Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
──────────
Aprobată prin ORDINUL nr. 40 din 7 martie 2022, publicat în Monitorul oficial, Partea I, nr. 239 din 10 martie 2022.
──────────
ART. 1
Prezenta procedură reglementează procedura de selecţie a candidaţilor care vor fi numiţi membri ai Comisiei de audiere în temeiul art. 66 alin. (1) şi (3) din Legea nr. 310/2021 privind prevenirea şi combaterea dopajului în sport.
ART. 2
(1) Agenţia Naţională Anti-Doping, denumită în continuare ANAD, stabileşte calendarul desfăşurării procedurii de selecţie şi anunţă pe site-ul propriu şi într-un ziar de largă circulaţie naţională organizarea selecţiei membrilor Comisiei de audiere în termen de 5 zile lucrătoare de la data publicării prezentei proceduri în Monitorul Oficial al României, Partea I.
(2) Anunţul va cuprinde bibliografia, tematica de selecţie şi modul de desfăşurare a interviului de selecţie.
ART. 3
(1) Persoanele care doresc să devină membri ai Comisiei de audiere vor depune la sediul ANAD din bd. Basarabia nr. 37-39, sectorul 2, Bucureşti, un dosar care trebuie să cuprindă:
a) înscrisurile necesare care să dovedească îndeplinirea criteriilor prevăzute la art. 66 alin. (2) din Legea nr. 310/2021 privind prevenirea şi combaterea dopajului în sport, în copie;
b) declaraţie pe propria răspundere sub sancţiunea prevăzută de art. 326 din Codul penal că nu deţin calităţi, demnităţi sau funcţii de natură a genera o stare de incompatibilitate cu calitatea de membru al Comisiei de audiere;
c) cazier judiciar sau declaraţie pe propria răspundere sub sancţiunea prevăzută de art. 326 din Codul penal că nu au săvârşit infracţiuni cu intenţie.
(2) Copiile prevăzute la alin. (1) lit. a) se certifică de către secretariatul Comisiei de selecţie pe baza documentelor originale prezentate.
ART. 4
Dosarul de selecţie se depune în termen de 7 zile lucrătoare de la data afişării pe site-ul Agenţiei Naţionale AntiDoping.
ART. 5
(1) Selecţia candidaţilor se realizează de către o comisie de selecţie constituită prin ordin al preşedintelui ANAD din 5 membri din mediul academic şi universitar, cu experienţă de minimum 5 ani în domeniul juridic, medical, al ştiinţelor naturii şi sport, desemnaţi de următoarele instituţii:
a) Universitatea Bucureşti;
b) Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila“;
c) Universitatea Naţională de Educaţie Fizică şi Sport;
d) Universitatea Politehnică Bucureşti;
e) Institutul de Cercetări Juridice al Academiei Române;
f) alte instituţii din mediul academic şi universitar.
(2) Dispoziţiile alin. (1) se aplică şi pentru constituirea Comisiei de soluţionare a contestaţiilor.
(3) Pentru fiecare comisie vor fi desemnaţi câte doi membri supleanţi.
(4) Pentru fiecare comisie va fi desemnat un preşedinte dintre membrii acesteia prin actul de constituire a comisiei.
(5) Secretariatul comisiilor şi resursele necesare organizării şi desfăşurării procedurii de selecţie se asigură de către ANAD.
(6) Lucrările Comisiei de selecţie şi ale Comisiei de soluţionare a contestaţiilor se consemnează într-un proces verbal întocmit de secretariat, semnat de către membrii comisiilor şi de către persoanele care asigură secretariatul.
(7) Nu pot fi membri ai Comisiei de selecţie sau ai Comisiei de soluţionare a contestaţiilor persoanele care:
a) se află în raporturi ierarhice directe cu candidaţii pe care urmează să îi examineze, respectiv cu candidaţii care formulează contestaţii;
b) sunt soţi, rude sau afini până la gradul 4 inclusiv cu candidaţii pe care urmează să îi examineze, respectiv cu candidaţii care formulează contestaţii.
(8) În situaţia în care se constată existenţa vreunuia dintre cazurile prevăzute la alin. (7), acesta va fi înlocuit de un membru supleant.
ART. 6
Procedura de selecţie se desfăşoară în două etape:
a) etapa I - Comisia de selecţie procedează la analizarea dosarelor înregistrate şi verifică îndeplinirea criteriilor prevăzute la art. 66 alin. (2) din Legea nr. 310/2021 privind prevenirea şi combaterea dopajului în sport;
b) etapa a II-a - candidaţii admişi după prima etapă vor susţine un interviu în prezenţa Comisiei de selecţie pe baza bibliografiei şi tematicii anunţate, în termen de maximum 3 zile lucrătoare de la comunicarea rezultatelor finale ale primei etape.
ART. 7
(1) Comisia de selecţie va comunica rezultatul verificărilor efectuate în etapa I, cu menţiunea „Admis“ sau „Respins“, şi va motiva respingerea dosarelor pentru fiecare candidat în parte.
(2) Candidaţii ale căror dosare au fost respinse pot formula contestaţie la Comisia de soluţionare a contestaţiilor în termen de 24 de ore de la data afişării rezultatelor.
(3) Contestaţiile formulate de către candidaţii respinşi în etapa I a selecţiei prevăzute la alin. (2) se soluţionează în termen de maximum 3 zile de la înregistrarea acestora la ANAD.
(4) Comisia de soluţionare a contestaţiilor va comunica rezultatul modului de soluţionare a contestaţiei cu menţiunea „Admis“ sau „Respins“ şi va motiva respingerea contestaţiilor pentru fiecare candidat în parte.
ART. 8
(1) După soluţionarea contestaţiilor formulate în urma încheierii etapei I, candidaţii admişi urmează să susţină interviul.
(2) Pentru etapa susţinerii interviului, Comisia de selecţie acordă punctajul pentru fiecare candidat în parte.
(3) Punctajul maxim ce se poate acorda este de 100 de puncte.
(4) Pentru a fi admişi, candidaţii trebuie să obţină minimum 80 de puncte.
(5) Rezultatele obţinute după susţinerea interviului se afişează cu menţiunea „Admis“/„Respins“ la sediul ANAD, în ordinea descrescătoare a punctajului obţinut şi pe pagina de internet a instituţiei - www.anad.gov.ro - după încheierea etapei a II-a.
ART. 9
(1) Candidaţii respinşi în etapa a II-a au dreptul de a formula contestaţie în termen de 24 de ore de la data afişării rezultatelor.
(2) Contestaţiile formulate de către candidaţii respinşi în etapa a II-a a selecţiei se soluţionează în termen de maximum 3 zile de la data înregistrării acestora la ANAD.
(3) Comisia de soluţionare a contestaţiilor admite contestaţia în situaţiile în care:
a) nu s-au respectat tematica şi bibliografia anunţate;
b) constată că există o diferenţă mai mare de 10 puncte între punctajul acordat de Comisia de selecţie şi punctajul acordat de Comisia de soluţionare a contestaţiilor.
(4) În cazul admiterii contestaţiei, etapa a II-a a selecţiei se va desfăşura în faţa Comisiei de soluţionare a contestaţiilor, care va stabili punctajul final al candidatului a cărui contestaţie a fost admisă.
(5) Dispoziţiile art. 8 alin. (4) se aplică în mod corespunzător.
ART. 10
Soluţionarea contestaţiilor formulate de candidaţi se realizează cu respectarea prezentei proceduri de către Comisia de soluţionare a contestaţiilor.
ART. 11
(1) Rezultatele modului de soluţionare a contestaţiilor atât pentru etapa I, cât şi pentru etapa a II-a a selecţiei candidaţilor, precum şi rezultatele necontestate sunt definitive.
(2) Sunt declaraţi admişi candidaţii care promovează interviul, în ordinea descrescătoare a punctajului obţinut, în limita numărului de membri ai Comisiei de audiere, următorii pe listă care au obţinut peste 80 de puncte fiind declaraţi membri supleanţi ai Comisiei de audiere.
ART. 12
Rezultatele finale ale procedurii de selecţie se afişează la sediul ANAD şi pe pagina de internet a instituţiei - www.anad.gov.ro.
ART. 13
Preşedintele ANAD dispune prin ordin numirea candidaţilor selectaţi ca membri ai Comisiei de audiere cu respectarea dispoziţiilor art. 66 alin. (1) din Legea nr. 310/2021, în termen de 30 de zile de la data validării rezultatelor selecţiei membrilor Comisiei de audiere.
-----
Newsletter GRATUIT
Aboneaza-te si primesti zilnic Monitorul Oficial pe email
Comentarii
Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect: