Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDONANTA DE URGENTA nr. 124 din 21 decembrie 2006  privind stocurile excedentare de zahar, produse zaharoase si alte produse agroalimentare    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ORDONANTA DE URGENTA nr. 124 din 21 decembrie 2006 privind stocurile excedentare de zahar, produse zaharoase si alte produse agroalimentare

EMITENT: GUVERNUL
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 1.051 din 29 decembrie 2006
ORDONANŢÃ DE URGENŢÃ nr. 124 din 21 decembrie 2006
privind stocurile excedentare de zahãr, produse zaharoase şi alte produse agroalimentare
EMITENT: GUVERNUL
PUBLICAT ÎN: MONITORUL OFICIAL nr. 1.051 din 29 decembrie 2006


Având în vedere prevederile cap. 3 "Agricultura" din anexa nr. V la Tratatul dintre Regatul Belgiei, Republica Cehã, Regatul Danemarcei, Republica Federalã Germania, Republica Estonia, Republica Elenã, Regatul Spaniei, Republica Francezã, Irlanda, Republica Italianã, Republica Cipru, Republica Letonia, Republica Lituania, Marele Ducat al Luxemburgului, Republica Ungarã, Republica Malta, Regatul fiãrilor de Jos, Republica Austria, Republica Polonã, Republica Portughezã, Republica Slovenia, Republica Slovacã, Republica Finlanda, Regatul Suediei, Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord (state membre ale Uniunii Europene) şi Republica Bulgaria şi România privind aderarea Republicii Bulgaria şi a României la Uniunea Europeanã, semnat de România la Luxemburg la 25 aprilie 2005, ratificat prin Legea nr. 157/2005, referitor la obligaţia României de a elimina pe cheltuialã proprie orice stoc de produse care depãşeşte cantitatea care ar putea fi consideratã ca reprezentând un stoc normal de report la data aderãrii,
în baza prevederilor Regulamentului Comisiei (CE) nr. 1.683/2006 privind mãsurile tranzitorii ce urmeazã sã fie adoptate în ceea ce priveşte comerţul cu produse agricole în contextul aderãrii Republicii Bulgaria şi României,
în baza prevederilor Regulamentului Comisiei (CE) nr. 1.832/2006 din 13 decembrie 2006 referitor la mãsurile tranzitorii în sectorul zahãrului în contextul aderãrii Republicii Bulgaria şi României,
având în vedere necesitatea informãrii în regim de urgenţã a operatorilor economici care au activitãţi de producţie şi comerţ cu zahãr, produse zaharoase şi alte produse agroalimentare cu privire la obligaţiile rezultate din prevederile reglementãrilor sus-menţionate, astfel încât aceştia sã poatã lua din timp mãsuri de adaptare a activitãţii economice şi sã se evite acumularea de stocuri de zahãr, produse zaharoase şi alte produse agroalimentare, care ar putea fi considerate ca având un caracter speculativ, ceea ce ar atrage obligaţii de platã din partea operatorilor economici şi a României la bugetul comunitar,
pentru a preveni perturbarea funcţionãrii pieţelor agricole europene şi distorsionarea fluxurilor comerciale intracomunitare,
în scopul descurajãrii operatorilor economici interesaţi în tranzacţii speculative cu produse agroalimentare,
întrucât perioada scurtã rãmasã pânã la data aderãrii României la Uniunea Europeanã nu permite promovarea şi adoptarea prezentei reglementãri sub formã de lege,
în temeiul art. 115 alin. (4) din Constituţia României, republicatã,

Guvernul României adoptã prezenta ordonanţã de urgenţã.

CAP. I
Dispoziţii generale

ART. 1
(1) Prezenta ordonanţã de urgenţã reglementeazã:
a) condiţiile de determinare a stocurilor excedentare de zahãr, produse zaharoase şi alte produse agroalimentare;
b) modul de determinare a obligaţiilor de platã pentru cantitãţile excedentare ale unor produse agroalimentare şi pentru neeliminarea de pe piaţa comunitarã a stocurilor excedentare de zahãr şi izoglucozã;
c) sancţiunile pentru operatorii economici care încalcã prevederile prezentei ordonanţe de urgenţã.
(2) Produsele agroalimentare prevãzute în anexa care face parte integrantã din prezenta ordonanţã de urgenţã, precum şi zahãrul, izoglucoza, fructoza şi produsele zaharoase, indiferent de provenienţa acestora, atât cele din producţia internã, cât şi cele importate din Uniunea Europeanã sau din state terţe, fac obiectul prezentei ordonanţe de urgenţã.
ART. 2
În sensul prezentei ordonanţe de urgenţã, termenii şi expresiile de mai jos se definesc astfel:
a) stoc de produse agroalimentare - orice cantitate de produse agroalimentare deţinutã de operatorii economici;
b) stoc de zahãr - orice cantitate deţinutã de operatorii economici din urmãtoarele produse:
- zahãrul din sfecla din producţie naţionalã şi din import şi zahãrul din trestie, în stare solidã, inclus la poziţia 1701, ca atare şi/sau în echivalent încorporat în produse zaharoase;
- siropul de zahãr - produsul cuprins la codurile tarifare 1702 60 95, 1702 90 99;
- siropul de inulinã - produsul cuprins la codurile tarifare 1702 60 80 şi 1702 90 80;
c) izoglucozã - produsul cuprins la codurile tarifare 1702 30 10, 1702 40 10, 1702 60 10, 1702 90 30 şi 2106 90 30;
d) fructozã - fructoza purã din punct de vedere chimic cuprinsã la codul tarifar 1702 50 00;
e) produse zaharoase - produsele cu adaos de zahãr/echivalent zahãr de peste 10%, obţinute prin transformarea produselor agricole;
f) operator economic - orice persoanã juridicã sau fizicã românã ori strãinã care desfãşoarã activitate economicã în România, implicatã în activitãţi de import, producţie, comerţ şi/sau prestãri de servicii conexe.

CAP. II
Zahãr şi produse zaharoase

ART. 3
(1) Operatorii economici care la data de 1 ianuarie 2007 deţin:
a) peste 10 tone de zahãr, ca atare şi/sau echivalent zahãr încorporat în ansamblul produselor zaharoase deţinute;
b) peste 3 tone de izoglucozã;
c) peste douã tone de fructozã
au obligaţia sã transmitã pânã la data de 15 martie 2007 inclusiv, pe suport hârtie şi electronic, prin e-mail sau dischetã, sucursalei Agenţiei de Plãţi şi Intervenţie pentru Agriculturã, denumitã în continuare A.P.I.A., din judeţul/municipiul Bucureşti în a cãrui razã teritorialã îşi au domiciliul fiscal, declaraţii privind situaţia stocurilor de zahãr, izoglucozã şi fructozã.
(2) Operatorii economici care au început activitatea dupã data de 1 iulie 2006 transmit declaraţii de stoc indiferent de nivelul stocurilor de zahãr, izoglucozã şi fructozã deţinute la data de 1 ianuarie 2007.
ART. 4
(1) Declaraţiile de stoc vor cuprinde informaţii privind:
a) stocul de zahãr, izoglucozã şi fructozã la data de 1 ianuarie a anilor 2003, 2004, 2005, 2006 şi 2007;
b) cantitãţile produse, procesate şi vândute în anii 2003, 2004, 2005 şi 2006.
(2) Operatorii economici care au început activitatea dupã data de 1 ianuarie 2003 transmit informaţii referitoare la perioada scursã de la începutul activitãţii economice pânã la 1 ianuarie 2007.
(3) Operatorii economici care au început activitatea dupã data de 1 ianuarie 2005 transmit informaţii privind situaţia stocurilor la începutul fiecãrei luni calendaristice din perioada de activitate.
(4) Declaraţia va cuprinde informaţii privind cantitãţile deţinute la data de 1 ianuarie 2007, care sunt rezultatul:
a) creşterii volumului producţiei şi al vânzãrilor cel puţin într-o mãsurã egalã cu creşterea stocurilor;
b) dezvoltãrii capacitãţii de producţie ca urmare a investiţiilor efectuate;
c) extinderii obiectului de activitate;
d) schimbãrii structurii producţiei sau a reţetei de fabricaţie a produselor zaharoase;
e) fuzionãrii, divizãrii sau înfiinţãrii de noi societãţi.
ART. 5
(1) Stocul excedentar de zahãr, izoglucozã şi fructozã reprezintã cantitatea deţinutã la 1 ianuarie 2007 care, dupã deducerea cantitãţilor prevãzute la art. 4 alin. (4), depãşeşte cu mai mult de 10%:
a) media cantitãţilor deţinute în stoc la data de 1 ianuarie a anilor 2004, 2005 şi 2006, în cazul operatorilor economici care au început activitatea înainte de 1 ianuarie 2004;
b) media cantitãţilor deţinute în stoc la data de 1 ianuarie a anilor 2005 şi 2006, în cazul operatorilor economici care au început activitatea dupã data de 1 ianuarie 2004;
c) media cantitãţilor deţinute în stoc la începutul fiecãrei luni din perioada de activitate, de la începutul acesteia şi pânã în luna decembrie 2006 inclusiv, în cazul operatorilor economici prevãzuţi la art. 4 alin. (3).
(2) În cazul operatorilor economici care au început activitatea dupã data de 1 decembrie 2006, cantitãţile de zahãr, izoglucozã şi fructozã deţinute la data de 1 ianuarie 2007 sunt considerate stocuri excedentare.
ART. 6
Prin excepţie de la prevederile art. 5, în cazul operatorilor economici care pun în liberã circulaţie zahãr în scopul revânzãrii, fãrã a-l supune în prealabil unor procese de prelucrare sau procesare, stocul excedentar de zahãr reprezintã cantitatea deţinutã la data de 1 ianuarie 2007 care depãşeşte media cantitãţilor deţinute la începutul fiecãrei luni de activitate din perioada ianuarie 2005 - decembrie 2006.
ART. 7
(1) La nivelul fiecãrei sucursale A.P.I.A. se constituie o comisie mixtã privind stocurile de zahãr, produse zaharoase şi alte produse agroalimentare, denumitã în continuare comisia pentru stocuri, alcãtuitã din 7 persoane, al cãrei preşedinte este directorul sucursalei A.P.I.A.
(2) Din comisie fac parte, în calitate de membri, 3 reprezentanţi ai sucursalei A.P.I.A., directorul executiv al direcţiei pentru agriculturã şi dezvoltare ruralã, directorul executiv al direcţiei sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor şi un reprezentant din partea structurii teritoriale a Gãrzii Financiare.
(3) Numirea membrilor comisiei pentru stocuri se face în baza propunerilor instituţiilor prevãzute la alin. (2), prin ordin al ministrului agriculturii, pãdurilor şi dezvoltãrii rurale, în termen de 30 de zile de la data intrãrii în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţã.
(4) Comisia pentru stocuri îşi desfãşoarã activitatea în baza regulamentului-cadru de organizare şi funcţionare elaborat de Comisia centralã pentru stocuri, aprobat conform art. 12 alin. (5).
(5) Preşedintele comisiei pentru stocuri desemneazã un secretar din cadrul sucursalei A.P.I.A., care pregãteşte şi participã la şedinţele comisiei.
(6) Persoanele care fac parte din comisia pentru stocuri şi secretarul acesteia îşi pãstreazã calitatea pe care o au la instituţiile de la care provin, precum şi toate drepturile şi obligaţiile ce decurg din aceastã calitate.
(7) Sarcinile comisiei pentru stocuri şi ale secretarului acesteia se îndeplinesc de cãtre persoanele nominalizate, în cadrul atribuţiilor legale de serviciu.
(8) Cheltuielile necesare pentru desfãşurarea activitãţii comisiei pentru stocuri se suportã din bugetul de venituri şi cheltuieli al A.P.I.A.
ART. 8
(1) Comisia pentru stocuri va proceda la examinarea informaţiilor rezultate din declaraţiile privind stocurile de zahãr, izoglucozã şi fructozã, conform regulamentului-cadru de organizare şi funcţionare a acesteia.
(2) Pentru fiecare operator economic deţinãtor de stocuri excedentare, comisia pentru stocuri emite o hotãrâre prin care stabileşte cantitatea excedentarã şi valoarea garanţiei de eliminare de pe piaţã.
(3) Garanţia de eliminare de pe piaţã se constituie în vederea asigurãrii îndeplinirii obligaţiei prevãzute la art. 14 privind cãile de eliminare de pe piaţã a cantitãţilor excedentare de zahãr, izoglucozã sau fructozã.
(4) Hotãrârea comisiei pentru stocuri este înaintatã, prin grija secretarului, directorului sucursalei A.P.I.A., care, în baza actului de delegare al directorului general al A.P.I.A., aprobã, prin decizie întocmitã în 4 exemplare, cantitatea excedentarã şi valoarea garanţiei de eliminare de pe piaţã.
(5) Pânã la data de 13 iulie 2007 inclusiv, sucursala A.P.I.A. are obligaţia de a transmite operatorilor economici prevãzuţi la alin. (2), prin poştã cu confirmare de primire, deciziile privind cantitatea excedentarã şi valoarea garanţiei de eliminare de pe piaţã.
ART. 9
În termen de 5 zile de la emiterea deciziilor, sucursalele A.P.I.A. vor transmite câte un exemplar al acestora la sediul central al A.P.I.A.
ART. 10
(1) În termen de 30 de zile de la data confirmãrii de primire a deciziei prevãzute la art. 8 alin. (4), operatorii economici sunt obligaţi sã constituie garanţii de eliminare de pe piaţã, în cuantumul precizat prin decizie a directorului sucursalei A.P.I.A.
(2) Cuantumul garanţiei de eliminare de pe piaţã se determinã prin înmulţirea cantitãţii excedentare de zahãr alb şi/sau echivalent zahãr alb în cazul izoglucozei şi fructozei, exprimatã în tone, cu echivalentul în lei al sumei de 500 euro/tonã, la cursul valutar al Bãncii Naţionale a României în vigoare în ziua emiterii deciziei.
(3) Garanţia de eliminare de pe piaţã este gestionatã de A.P.I.A. şi poate fi constituitã în numerar, în contul de garanţii al A.P.I.A., care nu este purtãtor de dobândã, sau prin scrisoare de garanţie bancarã. Scrisoarea de garanţie bancarã se depune la sediul A.P.I.A., în original, de cãtre persoana autorizatã din partea operatorului economic.
(4) Operatorii economici pot constitui garanţii prin scrisori de garanţie bancarã.
(5) Garanţia bancarã este valabilã pânã la data de 30 mai 2008 inclusiv, iar restituirea acesteia se va face în termen de 30 de zile de la data furnizãrii documentelor doveditoare privind eliminarea de pe piaţã, conform art. 15 şi 16, corespunzãtor proporţiei în care cantitãţile excedentare de zahãr, izoglucozã sau fructozã au fost eliminate, iar diferenţa se constituie venit la bugetul de stat.
(6) În termen de 60 de zile de la data intrãrii în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţã, prin ordin comun al ministrului agriculturii, pãdurilor şi dezvoltãrii rurale şi al ministrului finanţelor publice se aprobã normele metodologice pentru aplicarea prevederilor referitoare la garanţiile de eliminare de pe piaţã a cantitãţilor excedentare de zahãr, izoglucozã sau fructozã.
ART. 11
(1) Operatorul economic poate formula contestaţie împotriva deciziei prevãzute la art. 8 alin. (4), în termen de 15 zile de la comunicare, pe care o depune la sediul central al A.P.I.A.
(2) Contestaţia prevãzutã la alin. (1) se soluţioneazã potrivit procedurii prevãzute la titlul IX din Codul de procedurã fiscalã, care se aplicã în mod corespunzãtor.
(3) În vederea reexaminãrii informaţiilor cuprinse în declaraţia de stoc, operatorul economic va transmite informaţii privind cantitãţile de zahãr, izoglucozã şi fructozã puse în liberã circulaţie sau exportate lunar în perioada cuprinsã între 1 ianuarie 2003 şi 31 decembrie 2006, cu menţionarea separatã a ţãrilor membre ale Uniunii Europene la data de 31 decembrie 2006, Republica Bulgaria şi celelalte ţãri.
ART. 12
(1) În vederea soluţionãrii contestaţiilor împotriva deciziilor de stabilire a cantitãţii excedentare şi a valorii garanţiei de eliminare de pe piaţã, se constituie, prin ordin al ministrului agriculturii, pãdurilor şi dezvoltãrii rurale, Comisia centralã pentru stocuri, care va avea urmãtoarea componenţã:
a) un reprezentant al A.P.I.A., în calitate de preşedinte;
b) un reprezentant al Ministerului Agriculturii, Pãdurilor şi Dezvoltãrii Rurale, în calitate de membru;
c) 2 reprezentanţi din partea Ministerului Finanţelor Publice, în calitate de membri;
d) un reprezentant al Autoritãţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, în calitate de membru;
e) 2 reprezentanţi ai A.P.I.A., în calitate de membri.
(2) Numirea membrilor Comisiei centrale pentru stocuri se face în baza propunerilor conducãtorilor instituţiilor de la care aceştia provin.
(3) Secretariatul Comisiei centrale pentru stocuri se asigurã de A.P.I.A., prin 2 reprezentanţi desemnaţi prin decizie a directorului general.
(4) Persoanele care fac parte din Comisia centralã pentru stocuri şi din secretariatul acesteia îşi pãstreazã calitatea pe care o au la instituţiile de la care provin, precum şi toate drepturile şi obligaţiile ce decurg din aceastã calitate.
(5) La prima întrunire, Comisia centralã pentru stocuri elaboreazã Regulamentul de organizare şi funcţionare, precum şi Regulamentul-cadru de organizare şi funcţionare a comisiilor pentru stocuri, care vor fi aprobate prin ordin al ministrului agriculturii, pãdurilor şi dezvoltãrii rurale.
(6) Sarcinile Comisiei centrale pentru stocuri şi ale secretariatului acesteia se îndeplinesc de cãtre persoanele nominalizate, în cadrul atribuţiilor legale de serviciu.
(7) Cheltuielile necesare pentru desfãşurarea activitãţii Comisiei centrale pentru stocuri şi a secretariatului acesteia se suportã din bugetul de venituri şi cheltuieli al A.P.I.A.
ART. 13
(1) Pentru fiecare operator economic deţinãtor de stocuri excedentare, care a depus contestaţie, Comisia centralã pentru stocuri emite o hotãrâre prin care:
a) admite contestaţia, situaţie în care stabileşte cantitatea excedentarã şi valoarea garanţiei de eliminare de pe piaţã; sau
b) respinge contestaţia, situaţie în care menţine decizia iniţialã.
(2) Hotãrârea Comisiei centrale pentru stocuri este înaintatã prin grija secretariatului cãtre directorul general al A.P.I.A., care o aprobã prin decizie întocmitã în 4 exemplare.
(3) Decizia directorului general al A.P.I.A., adoptatã potrivit alin. (2), este definitivã.
(4) Dupã adoptarea deciziei definitive, care constituie titlu de creanţã, în termen de 30 de zile de la primirea contestaţiei, secretariatul Comisiei centrale pentru stocuri comunicã, prin poştã cu confirmare de primire, câte un exemplar al acesteia operatorului economic, sucursalei A.P.I.A. şi organelor fiscale în a cãror razã teritorialã se aflã domiciliul fiscal al operatorilor economici.
(5) Decizia prevãzutã la alin. (3) poate fi atacatã în termen de 30 de zile de la comunicarea acesteia la instanţa judecãtoreascã de contencios administrativ competentã.
ART. 14
(1) Operatorii economici prevãzuţi la art. 8 alin. (2) sunt obligaţi sã elimine de pe piaţã, pe cheltuialã proprie, fãrã intervenţie comunitarã, cantitãţile excedentare de zahãr, izoglucozã şi fructozã stabilite prin decizie a directorului general al A.P.I.A.
(2) Eliminarea de pe piaţã se va face pânã la data de 30 aprilie 2008 inclusiv, pe urmãtoarele cãi:
a) export pe pieţe din afara Uniunii Europene, fãrã sprijin de la bugetul de stat;
b) utilizare în sectorul combustibililor;
c) denaturare fãrã sprijin, în vederea utilizãrii în hrana animalelor, în conformitate cu prevederile titlurilor III şi IV din Regulamentul Comisiei (CEE) nr. 100/1972 de stabilire a normelor detaliate privind denaturarea zahãrului pentru furaje.
(3) Operatorii economici în cauzã vor furniza sucursalelor A.P.I.A. documentele doveditoare privind eliminarea pe cheltuialã proprie a cantitãţilor excedentare de zahãr, izoglucozã sau fructozã.
ART. 15
În cazul în care cantitãţile excedentare de zahãr, izoglucozã sau fructozã sunt eliminate potrivit art. 14 alin. (2) lit. a), operatorii economici vor furniza sucursalei A.P.I.A., pânã la data de 31 iulie 2008, dovada efectuãrii exportului, prezentând urmãtoarele documente:
a) certificatul de export, eliberat în conformitate cu prevederile Regulamentului Comisiei (CE) nr. 1.291/2000 de stabilire a normelor de aplicare a sistemului de certificate de import şi export şi de certificate cu fixare în avans pentru produsele agricole şi ale Regulamentului Comisiei (CE) nr. 951/2006 de stabilire a normelor de aplicare a Regulamentului Consiliului nr. 318/2006 referitor la schimburile comerciale cu state terţe în sectorul zahãr;
b) documentele necesare pentru restituirea garanţiilor, prevãzute la art. 32 şi 33 din Regulamentul Comisiei (CE) nr. 1.291/2000 , prevãzut la lit. a).
ART. 16
În cazul în care cantitãţile excedentare de zahãr, izoglucozã sau fructozã sunt eliminate potrivit art. 14 alin. (2) lit. b) şi c), operatorii economici vor furniza sucursalelor A.P.I.A., pânã la data de 31 iulie 2008, documentele privind utilizarea în sectorul combustibililor sau denaturarea.
ART. 17
(1) Pentru operatorii economici care nu au eliminat de pe piaţã cantitãţile excedentare de zahãr ori care nu au prezentat în termenele prevãzute documentele privind eliminarea de pe piaţã în conformitate cu prevederile prezentei ordonanţe de urgenţã, sucursalele A.P.I.A. vor solicita A.P.I.A. sã dispunã mãsurile legale pentru executarea garanţiei.
(2) În cazul în care operatorii economici nu eliminã de pe piaţã cantitãţile excedentare, organul competent, potrivit legii, se va îndestula în mod proporţional din garanţiile constituite în acest scop.
ART. 18
(1) În cazul în care operatorul economic nu a constituit garanţia de eliminare de pe piaţã în condiţiile prevãzute de prezenta ordonanţã de urgenţã, sucursalele A.P.I.A. vor constata aceastã situaţie şi vor emite decizii conţinând cuantumul obligaţiei de platã reprezentând echivalentul cantitãţilor excedentare ce trebuiau eliminate, precum şi termenul de platã a acestei sume.
(2) Decizia prevãzutã la alin. (1) poate fi atacatã potrivit art. 11 alin. (1) şi (2).
(3) Decizia neatacatã în termenul prevãzut la art. 11 alin. (1) constituie titlu executoriu.

CAP. III
Produse agroalimentare

ART. 19
(1) Operatorii economici au obligaţia sã transmitã, pânã la data de 15 martie 2007 inclusiv, pe suport hârtie şi electronic, prin e-mail sau dischetã, sucursalei A.P.I.A. din judeţul/municipiul Bucureşti în a cãrui razã teritorialã îşi au domiciliul fiscal, declaraţii privind situaţia stocurilor de produse agroalimentare prevãzute în anexã.
(2) Obligaţia transmiterii declaraţiilor privind situaţia stocurilor se limiteazã la produsele agroalimentare ale cãror stocuri deţinute la data de 1 ianuarie 2007 depãşesc cantitãţile specifice, care se vor stabili prin ordin al ministrului agriculturii, pãdurilor şi dezvoltãrii rurale, în termen de 15 zile de la data intrãrii în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţã.
ART. 20
(1) Declaraţiile privind situaţia stocurilor de produse agroalimentare vor cuprinde informaţii privind:
a) nivelul stocurilor la 1 ianuarie 2007;
b) nivelul mediu al stocurilor, determinat în conformitate cu prevederile art. 21;
c) cantitãţile lunare puse în liberã circulaţie sau exportate în anul 2006, pentru fiecare dintre produsele pentru care se declarã nivelul stocului.
(2) Declaraţia va cuprinde informaţii privind cantitãţile de produse agroalimentare deţinute la data de 1 ianuarie 2007, care sunt rezultatul:
a) creşterii volumului producţiei şi al vânzãrilor cel puţin într-o mãsurã egalã cu creşterea stocurilor;
b) dezvoltãrii capacitãţii de producţie ca urmare a investiţiilor efectuate;
c) extinderii obiectului de activitate;
d) schimbãrii structurii producţiei, dacã aceasta a avut loc înainte de data de 1 septembrie 2006;
e) fuzionãrii, divizãrii sau înfiinţãrii de noi societãţi comerciale.
(3) Declaraţia va conţine, dupã caz, date privind:
a) cantitãţile distruse, deteriorate sau care nu pot fi puse în liberã circulaţie pe teritoriul vamal al Uniunii Europene;
b) cantitãţile transportate în afara teritoriului vamal al Uniunii Europene în perioada scursã de la 1 ianuarie 2007 pânã la data transmiterii declaraţiei, dar nu mai târziu de 15 martie 2007, fãrã a beneficia de prime de export, restituţii la export sau altã formã de sprijin al exporturilor de produse agroalimentare prevãzutã de legislaţia comunitarã în vigoare în perioada respectivã.
ART. 21
(1) Nivelul mediu al stocului reprezintã media cantitãţilor de produse agroalimentare deţinute în stoc la data de 1 ianuarie a anilor 2005 şi 2006.
(2) În cazul operatorilor economici care şi-au început activitatea dupã data de:
a) 1 ianuarie 2005, nivelul mediu al stocului reprezintã cantitatea deţinutã în stoc la data de 1 ianuarie 2006;
b) 1 ianuarie 2006, nivelul mediu al stocului reprezintã media cantitãţilor deţinute în stoc la începutul fiecãrei luni de activitate din anul 2006;
c) 1 decembrie 2006, se considerã cã nivelul mediu al stocului este zero.
ART. 22
Stocul excedentar de produse agroalimentare reprezintã cantitatea deţinutã în stoc la data de 1 ianuarie 2007 care depãşeşte cu mai mult de 10% nivelul mediu al stocului, dupã deducerea cantitãţilor prevãzute la art. 20 alin. (2) şi (3).
ART. 23
(1) Pentru fiecare operator economic deţinãtor de stocuri excedentare de produse agroalimentare determinate în condiţiile prezentei ordonanţe de urgenţã, comisia pentru stocuri constituitã conform art. 7 emite o hotãrâre de stabilire a cantitãţii excedentare pentru fiecare dintre produsele agroalimentare şi a sumei de platã pentru stocurile excedentare aferente.
(2) Pentru fiecare produs agroalimentar, suma de platã se determinã prin înmulţirea cantitãţilor excedentare, exprimate în tone, cu cuantumul taxei de stoc excedentar.
ART. 24
(1) Pentru fiecare produs agroalimentar, taxa de stoc excedentar va fi egalã cu diferenţa, majoratã cu 20%, dintre taxa vamalã aplicabilã în Uniunea Europeanã, inclusiv orice taxe adiţionale aplicabile la data de 31 decembrie 2006, şi taxa vamalã aplicabilã în România la aceeaşi datã.
(2) Taxa de stoc excedentar se stabileşte în lei/tonã, prin ordin comun al ministrului agriculturii, pãdurilor şi dezvoltãrii rurale şi al ministrului finanţelor publice, în termen de 60 de zile de la data intrãrii în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţã.
ART. 25
(1) Hotãrârea comisiei pentru stocuri este înaintatã, prin grija secretarului, directorului sucursalei A.P.I.A., care, în baza actului de delegare al directorului general al A.P.I.A., aprobã prin decizie întocmitã în 4 exemplare cantitatea excedentarã pentru fiecare dintre produsele agroalimentare şi suma de platã aferentã.
(2) Pânã la data de 13 iulie 2007, sucursalele A.P.I.A. au obligaţia de a transmite operatorilor economici prevãzuţi la art. 23 alin. (1), prin poştã, cu confirmare de primire, deciziile de stabilire a cantitãţii excedentare şi a sumei de platã pentru stocurile excedentare aferente.
ART. 26
(1) Împotriva deciziei poate fi formulatã contestaţie potrivit procedurii prevãzute la art. 11 alin. (1) şi (2) din prezenta ordonanţã de urgenţã.
(2) Soluţionarea contestaţiei se face de cãtre Comisia centralã pentru stocuri conform prevederilor art. 12 şi 13.
(3) În cazul în care operatorul economic nu depune contestaţie în termenul legal, decizia rãmâne definitivã şi constituie titlu de creanţã.
ART. 27
Contravaloarea taxelor pentru stocurile excedentare de produse agroalimentare constituie venit la bugetul de stat şi se plãteşte la trezoreriile statului în termen de 30 de zile de la data comunicãrii, potrivit legii, a deciziei prevãzute la art. 25 alin. (1).
ART. 28
(1) În cazul în care operatorul economic nu achitã sumele de platã pentru stocurile excedentare de produse agroalimentare în termenul prevãzut la art. 27, organele competente ale A.P.I.A. vor transmite decizia emisã potrivit art. 25 alin. (1) necontestatã ori decizia pentru soluţionarea contestaţiei depuse de operatorul economic, neatacatã în termenul prevãzut de prezenta ordonanţã de urgenţã, care constituie titluri executorii.
(2) Titlurile executorii prevãzute la alin. (1) se transmit de cãtre A.P.I.A. organului fiscal în a cãrui razã teritorialã se aflã domiciliul fiscal al operatorului economic.

CAP. IV
Contravenţii, sancţiuni şi alte mãsuri legale prin care se stabilesc din oficiu sumele de platã pentru stocuri excedentare

ART. 29
(1) Controlul operatorilor economici cu privire la îndeplinirea obligaţiilor rezultate din prevederile prezentei ordonanţe de urgenţã este efectuat de echipe de control ale Gãrzii Financiare, la solicitarea Ministerului Agriculturii, Pãdurilor şi Dezvoltãrii Rurale, ale A.P.I.A., ale comisiilor pentru stocuri, ale Comisiei centrale pentru stocuri sau din oficiu.
(2) Ministerul Agriculturii, Pãdurilor şi Dezvoltãrii Rurale şi A.P.I.A. vor fi informate cu privire la rezultatele controalelor efectuate.
ART. 30
(1) Constituie contravenţii la prevederile prezentei ordonanţe de urgenţã urmãtoarele fapte, care se sancţioneazã dupã cum urmeazã:
a) netransmiterea în termen de cãtre operatorii economici a declaraţiilor privind situaţia stocurilor, care se sancţioneazã cu amendã de la 10.000 lei la 100.000 lei;
b) transmiterea de cãtre operatorii economici de date eronate cu privire la stocurile deţinute şi/sau cu privire la modul de eliminare de pe piaţã a stocurilor excedentare de zahãr, conform prevederilor prezentei ordonanţe de urgenţã, care se sancţioneazã cu amendã de la 10.000 lei la 100.000 lei;
c) utilizarea altor cãi de eliminare de pe piaţã a cantitãţilor excedentare de zahãr, altele decât cele prevãzute de prezenta ordonanţã de urgenţã, care se sancţioneazã cu amendã de la 10.000 lei la 100.000 lei, iar veniturile obţinute altfel decât conform prevederilor art. 14 alin. (2) se confiscã;
d) neîndeplinirea obligaţiei de a constitui garanţiile comunicate de cãtre comisia de stocuri în termenul prevãzut la art. 10 alin. (1), care se sancţioneazã cu amendã de la 10.000 lei la 100.000 lei.
(2) Sancţiunea amenzii poate fi aplicatã şi persoanei juridice.
ART. 31
(1) Constatarea şi sancţionarea contravenţiilor prevãzute la art. 30 se fac de cãtre comisarii Gãrzii Financiare.
(2) Contravenientul poate achita, pe loc sau în termen de 48 de ore de la data încheierii procesului-verbal de constatare şi sancţionare a contravenţiilor ori, dupã caz, de la data comunicãrii acestuia, jumãtate din minimul amenzii, în condiţiile <>art. 28 alin. (1) din Ordonanţa Guvernului nr. 2/2001 privind regimul juridic al contravenţiilor, aprobatã cu modificãri şi completãri prin <>Legea nr. 180/2002 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare.
(3) Dispoziţiile prezentei ordonanţe de urgenţã referitoare la contravenţii se completeazã cu prevederile <>Ordonanţei Guvernului nr. 2/2001 , aprobatã cu modificãri şi completãri prin <>Legea nr. 180/2002 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare.
ART. 32
În termen de 30 de zile de la aplicarea amenzii contravenţionale, contravenienţii sunt obligaţi sã trimitã declaraţiile de stoc, a cãror nedepunere sau completare eronatã face obiectul contravenţiei.
ART. 33
Garda Financiarã va transmite instituţiilor prevãzute la art. 29 alin. (2), sãptãmânal, o situaţie privind procesele-verbale neatacate în termenul legal, precum şi hotãrârile judecãtoreşti irevocabile prin care s-au soluţionat plângerile formulate împotriva proceselor-verbale de constatare a contravenţiilor, la care va anexa copii de pe aceste documente.
ART. 34
A.P.I.A., prin sucursalele sale, în baza situaţiei transmise de Garda Financiarã, va solicita în scris operatorilor economici contravenienţi sã depunã declaraţiile privind situaţia stocurilor sau, dupã caz, sã efectueze corecturile necesare în termenul prevãzut la art. 32, aceştia fiind obligaţi sã se prezinte în termenul stabilit pentru efectuarea corecturilor.
ART. 35
(1) Dacã operatorul economic nu se prezintã în termen de 5 zile de la termenul stabilit pentru efectuarea corecturilor sau pentru depunerea declaraţiilor de stoc, comisiile pentru stocuri vor stabili din oficiu, pe baza datelor din procesele-verbale de constatare a contravenţiei sau din hotãrârile judecãtoreşti irevocabile, dupã caz, cantitãţile excedentare de zahãr şi alte produse agroalimentare, precum şi sumele de platã aferente, potrivit prevederilor prezentei ordonanţe de urgenţã.
(2) Hotãrârile comisiilor pentru stocuri vor fi aprobate prin decizie, conform prevederilor art. 8 alin. (4) şi ale art. 25 alin. (1).
(3) Deciziile prevãzute la alin. (2) vor fi transmise operatorilor economici prin poştã, cu confirmare de primire, în termen de 3 zile de la emitere.
ART. 36
(1) Obligaţiile de platã stabilite din oficiu conform art. 35 se corecteazã de cãtre comisiile pentru stocuri la data depunerii efective de cãtre operatorii economici a declaraţiei privind situaţia stocurilor sau la data efectuãrii unui control fiscal.
(2) Declaraţiile privind situaţia stocurilor depuse pot fi corectate de operatorii economici din proprie iniţiativã, printr-o declaraţie rectificativã, în cazurile prevãzute la art. 35 alin. (1).
(3) Dupã depunerea declaraţiilor privind situaţia stocurilor, respectiv a declaraţiilor rectificative, dupã caz, comisiile pentru stocuri emit hotãrâri care vor fi aprobate prin decizii ce vor fi transmise, în termen de 3 zile de la emitere, operatorilor economici prin poştã, cu confirmare de primire.

CAP. V
Dispoziţii finale

ART. 37
Creanţele stabilite în sarcina operatorilor economici, potrivit prezentei ordonanţe de urgenţã, se executã de cãtre organele competente şi cu procedura prevãzutã de Codul de procedurã fiscalã.
ART. 38
Pentru neplata la termen a creanţelor prevãzute la cap. II şi III din prezenta ordonanţã de urgenţã se datoreazã şi se calculeazã majorãri de întârziere potrivit dispoziţiilor Codului de procedurã fiscalã.
ART. 39
Pe baza deciziilor prin care s-au stabilit cantitãţile excedentare şi sumele de platã aferente, A.P.I.A. transmite lunar situaţia centralizatoare Ministerului Agriculturii, Pãdurilor şi Dezvoltãrii Rurale.
ART. 40
(1) Modelul formularelor-tip pentru declaraţiile privind situaţia stocurilor, prevãzute la art. 3 şi 19, se aprobã prin ordin al ministrului agriculturii, pãdurilor şi dezvoltãrii rurale, în termen de 30 de zile de la data intrãrii în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţã.
(2) Fondurile necesare tipãririi formularelor prevãzute la alin. (1) se asigurã de la bugetul de stat, prin bugetul A.P.I.A.
ART. 41
La articolul 3 din <>Legea nr. 1/2004 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Agenţiei de Plãţi şi Intervenţie pentru Agriculturã, publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 162 din 25 februarie 2004, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, dupã litera ş) se introduce o nouã literã, litera t), cu urmãtorul cuprins:
"t) pregãteşte şi implementeazã prevederile legale privind stocurile excedentare de zahãr, produse zaharoase şi alte produse agroalimentare, precum şi cele referitoare la garanţiile de eliminare de pe piaţã a cantitãţilor excedentare de zahãr."

PRIM-MINISTRU
CÃLIN POPESCU-TÃRICEANU

Contrasemneazã:
-------------
Ministrul agriculturii, pãdurilor şi dezvoltãrii rurale,
Dan Ştefan Motreanu

Ministrul finanţelor publice,
Sebastian Teodor Gheorghe Vlãdescu

Ministrul integrãrii europene,
Anca Daniela Boagiu

Bucureşti, 21 decembrie 2006.
Nr. 124.


ANEXÃ

Produse agroalimentare


┌─────┬────────────────┬──────────────────────────────────────────────────────┐
│Nr. │ │ │
│crt. │ Codul tarifar │ Denumirea mãrfii │
├─────┼────────────────┼──────────────────────────────────────────────────────┤
│ 1. � │Carne de animale din specia bovine, proaspãtã sau │
│ │ │refrigeratã: │
│ � 10 00 │- In carcase si semicarcase │
│ � 20 │- Alte pãrţi, nedezosate │
│ � 30 00 │- Dezosatã │
├─────┼────────────────┼──────────────────────────────────────────────────────┤
│ 2. � │Carne de animale din specia bovine, congelatã: │
│ � 10 00 │- In carcase sau semicarcase │
│ � 20 │- Alte pãrţi, nedezosate │
│ � 30 │- Dezosatã │
├─────┼────────────────┼──────────────────────────────────────────────────────┤
│ 3. � │Carne de animale din specia porcine, proaspãtã, │
│ │ │refrigeratã sau congelatã: │
│ │ │- Proaspãtã sau refrigeratã: │
│ � 11 │-- In carcase sau semicarcase │
│ � 12 │-- Jamboane, spete şi pãrţi din acestea, nedezosate │
│ � 19 │-- Altele │
│ │ │- Congelatã: │
│ � 21 │-- În carcase sau semicarcase │
│ � 22 │-- Jamboane, spete şi pãrţi din acestea, nedezosate │
│ � 29 │-- Altele │
├─────┼────────────────┼──────────────────────────────────────────────────────┤
│ 4. � │Carne de animale din speciile ovine sau caprine, │
│ │ │proaspãtã, refrigeratã sau congelatã │
├─────┼────────────────┼──────────────────────────────────────────────────────┤
│ 5. � │Carne şi organe comestibile proaspete, refrigerate sau│
│ │ │congelate de pãsãri de la poziţia 0105: │
│ │ │- De cocoşi şi de gãini: │
│ � 13 │-- Bucãţi şi organe, proaspete sau refrigerate │
│ � 14 │-- Bucãţi şi organe, congelate │
│ │ │- De curcani şi de curci: │
│ � 26 │-- Bucãţi şi organe, proaspete sau refrigerate │
│ � 27 │-- Bucãţi şi organe, congelate │
├─────┼────────────────┼──────────────────────────────────────────────────────┤
│ 6. � 00 │Slãninã fãrã pãrţi slabe,grãsime de porc şi de pasãre,│
│ │ │netopite şi nici altfel extrase, proaspete, │
│ │ │refrigerate, congelate, sãrate sau în saramurã, uscate│
│ │ │sau afumate │
├─────┼────────────────┼──────────────────────────────────────────────────────┤
│ 7. � │Carne şi organe comestibile, sãrate sau în saramurã, │
│ │ │uscate sau afumate; fainã si pudrã, comestibile, de │
│ │ │carne sau de organe │
├─────┼────────────────┼──────────────────────────────────────────────────────┤
│ 8. � │Lapte şi smântânã din lapte, neconcentrate, fãrã adaos│
│ │ │de zahãr sau alţi îndulcitori │
├─────┼────────────────┼──────────────────────────────────────────────────────┤
│ 9. � │Lapte şi smântânã din lapte, concentrate sau cu adaos │
│ │ │de zahãr sau alţi îndulcitori: │
│ � 10 │- Pudrã, granule sau alte forme solide, cu un conţinut│
│ │ │de grãsimi de maximum 1,5% din greutate │
│ │ │- Pudrã, granule sau alte forme solide, cu un conţinut│
│ │ │de grãsimi peste 1,5% din greutate: │
│ � 21 │-- Fãrã adaos de zahãr sau alţi îndulcitori │
│ │ │- Altele │
│ � 91 │-- Fãrã adaos de zahãr sau alţi îndulcitori │
│ � 99 │-- Altele │
├─────┼────────────────┼──────────────────────────────────────────────────────┤
│ 10. � │Lapte acru, lapte şi smântânã covãsite, iaurt, chefir │
│ │ │şi alte sortimente de lapte şi smântânã fermentate sau│
│ │ │acrite, chiar concentrate, sau cu adaos de zahãr sau │
│ │ │alţi îndulcitori, sau aromatizate, sau cu adaos de │
│ │ │fructe sau cacao │
├─────┼────────────────┼──────────────────────────────────────────────────────┤
│ 11. � │Zer, chiar concentrat sau cu adaos de zahãr sau de │
│ │ │alţi îndulcitori; produse obţinute din compuşi naturali
│ │ │ai laptelui, chiar cu adaos de zahãr sau alţi │
│ │ │îndulcitori, nedenumite şi necuprinse în altã parte │
├─────┼────────────────┼──────────────────────────────────────────────────────┤
│ 12. � │Unt şi alte grãsimi provenind din lapte; pastã din │
│ │ │lapte pentru tartine │
├─────┼────────────────┼──────────────────────────────────────────────────────┤
│ 13. � │Brânzã şi caş │
├─────┼────────────────┼──────────────────────────────────────────────────────┤
│ 14. � 00 │Ouã de pãsãri, în coajã, proaspete, conservate sau │
│ │ │fierte │
├─────┼────────────────┼──────────────────────────────────────────────────────┤
│ 15. � │Ouã de pãsãri, fãrã coajã şi gãlbenuşuri de ou, │
│ │ │proaspete, uscate, fierte în apã sau în abur, turnate │
│ │ │în formã, congelate sau altfel conservate, chiar dacã │
│ │ │sunt cu adaos de zahãr sau de alţi îndulcitori │
├─────┼────────────────┼──────────────────────────────────────────────────────┤
│ 16. � 20 00 │- Usturoi │
├─────┼────────────────┼──────────────────────────────────────────────────────┤
│ 17. � 51 00 │-- Ciuperci din genul Agaricus │
├─────┼────────────────┼──────────────────────────────────────────────────────┤
│ 18. � │Grâu şi meslin │
├─────┼────────────────┼──────────────────────────────────────────────────────┤
│ 19. � 00 00 │Secarã │
├─────┼────────────────┼──────────────────────────────────────────────────────┤
│ 20. � 00 │Orz │
├─────┼────────────────┼──────────────────────────────────────────────────────┤
│ 21. � 00 00 │Ovãz │
├─────┼────────────────┼──────────────────────────────────────────────────────┤
│ 22. � │Porumb │
├─────┼────────────────┼──────────────────────────────────────────────────────┤
│ 23. � 10 │- Orez nedecorticat (orez paddy) │
│ � 20 │- Orez decorticat (orez cargo sau orez brun) │
│ � 30 │- Orez semialbit sau albit, chiar sticlos sau glasat │
│ � 40 │- Orez sub formã de spãrturi │
├─────┼────────────────┼──────────────────────────────────────────────────────┤
│ 24. � 00 │Boabe de sorg │
├─────┼────────────────┼──────────────────────────────────────────────────────┤
│ 25. � │Hrişcã, mei, seminţe de iarba-cãnãraşului (Phalaris │
│ │ │Canariensis); alte cereale │
├─────┼────────────────┼──────────────────────────────────────────────────────┤
│ 26. � 00 │Fãinã de grâu sau de meslin │
├─────┼────────────────┼──────────────────────────────────────────────────────┤
│ 27. � │Fãinã de cereale, alta decât de grâu sau de meslin │
├─────┼────────────────┼──────────────────────────────────────────────────────┤
│ 28. � │Crupe, gris şi aglomerate sub formã de pelete, din │
│ │ │cereale │
├─────┼────────────────┼──────────────────────────────────────────────────────┤
│ 29. � │Boabe de cereale altfel prelucrate(de exemplu decojite,
│ │ │presate, sub formã de fulgi, lustruite, tãiate sau │
│ │ │zdrobite), cu excepţia orezului de la poziţia 1006; │
│ │ │germeni de cereale, întregi, presaţi, sub formã de │
│ │ │fulgi sau zdrobiţi │
├─────┼────────────────┼──────────────────────────────────────────────────────┤
│ 30. � │Malţ, chiar prãjit │
├─────┼────────────────┼──────────────────────────────────────────────────────┤
│ 31. � │Amidon şi fecule; inulinã │
├─────┼────────────────┼──────────────────────────────────────────────────────┤
│ 32. � 00 00 │Gluten de grâu, chiar uscat │
├─────┼────────────────┼──────────────────────────────────────────────────────┤
│ 33. � 00 │Grãsime de porc(inclusiv unturã) şi grãsime de pasãre,│
│ │ │altele decât cele de la poziţiile 0209 sau 1503 │
├─────┼────────────────┼──────────────────────────────────────────────────────┤
│ 34. � │Ulei de mãsline şi fracţiunile lui, chiar rafinate, │
│ │ │dar nemodificate chimic │
├─────┼────────────────┼──────────────────────────────────────────────────────┤
│ 35. � 00 │Alte uleiuri şi fracţiunile lor, obţinute numai din │
│ │ │mãsline, chiar rafinate, dar nemodificate chimic şi │
│ │ │amestecurile acestor uleiuri sau fracţiuni cu uleiuri │
│ │ │sau fracţiuni de la poziţia 1509 │
├─────┼────────────────┼──────────────────────────────────────────────────────┤
│ 36. � │Margarina; amestecuri sau preparate alimentare din │
│ │ │grãsimi sau din uleiuri animale sau vegetale sau din │
│ │ │fracţiuni ale diferitelor grãsimi sau uleiuri, altele │
│ │ │decât grãsimile şi uleiurile alimentare şi fracţiunile│
│ │ │acestora de la poziţia 1516 │
├─────┼────────────────┼──────────────────────────────────────────────────────┤
│ 37. � 00 │Cârnaţi, cârnãciori, salamuri şi produse similare, din│
│ │ │carne, din organe sau din sânge; preparate alimentare │
│ │ │pe baza acestor produse │
├─────┼────────────────┼──────────────────────────────────────────────────────┤
│ 38. � │Alte preparate şi conserve din came, din organe sau │
│ │ │din sânge: │
│ │ │- Din pãsãri de curte de la poziţia 0105: │
│ � 32 │-- Din cocoşi sau gãini (specia Gallus domesticus) │
│ � 39 │-- Altele │
│ │ │- Din specia porcine: │
│ � 42 │-- Spete şi pãrţi din acestea │
│ � 50 │- Din specia bovine │
│ � 90 │- Altele, inclusiv preparate din sânge de orice animal│
├─────┼────────────────┼──────────────────────────────────────────────────────┤
│ 39. � 30*1) │- Glucoza si sirop de glucoza, care nu conţine fructozã
│ │ │sau cu un conţinut de fructozã sub 20 % din greutate, │
│ │ │în stare uscatã │
│ � 40*2) │- Glucoza şi sirop de glucoza cu un conţinut de │
│ │ │fructozã de minimum 20 %, dar sub 50 % din greutate, │
│ │ │în stare uscatã, cu excepţia zahãrului invertit │
│ � 90 10 │-- Maltozã chimic purã │
│ � 90 50 │-- Maltodextrine şi sirop de maltodextrine │
│ │ │-- Zaharuri şi melase, caramelizate: │


│ � 90 79 │---- Altele │


├─────┼────────────────┼──────────────────────────────────────────────────────┤
│ 40. � 90 99 │Preparate alimentare din fainã, crupe, gris, amidon │
│ │ │sau fecule, care nu conţin cacao sau care conţin cacao│
│ │ │într-o proporţie de sub 40% din greutate, calculatã pe│
│ │ │o bazã complet degresatã, care conţin în greutate nu │
│ │ │mai puţin de 1,5 % grãsimi provenite din lapte, nu mai│
│ │ │puţin de 5 % zaharozã (inclusiv zahãr invertit) sau │
│ │ │izoglucozã, nu mai puţin de 5 % glucoza, amidon sau │
│ │ │fecule, incluzând preparatele alimentare sub formã de │
│ │ │pudrã de la poziţiile de la 04.01 pânã la 04.04, │
│ │ │nedenumite şi necuprinse în altã parte │
├─────┼────────────────┼──────────────────────────────────────────────────────┤
│ 41. � 10 │- Ciuperci din genul Agaricus: │
│ � 10 20 │-- Conservate provizoriu, complet fierte │
│ � 10 30 │-- Altele │
├─────┼────────────────┼──────────────────────────────────────────────────────┤
│ 42. � │Fructe şi alte pãrţi comestibile de plante, altfel │
│ │ │preparate sau conservate, cu sau fãrã adaos de zahãr │
│ │ │sau de alţi îndulcitori sau de alcool, nedenumite şi │
│ │ │necuprinse în altã parte: │
│ � 20 │- Ananas │
│ � 30 │- Citrice: │
│ │ │-- La care nu s-a adãugat alcool: │


│ │ │cu un conţinut net peste 1 kg: │
│ � 30 55 │---- Mandarine, inclusiv tangerine şi satsumas; │
│ │ │clementine, wilkings şi alţi hibrizi similari de │
│ │ │citrice │
│ │ │--- La care s-a adãugat zahãr, în ambalaje directe, │
│ │ │cu un conţinut net de maximum 1 kg: │
│ � 30 75 │---- Mandarine, inclusiv tangerine şi satsumas; │
│ │ │clementine, wilkings şi alţi hibrizi similari de │
│ │ │citrice │


├─────┼────────────────┼──────────────────────────────────────────────────────┤
│ 43. � 11 │Sucuri de portocale congelate │
│ � 19 │Sucuri de portocale necongelate, cu o valoare Brix │
│ │ │peste 20 │
├─────┼────────────────┼──────────────────────────────────────────────────────┤
│ 44. � 90 98*3) │Preparate alimentare nedenumite şi necuprinse în altã │
│ │ │parte, care conţin nu mai puţin de 1,5 % grãsimi din │
│ │ │lapte, nu mai puţin de 5 % zaharozã sau izoglucozã, │
│ │ │sau nu mai puţin de 5 % glucoza, amidon sau fecule │
├─────┼────────────────┼──────────────────────────────────────────────────────┤
│ 45. � 30 │Alte musturi de struguri │
├─────┼────────────────┼──────────────────────────────────────────────────────┤
│ 46. � 10 00 │Alcool etilic nedenaturat cu titru alcoolic volumic de│
│ │ │minim 80% │
├─────┼────────────────┼──────────────────────────────────────────────────────┤
│ 47. � 20 00 │Alcool etilic denaturat şi alte distilate denaturate, │
│ │ │de orice concentraţie │
├─────┼────────────────┼──────────────────────────────────────────────────────┤
│ 48. � 90 91 │Alcool etilic nedenaturat cu titru alcoolic volumic de│
│ │ │maximum 80 % voi prezentat în recipiente cu un conţinut
│ │ │de maximum 2 l │
├─────┼────────────────┼──────────────────────────────────────────────────────┤
│ 49. � 90 99 │Alcool etilic nedenaturat cu titru alcoolic volumic de│
│ │ │maximum 80 % voi prezentat în recipiente cu un conţinut
│ │ │peste 2 1 │
└─────┴────────────────┴──────────────────────────────────────────────────────┘



--------
*1) cu excepţia 1702 30 10
*2) cu excepţia 1702 40 10
*3) numai produsele cu un conţinut de lapte peste 40%


--------

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016