Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
ORDIN nr. M.40 din 11 mai 2015 pentru modificarea şi completarea Regulamentului privind descrierea, compunerea şi portul pe timp de pace al uniformelor militare ale personalului din Ministerul Apărării Naţionale, aprobat prin Ordinul ministrului apărării naţionale nr. M.72/2012
EMITENT: MINISTERUL APĂRĂRII NAŢIONALE PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 356 din 25 mai 2015
Pentru aplicarea prevederilor art. 2 alin. (5) din Ordonanţa Guvernului nr. 51/1994 privind drepturile de echipament şi materiale de resortul echipamentului, în timp de pace, ale personalului din sectorul de apărare naţională, ordine publică şi siguranţă naţională, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 143/1994, cu modificările ulterioare,
având în vedere prevederile art. 27 din Legea nr. 80/1995 privind statutul cadrelor militare, cu modificările şi completările ulterioare, ale art. 15 alin. 2 din Legea nr. 44/1994 privind veteranii de război, precum şi unele drepturi ale invalizilor şi văduvelor de război, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, şi ale art. 8^1 alin. (1) lit. e) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 82/2006 pentru recunoaşterea meritelor personalului armatei participant la acţiuni militare şi acordarea unor drepturi acestuia şi urmaşilor celui decedat, aprobată cu modificări prin Legea nr. 111/2007, cu modificările şi completările ulterioare,
în temeiul dispoziţiilor art. 33 alin. (1) din Legea nr. 346/2006 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Apărării Naţionale, cu modificările şi completările ulterioare,
ministrul apărării naţionale emite prezentul ordin.
ART. I
Regulamentul privind descrierea, compunerea şi portul pe timp de pace al uniformelor militare ale personalului din Ministerul Apărării Naţionale, aprobat prin Ordinul ministrului apărării naţionale nr. M.72/2012, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 497 din 19 iulie 2012, se modifică şi se completează după cum urmează:
1. La articolul 6, după alineatul (8) se introduc două noi alineate, alineatele (9) şi (10), cu următorul cuprins:
"(9) Pot purta uniforma militară de oraş şi de serviciu şi cadrele militare în rezervă şi în retragere cărora li s-a acordat dreptul să poarte uniformă militară.
(10) Personalul care beneficiază de dreptul prevăzut la art. 8^1 alin. (1) lit. e) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 82/2006 pentru recunoaşterea meritelor personalului armatei participant la acţiuni militare şi acordarea unor drepturi acestuia şi urmaşilor celui decedat, aprobată cu modificări prin Legea nr. 111/2007, cu modificările şi completările ulterioare, poate purta, după caz, uniformele militare prevăzute la alin. (1) lit. b) şi c), alin. (2) şi (6)."
2. La articolul 9, partea introductivă a alineatului (4) se modifică şi va avea următorul cuprins:
"(4) Pe cozorocul şepcii de ceremonie/gală se aplică două rânduri de frunze de stejar late, din metal aurit, pentru ofiţerii cu grade de generali/amirali, iar pentru ceilalţi ofiţeri se aplică/brodează un rând de frunze de stejar late din metal galben sau fir auriu. În dreptul cozorocului, pe banda şepcii de ceremonie/gală, se montează:"
3. La articolul 19 alineatul (2), literele a) - d) se modifică şi vor avea următorul cuprins:
"a) un galon din fir auriu ţesut sau brodat, cu lăţimea de 45 mm, deasupra căruia se aplică patru stele metalice aurite în cinci colţuri, care au pe margine un contur de 1 mm de culoare neagră pentru cei cu grad de amiral, roşu pentru ofiţerii cu grade de generali din forţele terestre, bleu pentru ofiţerii cu grad de generali din forţele aeriene, vişiniu pentru ofiţerii cu grad de general care fac parte din serviciul medical şi bleumarin pentru ofiţerii cu grad de general care fac parte din serviciul justiţie militară;
