Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDONANTA nr. 8 din 24 ianuarie 2007  privind salarizarea personalului auxiliar din cadrul instantelor judecatoresti si al parchetelor de pe langa acestea, precum si din cadrul altor unitati din sistemul justitiei    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ORDONANTA nr. 8 din 24 ianuarie 2007 privind salarizarea personalului auxiliar din cadrul instantelor judecatoresti si al parchetelor de pe langa acestea, precum si din cadrul altor unitati din sistemul justitiei

EMITENT: GUVERNUL
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 72 din 31 ianuarie 2007


În temeiul art. 108 din Constituţia României, republicatã, şi al <>art. 1 pct. III.7 din Legea nr. 502/2006 privind abilitarea Guvernului de a emite ordonanţe,

Guvernul României adopta prezenta ordonanta.

CAP. I
Dispoziţii generale

ART. 1
Prezenta ordonanta reglementeazã salarizarea şi alte drepturi ale personalului auxiliar de specialitate din cadrul instanţelor judecãtoreşti şi al parchetelor de pe lângã acestea, astfel cum este definit la <>art. 3 din Legea nr. 567/2004 privind statutul personalului auxiliar de specialitate al instanţelor judecãtoreşti şi al parchetelor de pe lângã acestea, cu modificãrile şi completãrile ulterioare.
ART. 2
Prezenta ordonanta reglementeazã salarizarea şi alte drepturi ale personalului de specialitate criminalistica şi ale personalului care ocupa funcţii auxiliare de specialitate criminalistica din cadrul Institutului Naţional de Expertize Criminalistice şi al laboratoarelor de expertize criminalistice, precum şi ale personalului de instruire fãrã specialitate juridicã şi ale personalului care ocupa funcţii auxiliare din cadrul Institutului Naţional al Magistraturii şi al Şcolii Naţionale de Grefieri.

CAP. II
Salarizarea personalului auxiliar de specialitate din cadrul instanţelor judecãtoreşti şi al parchetelor de pe lângã acestea

ART. 3
(1) Salariile de baza pentru personalul auxiliar de specialitate din cadrul instanţelor judecãtoreşti şi al parchetelor de pe lângã acestea se stabilesc pe baza valorii de referinta sectoriala şi a coeficienţilor de multiplicare, pe grade sau trepte profesionale, în raport de funcţia detinuta, de nivelul studiilor, de vechimea în specialitate, precum şi de nivelul instanţei sau al parchetului.
(2) Promovarea personalului auxiliar de specialitate pe grade sau trepte profesionale se face pe baza de concurs ori examen, în raport cu vechimea în specialitate, competenta profesionalã şi rezultatele obţinute în activitate, potrivit dispoziţiilor <>Legii nr. 567/2004 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare.
(3) Personalul auxiliar de specialitate al instanţelor judecãtoreşti şi al parchetelor de pe lângã acestea, încadrat pe baza de concurs pe posturi vacante temporar, este definitivat în funcţie pe baza unor criterii de apreciere a performantelor profesionale, avându-se în vedere vechimea minima în specialitate, competenta profesionalã şi activitatea profesionalã deosebita, evaluatã cu calificativul "foarte bine".
(4) Coeficienţii de multiplicare pentru stabilirea salariilor de baza ale personalului auxiliar de specialitate din cadrul judecãtoriilor şi al parchetelor de pe lângã acestea sunt prevãzuţi la lit. A din anexa nr. 1a pentru perioada ianuarie - 31 martie 2007, la lit. A din anexa nr. 1b pentru perioada 1 aprilie - 30 septembrie 2007 şi la lit. A din anexa nr. 1c de la 1 octombrie 2007.
(5) Salariile de baza pentru personalul auxiliar de specialitate de la tribunale şi de la parchetele de pe lângã acestea, precum şi de la judecãtoriile din municipiul Bucureşti şi din localitãţile resedinta de judeţ şi de la parchetele de pe lângã acestea sunt cu 5% mai mari decât cele stabilite potrivit prevederilor alin. (4).
(6) Salariile de baza pentru personalul auxiliar de specialitate de la curţile de apel şi parchetele de pe lângã acestea sunt cu 7% mai mari decât cele stabilite potrivit prevederilor alin. (4).
(7) Salariile de baza pentru personalul auxiliar de specialitate de la Inalta Curte de Casaţie şi Justiţie, de la Parchetul de pe lângã Inalta Curte de Casaţie şi Justiţie, de la Direcţia Nationala Anticoruptie şi de la Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizatã şi Terorism sunt cu 10% mai mari decât cele stabilite potrivit prevederilor alin. (4).
(8) Grefierii care participa la efectuarea actelor privind procedura reorganizãrii judiciare şi a falimentului, a actelor de executare penalã şi executare civilã beneficiazã de o indemnizaţie lunarã de 10% din salariul de baza, calculatã în raport cu timpul efectiv lucrat în aceste activitãţi.
ART. 4
Personalul prevãzut la art. 1 cu funcţii de conducere beneficiazã de o indemnizaţie de conducere stabilitã în procente din salariul de baza corespunzãtor funcţiei de execuţie, gradului sau treptei profesionale în care cei în cauza sunt încadraţi. Indemnizaţia de conducere este prevãzutã la lit. B din anexele nr. 1a, 1b şi 1c şi face parte din salariul de baza.
ART. 5
(1) Personalul prevãzut la art. 1 care poseda titlul ştiinţific de "doctor" sau "doctor docent" beneficiazã de un spor de 15% din salariul de baza.
(2) Sporul prevãzut la alin. (1) se plãteşte cu începere de la data de întâi a lunii urmãtoare celei în care s-a solicitat.
ART. 6
(1) Orele lucrate, din dispoziţia conducatorului instanţei judecãtoreşti sau al parchetului de pe lângã aceasta, peste durata normalã a timpului de munca sau în zilele de sarbatori legale ori declarate ca zile nelucrãtoare, de cãtre personalul prevãzut la art. 1, încadrat în funcţii de execuţie sau de conducere, pot fi recuperate în urmãtoarele 30 de zile sau, la cererea celor în cauza, se plãtesc cu un spor din salariul de baza, dupã cum urmeazã:
a) 75% din salariul de baza pentru primele doua ore de depasire a duratei normale a zilei de lucru;
b) 100% din salariul de baza pentru orele urmãtoare.
(2) Cu spor de 100% se plãtesc şi orele lucrate în zilele de repaus sãptãmânal sau în celelalte zile în care, în conformitate cu reglementãrile în vigoare, nu se lucreazã.
(3) Numãrul orelor suplimentare nu poate depãşi 360 de ore într-un an.
(4) Personalul care, potrivit programului de lucru, isi desfãşoarã activitatea în timpul nopţii, între orele 22,00-6,00, poate beneficia, pentru orele lucrate în acest interval, de un spor de 25% din salariul de baza, dacã timpul astfel lucrat reprezintã cel puţin jumãtate din programul normal de lucru.
ART. 7
(1) În caz de deces al unei persoane din categoria celor prevãzute la art. 1, membrii familiei care au dreptul, potrivit legii, la pensie de urmaş primesc pe o perioada de 3 luni echivalentul salariului de baza din ultima luna de activitate a celui decedat.
(2) În cazul în care decizia pentru pensia de urmaş nu a fost emisã din vina instituţiei în termen de 3 luni de la data decesului, aceasta va achitã în continuare drepturile prevãzute la alin. (1) pana la emiterea deciziei pentru pensia de urmaş.

CAP. III
Salarizarea personalului de instruire fãrã specialitate juridicã şi a personalului care ocupa funcţii auxiliare din cadrul Institutului Naţional al Magistraturii şi al Şcolii Naţionale de Grefieri

ART. 8
(1) Salariile de baza pentru personalul de instruire fãrã specialitate juridicã şi pentru personalul auxiliar din cadrul Institutului Naţional al Magistraturii şi al Şcolii Naţionale de Grefieri sunt stabilite pe grade profesionale, în funcţie de nivelul studiilor şi de vechimea în specialitate.
(2) Coeficienţii de multiplicare pentru stabilirea salariilor de baza ale personalului menţionat la alin. (1) sunt prevãzuţi în anexa nr. 3a pentru perioada ianuarie - 31 martie 2007, în anexa nr. 3b pentru perioada 1 aprilie - 30 septembrie 2007 şi în anexa nr. 3c de la 1 octombrie 2007.
ART. 9
(1) La Institutul Naţional al Magistraturii şi Şcoala Nationala de Grefieri, pentru îndeplinirea unor activitãţi pentru care volumul de munca este sub jumãtate din cel al unui post cu norma intreaga, se face plata cu ora. Aceste fracţiuni de norma vor fi prevãzute în statul de funcţii. Activitãţile pentru care se poate aplica plata cu ora se stabilesc anual de preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii.
(2) Calculul tarifului orar se face luându-se în considerare indemnizaţia de încadrare lunarã bruta a celui în cauza, stabilitã în condiţiile prevãzute la art. 8.
(3) Pentru personalul care presteazã activitãţi didactice cu ora, calculul tarifului orar se face în raport cu norma didactica de predare saptamanala şi cu funcţia didactica îndeplinitã.

CAP. IV
Salarizarea personalului de specialitate criminalistica şi a personalului care ocupa funcţii auxiliare de specialitate criminalistica din cadrul Institutului Naţional de Expertize Criminalistice şi al laboratoarelor de expertize criminalistice

ART. 10
Salariile de baza pentru funcţiile de execuţie de specialitate din Institutul Naţional de Expertize Criminalistice şi din laboratoarele de expertize criminalistice sunt stabilite pe grade sau trepte profesionale, în raport cu nivelul studiilor şi vechimea în specialitate.
ART. 11
Coeficienţii de multiplicare a salariilor de baza pentru funcţiile de execuţie de specialitate, precum şi indemnizaţiile de conducere pentru personalul din cadrul Institutului Naţional de Expertize Criminalistice şi al laboratoarelor de expertize criminalistice sunt prevãzuţi în anexa nr. 2a pentru perioada ianuarie - 31 martie 2007, în anexa nr. 2b pentru perioada 1 aprilie -30 septembrie 2007 şi în anexa nr. 2c de la 1 octombrie 2007.
ART. 12
(1) Experţii criminalisti care poseda titlul ştiinţific de "doctor" sau de "doctor docent" beneficiazã de un spor de 15% din salariul de baza.
(2) Sporul prevãzut la alin. (1) se plãteşte cu începere de la data de întâi a lunii urmãtoare celei în care s-a solicitat.

CAP. V
Dispoziţii comune

ART. 13
(1) Pentru vechimea în munca, personalul salarizat potrivit prezentei ordonanţe beneficiazã de un spor de vechime de pana la 25%, calculat la salariul de baza corespunzãtor timpului efectiv lucrat în program normal de lucru, dupã cum urmeazã:
- între 3 şi 5 ani - 5%;
- de la 5 la 10 ani - 10%;
- de la 10 ani la 15 ani - 15%;
- de la 15 la 20 de ani - 20%;
- peste 20 de ani - 25%.
(2) Sporul de vechime în munca se plãteşte cu începere de la data de întâi a lunii urmãtoare celei în care s-a împlinit vechimea în munca.
ART. 14
(1) Pentru rezultate deosebite în activitatea desfasurata, în urma aprecierii activitãţii prin evaluare, personalul salarizat potrivit prezentei ordonanţe poate primi salariul de merit lunar de pana la 20% din salariul de baza, care face parte din acesta şi constituie baza de calcul pentru sporuri şi alte drepturi ce se acorda în raport cu salariul de baza. Salariul de merit se acorda anual dupã aprobarea bugetului anual.
(2) Salariul de merit se poate acorda pentru cel mult 25% din numãrul de posturi prevãzute în statul de funcţii pentru aceste categorii de personal.
(3) Salariile de merit stabilite potrivit alin. (1) şi (2) se acorda pentru cel mult o treime din funcţiile de conducere.
(4) Pentru personalul nou-angajat, salariul de merit se poate acorda dupã o perioada de cel puţin 6 luni de la încadrare.
(5) Salariul de merit se retrage în cursul anului persoanelor care au desfãşurat activitãţi profesionale nesatisfacatoare ori au sãvârşit abateri pentru care au fost sancţionate disciplinar. Aceste drepturi se anuleazã în cazul persoanelor care au fost inlaturate din funcţie pentru fapte imputabile lor.
(6) În cazul în care raporturile de serviciu ale personalului care beneficiazã de salariu de merit înceteazã sau se suspenda, salariile de merit se redistribuie, începând cu data de întâi a lunii urmãtoare, altor persoane cu funcţii de conducere, respectiv de execuţie, care îndeplinesc condiţiile pentru acordare.
ART. 15
(1) Pentru activitatea desfasurata, personalul salarizat potrivit prezentei ordonanţe beneficiazã, la sfârşitul anului calendaristic, de un premiu anual egal cu salariul de baza din ultima luna a anului pentru care se face premierea.
(2) Pentru cei care nu au lucrat tot timpul anului, premiul se acorda proporţional cu perioada în care au lucrat, luându-se în calcul salariul de baza din ultima luna de activitate.
(3) Premiile anuale pot fi reduse sau nu vor fi acordate în cazul persoanelor care, în cursul anului, au desfãşurat activitãţi profesionale nesatisfacatoare ori au sãvârşit abateri pentru care au fost sancţionate disciplinar. Aceste drepturi se anuleazã în cazul persoanelor care au fost inlaturate din funcţie pentru fapte imputabile lor.
ART. 16
(1) Personalul salarizat potrivit prezentei ordonanţe beneficiazã de un spor de fidelitate, în raport cu vechimea efectivã în funcţia auxiliara de specialitate, calculat la salariul de baza, dupã cum urmeazã:
- de la 5 la 10 ani - 5%;
- de la 10 la 15 ani - 10%;
- de la 15 la 20 de ani - 15%;
- peste 20 de ani - 20%.
(2) Sporul prevãzut la alin. (1) se plãteşte de la data de întâi a lunii urmãtoare celei în care s-a împlinit vechimea în funcţia auxiliara de specialitate.
(3) Sporul de fidelitate se ia în calcul la stabilirea pensiilor de serviciu şi a celorlalte drepturi de asigurãri sociale, potrivit legii.
ART. 17
În cazul în care ordonatorul principal de credite sau, dupã caz, procurorul şef al Direcţiei Naţionale Anticoruptie realizeazã economii la cheltuielile de personal, se pot acorda premii, în cursul anului, în limita a 5% din fondul de salarii prevãzut în buget, personalului care asigura realizarea activitãţii ce revenea posturilor din care au provenit economiile.
ART. 18
Ministerul Justiţiei, Inalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Parchetul de pe lângã Inalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi Direcţia Nationala Anticoruptie pot constitui, pentru personalul prevãzut la art. 1 şi 2, un fond de premiere lunar, prin aplicarea unei cote de pana la 2% asupra fondului de salarii prevãzut în bugetul de venituri şi cheltuieli al fiecãrei unitãţi. Din acest fond pot fi acordate premii în cursul anului personalului care a realizat sau a participat direct la obţinerea unor rezultate în activitate, apreciate ca valoroase.
ART. 19
(1) Salariul de baza pentru personalul cu funcţii de conducere este cel corespunzãtor funcţiei de execuţie, gradului sau treptei profesionale în care cei în cauza sunt încadraţi, la care se adauga o indemnizaţie de conducere stabilitã în procente din salariul de baza, diferenţiatã în raport cu complexitatea şi rãspunderea ce revin funcţiei de conducere. Indemnizaţia de conducere face parte din salariul de baza.
(2) Indemnizaţia de conducere se stabileşte la numirea în funcţie, de cãtre ordonatorul de credite, în raport cu complexitatea activitãţii desfãşurate în cadrul funcţiei de conducere.
(3) Indemnizaţia de conducere poate fi reevaluata anual, în raport cu rezultatele obţinute de structura condusã în realizarea atribuţiilor, obiectivelor, programelor şi proiectelor, dupã aprobarea bugetului anual.
(4) Indemnizaţia de conducere se acorda şi persoanelor prevãzute la alin. (1), care conduc sau coordoneazã programe/proiecte, pe perioada de derulare a acestora, prevãzute în programul de activitate al instituţiei.
ART. 20
Persoanele numite temporar într-o funcţie de conducere, în cazul în care titularul acesteia lipseşte din instituţie o perioada mai mare de 30 de zile calendaristice şi nu beneficiazã de salariu sau indemnizaţie pe perioada respectiva, primesc, pe lângã salariul de baza al funcţiei, gradului sau treptei în care sunt încadrate, indemnizaţia corespunzãtoare funcţiei de conducere pe care o preiau.
ART. 21
(1) Personalul auxiliar de specialitate al instanţelor judecãtoreşti şi al parchetelor de pe lângã acestea, în activitate sau pensionari, beneficiazã în mod gratuit de asistenta medicalã, medicamente şi proteze, în condiţiile respectãrii dispoziţiilor legale privind plata contribuţiei la asigurãrile sociale de sãnãtate.
(2) Condiţiile de acordare în mod gratuit a asistenţei medicale, a medicamentelor şi protezelor sunt stabilite prin hotãrâre a Guvernului.
ART. 22
(1) Pentru condiţii deosebite de munca, grele, vãtãmãtoare sau periculoase, personalul salarizat potrivit prezentei ordonanţe beneficiazã de un spor de 15% din salariul de baza, proporţional cu timpul efectiv lucrat în aceste condiţii.
(2) Locurile de munca şi categoriile de personal care beneficiazã de acest spor se aproba prin ordin al ministrului justiţiei, al preşedintelui Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, al procurorului general al Parchetului de pe lângã Inalta Curte de Casaţie şi Justiţie sau, dupã caz, al procurorului şef al Direcţiei Naţionale Anticoruptie, în funcţie de condiţiile deosebite, grele, vãtãmãtoare şi periculoase stabilite, potrivit legii.
ART. 23
(1) La plecarea în concediul de odihna, personalul salarizat potrivit prezentei ordonanţe are dreptul, în condiţiile legii, pe lângã indemnizaţia de concediu, şi la o prima egala cu salariul de baza din luna anterioarã plecãrii în concediu. Indemnizaţia de concediu şi prima se plãtesc cumulat, cu cel mult 5 zile înaintea datei plecãrii în concediu. În cazul în care concediul de odihna se efectueazã fractionat, prima de concediu şi salariul de baza se acorda o singura data.
(2) În perioada concediului de odihna, personalul auxiliar de specialitate din cadrul instanţelor judecãtoreşti şi al parchetelor de pe lângã acestea beneficiazã, o singura data pe an, de transport gratuit dus-întors între localitatea de domiciliu şi localitatea din ţara în care isi petrece concediul de odihna sau de decontarea valorii a 7,5 litri carburant la suta de kilometri, în cazul în care deplasarea între localitatea de domiciliu şi localitatea din ţara unde isi petrece concediul se face cu autoturismul.

CAP. VI
Dispoziţii tranzitorii şi finale

ART. 24
Personalul salarizat potrivit prezentei ordonanţe, aflat în activitate la data intrãrii în vigoare a acesteia, se considera ca îndeplineşte condiţiile legale pentru funcţia pe care este încadrat la aceasta data.
ART. 25
(1) Salarizarea şi celelalte drepturi ale personalului auxiliar de specialitate militar şi civil de la instanţele judecãtoreşti şi parchetele militare se asigura de Ministerul Apãrãrii, potrivit prevederilor prezentei ordonanţe şi reglementãrilor referitoare la drepturile materiale şi bãneşti specifice calitãţii de militar activ, respectiv de salariat civil al Ministerului Apãrãrii.
(2) Salarizarea şi celelalte drepturi ale personalului civil al Ministerului Apãrãrii, din cadrul Direcţiei Naţionale Anticoruptie, se asigura de aceasta, potrivit prevederilor prezentei ordonanţe şi reglementãrilor referitoare la drepturile materiale şi bãneşti specifice calitãţii de personal civil al Ministerului Apãrãrii.
ART. 26
Statele de personal şi statele de funcţii se întocmesc în limita numãrului de posturi legal aprobat.
ART. 27
Drepturile de salarizare prevãzute de prezenta ordonanta sunt brute şi impozabile. Acestea vor fi actualizate prin aplicarea majorãrilor acordate în conformitate cu prevederile legale.
ART. 28
Anexele nr. 1a-3a, 1b-3b şi 1c-3c fac parte integrantã din prezenta ordonanta.
ART. 29
Salariile de baza individuale lunare, calculate pentru cele 3 etape de majorare, potrivit prevederilor prezentei ordonanţe, vor fi rotunjite din 1 leu în 1 leu în favoarea salariaţilor.
ART. 30
La data intrãrii în vigoare a prezentei ordonanţe se abroga:
a) <>Legea nr. 50/1996 privind salarizarea şi alte drepturi ale personalului din organele autoritãţii judecãtoreşti, republicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 563 din 18 noiembrie 1999, cu modificãrile şi completãrile ulterioare;
b) dispoziţiile privind salarizarea şi alte drepturi ale personalului auxiliar de specialitate din cadrul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, cuprinse în <>Legea nr. 56/1996 privind salarizarea şi alte drepturi ale judecãtorilor Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, ale magistraţilor-asistenţi şi ale celorlalte categorii de personal, publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 139 din 4 iulie 1996, cu modificãrile şi completãrile ulterioare;
c) orice alte dispoziţii contrare.
ART. 31
Prezenta ordonanta intra în vigoare la 3 zile de la data publicãrii în Monitorul Oficial al României, Partea I.

PRIM-MINISTRU
CALIN POPESCU-TARICEANU

Contrasemneazã:
-------------
Ministrul justiţiei,
Monica Luisa Macovei

Ministrul muncii, solidaritãţii sociale şi familiei,
Gheorghe Barbu

Ministrul finanţelor publice,
Sebastian Teodor Gheorghe Vladescu

Bucureşti, 24 ianuarie 2007.
Nr. 8.


Anexa 1a
(pentru perioada ianuarie - 31 martie 2007)

Coeficienţii de multiplicare pentru
personalul auxiliar de specialitate din cadrul
judecãtorilor şi parchetelor de pe lângã acestea

Valoarea de referinta sectoriala:
280,64 lei

A. Funcţii de execuţie:


┌─────┬───────────────────────────────┬────────┬────────────────┬──────────────┐
│Nr. │ Funcţia │ Studii │ Gradul/Treapta │Coeficient de │
│crt. │ │ │ │ multiplicare │
├─────┼───────────────────────────────┼────────┼────────────────┼──────────────┤
│ 1.│Grefier, grefier-informatician,│ S │ Gr. I │ 5,250 │
│ │grefier-statistician, grefier- │ │(6 ani vechime │ │
│ │-documentarist │ │în specialitate)│ │
├─────┼───────────────────────────────┼────────┼────────────────┼──────────────┤
│ 2.│Grefier, grefier-informatician,│ S │ Gr. II │ 4,935 │
│ │grefier-statistician, grefier- │ │(3 ani vechime │ │
│ │-documentarist │ │în specialitate)│ │
├─────┼───────────────────────────────┼────────┼────────────────┼──────────────┤
│ 3.│Grefier, grefier-informatician,│ S │ Gr. III │ 4,725 │
│ │grefier-statistician, grefier- │ │(6 luni vechime │ │
│ │-documentarist │ │în specialitate)│ │
├─────┼───────────────────────────────┼────────┼────────────────┼──────────────┤
│ 4.│Grefier, grefier-informatician,│ S │ Debutant │ 2,100 │
│ │grefier-statistician, grefier- │ │ │ │
│ │-documentarist │ │ │ │
├─────┼───────────────────────────────┼────────┼────────────────┴──────────────┤
│ 5.│Grefier, grefier-statistician, │ M │ Tr. I 4,725 │
│ │grefier-documentarist │ │(6 ani vechime │
│ │ │ │în specialitate) │
├─────┼───────────────────────────────┼────────┼───────────────────────────────┤
│ 6.│Grefier, grefier-statistician, │ M │ Tr. II 4,515 │
│ │grefier-documentarist │ │(3 ani vechime │
│ │ │ │în specialitate) │
├─────┼───────────────────────────────┼────────┼───────────────────────────────┤
│ 7.│Grefier, grefier-statistician, │ M │ Tr. III 4,200 │
│ │grefier-documentarist │ │(6 luni vechime │
│ │ │ │în specialitate) │
├─────┼───────────────────────────────┼────────┼───────────────────────────────┤
│ 8.│Grefier, grefier-statistician, │ M │ Debutant 2,047 │
│ │grefier-documentarist │ │ │
├─────┼───────────────────────────────┼────────┼───────────────────────────────┤
│ 9.│Grefier-arhivar, grefier- │ M │ Tr. I 2,887 │
│ │registrator │ │(6 ani vechime │
│ │ │ │în specialitate) │
├─────┼───────────────────────────────┼────────┼───────────────────────────────┤
│ 10.│Grefier-arhivar, grefier- │ M │ Tr. II 2,625 │
│ │registrator │ │(3 ani vechime │
│ │ │ │în specialitate) │
├─────┼───────────────────────────────┼────────┼───────────────────────────────┤
│ 11.│Grefier-arhivar, grefier- │ M │ Tr. III 2,310 │
│ │registrator │ │(6 luni vechime │
│ │ │ │în specialitate) │
├─────┼───────────────────────────────┼────────┼────────────────┬──────────────┤
│ 12.│Grefier-arhivar, grefier- │ M │ Debutant │ 1,575 │
│ │registrator │ │ │ │
├─────┼───────────────────────────────┼────────┼────────────────┼──────────────┤
│ 13.│Sofer │ M │ - │ 2,583 │
├─────┼───────────────────────────────┼────────┼────────────────┼──────────────┤
│ 14.│Agent procedural │ M │ - │ 2,205 │
├─────┼───────────────────────────────┼────────┼────────────────┼──────────────┤
│ 15.│Aprod │ M │ - │ 1,890 │
└─────┴───────────────────────────────┴────────┴────────────────┴──────────────┘



NOTA:
1. Pentru ocuparea funcţiei de grefier, prevãzutã la nr. crt. 1 - 4, sunt necesare studii superioare juridice sau studii superioare de specialitate corespunzãtoare funcţiei.
2. Pentru personalul prevãzut la nr. crt. 1 - 4, care a ocupat funcţii medii de specialitate, în calcul vechimii în specialitate se poate lua în considerare şi cel mult jumãtate din timpul cat a lucrat în funcţiile respective.
3. Salariile funcţiilor de grefier sunt mai mari cu 15% pentru persoanele care utilizeazã în interesul serviciului cel puţin o limba strãinã, în medie 50% din timpul de lucru, şi pentru care poseda atestat.
4. Grefierii care au atestat de stenodactilograf şi stenografiaza în medie cel puţin 30% din timpul de lucru beneficiazã de un spor la salariul de baza de 10%.
5. Pentru funcţiile de grefier - informatician constituie vechime în specialitate şi perioadele lucrate în acelaşi domeniu la instanţele judecãtoreşti, parchetele de pe lângã acestea şi Ministerul Justiţiei.


B. Indemnizaţii de conducere pentru personalul auxiliar de specialitate cu funcţii de conducere la instanţele judecãtoreşti şi parchete de pe lângã acestea


┌────┬────────────────────────────────────────────────────────┬─────────────┐
│Nr. │ Funcţia │Indemnizaţia │
│crt.│ │de conducere │
├────┼────────────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│ 1.│Prim grefier, grefier-şef secţie, grefier-informatician │ 25% │
│ │şef la Inalta Curte de Casaţie şi Justiţie, la Parchetul│ │
│ │de pe lângã aceasta, la Direcţia Nationala Anticoruptie │ │
│ │şi la Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de │ │
│ │Criminalitate Organizatã şi Terorism │ │
│ │Grefier Şef cabinet la Direcţia Nationala Anticoruptie │ │
├────┼────────────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│ 2.│Grefier şef serviciu la Inalta Curte de Casaţie şi │ 20% │
│ │Justiţie, la Parchetul de pe lângã aceasta, la Direcţia │ │
│ │Nationala Anticoruptie şi la Direcţia de Investigare a │ │
│ │Infracţiunilor de Criminalitate Organizatã şi Terorism; │ │
├────┼────────────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│ 3.│Prim-grefier, grefier-informatician şef la curtea de │ 20% │
│ │apel şi parchetul de pe lângã aceasta │ │
├────┼────────────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│ 4.│Grefier şef secţie la curtea de apel şi parchetul pe │ 18% │
│ │lângã curtea de apel │ │
├────┼────────────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│ 5.│Prim-grefier, grefier-informatician şef la tribunal, la │ 18% │
│ │parchetul de pe lângã tribunal, la tribunal specializat │ │
│ │şi la parchetul de pe lângã tribunalul specializat │ │
├────┼────────────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│ 6.│Grefier şef secţie la tribunal şi parchetul de pe lângã │ 15% │
│ │tribunal │ │
├────┼────────────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│ 7.│Grefier şef judecãtorie şi parchetul de pe lângã │ 15% │
│ │judecãtorie │ │
├────┼────────────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│ 8.│Grefier şef secţie, grefier-informaticiari şef la │ 15% │
│ │judecãtorie şi parchetul de pe lângã judecãtorie │ │
├────┼────────────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│ 9.│Grefier - arhivar şef │ 10% │
└────┴────────────────────────────────────────────────────────┴─────────────┘



NOTA:
Indemnizaţiile de conducere pentru instanţele judecãtoreşti şi parchetele de pe lângã acestea din municipiul Bucureşti sunt mai mari cu 10%.


Anexa 1b
(pentru perioada 1 aprilie - 30 septembrie 2007)

Coeficienţii de multiplicare pentru personalul
auxiliar de specialitate din cadrul Judecãtoriilor şi
parchetelor de pe lângã acestea

Valoarea de referinta sectoriala:
280,64 lei
A. Funcţii de execuţie:


┌─────┬───────────────────────────────┬────────┬────────────────┬──────────────┐
│Nr. │ Funcţia │ Studii │ Gradul/Treapta │Coeficient de │
│crt. │ │ │ │ multiplicare │
├─────┼───────────────────────────────┼────────┼────────────────┼──────────────┤
│ 1.│Grefier, grefier-informatician,│ S │ Gr. I │ 5,355 │
│ │grefier-statistician, grefier- │ │(6 ani vechime │ │
│ │-documentarist │ │în specialitate)│ │
├─────┼───────────────────────────────┼────────┼────────────────┼──────────────┤
│ 2.│Grefier, grefier-informatician,│ S │ Gr. II │ 5,033 │
│ │grefier-statistician, grefier- │ │(3 ani vechime │ │
│ │-documentarist │ │în specialitate)│ │
├─────┼───────────────────────────────┼────────┼────────────────┼──────────────┤
│ 3.│Grefier, grefier-informatician,│ S │ Gr. III │ 4,819 │
│ │grefier-statistician, grefier- │ │(6 luni vechime │ │
│ │-documentarist │ │în specialitate)│ │
├─────┼───────────────────────────────┼────────┼────────────────┼──────────────┤
│ 4.│Grefier, grefier-informatician,│ S │ Debutant │ 2,142 │
│ │grefier-statistician, grefier- │ │ │ │
│ │-documentarist │ │ │ │
├─────┼───────────────────────────────┼────────┼────────────────┴──────────────┤
│ 5.│Grefier, grefier-statistician, │ M │ Tr. I 4,819 │
│ │grefier-documentarist │ │(6 ani vechime │
│ │ │ │în specialitate) │
├─────┼───────────────────────────────┼────────┼───────────────────────────────┤
│ 6.│Grefier, grefier-statistician, │ M │ Tr. II 4,605 │
│ │grefier-documentarist │ │(3 ani vechime │
│ │ │ │în specialitate) │
├─────┼───────────────────────────────┼────────┼───────────────────────────────┤
│ 7.│Grefier, grefier-statistician, │ M │ Tr. III 4,284 │
│ │grefier-documentarist │ │(6 luni vechime │
│ │ │ │în specialitate) │
├─────┼───────────────────────────────┼────────┼───────────────────────────────┤
│ 8.│Grefier, grefier-statistician, │ M │ Debutant 2,087 │
│ │grefier-documentarist │ │ │
├─────┼───────────────────────────────┼────────┼───────────────────────────────┤
│ 9.│Grefier-arhivar, grefier- │ M │ Tr. I 2,944 │
│ │registrator │ │(6 ani vechime │
│ │ │ │în specialitate) │
├─────┼───────────────────────────────┼────────┼───────────────────────────────┤
│ 10.│Grefier-arhivar, grefier- │ M │ Tr. II 2,677 │
│ │registrator │ │(3 ani vechime │
│ │ │ │în specialitate) │
├─────┼───────────────────────────────┼────────┼───────────────────────────────┤
│ 11.│Grefier-arhivar, grefier- │ M │ Tr. III 2,356 │
│ │registrator │ │(6 luni vechime │
│ │ │ │în specialitate) │
├─────┼───────────────────────────────┼────────┼────────────────┬──────────────┤
│ 12.│Grefier-arhivar, grefier- │ M │ Debutant │ 1,606 │
│ │registrator │ │ │ │
├─────┼───────────────────────────────┼────────┼────────────────┼──────────────┤
│ 13.│Sofer │ M │ - │ 2,634 │
├─────┼───────────────────────────────┼────────┼────────────────┼──────────────┤
│ 14.│Agent procedural │ M │ - │ 2,249 │
├─────┼───────────────────────────────┼────────┼────────────────┴──────────────┤
│ 15.│Aprod │ M │ - 1,927 │
└─────┴───────────────────────────────┴────────┴───────────────────────────────┘



NOTA:
1. Pentru ocuparea funcţiei de grefier, prevãzutã la nr. crt. 1 - 4, sunt necesare studii superioare juridice sau studii superioare de specialitate corespunzãtoare funcţiei.
2. Pentru personalul prevãzut la nr. crt. 1 - 4, care a ocupat funcţii medii de specialitate, în calcul vechimii în specialitate se poate lua în considerare şi cel mult jumãtate din timpul cat a lucrat în funcţiile respective.
3. Salariile funcţiilor de grefier sunt mai mari cu 15% pentru persoanele care utilizeazã în interesul serviciului cel puţin o limba strãinã, în medie 50% din timpul de lucru, şi pentru care poseda atestat.
4. Grefierii care au atestat de stenodactilograf şi stenografiaza în medie cel puţin 30% din timpul de lucru beneficiazã de un spor la salariul de baza de 10%.
5. Pentru funcţiile de grefier - informatician constituie vechime în specialitate şi perioadele lucrate în acelaşi domeniu la instanţele judecãtoreşti, parchetele de pe lângã acestea şi Ministerul Justiţiei.


B. Indemnizaţii de conducere pentru personalul auxiliar de specialitate cu funcţii de conducere la instanţele judecãtoreşti şi parchete de pe lângã acestea


┌────┬────────────────────────────────────────────────────────┬─────────────┐
│Nr. │ Funcţia │Indemnizaţia │
│crt.│ │de conducere │
├────┼────────────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│ 1.│Prim grefier, grefier-şef secţie, grefier-informatician │ 25% │
│ │şef la Inalta Curte de Casaţie şi Justiţie, la Parchetul│ │
│ │de pe lângã aceasta, la Direcţia Nationala Anticoruptie │ │
│ │şi la Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de │ │
│ │Criminalitate Organizatã şi Terorism │ │
│ │Grefier Şef cabinet la Direcţia Nationala Anticoruptie │ │
├────┼────────────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│ 2.│Grefier şef serviciu la Inalta Curte de Casaţie şi │ 20% │
│ │Justiţie, la Parchetul de pe lângã aceasta, la Direcţia │ │
│ │Nationala Anticoruptie şi la Direcţia de Investigare a │ │
│ │Infracţiunilor de Criminalitate Organizatã şi Terorism; │ │
├────┼────────────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│ 3.│Prim-grefier, grefier-informatician şef la curtea de │ 20% │
│ │apel şi parchetul de pe lângã aceasta │ │
├────┼────────────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│ 4.│Grefier şef secţie la curtea de apel şi parchetul pe │ 18% │
│ │lângã curtea de apel │ │
├────┼────────────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│ 5.│Prim-grefier, grefier-informatician şef la tribunal, la │ 18% │
│ │parchetul de pe lângã tribunal, la tribunal specializat │ │
│ │şi la parchetul de pe lângã tribunalul specializat │ │
├────┼────────────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│ 6.│Grefier şef secţie la tribunal şi parchetul de pe lângã │ 15% │
│ │tribunal │ │
├────┼────────────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│ 7.│Grefier şef judecãtorie şi parchetul de pe lângã │ 15% │
│ │judecãtorie │ │
├────┼────────────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│ 8.│Grefier şef secţie, grefier-informaticiari şef la │ 15% │
│ │judecãtorie şi parchetul de pe lângã judecãtorie │ │
├────┼────────────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│ 9.│Grefier - arhivar şef │ 10% │
└────┴────────────────────────────────────────────────────────┴─────────────┘



NOTA:
Indemnizaţiile de conducere pentru instanţele judecãtoreşti şi parchetele de pe lângã acestea din municipiul Bucureşti sunt mai mari cu 10%.


Anexa 1c
(de la 1 octombrie 2007)

Coeficienţii de multiplicare pentru personalul
auxiliar de specialitate din cadrul Judecãtoriilor şi
parchetelor de pe lângã acestea

Valoarea de referinta sectoriala:
280,64 lei
A. Funcţii de execuţie:


┌─────┬───────────────────────────────┬────────┬────────────────┬──────────────┐
│Nr. │ Funcţia │ Studii │ Gradul/Treapta │Coeficient de │
│crt. │ │ │ │ multiplicare │
├─────┼───────────────────────────────┼────────┼────────────────┼──────────────┤
│ 1.│Grefier, grefier-informatician,│ S │ Gr. I │ 5,997 │
│ │grefier-statistician, grefier- │ │(6 ani vechime │ │
│ │-documentarist │ │în specialitate)│ │
├─────┼───────────────────────────────┼────────┼────────────────┼──────────────┤
│ 2.│Grefier, grefier-informatician,│ S │ Gr. II │ 5,636 │
│ │grefier-statistician, grefier- │ │(3 ani vechime │ │
│ │-documentarist │ │în specialitate)│ │
├─────┼───────────────────────────────┼────────┼────────────────┼──────────────┤
│ 3.│Grefier, grefier-informatician,│ S │ Gr. III │ 5,397 │
│ │grefier-statistician, grefier- │ │(6 luni vechime │ │
│ │-documentarist │ │în specialitate)│ │
├─────┼───────────────────────────────┼────────┼────────────────┼──────────────┤
│ 4.│Grefier, grefier-informatician,│ S │ Debutant │ 2,399 │
│ │grefier-statistician, grefier- │ │ │ │
│ │-documentarist │ │ │ │
├─────┼───────────────────────────────┼────────┼────────────────┴──────────────┤
│ 5.│Grefier, grefier-statistician, │ M │ Tr. I 5,397 │
│ │grefier-documentarist │ │(6 ani vechime │
│ │ │ │în specialitate) │
├─────┼───────────────────────────────┼────────┼───────────────────────────────┤
│ 6.│Grefier, grefier-statistician, │ M │ Tr. II 5,157 │
│ │grefier-documentarist │ │(3 ani vechime │
│ │ │ │în specialitate) │
├─────┼───────────────────────────────┼────────┼───────────────────────────────┤
│ 7.│Grefier, grefier-statistician, │ M │ Tr. III 4,798 │
│ │grefier-documentarist │ │(6 luni vechime │
│ │ │ │în specialitate) │
├─────┼───────────────────────────────┼────────┼───────────────────────────────┤
│ 8.│Grefier, grefier-statistician, │ M │ Debutant 2,337 │
│ │grefier-documentarist │ │ │
├─────┼───────────────────────────────┼────────┼───────────────────────────────┤
│ 9.│Grefier-arhivar, grefier- │ M │ Tr. I 3,297 │
│ │registrator │ │(6 ani vechime │
│ │ │ │în specialitate) │
├─────┼───────────────────────────────┼────────┼───────────────────────────────┤
│ 10.│Grefier-arhivar, grefier- │ M │ Tr. II 2,998 │
│ │registrator │ │(3 ani vechime │
│ │ │ │în specialitate) │
├─────┼───────────────────────────────┼────────┼───────────────────────────────┤
│ 11.│Grefier-arhivar, grefier- │ M │ Tr. III 2,638 │
│ │registrator │ │(6 luni vechime │
│ │ │ │în specialitate) │
├─────┼───────────────────────────────┼────────┼────────────────┬──────────────┤
│ 12.│Grefier-arhivar, grefier- │ M │ Debutant │ 1,798 │
│ │registrator │ │ │ │
├─────┼───────────────────────────────┼────────┼────────────────┼──────────────┤
│ 13.│Sofer │ M │ - │ 2,950 │
├─────┼───────────────────────────────┼────────┼────────────────┼──────────────┤
│ 14.│Agent procedural │ M │ - │ 2,518 │
├─────┼───────────────────────────────┼────────┼────────────────┴──────────────┤
│ 15.│Aprod │ M │ - 2,158 │
└─────┴───────────────────────────────┴────────┴───────────────────────────────┘



NOTA:
1. Pentru ocuparea funcţiei de grefier, prevãzutã la nr. crt. 1 - 4, sunt necesare studii superioare juridice sau studii superioare de specialitate corespunzãtoare funcţiei.
2. Pentru personalul prevãzut la nr. crt. 1 - 4, care a ocupat funcţii medii de specialitate, în calcul vechimii în specialitate se poate lua în considerare şi cel mult jumãtate din timpul cat a lucrat în funcţiile respective.
3. Salariile funcţiilor de grefier sunt mai mari cu 15% pentru persoanele care utilizeazã în interesul serviciului cel puţin o limba strãinã, în medie 50% din timpul de lucru, şi pentru care poseda atestat.
4. Grefierii care au atestat de stenodactilograf şi stenografiaza în medie cel puţin 30% din timpul de lucru beneficiazã de un spor la salariul de baza de 10%.
5. Pentru funcţiile de grefier - informatician constituie vechime în specialitate şi perioadele lucrate în acelaşi domeniu la instanţele judecãtoreşti, parchetele de pe lângã acestea şi Ministerul Justiţiei.


B. Indemnizaţii de conducere pentru personalul auxiliar de specialitate cu funcţii de conducere la instanţele judecãtoreşti şi parchete de pe lângã acestea


┌────┬────────────────────────────────────────────────────────┬─────────────┐
│Nr. │ Funcţia │Indemnizaţia │
│crt.│ │de conducere │
├────┼────────────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│ 1.│Prim grefier, grefier-şef secţie, grefier-informatician │ 25% │
│ │şef la Inalta Curte de Casaţie şi Justiţie, la Parchetul│ │
│ │de pe lângã aceasta, la Direcţia Nationala Anticoruptie │ │
│ │şi la Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de │ │
│ │Criminalitate Organizatã şi Terorism │ │
│ │Grefier Şef cabinet la Direcţia Nationala Anticoruptie │ │
├────┼────────────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│ 2.│Grefier şef serviciu la Inalta Curte de Casaţie şi │ 20% │
│ │Justiţie, la Parchetul de pe lângã aceasta, la Direcţia │ │
│ │Nationala Anticoruptie şi la Direcţia de Investigare a │ │
│ │Infracţiunilor de Criminalitate Organizatã şi Terorism; │ │
├────┼────────────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│ 3.│Prim-grefier, grefier-informatician şef la curtea de │ 20% │
│ │apel şi parchetul de pe lângã aceasta │ │
├────┼────────────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│ 4.│Grefier şef secţie la curtea de apel şi parchetul pe │ 18% │
│ │lângã curtea de apel │ │
├────┼────────────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│ 5.│Prim-grefier, grefier-informatician şef la tribunal, la │ 18% │
│ │parchetul de pe lângã tribunal, la tribunal specializat │ │
│ │şi la parchetul de pe lângã tribunalul specializat │ │
├────┼────────────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│ 6.│Grefier şef secţie la tribunal şi parchetul de pe lângã │ 15% │
│ │tribunal │ │
├────┼────────────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│ 7.│Grefier şef judecãtorie şi parchetul de pe lângã │ 15% │
│ │judecãtorie │ │
├────┼────────────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│ 8.│Grefier şef secţie, grefier-informaticiari şef la │ 15% │
│ │judecãtorie şi parchetul de pe lângã judecãtorie │ │
├────┼────────────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│ 9.│Grefier - arhivar şef │ 10% │
└────┴────────────────────────────────────────────────────────┴─────────────┘



NOTA:
Indemnizaţiile de conducere pentru instanţele judecãtoreşti şi parchetele de pe lângã acestea din municipiul Bucureşti sunt mai mari cu 10%.



ANEXA 2a
(pentru perioada ianuarie - 31 martie 2007)

Coeficienţii de multiplicare pentru personalul
de specialitate criminalistica şi funcţiile
auxiliare de specialitate criminalistica din
cadrul Institutului Naţional de Expertize
Criminalistice şi al laboratoarelor de
expertize criminalistice

Valoarea de referinta sectoriala- 280,64 lei

A. Funcţii de execuţie:



┌─────┬───────────────────────────────┬────────┬────────────────┬──────────────┐
│Nr. │ Funcţia │ Studii │ Gradul/Treapta │Coeficient de │
│crt. │ │ │ │ multiplicare │
├─────┼───────────────────────────────┼────────┼────────────────┼──────────────┤
│ 1.│Expert criminalist │ S │ I │ 10,290 │
│ │ │ │(10 ani vechime │ │
│ │ │ │în specialitate)│ │
├─────┼───────────────────────────────┼────────┼────────────────┼──────────────┤
│ 2.│Expert criminalist │ S │ II │ 9,450 │
│ │ │ │(7 ani vechime │ │
│ │ │ │în specialitate)│ │
├─────┼───────────────────────────────┼────────┼────────────────┼──────────────┤
│ 3.│Expert criminalist │ S │ III │ 8,400 │
│ │ │ │(4 ani vechime │ │
│ │ │ │în specialitate)│ │
├─────┼───────────────────────────────┼────────┼────────────────┼──────────────┤
│ 4.│Asistent criminalist │ S │(1 an vechime în│ 7,350 │
│ │ │ │specialitate) │ │
├─────┼───────────────────────────────┼────────┼────────────────┼──────────────┤
│ 5.│Asistent criminalist debutant │ S │ │ 4,200 │
├─────┼───────────────────────────────┼────────┼────────────────┼──────────────┤
│ 6.│Tehnician criminalist │ M │ I │ 4,725 │
│ │ │ │(7 ani vechime │ │
│ │ │ │în funcţii │ │
│ │ │ │tehnice │ │
│ │ │ │criminalistice) │ │
├─────┼───────────────────────────────┼────────┼────────────────┼──────────────┤
│ 7.│Tehnician criminalist │ M │ II │ 4,515 │
│ │ │ │(4 ani vechime │ │
│ │ │ │în funcţii │ │
│ │ │ │tehnice │ │
│ │ │ │criminalistice) │ │
├─────┼───────────────────────────────┼────────┼────────────────┼──────────────┤
│ 8.│Tehnician criminalist │ M │ III │ 4,200 │
│ │ │ │(1 an vechime │ │
│ │ │ │în funcţii │ │
│ │ │ │tehnice │ │
│ │ │ │criminalistice) │ │
├─────┼───────────────────────────────┼────────┼────────────────┼──────────────┤
│ 9.│Tehnician criminalist │ M │debutant │ 2,047 │
├─────┼───────────────────────────────┼────────┼────────────────┼──────────────┤
│ 10.│Secretar-dactilograf laborator │ M │ I │ 3,360 │
│ │expertize criminalistice │ │(7 ani vechime │ │
│ │ │ │în funcţii │ │
│ │ │ │auxiliare │ │
│ │ │ │juridice, │ │
│ │ │ │economice sau │ │
│ │ │ │administrative) │ │
├─────┼───────────────────────────────┼────────┼────────────────┼──────────────┤
│ 11.│Secretar-dactilograf laborator │ M │ II │ 2,887 │
│ │expertize criminalistice │ │(4 ani vechime │ │
│ │ │ │în funcţii │ │
│ │ │ │auxiliare │ │
│ │ │ │juridice, │ │
│ │ │ │economice sau │ │
│ │ │ │administrative) │ │
├─────┼───────────────────────────────┼────────┼────────────────┼──────────────┤
│ 12.│Secretar-dactilograf laborator │ M │ III │ 2,625 │
│ │expertize criminalistice │ │(1 an vechime │ │
│ │ │ │în funcţii │ │
│ │ │ │auxiliare │ │
│ │ │ │juridice, │ │
│ │ │ │economice sau │ │
│ │ │ │administrative) │ │
├─────┼───────────────────────────────┼────────┼────────────────┼──────────────┤
│ 13.│Secretar-dactilograf laborator │ M │debutant │ 1,312 │
│ │expertize criminalistice │ │ │ │
└─────┴───────────────────────────────┴────────┴────────────────┴──────────────┘




B. Funcţii de conducere:


┌─────┬─────────────────────────────────────────────────────────┬──────────────┐
│Nr. │ Funcţia │Indemnizaţia │
│crt. │ │de conducere │
├─────┼─────────────────────────────────────────────────────────┼──────────────┤
│ 1.│Director Institutul Naţional de Expertize Criminalistice │ 40% │
├─────┼─────────────────────────────────────────────────────────┼──────────────┤
│ 2.│Director adjunct Institutul Naţional de Expertize │ 35% │
│ │Criminalistice │ │
├─────┼─────────────────────────────────────────────────────────┼──────────────┤
│ 3.│Şef laborator interjudetean expertize criminalistice │ 30% │
├─────┼─────────────────────────────────────────────────────────┼──────────────┤
│ 4.│Şef sector │ 25% │
├─────┼─────────────────────────────────────────────────────────┼──────────────┤
│ 5.│Şef secţie │ 20% │
├─────┼─────────────────────────────────────────────────────────┼──────────────┤
│ 6.│Şef serviciu │ 15% │
├─────┼─────────────────────────────────────────────────────────┼──────────────┤
│ 7.│Şef birou │ 15% │
├─────┼─────────────────────────────────────────────────────────┼──────────────┤
│ 8.│Şef laborator tehnic │ 15% │
└─────┴─────────────────────────────────────────────────────────┴──────────────┘



NOTA:
1. Personalul prevãzut în prezenta anexa poate fi utilizat şi la parchete.
2. La Institutul Naţional de Expertize Criminalistice şi la Parchetul de pe lângã Inalta Curte de Casaţie şi Justiţie salariile de baza pentru personalul de specialitate sunt mai mari cu 0,200.
3. La numirea în funcţia de tehnician criminalist şi la stabilirea treptei profesionale pot fi luate în considerare şi perioadele lucrate în funcţii de tehnician în alte sectoare de activitate; în acest caz vechimea în specialitate prevãzutã în anexa se majoreazã cu 3 ani.
4. Tehnicienii criminalisti încadraţi la parchetele de pe lângã instanţele judecãtoreşti beneficiazã de prevederile art. 3 alin. (5) - (7).



ANEXA 2b
(pentru perioada 1 aprilie - 30 septembrie 2007)

Coeficienţii de multiplicare pentru personalul
de specialitate criminalistica şi funcţiile
auxiliare de specialitate criminalistica din
cadrul Institutului Naţional de Expertize
Criminalistice şi al laboratoarelor de
expertize criminalistice


Valoarea de referinta sectoriala: 280,64 lei

A. Funcţii de execuţie:



┌─────┬───────────────────────────────┬────────┬────────────────┬──────────────┐
│Nr. │ Funcţia │ Studii │ Gradul/Treapta │Coeficient de │
│crt. │ │ │ │ multiplicare │
├─────┼───────────────────────────────┼────────┼────────────────┼──────────────┤
│ 1.│Expert criminalist │ S │ I │ 10,495 │
│ │ │ │(10 ani vechime │ │
│ │ │ │în specialitate)│ │
├─────┼───────────────────────────────┼────────┼────────────────┼──────────────┤
│ 2.│Expert criminalist │ S │ II │ 9,639 │
│ │ │ │(7 ani vechime │ │
│ │ │ │în specialitate)│ │
├─────┼───────────────────────────────┼────────┼────────────────┼──────────────┤
│ 3.│Expert criminalist │ S │ III │ 8,568 │
│ │ │ │(4 ani vechime │ │
│ │ │ │în specialitate)│ │
├─────┼───────────────────────────────┼────────┼────────────────┼──────────────┤
│ 4.│Asistent criminalist │ S │(1 an vechime în│ 7,497 │
│ │ │ │specialitate) │ │
├─────┼───────────────────────────────┼────────┼────────────────┼──────────────┤
│ 5.│Asistent criminalist debutant │ S │ │ 4,284 │
├─────┼───────────────────────────────┼────────┼────────────────┼──────────────┤
│ 6.│Tehnician criminalist │ M │ I │ 4,819 │
│ │ │ │(7 ani vechime │ │
│ │ │ │în funcţii │ │
│ │ │ │tehnice │ │
│ │ │ │criminalistice) │ │
├─────┼───────────────────────────────┼────────┼────────────────┼──────────────┤
│ 7.│Tehnician criminalist │ M │ II │ 4,605 │
│ │ │ │(4 ani vechime │ │
│ │ │ │în funcţii │ │
│ │ │ │tehnice │ │
│ │ │ │criminalistice) │ │
├─────┼───────────────────────────────┼────────┼────────────────┼──────────────┤
│ 8.│Tehnician criminalist │ M │ III │ 4,284 │
│ │ │ │(1 an vechime │ │
│ │ │ │în funcţii │ │
│ │ │ │tehnice │ │
│ │ │ │criminalistice) │ │
├─────┼───────────────────────────────┼────────┼────────────────┼──────────────┤
│ 9.│Tehnician criminalist │ M │debutant │ 2,087 │
├─────┼───────────────────────────────┼────────┼────────────────┼──────────────┤
│ 10.│Secretar-dactilograf laborator │ M │ I │ 3,427 │
│ │expertize criminalistice │ │(7 ani vechime │ │
│ │ │ │în funcţii │ │
│ │ │ │auxiliare │ │
│ │ │ │juridice, │ │
│ │ │ │economice sau │ │
│ │ │ │administrative) │ │
├─────┼───────────────────────────────┼────────┼────────────────┼──────────────┤
│ 11.│Secretar-dactilograf laborator │ M │ II │ 2,944 │
│ │expertize criminalistice │ │(4 ani vechime │ │
│ │ │ │în funcţii │ │
│ │ │ │auxiliare │ │
│ │ │ │juridice, │ │
│ │ │ │economice sau │ │
│ │ │ │administrative) │ │
├─────┼───────────────────────────────┼────────┼────────────────┼──────────────┤
│ 12.│Secretar-dactilograf laborator │ M │ III │ 2,677 │
│ │expertize criminalistice │ │(1 an vechime │ │
│ │ │ │în funcţii │ │
│ │ │ │auxiliare │ │
│ │ │ │juridice, │ │
│ │ │ │economice sau │ │
│ │ │ │administrative) │ │
├─────┼───────────────────────────────┼────────┼────────────────┼──────────────┤
│ 13.│Secretar-dactilograf laborator │ M │debutant │ 1,338 │
│ │expertize criminalistice │ │ │ │
└─────┴───────────────────────────────┴────────┴────────────────┴──────────────┘




B. Funcţii de conducere:


┌─────┬─────────────────────────────────────────────────────────┬──────────────┐
│Nr. │ Funcţia │Indemnizaţia │
│crt. │ │de conducere │
├─────┼─────────────────────────────────────────────────────────┼──────────────┤
│ 1.│Director Institutul Naţional de Expertize Criminalistice │ 40% │
├─────┼─────────────────────────────────────────────────────────┼──────────────┤
│ 2.│Director adjunct Institutul Naţional de Expertize │ 35% │
│ │Criminalistice │ │
├─────┼─────────────────────────────────────────────────────────┼──────────────┤
│ 3.│Şef laborator interjudetean expertize criminalistice │ 30% │
├─────┼─────────────────────────────────────────────────────────┼──────────────┤
│ 4.│Şef sector │ 25% │
├─────┼─────────────────────────────────────────────────────────┼──────────────┤
│ 5.│Şef secţie │ 20% │
├─────┼─────────────────────────────────────────────────────────┼──────────────┤
│ 6.│Şef serviciu │ 15% │
├─────┼─────────────────────────────────────────────────────────┼──────────────┤
│ 7.│Şef birou │ 15% │
├─────┼─────────────────────────────────────────────────────────┼──────────────┤
│ 8.│Şef laborator tehnic │ 15% │
└─────┴─────────────────────────────────────────────────────────┴──────────────┘



NOTA:
1. Personalul prevãzut în prezenta anexa poate fi utilizat şi la parchete.
2. La Institutul Naţional de Expertize Criminalistice şi la Parchetul de pe lângã Inalta Curte de Casaţie şi Justiţie salariile de baza pentru personalul de specialitate sunt mai mari cu 0,200.
3. La numirea în funcţia de tehnician criminalist şi la stabilirea treptei profesionale pot fi luate în considerare şi perioadele lucrate în funcţii de tehnician în alte sectoare de activitate; în acest caz vechimea în specialitate prevãzutã în anexa se majoreazã cu 3 ani,
4. Tehnicienii criminalisti încadraţi la parchetele de pe lângã instanţele judecãtoreşti beneficiazã de prevederile art. 3 alin. (5) - (7).



ANEXA 2c
(de la 1 octombrie 2007)

Coeficienţii de multiplicare pentru personalul
de specialitate criminalistica şi funcţiile
auxiliare de specialitate criminalistica din
cadrul Institutului Naţional de Expertize
Criminalistice şi al laboratoarelor de
expertize criminalistice


Valoarea de referinta sectoriala: 280,64 lei


A. Funcţii de execuţie:


┌─────┬───────────────────────────────┬────────┬────────────────┬──────────────┐
│Nr. │ Funcţia │ Studii │ Gradul/Treapta │Coeficient de │
│crt. │ │ │ │ multiplicare │
├─────┼───────────────────────────────┼────────┼────────────────┼──────────────┤
│ 1.│Expert criminalist │ S │ I │ 11,754 │
│ │ │ │(10 ani vechime │ │
│ │ │ │în specialitate)│ │
├─────┼───────────────────────────────┼────────┼────────────────┼──────────────┤
│ 2.│Expert criminalist │ S │ II │ 10,795 │
│ │ │ │(7 ani vechime │ │
│ │ │ │în specialitate)│ │
├─────┼───────────────────────────────┼────────┼────────────────┼──────────────┤
│ 3.│Expert criminalist │ S │ III │ 9,596 │
│ │ │ │(4 ani vechime │ │
│ │ │ │în specialitate)│ │
├─────┼───────────────────────────────┼────────┼────────────────┼──────────────┤
│ 4.│Asistent criminalist │ S │(1 an vechime în│ 8,396 │
│ │ │ │specialitate) │ │
├─────┼───────────────────────────────┼────────┼────────────────┼──────────────┤
│ 5.│Asistent criminalist debutant │ S │ │ 4,798 │
├─────┼───────────────────────────────┼────────┼────────────────┼──────────────┤
│ 6.│Tehnician criminalist │ M │ I │ 5,397 │
│ │ │ │(7 ani vechime │ │
│ │ │ │în funcţii │ │
│ │ │ │tehnice │ │
│ │ │ │criminalistice) │ │
├─────┼───────────────────────────────┼────────┼────────────────┼──────────────┤
│ 7.│Tehnician criminalist │ M │ II │ 5,157 │
│ │ │ │(4 ani vechime │ │
│ │ │ │în funcţii │ │
│ │ │ │tehnice │ │
│ │ │ │criminalistice) │ │
├─────┼───────────────────────────────┼────────┼────────────────┼──────────────┤
│ 8.│Tehnician criminalist │ M │ III │ 4,798 │
│ │ │ │(1 an vechime │ │
│ │ │ │în funcţii │ │
│ │ │ │tehnice │ │
│ │ │ │criminalistice) │ │
├─────┼───────────────────────────────┼────────┼────────────────┼──────────────┤
│ 9.│Tehnician criminalist │ M │debutant │ 2,337 │
├─────┼───────────────────────────────┼────────┼────────────────┼──────────────┤
│ 10.│Secretar-dactilograf laborator │ M │ I │ 3,838 │
│ │expertize criminalistice │ │(7 ani vechime │ │
│ │ │ │în funcţii │ │
│ │ │ │auxiliare │ │
│ │ │ │juridice, │ │
│ │ │ │economice sau │ │
│ │ │ │administrative) │ │
├─────┼───────────────────────────────┼────────┼────────────────┼──────────────┤
│ 11.│Secretar-dactilograf laborator │ M │ II │ 3,297 │
│ │expertize criminalistice │ │(4 ani vechime │ │
│ │ │ │în funcţii │ │
│ │ │ │auxiliare │ │
│ │ │ │juridice, │ │
│ │ │ │economice sau │ │
│ │ │ │administrative) │ │
├─────┼───────────────────────────────┼────────┼────────────────┼──────────────┤
│ 12.│Secretar-dactilograf laborator │ M │ III │ 2,998 │
│ │expertize criminalistice │ │(1 an vechime │ │
│ │ │ │în funcţii │ │
│ │ │ │auxiliare │ │
│ │ │ │juridice, │ │
│ │ │ │economice sau │ │
│ │ │ │administrative) │ │
├─────┼───────────────────────────────┼────────┼────────────────┼──────────────┤
│ 13.│Secretar-dactilograf laborator │ M │debutant │ 1,498 │
│ │expertize criminalistice │ │ │ │
└─────┴───────────────────────────────┴────────┴────────────────┴──────────────┘




B. Funcţii de conducere:


┌─────┬─────────────────────────────────────────────────────────┬──────────────┐
│Nr. │ Funcţia │Indemnizaţia │
│crt. │ │de conducere │
├─────┼─────────────────────────────────────────────────────────┼──────────────┤
│ 1.│Director Institutul Naţional de Expertize Criminalistice │ 40% │
├─────┼─────────────────────────────────────────────────────────┼──────────────┤
│ 2.│Director adjunct Institutul Naţional de Expertize │ 35% │
│ │Criminalistice │ │
├─────┼─────────────────────────────────────────────────────────┼──────────────┤
│ 3.│Şef laborator interjudetean expertize criminalistice │ 30% │
├─────┼─────────────────────────────────────────────────────────┼──────────────┤
│ 4.│Şef sector │ 25% │
├─────┼─────────────────────────────────────────────────────────┼──────────────┤
│ 5.│Şef secţie │ 20% │
├─────┼─────────────────────────────────────────────────────────┼──────────────┤
│ 6.│Şef serviciu │ 15% │
├─────┼─────────────────────────────────────────────────────────┼──────────────┤
│ 7.│Şef birou │ 15% │
├─────┼─────────────────────────────────────────────────────────┼──────────────┤
│ 8.│Şef laborator tehnic │ 15% │
└─────┴─────────────────────────────────────────────────────────┴──────────────┘



NOTA:
1. Personalul prevãzut în prezenta anexa poate fi utilizat şi la parchete.
2. La Institutul Naţional de Expertize Criminalistice şi la Parchetul de pe lângã Inalta Curte de Casaţie şi Justiţie salariile de baza pentru personalul de specialitate sunt mai mari cu 0,200.
3. La numirea în funcţia de tehnician criminalist şi la stabilirea treptei profesionale pot fi luate în considerare şi perioadele lucrate în funcţii de tehnician în alte sectoare de activitate; în acest caz vechimea în specialitate prevãzutã în anexa se majoreazã cu 3 ani,
4. Tehnicienii criminalisti încadraţi la parchetele de pe lângã instanţele judecãtoreşti beneficiazã de prevederile art. 3 alin. (5) - (7).



ANEXA 3a
(pentru perioada ianuarie - 31 martie 2007)

Coeficienţi de multiplicare pentru personalul
de instruire fãrã specialitate juridicã şi pentru
funcţiile auxiliare din cadrul Institutului Naţional
al Magistraturii şi Şcolii Naţionale de Grefieri


Valoarea de referinta sectoriala: 280,64 lei


A. Funcţii de instruire


┌─────┬───────────────────────────────┬────────┬────────────────┬──────────────┐
│Nr. │ Funcţia │ Studii │ Gradul │Coeficient de │
│crt. │ │ │ │ multiplicare │
├─────┼───────────────────────────────┼────────┼────────────────┼──────────────┤
│ 1.│Profesor │ S │ I │ 8,820 │
├─────┼───────────────────────────────┼────────┼────────────────┼──────────────┤
│ 2.│Profesor │ S │ II │ 8,295 │
├─────┼───────────────────────────────┼────────┼────────────────┼──────────────┤
│ 3.│Expert │ S │ I │ 5,250 │
└─────┴───────────────────────────────┴────────┴────────────────┴──────────────┘




B. Funcţii auxiliare



┌─────┬───────────────────────────────┬────────┬────────────────┬──────────────┐
│Nr. │ Funcţia │ Studii │ Gradul │Coeficient de │
│crt. │ │ │ │ multiplicare │
├─────┼───────────────────────────────┼────────┼────────────────┼──────────────┤
│ 1.│Secretar │ S │ I │ 3,045 │
└─────┴───────────────────────────────┴────────┴────────────────┴──────────────┘



Nota:
În funcţiile de profesor gradul I şi gradul II pot fi numite numai cadre didactice care au titlul de profesor universitar şi, respectiv, de conferenţiar universitar.


ANEXA 3b
(pentru perioada 1 aprilie - 30 septembrie 2007)

Coeficienţi de multiplicare pentru personalul
de instruire fãrã specialitate juridicã şi pentru
funcţiile auxiliare din cadrul Institutului Naţional
al Magistraturii şi Şcolii Naţionale de Grefieri


Valoarea de referinta sectoriala: 280,64 lei


A. Funcţii de instruire


┌─────┬───────────────────────────────┬────────┬────────────────┬──────────────┐
│Nr. │ Funcţia │ Studii │ Gradul │Coeficient de │
│crt. │ │ │ │ multiplicare │
├─────┼───────────────────────────────┼────────┼────────────────┼──────────────┤
│ 1.│Profesor │ S │ I │ 8,996 │
├─────┼───────────────────────────────┼────────┼────────────────┼──────────────┤
│ 2.│Profesor │ S │ II │ 8,460 │
├─────┼───────────────────────────────┼────────┼────────────────┼──────────────┤
│ 3.│Expert │ S │ I │ 5,355 │
└─────┴───────────────────────────────┴────────┴────────────────┴──────────────┘




B. Funcţii auxiliare



┌─────┬───────────────────────────────┬────────┬────────────────┬──────────────┐
│Nr. │ Funcţia │ Studii │ Gradul │Coeficient de │
│crt. │ │ │ │ multiplicare │
├─────┼───────────────────────────────┼────────┼────────────────┼──────────────┤
│ 1.│Secretar │ S │ I │ 3,105 │
└─────┴───────────────────────────────┴────────┴────────────────┴──────────────┘



Nota:
În funcţiile de profesor gradul I şi gradul II pot fi numite numai cadre didactice care au titlul de profesor universitar şi, respectiv, de conferenţiar universitar.


ANEXA 3c
(de la 1 octombrie 2007)

Coeficienţi de multiplicare pentru personalul
de instruire fãrã specialitate juridicã şi pentru
funcţiile auxiliare din cadrul Institutului Naţional
al Magistraturii şi Şcolii Naţionale de Grefieri


Valoarea de referinta sectoriala: 280,64 lei


A. Funcţii de instruire


┌─────┬───────────────────────────────┬────────┬────────────────┬──────────────┐
│Nr. │ Funcţia │ Studii │ Gradul │Coeficient de │
│crt. │ │ │ │ multiplicare │
├─────┼───────────────────────────────┼────────┼────────────────┼──────────────┤
│ 1.│Profesor │ S │ I │ 10,075 │
├─────┼───────────────────────────────┼────────┼────────────────┼──────────────┤
│ 2.│Profesor │ S │ II │ 9,475 │
├─────┼───────────────────────────────┼────────┼────────────────┼──────────────┤
│ 3.│Expert │ S │ I │ 5,997 │
└─────┴───────────────────────────────┴────────┴────────────────┴──────────────┘




B. Funcţii auxiliare



┌─────┬───────────────────────────────┬────────┬────────────────┬──────────────┐
│Nr. │ Funcţia │ Studii │ Gradul │Coeficient de │
│crt. │ │ │ │ multiplicare │
├─────┼───────────────────────────────┼────────┼────────────────┼──────────────┤
│ 1.│Secretar │ S │ I │ 3,477 │
└─────┴───────────────────────────────┴────────┴────────────────┴──────────────┘



Nota:
În funcţiile de profesor gradul I şi gradul II pot fi numite numai cadre didactice care au titlul de profesor universitar şi, respectiv, de conferenţiar universitar.

-------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016