Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDIN nr. 93 din 30 martie 2007  privind modificarea Ordinului presedintelui Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor nr. 45/2005 privind aprobarea tarifelor pentru efectuarea analizelor si examenelor de laborator, precum si a unor activitati sanitare veterinare, cu modificarile si completarile ulterioare    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ORDIN nr. 93 din 30 martie 2007 privind modificarea Ordinului presedintelui Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor nr. 45/2005 privind aprobarea tarifelor pentru efectuarea analizelor si examenelor de laborator, precum si a unor activitati sanitare veterinare, cu modificarile si completarile ulterioare

EMITENT: AUTORITATEA NATIONALA SANITARA VETERINARA SI PENTRU SIGURANTA ALIMENTELOR
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 234 din 4 aprilie 2007

Vãzând Referatul de aprobare nr. 35.434 din 26 februarie 2007, întocmit de Direcţia generalã siguranţa alimentelor din cadrul Autoritãţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor,
având în vedere prevederile <>Legii nr. 150/2004 privind siguranţa alimentelor şi a hranei pentru animale, republicatã, precum şi <>Ordonanţa Guvernului nr. 42/2004 privind organizarea activitãţii sanitar-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor, aprobatã cu modificãri şi completãri prin <>Legea nr. 215/2004 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare,
în temeiul prevederilor art. 3 alin. (3) şi ale <>art. 4 alin. (3) din Hotãrârea Guvernului nr. 130/2006 privind organizarea şi funcţionarea Autoritãţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor şi a unitãţilor din subordinea acesteia, cu modificãrile şi completãrile ulterioare,

preşedintele Autoritãţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor emite urmãtorul ordin:

ART. I
Anexa nr. 5 la Ordinul preşedintelui Autoritãţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor nr. 45/2005 privind aprobarea tarifelor pentru efectuarea analizelor şi examenelor de laborator, precum şi a unor activitãţi sanitare veterinare, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 333 din 20 aprilie 2005, se modificã şi se înlocuieşte cu anexa la prezentul ordin.
ART. II
Prezentul ordin va fi publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I.

Preşedintele Autoritãţii Naţionale Sanitare
Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor,
Marian Avram

Bucureşti, 30 martie 2007.
Nr. 93.

ANEXĂ
TARIFELE
pentru efectuarea analizelor şi examenelor de
laborator ale produselor de origine nonanimalã


──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Nr. Determinarea analizei, examenului, operaţiunii Tarif
crt. (lei/determinare)
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
1. Determinarea nitraţilor prin metoda HPLC din spanac
proaspãt, spanac conservat, îngheţat sau congelat,
salatã proaspãtã, salatã de tip ICEBERG, legume şi fructe 365
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
2. Determinarea azotaţilor [NO(3)] prin metoda APHA din
legume şi fructe 18,9
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
3. Determinarea azotiţilor prin metoda Griess din legume şi
fructe 12,1
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
4. Determinarea aflatoxinei totale (B1+B2+G1+G2) prin metoda
HPLC din arahide, nuci şi fructe uscate şi produsele
procesate din acestea, arahide supuse sortãrii sau altui
tratament fizic, nuci şi fructe uscate supuse sortãrii sau
altui tratament fizic, cereale şi produsele procesate din
acestea, condimente 365
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
5. Determinarea aflatoxinei totale (B1+B2+G1+G2) prin metoda
ELISA cu purificare pe coloanã de imunoafinitate din arahide,
nuci şi fructe uscate şi produsele procesate din acestea,
arahide supuse sortãrii sau altui tratament fizic, nuci şi
fructe uscate supuse sortãrii sau altui tratament fizic,
cereale şi produsele procesate din acestea, condimente 345
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
6. Determinarea aflatoxinei totale (B1+B2+G1+G2) prin metoda
ELISA fãrã purificare pe coloanã de imunoafinitate din
arahide, nuci şi fructe uscate şi produsele procesate din
acestea, arahide supuse sortãrii sau altui tratament fizic,
nuci şi fructe uscate supuse sortãrii sau altui tratament
fizic, cereale şi produsele procesate din acestea, condimente 265
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
7. Determinarea aflatoxinei totale (B1+B2+G1+G2) - test rapid -
din arahide, nuci şi fructe uscate şi produsele procesate din
acestea, arahide supuse sortãrii sau altui tratament fizic,
nuci şi fructe uscate supuse sortãrii sau altui tratament
fizic, cereale şi produsele procesate din acestea, condimente 155
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
8. Determinarea aflatoxinei B1 prin metoda HPLC din arahide, nuci
şi fructe uscate şi produsele procesate din acestea, arahidele
supuse sortãrii sau altui tratament fizic, nucile şi fructele
uscate supuse sortãrii sau altui tratament fizic, cereale şi
produsele procesate din acestea, condimente 365
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
9. Determinarea aflatoxinei B1 prin metoda ELISA cu purificare pe
coloanã de imunoafinitate din arahide, nuci şi fructe uscate şi
produse procesate din acestea, arahide supuse sortãrii sau
altui tratament fizic, nuci şi fructe uscate supuse sortãrii
sau altui tratament fizic, cereale şi produsele procesate din
acestea, condimente 345
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
10. Determinarea aflatoxinei B1 prin metoda ELISA fãrã purificare
pe coloanã de imunoafinitate din arahide, nuci şi fructe uscate
şi produse procesate din acestea, arahide supuse sortãrii sau
altui tratament fizic, nuci şi fructe uscate supuse sortãrii
sau altui tratament fizic, cereale şi produsele procesate din
acestea, condimente 265
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
11. Determinarea micotoxinelor prin cromatografie în strat subţire
din arahide, nuci şi fructe uscate şi produsele procesate din
acestea, arahide supuse sortãrii sau altui tratament fizic,
nuci şi fructe uscate supuse sortãrii sau altui tratament
fizic, cereale şi produsele procesate din acestea, condimente 95
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
12. Determinarea ochratoxinei A prin metoda HPLC din cereale brute,
toate produsele derivate din cereale, stafide uscate, cafea
boabe prãjitã, cafea prãjitã şi mãcinatã, cafea solubilã, vin
(vin roşu, alb şi roze) şi alte tipuri de vin şi/sau bãuturi
rãcoritoare pe bazã de must de struguri, vin (vin roşu, alb şi
roze) şi alte tipuri de vin şi/sau bãuturi rãcoritoare pe bazã
de must de struguri, must de struguri şi must de struguri
concentrat 365
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
13. Determinarea ochratoxinei A prin metoda ELISA cu purificare pe
coloanã de imunoafinitate din cereale brute, toate produsele
derivate din cereale, stafide uscate, cafea boabe prãjitã,
cafea prãjitã şi mãcinatã, cafea solubilã, vin (vin roşu, alb
şi roze) şi alte tipuri de vin şi/sau bãuturi rãcoritoare pe
bazã de must de struguri, vin (vin roşu, alb şi roze) şi alte
tipuri de vin şi/sau bãuturi rãcoritoare pe bazã de must de
struguri, must de struguri şi must de struguri concentrat 345
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
14. Determinarea ochratoxinei A prin metoda ELISA fãrã purificare
pe coloanã de imunoafinitate din cereale brute, toate
produsele derivate din cereale, stafide uscate, cafea boabe
prãjitã, cafea prãjitã şi mãcinatã, cafea solubilã, vin (vin
roşu, alb şi roze) şi alte tipuri de vin şi/sau bãuturi
rãcoritoare pe bazã de must de struguri, vin (vin roşu, alb şi
roze) şi alte tipuri de vin şi/sau bãuturi rãcoritoare pe bazã
de must de struguri, must de struguri şi must de struguri
concentrat 265
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
15. Determinarea patulinei prin metoda HPLC din suc de fructe şi
nectar de fructe, în special suc de mere şi sucurile de fructe
ca ingrediente pentru alte bãuturi, suc de fructe concentrat
dupã reconstituirea conform instrucţiunilor producãtorului,
bãuturi spirtoase, cidru şi alte bãuturi fermentate derivate
din mere sau conţinând suc de mere, produse solide din mere,
inclusiv compot de mere, piure de mere destinat consumului
direct 365
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
16. Determinarea deoxinivalenolului (DON) prin metoda HPLC din
cereale neprocesate, grâu dur, ovãz şi porumb, pâine, produse
de patiserie, biscuiţi, batoane cu cereale şi cereale pentru
micul dejun, paste fãinoase 365
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
17. Determinarea deoxinivalenolului (DON) prin metoda ELISA cu
purificare pe coloanã de imunoafinitate din cereale
neprocesate, grâu dur, ovãz şi porumb, pâine, produse de
patiserie, biscuiţi, batoane cu cereale şi cereale pentru
micul dejun, paste fãinoase 345
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
18. Determinarea deoxinivalenolului (DON) prin metoda ELISA fãrã
purificare pe coloanã de imunoafinitate din cereale
neprocesate, grâu dur, ovãz şi porumb, pâine, produse de
patiserie, biscuiţi, batoane cu cereale şi cereale pentru
micul dejun, paste fãinoase 365
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
19. Determinarea 3-MCPD prin metoda HPLC din proteine vegetale
hidrolizate, sos de soia 365
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
20. Determinarea zearalenonei prin metoda HPLC din cereale,
fãinã de cereale, pâine, produse de patiserie, biscuiţi 365
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
21. Determinarea zearalenonei prin metoda ELISA cu purificare
pe coloanã de imunoafinitate din cereale, fãinã de cereale,
pâine, produse de patiserie, biscuiţi 345
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
22. Determinarea zearalenonei prin metoda ELISA fãrã purificare
pe coloanã de imunoafinitate din cereale, fãinã de cereale,
pâine, produse de patiserie, biscuiţi 265
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
23. Determinarea de metale grele (Pb, Cd, Cu, Zn, Fe etc.) şi
arsen prin SAA cu cuptor de grafit - un element - din
cereale, legume şi leguminoase, ciuperci de culturã, fructe,
grãsimi şi uleiuri, sucuri de fructe, sucuri de fructe
concentrate, nectaruri de fructe, vinuri (inclusiv vinurile
spumante, exclusiv vinurile licoroase), vinuri aromatizate,
bãuturi bazate pe vinuri aromatizate şi cocktailuri ce
folosesc vinuri aromatizate, cidrul din mere, pere şi
vinurile de fructe 58
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
24. Determinarea de metale grele (Pb, Cd, Cu, Zn, Fe etc.) prin
SAA cu flacãrã, dupã calcinare - un element - din cereale,
legume şi leguminoase, ciuperci de culturã, fructe, grãsimi
şi uleiuri, sucuri de fructe, sucuri de fructe concentrate,
nectaruri de fructe, vinuri (inclusiv vinurile spumante,
exclusiv vinurile licoroase), vinuri aromatizate, bãuturile
bazate pe vinuri aromatizate şi cocktailurile ce folosesc
vinuri aromatizate, cidrul din mere, pere şi vinurile de
fructe 54
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
25. Determinarea Sudan I, II, III, IV, Para Red (CI 12070) prin
metoda HPLC din condimente 74,5
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
26. Determinarea reziduurilor de pesticide organoclorurate prin
metoda GLC din cereale, fructe şi legume 140
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
27. Determinarea reziduurilor de pesticide organofosforice prin
metoda GLC din cereale, fructe şi legume 140
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
28. Determinarea reziduurilor de carbamaţi prin metoda GLC din
cereale, fructe şi legume 130
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
29. Determinarea de piretroizi de sintezã prin metoda GLC din
cereale, fructe şi legume 130
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
30. Determinarea gradului de contaminare radioactivã CS^134 +
CS^137 prin gama spetrometrie din legume, fructe, condimente,
ciuperci de culturã, ceai 36,3
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
31. Determinarea clorurii de sodiu conform STAS 5953/85 din
sucuri de legume 11,8
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
32. Determinarea de substanţã uscatã conform STAS 5856/71 din
sucuri de legume, bulion şi pastã de tomate 10,4
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
33. Determinarea aciditãţii totale conform STAS 5952/79 din
bulion şi pastã de tomate 15,9
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
34. Determinarea aciditãţii volatile conform STAS 5952/71 din
bulion şi pastã de tomate 20,2
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
35. Determinarea impuritãţilor minerale insolubile raportate la
substanţa uscatã conform STAS 5959/70 din bulion şi pastã
de tomate 53,4
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
36. Determinarea conţinutului în substanţã uscatã conform STAS
3183-90; 5-90; 5-90/A1:1997 din gemuri de fructe, jeleuri,
marmelade şi piure de castane îndulcit 10,4
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
37. Determinarea indicelui de refracţie la 40°C conform SR EN ISO
6320:2002 sau STAS 145/4-67 din uleiuri vegetale 14
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
38. Determinarea indicelui de saponificare conform STAS 145/17-67
din uleiuri vegetale 23,5
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
39. Determinarea indicelui de iod conform STAS 145/19-90,
SR EN ISO 3961:2002 din uleiuri vegetale 23,2
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
40. Determinarea aciditãţii - exprimatã în acid acetic - din
uleiuri vegetale, margarine, maioneze şi sosuri de maionezã 14,5
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
41. Determinarea pH-ului pentru margarine, maioneze şi sosuri de
maionezã 14,5
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
42. Determinarea NaCl din margarine, maioneze şi sosuri de
maionezã 11,8
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
43. Determinarea numãrului total de germeni aerobi mezofili din
maioneze şi sosuri de maionezã 42,9
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
44. Determinarea bacteriilor coliforme din maioneze şi sosuri de
maionezã, margarinã de consum, condimente şi amestecuri de
condimente, concentrate alimentare, bãuturi rãcoritoare şi
sucuri de fructe 46,1
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
45. Determinarea Salmonella prin metoda de identificare din
legume, fructe, sucuri de legume şi fructe nepasteurizate,
seminţe încolţite, margarinã de consum, maionezã, condimente
şi amestecuri de condimente 48
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
46. Determinarea Salmonella, metoda de confirmare, conform EN ISO
6579 SR EN ISO 6579/2003, din legume, fructe, sucuri de legume
şi fructe nepasteurizate, seminţe încolţite, margarinã de
consum, maionezã, condimente şi amestecuri de condimente 48
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
47. Determinarea Escherichia Coli prin metoda de identificare din
fructe şi legume, sucuri nepasteurizate de legume şi fructe,
margarinã de consum, maionezã, condimente şi amestecuri de
condimente, concentrate alimentare, bãuturi rãcoritoare şi
sucuri de fructe 49,7
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
48. Determinarea Escherichia Coli prin metoda de confirmare
conform ISO 16649-1 sau 2 din fructe şi legume, sucuri
nepasteurizate de legume şi fructe, margarinã de consum,
maionezã, condimente şi amestecuri de condimente, concentrate
alimentare, bãuturi rãcoritoare şi sucuri de fructe 49,7
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
49. Determinarea numãrului total de germeni aerobi mezofili din
concentrate alimentare, bãuturi rãcoritoare şi sucuri de fructe 42,9
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
50. Determinarea de stafilococ coagulazo-pozitiv-metoda de
confirmare 24
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
51. Determinarea de stafilococ coagulazo-pozitiv-metoda de
identificare 33,8
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
52. Determinarea drojdiilor şi mucegaiurilor din maioneze şi
sosuri de maionezã, bãuturi rãcoritoare şi sucuri de fructe 48,5
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
53. Determinarea substanţei uscate din zahãr 10,4
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
54. Determinarea zaharurilor reducãtoare exprimate ca zaharuri
invertite din zahãr 17,4
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
55. Determinarea substanţei uscate din cacao 10,4
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
56. Determinarea substanţei uscate din cacao degresatã 10,4
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
57. Determinarea substanţei uscate totale din unt de cacao 21
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
58. Determinarea conţinutului de grãsime/grãsime totalã din unt
de cacao 62,8
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
59. Determinarea grãsimii (metoda uzualã conform SR 13344-1 1996)
din cacao pudrã 62,8
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
60. Determinarea cenuşii insolubile în acid clorhidric 10% 43
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
61. Determinarea conţinutului de apã conform SR ISO 2291:1997 din
boabe de cacao 10,4
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
62. Determinarea conţinutului de umiditate prin metoda prin
pierdere de masã la 103°C (metoda de rutinã conform SR ISO
11294:1998) din cafea prãjitã mãcinatã 10,4
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
63. Determinarea conţinutului de apã (metoda practicã conform
STAS 9682/2-74) din cafea verde boabe 10,4
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
64. Determinarea pierderii de masã la 105°C conform SR ISO
6673-92 din cafea verde 10,4
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
65. Determinarea umiditãţii din lapte, cazeinã, cazeinaţi 10,4
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
66. Determinarea N.T.G. din lapte, cazeinã, cazeinaţi 42,9
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
67. Determinarea umiditãţii conform STAS 90-1988 din fãina de grâu 10,4
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
68. Determinarea cenuşii conform STAS 90-1988 din fãina de grâu 20
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
69. Determinarea aciditãţii conform STAS 90-1988 din fãina de grâu 15,9
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
70. Determinarea conţinutului în proteine conform STAS 90-1988 din
fãina de grâu 21,2
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
71. Determinarea conţinutului de cenuşã insolubilã în acid
clorhidric 10% conform STAS 90-1988 din fãina de grâu 43
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
72. Determinarea conţinutului de proteinã brutã conform
SR 13013-3:1994 din produse cerealiere, de morãrit, de
panificaţie, biscuiţi şi paste fãinoase 21,2
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
73. Determinarea umiditãţii (metoda de referinţã) din cereale şi
produse cerealiere conform SR ISO 712:2005 10,4
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
74. Determinarea umiditãţii conform SR ISO 6540:2002 din porumb
(boabe mãcinate şi boabe întregi) 10,4
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
75. Determinarea conţinutului de proteinã brutã din cereale
conform STAS 6283/4-84 21,2
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
76. Teste de sanitaţie - NTG 42,9
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
77. Teste de sanitaţie - B coliformi 46,1
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
78. Examen organoleptic 6
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
79. Determinarea dioxinei prin metoda GC-MS din uleiuri şi
grãsimi vegetale 156,6
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
80. Metodologie de identificare şi cuantificare a OMG pentru
produse care conţin soia 1.050
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────



----

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016