Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
În temeiul art. 108 din Constituţia României, republicatã, şi al <>art. 1 pct. VI.13 din Legea nr. 288/2006 privind abilitarea Guvernului de a emite ordonanţe,
Guvernul României adoptã prezenta ordonanţã.
ART. I
<>Legea nr. 203/1999 privind permisele de muncã, republicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 544 din 17 iunie 2004, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, se modificã şi se completeazã dupã cum urmeazã:
1. Dupã articolul 3 se introduce un nou articol, articolul 3^1, cu urmãtorul cuprins:
"Art. 3^1 - (1) În situaţia în care un angajator persoanã juridicã cu sediul în România ori o reprezentanţã, sucursalã sau filialã din România a unei persoane juridice cu sediul în strãinãtate face dovada realizãrii unor investiţii directe cu impact semnificativ în economie, în sensul prevederilor Legii nr. 332/2001 privind promovarea investiţiilor directe cu impact semnificativ în economie, cu modificãrile ulterioare, în care lucrãtorul detaşat are o implicare directã şi necesarã, perioada pentru care acesta desfãşoarã activitatea pe teritoriul României poate fi prelungitã pânã la 3 ani.
(2) În temeiul prevederilor acordurilor, convenţiilor sau înţelegerilor internaţionale la care România este parte, perioada pentru care lucrãtorul detaşat desfãşoarã activitatea pe teritoriul României poate fi prelungitã în condiţiile şi situaţiile prevãzute în mod expres de acestea.
(3) Prevederile art. 2 lit. f) referitoare la perioada pentru care lucrãtorul detaşat poate sã desfãşoare activitate pe teritoriul României nu se aplicã în cazul cetãţenilor strãini angajaţi ai persoanelor juridice stabilite în unul dintre statele membre ale Uniunii Europene sau în unul dintre statele semnatare ale Acordului privind Spaţiul Economic European."
2. La articolul 4 alineatul (2), litera b) va avea urmãtorul cuprins:
"b) Permis de muncã de tip B (iucrãtori detaşaţi) - dã dreptul titularului sã presteze muncã, în condiţiile legii, în baza deciziei de detaşare de la un angajator persoanã juridicã strãinã la un angajator persoanã juridicã din România ori la o reprezentanţã, sucursalã sau filialã din România a unei persoane juridice cu sediul în strãinãtate;".
3. La articolul 6, dupã litera i) se introduce o nouã literã, litera j), cu urmãtorul cuprins:
"j) strãinii membri de familie ai cetãţenilor români."
4. La articolul 8 alineatul (1), litera c) va avea urmãtorul cuprins:
"c) fac dovada faptului cã sunt apţi din punct de vedere medical sã desfãşoare activitatea respectivã şi nu au antecedente penale, în cazul funcţiilor pentru a cãror ocupare legislaţia din România prevede aceastã condiţie;".
5. La articolul 15, dupã alineatul (3) se introduce un nou alineat, alineatul (4), cu urmãtorul cuprins:
"(4) Prevederile art. 6 lit. j) se aplicã de la data aderãrii României la Uniunea Europeanã."
ART. II
Prezenta ordonanţã intrã în vigoare la 3 zile de la publicarea în Monitorul Oficial al României, Partea I.
PRIM-MINISTRU
CĂLIN POPESCU-TĂRICEANU
Contrasemneazã:
---------------
Ministrul muncii, solidaritãţii sociale şi familiei,
Gheorghe Barbu
Ministrul administraţiei şi internelor,
Vasile Blaga
Ministrul integrãrii europene,
Anca Daniela Boagiu
Bucureşti, 30 august 2006.
Nr. 49.
---------
Newsletter GRATUIT
Aboneaza-te si primesti zilnic Monitorul Oficial pe email
Comentarii
Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect: