Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDIN nr. 9 din 17 ianuarie 2002  privind aprobarea Contractului-cadru pentru transportul titeiului, gazolinei, condensatului si etanului lichid    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ORDIN nr. 9 din 17 ianuarie 2002 privind aprobarea Contractului-cadru pentru transportul titeiului, gazolinei, condensatului si etanului lichid

EMITENT: AGENTIA NATIONALA PENTRU RESURSE MINERALE
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 112 din 11 februarie 2002
Preşedintele Agenţiei Naţionale pentru Resurse Minerale,
având în vedere:
● <>Legea petrolului nr. 134/1995 ;
● <>Hotãrârea Guvernului nr. 1.265/1996 privind aprobarea Normelor metodologice pentru aplicarea <>Legii petrolului nr. 134/1995 şi modificarea şi completarea <>Hotãrârii Guvernului nr. 1.043/1995 privind unele mãsuri în domeniul cooperãrii cu parteneri strãini la explorarea de ţiţei şi gaze în România, cu modificãrile ulterioare;
● <>Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 216/2000 privind reglementarea situaţiei juridice a conductelor magistrale şi a instalaţiilor, echipamentelor şi dotãrilor anexe, aferente Sistemului naţional de transport al ţiţeiului, gazolinei, condensatului şi etanului, aprobatã şi modificatã prin <>Legea nr. 254/2001 ,
în temeiul <>Hotãrârii Guvernului nr. 368/1999 privind reorganizarea Agenţiei Naţionale pentru Resurse Minerale,
emite urmãtorul ordin:

ART. 1
Se aproba Contractul-cadru pentru transportul ţiţeiului, gazolinei, condensatului şi etanului lichid, prevãzut în anexa care face parte integrantã din prezentul ordin.
ART. 2
Accesul la Sistemul naţional de transport al ţiţeiului, gazolinei, condensatului şi etanului lichid se face în urma încheierii contractului de transport cu transportatorul comun, care are obligaţia sa presteze servicii de transport în condiţii egale pentru toţi clienţii, în baza unor tarife stabilite prin ordin al preşedintelui Agenţiei Naţionale pentru Resurse Minerale.
ART. 3
Transportatorul comun va elabora norme tehnice şi proceduri specifice referitoare la modul în care desfãşoarã serviciile de transport al ţiţeiului, gazolinei, condensatului şi etanului lichid pentru clienţi, precum şi pentru accesul la Sistemul naţional de transport al ţiţeiului, gazolinei, condensatului şi etanului lichid, în vederea asigurãrii exploatãrii normale, transparente şi nediscriminatorii a acestuia, cu avizul Agenţiei Naţionale pentru Resurse Minerale.

Preşedintele Agenţiei Naţionale
pentru Resurse Minerale,
Maria Iuliana Stratulat


ANEXA 1

CONTRACT-CADRU

pentru transportul ţiţeiului, gazolinei, condensatului
şi etanului lichid

nr. ......... din anul ......., luna ......, ziua ......

CAP. 1
Pãrţile contractante

Între ......................, cu sediul în .........................., judeţul .................., codul poştal ........., telefon ............, fax .........., telex ............, codul fiscal ..............., înscrisã în registrul comerţului la nr. .........., codul SIRUES ................, cont virament nr. ..................., deschis la ......................, reprezentatã legal prin director general ...................... şi prin director economic ...................., denumita expeditor, pe de o parte, şi
.................................., cu sediul în ....................., judeţul ................, codul poştal .........., telefon .............., fax ............, telex ............., codul fiscal ...................., înscrisã în registrul comerţului la nr. ......................, codul SIRUES ........................., cont virament nr. ...................., deschis la ......................, reprezentatã legal prin director general .................. şi prin director economic ...................., denumita transportator, pe de alta parte, s-a încheiat prezentul contract.

CAP. 2
Obiectul contractului

ART. 1
(1) Obiectul contractului consta în primirea, depozitarea, transportul şi predarea ţiţeiului, gazolinei, condensantului şi etanului lichid, dupã caz, de la punctele de primire la punctele de predare stabilite de pãrţi, respectându-se normele prevãzute în anexa nr. 1.
(2) Termenii utilizaţi în prezentul contract sunt definiţi în anexa nr. 2.

CAP. 3
Durata contractului

ART. 2
Contractul se încheie pe o perioada de .................. convenitã de pãrţi.

CAP. 4
Programe de transport

ART. 3
(1) Programul cantitãţilor anuale şi lunare de produse care vor fi primite, depozitate, transportate şi predate la destinaţii va avea la baza solicitarea depusa de expeditor şi acceptatã de transportator, în conformitate cu anexa nr. 3.
(2) În cazul în care cantitãţile prevãzute în anexa nr. 3 se modifica, expeditorul va accepta revizuirea corespunzãtoare a tarifului de transport.
ART. 4
(1) Expeditorul transmite cu 10 zile lucrãtoare înainte de începerea lunii un program cuprinzând estimarea predãrii produselor pe destinaţii.
(2) Expeditorul confirma transportatorului, cu 5 zile lucrãtoare înainte de începerea lunii, programul lunar de predare a produselor pe destinaţii.
ART. 5
(1) Consumurile tehnologice pentru primire, depozitare, transport şi predare sunt prevãzute în anexa nr. 4.
(2) Determinarea consumurilor tehnologice efective se face lunar de cãtre transportator prin balanţa (miscarea) produselor.
ART. 6
(1) În funcţie de condiţiile de operare a dotãrilor transportatorului şi ca urmare a solicitãrii în scris a expeditorului, transportatorul poate fi de acord cu modificarea punctului de primire şi/sau predare, precum şi a cantitãţilor şi sortimentelor de ţiţei, gazolina, condensat şi etan lichid care urmeazã sa fie transportate.
(2) Costurile suplimentare apãrute ca urmare a modificãrilor respective vor fi suportate de expeditor, pe baza documentelor şi a calculatiilor prezentate la transport.

CAP. 5
Zestrea conductelor

ART. 7
Pentru a putea presta servicii de transport în condiţii egale pentru toţi expeditorii transportatorul va utiliza zestrea conductelor, proprietatea transportatorului sau expeditorului, dupã caz.
ART. 8
(1) Expeditorul şi transportatorul îşi vor reconstitui stocurile fizice de ţiţei, gazolina, condensat şi etan lichid, proprietatea lor, de la începutul contractului, atât cantitativ, cat şi calitativ.
(2) În cazul în care reconstituirea cantitativã şi calitativã a stocului fizic nu este posibila, la sfârşitul perioadei contractuale, pana la data de 20 ianuarie a anului urmãtor, pe baza de inventariere, se va face regularizarea valoricã la preţul produselor. Termenul de decontare a facturii de regularizare este de ................... zile de la data primirii facturii (data primirii fiind confirmatã de documentul poştal de remitere). În cazul nerespectãrii termenului de plata partea în culpa se obliga sa plãteascã o penalitate de întârziere de ...........% pentru fiecare zi de întârziere, calculatã la valoarea intarziata la plata.

CAP. 6
Proprietatea asupra ţiţeiului, gazolinei, condensatului şi etanului lichid

ART. 9
(1) Expeditorul are obligaţia sa prezinte transportatorului documentele legale cu privire la proprietatea ţiţeiului, gazolinei, condensatului şi etanului lichid, dupã caz, la punctele de primire în vederea efectuãrii transportului. Expeditorul rãmâne proprietarul ţiţeiului şi al celorlalte produse pe timpul transportului şi suporta numai riscurile contractului.
(2) Transportatorul rãspunde de cantitatea şi calitatea (conform anexei nr. 1) ţiţeiului, gazolinei, condensatului şi etanului lichid din momentul primirii de la expeditor şi pana în momentul predãrii la destinaţie, influentate de consumul tehnologic.
ART. 10
Expeditorul garanteazã pe propria rãspundere ca titeiul, gazolina, condensatul şi etanul lichid nu fac obiectul unui litigiu privind proprietatea şi ca sunt libere de orice sarcini. În caz contrar expeditorul este obligat sa înştiinţeze transportatorul, acesta nefiind obligat sa acepte transportul produsului care este obiect de litigiu.

CAP. 7
Tariful şi modul de plata

ART. 11
(1) Facturarea serviciilor se va face de cãtre transportator decadal pe baza cantitãţilor de produse livrate la destinaţie, cu tarifele stabilite de autoritatea competenta în condiţiile legii.
(2) Valoarea consumurilor tehnologice şi taxa pe valoarea adãugatã nu sunt cuprinse în tarifele de transport al produselor.
(3) Termenul de decontare este de ........... zile de la data primirii facturii de cãtre expeditor.
(4) Plata facturilor se va face de expeditor în lei, în contul nr. ............. deschis la .................... .
(5) Pãrţile convin asupra modului de garantare a efectuãrii plãţii serviciilor.
(6) Refuzul total sau parţial al expeditorului de a plati o factura emisã de transportator se va aduce acestuia la cunostinta în termen de 5 zile lucrãtoare de la data primirii ei. În caz contrar facturile emise sunt considerate acceptate în totalitate de expeditor.
(7) Dupã 20 de zile de la data scadentei transportatorul va notifica expeditorului ca în termen de ............ zile se va proceda la oprirea pomparii pana la încasarea integrala a valorii facturii, iar eventualele consecinţe ce rezulta din aceasta întrerupere îl privesc în exclusivitate pe expeditor.
(8) Transportatorul are obligaţia de a notifica expeditorului tarifele ajustate, cu menţiunea ca acestea se aplica de la data stabilitã de autoritatea competenta şi/sau de Oficiul Concurentei şi nu sunt negociabile.
(9) În cazul în care expeditorul nu accepta tarifele ajustate, aprobate conform alin. (8), contractul se reziliazã de drept, acesta fiind obligat sa plãteascã serviciile deja prestate în condiţiile prevãzute în prezentul contract.

CAP. 8
Penalitãţi şi despãgubiri

ART. 12
În cazul nerespectãrii termenului de decontare expeditorul se obliga sa plãteascã penalizãri de ............ % pe zi de întârziere pana la achitarea facturii, începând cu data scadentei, penalizare care va fi facturatã expeditorului de cãtre transportator şi va fi încasatã lunar de la acesta.
ART. 13
(1) Transportatorul va aplica expeditorului, pe baza de factura, taxa de neutilizare de ............. lei sau dolari S.U.A. pentru nerealizarea cu mai mult de 10% din programul de transport anual sau contractual comunicat de expeditor.
(2) Termenul de emitere a facturii este de .......... zile de la sfârşitul contractului, iar termenul de decontare este de ............. zile de la data primirii facturii.

CAP. 9
Obligaţiile şi drepturile expeditorului şi ale transportatorului

Obligaţiile şi drepturile expeditorului
ART. 14
Expeditorul se obliga sa predea titeiul, gazolina, condensatul şi etanul lichid în condiţiile de calitate prezentate în anexa nr. 1.
ART. 15
(1) Expeditorul se obliga sa asigure zestrea de produse necesarã transportului de la punctele de primire la punctele de predare prevãzute în anexa nr. 3.
(2) La cuplarea tronsoanelor noi de conducte realizate de transportator prin programele proprii de reparaţii capitale şi modernizare expeditorii deţinãtori ai zestrei conductelor vor accepta completarea acesteia cu cantitãţile de produse fundamentate de transportator în vederea reluarii pomparii.
ART. 16
În cazul unor avarii pe conductele de gazolina şi etan expeditorul se obliga sa asigure stocarea acestor produse conform anexei nr. 5.
ART. 17
În situaţia în care se recupereazã titeiul de la avarii, expeditorul se obliga sa primeascã titeiul transportat de transportator cu mijloace auto la punctele de primire, dacã este cazul. În aceasta situaţie se va încheia un proces-verbal în care se vor mentiona cantitatea şi calitatea ţiţeiului primit.
ART. 18
(1) Expeditorul se obliga sa asigure certificate de analiza cu privire la cantitatea şi calitatea produselor, eliberate de laboratoare de specialitate, cu respectarea standardelor în vigoare, în prezenta pãrţilor interesate.
(2) Expeditorii care deţin laboratoare proprii au obligaţia sa le doteze în mod corespunzãtor.
ART. 19
Expeditorul este obligat sa notifice transportatorului în timp util situaţiile în care rafinariile şi rampele de descãrcare sunt oprite. În caz contrar expeditorul va suporta eventualele cheltuieli care sunt cauzate în totalitate din vina sa.
ART. 20
(1) Expeditorul are obligaţia sa asigure calibrarea rezervoarelor proprii la termenele prevãzute de standardele eliberate de Asociaţia de Standardizare din România, curatarea lor, funcţionarea serpentinelor şi a scurgerilor, sa asigure posibilitatea de sigilare a acestora, sa le doteze şi sa le întreţinã conform normelor în vigoare privind tehnica securitãţii şi prevenirea şi stingerea incendiilor.
(2) Expeditorul are obligaţia ca pentru incintele lui sa propunã şi sa încheie contracte sau convenţii privind dotarea, utilizarea instalaţiilor şi respectarea normelor în vigoare privind tehnica securitãţii şi prevenirea şi stingerea incendiilor.
ART. 21
Expeditorul se obliga sa achite contravaloarea serviciilor prestate, în condiţiile şi la termenele stabilite în cap. VII şi VIII.
ART. 22
Expeditorul are dreptul sa conteste balanţa (miscarea) de transport a produselor în maximum ........ zile lucrãtoare de la primirea acesteia. Neexercitarea acestui drept în termenul prevãzut presupune ca balanţa a fost acceptatã.
Obligaţiile şi drepturile transportatorului
ART. 23
Transportatorul se obliga sa primeascã, sa transporte şi sa predea cantitãţile zilnice de ţiţei, gazolina, condensat şi etan lichid conform programului stabilit cu expeditorul.
ART. 24
Transportatorul se obliga sa acţioneze în mod corespunzãtor pentru remedierea eventualelor avarii.
ART. 25
Transportatorul este obligat sa transmitã expeditorului lista cuprinzând documentele şi termenele de transmitere, cuprinse în anexa nr. 6.
ART. 26
Transportatorul are obligaţia sa doteze cu utilaje, echipamente, instalaţii, substanţe şi personal calificat laboratoarele proprii în care se fac analizele produselor.
ART. 27
(1) Transportatorul are obligaţia sa asigure calibrarea rezervoarelor proprii la termenele prevãzute de stasurile eliberate de Asociaţia de Standardizare din România, curatarea lor, funcţionarea serpentinelor şi a scurgerilor, sa asigure posibilitatea de sigilare a acestora, sa le doteze şi sa le întreţinã conform normelor în vigoare privind tehnica securitãţii şi prevenirea şi stingerea incendiilor.
(2) Transportatorul are obligaţia ca pentru incintele lui sa propunã şi sa încheie contracte sau convenţii privind dotarea, utilizarea instalaţiilor şi respectarea normelor în vigoare privind tehnica securitãţii şi prevenirea şi stingerea incendiilor.
ART. 28
În termen de .............. zile lucrãtoare de la încheierea lunii, precum şi la terminarea contractului transportatorul va întocmi şi va prezenta expeditorului balanţa (miscarea) produselor transportate, conform anexelor nr. 7.1 şi 7.2, având la baza procesele-verbale de predare-primire. Procesele-verbale de predare-primire se întocmesc şi se semneazã de expeditor şi de transportator pe baza bonurilor provizorii şi a buletinelor de analiza.
ART. 29
Transportatorul se obliga sa asigure efectuarea reviziilor şi reparaţiilor programate pentru echipamentele şi instalaţiile de transport.
ART. 30
Transportatorul va analiza toate solicitarile primite şi va decide înainte de data de 30 noiembrie a fiecãrui an, conform condiţiilor şi procedurilor stabilite, dacã aproba cererile primite. Decizia incluzând opţiunile selectate în mod corect şi nediscriminatoriu, cu motivarea acestora, va fi notificatã în scris fiecãrui solicitant.
ART. 31
Transportatorul nu este obligat sa presteze servicii de transport al produselor atunci când:
a) nu exista capacitate disponibilã în conductele Sistemului naţional de transport, în raport cu programul de transport al petrolului şi cu rutele solicitate. În cazul în care nu exista suficienta capacitate disponibilã pentru a transporta intreaga cantitate solicitatã, transportatorul va informa expeditorul, iar acesta va putea sa îşi modifice cererea în mod corespunzãtor;
b) exista considerente de ordin tehnic, operational sau de siguranta care ar putea afecta exploatarea Sistemului naţional de transport al produselor prin conducte;
c) calitatea produselor solicitate sa fie transportate nu respecta:
- specificaţiile de calitate ale transporturilor de produse contractate;
- specificaţiile de calitate corespunzãtoare pentru conductele Sistemului naţional de transport;
- calitatea transporturilor de produse solicitate, cãrora li s-a acordat un nivel mai înalt de prioritate în cadrul cererii;
d) capacitatea disponibilã este necesarã în vederea îndeplinirii unor obligaţii pentru prestarea unor servicii publice de cãtre transportator conform legislaţiei în vigoare;
e) expeditorul nu şi-a îndeplinit obligaţiile financiare fata de transportator cu privire la serviciile de transport al produselor prestate anterior şi nu prezintã garanţii sau siguranta cu privire la obligaţiile de plata viitoare;
f) expeditorul a contractat cu mai mult de 10% din capacitatea efectiv utilizata pe parcursul anului anterior şi nici nu prezintã garanţii financiare pentru cantitãţile solicitate.
ART. 32
Transportatorul are dreptul sa opreascã pomparea în condiţiile menţionate la art. 11 alin. (7).

CAP. 10
Clauze specifice la transportul pe calea feratã

ART. 33
Pentru cazul în care titeiul, gazolina, condensatul şi etanul lichid sunt transportate pe calea feratã sau combinat pe conducte şi calea feratã, pãrţile contractante vor conveni clauze specifice cu programe de transport şi în termene compatibile cu normele de transport pe calea feratã.

CAP. 11
Rãspunderea contractualã

ART. 34
Dacã din vina doveditã a expeditorului se ajunge la deteriorarea conductelor sau instalaţiilor Sistemului naţional de transport, transportatorul nu poate fi rãspunzãtor fata de expeditor pentru nici o întârziere, deteriorare sau pierdere a produselor pe timpul transportului.
ART. 35
(1) Expeditorul are obligaţia sa despãgubeascã transportatorul pentru orice pierdere sau cheltuiala doveditã de transportator, din vina sa sau ca urmare a nerespectãrii prevederilor prezentului contract.
(2) Transportatorul are obligaţia sa despãgubeascã expeditorul pentru orice pierdere sau cheltuiala doveditã de expeditor, din vina sa ori ca urmare a nerespectãrii prevederilor prezentului contract.
ART. 36
Dupã semnarea cumulativa a documentelor de recepţie a produselor (bon provizoriu şi buletin de analiza la punctul de primire) rãspunderea pentru cantitatea şi calitatea produselor trece în sarcina transportatorului pana la predarea lor la destinaţie pe baza documentelor de recepţie (bon provizoriu şi buletin de analiza), moment în care rãspunderea pentru cantitate şi calitate trece în sarcina expeditorului.
ART. 37
Transportatorul nu va rãspunde pentru executarea necorespunzãtoare a transportului pe calea feratã (neasigurarea vagoanelor-cisterna, întârzierea sau oprirea transporturilor cauzate de lucrãri de reparaţii sau de accidente pe calea feratã) provenind din vina operatorilor de transport feroviar.

CAP. 12
Reclamaţii

ART. 38
Expeditorul trebuie sa anunţe în scris transportatorul, în termen de ......... zile lucrãtoare de la recepţia ţiţeiului, reclamaţiile în legatura cu calitatea acestuia, verificata prin probele recoltate şi pãstrate. Neexercitarea acestui drept în termenul prevãzut presupune însuşirea de cãtre expeditor a rezultatelor.

CAP. 13
Clauze speciale

ART. 39
Contractul este sub incidenta legii romane.
ART. 40
Pãrţile contractante se obliga sa respecte confidenţialitatea prezentului contract.
ART. 41
Arhivarea documentelor pe baza cãrora se întocmeşte balanţa (miscarea) de transport a produselor se face de ambele pãrţi, conform normelor specifice de pãstrare a documentelor.
ART. 42
Serviciile de specialitate ale expeditorului şi transportatorului vor face punctaje pentru confirmarea soldurilor din evidentele contabile.
ART. 43
Nici una dintre prevederile prezentului contract nu va putea fi utilizata pentru stabilirea unei relaţii de subordonare între pãrţi, fiecare parte fiind în întregime responsabilã pentru obligaţiile care îi incumba conform contractului.
ART. 44
Ziua de lucru este de 24 de ore, începând cu ora 8,00 a primei zile, iar data primirii ţiţeiului, gazolinei, condensatului şi etanului lichid ce vor fi transportate va fi cea înscrisã în bonul provizoriu, în funcţie de intervalul menţionat.
ART. 45
În cazul în care una dintre pãrţi foloseşte instalaţii, utilaje şi echipamente ale celeilalte pãrţi, se vor încheia contracte de închiriere sau de prestãri de servicii distincte.
ART. 46
Pãrţile contractante se vor informa reciproc asupra mãsurilor tehnice, organizatorice şi de restructurare ce le intereseazã, pentru a se pune de acord asupra activitãţilor curente şi de viitor.
ART. 47
Nerespectarea obligaţiilor asumate prin prezentul contract atrage rãspunderea pãrţilor contractante conform dispoziţiilor legale.
ART. 48
Litigiile apãrute în cursul derulãrii prezentului contract se rezolva pe cale amiabila, iar în caz contrar vor fi supuse spre soluţionare instanţelor de drept comun competente, în conformitate cu prevederile Codului de procedura civilã.
ART. 49
Orice modificare a condiţiilor prezentului contract se va face prin act adiţional la initiativa uneia dintre pãrţi.
ART. 50
Forta majorã apara de rãspundere partea care o invoca şi se comunica celeilalte pãrţi contractante în termen de 5 zile, iar în urmãtoarele 15 zile trebuie transmise documentele care sa ateste evenimentele respective.
ART. 51
Anexele nr. 1-7 fac parte integrantã din prezentul contract.
Prezentul contract a fost încheiat la data de ................., în doua exemplare, cu anexe, câte unul pentru fiecare parte contractantã, şi va intra în vigoare la data de ......................... .

Expeditor Transportator

Director general, Director general,
......................... ..........................

Director economic, Director economic,
......................... ..........................

Oficiul juridic Oficiul juridic


ANEXA 1
-------
la contractul-cadru
-------------------

NORME
privind calitatea, recepţia şi predarea ţiţeiului, gazolinei,
condensatului şi etanului lichid

Calitatea
1. Expeditorul va prezenta la încheierea contractului fişele de calitate ale produselor ce urmeazã sa fie transportate (anexele A1-A4 la prezentele norme).
2. Transportatorul va preda la destinaţie produse de aceeaşi calitate cu cea a produselor primite, în cazul în care prin programul de transport agreat de pãrţi se transporta pe aceeaşi conducta un singur sortiment de ţiţei (acelaşi cu cel din zestrea conductei).
3. În cazul în care pe aceeaşi conducta se transporta mai multe sortimente de ţiţei, la destinaţie se va preda sortimentul de ţiţei cel mai apropiat de cel preluat pentru pompare.
Condiţii de pompabilitate
a) Pentru titeiul din import:
1. Expeditorul va preda transportatorului pentru pompare ţiţei care la recepţie trebuie sa îndeplineascã urmãtoarele condiţii:
- temperatura de congelare = cu 7°C mai mica decât temperatura minima a solului, masurata pe traseul conductei;
- viscozitatea la temperatura minima a solului:
cst. maxim =
- °E =
2. Temperatura solului masurata pe traseul conductei va fi comunicatã zilnic de transportator expeditorului pentru ca acesta sa pregãteascã titeiul conform condiţiilor precizate la alineatul precedent.
3. Amestecurile trebuie pregãtite omogen. Pentru verificarea omogenitatii ţiţeiului din rezervoarele propuse la recepţie se vor recolta probe pe toatã înãlţimea stocului pompabil, conform ASTM, în prezenta ambelor pãrţi. Se considera omogene amestecurile la care diferenţa dintre densitatile determinate la probele recoltate nu este mai mare de 0,005 g/cmc. În cazul în care diferenţa de densitate este mai mare se va determina punctul de congelare şi viscozitate la probele de densitate maxima şi minima. Dacã aceste determinãri se încadreazã în condiţiile de pompabilitate precizate se considera ca titeiul poate fi pompat.
b) Pentru titeiul din ţara:
Pentru asigurarea pomparii pe conducta a titeiurilor parafinoase acestea trebuie sa îndeplineascã condiţia de pompabilitate privind punctul de congelare (minimum 7°C sub temperatura solului masurata pe traseul conductei).
Recepţia şi predarea
a) Pentru transport pe conducta:
1. Primirea produselor de la punctele de primire se va face prin recepţie la intervalele prevãzute în anexa B la prezentele norme, întocmitã de expeditor de comun acord cu transportatorul.
2. Înainte de umplerea rezervorului în vederea recepţiei se izoleaza conducta de legatura dintre pãrţi prin închiderea şi sigilarea ventilelor. Violarea sigiliilor atrage rãspunderea legalã pentru partea vinovata.
3. Recepţia calitativã şi cantitativã a produselor se efectueazã în rezervoarele şi laboratoarele pãrţilor, cu respectarea STAS, ASTM şi instrucţiunilor în vigoare, prevãzute în anexele C1-C4 la prezentele norme.
4. Transportatorul împreunã cu expeditorul vor întocmi: buletinul de analiza-tip, bonul provizoiu, procesul-verbal de predareprimire a ţiţeiului, procesul-verbal de predare-primire a ţiţeiului din import, în doua exemplare semnate de cele doua pãrţi (anexele D1-D4 la prezentele norme).
5. Predarea cãtre terţi a ţiţeiului şi gazolinei se face de cãtre transportator numai la comunicarea scrisã a expeditorului şi cu acordul pãrţilor. Transportatorul va transmite procesul-verbal de predare-primire expeditorului pentru facturare.
6. În vederea recepţiei se vor preleva probe de cãtre expeditor în prezenta transportatorului.
7. Din rezervoarele recepţionate se va pãstra la transportator şi la expeditor o proba-martor de un 1 litru, sigilatã de ambele pãrţi, timp de .......... zile de la recepţie pentru analiza în caz de reclamaţie. Analiza se efectueazã la un laborator stabilit de comun acord de ambele pãrţi contractante. În situaţia în care prin analiza probei-martor reclamaţia se dovedeşte intemeiata, partea în culpa suporta consecinţele. Recipientele pentru probe vor fi asigurate de cei care pãstreazã probele.
8. Predarea etanului lichid la destinaţie se face prin contorul transportatorului. Pentru eliminarea neconcordantelor, prin grija pãrţilor vor fi verificate cele 3 aparate (al expeditorului, al transportatorului şi al destinatarului).
9. Expeditorul împreunã cu transportatorul vor verifica calitatea etanului lichid care trebuie sa corespundã fisei de calitate eliberate de expeditor la predare cãtre transportator. Eventualele neconcordante vor fi rezolvate de comun acord.
b) Pentru transport pe calea feratã la statia de destinaţie:
1. Recepţia cantitativã a ţiţeiului şi gazolinei ce se transporta pe calea feratã se face astfel:
- la rezervor, dupã transvazarea cantitãţilor de ţiţei şi gazolina din vagoanele-cisterna în rezervoare;
- la cazanele-cisterna, prin cantarirea vagoanelor-cisterna la plin şi la gol pe cantare pod bascula, în prezenta expeditorului şi transportatorului.
2. Recepţia calitativã a ţiţeiului şi gazolinei se face de cãtre expeditor prin recoltarea probelor din vagoanele-cisterna sosite în rampa de descãrcare.
3. Dupã efectuarea analizelor de laborator, atât ale ţiţeiului, cat şi ale gazolinei, expeditorul întocmeşte buletinul de analiza.
4. Dupã cantarirea fiecãrui vagon-cisterna cu ţiţei sau gazolina la plin se întocmeşte nota de descãrcare a cazanelor, în care se consemneazã toate numerele cazanelor cu ţiţei sau gazolina sosite în rampa de descãrcare, cantitatea bruta determinata prin cantarire, ţara înscrisã pe tablita fiecãrui vagon-cisterna.
5. Vagoanele cu ţiţei sau gazolina cantarite se pozitioneaza la gurile de descãrcare în rampe.
6. Se recolteaza probele pentru analiza în laborator a ţiţeiului şi gazolinei din vagoanele-cisterna.
7. Dupã întocmirea buletinului de analiza se trece la descãrcarea efectivã a cantitãţilor de ţiţei şi de gazolina din vagoanele-cisterna.
8. Vagoanele-cisterna descãrcate se cantaresc în stare goala, pe cantare pod bascula, se întocmeşte nota de descãrcare a cazanelor în care se trece ţara realã a fiecãrui vagon-cisterna şi se calculeazã cantitatea neta de ţiţei sau gazolina care s-a descãrcat. La cantarire participa expeditorul şi transportatorul.
9. Dupã efectuarea operaţiunilor de cantarire la plin a vagoanelor-cisterna cu ţiţei şi gazolina şi descãrcarea propriu-zisa a acestora şi cantarirea lor la gol, dupã notele de descãrcare a cazanelor se întocmeşte procesul-verbal de predare a ţiţeiului sau gazolinei, care se semneazã de expeditor şi transportator. Acesta va conţine urmãtoarele date:
- cantitatea de ţiţei determinata prin cantarire reprezintã o cantitate de ţiţei bruta. Pe baza buletinului de analiza emis de laborator se determina conţinutul de apa, de sedimente şi de sare;
- cantitatea neta rezultatã ca diferenţa între cantitatea bruta determinata prin cantarirea vagoanelor-cisterna şi cantitatea totalã de impuritati (apa, sedimente şi sare).
În cazul transportului ţiţeiului cu vagoane-cisterna şi când nu exista posibilitatea de cantarire sau transvazare într-un rezervor de recepţie, se determina volumul de ţiţei prin calibrare conform STAS 1165/66.

Expeditor, Transportator,
......................... ..............................



ANEXA A1


la norme
--------

Unitatea ..............................


FIŞA DE CALITATE A ŢIŢEIULUI


──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Conţinutul % Congelare
Sortimentul maxim Cloruri pacura
în apa +
impuritati
mecanice
(%)
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
A1 Vest 1 maximum 6 kg/vagon sub -15°C
A3 Vest 1 maximum 6 kg/vagon sub -15°C
A3 Rest 1 maximum 6 kg/vagon sub -15°C
A3 Selecţionat 1 maximum 6 kg/vagon sub -30°C
A3 Neselectionat 1 maximum 6 kg/vagon sub -15°C
A3 Videle 1 maximum 6 kg/vagon sub -30°C
A3 Independenta 1 maximum 6 kg/vagon sub -30°C
A3 Suplac 1 maximum 6 kg/vagon sub -30°C
B (Oltenia şi Rest) 1 maximum 6 kg/vagon între -15 şi 18°C
C (Moldova şi Rest) 1 maximum 6 kg/vagon peste +18°C
C Selecţionat 1 maximum 6 kg/vagon peste +18°C
C Rest Lebada 1 maximum 6 kg/vagon peste +18°C
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────

Expeditor, Transportator,
................... ......................





ANEXA A2


la norme
--------

Unitatea ..............................