b) un galon din fir auriu ţesut sau brodat, cu lăţimea de 45 mm, deasupra căruia se aplică trei stele metalice aurite în cinci colţuri, care au pe margine un contur de 1 mm de culoare neagră pentru cei cu grad de viceamiral, roşu pentru ofiţerii cu grad de general-locotenent din forţele terestre, bleu pentru ofiţerii cu grad de general-locotenent din forţele aeriene, vişiniu pentru ofiţerii cu grad de general-locotenent care fac parte din serviciul medical şi bleumarin pentru ofiţerii cu grad de general-locotenent care fac parte din serviciul justiţie militară;
c) un galon din fir auriu ţesut sau brodat, cu lăţimea de 45 mm, deasupra căruia se aplică două stele metalice aurite în cinci colţuri, care au pe margine un contur de 1 mm de culoare neagră pentru cei cu grad de contraamiral, roşu pentru ofiţerii cu grad de general-maior din forţele terestre, bleu pentru ofiţerii cu grad de general-maior din forţele aeriene, vişiniu pentru ofiţerii cu grad de general-maior care fac parte din serviciul medical şi bleumarin pentru ofiţerii cu grad de general-maior care fac parte din serviciul justiţie militară;
d) un galon din fir auriu ţesut sau brodat, cu lăţimea de 45 mm, deasupra căruia se aplică o stea metalică aurită în cinci colţuri, care au pe margine un contur de 1 mm de culoare neagră pentru cei cu grad de contraamiral de flotilă, roşu pentru ofiţerii cu grad de general de brigadă din forţele terestre, bleu pentru ofiţerii cu grad de general de flotilă aeriană din forţele aeriene, vişiniu pentru ofiţerii cu grad de general de brigadă care fac parte din serviciul medical şi bleumarin pentru ofiţerii cu grad de general de brigadă care fac parte din serviciul justiţie militară;"
4. Articolul 22 se modifică şi va avea următorul cuprins:
"Art. 22. - Basca se confecţionează din tricot, de următoarele culori:
a) maro - pentru personalul militar din forţele terestre, cu excepţia celor prevăzute la lit. c)-h);
b) bleu - pentru personalul militar din forţele aeriene;
c) negru - pentru personalul militar din forţele navale şi din structurile de infanterie marină, precum şi pentru cel care face parte din arma marină sau tancuri;
d) bordo - pentru personalul militar care are specialitatea militară paraşutişti;
e) verde închis - pentru personalul militar din forţele pentru operaţii speciale;
f) verde tip vânători de munte - pentru personalul militar din unităţile militare de vânători de munte;
g) bleumarin - pentru personalul militar care face parte din serviciul justiţie militară;
h) albastru - pentru personalul militar participant la misiuni O.N.U. în calitate de observatori militari."
5. La articolul 25, alineatul (4) se modifică şi va avea următorul cuprins:
"(4) Pe cozorocul şepcilor prevăzute la alin. (1) se aplică două rânduri de frunze de stejar late, din metal aurit, pentru ofiţerii cu grade de generali/amirali. Pentru ceilalţi ofiţeri se aplică/brodează un rând de frunze de stejar late din metal galben sau fir auriu, pentru ofiţerii cu grade superioare, şi un rând de frunze de stejar, înguste, din metal galben sau fir auriu, pentru ofiţerii cu grade inferioare. Cozorocul şepcilor purtate de maiştri militari şi subofiţeri este simplu."
6. La articolul 34, alineatul (1) se modifică şi va avea următorul cuprins:
"Art. 34. - (1) Vestonul este prevăzut cu epoleţi fixaţi în cusătura mânecii, cu excepţia celui pentru cadrele militare care fac parte din arma marină, şi se confecţionează din ţesătură având culorile prevăzute la art. 27 alin. (2)."
7. La articolul 40, alineatul (1) se modifică şi va avea următorul cuprins:
"Art. 40. - (1) Cămaşa-bluză este prevăzută cu epoleţi şi se confecţionează cu mâneci lungi sau scurte, din ţesătură de culoare kaki pentru cadrele militare din forţele terestre, bleu pentru cadrele militare din forţele aeriene şi albă pentru cadrele militare care fac parte din serviciul justiţie militară şi din structurile de muzici militare; cămaşa-bluză se poartă la activităţile care impun folosirea acestui articol, conform normelor de echipare."
8. Articolul 41 se modifică şi va avea următorul cuprins:
"Art. 41. - Cămaşa din pânză albă tip «Panama» cu mânecă scurtă se realizează cu epoleţi din material fond şi se poartă numai cu tricoul alb cu mânecă scurtă."
