Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
PROCEDURĂ din 24 mai 2024 de suspendare a calităţii de membru al Colegiului Medicilor Stomatologi din România sau a dreptului de exercitare a profesiei de medic stomatolog
EMITENT: Colegiul Medicilor Stomatologi din România PUBLICAT: Monitorul Oficial nr. 547 din 12 iunie 2024
──────────
Aprobată prin DECIZIA nr. 18/2CN din 24 mai 2024, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 547 din 12 iunie 2024.
──────────
CAP. I
Dispoziţii generale
ART. 1
(1) Calitatea de membru al Colegiului Medicilor Stomatologi din România, denumit în continuare CMSR, se suspendă la cererea medicului stomatolog, în condiţiile prevăzute de prezenta procedură.
(2) Pe durata suspendării la cerere a calităţii de membru al CMSR se suspendă drepturile şi obligaţiile ce decurg din Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, denumită în continuare Legea nr. 95/2006, şi din Regulamentul de organizare şi funcţionare a CMSR adoptat de Adunarea generală naţională a CMSR, denumit în continuare ROF.
ART. 2
Dreptul de exercitare a profesiei de medic stomatolog sau, după caz, a anumitor activităţi profesionale se suspendă în următoarele situaţii prevăzute de Legea nr. 95/2006:
a) în caz de neplată totală sau parţială a cotizaţiei profesionale timp de 6 luni de la scadenţă, până la achitarea integrală a datoriilor, inclusiv a penalităţilor;
b) dacă medicul stomatolog nu realizează numărul minim de credite de educaţie medicală continuă stabilit de Consiliul naţional;
c) pe durata existenţei unei stări de incompatibilitate, în condiţiile legii;
d) atunci când medicul stomatolog nu face dovada încheierii asigurării de răspundere civilă pentru greşeli în activitatea profesională, în condiţiile legii;
e) pe durata interdicţiei de a exercita profesia ori anumite activităţi profesionale, stabilită prin decizie a comisiilor de disciplină ale CMSR ori de către instanţele judecătoreşti naţionale;
f) atunci când medicul stomatolog nu achită amenda stabilită de comisia de disciplină sau, după caz, de Comisia superioară de disciplină în termen de 30 de zile de la data rămânerii definitive a deciziei comisiei care a pronunţat-o.
ART. 3
În situaţia în care medicul stomatolog solicită aprobarea încetării suspendării calităţii de membru al CMSR, biroul executiv al colegiului teritorial, denumit în continuare biroul executiv, nu poate dispune încetarea măsurii dacă nu sunt îndeplinite toate condiţiile prevăzute de lege pentru exercitarea profesiei.
CAP. II
Suspendarea calităţii de membru al CMSR, a dreptului de exercitare a profesiei sau a anumitor activităţi profesionale
SECŢIUNEA 1
Suspendarea la cerere a calităţii de membru al CMSR
ART. 4
(1) La cerere, membrii CMSR care doresc să întrerupă exercitarea profesiei de medic stomatolog pot solicita suspendarea calităţii de membru în următoarele situaţii:
a) concediu de maternitate;
b) concediu paternal;
c) concediu pentru creşterea copilului de până la 2 ani sau, în cazul copilului cu handicap, până la împlinirea vârstei de 3 ani;
d) apariţia unei stări de incompatibilitate prevăzute de lege;
e) rezidenţă temporară pe teritoriul altui stat;
f) alte motive obiective care determină imposibilitatea exercitării profesiei de medic stomatolog.
(2) Durata suspendării la cerere a calităţii de membru al CMSR nu poate fi mai mică de 1 lună şi nu poate depăşi 5 ani consecutivi.
ART. 5
Medicul stomatolog care solicită suspendarea calităţii de membru al CMSR are obligaţia de a achita la zi cotizaţia de membru datorată CMSR.
ART. 6
Cererea de suspendare a calităţii de membru al CMSR, al cărei model este prevăzut în anexa nr. 1, se depune, anterior perioadei solicitate, la colegiul teritorial în cadrul căruia este înscris medicul stomatolog, însoţită de documente justificative, în condiţiile prevăzute la art. 5 alin. (2) din Decizie.
ART. 7
(1) Cererea de suspendare la cerere a calităţii de membru al CMSR se soluţionează de biroul executiv în termen de 15 zile de la data înregistrării cererii sau, dacă este cazul, de la data depunerii documentelor justificative corespunzătoare.
(2) După analiza cererii şi a documentelor depuse în susţinerea acesteia, biroul executiv poate dispune:
a) completarea cererii şi/sau a documentelor justificative;
b) aprobarea cererii;
c) respingerea cererii în situaţia în care:
(i) cererea şi/sau documentele depuse în susţinerea cererii nu sunt complete sau, în condiţiile prevăzute la art. 6 din Decizie, nu a fost prezentat documentul în original pentru verificarea conformităţii înscrisului depus în copie;
(ii) medicul stomatolog înregistrează restanţe la plata cotizaţiei şi/sau, dacă este cazul, a penalităţilor de întârziere datorate CMSR ori nu a achitat cotizaţia datorată CMSR la zi;
(iii) medicul stomatolog nu a făcut dovada existenţei unor motive obiective care determină imposibilitatea exercitării profesiei.
ART. 8
(1) Suspendarea intră în vigoare şi produce efecte juridice la data precizată în cuprinsul deciziei de suspendare.
(2) În situaţia în care medicul stomatolog nu a precizat în cerere data de la care solicită suspendarea calităţii de membru al CMSR sau aceasta este anterioară datei înregistrării cererii, suspendarea intră în vigoare la data de 1 a lunii următoare celei în care a fost înregistrată cererea, dacă legea nu prevede altfel.
ART. 9
(1) Decizia prin care a fost soluţionată cererea de suspendare la cerere a calităţii de membru al CMSR va conţine obligatoriu următoarele elemente:
a) numărul deciziei şi data adoptării;
b) numele şi prenumele medicului stomatolog;
c) numărul din Registrul unic al medicilor stomatologi din România;
d) măsura adoptată;
e) data intrării în vigoare a suspendării calităţii de membru al CMSR sau, după caz, motivul respingerii cererii;
f) temeiul legal al adoptării soluţiei de către biroul executiv;
g) informaţiile prevăzute la alin. (2)-(4);
h) numele, prenumele, semnătura preşedintelui şi ştampila colegiului teritorial.
(2) În cazul aprobării cererii se va face menţiune în decizie cu privire la faptul că:
a) încetarea măsurii de suspendare a dreptului de exercitare a profesiei poate fi dispusă prin decizia biroului executiv, la cererea medicului stomatolog, dacă sunt îndeplinite condiţiile prevăzute de lege pentru exercitarea profesiei;
b) exercitarea profesiei de medic stomatolog pe durata suspendării dreptului de exercitare a profesiei reprezintă abatere disciplinară gravă conform art. 28 din Codul deontologic al medicului stomatolog, adoptat prin Decizia Adunării generale naţionale a CMSR nr. 6/1AGN/2021.
(3) Decizia biroului executiv poate fi contestată la Biroul executiv naţional în termen de 15 zile de la comunicare.
(4) Contestaţia se depune la colegiul teritorial a cărui decizie este atacată, sub sancţiunea anulării.
(5) Dispoziţiile art. 7 alin. (4) din Decizie sunt aplicabile.
ART. 10
(1) Încetarea suspendării la cerere a calităţii de membru al CMSR se constată prin decizie a biroului executiv la cererea medicului stomatolog, al cărei model este prevăzut în anexa nr. 2, dacă sunt îndeplinite condiţiile prevăzute la art. 3.
(2) Cererea prevăzută la alin. (1) se depune la colegiul teritorial în care solicitantul este înscris, cu cel puţin 15 zile anterior datei la care acesta urmează să îşi reia activitatea profesională.
ART. 11
(1) Decizia prin care a fost soluţionată cererea prevăzută la art. 10 alin. (1) va conţine obligatoriu următoarele elemente:
a) numărul deciziei şi data adoptării;
b) numele şi prenumele medicului stomatolog;
c) numărul din Registrul unic al medicilor stomatologi din România;
d) soluţia adoptată;
e) data intrării în vigoare a încetării suspendării calităţii de membru al CMSR sau, după caz, motivul respingerii cererii;
f) temeiul legal al adoptării soluţiei de către biroul executiv;
g) informaţiile prevăzute la alin. (2) şi (3);
h) numele, prenumele, semnătura preşedintelui şi ştampila colegiului teritorial.
(2) Decizia biroului executiv poate fi contestată la Biroul executiv naţional în termen de 15 zile de la comunicare.
(3) Contestaţia se depune la colegiul teritorial a cărui decizie este atacată, sub sancţiunea anulării.
(4) Dispoziţiile art. 7 alin. (4) din Decizie sunt aplicabile.
SECŢIUNEA a 2-a
Suspendarea dreptului de exercitare a profesiei pentru neplata cotizaţiei datorate CMSR
ART. 12
Neplata cotizaţiei datorate CMSR pe o perioadă de 6 luni şi după atenţionarea scrisă a medicului stomatolog de către colegiul teritorial atrage suspendarea dreptului de exercitare a profesiei până la plata integrală a cotizaţiei datorate, inclusiv pentru perioada suspendării, şi a penalităţilor aferente, în cuantumul prevăzut de lege.
ART. 13
(1) Suspendarea dreptului de exercitare a profesiei pentru neplata cotizaţiei datorate CMSR se poate dispune numai după atenţionarea scrisă a medicului stomatolog de către comisia prevăzută la art. 15 alin. (1).
(2) Notificarea prevăzută la alin. (1) va cuprinde cel puţin:
a) numărul de înregistrare şi data emiterii;
b) numele şi prenumele medicului stomatolog;
c) numărul din Registrul unic al medicilor stomatologi din România;
d) cotizaţia datorată, defalcată lunar;
e) procentul aplicabil pentru penalităţile de întârziere în cuantumul prevăzut de lege;
f) modalităţile în care pot fi plătite cotizaţia şi penalităţile de întârziere datorate CMSR;
g) modalităţile în care poate fi comunicată colegiului teritorial dovada îndeplinirii obligaţiei;
h) informarea că dreptul de exercitare a profesiei de medic stomatolog urmează a fi suspendat prin decizie a biroului executiv în situaţia în care cotizaţia de membru şi penalităţile de întârziere datorate CMSR nu sunt achitate integral în termen de 15 zile de la data comunicării notificării, precum şi faptul că exercitarea profesiei de medic stomatolog pe durata suspendării dreptului de exercitare a profesiei reprezintă abatere disciplinară gravă conform art. 28 din Codul deontologic al medicului stomatolog, adoptat prin Decizia Adunării generale naţionale a CMSR nr. 6/1AGN/2021;
i) numele, prenumele şi semnătura persoanei desemnate, precum şi ştampila colegiului teritorial.
(3) Dispoziţiile art. 7 alin. (4) din Decizie sunt aplicabile.
ART. 14
(1) În situaţia în care medicul stomatolog nu achită integral cotizaţia de membru şi penalităţile de întârziere datorate CMSR în termenul prevăzut în notificarea menţionată la art. 13, biroul executiv dispune prin decizie suspendarea dreptului de exercitare a profesiei de medic stomatolog până la achitarea integrală a cotizaţiei de membru şi a penalităţilor de întârziere datorate.
(2) În decizia de suspendare se vor menţiona obligatoriu următoarele elemente:
a) numărul deciziei şi data adoptării;
b) numele şi prenumele medicului stomatolog;
c) numărul din Registrul unic al medicilor stomatologi din România;
d) numărul şi data emiterii atenţionării scrise, precum şi modalitatea şi data comunicării;
e) măsura adoptată şi durata acesteia;
f) data intrării în vigoare a măsurii;
g) cuantumul cotizaţiei datorate de medicul stomatolog şi perioada aferentă, precum şi procentul aplicabil pentru penalităţile de întârziere în cuantumul prevăzut de lege;
h) modalităţile în care pot fi plătite cotizaţia şi penalităţile de întârziere datorate CMSR;
i) temeiul legal al adoptării soluţiei de către biroul executiv;
j) informaţiile prevăzute la alin. (3)-(5);
k) semnătura preşedintelui colegiului teritorial şi ştampila colegiului teritorial.
(3) În cadrul deciziei se va face menţiune cu privire la faptul că:
a) dreptul de exercitare a profesiei de medic stomatolog este suspendat până la achitarea integrală a cotizaţiei de membru şi a penalităţilor de întârziere datorate CMSR;
b) încetarea măsurii de suspendare a dreptului de exercitare a profesiei poate fi dispusă prin decizia biroului executiv, la cererea medicului stomatolog, după comunicarea dovezii de achitare integrală a cotizaţiei de membru şi a penalităţilor de întârziere datorate CMSR;
c) exercitarea profesiei de medic stomatolog pe durata suspendării dreptului de exercitare a profesiei reprezintă abatere disciplinară gravă conform art. 28 din Codul deontologic al medicului stomatolog adoptat prin Decizia Adunării generale naţionale a CMSR nr. 6/1AGN/2021.
(4) Decizia biroului executiv poate fi contestată la Biroul executiv naţional în termen de 15 zile de la comunicare.
(5) Contestaţia se depune la colegiul teritorial a cărui decizie este atacată, sub sancţiunea anulării.
(6) Contestaţia suspendă executarea.
(7) Dispoziţiile art. 7 alin. (4) din Decizie sunt aplicabile.
ART. 15
(1) Comisia consiliului colegiului teritorial coordonată de trezorierul sau, după caz, de secretarul colegiului teritorial, în cazul biroului executiv format din 3 membri, are obligaţia de a verifica trimestrial stadiul de colectare a cotizaţiilor datorate CMSR de membrii înscrişi în colegiul teritorial şi de a informa biroul executiv cu privire la cele constatate.
