┌─────┬────────────────┬──────────────────────────────────────────────────────┐
│Nr. │ │ │
│crt. │ Codul tarifar │ Denumirea mãrfii │
├─────┼────────────────┼──────────────────────────────────────────────────────┤
│ 1. │Carne de animale din specia bovine, proaspãtã sau │
│ │ │refrigeratã: │
│ 10 00 │- In carcase si semicarcase │
│ 20 │- Alte pãrţi, nedezosate │
│ 30 00 │- Dezosatã │
├─────┼────────────────┼──────────────────────────────────────────────────────┤
│ 2. │Carne de animale din specia bovine, congelatã: │
│ 10 00 │- In carcase sau semicarcase │
│ 20 │- Alte pãrţi, nedezosate │
│ 30 │- Dezosatã │
├─────┼────────────────┼──────────────────────────────────────────────────────┤
│ 3. │Carne de animale din specia porcine, proaspãtã, │
│ │ │refrigeratã sau congelatã: │
│ │ │- Proaspãtã sau refrigeratã: │
│ 11 │-- In carcase sau semicarcase │
│ 12 │-- Jamboane, spete şi pãrţi din acestea, nedezosate │
│ 19 │-- Altele │
│ │ │- Congelatã: │
│ 21 │-- În carcase sau semicarcase │
│ 22 │-- Jamboane, spete şi pãrţi din acestea, nedezosate │
│ 29 │-- Altele │
├─────┼────────────────┼──────────────────────────────────────────────────────┤
│ 4. │Carne de animale din speciile ovine sau caprine, │
│ │ │proaspãtã, refrigeratã sau congelatã │
├─────┼────────────────┼──────────────────────────────────────────────────────┤
│ 5. │Carne şi organe comestibile proaspete, refrigerate sau│
│ │ │congelate de pãsãri de la poziţia 0105: │
│ │ │- De cocoşi şi de gãini: │
│ 13 │-- Bucãţi şi organe, proaspete sau refrigerate │
│ 14 │-- Bucãţi şi organe, congelate │
│ │ │- De curcani şi de curci: │
│ 26 │-- Bucãţi şi organe, proaspete sau refrigerate │
│ 27 │-- Bucãţi şi organe, congelate │
├─────┼────────────────┼──────────────────────────────────────────────────────┤
│ 6. 00 │Slãninã fãrã pãrţi slabe,grãsime de porc şi de pasãre,│
│ │ │netopite şi nici altfel extrase, proaspete, │
│ │ │refrigerate, congelate, sãrate sau în saramurã, uscate│
│ │ │sau afumate │
├─────┼────────────────┼──────────────────────────────────────────────────────┤
│ 7. │Carne şi organe comestibile, sãrate sau în saramurã, │
│ │ │uscate sau afumate; fainã si pudrã, comestibile, de │
│ │ │carne sau de organe │
├─────┼────────────────┼──────────────────────────────────────────────────────┤
│ 8. │Lapte şi smântânã din lapte, neconcentrate, fãrã adaos│
│ │ │de zahãr sau alţi îndulcitori │
├─────┼────────────────┼──────────────────────────────────────────────────────┤
│ 9. │Lapte şi smântânã din lapte, concentrate sau cu adaos │
│ │ │de zahãr sau alţi îndulcitori: │
│ 10 │- Pudrã, granule sau alte forme solide, cu un conţinut│
│ │ │de grãsimi de maximum 1,5% din greutate │
│ │ │- Pudrã, granule sau alte forme solide, cu un conţinut│
│ │ │de grãsimi peste 1,5% din greutate: │
│ 21 │-- Fãrã adaos de zahãr sau alţi îndulcitori │
│ │ │- Altele │
│ 91 │-- Fãrã adaos de zahãr sau alţi îndulcitori │
│ 99 │-- Altele │
├─────┼────────────────┼──────────────────────────────────────────────────────┤
│ 10. │Lapte acru, lapte şi smântânã covãsite, iaurt, chefir │
│ │ │şi alte sortimente de lapte şi smântânã fermentate sau│
│ │ │acrite, chiar concentrate, sau cu adaos de zahãr sau │
│ │ │alţi îndulcitori, sau aromatizate, sau cu adaos de │
│ │ │fructe sau cacao │
├─────┼────────────────┼──────────────────────────────────────────────────────┤
│ 11. │Zer, chiar concentrat sau cu adaos de zahãr sau de │
│ │ │alţi îndulcitori; produse obţinute din compuşi naturali
│ │ │ai laptelui, chiar cu adaos de zahãr sau alţi │
│ │ │îndulcitori, nedenumite şi necuprinse în altã parte │
├─────┼────────────────┼──────────────────────────────────────────────────────┤
│ 12. │Unt şi alte grãsimi provenind din lapte; pastã din │
│ │ │lapte pentru tartine │
├─────┼────────────────┼──────────────────────────────────────────────────────┤
│ 13. │Brânzã şi caş │
├─────┼────────────────┼──────────────────────────────────────────────────────┤
│ 14. 00 │Ouã de pãsãri, în coajã, proaspete, conservate sau │
│ │ │fierte │
├─────┼────────────────┼──────────────────────────────────────────────────────┤
│ 15. │Ouã de pãsãri, fãrã coajã şi gãlbenuşuri de ou, │
│ │ │proaspete, uscate, fierte în apã sau în abur, turnate │
│ │ │în formã, congelate sau altfel conservate, chiar dacã │
│ │ │sunt cu adaos de zahãr sau de alţi îndulcitori │
├─────┼────────────────┼──────────────────────────────────────────────────────┤
│ 16. 20 00 │- Usturoi │
├─────┼────────────────┼──────────────────────────────────────────────────────┤
│ 17. 51 00 │-- Ciuperci din genul Agaricus │
├─────┼────────────────┼──────────────────────────────────────────────────────┤
│ 18. │Grâu şi meslin │
├─────┼────────────────┼──────────────────────────────────────────────────────┤
│ 19. 00 00 │Secarã │
├─────┼────────────────┼──────────────────────────────────────────────────────┤
│ 20. 00 │Orz │
├─────┼────────────────┼──────────────────────────────────────────────────────┤
│ 21. 00 00 │Ovãz │
├─────┼────────────────┼──────────────────────────────────────────────────────┤
│ 22. │Porumb │
├─────┼────────────────┼──────────────────────────────────────────────────────┤
│ 23. 10 │- Orez nedecorticat (orez paddy) │
│ 20 │- Orez decorticat (orez cargo sau orez brun) │
│ 30 │- Orez semialbit sau albit, chiar sticlos sau glasat │
│ 40 │- Orez sub formã de spãrturi │
├─────┼────────────────┼──────────────────────────────────────────────────────┤
│ 24. 00 │Boabe de sorg │
├─────┼────────────────┼──────────────────────────────────────────────────────┤
│ 25. │Hrişcã, mei, seminţe de iarba-cãnãraşului (Phalaris │
│ │ │Canariensis); alte cereale │
├─────┼────────────────┼──────────────────────────────────────────────────────┤
│ 26. 00 │Fãinã de grâu sau de meslin │
├─────┼────────────────┼──────────────────────────────────────────────────────┤
│ 27. │Fãinã de cereale, alta decât de grâu sau de meslin │
├─────┼────────────────┼──────────────────────────────────────────────────────┤
│ 28. │Crupe, gris şi aglomerate sub formã de pelete, din │
│ │ │cereale │
├─────┼────────────────┼──────────────────────────────────────────────────────┤
│ 29. │Boabe de cereale altfel prelucrate(de exemplu decojite,
│ │ │presate, sub formã de fulgi, lustruite, tãiate sau │
│ │ │zdrobite), cu excepţia orezului de la poziţia 1006; │
│ │ │germeni de cereale, întregi, presaţi, sub formã de │
│ │ │fulgi sau zdrobiţi │
├─────┼────────────────┼──────────────────────────────────────────────────────┤
│ 30. │Malţ, chiar prãjit │
├─────┼────────────────┼──────────────────────────────────────────────────────┤
│ 31. │Amidon şi fecule; inulinã │
├─────┼────────────────┼──────────────────────────────────────────────────────┤
│ 32. 00 00 │Gluten de grâu, chiar uscat │
├─────┼────────────────┼──────────────────────────────────────────────────────┤
│ 33. 00 │Grãsime de porc(inclusiv unturã) şi grãsime de pasãre,│
│ │ │altele decât cele de la poziţiile 0209 sau 1503 │
├─────┼────────────────┼──────────────────────────────────────────────────────┤
│ 34. │Ulei de mãsline şi fracţiunile lui, chiar rafinate, │
│ │ │dar nemodificate chimic │
├─────┼────────────────┼──────────────────────────────────────────────────────┤
│ 35. 00 │Alte uleiuri şi fracţiunile lor, obţinute numai din │
│ │ │mãsline, chiar rafinate, dar nemodificate chimic şi │
│ │ │amestecurile acestor uleiuri sau fracţiuni cu uleiuri │
│ │ │sau fracţiuni de la poziţia 1509 │
├─────┼────────────────┼──────────────────────────────────────────────────────┤
│ 36. │Margarina; amestecuri sau preparate alimentare din │
│ │ │grãsimi sau din uleiuri animale sau vegetale sau din │
│ │ │fracţiuni ale diferitelor grãsimi sau uleiuri, altele │
│ │ │decât grãsimile şi uleiurile alimentare şi fracţiunile│
│ │ │acestora de la poziţia 1516 │
├─────┼────────────────┼──────────────────────────────────────────────────────┤
│ 37. 00 │Cârnaţi, cârnãciori, salamuri şi produse similare, din│
│ │ │carne, din organe sau din sânge; preparate alimentare │
│ │ │pe baza acestor produse │
├─────┼────────────────┼──────────────────────────────────────────────────────┤
│ 38. │Alte preparate şi conserve din came, din organe sau │
│ │ │din sânge: │
│ │ │- Din pãsãri de curte de la poziţia 0105: │
│ 32 │-- Din cocoşi sau gãini (specia Gallus domesticus) │
│ 39 │-- Altele │
│ │ │- Din specia porcine: │
│ 42 │-- Spete şi pãrţi din acestea │
│ 50 │- Din specia bovine │
│ 90 │- Altele, inclusiv preparate din sânge de orice animal│
├─────┼────────────────┼──────────────────────────────────────────────────────┤
│ 39. 30*1) │- Glucoza si sirop de glucoza, care nu conţine fructozã
│ │ │sau cu un conţinut de fructozã sub 20 % din greutate, │
│ │ │în stare uscatã │
│ 40*2) │- Glucoza şi sirop de glucoza cu un conţinut de │
│ │ │fructozã de minimum 20 %, dar sub 50 % din greutate, │
│ │ │în stare uscatã, cu excepţia zahãrului invertit │
│ 90 10 │-- Maltozã chimic purã │
│ 90 50 │-- Maltodextrine şi sirop de maltodextrine │
│ │ │-- Zaharuri şi melase, caramelizate: │
├─────┼────────────────┼──────────────────────────────────────────────────────┤
│ 40. 90 99 │Preparate alimentare din fainã, crupe, gris, amidon │
│ │ │sau fecule, care nu conţin cacao sau care conţin cacao│
│ │ │într-o proporţie de sub 40% din greutate, calculatã pe│
│ │ │o bazã complet degresatã, care conţin în greutate nu │
│ │ │mai puţin de 1,5 % grãsimi provenite din lapte, nu mai│
│ │ │puţin de 5 % zaharozã (inclusiv zahãr invertit) sau │
│ │ │izoglucozã, nu mai puţin de 5 % glucoza, amidon sau │
│ │ │fecule, incluzând preparatele alimentare sub formã de │
│ │ │pudrã de la poziţiile de la 04.01 pânã la 04.04, │
│ │ │nedenumite şi necuprinse în altã parte │
├─────┼────────────────┼──────────────────────────────────────────────────────┤
│ 41. 10 │- Ciuperci din genul Agaricus: │
│ 10 20 │-- Conservate provizoriu, complet fierte │
│ 10 30 │-- Altele │
├─────┼────────────────┼──────────────────────────────────────────────────────┤
│ 42. │Fructe şi alte pãrţi comestibile de plante, altfel │
│ │ │preparate sau conservate, cu sau fãrã adaos de zahãr │
│ │ │sau de alţi îndulcitori sau de alcool, nedenumite şi │
│ │ │necuprinse în altã parte: │
│ 20 │- Ananas │
│ 30 │- Citrice: │
│ │ │-- La care nu s-a adãugat alcool: │