9. La articolul 49, alineatele (1) - (3) şi partea introductivă a alineatului (4) se modifică şi vor avea următorul cuprins:
"Art. 49. - (1) Emblema pentru coifura ofiţerilor cu grade de generali şi amirali se aplică la căciulă, şapca de iarnă pentru oraş şi şapca de vară pentru oraş şi are forma unui soare rotund din metal argintat, având în mijloc o stea în cinci colţuri, aurită, înconjurată pe ambele părţi cu o cunună formată din patru frunze de stejar din metal aurit, deasupra căreia se montează stema României, din metal aurit, în cazul ofiţerilor cu grade de generali, respectiv o ancoră, înconjurată pe ambele părţi cu o cunună formată din patru frunze de stejar din metal aurit, deasupra căreia se montează stema României, din metal aurit, în cazul ofiţerilor cu grade de amirali.
(2) Emblema pentru coifură prevăzută la alin. (1) se aplică pe paspoal în culorile prevăzute în anexa nr. 5.
(3) Stelele metalice descrise la alin. (6), la bonetă şi bască, se dispun orizontal pe partea stângă.
(4) Emblema pentru coifura ofiţerilor cu grade inferioare şi superioare, maiştrilor militari şi subofiţerilor este metalică sau brodată şi reprezintă:"
10. La articolul 49, după alineatul (5) se introduce un nou alineat, alineatul (6), cu următorul cuprins:
"(6) La boneta pentru serviciu şi bască, se aplică emblema şi corespunzător gradului, stea/stele metalice aurite în cinci colţuri care au pe margine un contur de 1 mm de culoare neagră pentru cei cu grade de amirali, roşu pentru ofiţerii cu grade de generali din forţele terestre, bleu pentru ofiţerii cu grade de generali din forţele aeriene, vişiniu pentru ofiţerii cu grade de generali care fac parte din serviciul medical, bleumarin pentru ofiţerii cu grade de generali care fac parte din serviciul justiţie militară."
11. La articolul 52, alineatul (1) se modifică şi va avea următorul cuprins:
"Art. 52. - (1) Petliţele se realizează după cum urmează:
a) din material textil de formă pentagonală cu laturi neregulate, în culorile prevăzute în anexa nr. 4, se brodează cu fir auriu marginile acesteia, iar pe petliţă se brodează cu fir auriu trei frunze de stejar aşezate pe o ramură împreună cu trei ghinde - pentru ofiţerii cu grade de generali;
b) din material textil de culoare neagră, se brodează cu fir auriu marginile acesteia, iar pe petliţă se brodează cu fir auriu o ancoră - pentru ofiţerii cu grade de amirali;
c) din metal galben, aplicate/brodate cu fir auriu pe material textil conform alin. (2), pentru ofiţerii cu grade superioare şi inferioare, reprezentând o ancoră - pentru cei care fac parte din arma marină, o sabie aplicată pe o balanţă înconjurată de frunze de laur - pentru cei care fac parte din serviciul justiţie militară şi trei frunze de stejar, având în partea de jos, lateral, două ghinde pentru ceilalţi ofiţeri;
d) din metal alb, aplicate/brodate cu fir argintiu pe material textil conform alin. (2), reprezentând o ancoră - pentru maiştri militari care fac parte din arma marină şi din metal galben, aplicate/brodate cu fir auriu pe material textil conform alin. (2), reprezentând două frunze de stejar, având în partea de jos, lateral, două ghinde pentru subofiţeri şi ceilalţi maiştri militari."
12. Articolul 53 se modifică şi va avea următorul cuprins:
"Art. 53. - (1) Suportul cu însemne de grad pentru ofiţerii cu grade de generali care se aplică la veston are formă tubulară, tip manşon cu lăţimea de 5 cm şi se confecţionează din paspoal, de culoare neagră pentru cei cu grade de amirali, respectiv în culorile prevăzute în anexa nr. 4 pentru cei cu grade de generali, pe care se aplică un galon dreptunghiular ţesut sau brodat din fir auriu cu lăţimea de 45 mm.
(2) Epoleţii ofiţerilor cu grade de amirali se aplică pe umerii bluzei din tercot tip «Panama» şi cămăşii din pânză albă tip «Panama» cu mânecă scurtă, cu ajutorul bridelor şi a unui nasture şi se confecţionează din material textil de culoare neagră, pe care se aplică un galon dreptunghiular ţesut sau brodat din fir auriu cu lăţimea de 45 mm.
(3) Pe galonul prevăzut la alin. (1) şi (2) se aplică, corespunzător gradului, stea/stele metalice aurite în cinci colţuri, care au pe margine un contur de 1 mm de culoare neagră pentru amirali, roşu pentru ofiţerii cu grade de general din forţele terestre, bleu pentru ofiţerii cu grade de general din forţele aeriene, vişiniu pentru ofiţerii cu grade de general din serviciul medical, bleumarin pentru ofiţerii cu grade de general din serviciul justiţie militară, patru stele în cinci colţuri - pentru ofiţerii cu grad de generali/amirali, trei stele în cinci colţuri - pentru ofiţerii cu grad de general-locotenent/viceamiral, două stele în cinci colţuri - pentru ofiţerii cu grad de general-maior/contraamiral şi o stea în cinci colţuri - pentru ofiţerii cu grad de general de brigadă/general de flotilă aeriană/contraamiral de flotilă."
13. Articolul 54 se modifică şi va avea următorul cuprins:
"Art. 54. - (1) Suportul cu însemne de grad pentru ofiţerii cu grade de generali/amirali care se aplică la mantaua de postav, mantaua de ploaie, scurta cu mesadă şi guler, bluzonul din piele cu guler şi mesadă detaşabile, pardesiu, bluzon, puloverul cu epoleţi, cămaşa cu epoleţi, cămaşa-bluză are formă tubulară, tip manşon, şi se confecţionează din paspoal de culoare neagră pentru cei cu grade de amirali, respectiv în culorile prevăzute în anexa nr. 4 pentru cei cu grade de generali.
(2) Pe suport se aplică/brodează un galon de mătase cu lăţimea de 45 mm de culoare kaki - pentru ofiţerii cu grade de generali din forţele terestre şi cei care fac parte din serviciul medical, albastru - pentru ofiţerii cu grade de generali din forţele aeriene, bleumarin - pentru ofiţerii cu grade de generali din serviciul justiţie militară şi un galon ţesut sau brodat din fir auriu cu lăţimea de 45 mm -- pentru ofiţerii cu grade de amirali.
(3) Pe galonul prevăzut la alin. (2) se aplică, corespunzător gradului, stea/stele metalice aurite în cinci colţuri, care au pe margine un contur de 1 mm de culoare neagră pentru amirali, roşu pentru ofiţerii cu grade de general din forţele terestre, bleu pentru ofiţerii cu grade de general din forţele aeriene, vişiniu pentru ofiţerii cu grade de general din serviciul medical, bleumarin pentru ofiţerii cu grade de general din serviciul justiţie militară."
14. La articolul 56, alineatul (1) se modifică şi va avea următorul cuprins:
"Art. 56. - (1) La ofiţerii cu grade superioare şi inferioare, pe suportul prevăzut la art. 55 se aplică sau se brodează însemne de grad din fir auriu - la veston, mantaua de postav, bluzonul din piele cu guler şi mesadă detaşabile, pardesiu, scurta cu mesadă şi guler, mantaua pentru ploaie, bluzon şi bluza din tercot tip «Panama», respectiv din mătase de culoare galbenă - la puloverul cu epoleţi, cămaşa cu epoleţi, cămaşa-bluză şi cămaşa din pânză albă tip «Panama» cu mânecă scurtă."
15. La articolul 57, alineatul (1) se modifică şi va avea următorul cuprins:
"Art. 57. - (1) La maiştrii militari, pe suportul prevăzut la art. 55 se aplică sau se brodează:
a) la veston, mantaua de postav, bluzonul din piele cu guler şi mesadă detaşabile, pardesiu, scurta cu mesadă şi guler, mantaua pentru ploaie, bluzon şi bluza din tercot tip «Panama», însemne de grad din fir auriu şi stele metalice de culoare galbenă pentru maiştri militari care fac parte din arma marină, respectiv din fir argintiu - pentru ceilalţi maiştri militari;
b) la puloverul cu epoleţi, cămaşa cu epoleţi, cămaşa-bluză şi cămaşa din pânză albă tip «Panama» cu mânecă scurtă, însemne de grad din mătase şi stele metalice de culoare galbenă - pentru maiştrii militari care fac parte din arma marină, respectiv din mătase de culoare albă - pentru ceilalţi maiştri militari."
16. La articolul 58, alineatul (1) se modifică şi va avea următorul cuprins:
"Art. 58. - (1) La subofiţeri, pe suportul prevăzut la art. 55 se aplică sau se brodează însemne de grad din fir argintiu - la veston, mantaua de postav, bluzonul din piele cu guler şi mesadă detaşabile, pardesiu, scurta cu mesadă şi guler, mantaua pentru ploaie şi bluzon, respectiv din mătase de culoare albă - la puloverul cu epoleţi, cămaşa cu epoleţi şi cămaşa-bluză."
17. La articolul 59 alineatul (2), literele q) - ţ) se modifică şi vor avea următorul cuprins :
"q) două galoane cu lăţimea de 12 mm, dispuse transversal la o distanţă de 2 mm între ele, deasupra cărora se aplică 4 stele metalice, aşezate în linie - pentru maistrul militar principal care face parte din arma marină;
r) un galon cu lăţimea de 12 mm, dispus transversal, deasupra căruia se aplică 4 stele metalice, aşezate în linie - pentru maistrul militar clasa I care face parte din arma marină;
s) un galon cu lăţimea de 12 mm, dispus transversal, deasupra căruia se aplică 3 stele metalice, aşezate în linie - pentru maistrul militar clasa a II-a care face parte din arma marină;
ş) un galon cu lăţimea de 12 mm, dispus transversal, deasupra căruia se aplică două stele metalice, aşezate în linie - pentru maistrul militar clasa a III-a care face parte din arma marină;
t) un galon cu lăţimea de 12 mm dispus transversal deasupra căruia se aplică o stea metalică - pentru maistrul militar clasa a IV-a care face parte din arma marină;
ţ) un galon cu lăţimea de 12 mm dispus transversal - pentru maistrul militar clasa a V-a care face parte din arma marină."
18. Articolul 60 se modifică şi va avea următorul cuprins:
"Art. 60. - Semnele de armă se aplică sau se brodează pe suportul cu însemne de grad al cadrelor militare, cu excepţia ofiţerilor cu grade de generali/amirali şi a celor care fac parte din armele aviaţie şi marină sau care au specialitatea paraşutişti şi se realizează din metal galben sau fir auriu pentru ofiţeri, respectiv din metal alb sau fir argintiu pentru maiştri militari şi subofiţeri, potrivit descrierii semnului de armă din tabelul prevăzut în anexa nr. 5."
19. Articolul 63 se modifică şi va avea următorul cuprins:
"Art. 63. - La uniforma militară pentru instrucţie, personalul militar poartă basca potrivit culorilor prevăzute la art. 22."
20. La articolul 78, litera a) se modifică şi va avea următorul cuprins:
"a) Stema României înconjurată pe ambele părţi cu frunze de stejar confecţionată din metal aurit pe paspoal de culoare neagră pentru cei cu grade de amirali, respectiv în culorile prevăzute în anexa nr. 4 pentru cei cu grade de generali - pentru ofiţerii cu grade de generali/amirali;"
21. La articolul 106, partea introductivă se modifică şi va avea următorul cuprins:
"Art. 106. - Emblema de coifură este metalică sau se brodează, reprezintă stema României şi se aplică astfel:"
22. La capitolul II, secţiunea a 3-a, titlul subsecţiunii 3 se modifică şi va avea următorul cuprins:
"3. Uniforma militară pentru oraş şi clasă a elevilor din colegiile naţionale militare"
23. La articolul 156, partea introductivă se modifică şi va avea următorul cuprins:
"Art. 156. - Emblema pentru coifură este metalică sau se brodează, reprezintă stema României şi se aplică astfel:"
24. Articolul 161 se modifică şi va avea următorul cuprins:
"Art. 161. - La uniforma militară pentru oraş, soldaţii şi gradaţii profesionişti poartă basca potrivit culorilor prevăzute la art. 22."
25. La articolul 174, partea introductivă se modifică şi va avea următorul cuprins:
"Art. 174. - Emblema pentru coifură este metalică sau se brodează, reprezintă stema României şi se aplică astfel:"
26. Articolul 177 se modifică şi va avea următorul cuprins:
"Art. 177. - Semnele de armă se aplică sau se brodează pe suportul însemne de grad şi se realizează din metal galben/fir auriu, sub formă de ancoră pentru soldaţii şi gradaţii profesionişti din arma marină, respectiv conform descrierii semnului de armă din tabelul prevăzut în anexa nr. 5."
27. Articolul 181 se modifică şi va avea următorul cuprins:
"Art. 181. - La uniforma militară pentru instrucţie, soldaţii şi gradaţii profesionişti poartă basca potrivit culorilor prevăzute la art. 22."
28. La articolul 203 se introduce un nou alineat, alineatul (2), cu următorul cuprins:
"(2) Cadrele militare în rezervă şi în retragere cărora li s-a acordat dreptul să poarte uniformă militară, precum şi personalul care beneficiază de prevederile art. 8^1 alin. (1) lit. e) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 82/2006, aprobată cu modificări prin Legea nr. 111/2007, cu modificările şi completările ulterioare, pot purta uniforma prevăzută la alin. (1) sau uniforma de oraş, după caz, şi la evenimentele şi ceremoniile organizate de Casa Regală."
29. La articolul 206, după alineatul (1) se introduc trei noi alineate, alineatele (1^1), (1^2) şi (1^3), cu următorul cuprins:
"(1^1) Costumele de protocol sunt compuse din veston, un pantalon drept şi unul pană pentru bărbaţi şi veston, un pantalon drept şi o fustă pentru femei.
(1^2) Vestoanele au o croială cambrată, se încheie la un rând de nasturi, au aplicate trese, galoane şi paftale şi se poartă cu accesorii speciale - epoleţi, eghileţi şi centură, iar pantalonii sunt prevăzuţi cu lampas din galon de mătase de culoare galbenă.
(1^3) Costumul de protocol pentru sezonul rece este format din veston de culoare bleumarin şi pantaloni/fustă de culoare gri, iar pentru sezonul cald este format din veston de culoare roşie şi pantaloni/fustă de culoare bleumarin. În toate situaţiile, la costumul de protocol se poartă chipiu de culoare bleumarin sau, după caz, căciulă model Mihai Viteazul."
30. La articolul 207, după alineatul (4) se introduc două noi alineate, alineatele (5) şi (6), cu următorul cuprins:
"(5) La vestonul uniformei militare de ceremonie, în locul baretelor şi/sau insignelor-simbol reprezentând decoraţiile şi/sau distincţiile militare primite se poartă bareta sau insigna-simbol a celei mai importante decoraţii sau distincţii militare primite.
(6) La cămaşa cu epoleţi, la cămaşa bluză şi la cămaşa din pânză albă tip «Panama» cu mânecă scurtă se fixează ecusonul nominal şi barete şi/sau insigne-simbol reprezentând decoraţii şi/sau distincţii militare primite, confecţionate sau brodate pe suport textil."
31. După articolul 209 se introduce un nou articol, articolul 209^1, cu următorul cuprins:
"Art. 209^1. - (1) Şapca pentru oraş se poartă numai la uniforma militară de oraş.
(2) Basca se poartă la uniforma militară de serviciu.
(3) La ordinul şefului/comandantului, basca se poartă şi la uniforma pentru instrucţie."
32. La articolul 220, alineatul (2) se modifică şi va avea următorul cuprins:
"(2) Tricoul pentru instrucţie se poate purta fără cămaşa pentru instrucţie, în cazul în care temperatura aerului depăşeşte 25° Celsius. În această situaţie, tricoul se poartă cu grade."
33. La articolul 223, litera g) se abrogă.
34. La anexa nr. 6, primul asterisc se modifică şi va avea următorul cuprins:
"* Se poartă de către personalul militar potrivit culorilor prevăzute la art. 22 din regulament."
35. La anexa nr. 16, primul asterisc se modifică şi va avea următorul cuprins:
"* Se poartă de către soldaţii şi gradaţii profesionişti, potrivit culorilor prevăzute la art. 22 din regulament."
ART. II
Prezentul ordin se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.
Ministrul apărării naţionale,
Mircea Duşa
Bucureşti, 11 mai 2015.
Nr. M.40.
----
Newsletter GRATUIT
Aboneaza-te si primesti zilnic Monitorul Oficial pe email
Comentarii
Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect: