Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDONANTA nr. 92 din 26 august 1998  pentru acceptarea de catre Romania a Proiectului celui de-al 4-lea Amendament la Statutul Fondului Monetar International, aprobat prin Rezolutia Consiliului Guvernatorilor nr. 52-4 din 23 septembrie 1997    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ORDONANTA nr. 92 din 26 august 1998 pentru acceptarea de catre Romania a Proiectului celui de-al 4-lea Amendament la Statutul Fondului Monetar International, aprobat prin Rezolutia Consiliului Guvernatorilor nr. 52-4 din 23 septembrie 1997

EMITENT: GUVERNUL
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 318 din 28 august 1998

În temeiul prevederilor art. 107 alin. (1) şi (3) din Constituţia României, precum şi ale <>art. 1 pct. 1 lit. o) din Legea nr. 148/1998 privind abilitarea Guvernului de a emite ordonanţe,

Guvernul României emite urmãtoarea ordonanta:

ART. 1
Se accepta Proiectul celui de-al 4-lea Amendament la Statutul Fondului Monetar Internaţional, aprobat prin Rezoluţia Consiliului Guvernatorilor nr. 52-4 din 23 septembrie 1997 privind alocarea specialã unica de drepturi speciale de tragere.
ART. 2
Guvernul României este autorizat sa notifice secretarului Fondului Monetar Internaţional acceptarea de cãtre România a Proiectului celui de-al 4-lea Amendament la Statutul Fondului Monetar Internaţional.


PRIM-MINISTRU
RADU VASILE

Contrasemneazã:
----------------
Ministrul finanţelor,
Daniel Daianu

p. Guvernatorul Bãncii
Naţionale a României,
Emil Ghizari

p. Ministrul afacerilor externe,
Mihai Ungureanu,
secretar de stat


PROIECTUL*)
celui de-al 4-lea Amendament la Statutul Fondului Monetar Internaţional

------------
*) Traducere


Guvernele, în numele cãrora prezentul statut este semnat, convin cele ce urmeazã:

1. Textul articolului XV, secţiunea 1, se va modifica şi va avea urmãtorul cuprins:
"a) Pentru a rãspunde necesitãţii, dacã şi atunci când este cazul, de a se suplimenta activele de rezerva existente, Fondul este autorizat sa aloce drepturi speciale de tragere, în conformitate cu prevederile art. XVIII, membrilor care sunt participanţi la Departamentul drepturilor speciale de tragere.
b) În plus, Fondul va aloca drepturi speciale de tragere membrilor care sunt participanţi la Departamentul drepturilor speciale de tragere în conformitate cu prevederile anexei M."


ANEXA M

ALOCARE UNICA SPECIALĂ DE DREPTURI SPECIALE DE TRAGERE

1. Sub rezerva prevederilor de la pct. 4 de mai jos, fiecare membru care la data de 19 septembrie 1997 era participant la Departamentul drepturilor speciale de tragere va primi - în cea de-a 30-a zi urmãtoare datei intrãrii în vigoare a celui de-al 4-lea amendament al acestui statut - o alocare de drepturi speciale de tragere într-o suma care va face ca alocarea cumulatã neta de drepturi speciale sa fie egala cu 29,315788813% din cota existenta la 19 septembrie 1997, cu condiţia ca pentru participanţii ale cãror cote nu au fost ajustate - asa cum s-a propus în Rezoluţia nr. 45-2 a Consiliului Guvernatorilor - calculele se vor face pe baza cotelor propuse în acea rezoluţie.
2. a) Sub rezerva prevederilor de la pct. 4 de mai jos, fiecare ţara care a devenit (devine) participant la Departamentul drepturilor speciale de tragere dupã data de 19 septembrie 1997, dar în decurs de 3 luni de la data de când a devenit membra a Fondului, va primi o alocatie de drepturi speciale de tragere într-o suma calculatã în conformitate cu prevederile lit. b) şi c) de mai jos, în cea de-a 30-a zi de la cea mai tarzie din urmãtoarele date:
(i) data la care noua ţara membra a devenit participanta la Departamentul drepturilor speciale de tragere, sau (ii) data intrãrii în vigoare a celui de-al 4-lea amendament al acestui statut.
b) În scopurile prevãzute la lit a) de mai sus, fiecare participant va primi o suma de drepturi speciale de tragere, care va face ca alocarea cumulatã neta a participantului sa fie egala cu 29,315788813% din cota sa existenta la data la care membrul a devenit participant la Departamentul drepturilor speciale de tragere, procent ajustat astfel:
(i) în primul rând, prin multiplicarea lui 29,315788813% cu raportul dintre totalul cotelor participanţilor descrisi la lit. c) de mai jos, calculat în conformitate cu prevederile pct. 1 de mai sus, şi totalul cotelor participanţilor respectivi la data la care ţara membra devine participanta la Departamentul drepturilor speciale de tragere, şi
(ii) în al doilea rând, prin multiplicarea produsului de la pct. (i) de mai sus cu raportul dintre totalul sumei alocarilor cumulate nete de drepturi speciale de tragere primite în baza art. XVIII de cãtre participanţii descrisi la lit. c) de mai jos la data la care ţara membra devine participanta la Departamentul drepturilor speciale de tragere, la care se adauga alocarile primite de participanţii respectivi în baza pct. 1 de mai sus, şi totalul sumei alocarilor cumulate nete de drepturi speciale de tragere primite în baza art. XVIII de cãtre participanţii respectivi la data de 19 septembrie 1997, la care se adauga alocarile primite de participanţii respectivi în baza pct. 1 de mai sus.
c) Pentru scopurile ajustarilor care urmeazã a fi fãcute în conformitate cu prevederile lit. b) de mai sus, participanţii la Departamentul drepturilor speciale de tragere vor fi membrii care la data de 19 septembrie 1997 sunt participanţi şi: (i) continua sa fie participanţi la Departamentul drepturilor speciale de tragere la data la care ţara membra devine participanta la Departamentul drepturilor speciale de tragere, şi (ii) au primit toate alocarile fãcute de Fond dupã data de 19 septembrie 1997.
3. a) Sub rezerva prevederilor pct. 4 de mai jos, dacã Republica Federala a Iugoslaviei (Serbia şi Muntenegru) succede în a fi membra a Fondului şi participanta la Departamentul drepturilor speciale de tragere al fostei Republici Socialiste Federative a Iugoslaviei, în conformitate cu termenii şi condiţiile Deciziei Consiliului Executiv nr. 10.237 - (92/150), adoptatã la 14 decembrie 1992, ea va primi o alocare de drepturi speciale de tragere într-o suma calculatã în conformitate cu prevederile lit. b) de mai jos, în cea de-a 30-a zi urmãtoare celei mai întârziate date, şi anume; (i) data la care Republica Federala a Iugoslaviei (Serbia şi Muntenegru) devine succesoare a calitãţii de membru la Fond şi în participarea la Departamentul drepturilor speciale de tragere, în conformitate cu termenii şi condiţiile Deciziei Consiliului Executiv nr. 10.237 - (92/150), sau (ii) data intrãrii în vigoare a celui de-al 4-lea amendament al acestui statut.
b) Pentru scopurile de la lit. a) de mai sus, Republica Federala a Iugoslaviei va primi o suma de drepturi speciale de tragere care va face ca alocarea sa cumulatã neta sa fie egala cu 29,315788813% din cota propusã şi, în baza paragrafului 3 c) al Deciziei Consiliului Executiv nr. 10.237 - (92/150), ajustata în conformitate cu prevederile pct. 2b) (ii) şi, respectiv, lit. c) de mai sus, la data la care Republica Federala a Iugoslaviei (Serbia şi Muntenegru) va fi indreptatita la o alocare în baza prevederilor lit. a) de mai sus.
4. Fondul nu va aloca drepturi speciale de tragere în baza acestei anexe acelor participanţi care notifica Fondului, în scris, înainte de data alocãrii, dorinta lor de a nu primi alocarea.
5. a) Dacã, la data la care unui participant i se face o alocare în baza prevederilor pct. 1, 2 sau 3, participantul are obligaţii restante fata de Fond, drepturile speciale de tragere astfel alocate vor fi depozitate şi pãstrate într-un cont de garanţie blocat din cadrul Departamentului drepturilor speciale de tragere şi vor fi eliberate participantului la data achitãrii tuturor obligaţiilor sale restante fata de Fond.
b) Drepturile speciale de tragere deţinute în contul de garanţie blocat nu sunt disponibile pentru nici un fel de utilizare şi nu vor fi incluse în nici un calcul al alocarilor sau disponibilitãţilor de drepturi speciale de tragere pentru scopurile statutului, cu excepţia calculelor efectuate în baza acestei anexe. Dacã drepturile speciale de tragere alocate unui participant sunt deţinute într-un cont de garanţie blocat, atunci când participantul înceteazã participarea sa la Departamentul drepturilor speciale de tragere sau când se hotãrãşte sa se lichideze Departamentul drepturilor speciale de tragere, aceste drepturi speciale de tragere vor fi anulate.
c) Pentru scopurile acestui paragraf, obligaţiile restante cãtre Fond constau din rascumparari şi dobânzi restante în contul de resurse generale, rate şi dobânzi restante privind împrumuturile din contul special de plati, dobânzi şi taxe de administrare restante în Departamentul drepturilor speciale de tragere şi angajamente restante fata de Fond, în calitatea acestuia de mandatar.
d) Cu excepţia prevederilor acestui paragraf, principiul separarii între Departamentul general şi Departamentul drepturilor speciale de tragere şi caracterul necondiţionat al drepturilor speciale de tragere ca active de rezerva va fi menţinut.


REZOLUŢIA F.M.I. Nr. 52-4 din 23 septembrie 1997
privind alocarea specialã unica de DST - Proiectul celui de-al 4-lea amendament la statut


Având în vedere initiativa adresatã Consiliului directorilor executivi, de cãtre Comitetul Interimar al Consiliului Guvernatorilor, de a propune un amendament la Statutul F.M.I., care sa prevadã o alocare specialã unica de DST pentru a permite tuturor participanţilor la Departamentul drepturilor speciale de tragere primirea unei pãrţi echitabile de alocari cumulate de DST, şi
având în vedere propunerea facuta de Consiliul Executiv pentru un astfel de amendament, precum şi raportul, în aceasta privinta, pregãtit de consiliu,
Consiliul Guvernatorilor, luând nota de numitul raport al Consiliului Executiv, hotãrãşte, prin prezenta, ca urmare, ca:
1. Propunerile pentru modificãri (Proiectul celui de-al 4-lea amendament), care sunt anexate la aceasta rezoluţie şi urmeazã a fi încorporate în statut, sunt aprobate.
2. Secretarul Fondului este indrumat de a intreba, prin scrisoare circulara, telegrama sau alt mijloc rapid de comunicare, pe toţi membrii Fondului, dacã ei accepta în conformitate cu prevederile art. XXVIII din statut Proiectul celui de-al 4-lea amendament.
3. Scrisoarea circulara, telegrama sau alt mijloc de comunicare ce urmeazã a se transmite tuturor membrilor, conform pct. 2 de mai sus, va specifica faptul ca Proiectul celui de-al 4-lea amendament va intra în vigoare pentru toţi membrii, la data la care Fondul va certifica, printr-o comunicare oficialã adresatã tuturor membrilor, ca trei cincimi din numãrul total al membrilor, având 85% din totalul puterii de vot, au acceptat modificãrile.

-------------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016