Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDONANTA DE URGENTA nr. 25 din 9 iunie 1997  cu privire la adoptie    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ORDONANTA DE URGENTA nr. 25 din 9 iunie 1997 cu privire la adoptie

EMITENT: GUVERNUL
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 120 din 12 iunie 1997
În temeiul art. 114 alin. (4) din Constituţia României,

Guvernul României adopta urmãtoarea ordonanta de urgenta:

ART. 1
(1) Adoptia este o mãsura specialã de protecţie a drepturilor copilului, prin care se stabileşte filiaţia între cel care adopta şi copil, precum şi rudenia dintre copil şi rudele adoptatorului.
(2) Adoptia se face numai pentru protejarea intereselor superioare ale copilului.
(3) Adoptia îşi produce efectele de la data rãmînerii irevocabile a hotãrîrii judecãtoreşti.
(4) În momentul stabilirii filiaţiei prin adopţie, filiaţia dintre copil şi pãrinţii sãi naturali înceteazã.
ART. 2
(1) Copilul poate fi adoptat pînã la dobindirea capacitãţii depline de exerciţiu.
(2) Persoana care a dobîndit capacitatea deplina de exerciţiu poate fi adoptatã numai de cãtre persoana sau familia care a crescut-o.
ART. 3
(1) Adoptia între fraţi este interzisã.
(2) Adoptia a doi soţi de cãtre aceeaşi persoana sau familie este interzisã.
ART. 4
(1) Adoptia unui copil de cãtre mai multe persoane este interzisã, cu excepţia cazului în care ea se face de cãtre soţ şi sotie, simultan sau succesiv.
(2) Dacã persoana care doreşte sa adopte este cãsãtoritã, va fi necesar şi consimţãmîntul celuilalt soţ, cu excepţia cazurilor în care acesta este în imposibilitate de a-şi manifesta vointa.
ART. 5
(1) Nu pot adopta decît persoanele care au capacitatea deplina de exerciţiu şi care sînt cu cel puţin 18 ani mai în virsta decît cei pe care doresc sa îi adopte.
(2) Pentru motive temeinice, instanta judecãtoreascã va putea incuviinta adoptia, chiar dacã diferenţa de virsta dintre adoptat şi adoptatori este mai mica.
ART. 6
(1) Nu pot adopta decît persoanele sau familiile care prezintã condiţiile materiale şi garanţiile morale necesare asigurãrii dezvoltãrii armonioase a copilului.
(2) Comisia pentru protecţia copilului, de la domiciliul persoanei sau al familiei care doreşte sa adopte, constata existenta condiţiilor şi a garanţiilor prevãzute la alin. (1) şi atesta faptul ca persoana sau familia este apta sa adopte.
(3) Atestatul se elibereazã de cãtre Comisia pentru protecţia copilului, la cererea persoanei sau a familiei interesate, în termen de 90 de zile de la data depunerii cererii, pe baza rapoartelor şi a propunerilor serviciului public specializat pentru protecţia copilului, din judeţ sau din sectorul municipiului Bucureşti, sau ale unui organism privat autorizat.
(4) Comisia pentru protecţia copilului poate elibera atestatul numai dacã din rapoartele prevãzute la alin. (3) rezulta ca persoana sau familia în cauza prezintã garanţiile şi îndeplineşte condiţiile prevãzute la alin. (1).
ART. 7
(1) Pentru încuviinţarea adopţiei sînt necesare:
a) consimţãmîntul, exprimat în forma autenticã, al pãrinţilor sau, dupã caz, al pãrintelui la adoptia copilului de cãtre o persoana sau familie propusã de Comisia pentru protecţia copilului;
b) avizul favorabil al Comisiei pentru protecţia copilului de la domiciliul copilului;
c) consimţãmîntul copilului care a împlinit virsta de 10 ani;
d) consimţãmîntul persoanei sau al familiei care adopta.
(2) Dacã pãrinţii copilului sînt decãzuţi din drepturile pãrinteşti, decedati, puşi sub interdicţie, declaraţi judecãtoreşte morţi, necunoscuţi sau se afla în orice situaţie care determina imposibilitatea de a-şi manifesta vointa, precum şi în cazul în care copilul este declarat judecãtoreşte abandonat prin hotãrîre judecãtoreascã rãmasã definitiva, consimţãmîntul prevãzut la alin. (1) lit. a) nu este necesar.
(3) Dacã unul dintre pãrinţi a fost decãzut din drepturile pãrinteşti sau este decedat, necunoscut, pus sub interdicţie, declarat judecãtoreşte mort sau dispãrut, consimţãmîntul celuilalt pãrinte este suficient.
ART. 8
(1) Consimţãmîntul pãrinţilor poate fi exprimat numai dupã trecerea unui termen de 45 de zile de la naşterea copilului.
(2) Pãrintele poate revoca consimţãmîntul în termen de 30 de zile de la data înscrisului autentic prin care acesta a fost exprimat.
(3) Dupã expirarea termenului prevãzut la alin. (2), consimţãmîntul pãrintelui devine irevocabil.
ART. 9
(1) În cazul în care sînt îndeplinite condiţiile prevãzute la art. 6, la art. 7 alin. (1) lit. a) şi d) şi la art. 8 pentru ca adoptia sa poatã fi încuviinţatã, Comisia pentru protecţia copilului poate incredinta copilul în vederea adopţiei unei persoane sau familii care beneficiazã de atestatul prevãzut la art. 6.
(2) Dispoziţiile Ordonanţei de urgenta a Guvernului privind protecţia copilului aflat în dificultate, referitoare la încredinţarea copilului unei persoane sau familii, sînt aplicabile.
(3) Comisia pentru protecţia copilului poate incredinta copilul în vederea adopţiei şi unei persoane sau familii care nu are cetãţenia romana, dar care are resedinta pe teritoriul statului roman de cel puţin 6 luni.
(4) Încredinţarea copilului în vederea adopţiei dureazã minimum 3 luni. Perioada pentru care copilul este încredinţat se stabileşte de cãtre Comisia pentru protecţia copilului, o data cu încredinţarea copilului în vederea adopţiei.
(5) În aceasta perioada, persoana sau familia cãreia i-a fost încredinţat copilul se afla sub supravegherea serviciului public specializat pentru protecţia copilului din subordinea Comisiei pentru protecţia copilului sau a organismului privat autorizat care a propus comisiei încredinţarea copilului, în vederea adopţiei, persoanei sau familiei respective. Aceste servicii publice specializate pentru protecţia copilului sau organisme private autorizate sînt obligate sa prezinte comisiei rapoarte bilunare, referitoare la evoluţia copilului şi a relaţiilor dintre acesta şi persoana sau familia cãreia i-a fost încredinţat în vederea adopţiei.
(6) La sfîrşitul perioadei prevãzute la alin. (4), Comisia pentru protecţia copilului hotãrãşte asupra eliberãrii avizului favorabil prevãzut la art. 7 alin. (1) lit. b). Eliberarea avizului prelungeşte de drept perioada pentru care copilul a fost încredinţat în vederea adopţiei, pînã la încuviinţarea sau respingerea cererii de cãtre instanta.
(7) Dacã, înãuntrul termenului prevãzut la art. 8 alin. (2), o ruda a copilului, pînã la gradul al patrulea inclusiv, cere ca acesta sa îi fie încredinţat în vederea adopţiei, la expirarea acelui termen Comisia pentru protecţia copilului va lua în considerare, cu prioritate, posibilitatea încredinţãrii copilului acelei rude. În acest caz, termenul prevãzut la art. 6 alin. (3) se reduce la 30 de zile, celelalte dispoziţii ale art. 6 raminind aplicabile.
(8) În cazul în care o persoana sau o familie cu cetãţenie romana şi o persoana sau o familie cu cetãţenie strãinã cer încredinţarea în vederea adopţiei a aceluiaşi copil, posibilitatea încredinţãrii copilului la persoana sau familia cu cetãţenie romana va fi luatã în considerare cu prioritate de cãtre Comisia pentru protecţia copilului. Opinia exprimatã de copilul cu discernamint va fi determinanta în luarea hotãrîrii.
ART. 10
(1) Comitetul Roman pentru Adoptii este organ în subordinea Guvernului, înfiinţat în scopul supravegherii şi sprijinirii acţiunilor de protecţie a drepturilor copilului prin adopţie şi al realizãrii cooperãrii internaţionale în acest domeniu.
(2) Comitetul Roman pentru Adoptii este autoritatea centrala romana, insarcinata sa aducã la îndeplinire obligaţiile prevãzute de Convenţia asupra protecţiei copiilor şi cooperãrii în materia adopţiei internaţionale, încheiatã la Haga la 29 mai 1993 şi ratificatã de Parlamentul României prin <>Legea nr. 84/1994 .
(3) Activitatea Comitetului Roman pentru Adoptii este coordonata de Departamentul pentru Protecţia Copilului din cadrul aparatului de lucru al Guvernului. Şeful Departamentului pentru Protecţia Copilului este preşedintele Comitetului Roman pentru Adoptii. Modul de organizare şi funcţionare a comitetului se stabilesc prin hotãrîre a Guvernului.
(4) În vederea îndeplinirii atribuţiilor ce îi revin şi a atingerii scopului pentru care a fost înfiinţat, Comitetul Roman pentru Adoptii colaboreazã cu autoritãţi publice romane şi strãine, cu serviciile publice, specializate pentru protecţia copilului, subordonate acestora, cu organismele private romane şi strãine autorizate şi cu organizaţii internaţionale, în orice probleme de interes reciproc în domeniul adopţiei.
ART. 11
(1) Cererile persoanelor sau ale familiilor cu domiciliul sau cu resedinta în România, care doresc sa adopte, vor fi transmise Comitetului Roman pentru Adoptii, dupã eliberarea atestatului prevãzut la art. 6 alin. (3), numai prin intermediul serviciilor publice specializate pentru protecţia copilului din subordinea comisiilor pentru protecţia copilului sau al organismelor private romane autorizate.
(2) Cererile persoanelor sau ale familiilor care au domiciliul sau resedinta pe teritoriul altui stat şi care doresc sa adopte vor fi transmise Comitetului Roman pentru Adoptii numai prin intermediul autoritãţii centrale care acţioneazã în acel stat în domeniul protecţiei copiilor şi cooperãrii în materia adopţiei internaţionale sau al organismelor private autorizate de cãtre aceasta şi de cãtre Comitetul Roman pentru Adoptii. În lipsa unei autoritãţi centrale, cererile vor fi transmise comitetului numai prin intermediul autoritãţii publice din statul respectiv, cu atribuţii în domeniul adopţiei, care a încheiat cu comitetul acorduri de colaborare, sau al organismului privat autorizat de cãtre aceasta şi de cãtre comitet.
(3) În situaţia prevãzutã la alin. (2), cererile vor fi însoţite de urmãtoarele acte:
a) un act, eliberat de autoritãţile strãine prevãzute la alin. (2), din care sa rezulte ca exista garanţii pentru ca minorul sa între şi sa locuiascã în statul strãin respectiv în cazul încuviinţãrii adopţiei, cît şi pentru urmãrirea evoluţiei lui dupã adopţie;
b) un act, eliberat de autoritãţile strãine prevãzute la alin. (2), din care sa rezulte ca persoana sau familia în cauza este apta sa adopte, în conformitate cu prevederile legii lor naţionale;
c) raportul asupra anchetei psihosociale, efectuatã de autoritãţile strãine competente sau de organismele private autorizate de cãtre acestea la domiciliul persoanei sau al familiei în cauza, în care sa se arate opinia acestora cu privire la adopţie;
d) certificatele de naştere şi de cãsãtorie ale persoanei sau ale familiei în cauza, în copie legalizatã;
e) certificate privind starea de sãnãtate şi antecedentele penale ale persoanei sau ale familiei respective.
(4) Cererea şi actele prevãzute la alineatul precedent nu vor fi primite de Comitetul Roman pentru Adoptii, decît dacã sînt însoţite de traducerea autentificatã în limba romana.
ART. 12
(1) Comisiile pentru protecţia copilului din fiecare judeţ, respectiv din sectoarele municipiului Bucureşti, sînt obligate sa transmitã Comitetului Roman pentru Adoptii datele de identitate şi toate informaţiile pertinente referitoare la copiii a cãror adopţie sînt competente sa o avizeze.
(2) Comitetul Roman pentru Adoptii este obligat sa comunice datele primite conform prevederilor alin. (1) tuturor comisiilor pentru protecţia copilului, în termen de 5 zile de la primire.
(3) În termen de 60 de zile de la comunicarea datelor prevãzute la alin. (2), comisiile pentru protecţia copilului vor transmite cererile persoanelor sau ale familiilor atestate corespunzãtor şi care doresc sa le fie încredinţaţi acei copii în vederea adopţiei. La expirarea acestui termen, în cazul în care Comisia pentru protecţia copilului de la domiciliul copilului nu a comunicat hotãrîrea de încredinţare a acestuia, în vederea adopţiei, unei persoane sau familii, în condiţiile prevãzute la art. 9, Comitetul Roman pentru Adoptii va repartiza sarcina încredinţãrii copilului în vederea adopţiei comisiei care a transmis cele mai multe cereri în acest sens.
(4) Dacã nu exista cereri privind încredinţarea copilului în vederea adopţiei sau dacã cererea de încredinţare a copilului în vederea adopţiei nu a fost aprobatã, Comitetul Roman pentru Adoptii va repartiza sarcina identificarii unei persoane sau unei familii potrivite pentru copil unui serviciu public specializat pentru protecţia copilului sau unui organism privat roman autorizat. Comitetul va face o repartizare echitabila, ţinînd seama de numãrul cererilor care i-au fost adresate de cãtre serviciul public specializat pentru protecţia copilului sau de cãtre organismul privat autorizat.
(5) În termenul stabilit de Comitetul Roman pentru Adoptii, serviciul public specializat pentru protecţia copilului sau organismul privat autorizat va prezenta acestuia propuneri privind încuviinţarea adopţiei copilului, acordind prioritate persoanelor sau familiilor cu cetãţenie romana. Propunerile vor fi însoţite de urmãtoarele acte:
a) certificatul de naştere al copilului, în copie legalizatã;
b) certificatul medical privind starea de sãnãtate a copilului, eliberat de policlinica de la domiciliul acestuia;
c) avizul favorabil al comisiei pentru protecţia copilului privind încuviinţarea adopţiei;
d) declaraţia autentificatã de consimtamint la adopţie a persoanei sau familiei care doreşte sa adopte, în care aceasta sa precizeze ca a luat cunostinta de starea de sãnãtate a copilului, potrivit certificatului medical prevãzut la lit. b).
ART. 13
Este interzisã adoptia copiilor care nu se afla în evidenta Comitetului Roman pentru Adoptii, cu excepţia cazului în care soţul adopta copilul celuilalt soţ, a cazului în care adoptatorii sînt rude pînã la gradul al patrulea inclusiv cu unul dintre pãrinţii copilului sau a adopţiei în condiţiile prevãzute la art. 2 alin. (2).
ART. 14
(1) Încuviinţarea adopţiei este de competenta instanţelor judecãtoreşti.
(2) Cererea persoanei sau a familiei care doreşte sa adopte un copil aflat în evidenta Comitetului Roman pentru Adoptii este transmisã de acesta instanţei judecãtoreşti competente, prin intermediul serviciului public specializat pentru protecţia copilului sau al organismului privat autorizat, prevãzute la art. 12 alin. (4).
(3) Cererea va fi însoţitã de actele prevãzute la art. 11 alin. (3) şi la art. 12 alin. (5), iar în cazul persoanelor sau al familiilor cu domiciliul sau cu resedinta în România, de atestatul prevãzut la art. 6 alin. (3).
(4) Dacã s-a hotãrît încredinţarea copilului în vederea adopţiei, o copie certificatã conform cu originalul de pe hotãrîrea de încredinţare este transmisã instanţei competente.
(5) În toate cazurile, cererea va fi însoţitã de confirmarea Comitetului Roman pentru Adoptii, din care sa rezulte ca procedurile şi termenele prevãzute la art. 11, 12 şi 13 au fost respectate.
ART. 15
(1) Cauzele privitoare la încuviinţarea adopţiei se judeca în prima instanta de cãtre tribunale.
(2) Hotãrîrile date în cauzele avînd ca obiect încuviinţarea adopţiei nu sînt supuse apelului.
ART. 16
(1) Instanta competenta este cea în a carei raza teritorialã se gãseşte domiciliul copilului.
(2) Cauzele pentru judecarea cãrora nu se poate determina instanta competenta, conform alineatului precedent, se judeca de cãtre Tribunalul Municipiului Bucureşti.
ART. 17
Acţiunile şi cererile privitoare la încuviinţarea adopţiei sînt scutite de taxa de timbru.
ART. 18
(1) Instanta soluţioneazã cererea pentru încuviinţarea adopţiei, în camera de consiliu, în complet constituit din doi judecãtori. Cauzele referitoare la încuviinţarea adopţiei se judeca de judecãtori special desemnaţi de ministrul justiţiei.
(2) Judecarea cererii se face cu citarea Comisiei pentru protecţia copilului, care a avizat favorabil încuviinţarea adopţiei, care îl reprezintã pe copil, a persoanei sau a familiei care doreşte sa adopte, a Comitetului Roman pentru Adoptii şi cu participarea procurorului. Familia sau persoana care doreşte sa adopte poate fi reprezentatã numai de serviciul public specializat pentru protecţia copilului sau de organismul privat autorizat prevãzut la art. 12 alin. (4).
(3) Instanta poate administra orice proba admisã de lege.
(4) Consimţãmîntul copilului care a împlinit virsta de 10 ani va fi cerut în instanta.
(5) Raportul referitor la ancheta psihosociala a copilului este cerut de instanta. Acesta se prezintã de cãtre Comisia pentru protecţia copilului care a avizat favorabil adoptia copilului şi cuprinde date privind personalitatea, starea fizica şi mentala a copilului, antecedentele acestuia, condiţiile în care a fost crescut şi în care a trãit, orice alte date referitoare la creşterea şi educarea copilului, precum şi opinia copilului cu privire la adoptia propusã.
ART. 19
În cazul adopţiei copilului de cãtre o persoana sau o familie cu domiciliul pe teritoriul altui stat, instanta se va pronunţa asupra cererii de încuviinţare a adopţiei, avînd în vedere ca adoptatul sa poatã beneficia în ţara strãinã de garanţiile şi normele echivalente acelora existente în cazul unei adoptii naţionale.
ART. 20
În cazul adopţiei prevãzute la art. 19, pe baza hotãrîrii judecãtoreşti irevocabile, Comitetul Roman pentru Adoptii va elibera un certificat care atesta ca adoptia este conformã cu normele impuse de Convenţia asupra protecţiei copiilor şi cooperãrii în materia adopţiei internaţionale, încheiatã la Haga la 29 mai 1993.
ART. 21
(1) Copilul dobîndeşte prin adopţie numele celui care adopta. Dacã adoptia se face de cãtre soţi care nu au un nume de familie comun, aceştia sînt obligaţi sa declare instanţei numele pe care copilul urmeazã sa îl poarte.
(2) Pe baza hotãrîrii irevocabile de încuviinţare a adopţiei, serviciul de stare civilã competent va întocmi, în condiţiile legii, un nou act de naştere al copilului, în care adoptatorii vor fi trecuţi ca fiind pãrinţii sãi fireşti. Vechiul act de naştere se va pãstra, mentionindu-se pe marginea acestuia întocmirea noului act.
(3) Este interzisã cãsãtoria între adoptat şi rudele sale fireşti, potrivit art. 6 din Codul familiei. Serviciile publice specializate pentru protecţia copilului, precum şi ofiţerii de stare civilã vor urmãri respectarea acestei prevederi.
ART. 22
(1) Adoptia este supusã, potrivit legii, nulitãţii sau desfacerii.
(2) Adoptia poate fi desfãcutã la cererea copilului care a împlinit virsta de 10 ani sau a Comisiei pentru protecţia copilului de la domiciliul acestuia, dacã desfacerea este în interesul superior al copilului.
(3) Instanta se va pronunţa şi cu privire la numele copilului dupã desfacerea adopţiei.
(4) La desfacerea adopţiei, pãrinţii fireşti ai copilului redobîndesc drepturile şi obligaţiile pãrinteşti, numai dacã instanta nu decide o alta mãsura de protecţie a copilului, în condiţiile legii.
(5) Cererile de desfacere a adopţiei urmeazã aceleaşi reguli de competenta ca şi cele pentru încuviinţarea acesteia.
ART. 23
(1) Comitetul Roman pentru Adoptii, cu sprijinul reprezentantelor diplomatice şi consulare romane şi pe alte cai admise de normele internaţionale, va depune diligenţele necesare pe lîngã autoritãţile sau organismele statului al cãrui cetãţean a adoptat un copil roman, pentru ca acesta sa beneficieze de garanţiile şi normele echivalente acelora existente în cazul unei adoptii naţionale.
(2) Comitetul Roman pentru Adoptii sau, dupã caz, comisiile pentru protecţia copilului de la domiciliul adoptatului au datoria sa urmãreascã evoluţia copilului şi a relaţiilor dintre acesta şi pãrinţii sãi adoptivi cel puţin 2 ani dupã încuviinţarea adopţiei. În acest scop, serviciile publice specializate pentru protecţia copilului sau organismele private autorizate, care au fost implicate în adoptia copilului, sînt obligate sa le prezinte rapoarte periodice, în condiţiile stabilite prin hotãrîre a Guvernului.
ART. 24
Pãrinţii adoptivi au obligaţia de a informa copilul ca este adoptat, de îndatã ce virsta şi gradul de maturitate al acestuia o permit. Acest lucru va fi notificat Comisiei pentru protecţia copilului. Serviciile publice specializate pentru protecţia copilului sînt obligate sa acorde pãrinţilor adoptivi sprijinul necesar pentru îndeplinirea corespunzãtoare a acestei obligaţii.
ART. 25
(1) Organismele private prevãzute de prezenta ordonanta de urgenta sînt persoane juridice de drept privat, cu scop nelucrativ, constituite în condiţiile legii. La constituirea persoanelor juridice romane, instanta va cere avizul Departamentului pentru Protecţia Copilului.
(2) Autorizarea organismelor private care acţioneazã în domeniul protecţiei drepturilor copilului prin adopţie se face de cãtre Comitetul Roman pentru Adoptii.
(3) Autorizarea oricãrui organism privat strãin este posibila numai dacã acesta este reprezentat de un organism privat roman autorizat.
(4) Autorizaţia este valabilã un an. Reînnoirea acesteia este condiţionatã de prezentarea, la Comitetul Roman pentru Adoptii, a rapoartelor de activitate ale organismului privat, anual sau la cererea comitetului.
(5) Criteriile şi procedurile de autorizare a organismelor private se stabilesc prin hotãrîre a Guvernului.
ART. 26
(1) Fapta pãrintelui, a tutorelui sau a ocrotitorului legal al copilului, care pretinde sau primeşte, pentru sine sau pentru altul, bani ori alte foloase materiale în scopul adopţiei copilului se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani.
(2) Cu aceeaşi pedeapsa prevãzutã la alin. (1) se sancţioneazã şi fapta persoanei care, în vederea obţinerii unui folos material necuvenit, intermediaza sau înlesneşte adoptarea unui copil.
(3) Banii, valorile sau orice alte bunuri primite se confisca, iar dacã acestea nu se gãsesc, condamnatul este obligat la plata echivalentului lor în bani.
ART. 27
(1) Pe data publicãrii în Monitorul Oficial al României a prezentei ordonanţe de urgenta, <>Legea nr. 11/1990 privind încuviinţarea adopţiei, modificatã prin <>Legea nr. 48/1991 şi prin <>Legea nr. 65/1995 , republicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 159 din 24 iulie 1995, dispoziţiile capitolului III "Adoptia" al titlului II din Codul familiei, precum şi orice alta dispoziţie contrarã se abroga.
(2) Cererile pentru încuviinţarea adopţiei, aflate pe rolul instanţelor judecãtoreşti la data intrãrii în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenta, vor fi soluţionate potrivit reglementãrii în vigoare la data introducerii cererii.

PRIM-MINISTRU
VICTOR CIORBEA

Contrasemneazã:
---------------
Ministru delegat
pe lîngã primul-ministru
pentru coordonarea Secretariatului
General al Guvernului şi a Departamentului
pentru Administraţie Publica Localã,
Remus Opris

Secretar de stat,
şeful Departamentului
pentru Protecţia Copilului,
preşedintele Comitetului
Roman pentru Adoptii,
Cristian Liviu Tabacaru
-------------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016