Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDIN nr. M.213 din 16 septembrie 2024  pentru modificarea şi completarea Regulamentului educaţiei fizice militare, aprobat prin Ordinul ministrului apărării naţionale nr. M.149/2012     Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

 ORDIN nr. M.213 din 16 septembrie 2024 pentru modificarea şi completarea Regulamentului educaţiei fizice militare, aprobat prin Ordinul ministrului apărării naţionale nr. M.149/2012

EMITENT: Ministerul Apărării Naţionale
PUBLICAT: Monitorul Oficial nr. 960 din 25 septembrie 2024
    Având în vedere Adresa Agenţiei Naţionale pentru Sport nr. 7.477 din 31 iulie 2024,
    pentru aplicarea prevederilor art. 70 din Legea nr. 346/2006 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Apărării Naţionale, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, ale art. 14 alin. (2) din Legea nr. 121/2011 privind participarea forţelor armate la misiuni şi operaţii în afara teritoriului statului român, cu completările ulterioare, şi ale art. 5 alin. (1) din Regulamentul de punere în aplicare a dispoziţiilor Legii educaţiei fizice şi sportului nr. 69/2000, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 884/2001, cu modificările şi completările ulterioare,
    în temeiul dispoziţiilor art. 40 alin. (1) din Legea nr. 346/2006, republicată, cu modificările şi completările ulterioare,
    ministrul apărării naţionale emite prezentul ordin.
    ART. I
    Regulamentul educaţiei fizice militare, aprobat prin Ordinul ministrului apărării naţionale nr. M.149/2012, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 88 şi 88 bis din 11 februarie 2013, cu modificările şi completările ulterioare, se modifică şi se completează după cum urmează:
    1. La articolul 5, alineatul (2) se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "(2) Managementul educaţiei fizice militare, exceptând înviorarea, este asigurat de specialişti şi structuri de specialitate. Activitatea de educaţie fizică militară este condusă de personal militar nominalizat în ordin de zi pe unitate şi atestat, în condiţiile legii, prin certificate/diplome în domeniul de specialitate, respectiv convocări de specialitate pentru comandanţii de subunităţi, iar atribuţiile vor fi consemnate în fişa postului."

    2. La articolul 10, alineatul (1) se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "ART. 10
    (1) Şedinţa/Lecţia de educaţie fizică militară reprezintă unitatea organizatorică şi funcţională principală a procesului instructiv-educativ şi se desfăşoară pe baza unor programe de specialitate cu un/o grup/clasă/subunitate, omogen(ă), sub conducerea/coordonarea unui specialist în domeniu."

    3. La articolul 10, după alineatul (2) se introduce un nou alineat, alineatul (2^1), cu următorul cuprins:
    "(2^1) Şedinţele de educaţie fizică militară din cadrul procesului de instruire al subunităţilor pot fi conduse şi de comandanţii de subunităţi, în baza programelor de specialitate elaborate de specialişti în domeniu."

    4. La articolul 14, literele b), i), j), t) şi ţ) se modifică şi vor avea următorul cuprins:
    "b) să elaboreze calendarul sportiv anual al unităţii militare/instituţiei de învăţământ militar, să organizeze şi să conducă competiţiile sportive în unitatea/instituţia de învăţământ militar, să participe la concursurile prevăzute în calendarul sportiv al eşalonului superior şi să ţină evidenţa rezultatelor obţinute;
    ..................................................................................................
i) să conceapă tipuri de programe de pregătire specifice personalului din unitatea militară/instituţia de învăţământ militar;
j) să organizeze şi să desfăşoare evaluarea nivelului de pregătire fizică al tuturor categoriilor de militari şi să consemneze în fişele individuale rezultatele/calificativele obţinute la testul de evaluare a nivelului de pregătire fizică;
    ..................................................................................................
t) să ţină evidenţa prezenţei personalului la şedinţele de educaţie fizică militară şi la activităţile sportive organizate la nivelul unităţii militare, precum şi a personalului care a practicat sportul de performanţă;
ţ) să ţină evidenţa la nivelul unităţii militare a militarilor sportivi, a rezultatelor obţinute la concursurile organizate, precum şi a militarilor care au clasificare sportivă la diferite discipline sportive;"

    5. La articolul 14, după litera x) se introduce o nouă literă, litera y), cu următorul cuprins:
    "y) să desfăşoare, la începutul fiecărei etape de instruire, convocarea de specialitate cu instructorii de educaţie fizică militară şi comandanţii de subunităţi care organizează şi desfăşoară activităţi de educaţie fizică militară."

