Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   PROCEDURA DE APROBARE din 28 aprilie 2010  a mijloacelor oficiale de identificare a bovinelor, suinelor, ovinelor si caprinelor pe teritoriul Romaniei    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

PROCEDURA DE APROBARE din 28 aprilie 2010 a mijloacelor oficiale de identificare a bovinelor, suinelor, ovinelor si caprinelor pe teritoriul Romaniei

EMITENT: AUTORITATEA NATIONALA SANITARA VETERINARA SI PENTRU SIGURANTA ALIMENTELOR
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 285 din 30 aprilie 2010

1. Pentru furnizarea pe teritoriul României a mijloacelor oficiale de identificare a bovinelor, ovinelor, caprinelor şi a suinelor, furnizorul primar trebuie sã solicite Autoritãţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor aprobarea mijloacelor de identificare.
2. Pentru obţinerea aprobãrii prevãzute la pct. 1, furnizorul primar completeazã Cererea de aprobare a mijlocului oficial de identificare utilizat pe teritoriul României, conform modelului prevãzut în anexa nr. 3 la ordin, care se depune la registratura Autoritãţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, împreunã cu documentele şi elementele prevãzute în aceasta.
3. Autoritatea Naţionalã Sanitarã Veterinarã şi pentru Siguranţa Alimentelor soluţioneazã cererea în termen de maximum 30 de zile de la înregistrare.
4. În cazul în care rãspunsul la cerere este favorabil, Autoritatea Naţionalã Sanitarã Veterinarã şi pentru Siguranţa Alimentelor emite Certificatul de aprobare a mijlocului oficial de identificare utilizat pe teritoriul României, conform modelului prevãzut în anexa nr. 4 la ordin, precum şi documentul de alocare a codurilor de identificare pentru imprimarea mijloacelor oficiale de identificare, prevãzut în anexa nr. 6 la ordin.
5. În cazul în care codurile de identificare alocate s-au epuizat, furnizorul primar solicitã în scris Autoritãţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor un nou document de alocare a codurilor de identificare pentru imprimarea mijloacelor oficiale de identificare.
6. Certificatul de aprobare a mijlocului oficial de identificare utilizat pe teritoriul României se elibereazã pentru fiecare tip de mijloc de identificare pentru specia destinatã numai furnizorilor primari care deţin certificate de atestare a conformitãţii acestuia cu cerinţele tehnice menţionate în anexa nr. 1 la ordin, eliberat de:
6.1. pentru crotalia auricularã simplã:
a) un laborator autorizat într-un stat membru al Uniunii Europene sã efectueze testele de conformitate pentru crotaliile auriculare simple;
b) Comitetul Internaţional de Înregistrare a Animalelor International Committee for Animal Recording, denumit în continuare ICAR;
c) Centrul Comunitar de Cercetare de la Ispra, Italia (Joint Research Center).
6.2. pentru crotalia auricularã electronicã:
a) un laborator de referinţã aprobat de un stat comunitar, laborator ce se regãseşte în lista laboratoarelor autorizate prevãzutã la pct. 3 din cap. IV al Deciziei (CE) nr. 968/2006 a Comisiei din 15 decembrie 2006 de punere în aplicare a Regulamentului (CE) nr. 21/2004 al Consiliului în ceea ce priveşte orientãrile şi procedurile referitoare la identificarea electronicã a animalelor din speciile ovinã şi caprinã, publicatã în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene nr. L 401 din 30 decembrie 2006;
b) ICAR. Produsele atestate de cãtre acesta sunt publicate pe site-ul oficial al ICAR: http://www.serviceicar. com/manufacturer_codes/Manufacturers_DB/manufacture_ codes_main.asp, caz în care la completarea cererii de aprobare a mijlocului de identificare utilizat pe teritoriul României pentru modelul de crotalie auricularã electronicã se va menţiona pe aceasta şi codul produsului, publicat în aceastã listã;
c) Centrul Comunitar de Cercetare de la Ispra, Italia (Joint Research Center).
7. Certificatele emise şi prevãzute la pct. 4 se înregistreazã de cãtre compartimentul tehnic de specialitate din cadrul Autoritãţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor în Registrul de evidenţã a certificatelor de aprobare a mijloacelor oficiale de identificare pentru speciile bovine, ovine, caprine şi suine pe teritoriul României, conform modelului prevãzut în anexa nr. 10 la ordin.
8. Documentul de alocare a codurilor de identificare pentru imprimarea mijloacelor oficiale de identificare, prevãzut în anexa nr. 6 la ordin, conţine elementele de identificare şi de acces la modulul de alocare şi gestiune a mijloacelor oficiale de identificare a animalelor din cadrul SNIIA, pe care furnizorul primar trebuie sã le utilizeze în activitatea de alocare cãtre utilizator a codurilor de identificare imprimate pe crotaliile auriculare comercializate.
9. Pentru furnizarea pe teritoriul României a mijloacelor oficiale de identificare a bovinelor, ovinelor, caprinelor şi a suinelor, furnizorii secundari trebuie sã solicite în scris direcţiei sanitar-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti de pe raza teritorialã a sediului social acordarea dreptului de furnizare a mijloacelor oficiale de identificare pentru a deveni furnizori secundari de mijloace oficiale de identificare, completând cererea prevãzutã în anexa nr. 5 la ordin.
10. La depunerea solicitãrii, furnizorul secundar trebuie sã facã dovada cã deţine un angajament scris cu furnizorul primar pentru furnizarea mijlocului de identificare pe teritoriul României.
11. Direcţiile sanitar-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti soluţioneazã cererea în termen de maximum 30 de zile de la înregistrarea cererii.
12. În cazul în care rãspunsul la cerere este favorabil, direcţiile sanitar-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti transmit solicitanţilor elementele de identificare şi de acces la modulul de gestiune şi control al mijloacelor oficiale de identificare a animalelor din cadrul SNIIA, pe care trebuie sã le utilizeze în activitatea de alocare a codurilor de identificare imprimate pe mijloacele oficiale de identificare cãtre deţinãtorii animalelor.
13. Furnizorii primari care solicitã şi obţin aprobarea mijloacelor de identificare furnizeazã pe teritoriul României doar mijloacele oficiale de identificare aprobate de cãtre Autoritatea Naţionalã Sanitarã Veterinarã şi pentru Siguranţa Alimentelor, imprimate cu codurile de identificare alocate de cãtre aceasta, conform documentului de alocare a codurilor de identificare pentru imprimarea mijloacelor oficiale de identificare, prevãzut în anexa nr. 6 la ordin.
14. Furnizorul secundar furnizeazã doar mijloace de identificare oficiale aprobate de cãtre Autoritatea Naţionalã Sanitarã Veterinarã şi pentru Siguranţa Alimentelor, preluate de la furnizorul primar.
15. Operaţiunile de furnizare a mijloacelor oficiale de identificare pe teritoriul României se înregistreazã în SNIIA, specificându-se codurile imprimate pe mijloacele de identificare oficiale livrate şi datele privind destinatarul acestora, conform procedurilor SNIIA.
16. Orice modificare referitoare la designul crotaliei auriculare sau la materialul din care este fabricatã, precum şi orice modificare intervenitã în procesul de producţie al acesteia vor fi aduse la cunoştinţa Autoritãţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor de cãtre distribuitorul primar şi vor conduce la anularea Certificatului de aprobare a mijlocului de identificare şi la obţinerea unei noi aprobãri pentru modelul mijlocului de identificare în cauzã.
17. Orice constatare referitoare la furnizarea de mijloace oficiale de identificare imprimate cu alte coduri de identificare decât cele alocate de Autoritatea Naţionalã Sanitarã Veterinarã şi pentru Siguranţa Alimentelor sau referitoare la furnizarea de mijloace de identificare neaprobate conform prezentei proceduri genereazã anularea tuturor certificatelor de aprobare a mijlocului de identificare oficial obţinute de cãtre furnizorul în cauzã şi se sancţioneazã conform prevederilor legale în vigoare.
18. Anularea Certificatului de aprobare a mijlocului de identificare prevãzutã la pct. 16 şi 17 se realizeazã prin documentul de anulare prevãzut în anexa nr. 11 la ordin, emis de cãtre Direcţia generalã sanitarã veterinarã din cadrul Autoritãţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, în baza notei de constatare şi a procesului-verbal de contravenţie întocmite în urma controalelor de cãtre medicii veterinari oficiali din cadrul direcţiei sanitar-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti.
19. Nota de constatare şi procesul-verbal de contravenţie prin care se aplicã sancţiunile prevãzute la <>art. 14 alin. (1) lit. c)-e) din Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 23/2010 privind identificarea şi înregistrarea suinelor, ovinelor şi caprinelor, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative şi sancţiunile prevãzute la art. 14 lit. j)-l) din Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 13/2002 privind identificarea şi înregistrarea bovinelor în România, aprobatã cu modificãri prin <>Legea nr. 25/2003 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare, se transmit în ziua emiterii Autoritãţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor.
20. Documentul de anulare se comunicã societãţii comerciale, potrivit legii.
21. În cazul deteriorãrii sau pierderii Certificatului de aprobare a mijlocului de identificare, la cererea operatorului economic în cauzã, Autoritatea Naţionalã Sanitarã Veterinarã şi pentru Siguranţa Alimentelor va elibera un duplicat.
22. Duplicatul va avea acelaşi numãr ca originalul.
23. Pe duplicat, în colţul din dreapta sus, se aplicã menţiunea "DUPLICAT".
24. În Registrul de evidenţã a certificatelor de aprobare a mijloacelor oficiale de identificare pentru speciile ovine, caprine şi suine pe teritoriul României se menţioneazã numãrul şi data emiterii duplicatului.
25. Lista mijloacelor oficiale de identificare, aprobate de Autoritatea Naţionalã Sanitarã Veterinarã şi pentru Siguranţa Alimentelor, va fi publicatã şi actualizatã pe adresa www.ansvsa.ro

----
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016