───────
Împuternicirea semnãrii pentru Împrumutat
ROMÂNIA
MINISTERUL AFACERILOR EXTERNE
Prin prezenta se atesta ca Preşedintele României a acordat depline puteri domnului Mircea Ionut Costea, secretar de stat în Ministerul Finanţelor, pentru a semna Acordul de împrumut dintre România, Banca Europeanã de Investiţii şi Societatea Nationala a Cãilor Ferate Romane (S.N.C.F.R.) privind Proiectul de modernizare a cãilor ferate.
Ministrul afacerilor externe,
Andrei Plesu
ANEXA 2
────────
Împuternicirea semnãrii pentru S.N.C.F.R.
SOCIETATEA NATIONALA A CÃILOR FERATE ROMANE (S.N.C.F.R.)
ÎMPUTERNICIRE DE SEMNARE
Urmare Deciziei nr. 10 din 29 iunie 1998 a Consiliului de administraţie al Societãţii Naţionale a Cãilor Ferate Romane (anexatã), domnul Viorel Simut, preşedinte al S.N.C.F.R., este împuternicit sa semneze în numele S.N.C.F.R. Acordul de împrumut dintre România, prin Ministerul Finanţelor, Banca Europeanã de Investiţii şi Societatea Nationala a Cãilor Ferate Romane, privind Proiectul de modernizare a cãilor ferate (200 milioane ECU).
Viorel Simut,
Preşedintele S.N.C.F.R.
Consilier juridic al S.N.C.F.R.,
Gheorghe Scurtu,
Director general adjunct
Direcţia juridicã a S.N.C.F.R.
SOCIETATEA NATIONALA A CÃILOR FERATE ROMANE (S.N.C.F.R.)
Consiliul de administraţie
HOTÃRÂREA Nr. 10
din 29 iuni 1998
Consiliul de administraţie al Societãţii Naţionale a Cãilor Ferate Romane (S.N.C.F.R.), legal constituit, la şedinţa din 29 iunie 1998, analizând documentele înaintate,
în baza Hotãrârii Guvernului nr. 235/1991, modificatã prin Hotãrârea Guvernului nr. 570/1991 şi a Ordinului ministerului transporturilor nr. 129/1998 privind numirea Consiliului de administraţie, în temeiul art. 2 (37) din Regulamentul de organizare şi funcţionare a Consiliului de administraţie,
Decide:
- semnarea în numele S.N.C.F.R. a Acordului de împrumut dintre România, prin Ministerul Finanţelor, Banca Europeanã de Investiţii şi Societatea Nationala a Cãilor Ferate Romane (S.N.C.F.R.) pentru Proiectul de modernizare a cãilor ferate (200 milioane ECU);
- împuternicirea dlui Viorel Simut, preşedinte al Societãţii Naţionale a Cãilor Ferate Romane pentru semnarea Acordului de împrumut în numele S.N.C.F.R.
Preşedintele consiliului
de administraţie,
Viorel Simut
ANEXA 3
───────
Model de aviz juridic (Împrumutat)
Banca Europeanã de Investiţii
100, Bd. Konrad Adenauer
L-2950 Luxembourg Kirchberg
În atenţia Direcţiei juridice
............................ 1998
Ref.: Acordul de împrumut "România - Proiectul de modernizare a cãilor ferate"
Stimati domni,
Dau acest aviz juridic în conformitate cu prevederile art. 1.04 A a) din Acordul de împrumut (Acordul de împrumut) pentru "România - Proiectul de modernizare a cãilor ferate", în suma echivalenta cu 200 milioane ECU, încheiat la 30 iunie 1998 între România (Împrumutat), Banca Europeanã de Investiţii (Banca) şi Societatea Nationala a Cãilor Ferate Romane (S.N.C.F.R.). Toţi termenii utilizaţi în cele ce urmeazã şi care nu sunt definiţi altfel vor avea aceeaşi semnificatie din Acordul de împrumut.
Am examinat un original al Acordului de împrumut şi acele legi, documente şi alte probleme, pe care le-am considerat necesare sau adecvate pentru a emite acest aviz.
1. Având în vedere cele de mai sus, consider ca:
a) în conformitate cu ..................................... este organul competent pentru a autoriza Împrumutatul sa încheie Acordul de împrumut;
b) semnarea Acordului de împrumut de cãtre ....................... a fost în mod legal autorizata de ..............................; şi
c) Acordul de împrumut a fost în mod legal semnat şi remis în numele Împrumutatului de ........................... în conformitate cu împuternicirea acordatã acestuia de cãtre ....................... .
2. În România nu exista nici o prevedere legalã ca pentru ratificarea Acordului de împrumut sa fie necesarã înregistrarea acestuia la vreo instanta de judecata sau la vreo autoritate pentru a-i asigura legalitatea, validitatea sau intrarea în vigoare.
3. Alegerea legii franceze, ca lege care guverneazã Acordul de împrumut, este valida şi aplicabilã.
4. În conformitate cu articolul 11.02 din Acordul de împrumut, Curtea de Justiţie a Comunitãţii Europene va avea jurisdicţie pentru orice reclamaţie sau litigiu între Împrumutat şi Banca şi orice hotãrâre a acestei instanţe referitoare la Acordul de împrumut poate fi aplicatã în România. Derogarea de la imunitate menţionatã în art. 11.02 din Acordul de împrumut este un angajament valid în mod legal şi obligatoriu pentru Împrumutat.
5. Nici un impozit, taxa sau alte speze incluzând, fãrã a se limita la, orice taxa de înregistrare, transfer, taxa de timbru sau altele similare, impuse de Împrumutat sau de orice subdiviziune politica sau autoritate fiscalã a acestuia, nu va fi plãtibil în legatura cu semnarea şi remiterea Acordului de împrumut, nici în legatura cu orice plata care urmeazã sa fie facuta de Împrumutat cãtre Banca în conformitate cu Acordul de împrumut.
6. Toate acordurile privind controlul schimbului de documente care pot fi necesare pentru a primi sume trase din împrumut, pentru a le rambursa şi pentru a plati dobanda şi toate celelalte sume datorate în cadrul Acordului de împrumut sunt în vigoare.
În baza celor de mai sus, consider ca toate cerinţele specificate în legile, regulamentele şi hotãrârile în mod legal obligatorii, aplicate în România în prezent şi/sau care guverneazã Acordul de împrumut în legatura cu legile româneşti, au fost respectate şi ca Acordul de împrumut constituie obligaţia Împrumutatului aplicabilã acestuia în conformitate cu termenii sãi.
Cu stima,
...............................................
(Consilier juridic din partea Împrumutatului)
ANEXA 4
───────
Model de aviz juridic (S.N.C.F.R.)
Banca Europeanã de Investiţii
100, Bd. Konrad Adenauer
L-2950 Luxembourg - Kirchberg
În atenţia Direcţiei juridice
................... 1998
Ref.: Acordul de împrumut privind "România - Proiectul de modernizare a cãilor ferate"
Stimati domni,
Dau acest aviz juridic în conformitate cu art. 1.04 A b) din Acordul de împrumut (Acordul de împrumut) pentru "România - Proiectul de modernizare a cãilor ferate", în suma echivalenta cu 200 milioane ECU, încheiat la 30 iunie 1998, între România (Împrumutat), Banca Europeanã de Investiţii (Banca) şi Societatea Nationala a Cãilor Ferate Romane (S.N.C.F.R.). Toţi termenii utilizaţi în cele ce urmeazã şi care nu sunt definiţi altfel vor avea aceeaşi semnificatie din Acordul de împrumut.
Am examinat un original al Acordului de împrumut şi acele legi, documente şi alte probleme, dupã cum am considerat necesar şi adecvat pentru scopul emiterii acestui aviz.
1. Având în vedere cele de mai sus, consider ca:
a) Societatea Nationala a Cãilor Ferate Romane (S.N.C.F.R.) este regia autonomã cu capital integral de stat, responsabilã pentru organizarea şi funcţionarea transportului public pe calea feratã în România;
b) în conformitate cu ........................... este organul competent pentru a autoriza S.N.C.F.R. sa încheie Acordul de împrumut;
c) semnarea Acordului de împrumut de cãtre ........................ a fost în mod legal autorizata de cãtre .............................; şi
(d) Acordul de împrumut a fost în mod legal semnat şi remis în numele S.N.C.F.R. de cãtre ............................. în baza împuternicirii acordate acestuia de cãtre ......................... .
2. Alegerea legii franceze ca lege care guverneazã Acordul de împrumut este valida şi aplicabilã.
3. În conformitate cu articolul 11.02 din Acordul de împrumut, Curtea de Justiţie a Comunitãţii Europene va avea jurisdicţie pentru orice reclamaţie sau litigiu dintre S.N.C.F.R. şi Banca şi orice decizie a acestei instanţe în legatura cu Acordul de împrumut poate fi aplicatã în România. Derogarea de la imunitate menţionatã în art. 11.02 din Acordul de împrumut este un angajament legal obligatoriu şi valid al S.N.C.F.R.
În baza celor de mai sus, consider ca toate cerinţele specificate în legile, regulamentele şi hotãrârile legal obligatorii, aplicabile în România în prezent şi/sau care guverneazã Acordul de împrumut în legatura cu legile româneşti, au fost îndeplinite şi ca Acordul de împrumut constituie o obligaţie a S.N.C.F.R. aplicabilã acestuia în conformitate cu termenii sãi.
Cu stima,
...................................
(Consilier juridic al S.N.C.F.R.)