Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDONANTA nr. 83 din 29 august 2000  pentru modificarea si completarea   Legii nr. 50/1996 privind salarizarea si alte drepturi ale personalului din organele autoritatii judecatoresti    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ORDONANTA nr. 83 din 29 august 2000 pentru modificarea si completarea Legii nr. 50/1996 privind salarizarea si alte drepturi ale personalului din organele autoritatii judecatoresti

EMITENT: GUVERNUL
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 425 din 1 septembrie 2000


În temeiul prevederilor art. 107 alin. (1) şi (3) din Constituţia României şi ale <>art. 1 lit. Q pct. 1 din Legea nr. 125/2000 privind abilitarea Guvernului de a emite ordonanţe,

Guvernul României adopta prezenta ordonanta.

ART. 1
<>Legea nr. 50/1996 privind salarizarea şi alte drepturi ale personalului din organele autoritãţii judecãtoreşti, republicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 563 din 18 noiembrie 1999, se modifica şi se completeazã dupã cum urmeazã:
1. Dupã titlul capitolului I "Salarizarea şi alte drepturi ale personalului din cadrul instanţelor judecãtoreşti şi parchetelor" se introduce secţiunea 1 "Dispoziţii generale".
2. Dupã articolul 1 se introduce articolul 1^1 cu urmãtorul cuprins:
"Art. 1^1. - (1) Indemnizaţiile pentru magistraţi şi salariile de baza pentru celelalte categorii de personal din organele autoritãţii judecãtoreşti se stabilesc pe baza valorii de referinta sectoriala prevãzutã de lege pentru funcţiile de demnitate publica alese şi numite din cadrul autoritãţilor legislativã şi executivã. Aceasta valoare corectatã periodic în raport cu evoluţia preţurilor de consum în condiţiile stabilite de prevederile legale se aplica de drept şi personalului salarizat potrivit prezentei legi.
(2) Valoarea de referinta sectoriala prevãzutã la alin. (1) constituie baza de calcul pentru stabilirea cuantumului indemnizaţiei lunare a magistraţilor şi a salariilor de baza corespunzãtoare grilelor de intervale prevãzute pentru celelalte categorii de funcţii de execuţie.
(3) Ordonatorii principali de credite calculeazã nivelurile indemnizaţiilor lunare şi ale salariilor de baza ce corespund coeficienţilor de multiplicare şi grilelor de intervale prevãzute în anexele nr. 1, 2, 4, 5 şi 5^1 la prezenta lege şi valorii de referinta sectoriala stabilitã la alin. (1), rotunjite din o mie în o mie de lei în favoarea personalului.
(4) Acordarea salariilor de baza de cãtre ordonatorii principali de credite bugetare, în condiţiile prezentei legi, se face pe baza Metodologiei pentru stabilirea normelor de evaluare a performantelor profesionale individuale şi de aplicare a criteriilor de acordare a salariilor de baza între limite, aprobatã de ministrul justiţiei, cu avizul Consiliului Superior al Magistraturii, în limita fondurilor bugetare alocate pentru cheltuieli de personal."
3. Secţiunea 1 "Salarizarea şi alte drepturi ale magistraţilor" se renumeroteaza şi devine "Secţiunea 1^1 ".
4. Articolul 2 va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 2. - (1) Magistraţii au dreptul, pentru activitatea desfasurata, la o indemnizaţie de încadrare lunarã, stabilitã pe funcţii, în raport cu nivelul instanţelor şi parchetelor şi cu vechimea în magistratura.
(2) Coeficienţii de multiplicare pe baza cãrora se stabileşte indemnizaţia lunarã sunt prevãzuţi la cap. A al anexei nr. 1.
(3) Indemnizaţia prevãzutã la alin. (1) şi (2) este unica forma de remunerare lunarã a activitãţii corespunzãtoare funcţiei de magistrat şi reprezintã baza de calcul pentru stabilirea drepturilor şi obligaţiilor care se determina în raport cu venitul salarial."
5. Alineatul (2) al articolului 3 va avea urmãtorul cuprins:
"(2) Promovarea pe loc în funcţii de execuţie, în raport cu nivelul instanţei sau al parchetului, se face în funcţia imediat superioarã, dacã cel în cauza are o activitate meritorie atestata prin acordarea calificativului «foarte bun» în ultimii 4 ani, precum şi vechimea în magistratura prevãzutã de lege numai ca judecãtor sau procuror, cu respectarea celorlalte condiţii prevãzute de <>Legea nr. 92/1992 , republicatã, cu modificãrile şi completãrile ulterioare. Numãrul posturilor pentru care se poate face promovarea pe loc se stabileşte pentru judecãtori de cãtre ministrul justiţiei, iar pentru procurori, de cãtre procurorul general al Parchetului de pe lângã Curtea Suprema de Justiţie, cu avizul Consiliului Superior al Magistraturii, în funcţie de condiţiile concrete ale fiecãrei instanţe sau, dupã caz, ale fiecãrui parchet, precum şi de resursele bugetare aprobate. Prevederile alin. (1) sunt aplicabile."
6. Alineatul (3) al articolului 3 va avea urmãtorul cuprins:
"(3) Magistraţii stagiari vor beneficia în perioada stagiului de coeficienţi de multiplicare stabiliţi corespunzãtor fiecãrei etape de stagiu, cu condiţia promovãrii examenelor prevãzute de lege."
7. Articolul 4 va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 4. - Personalul de specialitate juridicã din Ministerul Justiţiei şi Institutul Naţional al Magistraturii asimilat magistraţilor conform <>Legii nr. 92/1992 , republicatã, se salarizeaza în raport cu vechimea în magistratura, potrivit prevederilor cap. B al anexei nr. I."
8. Articolul 5 va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 5. - (1) Magistraţii beneficiazã de un adaos la indemnizaţia de încadrare lunarã, în raport cu vechimea efectivã în funcţiile prevãzute la art. 42 şi <>art. 43 alin. 2 din Legea nr. 92/1992 , republicatã, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, calculat în procente la indemnizaţia bruta de încadrare, dupã cum urmeazã:
- de la 5 la 10 ani - 5%;
- de la 10 la 15 ani - 10%;
- de la 15 la 20 de ani - 15%;
- peste 20 de ani - 20%.
(2) Adaosul la indemnizaţia de încadrare prevãzut la alin. (1) se acorda de la data de întâi a lunii urmãtoare celei în care s-a împlinit vechimea în magistratura.
(3) Adaosul la indemnizaţia de încadrare se ia în calcul la stabilirea pensiilor şi a altor drepturi de asigurãri sociale, precum şi la stabilirea pensiei de serviciu conform <>art. 103 din Legea nr. 92/1992 , republicatã, cu modificãrile şi completãrile ulterioare."
9. Articolele 6, 7, 8, 9 şi 10 se abroga.
10. Articolul 11 va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 11. - Magistraţii care funcţioneazã la instanţe şi parchete din mediul rural beneficiazã de indemnizaţii majorate cu pana la 10%. Majorarea se stabileşte în funcţie de izolarea localitãţii şi de condiţiile concrete de viata, prin ordin al ministrului justiţiei."
11. Alineatele (1) şi (2) ale articolului 12 vor avea urmãtorul cuprins:
"Art. 12. - (1) Magistraţii pensionari pentru limita de varsta, care sunt reincadrati potrivit legii, beneficiazã de cumulul pensiei cu indemnizaţia de încadrare corespunzãtoare funcţiei, de adaosul pentru vechime în magistratura prevãzut la art. 5 alin.(1), precum şi de celelalte drepturi reglementate de lege.
(2) La încetarea activitãţii magistraţii prevãzuţi la alin. (1) au dreptul la recalcularea pensiei, incluzandu-se în baza de calcul a pensiei vechimea în munca şi veniturile realizate din indemnizaţia de încadrare şi, dupã caz, adaosul pentru vechime în magistratura, realizate dupã data pensionãrii."
12. Articolul 15 se abroga.
13. Dupã articolul 17 se introduce articolul 17^1 cu urmãtorul cuprins:
"<>Art. 17^1. - (1) Asistentii judiciari numiţi în condiţiile Legii nr. 92/1992 , republicatã, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, sunt remuneraţi cu indemnizaţia lunarã corespunzãtoare coeficientului de multiplicare prevãzut la nr. crt. 29 din cap. A al anexei nr. 1.
(2) În cazul în care asistentii judiciari sunt numiţi şi funcţioneazã ori sunt delegaţi la instanţe care au sediul în alte localitãţi decât cele în care îşi au domiciliul, aceştia beneficiazã de cheltuieli de transport, diurna şi cazare, potrivit dispoziţiilor legale aplicabile personalului din unitãţile bugetare."
14. Articolul 18 va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 18. - (1) Salariile de baza pentru personalul auxiliar de specialitate de la instanţele judecãtoreşti şi parchete sunt stabilite între limitele minima-maxima, pe grade sau trepte profesionale, în funcţie de pregãtirea profesionalã, de vechimea în specialitate şi de nivelul instanţei sau al parchetului.
(2) Grilele de intervale şi coeficienţii de multiplicare pentru stabilirea salariilor de baza, precum şi indemnizaţiile de conducere ale personalului de specialitate auxiliar de la judecãtorii şi parchetele de pe lângã aceste instanţe sunt prevãzute în anexa nr. 2.
(3) Personalul auxiliar de specialitate prevãzut la alin. (1) beneficiazã de un spor de fidelitate, în raport cu vechimea efectivã în funcţia auxiliara de specialitate, calculat la salariul de baza, dupã cum urmeazã:
- de la 5 la 10 ani - 5%;
- de la 10 la 15 ani - 10%;
- de la 15 la 20 de ani - 15%;
- peste 20 de ani - 20%.
(4) Sporul prevãzut la alin. (3) se plãteşte de la data de întâi a lunii urmãtoare celei în care s-a împlinit vechimea în funcţia auxiliara de specialitate.
(5) Sporul de fidelitate se ia în calcul la stabilirea pensiilor şi a celorlalte drepturi de asigurãri sociale, potrivit legii."
15. Alineatul (1) al articolului 19 va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 19. - (1) Salariile de baza pentru personalul auxiliar de specialitate de la tribunale şi de la parchetele de pe lângã acestea sunt cu 5% mai mari decât cele prevãzute la cap. A al anexei nr. 2; salariile de baza ale personalului auxiliar de specialitate de la curţile de apel şi parchetele de pe lângã aceste instanţe sunt cu 7% mai mari decât cele prevãzute la cap. A al anexei nr. 2; salariile de baza pentru personalul auxiliar de specialitate de la Parchetul de pe lângã Curtea Suprema de Justiţie sunt cu 10% mai mari decât cele prevãzute la cap. A al anexei nr. 2."
16. Alineatul (2) al articolului 19 se abroga.
17. Alineatul (3) al articolului 19 va avea urmãtorul cuprins:
"(3) Grefierii care participa la efectuarea actelor privind procedura reorganizãrii judiciare şi a falimentului, a actelor de publicitate imobiliarã, a celor de executare penalã şi executare civilã, a actelor comisiei pentru cetãţenie, precum şi cei care sunt secretarii comisiilor de cercetare a averii beneficiazã de o indemnizaţie lunarã de 10% din salariul brut, calculatã în raport cu timpul efectiv lucrat în aceste activitãţi. De aceeaşi indemnizaţie beneficiazã şi conducãtorii de carte funciarã."
18. Articolul 21 va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 21. - Salariile de baza pentru funcţiile de execuţie de specialitate din Institutul Naţional de Expertize Criminalistice şi din laboratoarele de expertize criminalistice sunt stabilite între limitele minima-maxima, pe grade şi trepte profesionale, în raport cu pregãtirea profesionalã şi vechimea în specialitate."
19. Articolul 22 va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 22. - (1) Grilele de intervale şi coeficienţii de multiplicare a salariilor de baza pentru funcţiile de execuţie de specialitate, precum şi indemnizaţiile de conducere din Institutul Naţional de Expertize Criminalistice şi laboratoarele de expertize criminalistice din subordinea Ministerului Justiţiei sunt prevãzute în anexa nr. 4.
(2) Funcţiile de director al Institutului Naţional de Expertize Criminalistice, de şef de laborator şi de adjuncţi ai acestora, precum şi de şef sector şi şef secţie pot fi ocupate numai de experţi criminalisti gradele I şi II."
20. Alineatul (1) al articolului 23 va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 23. - (1) Experţii criminalisti şi personalul auxiliar de specialitate beneficiazã de spor de fidelitate în condiţiile art. 18 alin. (3)-(5), care se aplica în mod corespunzãtor."
21. Articolul 24 va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 24. - (1) Personalul de instruire de specialitate juridicã al Institutului Naţional al Magistraturii se salarizeaza prin asimilarea funcţiilor acestuia cu funcţiile de magistraţi, potrivit prevederilor cap. B al anexei nr. 1, în raport cu vechimea în magistratura.
(2) Grilele de intervale şi coeficienţii de multiplicare a salariilor de baza pentru personalul de instruire de alta specialitate decât cea juridicã, precum şi pentru secretari sunt prevãzuţi în anexa nr. 5."
22. Dupã capitolul III se introduce capitolul III^1 "Salarizarea personalului din serviciile de reintegrare socialã şi supraveghere".
23. Dupã articolul 24 se introduc articolele 24^1 şi 24^2 cu urmãtorul cuprins:
"Art. 24^1. - (1) Personalul de specialitate specific din cadrul serviciilor de reintegrare socialã şi supraveghere se salarizeaza potrivit grilelor de intervale şi coeficienţilor de multiplicare prevãzuţi în anexa nr. 5^1.
(2) În funcţiile de şef serviciu de reintegrare socialã şi supraveghere pot fi numiţi numai consilieri de reintegrare socialã şi supraveghere gradele I-III.
Art. 24^2. - (1) Personalul serviciilor de reintegrare socialã şi supraveghere beneficiazã de drepturile prevãzute la art. 23, care se aplica în mod corespunzãtor.
(2) Personalul serviciilor de reintegrare socialã şi supraveghere beneficiazã de sporul prevãzut la pct 1 din anexa nr. 7, în condiţiile stabilite prin ordin al ministrului justiţiei."
24. Titlul capitolului IV va avea urmãtorul cuprins:
"CAPITOLUL IV
Salarizarea personalului din Direcţia Generalã a Penitenciarelor, din unitãţile subordonate acesteia, din Serviciul Independent de Protecţie şi Anticoruptie, din Direcţia Medicalã şi unitãţile sanitare subordonate, precum şi a personalului din Ministerul Justiţiei care coordoneazã şi controleazã aceste instituţii"
25. Articolul 25 va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 25. - Personalul militar din Ministerul Justiţiei, cu atribuţii de coordonare şi control al activitãţii penitenciarelor, precum şi personalul militar din cadrul Direcţiei Generale a Penitenciarelor, din unitãţile subordonate acesteia, din Direcţia Medicalã şi unitãţile sanitare subordonate şi din Serviciul Independent de Protecţie şi Anticoruptie este salarizat potrivit prevederilor <>Legii nr. 138/1999 privind salarizarea şi alte drepturi ale personalului militar din instituţiile publice de apãrare nationala, ordine publica şi siguranta nationala, precum şi acordarea unor drepturi salariale personalului civil din aceste instituţii, cu modificãrile şi completãrile ulterioare."
26. Articolul 26 va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 26. - Personalul civil din cadrul Direcţiei Generale a Penitenciarelor şi din unitãţile subordonate acesteia, din cadrul Serviciului Independent de Protecţie şi Anticoruptie şi din Direcţia Medicalã şi unitãţile sanitare subordonate beneficiazã de drepturile salariale reglementate de legislaţia aplicabilã în sectorul bugetar, de unele drepturi salariale prevãzute în <>Legea nr. 138/1999 privind salarizarea şi alte drepturi ale personalului militar din instituţiile publice de apãrare nationala, ordine publica şi siguranta nationala, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, precum şi de prezenta lege."
27. Articolul 28 va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 28. - (1) Salariile de baza pentru funcţiile de execuţie, altele decât cele de magistraţi, se stabilesc, în cadrul grilelor de intervale prevãzute de lege, în raport cu pregãtirea, competenta profesionalã şi vechimea în specialitate, pe grade şi trepte profesionale, precum şi în raport cu nivelul unitãţii.
(2) Promovarea personalului auxiliar de specialitate pe grade sau trepte profesionale se face pe baza de concurs sau examen, în raport cu vechimea în specialitate, competenta profesionalã şi rezultatele obţinute în activitate.
(3) Salariul de baza al personalului prevãzut la alin. (1) se reevalueaza anual de cãtre angajator, cu respectarea limitelor coeficienţilor de multiplicare prevãzute în grilele de intervale pentru gradul sau treapta profesionalã în care acesta este încadrat.
(4) Modul de organizare a concursului şi a examenului prevãzut la alin. (2) se stabileşte prin regulament aprobat de ministrul justiţiei şi, dupã caz, de procurorul general al Parchetului de pe lângã Curtea Suprema de Justiţie."
28. Articolul 29 va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 29. - (1) Salariul de baza pentru personalul cu funcţii de conducere, altele decât cele de magistraţi, este cel corespunzãtor funcţiei de execuţie, gradului sau treptei profesionale în care cei în cauza sunt încadraţi, la care se adauga o indemnizaţie de conducere stabilitã în procente din salariul de baza, diferenţiatã în raport cu complexitatea şi rãspunderea ce revin funcţiei de conducere. Indemnizaţia de conducere face parte din salariul de baza.
(2) Indemnizaţia de conducere se stabileşte la numirea în funcţie, de cãtre ordonatorul de credite, în raport cu complexitatea activitãţii desfãşurate în cadrul funcţiei de conducere.
(3) Indemnizaţia de conducere poate fi reevaluata anual, în raport cu rezultatele obţinute de structura condusã în realizarea atribuţiilor, obiectivelor, programelor şi proiectelor, dupã aprobarea bugetului anual.
(4) Indemnizaţia de conducere se acorda şi persoanelor prevãzute la alin. (1), care conduc sau coordoneazã programe/proiecte pe perioada de derulare a acestora, prevãzute în programul de activitate al instituţiei."
29. Articolul 30 se abroga.
30. Articolul 31 va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 31. - (1) Pentru rezultate deosebite în activitatea desfasurata, personalul, cu excepţia magistraţilor, poate primi salariul de merit, care face parte din salariul de baza brut. Salariul de merit poate fi de pana la 20%, aplicat la salariul de baza brut, şi se acorda anual.
(2) Pentru personalul instanţelor judecãtoreşti şi parchetelor, altul decât magistraţii, precum şi pentru personalul Institutului Naţional de Expertize Criminalistice, al laboratoarelor de expertiza criminalistica, al Institutului Naţional al Magistraturii, al serviciilor de reintegrare socialã şi supraveghere, al instituţiilor prevãzute la art. 26, precum şi cel al Ministerului Justiţiei, salariul de merit se poate acorda pentru cel mult 25% din numãrul de posturi prevãzute în statul de funcţii pentru aceste categorii.
(3) Salariile de merit stabilite potrivit alin. (1) şi (2) vor fi acordate cel mult 1/3 pentru funcţiile de conducere.
(4) Pentru personalul nou-angajat salariul de merit se poate acorda dupã o perioada de cel puţin 6 luni de la angajare."
31. Articolul 32 va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 32. - Activitatea profesionalã a personalului se evalueaza anual conform metodologiei prevãzute la art. 1^1 alin. (4)."
32. La articolul 33, dupã alineatul (2) se introduce alineatul (3) cu urmãtorul cuprins:
"(3) Prevederile alin. (1) şi (2) nu sunt aplicabile magistraţilor."
33. La articolul 38 se introduce alineatul (2) cu urmãtorul cuprins:
"(2) În cazul numirii temporare în condiţiile alin. (1) în locul magistraţilor cu funcţii de conducere la instanţele judecãtoreşti sau parchete, persoana în cauza beneficiazã de indemnizaţia lunarã prevãzutã în anexa nr. 1, corespunzãtoare funcţiei pe care o preia."
34. Alineatul (3) al articolului 39 va avea urmãtorul cuprins:
"(3) Magistraţii care nu beneficiazã de locuinta proprietate personalã ori cãrora nu li s-a atribuit locuinta de cãtre autoritãţile administraţiei publice locale sau, potrivit alin. (2), locuinta de serviciu au dreptul la compensarea diferenţei dintre chiria ce s-ar stabili pentru o locuinta de serviciu, potrivit legii, şi chiria plãtitã efectiv pe baza unui contract de închiriere încheiat în condiţiile legii. Acest drept nu are caracter salarial şi nu se impoziteazã."
35. La articolul 39, dupã alineatul (4) se introduc alineatele (5), (6) şi (7) cu urmãtorul cuprins:
"(5) Cheltuielile de transport compensate potrivit alin. (4), precum şi cele prevãzute de <>Legea nr. 92/1992 , republicatã, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, nu se impoziteazã.
(6) Prevederile alin. (3)-(5) se aplica şi magistraţilor în funcţie la data prezentei legi.
(7) Locuintele de serviciu nu pot fi vândute magistraţilor şi nici altor categorii de personal."
36. Articolul 40 se abroga.
37. Articolul 41 va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 41. - (1) Magistraţii şi familiile acestora beneficiazã, ca mãsura de protecţie socialã, de înlesniri, stabilite prin ordin al ministrului justiţiei şi, dupã caz, al procurorului general al Parchetului de pe lângã Curtea Suprema de Justiţie, în folosirea caselor de odihna, a sanatoriilor şi a altor amenajãri recreative şi sportive, aflate în proprietatea sau administrarea Ministerului Justiţiei şi, respectiv, a Parchetului de pe lângã Curtea Suprema de Justiţie.
(2) Magistraţii şi personalul auxiliar de specialitate în funcţie şi pensionari, precum şi familiile acestora beneficiazã în mod gratuit, potrivit <>Legii nr. 92/1992 , republicatã, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, de asistenta medicalã, medicamente şi proteze, în condiţiile stabilite prin hotãrâre a Guvernului. Aceste drepturi nu au caracter salarial şi nu se impoziteazã."
38. Dupã articolul 41 se introduce articolul 41^1 cu urmãtorul cuprins:
"Art. 41^1. - (1) Magistraţii şi celelalte categorii de personal salarizate în baza prezentei legi au dreptul pe perioada concediului de odihna, pe lângã indemnizaţia de concediu, la o prima egala cu indemnizaţia bruta sau, dupã caz, salariul de baza brut, din luna anterioarã plecãrii în concediu, care se impoziteazã separat.
(2) În perioada concediului de odihna magistraţii şi personalul auxiliar de specialitate beneficiazã, o singura data pe an, de decontarea contravalorii a 7,5 litri carburant la suta de kilometri, în cazul în care efectueazã deplasarea cu autoturismul propriu între localitatea de domiciliu şi localitatea din ţara în care îşi petrece concediul de odihna. În acest caz nu se mai poate beneficia de transportul gratuit prevãzut la <>art. 101 alin. (2) din Legea nr. 92/1992 , republicatã, cu modificãrile şi completãrile ulterioare."
39. La articolul 44, dupã alineatul (3) se introduce alineatul (3^1 ) cu urmãtorul cuprins:
"(3^1) Prevederile alin. (1)-(3) se aplica pe toatã durata delegarii sau detaşãrii."
40. Alineatul (1) al articolului 45 va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 45. - (1) Orele lucrate, din dispoziţia conducatorului instanţei sau parchetului, peste durata normalã a timpului de munca sau în zilele de sarbatori legale ori declarate ca zile nelucrãtoare, de cãtre personalul încadrat în funcţii de execuţie, cu excepţia magistraţilor, pot fi recuperate în urmãtoarele 30 de zile sau, la cererea celor în cauza, plãtite majorat cu un spor de 100% din salariul de baza. Numãrul orelor plãtite cu sporul de 100% nu poate depãşi 360 de ore într-un an."
41. Alineatul (2) al articolului 45 se abroga.
42. Articolul 47 se abroga.
43. Alineatul (4) al articolului 48 se abroga.
44. Dupã articolul 48 se introduce articolul 48^1 cu urmãtorul cuprins:
"Art. 48^1. - (1) În caz de deces al magistratului ori al altei persoane din cadrul organelor autoritãţii judecãtoreşti, membrii familiei, care au dreptul, potrivit legii, la pensie de urmaş, primesc pe o perioada de 3 luni echivalentul indemnizaţiei sau, dupã caz, salariul de baza din ultima luna de activitate a celui decedat.
(2) În cazul în care decizia pentru pensia de urmaş nu a fost emisã din vina instituţiei în termen de 3 luni de la data decesului, aceasta va achitã în continuare drepturile prevãzute la alin. (1) pana la emiterea deciziei pentru pensia de urmaş."
45. La articolul 50, dupã alineatul (5) se introduce alineatul (6) cu urmãtorul cuprins:
"(6) Prevederile alin. (1) şi (3) se aplica numai în cazul în care examenele se organizeazã şi se desfãşoarã în afarã orelor de program."
46. Articolul 56 va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 56. - (1) Judecãtorii financiari din Colegiul jurisdicţional al Curţii de Conturi, judecãtorii financiari inspectori din Secţia jurisdicţionalã a Curţii de Conturi, procurorii financiari şi procurorii financiari inspectori de pe lângã Curtea de Conturi sunt salarizaţi cu coeficienţii de multiplicare prevãzuţi la cap. A al anexei nr. 1 la prezenta lege, pentru procurorii şi, respectiv, procurorii inspectori din Parchetul de pe lângã Curtea Suprema de Justiţie. Preşedintele Colegiului jurisdicţional al Curţii de Conturi se salarizeaza la nivelul procurorului şef de secţie din Parchetul de pe lângã Curtea Suprema de Justiţie.
(2) Judecãtorii financiari din cadrul colegiilor jurisdicţionale ale camerelor de conturi judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, precum şi procurorii financiari de pe lângã camerele de conturi se salarizeaza cu coeficienţii de multiplicare prevãzuţi la cap. A al anexei nr. 1 la prezenta lege, pentru funcţiile similare din cadrul curţilor de apel şi a parchetelor de pe lângã aceste instanţe. Preşedinţii colegiilor jurisdicţionale ale camerelor de conturi judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, se salarizeaza la nivelul vicepreşedinţilor curţilor de apel.
(3) Magistraţii-asistenţi din cadrul Sectiei jurisdicţionale a Curţii de Conturi se salarizeaza cu coeficientul de multiplicare prevãzut de prezenta lege pentru judecãtorii curţilor de apel.
(4) Personalul auxiliar de specialitate din cadrul Colegiului jurisdicţional şi al Sectiei jurisdicţionale ale Curţii de Conturi, precum şi cel care funcţioneazã pe lângã procurorul general de pe lângã Curtea de Conturi este salarizat potrivit prevederilor prezentei legi aplicabile personalului auxiliar din cadrul Parchetului de pe lângã Curtea Suprema de Justiţie. Prevederile art. 18 alin. (3) şi ale art. 19 alin. (1) se aplica în mod corespunzãtor.
(5) Personalul auxiliar de specialitate din cadrul colegiilor jurisdicţionale ale camerelor de conturi, precum şi cel care funcţioneazã pentru procurorii financiari de pe lângã camerele de conturi este salarizat potrivit prevederilor legale aplicabile personalului auxiliar de specialitate din cadrul curţilor de apel şi parchetelor de pe lângã aceste instanţe. Prevederile art. 18 alin. (3) şi ale art. 19 alin. (1) se aplica în mod corespunzãtor.
(6) Indemnizaţiile judecãtorilor financiari, procurorilor financiari, judecãtorilor financiari inspectori, procurorilor financiari inspectori şi magistraţilor-asistenţi, stabilite potrivit alin. (1)-(3), sunt unica forma de salarizare a acestora. Prevederile art. 5 se aplica în mod corespunzãtor."
47. Dupã articolul 56 se introduce articolul 56^1 cu urmãtorul cuprins:
"Art. 56^1. - Prevederile prezentei legi se aplica în mod corespunzãtor judecãtorilor, magistraţilor-asistenţi şi personalului auxiliar de specialitate de la Curtea Suprema de Justiţie."
48. Articolul 61 se abroga.
49. Anexa nr. 1 "Salarizarea personalului de la instanţele judecãtoreşti şi parchete" se modifica şi se înlocuieşte cu anexa nr. 1 "Indemnizaţiile magistraţilor din cadrul instanţelor judecãtoreşti şi parchetelor, precum şi ale personalului de specialitate juridicã asimilat magistraţilor potrivit <>Legii nr. 92/1992 pentru organizarea judecãtoreascã" la prezenta ordonanta.
50. Anexa nr. 2 "Indemnizaţiile pentru personalul de conducere din Parchetul de pe lângã Curtea Suprema de Justiţie şi din Ministerul Justiţiei" se modifica şi se înlocuieşte cu anexa nr. 2 "Salarizarea personalului auxiliar de specialitate de la judecãtorii şi parchetele de pe lângã judecãtorii" la prezenta ordonanta.
51. Anexa nr. 3 "Indemnizaţiile membrilor Consiliului Superior al Magistraturii" se modifica şi se înlocuieşte cu anexa nr. 3 la prezenta ordonanta.
52. Anexa nr. 4 "Coeficienţii de ierarhizare a salariilor de baza şi indemnizaţiile de conducere pentru personalul laboratoarelor de expertiza criminalistica" se modifica şi se înlocuieşte cu anexa nr. 4 "Salarizarea personalului din Institutul Naţional de Expertize Criminalistice şi laboratoarele de expertize criminalistice" la prezenta ordonanta.
53. Anexa nr. 5 "Coeficienţii de ierarhizare a salariilor de baza şi indemnizaţiile de conducere pentru personalul care nu are pregãtire juridicã şi pentru personalul auxiliar din Institutul Naţional al Magistraturii" se modifica şi se înlocuieşte cu anexa nr. 5 "Salarizarea personalului de instruire care nu are pregãtire juridicã şi a personalului auxiliar din Institutul Naţional al Magistraturii" la prezenta ordonanta.
54. Dupã anexa nr. 5 se introduce anexa nr. 5^1 "Salarizarea personalului din serviciile de reintegrare socialã şi supraveghere" care va avea cuprinsul prevãzut în anexa nr. 6 la prezenta ordonanta.
55. La anexa nr. 7, alineatul 2 al punctului 1 se abroga.
ART. 2
Prevederile prezentei ordonanţe se aplica în limita bugetelor aprobate Ministerului Justiţiei, Ministerului Public, Curţii Supreme de Justiţie şi Curţii de Conturi, dupã suplimentarea lor corespunzãtoare. Pentru Ministerul Justiţiei se aplica şi dispoziţiile <>art. 59 alin. (3) din Legea bugetului de stat pe anul 2000 nr. 76/2000 , precum şi ale <>art. 25 şi 26 din Legea nr. 146/1997 privind taxele judiciare de timbru, cu modificãrile şi completãrile ulterioare.
ART. 3
(1) În termen de 30 de zile de la publicarea prezentei ordonanţe în Monitorul Oficial al României, Partea I, ministrul justiţiei va emite metodologia prevãzutã la art. 1^1 alin. (4).
(2) Metodologia prevãzutã la alin. (1) se va emite şi de cãtre preşedintele Curţii de Conturi în acelaşi termen.
ART. 4
(1) La intrarea în vigoare a prezentei ordonanţe tuturor categoriilor de personal li se vor menţine, dupã caz, funcţiile, gradul sau treapta profesionalã de încadrare.
(2) Stabilirea indemnizaţiilor de încadrare ale magistraţilor se va face în raport cu funcţia detinuta, nivelul instanţei şi, dupã caz, vechimea în magistratura. Pentru celelalte categorii de personal stabilirea salariului de baza se va face în funcţie de gradatia avutã la data prezentei ordonanţe.
(3) În termen de 3 luni de la intrarea în vigoare a prezentei ordonanţe, ministrul justiţiei, procurorul general al Parchetului de pe lângã Curtea Suprema de Justiţie şi, dupã caz, preşedintele Curţii de Conturi vor lua mãsuri pentru evaluarea personalului potrivit metodologiei prevãzute la art. 1^1 alin. (4).
ART. 5
Referirile la "salariul de baza" al magistraţilor din cuprinsul <>Legii nr. 50/1996 privind salarizarea şi alte drepturi ale personalului din organele autoritãţii judecãtoreşti, republicatã, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, precum şi din alte acte normative se înlocuiesc cu "indemnizaţia de încadrare lunarã" a acestora.
ART. 6
Anexele nr. 1-6 fac parte integrantã din prezenta ordonanta.
ART. 7
Modul şi condiţiile de aplicare a prezentei ordonanţe pentru personalul din organele autoritãţii judecãtoreşti se vor stabili, în mod unitar, prin protocol încheiat între Ministerul Justiţiei, Curtea Suprema de Justiţie şi Parchetul de pe lângã Curtea Suprema de Justiţie.
ART. 8
Nota la anexa nr. III/2 "Curtea de Conturi" la <>Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 24/2000 privind sistemul de stabilire a salariilor de baza pentru personalul contractual din sectorul bugetar, publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 138 din 31 martie 2000, se completeazã cu un alineat cu urmãtorul cuprins:
"Controlorii financiari beneficiazã de spor de fidelitate, în raport cu vechimea efectivã în funcţii economice de specialitate şi de control financiar, în condiţiile prevãzute la <>art. 18 alin. (3) şi (5) din Legea nr. 50/1996 , republicatã, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, de spor de risc şi suprasolicitare neuropsihica de 50% din salariul de baza brut lunar, precum şi de sporul pentru titlul ştiinţific de «doctor» sau «doctor docent» de 15% din salariul de baza brut."
ART. 9
(1) Prezenta ordonanta intra în vigoare la data de întâi a lunii urmãtoare celei în care s-a suplimentat în mod corespunzãtor bugetul pe anul 2000 al instituţiilor publice prevãzute la art. II, cu excepţia art. I pct. 38 care se aplica de la data de 1 ianuarie 2001.
(2) Pe data intrãrii în vigoare a prezentei ordonanţe se abroga:
- art. 2, 6, 12, 12^1, 13, 13^1, 23^1 , dispoziţiile privind coeficienţii de ierarhizare a salariilor de baza ale magistraţilor-asistenţi şi ale personalului auxiliar de specialitate din anexele nr. 1 şi 2, precum şi orice dispoziţii referitoare la salariul de merit, sporuri şi indemnizaţii pentru magistraţii-asistenţi, din <>Legea nr. 56/1996 privind salarizarea şi alte drepturi ale judecãtorilor Curţii Supreme de Justiţie, ale magistraţilor-asistenţi şi ale celorlalte categorii de personal, publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 139 din 4 iulie 1996, modificatã şi completata prin <>Ordonanta Guvernului nr. 55/1997 , publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 225 din 30 august 1997, aprobatã cu modificãri şi completãri prin <>Legea nr. 126/2000 , publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 333 din 18 iulie 2000;
- prevederile de la nr. crt. 11-13 din anexa nr. II/2 la Legea nr. 154/1998 privind sistemul de stabilire a salariilor de baza în sectorul bugetar şi a indemnizaţiilor pentru persoane care ocupa funcţii de demnitate publica, publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 266 din 16 iulie 1998;
- prevederile din anexa nr. III/2 la <>Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 24/2000 privind sistemul de stabilire a salariilor de baza pentru personalul contractual din sectorul bugetar, publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 138 din 31 martie 2000, referitoare la salarizarea judecãtorilor financiari, procurorilor financiari, judecãtorilor financiari inspectori, procurorilor financiari inspectori şi magistraţilor-asistenţi ai Curţii de Conturi;
- orice alte dispoziţii contrare prezentei ordonanţe.
ART. 10
Articolul 29 alineatul (2) din <>Legea nr. 78/2000 pentru prevenirea, descoperirea şi sancţionarea faptelor de corupţie, publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 219 din 18 mai 2000, se modifica şi va avea urmãtorul cuprins:
"(2) Persoanele prevãzute la art. 28 alin. (4), (5) şi (6) vor primi, pe lângã celelalte drepturi bãneşti, un spor de 30% din salariul de baza."
ART. 11
<>Legea nr. 50/1996 , republicatã, cu modificãrile şi completãrile aduse prin prezenta ordonanta, va fi republicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, dându-se textelor şi anexelor o noua numerotare.

PRIM-MINISTRU
MUGUR CONSTANTIN ISARESCU

Contrasemneazã:


────────────────
Ministru de stat,
ministrul justiţiei,
Valeriu Stoica

Ministrul finanţelor,
Decebal Traian Remes

ANEXA 1

INDEMNIZAŢIILE
magistraţilor din cadrul instanţelor judecãtoreşti şi parchetelor, precum şi ale personalului de specialitate juridicã asimilat magistraţilor potrivit <>Legii nr. 92/1992 pentru organizarea judecãtoreascã, republicatã





Valoarea de referinta
sectoriala = 1.140.800 lei
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Nr. Nivelul Coeficientul
crt. Funcţia studiilor de
multiplicare
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
1 2 3 4
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
A. Indemnizaţiile magistraţilor
Parchetul de pe lângã Curtea Suprema de Justiţie

1. Procuror general S 17,500
2. Prim-adjunct al procurorului general S 17,200
3. Adjunct al procurorului general S 17,000
4. Procuror consilier al procurorului general S 16,000
5. Procuror şef secţie S 15,750
6. Procuror şef secţie adjunct S 15,500
7. Procuror inspector şef S 15,250
8. Procuror inspector S 15,000
9. Procuror şef serviciu S 14,500
10. Procuror şef birou S 14,000
11. Procuror S 13,750

Curţi de apel, parchete de pe lângã curţile de apel

12. Preşedinte, procuror general S 15,500
13. Vicepreşedinte, procuror general adjunct S 15,000
14. Judecãtor inspector, procuror inspector S 14,000
15. Preşedinte secţie, procuror şef secţie S 14,000
16. Procuror şef serviciu S 13,500
17. Judecãtor, procuror S 13,000

Tribunale, parchete de pe lângã tribunale

18. Preşedinte, prim-procuror S 14,500
19. Vicepreşedinte, prim-procuror adjunct S 14,000
20. Preşedinte secţie, procuror şef secţie S 13,500
21. Procuror şef birou S 13,000
22. Judecãtor, procuror, peste 6 ani vechime
în magistratura S 12,500
23. Judecãtor, procuror, 4-6 ani vechime în magistratura S 12,000

Judecãtorii, parchete de pe lângã judecãtorii

24. Preşedinte, prim-procuror S 13,500
25. Vicepreşedinte, prim-procuror adjunct S 13,000
26. Preşedinte secţie, procuror şef secţie S 12,500
27. Judecãtor, procuror, peste 4 ani vechime
în magistratura S 11,500
28. Judecãtor, procuror, 2-4 ani vechime în magistratura S 11,000

Magistraţi stagiari

29. Judecãtor, procuror 1-2 ani S 7,500
30. Judecãtor, procuror 6 luni-1 an S 6,000
31. Judecãtor, procuror 0-6 luni S 4,500
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────



NOTA:
1. Vechimea în magistratura şi condiţiile de numire în funcţiile de magistraţi sunt cele prevãzute de <>Legea nr. 92/1992 pentru organizarea judecãtoreascã, republicatã.
2. La instanţele şi parchetele cu volum foarte mare de activitate coeficienţii de multiplicare pentru funcţiile prevãzute la nr. crt. 12-16, 18-21 şi 24-26 se majoreazã cu 0,200. Instanţele şi parchetele la care se aplica prevederile alin. 1 se stabilesc prin ordin al ministrului justiţiei şi, dupã caz, al procurorului general al Parchetului de pe lângã Curtea Suprema de Justiţie, cu avizul Consiliului Superior al Magistraturii.

B. Salarizarea personalului de specialitate juridicã din Ministerul Justiţiei şi din Institutul Naţional al Magistraturii, asimilat magistraţilor potrivit prevederilor <>Legii nr. 92/1992 pentru organizarea judecãtoreascã, republicatã



──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Nr. Nivelul Salarizare
crt. Funcţia studiilor asimilatã
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
1. Secretar general, director general, consilierul S Coeficient
ministrului justiţiei de
multiplicare
prevãzut la
cap. A, nr.
crt. 4

2. Director la direcţii de specialitate juridicã, S Cap. A, nr.
secretar general adjunct, director Institutul crt. 5
Naţional al Magistraturii
3. Director adjunct la direcţii de specialitate S Cap. A, nr.
juridicã, director adjunct Institutul Naţional crt. 6
al Magistraturii
4. Inspector general judecãtoresc şef S Cap. A, nr.
crt. 7
5. Inspector general judecãtoresc, inspector S Cap. A, nr.
general notarial, inspector general penitenciare crt. 8
6. Şef serviciu de specialitate juridicã S Cap. A, nr.
crt. 9
7. Şef birou de specialitate juridicã S Cap. A, nr.
crt. 10
8. Consilieri de specialitate juridicã, personal S Cap. A, nr.
de instruire de specialitate juridicã la Institutul crt. 11, 17,
Naţional al Magistraturii 22, 23,
27-31, în
raport cu
vechimea în
magistra-
tura
prevãzutã
de Legea
nr. 92/1992
republicatã
cu modifi-
carile şi
completãrile
ulterioare,
precum şi
de prezenta
lege
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────





ANEXA 2
SALARIZAREA
personalului auxiliar de specialitate de la judecãtorii
şi parchetele de pe lângã judecãtorii

A. Coeficienţi de multiplicare pentru personalul de specialitate
auxiliar

Valoarea de referinta
sectoriala = 1.140.800 lei
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Nr. Nivelul Coeficientul de Vechimea
crt. Funcţia studiilor multiplicare în
─────────────── specia-
minim maxim litate
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
1. Executor judecãtoresc gradul I S 3,750 5,000 7 ani în funcţii
juridice,
auxiliare juri-
dice, economice
sau administra-
tive
2. Executor judecãtoresc gradul II S 3,500 4,700 4 ani - " -
3. Executor judecãtoresc gradul III S 3,200 4,500 1 an - " -
4. Executor judecãtoresc debutant S 2,000 - -
5. Grefier, grefier-statistician, S 3,750 5,000 7 ani în funcţii
grefier-documentarist, grefier- juridice
analist-progamator, gradul I sau auxiliare de
specialitate
6. Grefier, grefier-statistician, S 3,500 4,700 4 ani - " -
grefier-documentarist,
grefier-analist-programator,
gradul II
7. Grefier, grefier-statistician, S 3,200 4,500 1 an - " -
grefier-documentarist,
grefier-analist-programator,
gradul III
8. Grefier, grefier-statistician, S 2,000 - -
grefier-documentarist, grefier-
analist-programator, debutant
9. Executor judecãtoresc treapta I M 3,700 4,500 7 ani în funcţii
auxiliare
juridice,
economice sau
administrative
10. Executor judecãtoresc treapta II M 3,500 4,300 4 ani - " -
11. Excutor judecãtoresc treapta III M 3,000 4,000 1 an - " -
12. Executor judecãtoresc debutant M 1,950 - -
13. Grefier, grefier-statistician, M 3,700 4,500 7 ani în funcţii
grefier-documentarist, grefier- auxiliare
analist-programator, conducãtor juridice
carte funciarã, treapta I
14. Grefier, grefier-statistician, M 3,500 4,300 4 ani în funcţii
grefier-documentarist, grefier- auxiliare
analist-programator, conducãtor juridice
carte funciarã, treapta II
15. Grefier, grefier-statistician, M 3,000 4,000 1 an - " -
grefier- documentarist, grefier-
analist-programator, conducãtor
de carte funciarã, treapta III
16. Grefier-dactilograf treapta I M 3,000 4,000 7 ani în funcţii
auxiliare
juridice sau
administrative
17. Grefier-dactilograf treapta II M 2,500 3,500 4 ani - " -
18. Grefier-dactilograf treapta III M 2,000 3,000 1 an - " -
19. Grefier, grefier-statistician, M 1,950 - -
grefier-documentarist, grefier-
analist-programator, conducãtor
carte funciarã, grefier-
dactilograf, debutant
20. Arhivar registrator treapta I M 2,000 2,750 -
21. Arhivar registrator treapta II M 1,900 2,500 -
22. Arhivar registrator treapta III M 1,800 2,200 -
23. Arhivar registrator debutant M 1,500 - -
24. Agent procedural M/G 1,800 2,100 -
25. Aprod M/G 1,500 1,800 -
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────



NOTA:
1. Pentru ocuparea funcţiei de executor judecãtoresc, prevãzutã la nr. crt. 1-4, sunt necesare studii superioare juridice sau economice.
2. Pentru ocuparea funcţiei de grefier, prevãzutã la nr. crt. 5-8, sunt necesare studii superioare juridice sau studii superioare de specialitate corespunzãtoare funcţiei.
3. La numirea în funcţie şi la stabilirea gradului sau treptei profesionale pentru grefier pot fi luate în considerare şi perioadele lucrate în funcţii economice şi administrative cu studii superioare sau medii, dupã caz; în aceasta situaţie vechimea minima în specialitatea prevãzutã în anexa se majoreazã cu 3 ani.
Aceste prevederi se aplica şi în cazul celor care au ocupat funcţii medii tehnice sau alte funcţii de acelaşi nivel.
4. Pentru personalul care, înainte de absolvirea învãţãmântului superior, prevãzut la pct. 1 şi 2, a ocupat funcţii medii de specialitate, se poate lua în calcul şi cel mult jumãtate din timpul cat a lucrat în funcţiile respective.
5. În funcţia de grefier-şef la judecãtorii şi parchetele corespunzãtoare pot fi numiţi numai grefieri treptele profesionale I şi II sau grefieri gradele I-III.
6. Pentru funcţiile de grefier-statistician, grefier-documentarist, grefier-analist-programator şi grefier-dactilograf de la toate instanţele judecãtoreşti şi parchete pot fi luate în considerare şi perioadele lucrate în funcţii economice şi administrative.
În acest caz nu se aplica prevederile pct. 3 alin. 1.
7. Salariile funcţiilor de grefier şi grefier-dactilograf sunt mai mari cu 15% pentru persoanele care utilizeazã în interesul serviciului cel puţin o limba strãinã, în medie 50% din timpul de lucru, şi pentru care poseda atestat.
8. Grefierii şi grefierii-dactilografi care au atestat de stenodactilograf şi stenografiaza în medie cel puţin 30% din timpul de lucru beneficiazã de un spor la salariul de baza de 10%.

B. Indemnizaţii de conducere pentru personalul auxiliar de specialitate cu funcţii de conducere la instanţele judecãtoreşti şi parchete


──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Nr. Indemnizaţia de conducere
crt. Funcţia în procente din salariul
de baza - limita maxima -
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
1. Grefier-şef secţie din Parchetul de pe lângã Curtea
Suprema de Justiţie 25%
2. Grefier-şef serviciu din Parchetul de pe lângã Curtea
Suprema de Justiţie 20%
3. Prim-grefier la curtea de apel şi parchetul de pe lângã
curtea de apel 20%
4. Grefier-şef de secţie la curtea de apel şi parchetul de
pe lângã curtea de apel 18%
5. Prim-grefier la tribunal şi parchetul de pe lângã tribunal 18%
6. Grefier-şef secţie la tribunal şi parchetul de pe lângã tribunal 15%
7. Grefier-şef judecãtorie şi parchetul de pe lângã judecãtorie 15%
8. Grefier-şef secţie judecãtorie şi parchetul de pe lângã
judecãtorie 15%
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────



NOTA:
Indemnizaţiile de conducere pentru instanţele şi parchetele din municipiul Bucureşti sunt mai mari cu 10% .



ANEXA 3
INDEMNIZAŢIILE
membrilor Consiliului Superior al Magistraturii
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Indemnizaţia în procente din indemnizaţia
Funcţia de încadrare a judecãtorului
de la Curtea Suprema de Justiţie
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Membrii Consiliului Superior al Magistraturii 55%
şi preşedinţii de şedinţa (ministrul justiţiei
şi preşedintele Curţii Supreme de Justiţie)
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────





ANEXA 4

SALARIZAREA
personalului din Institutul Naţional de Expertize Criminalistice
şi laboratoarele de expertize criminalistice

I. Coeficienţii de multiplicare pentru funcţiile de execuţie de
specialitate criminalistica şi funcţiile auxiliare de specialitate

Valoarea de referinta
sectoriala = 1.140.800 lei
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Nr. Nivelul Coeficientul de Vechimea
crt. Funcţia studiilor multiplicare în
─────────────── specia-
minim maxim litate
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────

A. Funcţii de specialitate criminalistica

1. Expert criminalist gradul I S 7,750 9,800 10 ani
2. Expert criminalist gradul II S 6,750 9,000 7 ani
3. Expert criminalist gradul III S 6,000 8,000 4 ani
4. Asistent criminalist S 5,250 7,000 1 an
5. Asistent criminalist debutant S 4,000 - -

B. Funcţii auxiliare de specialitate

6. Tehnician criminalist treapta I M 3,700 4,500 7 ani în funcţii
tehnice
criminalistice
7. Tehnician criminalist treapta II M 3,500 4,300 4 ani în funcţii
tehnice
criminalistice
8. Tehnician criminalist treapta III M 3,000 4,000 1 an în funcţii
tehnice
criminalistice
9. Tehnician criminalist debutant M 1,950 - -
10. Secretar-dactilograf laborator M 2,250 3,200 7 ani în funcţii
expertize criminalistice auxiliare
treapta I juridice,
economice sau
administrative
11. Secretar-dactilograf laborator M 2,000 2,750 4 ani în funcţii
expertize criminalistice auxiliare
treapta II juridice,
economice sau
administrative
12. Secretar-dactilograf laborator M 1,500 2,500 1 an în funcţii
expertize criminalistice auxiliare
treapta III juridice,
economice sau
administrative
13. Secretar-dactilograf laborator M 1,250 - -
expertize criminalistice debutant
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────

II. Indemnizaţii de conducere
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Nr. Indemnizaţia de conducere
crt. Funcţia în procente din salariul
de baza - limita maxima -
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
1. Director Institutul Naţional de Expertize Criminalistice 40%
2. Director adjunct Institutul Naţional de Expertize Criminalistice 35%
3. Şef laborator interjudetean expertize criminalistice 30%
4. Şef sector 25%
5. Şef secţie 20%
6. Şef serviciu 15%
7. Şef birou 15%
8. Şef laborator tehnic 15%
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────



NOTA:
1. Personalul prevãzut în prezenta anexa poate fi utilizat şi la parchete.
2. La Institutul Naţional de Expertize Criminalistice şi la Parchetul de pe lângã Curtea Suprema de Justiţie salariile de baza pentru personalul de specialitate sunt mai mari cu 0,200.
3. La numirea în funcţia de tehnician criminalist şi la stabilirea treptei profesionale pot fi luate în considerare şi perioadele lucrate în funcţii de tehnician în alte sectoare de activitate; în acest caz vechimea în specialitate prevãzutã în anexa se majoreazã cu 3 ani.
4. Tehnicienii criminalisti încadraţi la parchete beneficiazã de prevederile art. 19 alin. (1).



ANEXA 5
SALARIZAREA
personalului de instruire care nu are pregãtire juridicã şi a
personalului auxiliar din Institutul Naţional al Magistraturii

Coeficienţi de multiplicare pentru funcţiile de instruire ale personalului
care nu are pregãtire juridicã şi pentru funcţiile auxiliare

Valoarea de referinta
sectoriala = 1.140.800 lei
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Nr. Nivelul Coeficientul de
crt. Funcţia studiilor multiplicare
───────────────
minim maxim
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
A. Funcţii de instruire

1. Profesor gradul I S 3,900 8,400
2. Profesor gradul II S 3,400 7,900
3. Expert gradul I S 2,500 5,000

B. Funcţii auxiliare

1. Secretar gradul I S 2,100 2,900
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────



NOTA:
În funcţiile de profesor gradul I şi gradul II pot fi numite numai cadre didactice care au titlul de profesor universitar şi, respectiv, de conferenţiar universitar.



ANEXA 6(5^1)
SALARIZAREA
personalului de specialitate specific serviciilor de reintegrare
socialã şi supraveghere

Valoarea de referinta
sectoriala = 1.140.800 lei
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Coeficientul
Nr. Funcţia Nivelul de multiplicare Vechimea
crt. studiilor ─────────────── în
minim maxim specia-
litate
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
A. Funcţii de specialitate specifice de execuţie

1. Consilier de reintegrare socialã
şi supraveghere gradul I S 4,000 5,500 7 ani
2. Consilier de reintegrare socialã
şi supraveghere gradul II S 3,500 4,500 4 ani
3. Consilier de reintegrare socialã
şi supraveghere gradul III S 3,000 4,000 1 an
4. Consilier de reintegrare socialã
şi supraveghere debutant S 2,000 - -
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
B. Indemnizaţii de conducere
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Indemnizaţia de conducere
Funcţia în procente din salariul de baza
- limita maxima -
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Şef serviciu reintegrare socialã şi supraveghere 30 %
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────



NOTA:
Funcţiile de inspector de reintegrare socialã şi supraveghere din cadrul Ministerului Justiţiei se salarizeaza cu coeficienţii de multiplicare prevãzuţi la cap. A, majorati cu 0,500.




─────────────────
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016