Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDONANTA nr. 9 din 21 ianuarie 2005  privind cresterile salariale ce se vor acorda in anul 2005 personalului bugetar salarizat potrivit   Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 24/2000 privind sistemul de stabilire a salariilor de baza pentru personalul contractual din sectorul bugetar si personalului salarizat potrivit anexelor nr. II si III la   Legea nr. 154/1998 privind sistemul de stabilire a salariilor de baza in sectorul bugetar si a indemnizatiilor pentru persoane care ocupa functii de demnitate publica    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ORDONANTA nr. 9 din 21 ianuarie 2005 privind cresterile salariale ce se vor acorda in anul 2005 personalului bugetar salarizat potrivit Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 24/2000 privind sistemul de stabilire a salariilor de baza pentru personalul contractual din sectorul bugetar si personalului salarizat potrivit anexelor nr. II si III la Legea nr. 154/1998 privind sistemul de stabilire a salariilor de baza in sectorul bugetar si a indemnizatiilor pentru persoane care ocupa functii de demnitate publica

EMITENT: GUVERNUL
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 97 din 28 ianuarie 2005

În temeiul art. 108 din Constituţia României, republicatã, şi al <>art. 1 pct. IV.1 şi 2 din Legea nr. 602/2004 privind abilitarea Guvernului de a emite ordonanţe,

Guvernul României adoptã prezenta ordonanţã.

CAP. I
Majorarea salariilor de bazã

ART. 1
(1) Limita minimã şi limita maximã a salariilor de bazã prevãzute în <>Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 24/2000 privind sistemul de stabilire a salariilor de bazã pentru personalul contractual din sectorul bugetar, aprobatã prin <>Legea nr. 383/2001 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare, se majoreazã începând cu luna octombrie 2005 cu procentele prevãzute în anexa nr. VII.
(2) Prevederile alin. (1) se aplicã şi pentru funcţiile la care este stabilit un singur nivel al salariului de bazã.
ART. 2
(1) Salariile de bazã majorate potrivit art. 1 sunt prevãzute în anexele nr. I-V.
(2) Indemnizaţiile de conducere sunt prevãzute în anexa nr. VI.
(3) Indemnizaţiile lunare pentru persoanele care ocupã funcţii de demnitate publicã alese şi numite, precum şi pentru persoanele care ocupã funcţii asimilate cu funcţii de demnitate publicã, stabilite potrivit anexelor nr. II şi III la <>Legea nr. 154/1998 privind sistemul de stabilire a salariilor de bazã în sectorul bugetar şi a indemnizaţiilor pentru persoane care ocupã funcţii de demnitate publicã, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, sunt cele prevãzute în anexele nr. VIII şi IX.
ART. 3
(1) În anul 2005 salariile de bazã individuale ale personalului salarizat potrivit anexelor nr. I-V se stabilesc pentru luna octombrie prin aplicarea unui procent de majorare în limita celor prevãzute, pe funcţii, grade şi trepte profesionale, în anexa nr. VII.
(2) Începând cu luna ianuarie 2005 se acordã 45% din creşterea rezultatã ca diferenţã între salariul de bazã stabilit potrivit alin. (1) şi salariul de bazã avut în luna decembrie 2004, iar diferenţa se acordã începând cu luna octombrie 2005.
(3) Stabilirea salariilor de bazã individuale se face de cãtre ordonatorii de credite, cu consultarea organizaţiei sindicale reprezentative la nivel de unitate, cu încadrarea în cheltuielile cu salariile aprobate potrivit legii.
(4) Indemnizaţiile persoanelor care ocupã funcţii de demnitate publicã alese şi numite, precum şi ale celor care ocupã funcţii asimilate cu funcţii de demnitate publicã, prevãzute în anexele nr. VIII şi IX, sunt stabilite pentru luna octombrie 2005.
(5) Începând cu luna ianuarie 2005 se acordã 45% din creşterea rezultatã ca diferenţã între indemnizaţia stabilitã potrivit alin. (4) şi indemnizaţia lunarã avutã în luna decembrie 2004, iar diferenţa se acordã începând cu luna octombrie 2005.
ART. 4
La instituţiile şi unitãţile bugetare la care cheltuielile de personal se asigurã din venituri proprii şi subvenţii acordate de la bugetul de stat sau de la bugetele locale ori integral din venituri proprii, constituite potrivit legii, creşterile salariale stabilite în condiţiile art. 3 se pot acorda în limita procentelor stabilite şi la date ulterioare, corelat cu realizarea resurselor necesare pentru acoperirea creşterilor, cu avizul ordonatorului principal de credite bugetare.
ART. 5
(1) În anul 2005 personalul contractual din sectorul bugetar salarizat între limitele corespunzãtoare funcţiei poate beneficia, pe lângã creşterile salariale acordate potrivit prevederilor prezentei ordonanţe, de o creştere salarialã prin evaluarea performanţelor profesionale individuale realizate în anul 2004, potrivit reglementãrilor în vigoare, cu încadrarea în nivelul alocaţiilor bugetare pentru cheltuielile cu salariile aprobate pe anul 2005.
(2) Evaluarea performanţelor profesionale individuale ale personalului contractual şi acordarea salariilor de bazã corespunzãtoare evaluãrii se vor realiza pânã la finele lunii mai 2005.

CAP. II
Alte reglementãri

ART. 6
(1) Promovarea personalului contractual în anul 2005, în condiţiile legii, se poate face numai pe un post vacant de natura celui pe care urmeazã sã fie promovatã persoana, cu încadrarea în nivelul alocaţiilor bugetare aprobate pentru cheltuielile cu salariile.
(2) Promovarea în condiţiile legii a persoanelor încadrate pe funcţia de debutant, precum şi a celor care au absolvit studii de nivel superior într-un domeniu care sã cuprindã activitatea respectivã se face prin transformarea postului pe care acestea sunt încadrate într-un post de nivel superior.
ART. 7
Absolvenţii învãţãmântului superior de lungã sau de scurtã duratã, care la data trecerii pe funcţia corespunzãtoare studiilor absolvite erau încadraţi pe funcţii cu nivel de studii inferior, specifice domeniului în care au absolvit studiile universitare, se încadreazã la gradul profesional corespunzãtor studiilor absolvite, la care se asigurã o creştere cu pânã la 20% a salariului de bazã avut.
ART. 8
(1) În vederea stabilirii salariului de bazã, în termen de 15 zile de la reluarea activitãţii, persoanele angajate în sectorul bugetar, aflate în concediu plãtit pentru îngrijirea copiilor în vârstã de pânã la 2 ani, respectiv 3 ani, potrivit legii, cele care nu au prestat activitate în ultimele 12 luni fiind în concediu medical sau în concediu fãrã platã, potrivit legii, precum şi cele ale cãror contracte individuale de muncã sunt suspendate vor fi evaluate prin examenul de testare a cunoştinţelor profesionale, organizat în acest scop de angajator, procedându-se în acelaşi mod ca şi în cazul persoanelor angajate prin concurs.
(2) În cazul nepromovãrii acestui examen, persoanei respective i se atribuie salariul avut anterior sau, dupã caz, salariul minim al funcţiei avute anterior.
ART. 9
(1) Pentru rezultate deosebite obţinute în activitatea desfãşuratã, ordonatorul de credite poate acorda în limita a 15% din numãrul total al personalului contractual prevãzut în statul de funcţii, la începutul anului bugetar, un salariu de merit lunar de pânã la 15% din salariul de bazã, care face parte din acesta şi care constituie bazã de calcul pentru sporuri şi alte drepturi care se acordã în raport cu salariul de bazã. Salariile de merit se vor acorda personalului încadrat pe funcţii de execuţie în proporţie de cel puţin douã treimi din numãrul total stabilit în condiţiile prezentului alineat. Ordonatorii principali de credite care au în subordine unitãţi bugetare cu un numãr redus de posturi pot aproba ca încadrarea în numãrul maxim de beneficiari de salariu de merit şi în proporţiile stabilite pentru funcţiile de execuţie sã se facã la nivelul unitãţilor respective luate împreunã. Repartizarea numãrului de beneficiari de salariu de merit pe unitãţile luate în calcul, în acest caz, se face de cãtre ordonatorul principal de credite.
(2) Personalul care beneficiazã de salariu de merit se stabileşte o datã pe an, dupã aprobarea bugetelor anuale, pe baza rezultatelor obţinute în activitatea desfãşuratã în anul precedent, apreciatã conform criteriilor elaborate de ordonatorul principal de credite, cu consultarea organizaţiilor sindicale reprezentative la nivel de unitate sau, dupã caz, a reprezentanţilor salariaţilor, acolo unde nu sunt astfel de organizaţii sindicale. În cazul în care pe parcursul anului intervin modificãri ale funcţiei deţinute, care nu sunt imputabile persoanei beneficiare de salariu de merit, inclusiv modificarea funcţiei prin promovare, acordarea acestuia se menţine pânã la expirarea perioadei pentru care a fost stabilit. În cazul în care pe parcursul anului se întrerup raporturile de muncã ale unor beneficiari de salariu de merit, acestea se pot redistribui, de la data de 1 a lunii urmãtoare, altor persoane care deţin funcţii de acelaşi nivel, respectiv funcţii de conducere sau de execuţie, pe perioada rãmasã.
(3) Pentru personalul contractual nou-angajat salariul de merit se poate acorda dupã o perioadã de cel puţin 6 luni de la angajare.
(4) Personalul încadrat ca debutant nu poate beneficia de salariu de merit.
(5) Personalul salarizat cu indemnizaţie lunarã ca unicã formã de remunerare a activitãţii nu se cuprinde în numãrul total de posturi în vederea determinãrii numãrului de beneficiari ai salariului de merit.
ART. 10
(1) Ordonatorii de credite pot acorda premii lunare în limita a 2% din cheltuielile cu salariile aferente personalului contractual prevãzut în statul de funcţii, cu încadrarea în fondurile aprobate prin buget. Premiile se pot acorda în cursul anului salariaţilor care au realizat sau au participat direct la obţinerea unor rezultate în activitate, apreciate ca valoroase. Sumele neconsumate pot fi utilizate în lunile urmãtoare, în cadrul aceluiaşi an bugetar.
(2) În cazurile în care se realizeazã economii prin reducerea cheltuielilor cu salariile, ordonatorii principali de credite pot aproba acordarea de premii în cursul anului, din economiile realizate, în limita a 2% din cheltuielile cu salariile aferente personalului contractual, prevãzute în bugetul aprobat pentru personalul contractual din aparatul propriu şi din unitãţile subordonate, fãrã a depãşi valoarea economiilor realizate.
(3) Premiile individuale se stabilesc de cãtre ordonatorii de credite, în limita sumelor alocate cu aceastã destinaţie de cãtre ordonatorii principali de credite, cu avizul organizaţiilor sindicale reprezentative la nivel de unitate sau, dupã caz, cu avizul reprezentanţilor salariaţilor, acolo unde nu sunt astfel de organizaţii sindicale.
ART. 11
(1) Sporul de confidenţialitate se acordã personalului contractual din aparatul de lucru al Guvernului în cuantum de pânã la 15%, precum şi personalului contractual din instituţiile şi autoritãţile publice pentru care, prin acte normative specifice, se prevede acordarea acestui spor.
(2) Categoriile de personal, cuantumurile sporului de confidenţialitate şi condiţiile de acordare se stabilesc în limitele prevãzute de reglementãrile în vigoare, de cãtre ordonatorii principali de credite, cu încadrarea în cheltuielile de personal prevãzute în bugetul aprobat.
ART. 12
Personalul contractual beneficiazã şi de celelalte drepturi de naturã salarialã care se acordã, potrivit dispoziţiilor legale în vigoare.
ART. 13
(1) Munca prestatã peste durata normalã a timpului de lucru de cãtre personalul încadrat în funcţii de execuţie sau de conducere este consideratã muncã suplimentarã şi se compenseazã cu timp liber corespunzãtor. În cazul în care compensarea muncii suplimentare cu timp liber corespunzãtor nu a fost posibilã în urmãtoarele 30 de zile dupã efectuarea acesteia, orele suplimentare se vor plãti în luna urmãtoare cu un spor aplicat la salariul de bazã, dupã cum urmeazã:
a) 75% din salariul de bazã pentru primele douã ore de depãşire a duratei normale a zilei de lucru;
b) 100% din salariul de bazã pentru orele urmãtoare şi pentru orele lucrate în zilele de repaus sãptãmânal sau în celelalte zile în care, în conformitate cu reglementãrile în vigoare, nu se lucreazã.
(2) Munca peste durata normalã a timpului de lucru poate fi prestatã şi sporurile prevãzute la alin. (1) se pot plãti numai dacã efectuarea orelor suplimentare a fost dispusã de şeful ierarhic, fãrã a se depãşi 360 de ore anual.
(3) La locurile de muncã la care durata normalã a timpului de lucru a fost redusã potrivit legii sub 8 ore pe zi, depãşirea programului de lucru astfel aprobat se poate face numai temporar, în situaţii cu totul deosebite, fiind obligatorie compensarea cu timp liber corespunzãtor.

CAP. III
Dispoziţii finale

ART. 14
(1) La data intrãrii în vigoare a prezentei ordonanţe se suspendã ocuparea prin concurs a posturilor vacante din statul de funcţii la data de 31 decembrie 2004.
(2) Prin excepţie de la prevederile alin. (1), ordonatorii principali de credite pot aproba ocuparea posturilor vacante, pânã la data de 1 septembrie 2005, în condiţiile legii, numai pentru:
a) instituţiile şi autoritãţile publice nou-înfiinţate, finanţate integral sau parţial din bugetul de stat, bugetul asigurãrilor sociale de stat, bugetul asigurãrilor pentru somaj, bugetul Fondului naţional unic de asigurãri sociale de sãnãtate şi din bugetele locale;
b) instituţiile şi autoritãţile publice finanţate integral din venituri proprii;
c) completarea numãrului de posturi în cadrul compartimentelor implicate în implementarea angajamentelor asumate prin negocierile pentru aderarea la Uniunea Europeanã;
d) ocuparea unor posturi unice devenite vacante în cadrul instituţiilor şi autoritãţilor publice;
e) posturile vacante din cabinetul demnitarului şi din structura Casei Naţionale de Pensii şi Alte Drepturi de Asigurãri Sociale.
(3) Concursurile pot fi organizate potrivit alin. (2), cu condiţia încadrãrii în fondurile aprobate, cu avizul Ministerului Muncii, Solidaritãţii Sociale şi Familiei şi al Ministerului Finanţelor Publice, pentru autoritãţile şi instituţiile publice finanţate integral din bugetul de stat, bugetul asigurãrilor sociale de stat, bugetul asigurãrilor pentru şomaj şi din bugetul Fondului naţional unic de asigurãri sociale de sãnãtate.
(4) Din numãrul de posturi rezultate ca urmare a aplicãrii prevederilor alin. (1) se suplimenteazã în anul 2005, prin redistribuire, numãrul de posturi aprobate, potrivit legii, Casei Naţionale de Pensii şi Alte Drepturi de Asigurãri Sociale cu 3.100 de posturi, personal contractual, din care 3.000 de posturi destinate activitãţii de recalculare a pensiilor stabilite anterior datei de 1 aprilie 2001 şi 100 de posturi pentru activitatea privind asigurarea pentru accidente de muncã şi boli profesionale.
(5) Pentru asigurarea numãrului de posturi de personal contractual necesar Casei Naţionale de Pensii şi Alte Drepturi de Asigurãri Sociale pentru activitãţile de recalculare a pensiilor stabilite anterior datei de 1 aprilie 2001, precum şi pentru activitatea privind asigurarea pentru accidente de muncã şi boli profesionale, Guvernul va aproba prin hotãrâre majorarea numãrului de posturi aprobat acestei instituţii, prin diminuarea numãrului de posturi aprobat autoritãţilor şi instituţiilor publice finanţate integral de la bugetul de stat, bugetul asigurãrilor pentru şomaj şi bugetul Fondului naţional unic de asigurãri sociale de sãnãtate.
(6) În termen de maximum 7 zile de la data publicãrii prezentei ordonanţe în Monitorul Oficial al României, Partea I, ordonatorii principali de credite vor comunica Ministerului Muncii, Solidaritãţii Sociale şi Familiei numãrul de posturi de funcţionari publici sau personal contractual vacante la 31 decembrie 2004, cele care se pot ocupa în condiţiile alin. (2), precum şi numãrul diminuat de posturi, potrivit alin. (5).
(7) Pentru aplicarea prevederilor alin. (5) ordonatorii principali de credite, cu avizul Ministerului Finanţelor Publice, sunt autorizaţi sã introducã modificãrile corespunzãtoare în anexele la bugetele acestora privind numãrul maxim de posturi şi fondul aferent salariilor de bazã şi cheltuielile cu salariile pe anul 2005.
(8) Guvernul este abilitat sã modifice cheltuielile bugetului de stat, bugetului asigurãrilor pentru şomaj şi bugetului Fondului naţional unic de asigurãri sociale de sãnãtate, deficitul/excedentele acestora, dupã caz, precum şi veniturile şi cheltuielile bugetului asigurãrilor sociale de stat.
(9) Posturile devenite vacante dupã data de 1 ianuarie 2005 pot fi ocupate în condiţiile legii.
(10) Prevederile alin. (6) şi (9) se aplicã în mod corespunzãtor şi pentru personalul încadrat în funcţii publice, potrivit legii.
(11) Posturile aprobate suplimentar prin bugetul pe anul 2005 se ocupã în condiţiile prevãzute la alin. (2) şi (3).
ART. 15
Aplicarea prevederilor <>art. 4^1 din Ordonanţa Guvernului nr. 9/1992 privind organizarea statisticii oficiale, republicatã, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, se suspendã pentru anul 2005.
ART. 16
(1) Indemnizaţiile personalului din conducerea cultelor religioase şi a unitãţilor de cult recunoscute în România, asimilat celui încadrat pe funcţii de demnitate publicã, prevãzute la nr. crt. 1, 2, 3, 4 şi 5 din anexa 1.A.b) la <>Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 4/2003 privind creşterile salariale ce se vor acorda în anul 2003 personalului clerical salarizat potrivit <>Legii nr. 142/1999 privind sprijinul statului pentru salarizarea clerului, aprobatã cu modificãri prin <>Legea nr. 299/2003 , majorate potrivit prevederilor <>Ordonanţei de urgenţã a Guvernului nr. 123/2003 privind creşterile salariale ce se vor acorda personalului din sectorul bugetar, aprobatã cu modificãri şi completãri prin <>Legea nr. 164/2004 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare, vor avea valorile prevãzute pentru funcţiile de demnitate publicã cu care sunt asimilate, de la nr. crt. 1, 2, 3, 5 şi 6 din anexa nr. VIII/2.
(2) Salariile de bazã ale personalului clerical stabilite potrivit prevederilor <>Legii nr. 142/1999 privind sprijinul statului pentru salarizarea clerului, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, inclusiv cu modificãrile aduse prin <>Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 4/2003 , aprobatã cu modificãri prin <>Legea nr. 299/2003 , din anexele nr. 1.B.b) şi 2.b), majorate potrivit prevederilor din <>Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 123/2003 , aprobatã cu modificãri şi completãri prin <>Legea nr. 164/2004 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare, se majoreazã începând cu luna octombrie 2005 cu un procent maxim de 18%.
(3) Începând cu luna ianuarie 2005 se acordã 45% din creşterea rezultatã ca diferenţã între drepturile stabilite potrivit alin. (1) şi (2), faţã de cele avute în luna decembrie 2004, iar diferenţa se acordã începând cu luna octombrie 2005.
ART. 17
Salariile de bazã ale personalului contractual încadrat în funcţii specifice care nu sunt prevãzute în prezenta ordonanţã se stabilesc de ordonatorii principali de credite, prin asimilare cu salariile de bazã prevãzute în anexele la aceasta, cu avizul Ministerului Muncii, Solidaritãţii Sociale şi Familiei şi al Ministerului Finanţelor Publice.
ART. 18
(1) Pentru acordarea sporului de vechime în muncã, angajatorul va lua în considerare integral şi perioadele lucrate anterior în alte domenii de activitate decât cele bugetare.
(2) Pensionarii pentru limitã de vârstã care se angajeazã pe baza unui contract individual de muncã în sectorul bugetar, potrivit legii, beneficiazã de sporul de vechime corespunzãtor vechimii în muncã dobândite în întreaga activitate.
ART. 19
(1) Personalul din sectorul bugetar are dreptul în fiecare an calendaristic la un concediu de odihnã şi la alte concedii, în condiţiile legii.
(2) Durata minimã a concediului de odihnã este de 20 de zile lucrãtoare pe an.
(3) La determinarea indemnizaţiei de concediu de odihnã se vor lua în calcul, pe lângã salariul de bazã, şi sporurile de care beneficiazã, potrivit legii.
(4) Concediul de odihnã se efectueazã în fiecare an. În cazul în care, din motive justificate, personalul din sectorul bugetar nu a putut efectua concediul de odihnã la care avea dreptul într-un an calendaristic, cu acordul persoanei în cauzã, angajatorul este obligat sã acorde concediul pânã la sfârşitul anului urmãtor.
(5) Compensarea în bani a concediului de odihnã neefectuat este permisã numai în cazul încetãrii raporturilor juridice de muncã.
(6) Celelalte prevederi din <>Hotãrârea Guvernului nr. 250/1992 privind concediul de odihnã şi alte concedii ale salariaţilor din administraţia publicã, din regiile autonome cu specific deosebit şi din unitãţile bugetare, republicatã, cu modificãrile ulterioare, rãmân în vigoare.
(7) Indemnizaţia de concediu de odihnã se plãteşte de cãtre angajator cu cel puţin 5 zile lucrãtoare înainte de plecarea în concediu.
ART. 20
(1) Ordonatorii principali de credite pot aproba, o datã pe trimestru, pânã la data de 1 septembrie, în limita numãrului maxim de posturi prevãzut în anexele la <>Legea bugetului de stat pe anul 2005 nr. 511/2004 şi la <>Legea bugetului asigurãrilor sociale de stat pe anul 2005 nr. 512/2004 , cu încadrarea în nivelul alocaţiilor bugetare aprobate pentru cheltuielile cu salariile, numai pentru posturile vacante, utilizarea unui numãr mai mare de posturi de nivel inferior sau de acelaşi nivel, prin reducerea corespunzãtoare a unui numãr de posturi de nivel superior, precum şi modificarea în ceea ce priveşte calitatea acestor posturi, cu avizul Ministerului Finanţelor Publice. Modificarea calitãţii posturilor vacante se face şi cu avizul Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici. Fac excepţie de la aviz Administraţia Prezidenţialã, Camera Deputaţilor, Senatul, Curtea Constituţionalã, Curtea de Conturi, Consiliul Legislativ, Avocatul Poporului şi Consiliul Concurenţei.
(2) Prevederile alin. (1) privind modificarea în ceea ce priveşte calitatea posturilor se aplicã corespunzãtor şi ordonatorilor principali de credite finanţaţi din bugetele locale, numai cu avizul Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici.
ART. 21
Drepturile salariale stabilite personalului bugetar corespunzãtor structurii organizatorice şi numãrului maxim de posturi aprobate potrivit legii se vor acorda în continuare, corespunzãtor funcţiilor deţinute anterior, în acelaşi cuantum şi în cazul în care structura organizatoricã sau raporturile de subordonare şi numãrul maxim de posturi se modificã, potrivit legii, în cursul anului.
ART. 22
(1) Gestiunea sistemului de salarizare se asigurã de cãtre fiecare ordonator principal de credite, cu încadrarea în numãrul maxim de posturi şi în bugetele aprobate potrivit legii.
(2) Salariile de bazã şi indemnizaţiile de conducere se stabilesc astfel încât, împreunã cu celelalte elemente ale sistemului de salarizare, sã se încadreze în fondurile alocate de la bugetul de stat, bugetul asigurãrilor sociale de stat, bugetele locale şi bugetele fondurilor speciale, pentru cheltuielile cu salariile.
ART. 23
(1) Soluţionarea contestaţiilor în legãturã cu stabilirea salariilor de bazã, sporurilor, premiilor şi a altor drepturi care se acordã potrivit prevederilor prezentei ordonanţe este de competenţa ordonatorilor de credite.
(2) Contestaţiile pot fi depuse în termen de 5 zile de la data luãrii la cunoştinţã a actului administrativ de stabilire a drepturilor salariale.
(3) Ordonatorii de credite vor soluţiona contestaţiile în termen de 10 zile, cu avizul organizaţiilor sindicale reprezentative la nivel de unitate sau, dupã caz, al reprezentanţilor salariaţilor, acolo unde nu sunt astfel de organizaţii sindicale.
(4) Împotriva mãsurilor dispuse potrivit prevederilor alin. (1) persoana în cauzã se poate adresa instanţei de contencios administrativ sau, dupã caz, instanţei judecãtoreşti competente, potrivit legii, în termen de 30 de zile de la data comunicãrii soluţionãrii contestaţiei.
ART. 24
(1) Salariile de bazã şi indemnizaţiile lunare sunt brute şi impozabile, potrivit legii.
(2) Salariile de bazã individuale şi indemnizaţiile lunare, calculate pentru prima etapã şi a doua etapã de majorare, potrivit prevederilor prezentei ordonanţe, vor fi rotunjite din 1.000 lei în 1.000 lei în favoarea salariaţilor.
(3) Anexele nr. I-IX fac parte integrantã din prezenta ordonanţã.
ART. 25
Prevederile prezentei ordonanţe intrã în vigoare începând cu luna ianuarie 2005.

PRIM-MINISTRU
CĂLIN POPESCU-TĂRICEANU

Contrasemneazã:


────────────────
Ministrul muncii,
solidaritãţii sociale şi familiei,
Gheorghe Barbu

Ministrul educaţiei şi cercetãrii,
Mircea Miclea

Ministrul afacerilor externe,
Mihai Rãzvan Ungureanu

Ministrul finanţelor publice,
Ionel Popescu

Bucureşti, 21 ianuarie 2005.
Nr. 9.

ANEXA I
────────
(la 01.10.2005)
────────────────

ADMINISTRAŢIA PUBLICĂ CENTRALĂ DE SPECIALITATE
(ministere, alte organe de specialitate din subordinea Guvernului ori a ministerelor, serviciile Administraţiei Prezidenţiale*1), aparatul de lucru al Guvernului şi aparatul Parlamentului României)

I. Salarii de bazã pentru funcţii de specialitate*)
____________
*) Salariile de bazã stabilite pentru funcţiile prevãzute la cap. I. lit.B se utilizeazã pentru salarizarea funcţiilor de altã specialitate decât cele specifice din cadrul altor instituţii centrale, precum şi pentru salarizarea personalului din aparatul propriu al prefecturilor, al consiliilor judeţene şi al Consiliului General al Municipiului Bucureşti, cu excepţia secretarilor prevãzuţi la cap. II din Anexa nr. II.

A. Funcţii de conducere





──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Nr. Funcţia Nivelul Salariul de bazã - lei
crt. studiilor
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
1 Secretar general S 24.004.000
2 Secretar general adjunct S 21.609.000
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────

NOTA : Se utilizeazã în ministere şi în alte organe centrale de
specialitate.

B. Funcţii de execuţie
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Nr. Funcţia Nivelul Salariul de bazã - lei
crt. studiilor ───────────────────────
minim maxim
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
a) Funcţii de execuţie pe grade
profesionale

1 Consilier, expert, inspector de
specialitate, revizor contabil;
gradul IA S 5.207.000 11.898.000
2 Consilier, expert, inspector de
specialitate, revizor contabil;
gradul I S 4.747.000 10.402.000
3 Consilier, expert, inspector de
specialitate, revizor contabil;
gradul II S 4.365.000 9.422.000
4 Referent de specialitate, inspector de
specialitate, revizor contabil;
gradul III S 4.212.000 8.447.000
5 Referent de specialitate, inspector de
specialitate, revizor contabil; gradul IV S 4.135.000 7.590.000
6 Referent, inspector, revizor contabil;
debutant S 3.934.000
7 Tehnician-economist, secretar superior,
referent, interpret relaţii, interpret
profesional, subinginer; gradul IA SSD 4.289.000 10.402.000
8 Tehnician-economist, secretar superior,
referent, interpret relaţii, interpret
profesional, subinginer; gradul I SSD 4.212.000 8.448.000
9 Tehnician-economist, secretar superior,
referent, interpret relaţii,interpret
profesional, subinginer; gradul II SSD 4.135.000 7.590.000
10 Tehnician-economist, secretar superior,
referent, interpret relaţii,interpret
profesional, subinginer; gradul III SSD 4.059.000 6.855.000
11 Tehnician-economist, secretar superior,
referent, interpret relaţii,interpret
profesional, subinginer; debutant SSD 3.723.000 -

b) Funcţii de execuţie pe grade profesionale din serviciile de contencios

12 Consilier juridic gradul IA S 5.207.000 11.898.000
13 Consilier juridic gradul I S 4.747.000 10.402.000
14 Consilier juridic gradul II S 4.365.000 9.422.000
15 Consilier juridic gradul III S 4.212.000 8.447.000
16 Consilier juridic gradul IV S 4.135.000 7.590.000
17 Consilier juridic debutant S 3.934.000 -

c) Funcţii de execuţie pe trepte profesionale

18 Referent IA M 4.289.000 6.057.000
19 Referent I M 4.212.000 5.268.000
20 Referent II M 4.135.000 4.899.000
21 Referentl III M 4.059.000 4.290.000
22 Referent IV M 3.983.000 4.074.000
23 Referent debutant M 3.710.000 -
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────


II. Salarii de bazã pentru funcţii de de conducere şi de execuţie de
specialitate specifice serviciilor Parlamentului, Administraţiei
Prezidenţiale *1), Guvernului, înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie,
Parchetului de pe lângã înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Curţii
Constituţionale, Consiliului Legislativ, Consiliului Concurenţei,
Avocatului Poporului, Curţii de Conturi şi Consiliului Naţional al
Audiovizualului
__________
*1) Administraţia Prezidenţialã poate aplica pentru salariaţii sãi, prin
analogie, prevederile legale în vigoare, referitoare la sporuri,
indiferent de natura lor. Ordonatorul principal de credite va stabili,
în mod concret, salariaţii care urmeazã sã beneficieze de sporuri,
cuantumul acestora, precum şi condiţiile de acordare, cu încadrarea în
cheltuielile de personal aprobate prin buget.


A. Funcţii de conducere specifice
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Nr. Funcţia Nivelul Salariul de bazã - lei
crt. studiilor
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
1 Şef departament, director general S 20.730.000
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────

B. Funcţii de execuţie de specialitate specifice

───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Nr. Funcţia*) Nivelul Salariul de bazã - lei
crt. studiilor ───────────────────────
minim maxim
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
_________
*) Se utilizeazã şi pentru cabinetul demnitarului.

2 Şef birou senatorial, şef cabinet S 4.747.000 10.402.000
3 Şef birou senatorial, stenodactilograf,
şef cabinet, referent SSD 3.983.000 8.700.000
4 Şef birou senatorial, stenodactilograf,
şef cabinet, referent M 3.905.000 7.590.000
5 Şef birou senatorial, stenodactilograf,
şef cabinet, referent PL 3.905.000 8.700.000
6 Director de cabinet S 8.059.000 18.594.000
7 Consilier S 8.059.000 18.594.000
8 Expert S 7.809.000 17.024.000
9 Consultant S 5.338.000 11.630.000
10 Secretar cabinet, secretar dactilograf M 3.905.000 6.364.000
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────


III. Funcţii specifice unor ministere

1. MINISTERUL FINANŢELOR PUBLICE

a) Funcţii specifice din aparatul propriu şi din unitãţile teritoriale
Garda financiarã - personal militarizat
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Nr. Funcţia Nivelul Salariul de bazã - lei -
crt. studiilor
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
1 Comisar general S 21.849.000
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────

Functii de executie
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Nr. Funcţia Nivelul Salariul de bazã - lei
crt. studiilor ───────────────────────
minim maxim
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
a) Funcţii de execuţie pe grade profesionale

1 Comisar principal IA S 5.207.000 11.898.000
2 Comisar principal I S 4.747.000 10.402.000
3 Comisar principal II S 4.365.000 9.422.000
4 Comisar principal III S 4.212.000 8.447.000
5 Comisar principal IV S 4.135.000 8.210.000
6 Comisar debutant S 3.934.000 -
7 Comisar principal I S.S.D. 4.212.000 9.422.000
8 Comisar principal II S.S.D. 4.135.000 8.447.000
9 Comisar principal III S.S.D. 4.059.000 7.590.000
10 Comisar debutant S.S.D. 3.723.000 -

b) Funcţii de execuţie pe trepte profesionale

11 Comisar IA M 4.289.000 6.367.000
12 Comisar I M 4.135.000 5.634.000
13 Comisar II M 4.059.000 5.143.000
14 Comisar III M 3.983.000 4.655.000
15 Comisar debutant M 3.710.000 -
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────

Audit intern
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────

───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Nr. Funcţia Nivelul Salariul de bazã - lei
crt. studiilor ───────────────────────
minim maxim
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
1 Auditor - ofiţer S 12.095.000 17.064.000
2 Auditor - expert S 8.422.000 13.398.000
3 Auditor - inspector S 5.973.000 10.950.000
4 Auditor - asistent S 4.747.000 9.730.000
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────

b) Funcţii specifice din serviciile publice descentralizate.

Funcţii de execuţie pe trepte profesionale specifice unitãţilor
subordonate Ministerului Finanţelor Publice

───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Nr. Funcţia Nivelul Salariul de bazã - lei
crt. studiilor ───────────────────────
minim maxim
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
1. Casier trezorier I M 4.059.000 4.907.000
2. Casier trezorier II;
agent fiscal, operator rol,
numãrãtor bani; I M;G 3.983.000 4.297.000
3. Casier trezorier, agent fiscal,
operator rol, numãrãtor bani;
debutant M;G 3.710.000 -
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────

2. MINISTERUL ECONOMIEI ŞI COMERŢULUI
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Nr. Funcţia Nivelul Salariul de bazã - lei
crt. studiilor ───────────────────────
minim maxim
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
a) Funcţii de execuţie pe grade profesionale

1. Ministru consilier S 5.207.000 19.108.000
2. Consilier economic S 4.900.000 10.415.000
3. Secretar economic I S 4.442.000 9.438.000
4. Secretar economic II S 4.135.000 8.447.000
5. Secretar economic III S 4.059.000 7.590.000
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
*) Cuprinde şi indemnizaţia de conducere.

b) Funcţii de execuţie pe trepte profesionale

1 Referent transmitere I M 4.135.000 5.275.000
2 Referent transmitere II M 4.059.000 4.784.000
3 Referent transmitere III M 3.983.000 4.297.000
4 Referent debutant M 3.710.000 -
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────

3. AGENŢIA NAŢIONALĂ PENTRU SPORT

Funcţii de execuţie
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Nr. Funcţia Nivelul Salariul de bazã - lei
crt. studiilor ───────────────────────
minim maxim
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Funcţii de execuţie pe grade profesionale

1. Instructor sportiv, referent sportiv;
gradul I SSD 4.212.000 8.447.000
2. Instructor sportiv, referent sportiv;
gradul II SSD 4.135.000 7.590.000
3. Instructor sportiv, referent sportiv;
gradul III SSD 4.059.000 6.855.000
4. Instructor sportiv, referent sportiv;
debutant SSD 3.723.000 -
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────


4. MINISTERUL ADMINISTRAŢIEI ŞI INTERNELOR
Funcţii specifice Arhivelor Naţionale
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Nr. Funcţia Nivelul Salariul de bazã - lei
crt. studiilor ───────────────────────
minim maxim
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
a) Funcţii de execuţie pe grade profesionale

1. Arhivist gradul IA S 5.207.000 11.898.000
2. Arhivist gradul I S 4.747.000 10.402.000
3. Arhivist gradul II S 4.365.000 9.422.000
4. Arhivist gradul III S 4.212.000 8.447.000
5. Arhivist gradul IV S 4.135.000 7.590.000
6. Arhivist debutant S 3.934.000 -
7. Arhivist gradul IA SSD 4.289.000 10.402.000
8. Arhivist gradul I SSD 4.212.000 8.447.000
9. Arhivist gradul II SSD 4.135.000 7.590.000
10. Arhivist gradul III SSD 4.059.000 6.855.000
11. Arhivist debutant SSD 3.723.000 -

b) Funcţii de execuţie pe trepte profesionale

12. Arhivar IA M 4.289.000 6.057.000
13. Arhivar I M 4.212.000 5.268.000
14. Arhivar II M 4.135.000 4.899.000
15. Arhivar III M 4.059.000 4.290.000
16. Arhivar debutant M 3.710.000 -
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────

5. MINISTERUL SĂNĂTĂŢII
Funcţii specifice din aparatul propriu şi din serviciile centralizate
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Nr. Funcţia Nivelul Salariul de bazã - lei
crt. studiilor ───────────────────────
minim maxim
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
a) Funcţii de execuţie pe grade profesionale

1. Asistent-şef SSD 4.618.000 9.977.000

b) Funcţii de execuţie pe trepte profesionale

2. Asistent-şef PL 4.312.000 8.739.000
3. Asistent-şef M 4.214.000 8.019.000
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────



Salariile de bazã prevãzute în prezenta anexã se aplicã personalului care a fost salarizat potrivit anexei nr. V la <>Legea nr. 154/1998


ANEXA II


────────
(la 01.10.2005)
────────────────

ADMINISTRAŢIA PUBLICĂ LOCALĂ

Prefecturi, consilii, primãrii şi servicii publice din subordinea acestora

I. Salarii de bazã pentru activitatea de specialitate

Funcţii de execuţie





───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Nr. Funcţia Nivelul Salariul de bazã - lei
crt. studiilor ───────────────────────
minim maxim
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
a) Funcţii de execuţie pe grade profesionale

1 Consilier, inspector de specialitate,
revizor contabil, arhitect;
gradul IA S 4.365.000 9.035.000
2 Consilier, inspector de specialitate, revizor
contabil, arhitect; gradul I S 4.289.000 7.987.000
3 Referent de specialitate, inspector de
specialitate, revizor contabil, arhitect;
gradul II S 4.212.000 6.940.000
4 Referent de specialitate, inspector de
specialitate, revizor contabil, arhitect;
gradul III S 4.135.000 6.287.000
5 Referent, inspector, revizor contabil,
arhitect; debutant S 3.934.000 -
6 Conductor arhitect IA, referent IA,
inspector IA, subinginer IA SSD 4.212.000 6.419.000
7 Conductor arhitect I, referent I,
inspector I, subinginer I SSD 4.135.000 5.545.000
8 Conductor arhitect II, referent II,
inspector II, subinginer II SSD 4.059.000 5.000.000
9 Conductor arhitect, referent, subinginer,
inspector; debutant SSD 3.723.000 -

b) Funcţii de execuţie pe grade profesionale
din serviciile de contencios

10 Consilier juridic gradul I A S 5.207.000 10.080.000
11 Consilier juridic gradul I S 4.747.000 9.035.000
12 Consilier juridic gradul II S 4.289.000 7.987.000
13 Consilier juridic gradul III S 4.212.000 6.940.000
14 Consilier juridic gradul IV S 4.135.000 6.025.000
15 Consilier juridic debutant S 3.934.000

c) Funcţii de execuţie pe trepte profesionale

16 Referent, inspector; IA M 4.212.000 5.895.000
17 Referent, inspector; I M 4.135.000 5.502.000
18 Referent, inspector; II M 4.059.000 4.980.000
19 Referent, inspector; III M 3.983.000 4.588.000
20 Referent, inspector; debutant M 3.710.000 -
21 Agent agricol I M 4.059.000 4.872.000
22 Agent agricol II M; G 3.983.000 4.588.000
23 Agent agricol III M; G 3.905.000 4.214.000
24 Agent agricol debutant M; G 3.710.000 -
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────

II. Salarii de bazã pentru funcţii din aparatul prefecturilor
şi al consiliilor

1. Prefectura Municipiului Bucureşti şi Consiliul General al
Municipiului Bucureşti
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Nr. Funcţia Salariul de bazã -lei -
crt.
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
1 Secretar general al prefecturii 24.004.000
2 Secretar 24.004.000
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────

2. Prefecturi şi consilii judeţene
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Nr. Funcţia Salariul de bazã - lei -
crt. ────────────────────────────────
Categoria I Categoria II
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
3 Secretar general al prefecturii 22.859.000 21.317.000
4 Secretar 22.859.000 21.317.000
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────

3. Consilii locale: municipale, orãşeneşti, comunale.
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Nr. Funcţia Salariul de bazã - lei -
crt. ──────────────────────────────────────
Cu peste Categoria
320.000 ──────────────────────────────────
locuitori*) I II III
──────────────────────────────────────────────────
5 Municipii
- secretar 19.005.000 17.209.000 15.669.000 14.125.000
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
___________
*) Se aplicã şi la sectoarele municipiului Bucureşti.

6 Oraşe
- secretar - 12.642.000 12.079.000 11.799.000
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────

───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Nr. Funcţia Salariul de bazã - lei -
crt. ──────────────────────────────────────────
Categoria
Cu peste ──────────────────────────────────────────
15000 I II III
locuitori între între pânã la
7.001-15.000 3.001-7.000 3.000
locuitori locuitori locuitori
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
7 Comune
- secretar 11.745.000 9.412.000 8.849.000 8.568.000
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────



NOTA:
1. Stabilirea categoriilor judeţelor, municipiilor şi oraşelor se face prin hotãrâre a Guvernului.
2. In cazul secretarului unitãţilor administrativ teritoriale, care în mod excepţional potrivit legii, are studii medii, salariul de bazã prevãzut de prezenta ordonanţã, se diminueazã cu 10%.

x
x x

Salariile de bazã prevãzute în prezenta anexã se aplicã personalului care a fost salarizat potrivit anexei nr. VI la <>Legea nr. 154/1998 .

ANEXA III


──────────
(la 01.10.2005)
────────────────

CONSILIUL CONCURENŢEI
Salarii de bazã pentru funcţiile de execuţie de specialitate
specifice ale Consiliului Concurenţei





───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Nr. Funcţia Nivelul Salariul de bazã - lei
crt. studiilor ───────────────────────
minim maxim
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
1 Inspector de concurenţã gradul I S 7.887.000 17.883.000
2 Inspector de concurenţã gradul II S 7.122.000 16.173.000
3 Inspector de concurenţã gradul III S 6.355.000 14.467.000
4 Inspector de concurenţã asistent S 4.595.000 10.397.000
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────



x
x x

Salariile de bazã prevãzute în prezenta anexã se aplicã personalului care a fost salarizat potrivit anexei nr. IV/3 la <>Legea nr. 154/1998 .

ANEXA IV/1


────────────
(la 01.10.2005)
────────────────

CERCETARE
UNITĂŢI DE CERCETARE ŞTIINŢIFICĂ,
DEZVOLTARE TEHNOLOGICĂ ŞI PROIECTARE

Salarii de bazã pentru funcţiile de specialitate din activitatea
de cercetare ştiinţificã şi dezvoltare tehnologicã





───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Nr. Funcţia Nivelul Salariul de bazã - lei
crt. studiilor ───────────────────────
minim maxim
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
a) Funcţii de execuţie pe grade
profesionale

1 Cercetãtor ştiinţific principal gradul I S 5.688.000 17.308.000
2 Cercetãtor ştiinţific principal gradul II S 4.555.000 16.191.000
3 Cercetãtor ştiinţific principal gradul III S 4.049.000 12.626.000
4 Cercetãtor ştiinţific
S 3.976.000 9.761.000
b) Funcţii de execuţie de specialitate
neatestate

5 Asistent de cercetare ştiinţificã S 3.904.000 7.681.000
6 Asistent de cercetare ştiinţificã stagiar S 3.714.000 -

c) Funcţii de execuţie auxiliare din activitatea
de cercetare ştiinţificã, pe trepte profesionale

7 Asistenţi M 3.904.000 6.140.000
8 Asistenţii M 3.832.000 5.227.000
9 AsistentlII M 3.760.000 4.838.000
10 Asistent stagiar M 3.503.000 -
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────



NOTA:
Funcţiile prevãzute la poziţiile nr. 1 - 4, utilizate în unitãţile de cercetare ştiinţificã ale Academiei Române, sunt echivalate cu funcţiile didactice din învãţãmântul superior, dupã cum urmeazã: cercetãtor ştiinţific principal gradul I cu profesor universitar; cercetãtor ştiinţific principal gradul II cu conferenţiar universitar; cercetãtor ştiinţific principal gradul III cu şef de lucrãri (lector universitar) şi cercetãtor ştiinţific cu asistent universitar.

x
x x

Salariile de bazã prevãzute în prezenta anexã se aplicã personalului care a fost salarizat potrivit anexei nr. VII/3 la <>Legea nr. 154/1998 .

ANEXA IV/2


──────────
(la 01.10.2005)
────────────────

CULTURĂ
UNITĂŢI DE CULTURĂ

I. Salarii de bazã pentru funcţiile de specialitate din unitãţile
teatrale, muzicale şi de cinematografie





───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Nr. Funcţia Nivelul Salariul de bazã - lei
crt. studiilor ───────────────────────
minim maxim
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
a) Funcţii de execuţie pe grade profesionale

1 Regizor artistic, dirijor, solist
(vocal, balet, concertist, instrumentist),
actor, pictor scenograf, consultant artistic,
coregraf, concert-maestru*), artist
instrumentist I; S
gradul IA 5.991.000 12.203.000
gradul I 4.193.000 10.769.000
gradul II 4.121.000 8.019.000
gradul III 4.049.000 7.186.000
gradul IV 3.976.000 6.347.000
gradul V 3.904.000 5.869.000
debutant 3.714.000 -
2 Maestru (balet-dans, cor, corepetitor),
dirijor cor, producãtor delegat, impresar
artistic, regizor scenã (culise); S
gradul I 3.976.000 8.856.000
gradul II 3.904.000 7.419.000
gradul III 3.832.000 6.347.000
3 Şef orchestrã, artist instrumentist II,
maestru de studii (balet, canto), secretar
literar (muzical, public relations),
operator imagine (sunet), sufleor operã,
artist liric operã,
artist circ; S
gradul I 4.121.000 8.019.000
gradul II 4.049.000 7.186.000
gradul III 3.976.000 6.347.000
gradul IV 3.904,000 5.869.000
debutant 3.714.000 -
4 Artist liric, balerin, dansator,
acompaniator, corepetitor, actor mânuitor
pãpuşi, sculptor pãpuşi, sufleor teatru,
artist plastic, machior, peruchier, montor
imagine, editor imagine; S
gradul I 4.049.000 6.826.000
gradul II 3.976.000 6.226.000
gradul III 3.904.000 5.869.000
debutant 3.714.000 -
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
*) La salarizarea funcţiei de concert-maestru se utilizeazã gradele
profesionale I , II şi III.
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
b) Funcţii de execuţie pe trepte profesionale

5 Dirijor, şef orchestrã, maestru (balet-dans,
corepetitor), concert-maestru, maestru de
studii balet, maestru lumini-sunet;
I 3.904.000 5.869.000
II 3.832.000 5.030.000
III 3.760.000 4.433.000
debutant 3.503.000 -
6 Solist (vocal, balet, concertist, instrumentist),
actor, instrumentist, sufleor operã, corist operã;
I 3.904.000 5.869.000
II 3.832.000 5.030.000
III 3.760.000 4.433.000
debutant 3.503.000 -
7 Maestru artist circ, artist circ, maestru
(acordor pian-clavecin, lutier), specialist
(orgã, instrumente de suflat) ;
I 4.049.000 7.186.000
II 3.976.000 6.347.000
III 3.904.000 5.869.000
IV 3.832.000 5.030.000
V 3.760.000 4.556.000
debutant 3.503.000 -
8 Corist, balerin, dansator, corepetitor,
actor mânuitor pãpuşi, sculptor pãpuşi,
sufleor teatru, artist plastic, machior,
peruchier, montor imagine, operator
imagine, editor imagine, regizor scenã
(culise), secretar platou;
I 3.904.000 5.148.000
II 3.832.000 4.791.000
III 3.760.000 4.310.000
debutant 3.503.000 -
9 Regizor scenã (culise), secretar platou; M
I 3.904.000 5.148.000
II 3.832.000 4.791.000
III 3.760.000 4.310.000
debutant 3.503.000 -
10 Supraveghetor salã, controlor bilete,
garderobier, plasator M;G 3.615.000 4.074.000

c) Muncitori din activitatea specificã
instituţiilor teatrale şi muzicale

11 Muncitor calificat I 4.049.000 5.115.000
II 3.976.000 4.847.000
III 3.904.000 4.518.000
IV 3.832.000 4.246.000
V 3.760.000 3.919.000
VI 3.687.000 3.832.000
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────


II. Salarii de bazã pentru funcţiile de specialitate din presã,
edituri, informare documentarã
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Nr. Funcţia Nivelul Salariul de bazã - lei
crt. studiilor ───────────────────────
minim maxim
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────

a) Funcţii de execuţie pe grade profesionale

1. Redactor de rubricã, redactor, lector,
publicist comentator, corespondent în
strãinãtate; S
gradul IA 4.121.000 9.574.000
gradul I 4.049.000 7.186.000
gradul II 3.976.000 6.347.000
gradul III 3.904.000 5.869.000
debutant 3.714.000 -
2. Şef agenţie publicitate, administrator
(publicaţii, editurã), reporter
(fotoreporter, corespondent local); S
gradul I *) 4.049.000 6.942.000
gradul II 3.976.000 6.226.000
gradul III 3.904.000 5.746.000
debutant 3.714.000 -
3 Secretar (tehnic) de redacţie,
documentarist, traducãtor, caricaturist,
desenator artistic, corector,
tehnoredactor; S
gradul I 4.049.000 6.826.000
gradul II 3.976.000 6.226.000
gradul III 3.904.000 5.869.000
debutant 3.714.000
4 Redactor, secretar de redacţie; S.S.D.
gradul I 3.976.000 6.347.000
gradul II 3.904.000 5.869.000
gradul III 3.832.000 5.030.000
debutant 3.515.000 -

b) Funcţii de execuţie pe trepte profesionale

5 Redactor, secretar (tehnic) de redacţie,
documentarist, traducãtor, caricaturist,
desenator artistic, corector,
tehnoredactor; M
treapta IA 3.904.000 5.869.000
treapta I 3.832.000 5.148.000
treapta II 3.760.000 4.791.000
debutant 3.503.000
6 Laborant foto, retuşor foto, fotograf; M;G
treapta I 3.904.000 5.030.000
treapta II 3.832.000 4.433.000
treapta III 3.760.000 4.074.000
debutant 3.503.000 -
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
__________
*) Nivelul de salarizare nu se aplicã funcţiilor de administrator
(publicaţii, editurã).



III. Salarii de bazã pentru funcţiile de specialitate din
muzee şi biblioteci

Funcţii de execuţie
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Nr. Funcţia Nivelul Salariul de bazã - lei
crt. studiilor ───────────────────────
minim maxim
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
a) Funcţii de execuţie pe grade profesionale

1 Muzeograf, restaurator, conservator,
bibliograf, bibliotecar; S
gradul IA 4.049.000 9.574.000
gradul I 3.976.000 6.581.000
gradul II 3.904.000 5.988.000
debutant 3.714.000 -
2 Muzeograf, restaurator, conservator,
bibliograf, bibliotecar-arhivist,
bibliotecar; S.S.D.
gradul I 3.976.000 7.186.000
gradul II 3.904.000 5.869.000
gradul III 3.832.000 5.030.000
debutant 3.515.000 -

b) Funcţii de execuţie pe trepte profesionale

3 Bibliotecar P.L.
treapta I 3.904.000 6.500.000
treapta II 3.832.000 5.500.000
treapta III 3.760.000 4.900.000
debutant 3.503.000
4 Restaurator *), conservator,
trezorier, gestionar
custode salã; M
treapta I 3.904.000 5.869.000
treapta II 3.832.000 5.148.000
treapta III 3.760.000 4.791.000
debutant 3.503.000 -
5 Bibliotecar M
treapta IA 3.904.000 5.869.000
treapta I 3.832.000 5.148.000
treapta II 3.760.000 4.791.000
debutant 3.503.000 -
6 Supraveghetor muzeu, mânuitor carte M;G 3.687.000 4.074.000
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
________
*) În instituţiile muzeale din domeniul tradiţiei populare pot fi
încadraţi şi absolvenţi ai învãţãmântului gimnazial şi profesional.



ANEXA IV/2
----------
(la 01.10.2005)
---------------

IV. Salarii de bazã pentru funcţiile de specialitate din
case de culturã, cãmine culturale şi alte instituţii de culturã


───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Nr. Funcţia Nivelul Salariul de bazã - lei -
crt. studiilor ────────────────────────
minim maxim
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
a) Funcţii de execuţie pe grade profesionale

1 Referent; S
gradul I 4.049.000 6.826.000
gradul II 3.976.000 6.226.000
gradul III 3.904.000 5.869.000
debutant 3.714.000
2 Referent; S.S.D.
gradul I 3.976.000 6.347.000
gradulgradul II 3.904.000 5.869.000
gradulgradul III 3.832.000 5.030.000
graduldebutant 3.515.000

b) Funcţii de execuţie pe trepte profesionale
3 Referent;
treapta IA 3.904.000 5.869.000
treapta I 3.832.000 5.148.000
treapta II 3.760.000 4.791.000
debutant 3.503.000 -
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────

NOTA:
1. Persoanele încadrate în unitãţile de culturã, care au rezultate
valoroase în activitate, pot ocupa în mod cu totul excepţional, în baza
criteriilor elaborate de Ministerul Culturii şi Cultelor şi cu aprobarea
nominalã a ministrului culturii şi cultelor, funcţii de specialitate fãrã
a avea studiile necesare postului.
2. Salariile de bazã pentru salariaţii teatrelor naţionale, ai celor la
care spectacolele se desfãşoarã preponderent în limba unei minoritãţi
naţionale, operelor naţionale, muzeelor naţionale, bibliotecilor naţionale
şi ai Bibliotecii Academiei Române, precum şi ai Filarmonicii
"George Enescu"- Bucureşti, pentru activitatea de importanţã naţionalã
desfãşuratã în aceste instituţii, pot fi cu pânã la 20% mai mari, în limita
fondului de salarii aprobat prin buget, cu excepţia personalului de
specialitate artisticã din cadrul Filarmonicii "George Enescu" din Bucureşti
care beneficiazã în continuare de prevederile <>Legii nr. 102/2004 .

x
x x

Salariile de bazã prevãzute în prezenta anexã se aplicã personalului
care a fost salarizat potrivit anexei nr. VII/4 la <>Legea nr. 154/1998 .



ANEXA IV/3
----------
(la 01.10.2005)
---------------
CULTE

Salarii de bazã pentru personalul clerical*)


Funcţii de execuţie
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Nr. Funcţia Nivelul Salariul de bazã - lei -
crt. studiilor ────────────────────────
minim maxim
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
1 Preot
gradul I S 4.049.000 8.616.000
gradul II S 3.976.000 7.186.000
definitiv S 3.904.000 6.466.000
debutant S 3.714.000 -
2 Preot
gradul I M 3.832.000 6.226.000
definitiv M 3.760.000 5.988.000
debutant M 3.503.000
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────


*) Se utilizeazã pentru salarizarea personalului încadrat în unitãţile
bugetare.
Condiţiile de ocupare a gradelor profesionale se stabilesc prin hotãrâre
a Guvernului.
Ministerul Culturii şi Cultelor este autorizat sã certifice asimilarea
funcţiilor de la alte culte cu cea de preot.

x
x x

Salariile de bazã prevãzute în prezenta anexã se aplicã personalului
care a fost salarizat potrivit anexei nr. VII/5 la <>Legea nr. 154/1998 .



ANEXA IV/4
----------
(la 01.10.2005)
---------------

SPORT
UNITĂŢI SPORTIVE


I. Salariul de bazã pentru funcţiile de specialitate din federaţii sportive

───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Nr. Funcţia Nivelul Salariul de bazã - lei -
crt. studiilor*) ───────────────────────
minim maxim
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
a) Funcţii de execuţie pe grade profesionale

1 Secretar federaţie, antrenor federal, antrenor lot
naţional **), expert sportiv; gradul IA 4.049.000 8.922.000
2 Secretar federaţie, antrenor federal, antrenor lot
naţional **), expert sportiv ; gradul I 3.976.000 7.634.000
3 Secretar federaţie, antrenor federal, antrenor lot
naţional **), expert sportiv ; gradul II 3.904.000 6.813.000
4 Secretar federaţie, antrenor federal, antrenor lot
naţional**); gradul III, instructor sportiv gradul I 3.832.000 6.226.000
5 Secretar federaţie, antrenor federal; gradul IV,
instructor sportiv gradul II 3.760.000 5.759.000
6 Instructor sportiv debutant 3.503.000 -

b) Funcţii de execuţie pe trepte profesionale

7 Instructor sportiv I, referent I 3.904.000 5.759.000
8 Instructor sportiv II, referent II 3.832.000 5.168.000
9 Instructor sportiv III, referent III 3.760.000 4.815.000
10 Instructor sportiv debutant 3.503.000 -
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────


*) Nivelul studiilor şi condiţiile de ocupare a funcţiilor se stabilesc
prin ordin al preşedintelui Agenţiei Naţionale pentru Sport.
**) Se poate utiliza şi la cluburile sportive, cu aprobarea preşedintelui
Agenţiei Naţionale pentru Sport.

II. Salariul de bazã pentru funcţiile de specialitate din alte
unitãţi sportive


───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Nr. Funcţia Nivelul Salariul de bazã - lei -
crt. studiilor*)───────────────────────
minim maxim
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Funcţii de execuţie pe categorii de clasificare**)

1 Expert sportiv gradul IA 4.738.000 9.170.000
2 Antrenor categoria I, expert sportiv gradul I 4.261.000 8.507.000
3 Antrenor categoria II, expert sportiv gradul II 3.870.000 7.273.000
4 Antrenor categoria III, referent sportiv gradul III 3.870.000 6.991.000
5 Antrenor categoria IV, referent sportiv gradul IV 3.870.000 6.467.000
6 Antrenor categoria V 3.870.000 5.765.000
7 Antrenor debutant, referent sportiv debutant 3.870.000 -
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────

*) Nivelul studiilor şi condiţiile de ocupare a funcţiilor se stabilesc
prin ordin al preşedintelui Agenţiei Naţionale pentru Sport.
**) Categoria de clasificare de antrenor corespunde gradului profesional.

x
x x
Salariile de bazã prevãzute în prezenta anexã se aplicã personalului
care a fost salarizat potrivit anexei nr. VII/6 la <>Legea nr. 154/1998 .



ANEXA IV/5
----------
(la 01.10.2005)
---------------

AUTORITATEA VAMALĂ

DIRECŢIA GENERALĂ A VĂMILOR

Salarii de bazã pentru funcţiile de specialitate

CAPITOLUL I
Aparatul central


───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Nr. Funcţia Nivelul Salariul de bazã - lei -
crt. studiilor ────────────────────────
minim maxim
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
a) Funcţii de execuţie pe grade profesionale

1 Expert vamal S 6.717.000 15.728.000
2 Inspector vamal, referent de specialitate;
gradul IA S 5.716.000 13.381.000
3 Inspector vamal, referent de specialitate;
gradul I S 5.314.000 12.445.000
4 Inspector vamal, referent de specialitate;
gradul II S 4.914.000 11.504.000
5 Inspector vamal, referent de specialitate;
gradul III S 4.516.000 10.565.000
6 Inspector vamal, referent de specialitate;
gradul IV S 4.456.000 9.627.000
7 Inspector vamal, referent de specialitate;
debutant S 4.383.000 -
8 Referent gradul I S.S.D. 4.613.000 10.801.000
9 Referent gradul II S.S.D. 4.215.000 9.861.000
10 Referent gradul III S.S.D. 4.133.000 8.922.000
11 Referent debutant S.S.D. 4.070.000 -

b) Funcţii de execuţie pe trepte profesionale

12 Referent IA M 4.313.000 10.097.000
13 Referent I M 3.976.000 9.160.000
14 Referent II M 3.904.000 8.219.000
15 Referent III M 3.832.000 7.283.000
16 Referent IV M 3.760.000 6.342.000
17 Referent debutant M 3.503.000 -
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────


CAPITOLUL II
Direcţia Generalã a Vãmilor
Direcţia de supraveghere şi control vamal,
Direcţia de supraveghere pentru zonele vamale speciale

Salarii de bazã pentru funcţiile de specialitate


───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Nr. Funcţia Nivelul Salariul de bazã - lei -
crt. studiilor ────────────────────────
minim maxim
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
a) Funcţii de execuţie pe grade profesionale

1 Expert vamal S 8.019.000 17.603.000
2 Inspector vamal, referent de specialitate;
gradul IA S 6.817.000 15.962.000
3 Inspector vamal, referent de specialitate;
gradul I S 6.416.000 15.023.000
4 Inspector vamal, referent de specialitate;
gradul II S 5.916.000 13.850.000
5 Inspector vamal, referent de specialitate;
gradul III S 5.414.000 12.678.000
6 Inspector vamal, referent de specialitate;
gradul IV S 5.326.000 11.504.000
7 Inspector vamal, referent de specialitate;
debutant S 5.254.000
8 Referent gradul I S.S.D. 5.616.000 13.146.000
9 Referent gradul II S.S.D. 5.116.000 11.973.000
10 Referent gradul III S.S.D. 5.000.000 10.801.000
11 Referent debutant S.S.D. 4.926.000 -

b) Funcţii de execuţie pe trepte profesionale

12 Referent IA M 5.314.000 12.445.000
13 Referent I M 4.813.000 11.271.000
14 Referent II M 4.411.000 10.331.000
15 Referent III M 3.976.000 9.392.000
16 Referent IV M 3.760.000 8.453.000
17 Referent debutant M 3.503.000 -
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────


CAPITOLUL III
Direcţia regionalã vamalã

Salarii de bazã pentru activitatea de specialitate


───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
a) Funcţii de execuţie pe grade profesionale

1 Expert vamal S 5.916.000 13.850.000
2 Inspector vamal, referent de specialitate;
gradul IA S 5.326.000 11.504.000
3 Inspector vamal, referent de specialitate;
gradul I S 4.516.000 10.565.000
4 Inspector vamal, referent de specialitate;
gradul II S 3.976.000 9.392.000
5 Inspector vamal, referent de specialitate;
gradul III S 3.904.000 8.453.000
6 Inspector vamal, referent de specialitate;
debutant S 3.714.000 -
7 Referent gradul I S.S.D. 3.976.000 9.160.000
8 Referent gradul II S.S.D. 3.904.000 8.219.000
9 Referent gradul III S.S.D. 3.832.000 7.516.000
10 Referent debutant S.S.D. 3.515.000 -

b) Funcţii de execuţie pe trepte profesionale

11 Referent IA M 3.976.000 8.219.000
12 Referent I M 3.904.000 7.516.000
13 Referent II M 3.832.000 6.813.000
14 Referent III M 3.760.000 5.873.000
15 Referent debutant M 3.503.000 -
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────


CAPITOLUL IV
Birouri vamale

Salarii de bazã pentru activitatea de specialitate

A. Funcţii de execuţie de categoria A


───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Nr. Funcţia Nivelul Salariul de bazã - lei -
crt. studiilor ────────────────────────
minim maxim
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
a) Funcţii de execuţie pe grade profesionale

1 Expert vamal S sau 5.314.000 12.445.000
şcoalã
vamalã
2 Inspector vamal principal S sau 4.312.000 10.097.000
şcoalã
vamalã
3 Inspector vamal gradul I S sau 4.049.000 9.160.000
şcoalã
vamalã
4 Inspector vamal gradul II S sau 3.976.000 8.219.000
şcoalã
vamalã
5 Inspector vamal gradul III S sau 3.904.000 7.283.000
şcoalã
vamalã
6 Inspector vamal debutant S sau 3.714.000 -
şcoalã
vamalã
7 Inspector vamal Şcoalã 3.976.000 8.335.000
vamalã
sau SSD
8 Controlor vamal gradul I Şcoalã 3.904.000 7.283.000
vamalã
sau SSD
9 Controlor vamal gradul II Şcoalã 3.832.000 6.342.000
vamalã
sau SSD
10 Agent vamal debutant Şcoalã 3.515.000 -
vamalã
sau SSD

b) Funcţii de execuţie pe trepte profesionale

11 Controlor vamal I M 3.904.000 7.516.000
12 Controlor vamal II M 3.832.000 6.813.000
13 Controlor vamal III M 3.760.000 5.873.000
14 Controlor vamal debutant M 3.503.000 -
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────

B. Funcţii de execuţie de categoria B
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Nr. Funcţia Nivelul Salariul de bazã - lei -
crt. studiilor ────────────────────────
minim maxim
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
a) Funcţii de execuţie pe grade profesionale

1 Inspector pentru datoria vamalã principal S 4.312.000 10.097.000
2 Inspector pentru datoria vamalã gradul I S 4.049.000 9.160.000
3 Inspector pentru datoria vamalã gradul II S 3.976.000 8.219.000
4 Inspector pentru datoria vamalã gradul III S 3.904.000 7.283.000
5 Inspector pentru datoria vamalã debutant S 3.714.000
6 Inspector pentru datoria vamalã Şcoalã 3.976.000 8.335.000
vamalã
sau SSD
7 Controlor pentru datoria vamalã gradul I Şcoalã 3.904.000 7.283.000
vamalã
sau SSD
8 Controlor pentru datoria vamalã gradul II Şcoalã 3.832.000 6.342.000
vamalã
sau SSD
9 Controlor pentru datoria vamalã debutant Şcoalã 3.515.000 -
vamalã
sau SSD

b) Funcţii de execuţie pe trepte profesionale

10 Controlor pentru datoria vamalã I M 3.904.000 7.516.000
11 Controlor pentru datoria vamalã II M 3.832.000 6.813.000
12 Controlor pentru datoria vamalã III M 3.760.000 5.873.000
13 Controlor pentru datoria vamalã debutant M 3.503.000 -
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────

x
x x
Salariile de bazã prevãzute în prezenta anexã se aplicã personalului care
a fost salarizat potrivit anexei nr. VII/7 la <>Legea nr. 154/1998 .



ANEXA IV/6
----------
(la 01.10.2005)
---------------

NAVIGAŢIE

UNITĂŢI NAVALE ŞI CĂPITĂNII DE PORTURI

Salarii de bazã pentru funcţiile de specialitate


───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Nr. Funcţia Nivelul Salariul de bazã - lei -
crt. studiilor ────────────────────────
minim maxim
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
1 Comandant instructor S 4.049.000 9.392.000
2 Şef mecanic instructor S 3.976.000 6.813.000

a) Funcţii de execuţie pe nave maritime

3 Comandant S 4.049.000 8.572.000
4 Şef mecanic S 3.976.000 6.931.000
5 Cãpitan secund, şef mecanic secund,
şef electrician S 3.904.000 5.873.000
6 Ofiţer punte, ofiţer mecanic, ofiţer
electrician S 3.904.000 5.523.000
7 Ofiţer aspirant S 3.714.000 -

b) Funcţii de execuţie pe nave portuare, tehnice, fluviale

8 Cãpitan dragor M 3.832.000 5.759.000
9 Cãpitan M 3.832.000 5.290.000
10 Şef mecanic M 3.832.000 5.168.000
11 Dragor-şef M 3.832.000 5.054.000
12 Ofiţer punte M 3.760.000 4.815.000
13 Ofiţer mecanic, ofiţer electrician M 3.760.000 4.702.000
14 Dragor M 3.687.000 4.351.000
15 Ofiţer punte, ofiţer mecanic, ofiţer
electrician, dragor; aspirant M 3.503.000 -

c) Funcţii de execuţie comune pe nave

16 Şef staţie RTG M 3.832.000 5.054.000
17 Ofiţer RTG I M 3.760.000 4.584.000
18 Ofiţer RTG II M 3.687.000 4.231.000
19 Şef echipaj 3.687.000 4.935.000
20 Conducãtor şalupã, şef timonier, ajutor
ofiţer mecanic 3.615.000 4.584.000
21 Electrician, motorist, motopompist,
timonier, marinar 3.615.000 4.351.000
22 Electrician, motorist, motopompist, timonier,
marinar; debutant 3.503.000 -
23 Scafandru autonom 3.760.000 5.523.000
24 Scafandru greu 3.687.000 5.054.000
25 Scafandru debutant 3.503.000 -

d) Funcţii de execuţie de specialitate din activitatea
cãpitãniilor de porturi

- Funcţii de execuţie pe grade profesionale -

26 Cãpitan de port specialist S 3.976.000 6.931.000
27 Cãpitan de port gradul I S 3.904.000 5.833.000

- Funcţii de execuţie pe trepte profesionale -

28 Cãpitan de port gradul II M 3.760.000 5.290.000
29 Ofiţer de port gradul I M 3.832.000 5.054.000
30 Ofiţer de port gradul II M 3.760.000 4.584.000
31 Ofiţer de port debutant M 3.503.000 -
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────

Cãpitãniile de porturi vor putea utiliza şi funcţiile prevãzute la
lit. a) - c) din prezenta anexã, în funcţie de dotare şi de atribuţiile
acestora, stabilite conform prevederilor legale.

NOTĂ:
Criteriile şi condiţiile pentru ocuparea funcţiilor prevãzute în prezenta
anexã se stabilesc prin ordin al ministrului transporturilor, construcţiilor
şi turismului şi se utilizeazã de cãtre toate unitãţile, indiferent
de subordonare.

x
x x

Salariile de bazã prevãzute în prezenta anexã se aplicã personalului
care a fost salarizat potrivit anexei nr. VII/8 la <>Legea nr. 154/1998 .



ANEXA IV/7
----------
(la 01.10.2005)
---------------

AGRICULTURĂ

LABORATOARE CENTRALE: PENTRU CONTROLUL CALITĂŢII SEMINŢELOR,
PENTRU CONTROLUL SANITAR-VETERINAR DE DIAGNOSTIC, PENTRU CONTROLUL
ALIMENTELOR DE ORIGINE ANIMALĂ, PENTRU CONTROLUL ŞTIINŢIFIC AL
PRODUSELOR BIOLOGICE ŞI MEDICAMENTELOR DE UZ VETERINAR, PENTRU
CARANTINA FITOSANITARĂ, PRECUM ŞI UNITĂŢI CU ŞI FĂRĂ PERSONALITATE
JURIDICĂ SUBORDONATE DIRECŢIILOR GENERALE PENTRU AGRICULTURĂ ŞI
ALIMENTAŢIE, DIRECŢIILOR SANITAR-VETERINARE JUDEŢENE

Salarii de bazã pentru funcţiile de specialitate


───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Nr. Funcţia Nivelul Salariul de bazã - lei -
crt. studiilor ────────────────────────
minim maxim
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
a) Funcţii de execuţie pe grade profesionale

1. Inginer*), meteorolog (hidrolog, hidrogeolog,
pedolog); expert S 4.121.000 9.392.000
2. Inginer*), meteorolog (hidrolog, hidrogeolog,
pedolog); gradul I S 4.049.000 6.577.000
3. Inginer*), meteorolog (hidrolog, hidrogeolog,
pedolog); gradul II S 3.976.000 5.759.000
4. Inginer*), meteorolog (hidrolog, hidrogeolog,
pedolog); gradul III S 3.904.000 5.523.000
5. Inginer*), meteorolog (hidrolog, hidrogeolog,
pedolog); debutant S 3.714.000 -
6. Medic primar veterinar**) S 4.121.000 10.565.000
7. Medic veterinar gradul I S 4.049.000 7.516.000
8. Medic veterinar gradul II S 3.976.000 6.577.000
9. Medic veterinar gradul III S 3.904.000 5.523.000
10. Medic veterinar debutant S 3.714.000 -
11. Subinginer,asistent veterinar,conductor
tehnic; I S.S.D. 3.976.000 6.577.000
12. Subinginer,asistent veterinar,conductor
tehnic; II S.S.D. 3.904.000 5.290.000
13. Subinginer,asistent veterinar,conductor
tehnic; III S.S.D. 3.832.000 4.935.000
14. Subinginer, asistent veterinar,conductor
tehnic; debutant S.S.D. 3.515.000 -

b) Funcţii de execuţie pe trepte profesionale

15. Tehnician***), observator meteorolog
(hidrolog, hidrogeolog); IA M 3.904.000 5.641.000
16. Tehnician***), observator meteorolog
(hidrolog, hidrogeolog); I M 3.832.000 4.815.000
17. Tehnician***), observator meteorolog
(hidrolog, hidrogeolog); II M 3.760.000 4.351.000
18. Tehnician***), observator meteorolog
(hidrolog, hidrogeolog); debutant M 3.503.000 -

19. Asistent veterinar I, tehnician
veterinar IA M 3.904.000 5.641.000
20. Asistent veterinar II, tehnician
veterinar I M 3.832.000 5.054.000
21. Asistent veterinar III, tehnician
veterinar II M 3.760.000 4.584.000
22. Asistent veterinar, tehnician veterinar;
debutant M 3.503.000 -
23. Agent veterinar I Şcoalã 3.760.000 4.351.000
profesi-
onalã
24. Agent veterinar II Şcoalã 3.687.000 3.880.000
profesi-
onalã
25. Agent veterinar debutant Şcoalã 3.515.000 -
profesi-
onalã
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────


*) Specialitatea funcţiei de inginer este cea care se regãseşte în
activitatea de bazã a unitãţii (agronomie, horticulturã, zootehnie şi
altele). Cu acelaşi nivel pot fi salarizate şi funcţiile de biolog
(chimist), dacã persoanele încadrate pe aceste funcţii desfãşoarã
activitate în specialitatea funcţiei.
**) În funcţia de medic primar veterinar pot fi încadrate persoanele
care au obţinut acest grad profesional pe baza examenului organizat de
ministerele coordonatoare.
***) Specialitatea funcţiei de tehnician este cea care se regãseşte în
activitatea de bazã a unitãţii (agronomie, horticultura, zootehnie
şi altele).

x
x x

Salariile de bazã prevãzute în prezenta anexã se aplicã personalului
care a fost salarizat potrivit anexei nr. VII/9 la <>Legea nr. 154/1998 .


ANEXA IV/8
-----------
(la 01.10.2005)
---------------

OFICII DE CADASTRU ŞI ORGANIZARE A TERITORIULUI

Salarii de bazã pentru funcţiile de specialitate


───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Nr. Funcţia Nivelul Salariul de bazã - lei -
crt. studiilor ────────────────────────
minim maxim
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
a) Funcţii de execuţie pe grade profesionale

1 Inginer cadastru gradul IA S 4.121.000 9.392.000
2 Inginer cadastru gradul I S 4.049.000 6.577.000
3 Inginer cadastru gradul II S 3.976.000 5.991.000
4 Inginer cadastru gradul III S 3.904.000 5.523.000
5 Inginer cadastru debutant S 3.714.000 -
6 Subinginercadastru I S.S.D. 3.976.000 6.577.000
7 Subinginer cadastru II S.S.D. 3.904.000 5.641.000
8 Subinginer cadastru III S.S.D. 3.832.000 4.935.000
9 Subinginer cadastru debutant S.S.D. 3.515.000 -

b) Funcţii de execuţie pe trepte profesionale

10 Tehnician cadastru IA M 3.904.000 5.641.000
11 Tehnician cadastru I M 3.832.000 4.815.000
12 Tehnician cadastru II M 3.760.000 4.351.000
13 Tehnician cadastru debutant M 3.503.000 -
14 Operator cadastru I M;G 3.832.000 4.351.000
15 Operator cadastru II M;G 3.760.000 3.880.000
16 Operator cadastru debutant M;G 3.503.000 -
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────

x
x x

Salariile de bazã prevãzute în prezenta anexã se aplicã personalului care
a fost salarizat potrivit anexei nr. VII/10 la <>Legea nr. 154/1998 .



ANEXA IV/9
----------
(la 01.10.2005)
---------------

PROTECŢIA MEDIULUI

AGENŢII DE PROTECŢIE A MEDIULUI, ADMINISTRAŢIA REZERVAŢIEI
BIOSFEREI "DELTA DUNĂRII"

Salarii de bazã pentru funcţiile de specialitate


───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Nr. Funcţia Nivelul Salariul de bazã - lei -
crt. studiilor ────────────────────────
minim maxim
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
a) Funcţii de execuţie pe grade profesionale

1 Inspector de specialitate expert, inginer
expert*) S 4.121.000 9.392.000
2 Inspector de specialitate, inginer*);
gradul I S 4.049.000 6.577.000
3 Inspector de specialitate, inginer*);
gradul II S 3.976.000 5.759.000
4 Inspector de specialitate, inginer*);
gradul III S 3.904.000 5.523.000
5 Inspector, inginer *); debutant S 3.714.000 -
6 Subinginer I S.S.D. 3.976.000 6.577.000
7 Subinginer II S.S.D. 3.904.000 5.290.000
8 Subinginer III S.S.D. 3.832.000 4.935.000
9 Subinginer debutant S.S.D. 3.515.000 -

b) Funcţii de execuţie pe trepte profesionale

10 Tehnician, observator condiţii mediu; IA**) M 3.904.000 5.641.000
11 Tehnician, observator condiţii mediu; I **) M 3.832.000 4.815.000
12 Tehnician, observator condiţii mediu; II**) M 3.760.000 4.351.000
13 Tehnician, observator condiţii mediu;
debutant **) M 3.503.000 -
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────

*) Specialitatea funcţiei de inginer este cea care se regãseşte în
activitatea de bazã a unitãţii
Cu acelaşi nivel pot fi salarizate, în activitatea de bazã, şi funcţiile
de biolog, chimist, fizician şi altele, dacã persoanele încadrate pe
aceste funcţii desfãşoarã activitate în specialitatea funcţiei.
**) Specialitatea funcţiilor de tehnician şi de observator condiţii mediu
este cea care se regãseşte în activitatea de bazã a unitãţii.

x
x x

Salariile de bazã prevãzute în prezenta anexã se aplicã personalului
care a fost salarizat potrivit anexei nr. VII/11 la <>Legea nr. 154/1998 .



ANEXA IV/10
-----------
(la 01.10.2005)
---------------

AVIAŢIA SPORTIVĂ

AEROCLUBUL ROMÂNIEI
I. Salarii de bazã pentru funcţiile de specialitate
1. Personal navigant şi tehnic navigant profesionist

Funcţii de execuţie


───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Nr. Funcţia Nivelul Salariul de bazã - lei -
crt. studiilor*)────────────────────────
minim maxim
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
1 Personal navigant şi tehnic navigant profesionist
clasa I 4.049.000 9.392.000
clasa a II-a 3.976.000 6.741.000
clasa a III-a 3.904.000 5.872.000
clasa a IV-a 3.832.000 5.523.000
clasa a V-a 3.760.000 -
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────

*) Nivelul studiilor şi condiţiile de ocupare a funcţiilor se stabilesc
prin ordin al ministrului transporturilor, construcţiilor şi turismului.

2. Personal tehnic aeronautic
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Nr. Funcţia Nivelul Salariul de bazã - lei -
crt. studiilor ────────────────────────
minim maxim
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
a) Funcţii de execuţie pe clase profesionale

1 Inginer de aviaţie S
clasa I 4.121.000 9.392.000
clasa a II-a 4.049.000 6.697.000
clasa a III-a 3.976.000 5.872.000
clasa a IV-a 3.904.000 5.523.000
debutant 3.714.000 -
2 Tehnician de aviaţie M
clasa I 3.976.000 5.641.000
clasa a II-a 3.904.000 5.168.000
clasa a III-a 3.832.000 4.702.000
clasa a IV-a 3.760.000 4.351.000
debutant 3.503.000 -
3 Mecanic de aviaţie Şcoala
clasa I tehnicã 4.049.000 5.991.000
clasa a II-a de aviaţie 3.976.000 5.168.000
clasa a III-a sau echi- 3.904.000 4.584.000
clasa a IV-a valentã 3.760.000 4.351.000
debutant 3.503.000 -
4 Mecanic pentru întreţinerea aparatelor de M;
lansare la zbor (turn de paraşutism, Şcoalã
automosor, plior paraşute, deltaplanism, profesi-
etc.) onalã
clasa I 3.976.000 5.641.000
clasa a II-a 3.904.000 4.935.000
clasa a III-a 3.832.000 4.584.000
clas IV-a 3.760.000 4.351.000
debutant 3.503.000 -
5 Maistru de aviaţie Şcoalã
de
maiştri
clasa I aviaţie 3.904.000 6.107.000
clas II-a 3.832.000 5.641.000
clasa a III-a 3.760.000 4.815.000
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────

3. Personal operativ aeronautic
Funcţii de execuţie
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Nr. Funcţia Nivelul Salariul de bazã - lei -
crt. studiilor ────────────────────────
minim maxim
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
a) Funcţii de execuţie pe grade profesionale

1 Meteorolog aeronautic specialist S
gradul I 4.121.000 9.392.000
gradul II 4.049.000 6.697.000
gradul III 3.976.000 5.872.000
gradul IV 3.904.000 5.523.000
debutant 3.714.000 -

b) Funcţii de execuţie pe trepte profesionale

2 Meteorolog aeronautic M+curs
I de
calificare 3.832.000 5.054.000
II 3.760.000 4.584.000
debutant 3.503.000 -
3 Controlor trafic dirijare M+curs
I de
calificare 3.832.000 5.641.000
II 3.760.000 5.054.000
III 3.687.000 4.584.000
4 Controlor trafic operaţiuni auxiliare M+curs
I de 3.904.000 5.168.000
II calificare 3.832.000 4.702.000
III 3.760.000 4.351.000
debutant 3.503.000 -

───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────

NOTA
1. Criteriile de încadrare şi de avansare în clase a personalului navigant,
tehnic navigant şi tehnic aeronautic şi, respectiv în grade şi trepte
profesionale a personalului operativ aeronautic, se stabilesc prin ordin
al ministrului transporturilor, construcţiilor şi turismului.
2. În cazul pierderii licenţei de zbor pentru calificarea deţinutã, din
cauze medicale, personalul navigant şi tehnic navigant profesionist îşi
menţine încadrarea în clasa deţinutã, ca instructor la sol.

x
x x

Salariile de bazã prevãzute în prezenta anexã se aplicã personalului care
a fost salarizat potrivit anexei nr. VII/12 la <>Legea nr. 154/1998 .



ANEXA IV/11
-----------
(la 01.10.2005)
---------------

ASISTENŢĂ SOCIALĂ

UNITĂŢI DE ASISTENŢĂ SOCIALĂ ŞI UNITĂŢI DE ASISTENŢĂ MEDICO-SOCIALĂ

A. Salarii de bazã pentru personalul de specialitate


───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Nr. Funcţia Nivelul Salariul de bazã - lei -
crt. studiilor ────────────────────────
minim maxim
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
1 Asistent social, psiholog, psihopedagog,
logoped, kinetoterapeut, sociolog, educator
specializat; principal S 4.144.000 7.363.000
2 Asistent social, psiholog, psihopedagog,
logoped, kinetoterapeut, sociolog,
educator specializat S 4.069.000 6.742.000
3 Asistent social, psiholog, psihopedagog,
logoped, kinetoterapeut, sociolog,
educator specializat; debutant S 3.871.000 -
4 Medic primar S 5.991.000 12.203.000
5 Medic specialist S 5.129.000 8.740.000
6 Medic S 3.904.000 7.660.000
7 Medic stagiar S 3.745.000 -
8 Fiziokinetoterapeut, bioinginer medical;
principal S 4.049.000 9.097.000
9 Fiziokinetoterapeut, bioinginer medical;
specialist S 3.976.000 7.187.000
10 Fiziokinetoterapeut, bioinginer medical S 3.904.000 5.988.000
11 Fiziokinetoterapeut, bioinginer medical;
debutant S 3.714.000 -
12 Profesor C.F.M principal S 4.144.000 7.363.000
13 Profesor C.F.M, S 4.069.000 6.742.000
14 Profesor C.F.M debutant S 3.871.000 -
15 Asistent social, asistent medical ***),
educator puericultor, educator specializat;
principal S.S.D. 4.069.000 7.094.000
16 Asistent social, asistent medical ***),
educator puericultor, educator specializat S.S.D. 3.994.000 6.345.000
17 Asistent social, asistent medical ***),
educator puericultor, educator specializat;
debutant S.S.D. 3.663.000 -
18 Profesor C.F.M. principal S.S.D. 4.069.000 6.991.000
19 Profesor C.F.M. S.S.D. 3.994.000 6.181.000
20 Profesor C.F.M. debutant S.S.D. 3.663.000 -
21 Asistent social, asistent medical, educator
puericultor, educator specializat,
pedagog de recuperare; principal PL 3.994.000 6.991.000
22 Asistent social, asistent medical,
educator puericultor, educator specializat,
pedagog de recuperare PL 3.919.000 6.242.000
23 Asistent social, asistent medical, educator
puericultor, educator specializat, pedagog
de recuperare; debutant PL 3.651.000 -
24 Asistent social, asistent medical*),
educator puericultor; principal M 3.994.000 6.491.000
25 Asistent social, asistent medical*),
educator puericultor M 3.919.000 5.494.000
26 Asistent social, asistent medical*),
educator puericultor; debutant M 3.651.000 -
27 Sora medicalã principalã **) M 3.897.000 5.843.000
28 Sora medicalã **) M 3.824.000 4.872.000
29 Sora medicalã debutantã**) M 3.562.000 -
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────


*) Se aplicã şi funcţiilor de educator specializat, lucrãtor social,
instructor de educaţie, instructor de ergoterapie, masor.
**) Se aplicã şi funcţiilor: oficiant medical, laborant cu liceul sanitar,
operator registrator de urgenţã, registrator medical, statistician
medical, instructor C.F.M
***) Se aplicã urmãtoarelor funcţii: asistent medical specialist;
tehnician superior de radiologie radioterapie şi radiodiagnostic;
asistent medical specializat; asistent de fiziokinetoterapie; asistent
medico-social.

B. Salarii de bazã pentru personalul auxiliar


───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Nr. Funcţia Nivelul Salariul de bazã - lei -
crt. studiilor ────────────────────────
minim maxim
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
27 Infirmiera, agent D.D.D. G 3.718.000 3.864.000
28 Infirmiera, agent D.D.D.; debutant G 3.532.000 -
29 Brancardier, bãieş, nãmolar, spãlãtoreasã,
îngrijitoare G 3.645.000 3.864.000
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────

NOTĂ
Personalul medico-sanitar din Institutul Naţional de Expertizã Medicalã
şi Recuperare a Capacitãţii de Muncã se salarizeazã potrivit prevederilor
aplicabile personalului de specialitate medico-sanitar şi personalului de
specialitate din compartimentele paraclinice medico sanitare din unitãţile
clinice, institutele şi centrele medicale, preluând dupã caz şi alte
funcţii din domeniul unitãţilor sanitare, altele decât cele clinice.



ANEXA V/1
---------
(la 01.10.2005)
---------------


FUNCŢII DE EXECUŢIE DIN ALTE UNITĂŢI BUGETARE DE SUBORDONARE
CENTRALĂ, PRECUM ŞI DIN COMPARTIMENTELE DE CONTABILITATE,
FINANCIAR, APROVIZIONARE, INVESTIŢII DIN ACTIVITĂŢILE
CUPRINSE ÎN ANEXELE IV/1 - IV/11 ŞI DIN UNITĂŢILE
DE ÎNVĂŢĂMÂNT

I. Salarii de bazã pentru activitatea de specialitate


───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Nr. Funcţia Nivelul Salariul de bazã - lei -
crt. studiilor ────────────────────────
minim maxim
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
a) Funcţii de execuţie pe grade profesionale

1 Consilier, expert, inspector de specialitate;
gradul I,
inginer, economist; specialist IA S 4.365.000 8.612.000
2 Referent de specialitate, inspector de
specialitate; gradul II, economist,
referent, inginer; gradul I S 4.289.000 6.889.000
3 Referent de specialitate, inspector de
specialitate; gradul III, economist,
referent, inginer; gradul II S 4.212.000 6.407.000
4 Referent de specialitate, inspector de
specialitate; gradul IV, economist,
referent, inginer; gradul III S 4.135.000 5.925.000
5 Referent, inspector, inginer, economist;
debutant S 3.934.000 -
6 Referent, subinginer , conductor arhitect,
arhivist, tehnician-economist; I SSD 4.043.000 6.202.000
7 Referent, subinginer , conductor arhitect,
arhivist, tehnician-economist; II SSD 3.970.000 5.739.000
8 Referent, subinginer , conductor arhitect,
arhivist, tehnician-economist; III SSD 3.897.000 5.120.000
9 Referent, subinginer , conductor arhitect,
arhivist, tehnician-economist; debutant SSD 3.574.000 -

b) Funcţii de execuţie pe grade profesionale din serviciile de contencios

10 Consilier juridic gradul IA S 4.365.000 8.612.000
11 Consilier juridic gradul I S 4.289.000 6.889.000
12 Consilier juridic gradul II S 4.212.000 6.407.000
13 Consilier juridic gradul III S 4.135.000 5.925.000
14 Consilier juridic debutant S 3.934.000 -

c) Funcţii de execuţie pe trepte profesionale

15 Tehnician, merceolog, contabil, referent; IA M 4.212.000 5.400.000
16 Tehnician, merceolog, contabil, referent; I M 4.135.000 4.952.000
17 Tehnician, merceolog, contabil, referent; II M 4.059.000 4.474.000
18 Tehnician, merceolog, contabil, referent; III M 3.983.000 4.097.000
19 Tehnician, merceolog, contabil, referent;
debutant M 3.710.000 -
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────

II. Unitãţi de perfecţionare a personalului cu pregãtire superioarã

Salarii de bazã pentru funcţiile de specialitate

───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Nr. Funcţia Nivelul Salariul de bazã - lei -
crt. studiilor ────────────────────────
minim maxim
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────

Funcţii de execuţie pe grade profesionale

1 Expert-consultant IA S 4.289.000 8.612.000
2 Expert-consultant I S 4.212.000 7.537.000
3 Expert-consultant II S 4.135.000 6.678.000
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────

III. Unitãţi de perfecţionare a personalului cu pregãtire medie
şi centre de calificare şi recalificare

Salarii de bazã pentru funcţiile de specialitate

───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Nr. Funcţia Nivelul Salariul de bazã - lei -
crt. studiilor ────────────────────────
minim maxim
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
a) Funcţii de execuţie pe grade profesionale

1 Expert gradul I S 4.289.000 7.537.000
2 Expert gradul II S 4.212.000 6.460.000
3 Expert gradul III S 4.135.000 5.925.000
4 Expert debutant S 3.934.000 -

b) Funcţii de execuţie pe trepte profesionale

5 Instructor I M 3.937.000 5.641.000
6 Instructor II M 3.864.000 4.822.000
7 Instructor III M 3.792.000 4.411.000
8 Instructor debutant M 3.532.000 -
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────

NOTA
Salariile de bazã prevãzute în prezenta anexã se aplicã şi funcţiilor
de specialitate din şcoala popularã de artã.

IV. Proiectare

Salarii de bazã pentru funcţiile de specialitate

───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Nr. Funcţia Nivelul Salariul de bazã - lei -
crt. studiilor ────────────────────────
minim maxim
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
a) Funcţii de execuţie pe grade profesionale

1. Proiectant gradul I S 4.365.000 8.399.000
2. Proiectant gradul II S 4.289.000 7.323.000
3. Proiectant gradul III S 4.212.000 6.353.000
4. Proiectant gradul IV S 4.135.000 5.817.000
5. Proiectant debutant S 3.934.000 -
6. Subinginer cartograf I S.S.D. 4.043.000 6.202.000
7. Subinginer cartograf II S.S.D. 3.970.000 5.688.000
8. Subinginer cartograf III S.S.D. 3.897.000 4.965.000
9. Subinginer cartograf debutant S.S.D. 3.574.000 -

b) Funcţii de execuţie pe trepte profesionale

10. Tehnician proiectant I M 3.937.000 5.641.000
11. Tehnician proiectant II*) M 3.864.000 4.822.000
12. Tehnician proiectant III*) M 3.792.000 4.411.000
13. Tehnician proiectant debutant*) M 3.532.000 -
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────


*) Salariul de bazã prevãzut pentru aceastã funcţie se utilizeazã şi la
funcţia de desenator tehnic cartograf.

V. Unitãţi de informaticã

Salarii de bazã pentru funcţiile de specialitate


───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Nr. Funcţia Nivelul Salariul de bazã - lei -
crt. studiilor ────────────────────────
minim maxim
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
a) Funcţii de execuţie pe grade profesionale

1 Analist, programator, inginer de sistem; IA S 4.442.000 8.612.000
2 Analist, programator, inginer de sistem; I S 4.365.000 8.182.000
3 Analist, programator, inginer de sistem; II S 4.289.000 7.323.000
4 Analist, programator, inginer de sistem; III S 4.212.000 6.353.000
5 Analist, programator, inginer de sistem; IV S 4.135.000 5.817.000
6 Analist, programator, inginer de sistem;
debutant S 3.934.000 -
7 Informatician, conductor tehnic; I SSD 4.043.000 6.202.000
8 Informatician, conductor tehnic; II SSD 3.970.000 5.688.000
9 Informatician, conductor tehnic; III SSD 3.897.000 4.965.000
10 Informatician, conductor tehnic; debutant SSD 3.574.000 -

b) Funcţii de execuţie pe trepte profesionale

11 Analist (programator) ajutor IA M 4.010.000 5.641.000
12 Analist (programator) ajutor I M 3.937.000 5.228.000
13 Analist (programator) ajutor II M 3.864.000 4.718.000
14 Analist (programator) ajutor III M 3.792.000 4.312.000
15 Analist (programator) debutant M 3.532.000 -
16 Operator, controlor date; I M 4.010.000 5.228.000
17 Operator, controlor date; II M 3.937.000 4.718.000
18 Operator, controlor date; III M 3.864.000 4.312.000
19 Operator, controlor date; IV M 3.792.000 3.937.000
20 Operator, controlor date; debutant M 3.532.000 -
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────




Anexa V/1
(la 01.10.2005)

VI. Administraţia publicã localã

Servicii publice de salvamont din subordinea consiliilor judeţene şi locale

Salarii de bazã pentru funcţiile specifice din serviciile publice de salvamont


──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Nr. Funcţia Nivelul Salariul de bazã - lei -


minim maxim
-----
*) Nivelul studiilor şi condiţiile de ocupare a funcţiilor se stabilesc
prin ordin comun al ministrului transporturilor, construcţiilor şi turismului
şi al ministrului administraţiei şi internelor.



──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
1 Salvator montan gradul I 4.121.000 8.130.000
2 Salvator montan gradul II 3.976.000 6.099.000
3 Salvator montan gradul III 3.976.000 5.033.000
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────

NOTA
1. Pentru activitatea desfãşuratã în condiţii de încordare psihicã foarte
ridicatã, personalul încadrat pe funcţia de salvator montan beneficiazã de un
spor de pânã la 25% din salariul de bazã.
2. Categoriile de personal, condiţiile de acordare şi mãrimea concretã a
sporului pentru încordare psihicã, în limita prevãzutã la pct. 1, se stabilesc
de cãtre ordonatorii principali de credite, cu încadrarea în cheltuielile de
personal prevãzute în bugetul aprobat.



x
x x

Salariile de bazã prevãzute în prezenta anexã se aplicã personalului care a fost salarizat potrivit anexei nr. VIII/1 la <>Legea nr. 154/1998 .


Anexa V/2
(la 01.10.2005)

ALTE FUNCŢII COMUNE DIN SECTORUL BUGETAR

Salarii de bazã pentru personalul din activitatea de
secretariat-administrativ, gospodãrire, întreţinere-
reparaţii şi de deservire*1)
---------
*1) Se utilizeazã în administraţia publicã şi în unitãţile subordonate
acesteia, finanţate parţial sau integral de la bugetul de stat.

Funcţii de execuţie pe trepte profesionale


──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Nr. Funcţia Nivelul Salariul de bazã - lei -


diilor minim maxim


──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
1 Stenodactilograf IA*) M 3.904.000 5.332.000
2 Stenodactilograf I M 3.832.000 4.518.000
3 Stenodactilograf II M 3.760.000 4.139.000
4 Stenodactilograf debutant M 3.503,000 -
5 Secretar-dactilograf, dactilograf; IA*) M 3.832.000 5.006.000
6 Secretar-dactilograf, dactilograf; I M; G 3.760.000 4.411.000
7 Secretar-dactilograf, dactilograf; II M; G 3.687.000 4.027.000
8 Secretar-dactilograf, dactilograf;
debutant M; G 3.503.000
9 Secretar, secretar-dactilograf; I**) M; G 3.760.000 4.246.000
10 Secretar, secretar-dactilograf; II**) M; G 3.687.000 3.867.000
11 Secretar, secretar-dactilograf;
debutant**) M; G 3.503.000 -
12 Administrator I M 3.832.000 5.386.000
13 Administrator II M 3.760.000 4.895.000
14 Administrator III M 3.687.000 4.411.000
15 Şef depozit I M 3.760.000 4.847.000
16 Şef depozit II M 3.687.000 4.411.000
17 Casier, magaziner; I M 3.760.000 4.735.000
18 Casier, magaziner; II M; G 3.687.000 4.246.000
19 Casier, magaziner; debutant M; G 3.503.000 -
20 Funcţionar, arhivar; I M 3.832.000 4.628.000
21 Funcţionar, arhivar; II M 3.760.000 4.246.000
22 Funcţionar, arhivar; III M 3.687.000 3.867.000
23 Funcţionar, arhivar; debutant M 3.503.000 -
24 Şef formaţie pazã, pompieri 3.615.000 4.246.000
25 Portar, paznic, pompier, îngrijitor,
guard, bufetier, manipulant bunuri,
curier; I 3.687.000 3.832.000
26 Portar, paznic, pompier, îngrijitor,
guard, bufetier, manipulant bunuri,
curier; II 3.615.000 3.760.000
27 Maistru I 3.760.000 5.226.000
28 Maistru II 3.687.000 4.847.000
29 Şofer IA***) 3.897.000 6.196.000
30 Şofer I***) 3.824.000 5.422.000
31 Şofer II****) 3.687.000 5.115.000
32 Muncitor calificat I 4.049.000 5.115.000
33 Muncitor calificat II 3.976.000 4.847.000
34 Muncitor calificat III 3.904.000 4.518.000
35 Muncitor calificat IV 3.832.000 4.246.000
36 Muncitor calificat V 3.760.000 3.919.000
37 Muncitor calificat VI 3.687.000 3.832.000
38 Muncitor necalificat 3.615.000 3.760.000
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────


*) Se utilizeazã în ministere şi celelalte instituţii centrale ale
administraţiei publice.
**) Se utilizeazã în activitatea de secretariat-administrativ din unitãţile
bugetare.
***) Se utilizeazã în Parlament, în ministere şi în celelalte instituţii
centrale ale administraţiei publice, în parcul propriu.
****) Se utilizeazã în ministere şi celelalte instituţii centrale ale
administraţiei publice, în parcul comun.

NOTA
În unitãţile bugetare din subordinea ministerelor şi a celorlalte instituţii
ale administraţiei publice, încadrarea şoferilor se face ţinând seama şi de
autovehiculul pe care îl deservesc, potrivit echivalãrii categoriilor de
calificare cu treptele profesionale, elaboratã de Ministerul Muncii Solida-
ritãţii Sociale şi Familiei.


x
x x

Salariile de bazã prevãzute în prezenta anexã se aplicã personalului care a fost salarizat potrivit anexei nr.VIII/2 la <>Legea nr. 154/1998 .


Anexa VI/1
(la 01.10.2005)

INDEMNIZAŢII DE CONDUCERE COMUNE


──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Indemnizaţia de
Nr. Funcţia conducere în
crt. procente din
salariul de bazã -
% -


limita maximã


──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
1 Director general, inspector de stat şef 55
2 Director general adjunct, inspector de stat şef adjunct 50
3 Director, inspector şef 50
4 Director adjunct, inspector şef adjunct 40
5 Contabil şef 40
6 Inginer şef 40
7 Şef serviciu, şef secţie, şef serviciu contencios 30
8 Şef birou, şef atelier, şef laborator, şef oficiu 25
9 Şef formaţie muncitori 15
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────




Anexa V1/2
(la 01.10.2005)

INDEMNIZAŢII DE CONDUCERE SPECIFICE


──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Indemnizaţia de
Nr. Funcţia conducere în
crt. procente din
salariul de bazã -
% -


limita maximã


──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
A. Serviciile Parlamentului, Administraţiei Prezidenţiale,
Guvernului, înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie,
Parchetului de pe lângã înalta Curte de Casaţie şi
Justiţie, Curţii Constituţionale, Consiliului Legislativ,
Consiliului Concurenţei, Avocatului Poporului,
Curţii de Conturi şi Consiliului Naţional al
Audiovizualului
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
1 Şef departament, director general 55
2 Director, şef sector, şef compartiment 50
3 Director adjunct, şef sector adjunct, şef
compartiment adjunct 40
4 Şef serviciu, şef secţie 30
5 Şef birou, şef oficiu, şef atelier 25
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
B. Ministere, alte organe de specialitate, precum şi
unitãţile teritoriale de specialitate din subordinea
acestora
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
a) aparatul propriu
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
1. Ministerul Finanţelor Publice
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
1.1. Garda Financiarã - aparatul central
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
1 Comisar general adjunct 50
2 Comisar şef divizie 30
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
2. Ministerul Educaţiei şi Cercetãrii
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Nr. Indemnizaţia de
crt Funcţia*) conducere în
procente din
salariul de bazã
- % -


minim maxim
-----
*) Se calculeazã conform <>art. 51 alin.(1) din Legea nr. 128/1997 .



──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
1 Inspector general 45 55
2 Inspector principal de specialitate 45 50
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Nr. Indemnizaţia de
crt Funcţia conducere în
procente din
salariul de bazã
-% -


limita maximã


──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
b) servicii publice descentralizate
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
1. Ministerul Finanţelor Publice
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
1.1. Garda Financiarã - aparatul teritorial
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
1 Comisar şef secţie 40
2 Comisar şef secţie adjunct 30
3 Comisar şef secţie divizie 25
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
1.2. Direcţii generale ale finanţelor publice
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
- Administraţia finanţelor publice a municipiului
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
1 Director administraţie financiarã 40
2 Director adjunct administraţie financiarã 30
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
- Administraţia finanţelor publice a oraşului
3 Şef administraţie 30
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
- Administraţia finanţelor publice a comunei
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
4 Şef administraţie 25
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Nr. Funcţia Indemnizaţia de
crt conducere în
procente din
salariul de bazã
- % -


minim maxim


──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
2. Ministerul Educaţiei şi Cercetãrii
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
2.1. Inspectoratul şcolar *)


*) Se calculeazã conform <>art. 51 alin.(1) din Legea nr. 128/1997 .


──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
1 Inspector şcolar general 45 55
2 Inspector solar general adjunct 35 45
3 Inspector şcolar de specialitate 30 40
4 Inspector şcolar 25 30
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Nr. Indemnizaţia de
crt Funcţia conducere în
procente din
salariul de bazã
- % -


limita maximã


──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
c) aparatul propriu al administraţiei publice
locale şi serviciile publice din subordinea
acesteia
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
1. Prefecturi, consilii judeţene, Primãria
Municipiului Bucureşti şi Consiliul General al
Municipiului Bucureşti şi sectoarele municipiului
Bucureşti, consilii locale
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
1.1. La nivel de judeţ, la municipiul Bucureşti şi
la sectoarele municipiului Bucureşti, la
municipiile de categoria I
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
1 Şef departament *), arhitect şef **) 55


*) Se utilizeazã numai la Consiliul General al Municipiului Bucureşti.
**) Se utilizeazã la nivel de judeţ, la Primãria Municipiului Bucureşti,
la sectoarele Municipiului Bucureşti, şi la municipiile de toate categoriile.

2 Arhitect - şef adjunct ***) 50
--------
***) Se utilizeazã numai la Primãria Municipiului Bucureşti

3 Şef filialã, şef corp control comercial I 30
4 Şef corp control comercial II 25


──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
1.2. La nivel de municipii, altele decât cele de
categoria I şi la oraş
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
1 Şef corp control comercial I, arhitect - şef ****) 30


****) Se utilizeazã la oraşe.

2 Şef corp control comercial II 25


──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
1.3. La nivel de comunã
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
1 Şef percepţie 25
2 Şef birou 15
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
1.4. Indemmnizaţii pentru îndeplinirea unor sarcini,
activitãţi şi responsabilitãţi suplimentare
funcţiei de bazã, care fac parte din salariul de bazã
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
1 Persoana cu responsabilitate în domeniul urbanismului şi 15
amenajãrii teritoriului şi al autorizãrii executãrii
lucrãrilor de construcţii *****)


*****) Se utilizeazã la comune.


──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
d) din unitãţi subordonate ministerelor şi altor
organe de specialitate
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Nr. Indemnizaţia de
crt Funcţia conducere în
procente din
salariul de bazã
- % -


limita maximã


──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
1. Ministerul Culturii şi Cultelor
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
1.1. Funcţiile de conducere din activitatea redacţionalã
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
1 Redactor - şef 40
2 Redactor - şef adjunct 30
3 Şef redacţie, secretar general de redacţie 25
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
1.2. Indemnizaţii pentru îndeplinirea unor sarcini
sau activitãţi suplimentare funcţiei de bazã,
care fac parte din salariul de bazã
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
1 Artiştii lirici operã, artiştii lirici, coriştii operã, coriştii, 10
balerinii, artiştii instrumentişti, instrumentiştii, dansatorii,
care desfãşoarã activitate solisticã.
2 Artiştii instrumentişti şi instrumentiştii care desfãşoarã 10
activitate de şef de partidã.
3 Dirijor, concert - maestru, solist concertist, solist 15
instrumentist, dirijor cor academic
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
2. Agenţia Naţionalã pentru Sport
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
2.1. Funcţii de conducere din federaţii sportive
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
1 Preşedinte federaţie 30
2 Secretar general federaţie 25
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
2.2. Funcţii de conducere din alte unitãţi sportive
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
2.2.1. Cluburi
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
1 Preşedinte club 20
2 Vicepreşedinte club 10
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
2.2.2. Complex sportiv
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
1 Şef complex sportiv 10
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
3. Ministerul Transporturilor, Construcţiilor şi Turismului
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
3.1. Unitãţi navale şi cãpitãnii de porturi
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Funcţiile de conducere din unitãţile navale şi
cãpitãniile de porturi
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
1 Cãpitan şef port 20
2 Şef grup scafandri 10
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
3.2. Pentru activitatea de imersiune, desfãşuratã
potrivit prevederilor art. 8 lit. f) din Hotãrârea
Guvernului nr. 281/1993, se acordã o indemnizaţie
de 25.000 lei/orã de scufundare.
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
3.3. Aviaţie sportivã
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
3.3.1. Funcţiile de conducere specifice activitãţii
de zbor
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
1 Comandant detaşament zbor 50
2 Comandant aeroclub teritorial 50
3 Comandant adjunct aeroclub teritorial 30
4 Şef sector zbor aeroclub teritorial 15
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
3.3.2. Funcţiile de conducere specifice activitãţii
tehnic aeronautice
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
1 Şef grupã lucrãri - reparaţii (LR) 30
2 Şef sector tehnic 15
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
3.3.3. Funcţiile de conducere specifice activitãţii
operativ - aeronautice
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
1 Director zbor 40
2 Director tehnic 40
3 Şef serviciu informare zbor - meteo - navigaţie 30
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
3.3.4. Indemnizaţia de zbor pentru personalul navigant
şi tehnic, navigant profesionist, precum şi
indemnizaţia de exploatare pentru personalul
tehnic aeronautic din Aeroclubul României
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Activitatea pentru care se acordã: Indemnizaţia
pânã la:
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
1 Misiuni prevãzute în Codul aerian 23.000 lei/orã de zbor
2 Misiuni prevãzute în Codul aerian 16.000 lei/start
3 Salturi cu paraşuta 80.000 lei /salt
4 Lansarea la zbor a aeronavelor şi aterizãri 15.000 lei/aterizare

NOTĂ:
1. Indemnizaţia de zbor la bazã pentru zboruri de acrobaţie şi înaltã
acrobaţie aerianã va fi echivalatã, astfel:
1 orã zbor acrobaţie = 2 ore zbor normal
1 orã zbor înaltã acrobaţie = 4 ore zbor normal
Zborul în formaţie este echivalent cu zborul de înaltã acrobaţie.
2. Indemnizaţia de zbor la bazã, acordatã personalului navigant şi
tehnic navigant profesionist, face parte din salariul de bazã şi constituie
baza de calcul pentru toate drepturile care se acordã în raport cu acesta.
3. Criteriile pentru acordarea indemnizaţiei de zbor şi de exploatere
pe funcţii şi misiuni, în limitele prevãzute, precum şi majorarea cu pânã
la 60% a indemnizaţiei pentru zborurile ce se executã în condiţii deosebite
se stabilesc de cãtre Aeroclubul României.
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Nr. Indemnizaţia de
crt. Funcţia conducere în
procente din
salariul de bazã
- % -


limita maximã


──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
4. Ministerul Agriculturii, Pãdurilor şi Dezvoltãrii
Rurale
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
4.1. Funcţii de conducere din activitatea specificã
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
1 Şef oficiu *), inspector şef *) 40


*) Se utilizeazã la oficiile sau inspectoratele cu personalitate
juridicã, dupã caz.

2 Şef staţie, şef fermã, şef centru, şef circumscripţie 30


──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
4.2. Indemnizaţii pentru îndeplinirea unor sarcini,
activitãţi şi responsabilitãţi suplimentare
funcţiei de bazã, care fac parte din salariul
de bazã:
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
- Medicii veterinari încadraţi în activitãţile 10 % din
prevãzute în Anexa nr. IV/7 la prezenta ordonanţã, salariul de
autorizaţi sã exercite atribuţii de inspector al bazã al
poliţiei sanitar - veterinare. funcţiei de
execuţie
îndeplinite
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Mãrimea concretã a sporului se stabileşte de organul
care îl autorizeazã.
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
5. Ministerul Mediului şi Gospodãririi Apelor
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
5.7. Funcţii de conducere din activitatea specificã
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
1 Inspector şef *) 40


*) Se utilizeazã la agenţiile de supraveghere a protecţiei mediului.


──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
6. Academia Românã
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
6.1. Funcţii de conducere specifice din
activitatea de cercetare ştiinţificã,
dezvoltare tehnologicã şi proiectare.
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
1 Director institut 50
2 Director adjunct ştiinţific, director adjunct institut 40
3 Secretar ştiinţific, director centru 30
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
7. Ministerul Muncii, Solidaritãţii Sociale şi Familiei
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
7.1. Funcţii de conducere specifice în unitãţile
de perfecţionare a personalului cu pregãtire
medie şi centre de calificare şi recalificare
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
1 Director centru de perfecţionare 30
2 Director adjunct centru de perfecţionare 25
3 Director centru de calificare şi recalificare 30
4 Şef centru de calificare 15
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Nr. Indemnizaţia de
crt. Funcţia conducere în
procente din
salariul de bazã
- % -


limita maximã


──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
C. Autoritatea vamalã
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
1 Şef birou vamal 30
2 Şef adjunct birou vamal 25
3 Şef turã, şef sector 20
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────




Anexa VII
(la 01.10.2005)

PROCENTE DE MAJORARE A SALARIILOR DE BAZĂ
PENTRU PERSONALUL CONTRACTUAL


──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Nr. Domeniul Nivel Procent
anexã Funcţia studii maxim de
majorare
%
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
I ADMINISTRAŢIA PUBLICĂ CENTRALĂ DE SPECIALITATE 25%
II ADMINISTRAŢIA PUBLICĂ LOCALĂ 25%
III CONSILIUL CONCURENŢEI 25%
IV/l CERCETARE 18%
IV/2 CULTURĂ 18%
IV/3 CULTE 18%
IV/4 SPORT 18%
IV/5 AUTORITATEA VAMALĂ 18%
IV/6 NAVIGAŢIE 18%
IV/7 AGRICULTURA 18%
IV/8 OFICII DE CADASTRU ŞI ORGANIZAREA TERITORIULUI 18%
IV/9 PROTECŢIA MEDIULUI 18%
IV/10 AVIAŢIA SPORTIVĂ 18%

IV/11 ASISTENŢĂ SOCIALĂ
UNITĂŢI DE ASISTENŢĂ SOCIALĂ ŞI UNITĂŢI
DE ASISTENŢĂ MEDICO-SOCIALĂ
A. Funcţii de specialitate
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Nr. Nivel Procent
crt. Funcţia studii maxim de
majorare
%
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
1. Asistent social, psiholog, psihopedagog, logoped,
kinetoterapeut, sociolog, educator specializat;
principal S 23%
2. Asistent social, psiholog, psihopedagog, logoped,
kinetoterapeut, sociolog, educator specializat S 23%
3. Asistent social, psiholog, psihopedagog, logoped,
kinetoterapeut, sociolog, educator specializat;
debutant S 23%
4. Medic primar S 18%
5. Medic specialist S 18%
6. Medic S 18%
7. Medic stagiar S 18%
8. Fiziokinetoterapeut, bioinginer medical; principal S 18%
9. Fiziokinetoterapeut, bioinginer medical; specialist S 18%
10. Fiziokinetoterapeut, bioinginer medical S 18%
11. Fiziokinetoterapeut, bioinginer medical; debutant S 18%
12. Profesor C.F.M principal S 23%
13. Profesor C.F.M, S 23%
14. Profesor C.F.M debutant S 23%
15. Asistent social, asistent medical ***), educator
puericultor, educator specializat; principal S.S.D 23%
16. Asistent social, asistent medical ***), educator
puericultor, educator specializat S.S.D 23%
17. Asistent social, asistent medical ***), educator
puericultor, educator specializat; debutant S.S.D 23%
18. Profesor C.F.M. principal S.S.D 23%
19. Profesor C.F.M. S.S.D 23%
20. Profesor C.F.M. debutant S.S.D 23%
21. Asistent social, asistent medical, educator
puericultor, educator specializat, pedagog
de recuperare; principal PL 23%
22. Asistent social, asistent medical, educator
puericultor, educator specializat, pedagog
de recuperare PL 23%
23. Asistent social, asistent medical, educator
puericultor, educator specializat, pedagog
de recuperare; debutant PL 23%
24. Asistent social, asistent medical*), educator
puericultor; principal M 23%
25. Asistent social, asistent medical*), educator
puericultor M 23%
26. Asistent social, asistent medical*), educator
puericultor; debutant M 23%
27. Sora medicalã principalã **) M 23%
28. Sora medicalã**) M 23%
29. Sora medicalã debutantã **) M 23%

B. Funcţii pentru personalul auxiliar

30. Infirmiera, agent D.D.D. G 19%
31. Infirmiera, agent D.D.D.; debutant G 19%
32. Brancardier, bãieş, nãmolar, spãlãtoreasã,
îngrijitoare G 19%
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────

V/l FUNCŢII DE EXECUŢIE DIN ALTE UNITĂŢI BUGETARE DE SUBORDONARE
CENTRALĂ, PRECUM ŞI DIN COMPARTIMENTELE DE CONTABILITATE,
FINANCIAR, APROVIZIONARE, INVESTIŢII DIN ACTIVITĂŢILE CUPRINSE
ÎN ANEXELE IV/l - IV/11 ŞI DIN UNITĂŢILE DE ÎNVĂŢĂMÂNT

Cap. I. Funcţii din activitatea de specialitate
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Nr. Nivel Procent
crt. Funcţia studii maxim de
majorare
%
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
a) Funcţii de execuţie pe grade profesionale

1. Consilier, expert, inspector de specialitate;
gradul I, inginer, economist; specialist IA S 25%
2. Referent de specialitate, inspector de specialitate;
gradul II, economist, referent, inginer; gradul I S 25%
3. Referent de specialitate, inspector de specialitate;
gradul III, economist, referent, inginer; gradul II S 25%
4. Referent de specialitate, inspector de specialitate;
gradul IV, economist, referent, inginer; gradul III S 25%
5. Referent, inspector, inginer, economist; debutant S 25%
6. Referent, subinginer, conductor arhitect,
arhivist, tehnician-economist; I SSD 20%
7. Referent, subinginer, conductor arhitect,
arhivist, tehnician-economist; II SSD 20%
8. Referent, subinginer, conductor arhitect,
arhivist, tehnician-economist; III SSD 20%
9. Referent, subinginer, conductor arhitect,
arhivist, tehnician-economist; debutant SSD 20%

b) Funcţii de execuţie pe grade profesionale din serviciile de contencios

10. Consilier juridic gradul IA S 25%
11. Consilier juridic gradul I S 25%
12. Consilier juridic gradul II S 25%
13. Consilier juridic gradul III S 25%
14. Consilier juridic debutant S 25%

c) Funcţii de execuţie pe trepte profesionale

15. Tehnician, merceolog, contabil, referent; IA M 25%
16. Tehnician, merceolog, contabil, referent; I M 25%
17. Tehnician, merceolog, contabil, referent; II M 25%
18. Tehnician, merceolog, contabil, referent; III M 25%
19. Tehnician, merceolog, contabil, referent; debutant M 25%


Cap. II. Unitãţi de perfecţionare a personalului cu pregãtire superioarã

Funcţii de execuţie pe grade profesionale

1. Expert-consultant IA S 25%
2. Expert-consultant I S 25%
3. Expert-consultant II S 25%

Cap.III. Unitãţi de perfecţionare a personalului cu
pregãtire medie şi centre de calificare şi recalificare

a) Funcţii de execuţie pe grade profesionale

1. Expert gradul I S 25%
2. Expert gradul II S 25%
3. Expert gradul III S 25%
4. Expert debutant S 25%

b) Funcţii de execuţie pe trepte profesionale

5. Instructor I M 19%
6. Instructor II M 19%
7. Instructor III M 19%
8. Instructor debutant M 19%

Cap. IV. Proiectare

a) Funcţii de execuţie pe grade profesionale

1. Proiectant gradul I S 25%
2. Proiectant gradul II S 25%
3. Proiectant gradul III S 25%
4. Proiectant gradul IV S 25%
5. Proiectant debutant S 25%
6. Subinginer cartograf I S.S.D. 20%
7. Subinginer cartograf II S.S.D. 20%
8. Subinginer cartograf III S.S.D. 20%
9. Subinginer cartograf debutant S.S.D. 20%

b) Funcţii de execuţie pe trepte profesionale

10. Tehnician proiectant I M 19%
11. Tehnician proiectant II M 19%
12. Tehnician proiectant III M 19%
13. Tehnician proiectant debutant M 19%

Cap. V. Unitãţi de informaticã

a) Funcţii de execuţie pe grade profesionale

1. Analist, programator, inginer de sistem; IA S 25%
2. Analist, programator, inginer de sistem; I S 25%
3. Analist, programator, inginer de sistem; II S 25%
4. Analist, programator, inginer de sistem; III S 25%
5. Analist, programator, inginer de sistem; IV S 25%
6. Analist, programator, inginer de sistem; debutant S 25%
7. Informatician, conductor tehnic; I SSD 20%
8. Informatician, conductor tehnic; II SSD 20%
9. Informatician, conductor tehnic; III SSD 20%
10. Informatician, conductor tehnic; debutant SSD 20%

b) Funcţii de execuţie pe trepte profesionale

11. Analist (programator) ajutor IA M 19%
12. Analist (programator) ajutor I M 19%
13. Analist (programator) ajutor II M 19%
14. Analist (programator) ajutor III M 19%
15. Analist (programator) debutant M 19%
16. Operator, controlor date; I M 19%
17. Operator, controlor date; II M 19%
18. Operator, controlor date; III M 19%
19. Operator, controlor date; IV M 19%
20. Operator, controlor date; debutant M 19%

Cap. VI. Administraţia publicã localã

1. Salvator montan gradul I S 18%
2. Salvator montan gradul II S 18%
3. Salvator montan gradul III S 18%
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────

V/2 ALTE FUNCŢII COMUNE DIN SECTORUL BUGETAR
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
1. Stenodactilograf IA M 18%
2. Stenodactilograf I M 18%
3. Stenodactilograf II M 18%
4. Stenodactilograf debutant M 18%
5. Secretar-dactilograf, dactilograf; IA M 18%
6. Secretar-dactilograf, dactilograf; I M; G 18%
7. Secretar-dactilograf, dactilograf; II M; G 18%
8. Secretar-dactilograf, dactilograf; debutant M; G 18%
9. Secretar, secretar-dactilograf; I M; G 18%
10. Secretar, secretar-dactilograf; II M; G 18%
11. Secretar, secretar-dactilograf; debutant M; G 18%
12. Administrator I M 18%
13. Administrator II M 18%
14. Administrator III M 18%
15. Şef depozit I M 18%
16. Şef depozit II M 18%
17. Casier, magaziner; I M 18%
18. Casier, magaziner; II M; G 18%
19. Casier, magaziner; debutant M; G 18%
20. Funcţionar, arhivar; I M 18%
21. Funcţionar, arhivar; II M 18%
22. Funcţionar, arhivar; III M 18%
23. Funcţionar, arhivar; debutant M 18%
24. Şef formaţie pazã, pompieri 18%
25. Portar, paznic, pompier, îngrijitor, guard,
bufetier, manipulant bunuri, curier; I 18%
26. Portar, paznic, pompier, îngrijitor, guard,
bufetier, manipulant bunuri, curier; II 18%
27. Maistru I 18%
28. Maistru II 18%
29. Şofer IA 20%
30. Şofer I 20%
31. Şofer II 18%
32. Muncitor calificat I 18%
33. Muncitor calificat II 18%
34. Muncitor calificat III 18%
35. Muncitor calificat IV 18%
36. Muncitor calificat V 18%
37. Muncitor calificat VI 18%
38. Muncitor necalificat 18%
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────

VI/2 INDEMNIZAŢII DE CONDUCERE SPECIFICE 18%
(pentru activitãţi de imersie, de zbor şi de
exploatare, stabilite în lei)
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
NOTA
Procentele maxime de majorare prevãzute pentru funcţiile din anexele nr.
V/1 şi V/2 cuprind şi creşterea salariilor de bazã cu 5% acordatã potrivit
prevederilor <>Ordonanţei de Urgenţã a Guvernului nr. 33/2002 aprobatã prin Legea
nr. 417/2002 şi ale <>Ordonanţei de Urgenţã a Guvernului nr. 66/2002 aprobatã
prin <>Legea nr. 547/2002 .




Anexa VIII/1
(la 01.10.2005)

FUNCŢII DE DEMNITATE PUBLICĂ ALESE

CAP. I
Indemnizaţiile persoanelor din cadrul organelor autoritãţii
publice, alese în funcţie potrivit prevederilor Constituţiei României


──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Nr Funcţia Indemnizaţia
crt - lei -
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Preşedinţia României
1 Preşedintele României 65.469.000
Parlamentul României
2 Preşedintele Senatului şi Preşedintele Camerei
Deputaţilor 60.410.000
3 Vicepreşedinţii Senatului şi ai Camerei Deputaţilor 55.649.000
4 Secretarii şi Chestorii Senatului şi ai Camerei Deputaţilor 52.375.000
5 Preşedinţii comisiilor permanente ale Senatului
şi Camerei Deputaţilor 52.375.000
6 Preşedinţii grupurilor parlamentare ale Senatului
şi Camerei Deputaţilor 52.375.000
7 Vicepreşedinţii comisiilor permanente ale Senatului şi
Camerei Deputaţilor 49.103.000
8 Secretarii comisiilor permanente ale Senatului şi
Camerei Deputaţilor 48.508.000
9 Senatori, deputaţi 47.912.000
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────



x
X X

Indemnizaţiile prevãzute în prezenta anexã se aplicã personalului care a fost salarizat potrivit anexei nr. II/1 la <>Legea nr. 154/1998 .


Anexa VIII/2
(la 01.10.2005)


FUNCŢII DE DEMNITATE PUBLICĂ NUMITE

Indemnizaţiile persoanelor din cadrul organelor
autoritãţii publice, numite în funcţii potrivit legii


──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Nr Funcţia Indemnizaţia
crt - lei -
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Guvernul României
1 Prim-ministru 60.410.000
2 Ministru de stat 55.649.000
3 Ministru 52.375.000
4 Secretar de stat membru al Guvernului 47.912.000
5 Secretar de stat 45.830.000
6 Subsecretar de stat 38.688.000
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie
7 Preşedinte 60.410.000
8 Vicepreşedinte 53.269.000
9 Preşedinte de secţie 49.103.000
10 Judecãtor 47.912.000
Curtea Constituţionalã
11 Preşedinte*) 60.410.000
12 Judecãtor*) 53.269.000


*) Se aplicã şi prevederile pct. 42 ale <>art. I din Legea nr. 232/2004 pentru
modificarea şi completarea <>Legii nr. 47/1992 privind organizarea şi funcţionarea
Curţii Constituţionale.

Consiliul Legislativ
13 Preşedinte consiliu 52.375.000
14 Preşedinte de secţie 49.103.000
Avocatul Poporului
15 Avocatul poporului 52.375.000
Curtea de Conturi
16 Preşedinte 60.410.000
17 Vicepreşedinte 53.269.000
18 Preşedinte de secţie 49.103.000
19 Consilier conturi 47.912.000
20 Procuror financiar general 52.079.000
Prefecturi
21 Prefect al municipiului Bucureşti 42.259.000
22 Prefect (la judeţ categoria I) 41.069.000
23 Prefect (la judeţ categoria II) 38.688.000
24 Subprefect al municipiului Bucureşti 37.794.000
25 Subprefect (la judeţ categoria I) 35.713.000
26 Subprefect (la judeţ categoria II) 34.522.000
Secretariatul general al Guvernului
27 Secretar general al Guvernului 47.912.000
28 Secretar general adjunct al Guvernului 45.830.000
29 Consilier de stat 45.830.000
Preşedinţia României
30 Consilier prezidenţial 52.375.000
31 Consilier de stat 45.830.000
Parlamentul României
32 Secretar general la Camera Deputaţilor şi la Senat 47.912.000
33 Secretar general adjunct la Camera Deputaţilor şi la Senat 45.830.000
Consiliul Concurenţei
34 Preşedinte 60.410.000
35 Vicepreşedinte 53.269.000
36 Consilier de concurenţã 49.103.000
Consiliului Naţional al Audiovizualului
37 Preşedinte 52.375.000
38 Membri 45.830.000


──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────


x
X X

Indemnizaţiile prevãzute în prezenta anexã se aplicã personalului care a fost salarizat potrivit anexei nr. II/2 la <>Legea nr. 154/1998 .


Anexa IX
(la 01.10.2005)

FUNCŢII ASIMILATE CU FUNCŢII DE DEMNITATE PUBLICĂ

Indemnizaţii pentru personalul din instituţii publice din
subordinea Guvernului


──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Nr Funcţia Indemnizaţia
crt - lei -
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Instituţii publice din subordinea Guvernului *)


*) Instituţiile publice şi denumirile funcţiilor de conducere utilizate se
stabilesc prin hotãrâre a Guvernului.

1 Conducãtorul instituţiei 33.332.000
(preşedinte, director general, şef oficiu, etc.)
2 Adjunctul conducãtorului instituţiei 28.272.000
(vicepreşedinte, director general adjunct, etc,)


──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────

x
X X

Indemnizaţiile prevãzute în prezenta anexã se aplicã personalului care a fost salarizat potrivit anexei nr. III la <>Legea nr. 154/1998 .

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016