Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
ORDIN nr. 978 din 10 august 2006 privind etichetarea apei minerale naturale imbuteliate utilizate in alimentatia sugarului, in conformitate cu art. 25 din Hotararea Guvernului nr. 1.020/2005 pentru aprobarea Normelor tehnice de exploatare si comercializare a apelor minerale naturale
În conformitate cu prevederile <>art. 25 din anexa la Hotãrârea Guvernului nr. 1.020/2005 pentru aprobarea Normelor tehnice de exploatare şi comercializare a apelor minerale naturale, în temeiul prevederilor <>Hotãrârii Guvernului nr. 862/2006 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Sãnãtãţii Publice, vãzând Referatul de aprobare al Autoritãţii de Sãnãtate Publicã nr. E.N. 2.872 din 10 august 2006,
ministrul sãnãtãţii publice emite urmãtorul ordin:
ART. 1 În alimentaţia sugarului se poate folosi apã mineralã naturalã îmbuteliatã numai dacã aceasta întruneşte urmãtoarele condiţii de calitate: a) nu este carbogazificatã (nu conţine bioxid de carbon); b) are un conţinut mineral scãzut, fiind clasificatã ca "oligomineralã sau slab mineralizatã", cu un conţinut de sãruri minerale calculat ca reziduu fix total nu mai mare de 500 mg/l; c) este purã microbiologic. ART. 2 Pe eticheta apei minerale naturale îmbuteliate utilizate în alimentaţia sugarului se scriu urmãtoarele sintagme: - tipul de apã mineralã: "naturalã", "oligomineralã sau slab mineralizatã", "necarbogazificatã"; - "nu se recomandã utilizarea apei carbogazificate în alimentaţia sugarului"; - "nu se recomandã utilizarea apei minerale naturale carbogazificate la reconstituirea laptelui". ART. 3 Prezentul ordin va fi publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I.
Ministrul sãnãtãţii publice, Gheorghe Eugen Nicolãescu
Bucureşti, 10 august 2006. Nr. 978. _________
Newsletter GRATUIT
Aboneaza-te si primesti zilnic Monitorul Oficial pe email