(2) Trezorierul colegiului teritorial sau, după caz, secretarul colegiului teritorial în cazul biroului executiv format din 3 membri are obligaţia de a comunica lunar biroului executiv un referat cuprinzând lista membrilor înscrişi în colegiul teritorial care înregistrează restanţe mai mari de 6 luni la plata cotizaţiei datorate CMSR, în care se vor menţiona cel puţin următoarele informaţii: nume şi prenume, număr registru unic, număr şi dată notificare, data comunicării notificării, precum şi orice alte informaţii considerate utile.
ART. 16
La cererea medicului stomatolog, al cărei model este prevăzut în anexa nr. 3, în cazul în care se face dovada achitării cotizaţiei de membru şi a penalităţilor datorate CMSR, biroul executiv dispune, prin decizie, încetarea măsurii suspendării dreptului de exercitare a profesiei de medic stomatolog pentru neplata cotizaţiei, în termen de cel mult 5 zile lucrătoare de la data comunicării cererii.
ART. 17
(1) Decizia prin care s-a soluţionat cererea prevăzută la art. 16 va conţine obligatoriu următoarele elemente:
a) numărul deciziei şi data adoptării;
b) numele şi prenumele medicului stomatolog;
c) numărul din Registrul unic al medicilor stomatologi din România;
d) soluţia adoptată;
e) data intrării în vigoare a încetării suspendării calităţii de membru al CMSR sau, după caz, motivul respingerii cererii;
f) temeiul legal al adoptării soluţiei de către biroul executiv;
g) informaţiile prevăzute la alin. (2) şi (3);
h) numele, prenumele, semnătura preşedintelui şi ştampila colegiului teritorial.
(2) Decizia biroului executiv poate fi contestată la Biroul executiv naţional în termen de 15 zile de la comunicare.
(3) Contestaţia se depune la colegiul teritorial a cărui decizie este atacată, sub sancţiunea anulării.
(4) Dispoziţiile art. 7 alin. (4) din Decizie sunt aplicabile.
SECŢIUNEA a 3-a
Suspendarea dreptului de exercitare a profesiei pentru nerealizarea numărului minim de credite de educaţie medicală continuă
ART. 18
Medicii stomatologi care nu realizează pe parcursul a 5 ani numărul minim de credite de educaţie medicală continuă, stabilit de Consiliul naţional, sunt suspendaţi din exercitarea profesiei până la acumularea numărului minim de credite.
ART. 19
(1) Pentru motive temeinice, biroul executiv poate stabili, o singură dată, la cererea medicului stomatolog, un termen de graţie de maximum 3 luni pentru îndeplinirea obligaţiei de realizare a numărului minim de credite de educaţie medicală continuă, cu avizul Comisiei profesional-ştiinţifice şi învăţământ din cadrul colegiului teritorial sau al comisiei care exercită atribuţiile acesteia, conform regulamentului de organizare şi funcţionare a colegiului teritorial.
(2) În vederea exercitării opţiunii prevăzute la alin. (1), biroul executiv va comunica medicului stomatolog o notificare care va cuprinde următoarele elemente:
a) numărul de înregistrare şi data emiterii;
b) numele şi prenumele medicului stomatolog;
c) numărul din Registrul unic al medicilor stomatologi din România;
d) numărul de credite de educaţie medicală care mai trebuie obţinute pentru îndeplinirea obligaţiei privind acumularea numărului minim de credite stabilit de Consiliul naţional;
e) informarea că dreptul de exercitare a profesiei de medic stomatolog urmează a fi suspendat prin decizie a biroului executiv în situaţia în care nu este îndeplinită obligaţia privind acumularea numărului minim de credite de educaţie medicală continuă stabilit de Consiliul naţional în termen de 30 de zile de la comunicarea notificării sau, după caz, a expirării termenului de graţie dacă acesta a fost solicitat şi aprobat, precum şi faptul că exercitarea profesiei de medic stomatolog pe durata suspendării dreptului de exercitare a profesiei reprezintă abatere disciplinară gravă conform art. 28 din Codul deontologic al medicului stomatolog, adoptat prin Decizia Adunării generale naţionale a CMSR nr. 6/1AGN/2021;
f) informarea că medicul stomatolog poate solicita biroului executiv, pentru motive temeinice, în termen de cel mult 15 zile de la comunicarea notificării, acordarea unui termen de graţie de maximum 3 luni pentru acumularea numărului minim de credite stabilit de Consiliul naţional;
g) modalităţile în care poate fi comunicată colegiului teritorial dovada îndeplinirii obligaţiei sau, după caz, solicitarea de acordare a termenului de graţie;
h) numele, prenumele şi semnătura persoanei desemnate, precum şi ştampila colegiului teritorial.
(3) Notificarea prevăzută la alin. (2) se transmite prin una dintre următoarele modalităţi:
a) scrisoare recomandată cu confirmare de primire comunicată la domiciliul sau, după caz, la reşedinţa medicului stomatolog ori la adresa de corespondenţă, dacă aceasta diferă de domiciliu;
b) prin mijloace electronice, dacă medicul stomatolog sau reprezentantul acestuia a indicat o adresă de poştă electronică în scopul comunicării notificărilor şi deciziilor de către colegiul teritorial, respectiv de către CMSR.
(4) Dispoziţiile art. 7 alin. (4) din Decizie sunt aplicabile.
ART. 20
(1) În situaţia în care medicul stomatolog nu a făcut dovada îndeplinirii obligaţiei în termen de 30 de zile de la comunicarea notificării sau, după caz, a expirării termenului de graţie aprobat, biroul executiv dispune prin decizie suspendarea dreptului de exercitare a profesiei pentru nerealizarea numărului minim de credite de educaţie medicală continuă.
(2) În decizia de suspendare se vor menţiona obligatoriu următoarele elemente:
a) numărul deciziei şi data adoptării;
b) numele şi prenumele medicului stomatolog;
c) numărul din Registrul unic al medicilor stomatologi din România;
d) măsura adoptată şi durata acesteia;
e) data intrării în vigoare a măsurii;
f) numărul de credite de educaţie medicală continuă care mai trebuie obţinute pentru realizarea numărului minim de credite stabilit de Consiliul naţional;
g) temeiul legal al adoptării soluţiei de către biroul executiv;
h) informaţiile prevăzute la alin. (3)-(5);
i) numele, prenumele, semnătura preşedintelui şi ştampila colegiului teritorial.
(3) În cadrul deciziei se va face menţiune cu privire la faptul că:
a) dreptul de exercitare a profesiei de medic stomatolog este suspendat până la realizarea numărului minim de credite de educaţie medicală continuă pentru ciclul de 5 ani în curs;
b) încetarea măsurii de suspendare a dreptului de exercitare a profesiei poate fi dispusă prin decizia biroului executiv, la cererea medicului stomatolog, după comunicarea dovezii de realizare a numărului minim de credite de educaţie medicală continuă pentru ciclul de 5 ani în curs;
c) exercitarea profesiei de medic stomatolog pe durata suspendării dreptului de exercitare a profesiei reprezintă abatere disciplinară gravă conform art. 28 din Codul deontologic al medicului stomatolog, adoptat prin Decizia Adunării generale naţionale a CMSR nr. 6/1AGN/2021.
(4) Decizia biroului executiv poate fi contestată la Biroul executiv naţional în termen de 15 zile de la comunicare.
(5) Contestaţia se depune la colegiul teritorial a cărui decizie este atacată, sub sancţiunea anulării.
(6) Contestaţia suspendă executarea.
(7) Dispoziţiile art. 7 alin. (4) din Decizie sunt aplicabile.
ART. 21
Comisia consiliului colegiului teritorial care are ca atribuţie ţinerea evidenţei medicilor stomatologi cu drept de liberă practică, prin membrul biroului executiv care coordonează această comisie conform regulamentului de organizare şi funcţionare a colegiului teritorial, are obligaţia de a comunica trimestrial biroului executiv un referat cuprinzând lista membrilor înscrişi în colegiul teritorial care nu au acumulat numărul minim de credite de educaţie medicală continuă stabilit de Consiliul naţional raportat la ciclul de 5 ani.
ART. 22
La cererea medicului stomatolog, al cărui model este prevăzut în anexa nr. 3, în cazul în care se face dovada realizării numărului minim de credite de educaţie medicală continuă, biroul executiv dispune, prin decizie, încetarea suspendării dreptului de exercitare a profesiei de medic stomatolog pentru nerealizarea numărului minim de credite, în termen de cel mult 5 zile lucrătoare de la data comunicării cererii.
ART. 23
(1) Decizia prin care s-a soluţionat cererea prevăzută la art. 22 va conţine obligatoriu următoarele elemente:
a) numărul deciziei şi data adoptării;
b) numele şi prenumele medicului stomatolog;
c) numărul din Registrul unic al medicilor stomatologi din România;
d) soluţia adoptată;
e) data intrării în vigoare a încetării suspendării calităţii de membru al CMSR sau, după caz, motivul respingerii cererii;
f) temeiul legal al adoptării soluţiei de către biroul executiv;
g) informaţiile prevăzute la alin. (2) şi (3);
h) numele, prenumele, semnătura preşedintelui şi ştampila colegiului teritorial.
(2) Decizia biroului executiv poate fi contestată la Biroul executiv naţional în termen de 15 zile de la comunicare.
(3) Contestaţia se depune la colegiul teritorial a cărui decizie este atacată, sub sancţiunea anulării.
(4) Dispoziţiile art. 7 alin. (4) din Decizie sunt aplicabile.
ART. 24
Creditele de educaţie medicală continuă se acumulează în condiţiile stabilite de Consiliul naţional privind reglementarea sistemului de educaţie medicală continuă pentru medicii stomatologi.
SECŢIUNEA a 4-a
Suspendarea dreptului de exercitare a profesiei ca urmare a confirmării uneia dintre situaţiile de incompatibilitate prevăzute la art. 490 din Legea nr. 95/2006
ART. 25
Existenţa uneia dintre situaţiile de incompatibilitate prevăzute la art. 490 din Legea nr. 95/2006 atrage suspendarea dreptului de a exercita profesia de medic stomatolog pe durata stării de incompatibilitate.
ART. 26
Medicul stomatolog este obligat să anunţe colegiul teritorial în care este înscris în termen de 10 zile de la apariţia unei situaţii de incompatibilitate prevăzute de lege.
ART. 27
(1) La solicitarea medicului stomatolog în cauză sau la sesizarea oricărei persoane ori autorităţi/instituţii interesate, precum şi la autosesizarea biroului executiv, preşedintele colegiului teritorial în care este înscris medicul stomatolog respectiv poate constitui o comisie, special instituită pentru fiecare dintre cazurile prevăzute la art. 490 alin. (1) lit. a)-c) şi e) din Legea nr. 95/2006, pentru a confirma sau infirma situaţia de incompatibilitate.
(2) Comisia prevăzută la alin. (1) este alcătuită din 3 medici stomatologi primari, desemnaţi prin decizie a preşedintelui colegiului teritorial, dintre membrii CMSR înscrişi în colegiul teritorial.
(3) În situaţia în care în colegiul teritorial nu sunt înscrişi medici stomatologi primari sau aceştia sunt în număr insuficient, preşedintele colegiului teritorial va putea desemna medici stomatologi primari din colegii teritoriale apropiate, prin selectare aleatorie din Registrul unic al medicilor stomatologi din România publicat pe site-ul CMSR.
(4) După desemnarea membrilor comisiei prevăzute la alin. (1), aceştia aleg un preşedinte.
ART. 28
(1) Medicul stomatolog va fi convocat obligatoriu în vederea audierii acestuia cu cel puţin 10 zile înainte de data la care urmează să aibă loc audierea.
(2) Convocarea va cuprinde:
a) numărul de înregistrare şi data emiterii;
b) numele şi prenumele celui convocat, precum şi adresa unde se citează;
c) locul, data şi ora audierii;
d) motivul audierii;
e) informarea că medicul stomatolog convocat are dreptul de a formula şi explicaţii scrise;
f) numele, prenumele şi semnătura preşedintelui comisiei prevăzute la art. 27;
g) ştampila colegiului teritorial.
(3) Convocarea se transmite prin una dintre următoarele modalităţi:
a) scrisoare recomandată cu confirmare de primire comunicată la domiciliul sau, după caz, la reşedinţa medicului stomatolog ori la adresa de corespondenţă, dacă aceasta diferă de domiciliu;
b) prin poştă electronică, dacă medicul stomatolog a indicat o adresă de poştă electronică în scopul comunicării notificărilor şi deciziilor de către colegiul teritorial, respectiv de către CMSR.
ART. 29
(1) Medicul stomatolog poate fi asistat de avocat pe durata audierii.
(2) Susţinerile medicului stomatolog vor fi consemnate întrun proces-verbal încheiat cu ocazia audierii, care va fi semnat de membrii comisiei prevăzute la art. 27 şi de medicul stomatolog audiat.
(3) Lipsa nejustificată a medicului stomatolog la data indicată în convocare nu împiedică adoptarea unei decizii de către comisie.
ART. 30
(1) După audierea medicului stomatolog, dacă acesta nu a lipsit în mod nejustificat la şedinţa la care a fost convocat, şi cercetarea înscrisurilor aflate la dosarul cauzei, comisia prevăzută la art. 27 se va pronunţa asupra situaţiei de incompatibilitate analizate, confirmând sau infirmând situaţia de incompatibilitate printr-un referat semnat de toţi membrii comisiei.
(2) Referatul va fi comunicat biroului executiv în termen de cel mult 5 zile lucrătoare de la data confirmării sau infirmării situaţiei de incompatibilitate.
ART. 31
(1) În situaţia prevăzută la art. 490 alin. (1) lit. d) din Legea nr. 95/2006, respectiv atunci când sesizarea vizează verificarea stării de sănătate fizică sau psihică a unui medic stomatolog, preşedintele colegiului teritorial poate solicita organelor în drept confirmarea sau infirmarea stării de incompatibilitate.
(2) Starea de sănătate fizică sau psihică necorespunzătoare pentru exercitarea profesiei de medic stomatolog se atestă prin certificat medical eliberat de structurile competente prevăzute în Regulamentul de organizare şi funcţionare a Institutului Naţional de Expertiză Medicală şi Recuperare a Capacităţii de Muncă şi a serviciilor teritoriale de expertiză medicală a capacităţii de muncă, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 1.229/2005, cu modificările şi completările ulterioare.
(3) Costul aferent realizării prestaţiilor necesare pentru eliberarea certificatului medical prevăzut la 490 alin. (1) lit. d) din Legea nr. 95/2006, stabilit prin decizie a preşedintelui Casei Naţionale de Pensii şi Alte Drepturi de Asigurări Sociale, se suportă de persoana fizică sau juridică care a făcut sesizarea.
ART. 32
(1) Biroul executiv va informa medicul stomatolog pentru care s-a dispus verificarea stării de sănătate fizice sau psihice că are obligaţia de a efectua demersurile necesare pentru efectuarea expertizei medicale a capacităţii sale de muncă.
(2) Încălcarea obligaţiei prevăzute la alin. (2) în sarcina medicului stomatolog reprezintă abatere disciplinară gravă.
(3) În situaţia în care nu este posibilă efectuarea expertizei medicale a capacităţii de muncă din motive imputabile medicului stomatolog pentru care se solicită confirmarea sau infirmarea situaţiei de incompatibilitate, biroul executiv va sesiza comisia de disciplină competentă, ataşând dovada corespunzătoare la decizia de declanşare a anchetei disciplinare din oficiu.
ART. 33
(1) În cazul confirmării unei stări de incompatibilitate, biroul executiv va adopta o decizie privind suspendarea dreptului de exercitare a profesiei de medic stomatolog, în baza referatului comisiei constituite conform art. 27, a certificatului medical eliberat de autoritatea competentă şi/sau a documentelor comunicate de medicul stomatolog în cauză.
(2) În decizia de suspendare se vor menţiona obligatoriu următoarele elemente:
a) numărul deciziei şi data adoptării;
b) numele şi prenumele medicului stomatolog;
c) numărul din Registrul unic al medicilor stomatologi din România;
d) situaţia de incompatibilitate constatată;
e) măsura adoptată şi durata acesteia;
f) data intrării în vigoare a măsurii;
g) temeiul legal al adoptării soluţiei de către biroul executiv;
h) informaţiile prevăzute la alin. (3)-(5);
i) numele, prenumele, semnătura preşedintelui şi ştampila colegiului teritorial.
(3) În cadrul deciziei se va face menţiune cu privire la faptul că:
a) dreptul de exercitare a profesiei de medic stomatolog este suspendat pe durata situaţiei de incompatibilitate;
b) încetarea măsurii de suspendare a dreptului de exercitare a profesiei poate fi dispusă prin decizia biroului executiv, la cererea medicului stomatolog, după încetarea situaţiei de incompatibilitate;
c) exercitarea profesiei de medic stomatolog pe durata suspendării dreptului de exercitare a profesiei reprezintă abatere disciplinară gravă conform art. 28 din Codul deontologic al medicului stomatolog, adoptat prin Decizia Adunării generale naţionale a CMSR nr. 6/1AGN/2021.
(4) Decizia biroului executiv poate fi contestată la Biroul executiv naţional în termen de 15 zile de la comunicare.
(5) Contestaţia se depune la colegiul teritorial a cărui decizie este atacată, sub sancţiunea anulării.
(6) Contestaţia suspendă executarea.
(7) Dispoziţiile art. 7 alin. (4) din Decizie sunt aplicabile.
ART. 34
La cererea medicului stomatolog, al cărei model este prevăzut în anexa nr. 3, în cazul în care se face dovada încetării situaţiei de incompatibilitate, biroul executiv dispune, prin decizie, încetarea suspendării dreptului de exercitare a profesiei de medic stomatolog ca urmare a confirmării uneia dintre situaţiile de incompatibilitate prevăzute la art. 490 din Legea nr. 95/2006, în termen de cel mult 5 zile de la data comunicării cererii.
ART. 35
(1) Decizia prin care s-a soluţionat cererea prevăzută la art. 34 va conţine obligatoriu următoarele elemente:
a) numărul deciziei şi data adoptării;
b) numele şi prenumele medicului stomatolog;
c) numărul din Registrul unic al medicilor stomatologi din România;
d) soluţia adoptată;
e) data intrării în vigoare a încetării suspendării calităţii de membru al CMSR sau, după caz, motivul respingerii cererii;
f) temeiul legal al adoptării soluţiei de către biroul executiv;
g) informaţiile prevăzute la alin. (2) şi (3);
h) numele, prenumele, semnătura preşedintelui şi ştampila colegiului teritorial.
(2) Decizia biroului executiv poate fi contestată la Biroul executiv naţional în termen de 15 zile de la comunicare.
(3) Contestaţia se depune la colegiul teritorial a cărui decizie este atacată, sub sancţiunea anulării.
(4) Dispoziţiile art. 7 alin. (4) din Decizie sunt aplicabile.
SECŢIUNEA a 5-a
Suspendarea dreptului de exercitare a profesiei pentru omisiunea încheierii asigurării de răspundere civilă profesională
ART. 36
(1) Omisiunea încheierii asigurării de răspundere civilă profesională atrage suspendarea dreptului de exercitare a profesiei de medic stomatolog, în baza prevederilor art. 689 din Legea nr. 95/2006.
(2) Sancţiunea prevăzută la alin. (1) nu se aplică dacă medicul stomatolog se conformează obligaţiei legale în termen de 30 de zile de la data notificării de către biroul executiv.
ART. 37
(1) În situaţia în care se constată situaţia prevăzută la art. 36 alin. (1), biroul executiv va comunica medicului stomatolog o notificare care va cuprinde cel puţin:
a) numărul de înregistrare şi data emiterii;
b) numele şi prenumele medicului stomatolog;
c) numărul din Registrul unic al medicilor stomatologi din România;
d) informarea că dreptul de exercitare a profesiei de medic stomatolog urmează a fi suspendat prin decizie a biroului executiv în situaţia în care nu este îndeplinită, în termen de 30 de zile de la comunicarea notificării, obligaţia privind încheierea asigurării de răspundere civilă profesională, precum şi faptul că exercitarea profesiei de medic stomatolog pe durata suspendării dreptului de exercitare a profesiei reprezintă abatere disciplinară gravă conform art. 28 din Codul deontologic al medicului stomatolog, adoptat prin Decizia Adunării generale naţionale a CMSR nr. 6/1AGN/2021;
e) numele, prenumele şi semnătura persoanei desemnate, precum şi ştampila colegiului teritorial.
(2) Dispoziţiile art. 7 alin. (4) din Decizie sunt aplicabile.
ART. 38
(1) În situaţia în care medicul stomatolog nu îndeplineşte obligaţia legală în termen de 30 de zile de la data comunicării notificării, biroul executiv dispune prin decizie suspendarea dreptului de exercitare a profesiei pentru omisiunea încheierii asigurării de răspundere civilă profesională, până la îndeplinirea obligaţiei în cauză.
(2) În decizia de suspendare se vor menţiona obligatoriu următoarele elemente:
a) numărul deciziei şi data adoptării;
b) numele şi prenumele medicului stomatolog;
c) numărul din Registrul unic al medicilor stomatologi din România;
d) măsura adoptată şi durata acesteia;
e) data intrării în vigoare a măsurii;
f) temeiul legal al adoptării soluţiei de către biroul executiv;
g) informaţiile prevăzute la alin. (3)-(5);
h) numele, prenumele, semnătura preşedintelui şi ştampila colegiului teritorial.
(3) În cadrul deciziei se va face menţiune cu privire la faptul că:
a) dreptul de exercitare a profesiei de medic stomatolog este suspendat până la data intrării în vigoare a asigurării de răspundere civilă profesională încheiată în condiţiile legii;
b) încetarea măsurii de suspendare a dreptului de exercitare a profesiei poate fi dispusă prin decizia biroului executiv, la cererea medicului stomatolog, după comunicarea dovezii de încheiere a asigurării de răspundere civilă profesională în condiţiile stabilite de Consiliul naţional/prin prezenta decizie;
c) exercitarea profesiei de medic stomatolog pe durata suspendării dreptului de exercitare a profesiei reprezintă abatere disciplinară gravă conform art. 28 din Codul deontologic al medicului stomatolog, adoptat prin Decizia Adunării generale naţionale a CMSR nr. 6/1AGN/2021.
(4) Decizia biroului executiv poate fi contestată la Biroul executiv naţional în termen de 15 zile de la comunicare.
(5) Contestaţia se depune la colegiul teritorial a cărui decizie este atacată, sub sancţiunea anulării.
(6) Contestaţia suspendă executarea.
(7) Dispoziţiile art. 7 alin. (4) din Decizie sunt aplicabile.
ART. 39
Comisia consiliului colegiului teritorial care are ca atribuţie ţinerea evidenţei medicilor stomatologi cu drept de liberă practică, prin membrul biroului executiv care coordonează această comisie conform regulamentului de organizare şi funcţionare a colegiului teritorial, are obligaţia de a comunica lunar biroului executiv un referat cuprinzând lista membrilor înscrişi în colegiul teritorial cărora le-a expirat asigurarea de răspundere civilă profesională.
ART. 40
(1) La cererea medicului stomatolog, al cărei model este prevăzut în anexa nr. 3, în cazul în care se face dovada de încheiere a asigurării de răspundere civilă profesională, biroul executiv dispune, prin decizie, încetarea suspendării dreptului de exercitare a profesiei de medic stomatolog pentru omisiunea încheierii asigurării de răspundere civilă profesională în termen de cel mult 5 zile lucrătoare de la data comunicării cererii.
(2) Data intrării în vigoare a încetării măsurii suspendării menţionată în decizia prevăzută la alin. (1) nu poate fi anterioară datei intrării în vigoare a asigurării de răspundere civilă profesională sau, după caz, datei de început a perioadei asigurate.
ART. 41
(1) Decizia prin care s-a soluţionat cererea prevăzută la art. 40 alin. (1) va conţine obligatoriu următoarele elemente:
a) numărul deciziei şi data adoptării;
b) numele şi prenumele medicului stomatolog;
c) numărul din Registrul unic al medicilor stomatologi din România;
d) soluţia adoptată;
e) data intrării în vigoare a încetării suspendării calităţii de membru al CMSR sau, după caz, motivul respingerii cererii;
f) temeiul legal al adoptării soluţiei de către biroul executiv;
g) informaţiile prevăzute la alin. (2) şi (3);
h) numele, prenumele, semnătura preşedintelui şi ştampila colegiului teritorial.
(2) Decizia biroului executiv poate fi contestată la Biroul executiv naţional în termen de 15 zile de la comunicare.
(3) Contestaţia se depune la colegiul teritorial a cărui decizie este atacată, sub sancţiunea anulării.
(4) Dispoziţiile art. 7 alin. (4) din Decizie sunt aplicabile.
ART. 42
Suspendarea dreptului de exercitare a profesiei de medic stomatolog va fi dispusă prin decizie a biroului executiv adoptată în condiţiile prevăzute în prezenta secţiune şi în situaţia în care medicul stomatolog care a intrat în relaţii contractuale cu casa de asigurări de sănătate încheie asigurarea de răspundere civilă profesională sub limita minimă stabilită prin ordin al preşedintelui Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate.
SECŢIUNEA a 6-a
Suspendarea dreptului de exercitare a profesiei pe durata interdicţiei de a exercita profesia ori anumite activităţi profesionale, stabilită prin decizie a comisiilor de disciplină ale CMSR ori de către instanţele judecătoreşti naţionale
ART. 43
(1) Dreptul de exercitare a profesiei de medic stomatolog sau, după caz, a anumitor activităţi profesionale se suspendă pe durata interdicţiei stabilită prin decizie a comisiilor de disciplină din cadrul CMSR ori de către instanţele judecătoreşti naţionale.
(2) În situaţia în care prin decizia comisiei de disciplină s-a dispus şi obligarea medicului stomatolog sancţionat la efectuarea unor cursuri de perfecţionare sau de educaţie medicală ori a altor forme de pregătire profesională, cu precizarea numărului de credite de educaţie medicală continuă ori a formei de pregătire şi a domeniului în care acestea trebuie realizate, radierea sancţiunii se va face numai după ce medicul stomatolog prezintă dovada efectuării formei de pregătire corespunzătoare.
(3) Procedura soluţionării cauzelor disciplinare este prevăzută în ROF şi în Regulamentul de organizare şi desfăşurare a activităţii comisiilor de disciplină aprobat de Consiliul naţional.
SECŢIUNEA a 7-a
Suspendarea dreptului de exercitare a profesiei pentru neachitarea amenzii stabilite de comisiile de disciplină ale CMSR
ART. 44
Neachitarea amenzii stabilite prin decizie a comisiilor de disciplină ale CMSR în termen de 30 de zile de la data rămânerii definitive a deciziei de sancţionare fie la nivelul instanţelor de judecată, fie la nivelul CMSR, pentru situaţia în care decizia comisiei de disciplină nu a fost atacată în justiţie, atrage de drept suspendarea exercitării profesiei de medic stomatolog până la achitarea amenzii.
ART. 45
(1) Suspendarea dreptului de exercitare a profesiei pentru neachitarea amenzii stabilite de comisiile de disciplină ale CMSR până la îndeplinirea obligaţiei în cauză se constată prin decizie a biroului executiv.
(2) În decizia de suspendare se vor menţiona obligatoriu următoarele elemente:
a) numărul deciziei şi data adoptării;
b) numele şi prenumele medicului stomatolog;
c) numărul din Registrul unic al medicilor stomatologi din România;
d) măsura adoptată şi durata acesteia;
e) data intrării în vigoare a măsurii;
f) temeiul legal al adoptării soluţiei de către biroul executiv;
g) informaţiile prevăzute la alin. (3)-(5);
h) numele, prenumele, semnătura preşedintelui şi ştampila colegiului teritorial.
(3) În cadrul deciziei se va face menţiune cu privire la faptul că:
a) dreptul de exercitare a profesiei de medic stomatolog este suspendat până la achitarea integrală a amenzii stabilite prin decizie a comisiei de disciplină a CMSR, rămasă definitivă;
b) încetarea măsurii de suspendare a dreptului de exercitare a profesiei poate fi dispusă prin decizia biroului executiv, la cererea medicului stomatolog, după comunicarea dovezii de achitare a amenzii;
c) exercitarea profesiei de medic stomatolog pe durata suspendării dreptului de exercitare a profesiei reprezintă abatere disciplinară gravă conform art. 28 din Codul deontologic al medicului stomatolog, adoptat prin Decizia Adunării generale naţionale a CMSR nr. 6/1AGN/2021.
(4) Decizia biroului executiv poate fi contestată la Biroul executiv naţional în termen de 15 zile de la comunicare.
(5) Contestaţia se depune la colegiul teritorial a cărui decizie este atacată, sub sancţiunea anulării.
(6) Dispoziţiile art. 7 alin. (4) din Decizie sunt aplicabile.
ART. 46
La cererea medicului stomatolog, al cărei model este prevăzut în anexa nr. 3, în cazul în care se face dovada achitării integrale a amenzii, biroul executiv dispune, prin decizie, încetarea suspendării dreptului de exercitare a profesiei de medic stomatolog pentru neachitarea amenzii stabilite de comisiile de disciplină ale CMSR, în termen de cel mult 5 zile lucrătoare de la data comunicării cererii.
ART. 47
(1) Decizia prin care s-a soluţionat cererea prevăzută la art. 46 va conţine obligatoriu următoarele elemente:
a) numărul deciziei şi data adoptării;
b) numele şi prenumele medicului stomatolog;
c) numărul din Registrul unic al medicilor stomatologi din România;
d) soluţia adoptată;
e) data intrării în vigoare a încetării suspendării calităţii de membru al CMSR sau, după caz, motivul respingerii cererii;
f) temeiul legal al adoptării soluţiei de către biroul executiv;
g) informaţiile prevăzute la alin. (2) şi (3);
h) numele, prenumele, semnătura preşedintelui şi ştampila colegiului teritorial.
(2) Decizia biroului executiv poate fi contestată la Biroul executiv naţional în termen de 15 zile de la comunicare.
(3) Contestaţia se depune la colegiul teritorial a cărui decizie este atacată, sub sancţiunea anulării.
(4) Dispoziţiile art. 7 alin. (4) din Decizie sunt aplicabile.
CAP. III
Dispoziţii finale
ART. 48
Anexele nr. 1-3 fac parte integrantă din prezenta procedură.
ANEXA 1
la procedura de suspendare
Către
Biroul executiv al Colegiului Medicilor Stomatologi ......................................................
CERERE
de suspendare a calităţii de membru al CMSR
I. Subsemnatul/Subsemnata, ..................................., nr. registru unic ................, domiciliat/ă sau, după caz, cu reşedinţa în ..................................., str. .................. nr. ......, bl. ....., sc. ....., et. ......., ap. ......., sectorul/judeţul ............................, telefon ................................., e-mail ..........................................., (dacă este cazul) prin* ..................................................., telefon ..........................., e-mail ......................................., conform [ ] procurii notariale/[ ] împuternicirii avocaţiale,
* Se precizează numele şi prenumele reprezentantului şi se ataşează dovada calităţii de reprezentant.
solicit aprobarea suspendării calităţii de membru al Colegiului Medicilor Stomatologi din România (CMSR) începând cu data de ........................, pentru următorul motiv:
[ ] concediu de maternitate;
[ ] concediu paternal;
[ ] concediu pentru creşterea copilului de până la 2 ani sau, în cazul copilului cu handicap, până la împlinirea vârstei de 3 ani;
[ ] apariţia unei stări de incompatibilitate prevăzute de lege;
[ ] rezidenţă temporară pe teritoriul altui stat;
[ ] alte motive obiective care determină imposibilitatea exercitării profesiei de medic stomatolog, respectiv pentru ..............................................................
II. Ataşez următoarele documente justificative:
..........................................................................................
III. Solicit comunicarea notificărilor prin (Se alege doar una dintre modalităţi.):
A. [ ] mijloace electronice, la adresa de e-mail ...........................................................................
B. [ ] poştă:
1. [ ] la adresa de domiciliu/reşedinţă;
2. [ ] la .....(numele şi prenumele/denumirea)......., localitatea ......................, str. ..................... nr. ....., bl. ...., sc. ...., et. ...., ap. ......., sectorul/judeţul ........................ .
IV. Solicit comunicarea deciziei biroului executiv (Se alege doar una dintre modalităţi.):
[ ] la sediul colegiului teritorial;
[ ] prin mijloace electronice, la adresa de e-mail .........................................;
[ ] prin poştă, la adresa: [ ] de domiciliu/reşedinţă/[ ] prevăzută la pct. III lit. B subpct. 2.
Data ........./........./..................
Semnătura
NOTĂ:
Datele dumneavoastră personale sunt prelucrate de Colegiul Medicilor Stomatologi din România (CMSR) şi de colegiile teritoriale în scopul soluţionării cererii şi al îndeplinirii atribuţiilor corpului profesional, în baza prevederilor Legii nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, ale Regulamentului de organizare şi funcţionare a CMSR, adoptat prin Decizia Adunării generale naţionale a Colegiului Medicilor Stomatologi din România nr. 1/1AGN/2024, şi ale Codului deontologic al medicului stomatolog, adoptat prin Decizia Adunării generale naţionale a Colegiului Medicilor Stomatologi din România nr. 6/1AGN/2021, precum şi ale Deciziei Consiliului naţional nr. 18/2CN/2024 pentru aprobarea procedurilor de transfer în alt colegiu teritorial, de suspendare a calităţii de membru sau a dreptului de exercitare a profesiei şi de constatare a încetării calităţii de membru. În vederea realizării acestui scop, datele cu caracter personal pot fi dezvăluite unor terţi, în condiţiile prevăzute de lege. Datele sunt stocate pe perioada prevăzută de lege sau până la îndeplinirea scopului pentru care au fost colectate. Vă puteţi exercita drepturile de acces la date, de rectificare, ştergere, restricţionare, de opoziţie în conformitate cu dispoziţiile Regulamentului general privind protecţia datelor (RGPD), precum şi dreptul de a depune o plângere la Autoritatea Naţională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal pentru modul de soluţionare a cererilor de exercitare a acestor drepturi. Pentru mai multe informaţii puteţi accesa www.cmsr.ro.
ANEXA 2
la procedura de suspendare
Către
Biroul executiv al Colegiului Medicilor Stomatologi ......................................................
CERERE
de reluare a calităţii de membru al CMSR
I. Subsemnatul/Subsemnata, ........................................, nr. registru unic ........................, domiciliat/ă sau, după caz, cu reşedinţa în ..................................., str. .......................... nr. ......, bl. ....., sc. ....., et. ......., ap. ......., sectorul/judeţul ......................., telefon ..............................., e-mail ..........................., (dacă este cazul) prin* ....................., telefon ............................., e-mail ......................................., conform [ ] procurii notariale/[ ] împuternicirii avocaţiale,
* Se precizează numele şi prenumele reprezentantului şi se ataşează dovada calităţii de reprezentant.
solicit aprobarea reluării calităţii de membru al CMSR începând cu ....../....../............. .
Menţionez că îndeplinesc toate celelalte condiţii prevăzute de lege pentru exercitarea profesiei de medic stomatolog.
II. Ataşez următoarele documente justificative:
...............................................................................................
III. Solicit comunicarea notificărilor prin:
(Se alege doar una dintre modalităţi.):
A. [ ] mijloace electronice, la adresa de e-mail ..........................................
B. [ ] poştă:
1. [ ] la adresa de domiciliu/reşedinţă;
2. [ ] la ........(numele şi prenumele/denumirea)......., localitatea .........................., str. ...................... nr. ....., bl. ...., sc. ...., et. ...., ap. ....., sectorul/judeţul ............................. .
IV. Solicit comunicarea deciziei biroului executiv:
(Se alege doar una dintre modalităţi.)
[ ] la sediul colegiului teritorial;
[ ] prin mijloace electronice, la adresa de e-mail ................................................;
[ ] prin poştă, la adresa: [ ] de domiciliu/reşedinţă/[ ] prevăzută la pct. III lit. B subpct. 2.
Data ........./........./..................
Semnătura
NOTĂ:
Datele dumneavoastră personale sunt prelucrate de Colegiul Medicilor Stomatologi din România (CMSR) şi de colegiile teritoriale în scopul soluţionării cererii şi al îndeplinirii atribuţiilor corpului profesional, în baza prevederilor Legii nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, ale Regulamentului de organizare şi funcţionare a CMSR, adoptat prin Decizia Adunării generale naţionale a Colegiului Medicilor Stomatologi din România nr. 1/1AGN/2024, şi ale Codului deontologic al medicului stomatolog, adoptat prin Decizia Adunării generale naţionale a Colegiului Medicilor Stomatologi din România nr. 6/1AGN/2021, precum şi ale Deciziei Consiliului naţional nr. 18/2CN/2024 pentru aprobarea procedurilor de transfer în alt colegiu teritorial, de suspendare a calităţii de membru sau a dreptului de exercitare a profesiei şi de constatare a încetării calităţii de membru. În vederea realizării acestui scop, datele cu caracter personal pot fi dezvăluite unor terţi, în condiţiile prevăzute de lege. Datele sunt stocate pe perioada prevăzută de lege sau până la îndeplinirea scopului pentru care au fost colectate. Vă puteţi exercita drepturile de acces la date, de rectificare, ştergere, restricţionare, de opoziţie în conformitate cu dispoziţiile Regulamentului general privind protecţia datelor (RGPD), precum şi dreptul de a depune o plângere la Autoritatea Naţională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal pentru modul de soluţionare a cererilor de exercitare a acestor drepturi. Pentru mai multe informaţii puteţi accesa www.cmsr.ro.
ANEXA 3
la procedura de suspendare
Către
Biroul executiv al Colegiului Medicilor Stomatologi ........................
CERERE
I. Subsemnatul/Subsemnata, .................................., nr. registru unic ...................., domiciliat/ă sau, după caz, cu reşedinţa în ............................., str. ......................... nr. ...., bl. ..., sc. ...., et. ....., ap. ....., sectorul/judeţul .................................., telefon ............................, e-mail ..................................., (dacă este cazul) prin* ......................................, telefon .................................., e-mail ..........................................., conform \u-3985? procurii notariale/\u-3985? împuternicirii avocaţiale, solicit aprobarea încetării suspendării dreptului de exercitare a profesiei de medic stomatolog, măsură dispusă prin Decizia biroului executiv nr. ........./.................... .
* Se precizează numele şi prenumele reprezentantului şi se ataşează dovada calităţii de reprezentant.
Menţionez că îndeplinesc toate celelalte condiţii prevăzute de lege pentru exercitarea profesiei de medic stomatolog.
II. Ataşez următoarele documente justificative:
[ ] dovada achitării cotizaţiei de membru şi/sau a penalităţilor datorate CMSR;
[ ] dovada realizării numărului minim de credite de educaţie medicală continuă;
[ ] dovada încetării situaţiei de incompatibilitate;
[ ] dovada de încheiere a asigurării de răspundere civilă profesională;
[ ] dovada achitării integrale a amenzii;
[ ] alte înscrisuri .........................................................................
III. Solicit comunicarea notificărilor prin:
(Se alege doar una dintre modalităţi.):
A. [ ] mijloace electronice, la adresa de e-mail ...............................................................
B. [ ] poştă:
1. [ ] la adresa de domiciliu/reşedinţă;
2. [ ] la ......(numele şi prenumele/denumirea)......., localitatea ........................., str. .................... nr. ...., bl. ...., sc. ...., et. ....., ap. ......., sectorul/judeţul .....................
IV. Solicit comunicarea deciziei biroului executiv:
(Se alege doar una dintre modalităţi.)
[ ] la sediul colegiului teritorial;
[ ] prin mijloace electronice, la adresa de e-mail ......................................;
[ ] prin poştă, la adresa: [ ] de domiciliu/reşedinţă/[ ] prevăzută la pct. III lit. B subpct. 2.
Data ........./........./..................
Semnătura
NOTĂ:
Datele dumneavoastră personale sunt prelucrate de Colegiul Medicilor Stomatologi din România (CMSR) şi de colegiile teritoriale în scopul soluţionării cererii şi al îndeplinirii atribuţiilor corpului profesional, în baza prevederilor Legii nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, ale Regulamentului de organizare şi funcţionare a CMSR, adoptat prin Decizia Adunării generale naţionale a Colegiului Medicilor Stomatologi din România nr. 1/1AGN/2024, şi ale Codului deontologic al medicului stomatolog, adoptat prin Decizia Adunării generale naţionale a Colegiului Medicilor Stomatologi din România nr. 6/1AGN/2021, precum şi ale Deciziei Consiliului naţional nr. 18/2CN/2024 pentru aprobarea procedurilor de transfer în alt colegiu teritorial, de suspendare a calităţii de membru sau a dreptului de exercitare a profesiei şi de constatare a încetării calităţii de membru. În vederea realizării acestui scop, datele cu caracter personal pot fi dezvăluite unor terţi, în condiţiile prevăzute de lege. Datele sunt stocate pe perioada prevăzută de lege sau până la îndeplinirea scopului pentru care au fost colectate. Vă puteţi exercita drepturile de acces la date, de rectificare, ştergere, restricţionare, de opoziţie în conformitate cu dispoziţiile Regulamentului general privind protecţia datelor (RGPD), precum şi dreptul de a depune o plângere la Autoritatea Naţională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal pentru modul de soluţionare a cererilor de exercitare a acestor drepturi. Pentru mai multe informaţii puteţi accesa www.cmsr.ro.
------
Newsletter GRATUIT
Aboneaza-te si primesti zilnic Monitorul Oficial pe email
Comentarii
Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect: