Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
PROCEDURĂ din 30 aprilie 2024 de înregistrare a titlurilor de creanţă şi a veniturilor din digitalizare încasate în evidenţa operativă
────────── Aprobată prin ORDINUL nr. 912 din 30 aprilie 2024, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 452 din 16 mai 2024. ────────── 1. În scopul monitorizării veniturilor din digitalizare se organizează la nivelul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală Evidenţa operativă a veniturilor din digitalizare, denumită în continuare Evidenţă, care conţine: a) obligaţiile fiscale aferente titlurilor de creanţă fiscală depuse/emise ca urmare a utilizării profilelor de risc specifice contribuabililor persoane fizice, juridice sau orice alte entităţi fără personalitate juridică ce datorează, conform legii, impozite, taxe şi contribuţii sociale, precum şi a neconcordanţelor şi/sau inadvertenţelor identificate prin Sistemul informatic de interes strategic naţional; b) veniturile suplimentare aferente titlurilor de creanţă de la lit. a), încasate conform prevederilor Legii nr. 207/2015 privind Codul de procedură fiscală, cu modificările şi completările ulterioare.
2. Evidenţa se organizează pe categorii de venituri ale bugetului general consolidat administrate de Agenţia Naţională de Administrare Fiscală, după cum urmează: a) venituri ale bugetului de stat; b) venituri ale bugetului asigurărilor sociale; c) venituri ale bugetului asigurărilor sociale de sănătate; d) venituri ale bugetului fondului pentru şomaj.
3. Titlurile de creanţă fiscală prevăzute la pct. 1 lit. a) sunt următoarele: a) decizii de impunere emise de structurile de control fiscal; b) decizii de impunere emise în procedura de stabilire din oficiu a creanţelor fiscale; c) declaraţii de impunere iniţiale sau rectificative, depuse ca urmare a notificărilor de conformare, comunicate contribuabilului de către organul fiscal competent; d) decizii referitoare la obligaţiile fiscale accesorii, aferente creanţelor fiscale individualizate la lit. a)-c).
4. Lunar, până la data de 15 a fiecărei luni pentru luna precedentă, organele fiscale competente transmit, în vederea monitorizării, informaţiile necesare pentru Evidenţă, respectiv obligaţiile fiscale suplimentare din digitalizare, precum şi sumele încasate aferente acestora. 5. La nivelul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală se centralizează informaţiile din Evidenţă transmise de către organele fiscale competente şi se raportează Ministerului Finanţelor până la data de 30 a fiecărei luni pentru luna precedentă.
------
Newsletter GRATUIT
Aboneaza-te si primesti zilnic Monitorul Oficial pe email