Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
PRECIZARI din 7 aprilie 2005 privind stabilirea limitelor preturilor pentru principalele bunuri consumptibile rechizitionabile
ART. 1 În sensul prezentelor precizãri, termenii şi expresiile de mai jos au urmãtorul înţeles: a) bunuri consumptibile - lucrurile a cãror folosinţã presupune distrugerea lor la prima întrebuinţare, precum şi anumite lucruri de micã valoare care pot face obiectul unor acte de folosinţã repetate stabilite de cãtre Comisia Centralã de Rechiziţii, cuprinse în Nomenclatorul cu produse şi servicii pentru apãrare; b) SPMP - situaţia cu preţurile medii de producţie, elaboratã de Institutul Naţional de Statisticã şi pusã la dispoziţie Oficiului Central de Stat pentru Probleme Speciale pe bazã de convenţie; c) SPMC - situaţia cu preţurile medii de consum, elaboratã de Institutul Naţional de Statisticã şi pusã la dispoziţie Oficiului Central de Stat pentru Probleme Speciale pe bazã de convenţie; d) cota forfetarã de adaos comercial - cota procentualã diferenţiatã pe verigile comerciale şi categorii de bunuri consumptibile. ART. 2 (1) Limitele preţurilor pentru principalele bunuri consumptibile rechiziţionabile se propun de comisiile mixte de rechiziţii şi se stabilesc de cãtre Comisia Centralã de Rechiziţii. (2) Aceste limite se estimeazã de cãtre Comisia Centralã de Rechiziţii conform procedurii prevãzute în cadrul prezentelor precizãri, având la bazã SPMP şi SPMC. ART. 3 În vederea propunerii limitelor preţurilor pentru principalele bunuri consumptibile rechiziţionabile se procedeazã dupã cum urmeazã: a) la agenţii economici producãtori se estimeazã: - pe baza SPMP, la care se adaugã taxa pe valoarea adãugatã; - în cazul produselor care nu se regãsesc în SPMP, se foloseşte SPMC, deducându-se o cotã forfetarã, mediu estimatã, de adaos comercial; b) la agenţii comercianţi cu ridicata sau cu amãnuntul se estimeazã: - în condiţiile prevãzute pentru agenţii economici producãtori, la care se adaugã o cotã mediu estimatã de adaos comercial şi taxa pe valoarea adãugatã. ART. 4 Pentru stabilirea limitelor preţurilor se folosesc: a) datele din SPMP şi SPMC pentru anul anterior; b) indicii curenţi ai preţurilor de producţie şi de consum, stabiliţi de Institutul Naţional de Statisticã, pentru dimensionare şi actualizare; c) preţurile de pe piaţã identificate de cãtre secretariatele tehnice ale comisiilor mixte de rechiziţii, în cazul produselor care nu se regãsesc în SPMP şi SPMC, cuprinse într-o listã întocmitã de secretariatul tehnic permanent al Comisiei Centrale de Rechiziţii. ART. 5 (1) Propunerile limitelor preţurilor pentru bunurile consumptibile se transmit de cãtre comisiile mixte de rechiziţii, anual, pânã la data de 30 septembrie. (2) Secretariatul tehnic permanent al Comisiei Centrale de Rechiziţii centralizeazã propunerile limitelor preţurilor, pe care le transmite spre avizare organizaţiilor patronale competente. (3) Cotele mediu estimate de adaos comercial se dimensioneazã pe baza datelor furnizate de organizaţiile patronale competente şi sunt avizate de Direcţia pentru comerţ interior din cadrul Agenţiei Naţionale pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii şi Cooperaţie. (4) Dupã obţinerea avizului consultativ, Secretariatul tehnic permanent elaboreazã proiectul listei cu preţurile principalelor bunuri consumptibile rechiziţionabile necesare estimãrii fondurilor folosite la plata despãgubirilor acestora, pe care îl supune spre aprobare Comisiei Centrale de Rechiziţii pânã la sfârşitul primului trimestru al fiecãrui an.
________________
Newsletter GRATUIT
Aboneaza-te si primesti zilnic Monitorul Oficial pe email