    6. La articolul 43, alineatul (2) se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "(2) Ţinuta militarilor care execută deplasarea rapidă pe distanţele de 4 km, 5 km şi 6 km este ţinuta de instrucţie corespunzătoare anotimpului, cu cască balistică, masca contra gazelor, vestă tactică multifuncţională, armamentul individual din dotare şi încărcătoare pentru armamentul individual."

    7. La articolul 65, alineatul (6) se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "(6) Personalul militar feminin parcurge doar 16 obstacole din cadrul pistei, mai puţin obstacolele 1, 8, 12 şi 16, iar trecerea obstacolelor 10, 15 şi 17 se execută utilizând un dispozitiv cu înălţimea de 30 cm, lungimea de 144 cm şi lăţimea de 70 cm."

    8. La articolul 108, alineatul (5) se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "(5) Evaluarea nivelului de pregătire fizică se face pe grupe de vârstă şi în funcţie de tipul structurii."

    9. La articolul 110, alineatele (8) şi (10) se modifică şi vor avea următorul cuprins:
    "(8) Personalul militar detaşat pe timpul executării evaluărilor nivelului de pregătire fizică este testat acolo unde îşi desfăşoară activitatea, conform baremelor specifice structurii în care este încadrat, iar rezultatele sunt trimise la unitatea/instituţia de învăţământ militar unde este încadrat.
    ..................................................................................................
(10) Personalul militar care din motive obiective nu a susţinut testul de evaluare a nivelului de pregătire fizică în lunile aprilie şi octombrie, precum şi personalul militar care a fost declarat respins este replanificat pentru evaluare în lunile mai, respectiv noiembrie, când va susţine toate probele testului. Personalul militar care nu participă la una dintre evaluările semestriale obligatorii ale nivelului de pregătire fizică este declarat, la data stabilită pentru susţinerea probelor testului, respins la acea evaluare, în situaţia în care nu există justificare legală pentru neprezentare."

    10. Articolul 114 se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "ART. 114
    (1) Personalul militar care urmează să încadreze funcţii la misiuni individuale în afara teritoriului statului român sau posturi în structuri/organizaţii militare internaţionale este verificat la probele specificate în testul de evaluare a nivelului de pregătire fizică prevăzut la pct. 3 din anexa nr. 5. Evaluarea se desfăşoară prin grija structurii care organizează selecţia.
    (2) Rezultatul «Admis» obţinut de personalul prevăzut la alin. (1) este valabil 6 luni, în condiţiile participării la activităţi de selecţie pentru încadrarea aceluiaşi tip de funcţii/posturi.
    (3) Personalul militar care urmează să încadreze unităţi/ subunităţi de luptă şi sprijin luptă planificate să participe la misiuni în afara teritoriului statului român este verificat la testul de evaluare a nivelului de pregătire fizică prevăzut la pct. 2 din anexa nr. 5.
    (4) Personalul militar din Comandamentul Forţelor pentru Operaţii Speciale şi subordinea acestuia care urmează să încadreze unităţi/subunităţi de forţe speciale planificate să participe la misiuni în afara teritoriului statului român este verificat la testul de evaluare a nivelului de pregătire fizică prevăzut la pct. 1 din anexa nr. 5 şi la parcurgerea unei probe specifice stabilite prin procedură internă.
    (5) Personalul militar care urmează să încadreze unităţi/subunităţi de sprijin logistic planificate să participe la misiuni în afara teritoriului statului român este verificat la testul de evaluare a nivelului de pregătire fizică prevăzut la pct. 3 din anexa nr. 5.
    (6) Punctajul minim pentru fiecare probă din cadrul testului de evaluare a nivelului de pregătire fizică ce trebuie obţinut de personalul nominalizat la alin. (1) şi (3)-(5) este de 60 de puncte.
    (7) Pentru personalul nominalizat la alin. (3)-(5) evaluarea se desfăşoară prin grija structurii generatoare."

    11. La anexa nr. 5 punctul 1, rândul 5 şi nota * se modifică şi vor avea următorul cuprins:
    "

┌────────────┬─────┬─────┬─────┬─────┬─────┬─────┬─────┐
│Vârsta │Grupa│Grupa│Grupa│Grupa│Grupa│Grupa│Grupa│
│Probe/Gen │I │a │a │a │a V-a│a │a │
│ │ │II-a │III-a│IV-a │ │VI-a │VII-a│
├──────────┬─┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┤
│Tracţiuni │M│9 │8 │7 │6 │5 │4 │3 │
│(repetări)├─┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┤
│ │F│5 │4 │3 │2 │1 │- │- │
└──────────┴─┴─────┴─────┴─────┴─────┴─────┴─────┴─────┘


    * Proba de înot 500 metri este executată numai de către scafandrii militari din forţele navale şi din subordinea Comandamentului Forţelor pentru Operaţii Speciale în locul probei de tracţiuni."

    12. La anexa nr. 5 punctul 2, rândul 10 se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "

┌─────────────┬─────┬─────┬─────┬─────┬─────┬─────┬─────┐
│Vârsta │Grupa│Grupa│Grupa│Grupa│Grupa│Grupa│Grupa│
│Probe/Gen │I │a │a │a │a V-a│a │a │
│ │ │II-a │III-a│IV-a │ │VI-a │VII-a│
├───────────┬─┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┤
│**Tracţiuni│M│7 │6 │5 │4 │3 │2 │- │
│(repetări) ├─┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┤
│ │F│4 │3 │2 │1 │- │- │- │
└───────────┴─┴─────┴─────┴─────┴─────┴─────┴─────┴─────┘

"

    13. La anexa nr. 5 punctul 3, rândul 8 se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "

┌────────────┬─────┬─────┬─────┬─────┬─────┬─────┬─────┐
│Vârsta │Grupa│Grupa│Grupa│Grupa│Grupa│Grupa│Grupa│
│Probe/Gen │I │a │a │a │a V-a│a │a │
│ │ │II-a │III-a│IV-a │ │VI-a │VII-a│
├──────────┬─┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┤
│*Tracţiuni│M│7 │6 │5 │4 │3 │2 │- │
│(repetări)├─┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┤
│ │F│4 │3 │2 │1 │- │- │- │
└──────────┴─┴─────┴─────┴─────┴─────┴─────┴─────┴─────┘

"

    14. La anexa nr. 5, punctul nr. 4 de la note se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "4. Transformarea punctajelor obţinute în calificative individuale se realizează astfel:
    a) Foarte bine = punctajul obţinut este cu cel puţin 60 de puncte mai mare decât punctajul minim total în situaţia susţinerii testului format din 3 probe, cu cel puţin 80 de puncte mai mare decât punctajul minim total în situaţia susţinerii testului format din 4 probe, cu cel puţin 100 de puncte mai mare decât punctajul minim total în situaţia susţinerii testului format din 5 probe;
    b) Bine = punctajul obţinut este cu 30 până la 59 de puncte mai mare decât punctajul minim total în situaţia susţinerii testului format din 3 probe, cu 40 până la 79 de puncte mai mare decât punctajul minim total în situaţia susţinerii testului format din 4 probe, cu 50 până la 99 de puncte mai mare decât punctajul minim total în situaţia susţinerii testului format din 5 probe;
    c) Satisfăcător = punctajul obţinut este cu până la 29 de puncte mai mare decât punctajul minim total în situaţia susţinerii testului format din 3 probe, cu până la 39 de puncte mai mare decât punctajul minim total în situaţia susţinerii testului format din 4 probe, cu până la 49 de puncte mai mare decât punctajul minim total în situaţia susţinerii testului format din 5 probe;
    d) Nesatisfăcător = punctajul obţinut este mai mic decât punctajul minim total (150 de puncte în situaţia susţinerii testului format din 3 probe, 200 de puncte în situaţia susţinerii testului format din 4 probe, 250 de puncte în situaţia susţinerii testului format din 5 probe) rezultat din îndeplinirea fiecărui barem minim al probelor testului, conform dispoziţiilor art. 110 alin. (5)."



    ART. II
    Prezentul ordin se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.



                    p. Ministrul apărării naţionale,
                    Eduard Bachide,
                    secretar de stat

    Bucureşti, 16 septembrie 2024.
    Nr. M.213.

    -----

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016