Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
ORDONANTA Nr. 53 din 19 august 1994 pentru ratificarea Acordului sub forma de schimb de scrisori dintre Comunitatea Europeana si Romania modificind Acordul interimar privind comertul si aspectele legate de comertul dintre Romania, pe de o parte, si Comunitatea Economica Europeana si Comunitatea Europeana a Carbunelui si Otelului, pe de alta parte, precum si Acordul european instituind o asociere intre Romania, pe de o parte, si Comunitatile Europene si statele membre ale acestora, pe de alta parte, in versiunea lor modificata prin Protocolul aditional la 21 decembrie 1993
EMITENT: GUVERNUL ROMANIEI PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 243 din 30 august 1994
În temeiul prevederilor art. 107 alin. (1) şi (3) din Constituţia României şi ale <>art. 1 lit. b) din Legea nr. 72/1994 privind abilitarea Guvernului de a emite ordonanţe,
Guvernul României emite urmãtoarea ordonanta:
ARTICOL UNIC
Se ratifica Acordul sub forma de schimb de scrisori dintre Comunitatea Europeanã şi România modificind Acordul interimar privind comerţul şi aspectele legate de comerţul dintre România, pe de o parte, şi Comunitatea Economicã Europeanã şi Comunitatea Europeanã a Carbunelui şi Otelului, pe de alta parte, precum şi Acordul european instituind o asociere între România, pe de o parte, şi Comunitatile Europene şi statele membre ale acestora, pe de alta parte, în versiunea lor modificatã prin Protocolul adiţional semnat la 21 decembrie 1993, încheiat la Bruxelles la 30 iunie 1994.
PRIM-MINISTRU
NICOLAE VACAROIU
Contrasemneazã:
-----------------
Ministrul comerţului,
Cristian Ionescu
Ministrul agriculturii şi alimentaţiei,
Valeriu Tabara
Ministru de stat,
ministrul afacerilor externe,
Teodor Viorel Melescanu
Ministru de stat,
ministrul finanţelor,
Florin Georgescu
ACORD SUB FORMA DE SCHIMB DE SCRISORI
între Comunitatea Europeanã şi România modificind Acordul interimar privind comerţul şi aspectele legate de comerţul dintre România, pe de o parte, şi Comunitatea Economicã Europeanã şi Comunitatea Europeanã a Carbunelui şi Otelului, pe de alta parte, precum şi Acordul european instituind o asociere între România, pe de o parte, şi Comunitatile Europene şi statele membre ale acestora, pe de alta parte, în versiunea lor modificatã prin Protocolul adiţional semnat la 21 decembrie 1993
A. Scrisoarea Comunitãţii
Bruxelles, 30.06.1994
Domnule,
Acordul interimar dintre Comunitatea Economicã Europeanã şi Comunitatea Europeanã a Carbunelui şi Otelului şi România, care reia prevederile privind comerţul şi aspectele legate de comerţ din Acordul european, a fost semnat la Bruxelles la 1 februarie 1993, în vederea punerii rapide în aplicare a acestor prevederi. Acest acord a intrat în vigoare la 1 mai 1993. Cu toate acestea, aplicarea anumitor concesii agricole a fost intirziata din motive de care România nu este responsabilã.
Avînd în vedere acest lucru, pãrţile au convenit ca România sa poatã transfera în mod excepţional anumite contingente agricole acordate prin Acordul interimar pentru anul 1993, dar care nu au fost utilizate de România din cauza aplicãrii tardive a concesiilor agricole. Modalitãţile de transfer vor fi urmãtoarele :
1. De la 1 iulie 1994, data începerii celui de-al treilea an, şi în cursul celui de-al patrulea şi al cincilea an, asa cum sînt definite la articolul 4 paragraful 3 din Protocolul adiţional, cantitãţi suplimentare de produse originare din România vor putea sa fie importate în Comunitate sub codurile din Nomenclatura combinata, menţionate în anexele nr. XI şi XII ale Acordului interimar şi ale Acordului european. Cantitãţile suplimentare vor fi repartizate anual în transe egale cu o treime din cantitãţile acordate prin Acordul interimar pentru anul 1993, dar neutilizate din cauza aplicãrii cu intirziere a anexelor nr. XI şi XII.
Excepţie fata de cele ce preced va trebui sa se facã pentru produsele importate în Comunitate încadrate la poziţiile tarifare sub codurile 0104 şi 0204, precum şi ex. 040690 din Nomenclatura combinata. În ce priveşte aceste produse, vor fi acordate României cantitãţi adiţionale cu începere de 1 iulie 1994 şi pentru anii urmãtori, calculate în cinci transe egale din cantitãţile neutilizate în 1993, ca urmare a aplicãrii tardive a concesiilor agricole.
În conformitate cu alineatul 2 al Protocolului nr. 7 din Acordul interimar, vor fi deduse din aceste cantitãţi suplimentare importurile pentru care au fost acordate certificate de import între 1 ianuarie 1993 şi intrarea în vigoare a Acordului interimar, în baza reglementãrii Consiliului referitoare la aplicarea preferintelor tarifare generalizate.
2. Începînd cu intrarea în vigoare a cestui amendament şi pentru urmãtorii doi ani, cantitãţile adiţionale de produse originare din România vor putea fi importate în cadrul poziţiilor tarifare din Nomenclatura combinata, menţionate în anexa B a Protocolului nr. 3 din Acordul interimar. Cantitãţile vor fi calculate în trei transe egale din cantitãţile acordate, dar neutilizate în 1993.
3. Prezentul acord sub forma de schimb de scrisori va intra în vigoare de la 1 iulie 1994. Pãrţile îşi vor notifica îndeplinirea procedurilor necesare în acest scop.
V-as fi recunoscator dacã aţi binevoi sa-mi confirmati acordul Guvernului dumneavoastrã fata de cele ce preced.
Va rog sa primiţi, Domnule, asigurarea consideratiei mele cele mai înalte.
În numele Comunitãţii Europene
B. Scrisoarea României
Bruxelles, 30 06.1994
Domnule,
Am onoarea sa confirm primirea scrisorii dumneavoastrã cu data de azi, avînd urmãtorul conţinut:
"Acordul interimar între Comunitatea Economicã Europeanã şi Comunitatea Europeanã a Carbunelui şi Otelului şi România, care reia prevederile privind comerţul şi aspectele legate de comerţ din Acordul european, a fost semnat la Bruxelles la 1 februarie 1993, în vederea punerii rapide în aplicare a acestor prevederi. Acest acord a intrat în vigoare la 1 mai 1993. Cu toate acestea, aplicarea anumitor concesii agricole a fost intirziata din motive de care România nu este responsabilã.
Avînd în vedere acest lucru, pãrţile au convenit ca România sa poatã transfera în mod excepţional anumite contingente agricole acordate prin Acordul interimar pentru anul 1993, dar care nu au fost utilizate de România din cauza aplicãrii tardive a concesiilor agricole. Modalitãţile de transfer vor fi urmãtoarele:
1. De la 1 iulie 1994, data începerii celui de-al treilea an, şi în cursul celui de-al patrulea şi al cincilea an, asa cum sînt definite la articolul 4 paragraful 3 din Protocolul adiţional, cantitãţi suplimentare de produse originare din România vor putea sa fie importate în Comunitate sub codurile din Nomenclatura combinata, menţionate în anexele nr. 11 şi 12 ale Acordului interimar şi ale Acordului european. Cantitãţile suplimentare vor fi repartizate anual în transe egale cu o treime din cantitãţile acordate prin Acordul interimar pentru anul 1993, dar neutilizate din cauza aplicãrii cu intirziere a anexelor nr. 11 şi 12.
Excepţie fata de cele ce preced va trebui sa se facã pentru produsele importate în Comunitate încadrate la poziţiile tarifare sub codurile 0104 şi 0204, precum şi ex. 040690 din Nomenclatura combinata. În ce priveşte aceste produse, vor fi acordate României cantitãţi adiţionale cu începere de la 1 iulie 1994 şi pentru anii urmãtori, calculate în cinci transe egale din cantitãţile neutilizate în 1993, ca urmare a aplicãrii tardive a concesiilor agricole.
În conformitate cu alineatul 2 al Protocolului nr. 7 din Acordul interimar, vor fi deduse din aceste cantitãţi suplimentare importurile pentru care au fost acordate certificate de import între 1 ianuarie 1993 şi intrarea în vigoare a Acordului interimar, în baza reglementãrii Consiliului referitoare la aplicarea preferintelor tarifare generalizate.
2. Începînd cu intrarea în vigoare a acestui amendament şi pentru urmãtorii doi ani, cantitãţile adiţionale de produse originare din România vor putea fi importate în cadrul poziţiilor tarifare din nomenclatura combinata, menţionate în anexa B a Protocolului nr. 3 din Acordul interimar. Cantitãţile vor fi calculate în trei transe egale din cantitãţile acordate, dar neutilizate în 1993.
3. Prezentul acord sub forma de schimb de scrisori va intra în vigoare de la 1 iulie 1994. Pãrţile îşi vor notifica îndeplinirea procedurilor necesare în acest scop.
V-as fi recunoscator dacã aţi binevoi sa-mi confirmati acordul Guvernului dumneavoastrã fata de cele ce preced.
Va rog sa primiţi, Domnule, asigurarea consideratiei mele cele mai înalte." Am onoarea de a confirma acordul Guvernului României asupra conţinutului acestei scrisori.
Va rog sa acceptaţi, Domnule, asigurarea consideratiei mele cele mai înalte.
Pentru Guvernul României
-------------------------
Newsletter GRATUIT
Aboneaza-te si primesti zilnic Monitorul Oficial pe email
Comentarii
Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect: