼────────────┼───┼────────────┼────────────┼───────────┼─────┤
│ │Obligaţii │Debite: │131│ │ │ │ │
│ │curente │041-051-091 │ │ │ │ │ │
│ │(cumulat ├────────────┼───┼────────────┼────────────┼───────────┼─────┤
│ │de la │Accesorii │132│ │ │ │ │
│ │început │aferente: │ │ │ │ │ │
│ │de an) │042-052-092 │ │ │ │ │ │
│ ├──────────┼────────────┼───┼────────────┼────────────┼───────────┼─────┤
│ │Total │Debite: │141│ │ │ │ │
│ │obligaţii │121+131 │ │ │ │ │ │
│ │ ├────────────┼───┼────────────┼────────────┼───────────┼─────┤
│ │ │Accesorii: │142│ │ │ │ │
│ │ │122+132 │ │ │ │ │ │
└───────────┴──────────┴────────────┴───┴────────────┴────────────┴───────────┴─────┘

Director executiv, Întocmit,



Instrucţiuni pentru completarea formularului:
- liniile 011 şi 012 rãmân nemodificate pânã la finele anului de raportare. Se înscriu, pentru fiecare contribuţie în parte, sumele reprezentând debite restante respectiv accesorii aferente instituite pânã la 31 decembrie a anului precedent. Datele se preiau din situaţia existentã la finele anului precedent anului de raportare (din Situaţia obligaţiilor de platã şi a încasãrilor la data de 31.12 a anului precedent, se calculeazã valoarea debitelor respectiv accesoriilor restante la 31.12 astfel: linia 061 - linia 101 respectiv linia 062 - linia 102);
- linia 020 se modificã lunar - se înscriu pentru fiecare contribuţie în parte, accesoriile instituite în anul curent pânã la finele lunii pentru obligaţiile restante la 31.12 a anului precedent;
- liniile 031 şi 032 - se înscriu sumele reprezentând debitele din restanţele existente în sold la data de 31.12 a anului precedent, respectiv accesoriile instituite inclusiv în anul curent, anulate în condiţiile legii;
- liniile 041 şi 042 se modificã lunar - se înscriu sume reprezentând debitele aferente fiecãrei luni respectiv accesoriile instituite pânã la finele lunii, pentru fiecare contribuţie în parte, cumulat de la începutul anului;
- liniile 051 şi 052 se înscriu sumele reprezentând debitele respectiv accesoriile aferente din obligaţii curente anulate în condiţiile legii;
- liniile 061 şi 062 se modificã lunar - se înscriu sume reprezentând, pentru fiecare contribuţie în parte, debitele restante la 31.12 a anului precedent şi debitele din obligaţii curente, respectiv accesoriile aferente inclusiv cele instituite în anul curent, mai puţin obligaţiile anuale în condiţiile legii;
- liniile 071 şi 072 - se înscriu debitele respectiv accesoriile din totalul obligaţiilor de platã ce sunt eşalonate sau amânate la platã;
- liniile 081 şi 082 se modificã lunar - se înscriu, pentru fiecare contribuţie în parte, sumele încasate în contul debitelor restante la 31.12 a anului precedent respectiv a accesoriilor aferente înclusiv cele instituite în anul curent, cumulat de la începutul anului;
- liniile 091 şi 092 se modificã lunar - se înscriu, pentru fiecare contribuţie în parte, sumele încasate în contul debitelor din obligaţii curente, respectiv a accesoriilor acestora, cumulat de la începutul anului;
- liniile 101 şi 102 se modificã lunar - se înscriu, pentru fiecare contribuţie în parte, prin însumarea liniilor 081 şi 091 respectiv a liniilor 082 şi 092;
- liniile 111 şi 112 se modificã lunar - se înscriu, pentru fiecare contribuţie în parte, sumele încasate în contul ratelor scadente în luna de raportare, conform eşalonãrilor aprobate pentru debite respectiv accesorii;
- linia 113 se modificã lunar - se înscrie, pentru fiecare contribuţie în parte sumele plãtite în avans;
- liniile 121 şi 122 se modificã lunar - se înscriu, pentru fiecare contribuţie în parte soldul debitelor respectiv accesoriilor aferente la sfârşitul perioadei de raportare a obligaţiilor de platã restante la 31.12 a anului precedent;
- liniile 131 şi 132 se modificã lunar - se înscriu, pentru fiecare contribuţie în parte soldul debitelor respectiv accesoriilor aferente la sfârşitul perioadei de raportare a obligaţiilor curente cumulat de la începutul anului;
- liniile 141 şi 142 se modificã lunar - se înscriu, pentru fiecare contribuţie în parte soldul debitelor respectiv accesoriilor aferente la sfârşitul perioadei de raportare a obligaţiilor restante la sfârşitul perioadei de raportare;

Corelaţii în completarea formularului:

061=011-031+041-051 071≤061
062=012+020-032+042-052 072≤062
101=081+091 111≤101
102=082+092 112≤102
121=011-031-081 111≤071
122=012+020-032-082 112≤072
131=041-051-091
132=042-052-092
141=121+131
142=122+132

NOTĂ: În cazul nerespectãrii eşalonãrii, în luna respectivã se opereazã modificãrile în conformitate cu prevederile legale în vigoare referitoare la calculul accesoriilor.


Formular 03






MINISTERUL FINANŢELOR PUBLICE
AGENŢIA NAŢI0NALĂ DE ADMINISTRARE FISCALĂ

DIRECŢIA DE MONITORIZARE A REALIZĂRII
CREANŢELOR BUCETARE

COD FISCAL ______________
DENUMIRE CONTRIBUABIL _________________

SITUAŢIA OBLIGAŢIILOR LA BUGETUL ASIGURĂRILOR SOCIALE DE SĂNĂTATE
ŞI A PLĂŢILOR EFECTUATE ÎN CONTUL ACESTOR OBLIGAŢII

LA DATA DE: luna ........... anul ........

- LEI -
┌───────────────────────────────────────┬────────────┬────────────┬───────────┬─────┐
│ | Denumire venit│Contribuţia │Contribuţia │ │ │
│ | │ pentru │ pentru │ │ │
│ | │ asigurãri │ asigurãri │ Alte │Total│
│ | │ sociale │ sociale │contribuţii│ │
│ | │de sãnãtate │de sãnãtate │ │ │
│ | │ datoratã │reţinutã de │ │ │
│ | │de angajator│la salariaţi│ │ │
│ | ├────────────┼────────────┼───────────┼─────┤
│ | │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │
├───────────┬──────────┬────────────┬───┼────────────┼────────────┼───────────┼─────┤
│Obligaţii │Restanţe │Debite │011│ │ │ │ │
│de platã │la data de├────────────┼───┼────────────┼────────────┼───────────┼─────┤
│ │31.12 a │Accesorii │012│ │ │ │ │
│ │anului │aferente │ │ │ │ │ │
│ │precedent │instituite │ │ │ │ │ │
│ │ │pânã la 31 │ │ │ │ │ │
│ │ │decembrie a │ │ │ │ │ │
│ │ │anului │ │ │ │ │ │
│ │ │precedent │ │ │ │ │ │
│ ├──────────┴────────────┼───┼────────────┼────────────┼───────────┼─────┤
│ │Accesorii aferente │020│ │ │ │ │
│ │debitelor la 31.12 a │ │ │ │ │ │
│ │anului precedent │ │ │ │ │ │
│ │instituite în anul │ │ │ │ │ │
│ │curent │ │ │ │ │ │
│ ├──────────┬────────────┼───┼────────────┼────────────┼───────────┼─────┤
│ │Obligaţii │Debite │031│ │ │ │ │
│ │anuale în ├────────────┼───┼────────────┼────────────┼───────────┼─────┤
│ │condiţiile│Accesorii │032│ │ │ │ │
│ │legii din │aferente │ │ │ │ │ │
│ │restanţe │inclusiv din│ │ │ │ │ │
│ │la 31.12 a│cele │ │ │ │ │ │
│ │anului │instituite │ │ │ │ │ │
│ │precedent │în anul │ │ │ │ │ │
│ │ │curent │ │ │ │ │ │
│ ├──────────┼────────────┼───┼────────────┼────────────┼───────────┼─────┤
│ │Obligaţii │Debite │041│ │ │ │ │
│ │curente ├────────────┼───┼────────────┼────────────┼───────────┼─────┤
│ │(cumulat │Accesorii │042│ │ │ │ │
│ │de la │aferente │ │ │ │ │ │
│ │început │obligaţiilor│ │ │ │ │ │
│ │de an) │curente │ │ │ │ │ │
│ ├──────────┼────────────┼───┼────────────┼────────────┼───────────┼─────┤
│ │Obligaţii │Debite │051│ │ │ │ │
│ │curente ├────────────┼───┼────────────┼────────────┼───────────┼─────┤
│ │anulate în│Accesorii │052│ │ │ │ │
│ │condiţiile│aferente │ │ │ │ │ │
│ │legii │ │ │ │ │ │ │
│ ├──────────┼────────────┼───┼────────────┼────────────┼───────────┼─────┤
│ │Total │Debite: │061│ │ │ │ │
│ │obligaţii │011-031+ │ │ │ │ │ │
│ │ │041-051 │ │ │ │ │ │
│ │ ├────────────┼───┼────────────┼────────────┼───────────┼─────┤
│ │ │Accesorii: │062│ │ │ │ │
│ │ │012+020-032+│ │ │ │ │ │
│ │ │042-052 │ │ │ │ │ │
│ ├──────────┼────────────┼───┼────────────┼────────────┼───────────┼─────┤
│ │Din care │Debite │071│ │ │ │ │
│ │eşalonate ├────────────┼───┼────────────┼────────────┼───────────┼─────┤
│ │sau │Accesorii │072│ │ │ │ │
│ │amânate la│ │ │ │ │ │ │
│ │platã │ │ │ │ │ │ │
├───────────┼──────────┼────────────┼───┼────────────┼────────────┼───────────┼─────┤
│Stingere │Din │Debite │081│ │ │ │ │
│obligaţii │obligaţii ├────────────┼───┼────────────┼────────────┼───────────┼─────┤
│(Plãţi, │restante │Accesorii │082│ │ │ │ │
│compensãri,│la 31.12 a│aferente │ │ │ │ │ │
│alte │anului │inclusiv │ │ │ │ │ │
│modalitãţi)│precedent │cele │ │ │ │ │ │
│ │ │instituite │ │ │ │ │ │
│ │ │în anul │ │ │ │ │ │
│ │ │curent │ │ │ │ │ │
│ ├──────────┼────────────┼───┼────────────┼────────────┼───────────┼─────┤
│ │Din │Debite │091│ │ │ │ │
│ │obligaţii ├────────────┼───┼────────────┼────────────┼───────────┼─────┤
│ │curente │Accesorii │092│ │ │ │ │
│ │(cumulat │aferente │ │ │ │ │ │
│ │de la │obligaţiilor│ │ │ │ │ │
│ │început │curente │ │ │ │ │ │
│ │an) │ │ │ │ │ │ │
│ ├──────────┼────────────┼───┼────────────┼────────────┼───────────┼─────┤
│ │Total │Debite: │101│ │ │ │ │
│ │stingeri │081+091 │ │ │ │ │ │
│ │ ├────────────┼───┼────────────┼────────────┼───────────┼─────┤
│ │ │Accesorii: │102│ │ │ │ │
│ │ │082+092 │ │ │ │ │ │
│ ├──────────┼────────────┼───┼────────────┼────────────┼───────────┼─────┤
│ │Din care │Debite │111│ │ │ │ │
│ │din sume ├────────────┼───┼────────────┼────────────┼───────────┼─────┤
│ │eşalonate │Accesorii │112│ │ │ │ │
│ │la platã │ │ │ │ │ │ │
├───────────┼──────────┼────────────┼───┼────────────┼────────────┼───────────┼─────┤
│ │Plãţi în │Debite │113│ │ │ │ │
│ │avans │ │ │ │ │ │ │
├───────────┼──────────┼────────────┼───┼────────────┼────────────┼───────────┼─────┤
│Sold la │Obligaţii │Debite: │121│ │ │ │ │
│finele │restante │011-031-081 │ │ │ │ │ │
│perioadei │la 31.12 a├────────────┼───┼────────────┼────────────┼───────────┼─────┤
│de │anului │Accesorii │122│ │ │ │ │
│raportare │precedent │aferente │ │ │ │ │ │
│ │ │inclusiv │ │ │ │ │ │
│ │ │cele │ │ │ │ │ │
│ │ │instituite │ │ │ │ │ │
│ │ │în anul │ │ │ │ │ │
│ │ │curent: │ │ │ │ │ │
│ │ │012+020- │ │ │ │ │ │
│ │ │032-082 │ │ │ │ │ │
│ ├──────────┼────────────┼───┼────────────┼────────────┼───────────┼─────┤
│ │Obligaţii │Debite: │131│ │ │ │ │
│ │curente │041-051-091 │ │ │ │ │ │
│ │(cumulat ├────────────┼───┼────────────┼────────────┼───────────┼─────┤
│ │de la │Accesorii │132│ │ │ │ │
│ │început │aferente: │ │ │ │ │ │
│ │de an) │042-052-092 │ │ │ │ │ │
│ ├──────────┼────────────┼───┼────────────┼────────────┼───────────┼─────┤
│ │Total │Debite: │141│ │ │ │ │
│ │obligaţii │121+131 │ │ │ │ │ │
│ │ ├────────────┼───┼────────────┼────────────┼───────────┼─────┤
│ │ │Accesorii: │142│ │ │ │ │
│ │ │122+132 │ │ │ │ │ │
└───────────┴──────────┴────────────┴───┴────────────┴────────────┴───────────┴─────┘

Director executiv, Întocmit,



Instrucţiuni pentru completarea formularului:
- liniile 011 şi 012 rãmân nemodificate pânã la finele anului de raportare. Se înscriu, pentru fiecare contribuţie în parte, sumele reprezentând debite restante respectiv accesorii aferente instituite pânã la 31 decembrie a anului precedent. Datele se preiau din situaţia existentã la finele anului precedent anului de raportare (din Situaţia obligaţiilor de platã şi a încasãrilor la data de 31.12 a anului precedent, se calculeazã valoarea debitelor respectiv accesoriilor restante la 31.12 astfel: linia 061 - linia 101 respectiv linia 062 - linia 102);
- linia 020 se modificã lunar - se înscriu, pentru fiecare contribuţie în parte, accesoriile instituite în anul curent pânã la finele lunii pentru obligaţiile restante la 31.12 a anului precedent;
- liniile 031 şi 032 - se înscriu sumele reprezentând debitele din restanţele existente în sold la data de 31.12 a anului precedent, respectiv accesoriile instituite inclusiv în anul curent, anulate în condiţiile legii;
- liniile 041 şi 042 se modificã lunar - se înscriu sume reprezentând debitele aferente fiecãrei luni respectiv accesoriile instituite pânã la finele lunii, pentru fiecare contribuţie în parte, cumulat de la începutul anului;
- liniile 051 şi 052 se înscriu sumele reprezentând debitele respectiv accesoriile aferente din obligaţii curente anulate în condiţiile legii;
- liniile 061 şi 062 se modificã lunar - se înscriu sume reprezentând, pentru fiecare contribuţie în parte, debitele restante la 31.12 a anului precedent şi debitele din obligaţii curente, respectiv accesoriile aferente inclusiv cele instituite în anul curent, mai puţin obligaţiile anuale în condiţiile legii;
- liniile 071 şi 072 - se înscriu debitele respectiv accesoriile din totalul obligaţiilor de platã ce sunt eşalonate sau amânate la platã;
- liniile 081 şi 082 se modificã lunar - se înscriu, pentru fiecare contribuţie în parte, sumele încasate în contul debitelor restante la 31.12 a anului precedent respectiv a accesoriilor aferente înclusiv cele instituite în anul curent, cumulat de la începutul anului;
- liniile 091 şi 092 se modificã lunar - se înscriu, pentru fiecare contribuţie în parte, sumele încasate în contul debitelor din obligaţii curente, respectiv a accesoriilor acestora, cumulat de la începutul anului;
- liniile 101 şi 102 se modificã lunar - se înscriu, pentru fiecare contribuţie în parte, prin însumarea liniilor 081 şi 091 respectiv a liniilor 082 şi 092;
- liniile 111 şi 112 se modificã lunar - se înscriu, pentru fiecare contribuţie în parte, sumele încasate în contul ratelor scadente în luna de raportare, conform eşalonãrilor aprobate pentru debite respectiv accesorii;
- linia 113 se modificã lunar - se înscrie, pentru fiecare contribuţie în parte sumele plãtite în avans;
- liniile 121 şi 122 se modificã lunar - se înscriu, pentru fiecare contribuţie în parte, soldul debitelor respectiv accesoriilor aferente la sfârşitul perioadei de raportare a obligaţiilor de platã restante la 31.12 a anului precedent;
- liniile 131 şi 132 se modificã lunar - se înscriu, pentru fiecare contribuţie în parte, soldul debitelor respectiv accesoriilor aferente la sfârşitul perioadei de raportare a obligaţiilor curente cumulat de la începutul anului;
- liniile 141 şi 142 se modificã lunar - se înscriu, pentru fiecare contribuţie în parte, soldul debitelor respectiv accesoriilor aferente la sfârşitul perioadei de raportare a obligaţiilor restante la sfârşitul perioadei de raportare;

Corelaţii în completarea formularului:

061=011-031+041-051 071≤061
062=012+020-032+042-052 072≤062
101=081+091 111≤101
102=082+092 112≤102
121=011-031-081 111≤071
122=012+020-032-082 112≤072
131=041-051-091
132=042-052-092
141=121+131
142=122+132

NOTĂ: În cazul nerespectãrii eşalonãrii, în luna respectivã se opereazã modificãrile în conformitate cu prevederile legale în vigoare referitoare la calculul accesoriilor.


Formular 04




MINISTERUL FINANŢELOR PUBLICE
AGENŢIA NAŢI0NALĂ DE ADMINISTRARE FISCALĂ

DIRECŢIA DE MONITORIZARE A REALIZĂRII
CREANŢELOR BUCETARE

COD FISCAL ______________
DENUMIRE CONTRIBUABIL _________________

SITUAŢIA OBLIGAŢIILOR LA BUGETUL ASIGURĂRILOR PENTRU ŞOMAJ
ŞI A PLĂŢILOR EFECTUATE ÎN CONTUL ACESTOR OBLIGAŢII

LA DATA DE: luna ........... anul ........

- LEI -
┌───────────────────────────────────────┬──────────────┬───────────────┬─────┐
│ | Denumire venit│ Contribuţia │ Contribuţia │ │
│ | │ individualã │ de asigurãri │ │
│ | │ de asigurãri │ pentru şomaj │Total│
│ | │ pentru şomaj │ datoratã │ │
│ | │ reţinutã de │ de angajator │ │
│ | │ la asiguraţi │ │ │
│ | ├──────────────┼───────────────┼─────┤
│ | │ 1 │ 2 │ 3 │
├───────────┬──────────┬────────────┬───┼──────────────┼───────────────┼─────┤
│Obligaţii │Restanţe │Debite │011│ │ │ │
│de platã │la data de├────────────┼───┼──────────────┼───────────────┼─────┤
│ │31.12 a │Accesorii │012│ │ │ │
│ │anului │aferente │ │ │ │ │
│ │precedent │instituite │ │ │ │ │
│ │ │pânã la 31 │ │ │ │ │
│ │ │decembrie a │ │ │ │ │
│ │ │anului │ │ │ │ │
│ │ │precedent │ │ │ │ │
│ ├──────────┴────────────┼───┼──────────────┼───────────────┼─────┤
│ │Accesorii aferente │020│ │ │ │
│ │debitelor la 31.12 a │ │ │ │ │
│ │anului precedent │ │ │ │ │
│ │instituite în anul │ │ │ │ │
│ │curent │ │ │ │ │
│ ├──────────┬────────────┼───┼──────────────┼───────────────┼─────┤
│ │Obligaţii │Debite │031│ │ │ │
│ │anuale în ├────────────┼───┼──────────────┼───────────────┼─────┤
│ │condiţiile│Accesorii │032│ │ │ │
│ │legii din │aferente │ │ │ │ │
│ │restanţe │inclusiv din│ │ │ │ │
│ │la 31.12 a│cele │ │ │ │ │
│ │anului │instituite │ │ │ │ │
│ │precedent │în anul │ │ │ │ │
│ │ │curent │ │ │ │ │
│ ├──────────┼────────────┼───┼──────────────┼───────────────┼─────┤
│ │Obligaţii │Debite │041│ │ │ │
│ │curente ├────────────┼───┼──────────────┼───────────────┼─────┤
│ │(cumulat │Accesorii │042│ │ │ │
│ │de la │aferente │ │ │ │ │
│ │început │obligaţiilor│ │ │ │ │
│ │de an) │curente │ │ │ │ │
│ ├──────────┼────────────┼───┼──────────────┼───────────────┼─────┤
│ │Obligaţii │Debite │051│ │ │ │
│ │curente ├────────────┼───┼──────────────┼───────────────┼─────┤
│ │anulate în│Accesorii │052│ │ │ │
│ │condiţiile│aferente │ │ │ │ │
│ │legii │ │ │ │ │ │
│ ├──────────┼────────────┼───┼──────────────┼───────────────┼─────┤
│ │Total │Debite: │061│ │ │ │
│ │obligaţii │011-031+ │ │ │ │ │
│ │ │041-051 │ │ │ │ │
│ │ ├────────────┼───┼──────────────┼───────────────┼─────┤
│ │ │Accesorii: │062│ │ │ │
│ │ │012+020-032+│ │ │ │ │
│ │ │042-052 │ │ │ │ │
│ ├──────────┼────────────┼───┼──────────────┼───────────────┼─────┤
│ │Din care │Debite │071│ │ │ │
│ │eşalonate ├────────────┼───┼──────────────┼───────────────┼─────┤
│ │sau │Accesorii │072│ │ │ │
│ │amânate la│ │ │ │ │ │
│ │platã │ │ │ │ │ │
├───────────┼──────────┼────────────┼───┼──────────────┼───────────────┼─────┤
│Stingere │Din │Debite │081│ │ │ │
│obligaţii │obligaţii ├────────────┼───┼──────────────┼───────────────┼─────┤
│(Plãţi, │restante │Accesorii │082│ │ │ │
│compensãri,│la 31.12 a│aferente │ │ │ │ │
│alte │anului │inclusiv │ │ │ │ │
│modalitãţi)│precedent │cele │ │ │ │ │
│ │ │instituite │ │ │ │ │
│ │ │în anul │ │ │ │ │
│ │ │curent │ │ │ │ │
│ ├──────────┼────────────┼───┼──────────────┼───────────────┼─────┤
│ │Din │Debite │091│ │ │ │
│ │obligaţii ├────────────┼───┼──────────────┼───────────────┼─────┤
│ │curente │Accesorii │092│ │ │ │
│ │(cumulat │aferente │ │ │ │ │
│ │de la │obligaţiilor│ │ │ │ │
│ │început │curente │ │ │ │ │
│ │an) │ │ │ │ │ │
│ ├──────────┼────────────┼───┼──────────────┼───────────────┼─────┤
│ │Total │Debite: │101│ │ │ │
│ │stingeri │081+091 │ │ │ │ │
│ │ ├────────────┼───┼──────────────┼───────────────┼─────┤
│ │ │Accesorii: │102│ │ │ │
│ │ │082+092 │ │ │ │ │
│ ├──────────┼────────────┼───┼──────────────┼───────────────┼─────┤
│ │Din care │Debite │111│ │ │ │
│ │din sume ├────────────┼───┼──────────────┼───────────────┼─────┤
│ │eşalonate │Accesorii │112│ │ │ │
│ │la platã │ │ │ │ │ │
├───────────┼──────────┼────────────┼───┼──────────────┼───────────────┼─────┤
│ │Plãţi în │Debite │113│ │ │ │
│ │avans │ │ │ │ │ │
├───────────┼──────────┼────────────┼───┼──────────────┼───────────────┼─────┤
│Sold la │Obligaţii │Debite: │121│ │ │ │
│finele │restante │011-031-081 │ │ │ │ │
│perioadei │la 31.12 a├────────────┼───┼──────────────┼───────────────┼─────┤
│de │anului │Accesorii │122│ │ │ │
│raportare │precedent │aferente │ │ │ │ │
│ │ │inclusiv │ │ │ │ │
│ │ │cele │ │ │ │ │
│ │ │instituite │ │ │ │ │
│ │ │în anul │ │ │ │ │
│ │ │curent: │ │ │ │ │
│ │ │012+020- │ │ │ │ │
│ │ │032-082 │ │ │ │ │
│ ├──────────┼────────────┼───┼──────────────┼───────────────┼─────┤
│ │Obligaţii │Debite: │131│ │ │ │
│ │curente │041-051-091 │ │ │ │ │
│ │(cumulat ├────────────┼───┼──────────────┼───────────────┼─────┤
│ │de la │Accesorii │132│ │ │ │
│ │început │aferente: │ │ │ │ │
│ │de an) │042-052-092 │ │ │ │ │
│ ├──────────┼────────────┼───┼──────────────┼───────────────┼─────┤
│ │Total │Debite: │141│ │ │ │
│ │obligaţii │121+131 │ │ │ │ │
│ │ ├────────────┼───┼──────────────┼───────────────┼─────┤
│ │ │Accesorii: │142│ │ │ │
│ │ │122+132 │ │ │ │ │
└───────────┴──────────┴────────────┴───┴──────────────┴───────────────┴─────┘

Director executiv, Întocmit,



Instrucţiuni pentru completarea formularului:
- liniile 011 şi 012 rãmân nemodificate pânã la finele anului de raportare. Se înscriu, pentru fiecare contribuţie în parte, sumele reprezentând debite restante respectiv accesorii aferente instituite pânã la 31 decembrie a anului precedent. Datele se preiau din situaţia existentã la finele anului precedent anului de raportare (din Situaţia obligaţiilor de platã şi a încasãrilor la data de 31.12 a anului precedent, se calculeazã valoarea debitelor respectiv accesoriilor restante la 31.12 astfel: linia 061 - linia 101 respectiv linia 062 - linia 102);
- linia 020 se modificã lunar - se înscriu, pentru fiecare contribuţie în parte, accesoriile instituite în anul curent pânã la finele lunii pentru obligaţiile restante la 31.12 a anului precedent;
- liniile 031 şi 032 - se înscriu sumele reprezentând debitele din restanţele existente în sold la data de 31.12 a anului precedent, respectiv accesoriile instituite inclusiv în anul curent, anulate în condiţiile legii;
- liniile 041 şi 042 se modificã lunar - se înscriu sume reprezentând debitele aferente fiecãrei luni respectiv accesoriile instituite pânã la finele lunii, pentru fiecare contribuţie în parte, cumulat de la începutul anului;
- liniile 051 şi 052 se înscriu sumele reprezentând debitele respectiv accesoriile aferente din obligaţii curente anulate în condiţiile legii;
- liniile 061 şi 062 se modificã lunar - se înscriu sume reprezentând, pentru fiecare contribuţie în parte, debitele restante la 31.12 a anului precedent şi debitele din obligaţii curente, respectiv accesoriile aferente inclusiv cele instituite în anul curent, mai puţin obligaţiile anuale în condiţiile legii;
- liniile 071 şi 072 - se înscriu debitele respectiv accesoriile din totalul obligaţiilor de platã ce sunt eşalonate sau amânate la platã;
- liniile 081 şi 082 se modificã lunar - se înscriu, pentru fiecare contribuţie în parte, sumele încasate în contul debitelor restante la 31.12 a anului precedent respectiv a accesoriilor aferente înclusiv cele instituite în anul curent, cumulat de la începutul anului;
- liniile 091 şi 092 se modificã lunar - se înscriu, pentru fiecare contribuţie în parte, sumele încasate în contul debitelor din obligaţii curente, respectiv a accesoriilor acestora, cumulat de la începutul anului;
- liniile 101 şi 102 se modificã lunar - se înscriu, pentru fiecare contribuţie în parte, prin însumarea liniilor 081 şi 091 respectiv a liniilor 082 şi 092;
- liniile 111 şi 112 se modificã lunar - se înscriu, pentru fiecare contribuţie în parte, sumele încasate în contul ratelor scadente în luna de raportare, conform eşalonãrilor aprobate pentru debite respectiv accesorii;
- linia 113 se modificã lunar - se înscrie, pentru fiecare contribuţie în parte sumele plãtite în avans;
- liniile 121 şi 122 se modificã lunar - se înscriu, pentru fiecare contribuţie în parte, soldul debitelor respectiv accesoriilor aferente la sfârşitul perioadei de raportare a obligaţiilor de platã restante la 31.12 a anului precedent;
- liniile 131 şi 132 se modificã lunar - se înscriu, pentru fiecare contribuţie în parte, soldul debitelor respectiv accesoriilor aferente la sfârşitul perioadei de raportare a obligaţiilor curente cumulat de la începutul anului;
- liniile 141 şi 142 se modificã lunar - se înscriu, pentru fiecare contribuţie în parte, soldul debitelor respectiv accesoriilor aferente la sfârşitul perioadei de raportare a obligaţiilor restante la sfârşitul perioadei de raportare;

Corelaţii în completarea formularului:

061=011-031+041-051 071≤061
062=012+020-032+042-052 072≤062
101=081+091 111≤101
102=082+092 112≤102
121=011-031-081 111≤071
122=012+020-032-082 112≤072
131=041-051-091
132=042-052-092
141=121+131
142=122+132

NOTĂ: În cazul nerespectãrii eşalonãrii, în luna respectivã se opereazã modificãrile în conformitate cu prevederile legale în vigoare referitoare la calculul accesoriilor.

-------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016