FIŞA DE CALITATE A GAZOLINEI


──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Constanta fizica Condiţia admisã Metoda de analiza
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Densitate la maximum 0,650 NT 312-0, aparat VPD 3
omologat în 1985 cu PV nr. 2
Culoare incolora, maximum 23 STAS 34/67
Conţinut de apa maximum 50 ppm SR ISO 760/94
Conţinut gume actuale maximum 10 mg/100 ml SR EN 26246/96
Compoziţie SR ISO 2718/97
Temperatura finala de maximum 185°C SR ISO 3405/98
distilare
Tensiune de vapori maximum 15 kgf/cmp NT 312-0, aparat VPD 3
la 37,8°C omologat în 1985 cu PV nr. 2
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────

Expeditor, Transportator,
................... ......................





ANEXA A3


la norme
--------

Unitatea ..............................


FIŞA DE CALITATE A ETANULUI LICHID


──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Componenţi Limita % g
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
C(1) maxima 3
C(2) minima 32
C(3) maxima 43
IC(4) maxima 13,5
IC(4) minima 12,5
C(5)^+ maxima 1
CO(2) maxima 0,8
S (total) maxima 50 ppm
apa lipsa -
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────

Expeditor, Transportator,
................... ......................





ANEXA A4


la norme
--------

Unitatea ..............................


FIŞA DE CALITATE A CONDENSATULUI


──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Constanta fizica Condiţia admisã Metoda de analiza
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Densitate la 20°C 0,720-0,750 STAS 35/81
Conţinut impuritati:
- apa maximum 1% STAS 24-2/89
- mecanice STAS 24-1/89
Cloruri maximum 0,06% STAS 1166/89
Distilare maximum 260°C STAS SR ISO 3405/98
- pana la 100°C = 21%
- pana la 200°C = 80%
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────

Expeditor, Transportator,
................... ......................





ANEXA B


la norme
--------

Unitatea ..............................


PUNCTE DE PREDARE - PRIMIRE
a ţiţeiului, gazolinei, condensatului şi etanului lichid
şi periodicitatea predãrii


──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Nr. Locaţia Punctul Produsul Estimat Perioada
crt. de predare t/zi de recepţie
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
0 1 2 3 4 5
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────

Expeditor, Transportator,
................... ......................





ANEXA C1


la norme
--------

Unitatea ...........................


LISTA
cuprinzând operaţiunile dupã care se face recepţia ţiţeiului din ţara


──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Nr. Operaţiunea STAS
crt.
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
1. Mãsurarea inaltimii, temperaturii lichidului din rezervoare
şi determinarea cantitãţii 1165/66
2. Luarea probelor 41/78
3. Determinarea densitatii şi corecţia acesteia la temperatura
lichidului din rezervor la primire şi predare 35/81
4. Determinarea conţinutului de apa plus sediment prin
centrifugare, precum şi a conţinutului de apa 24/1/89
prin metoda distilarii 24/2/89
5. Determinarea conţinutului de cloruri 1166/89
6. Determinarea punctului de congelare 39/80
7. Determinarea viscozitatii ţiţeiului 117/87
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────

Expeditor, Transportator,
................... ......................





ANEXA C2


la norme
--------

Unitatea ...........................

LISTA
cuprinzând operaţiunile şi stasurile conform cãrora se face
recepţia gazolinei


──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Nr. Operaţiunea STAS
crt.
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
1. Luarea probelor 41/78
2. Determinarea temperaturii finale de distilare SR ISO 3405/98
3. Determinarea presiunii de vapori VPD 3 NT 310-0
4. Determinarea umiditatii în gazolina prin metoda Karl-Fisher SR ISO 760/94
5. Determinarea conţinutului de gume actuale SR EN26246/96
6. Determinarea culorii 34/67
7. Determinarea densitatii cu VPD 3 NT 312-0
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────

Expeditor, Transportator,
................... ......................





ANEXA C3


la norme
--------

Unitatea ...........................


LISTA
cuprinzând operaţiunile conform cãrora se face recepţia condensatului


──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Nr. Operaţiunea STAS
crt.
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
1. Mãsurarea inaltimii şi temperaturii lichidului din rezervoare
şi determinarea cantitãţii 1165/66
2. Luarea probelor 41/78
3. Determinarea densitatii şi corecţia acesteia la temperatura
lichidului din rezervor la primire şi predare 35/81
4. Determinarea conţinutului de apa plus sediment prin
centrifugare, precum şi a conţinutului de apa prin 24/1/89
metoda distilarii 24/2/89
5. Determinarea conţinutului de cloruri 1166/89
6. Determinarea punctului de congelare 39/80
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────

Expeditor, Transportator,
................... ......................





ANEXA C4


la norme
--------

Unitatea ...........................


LISTA
cuprinzând operaţiunile conform cãrora se face recepţia
ţiţeiului din import


──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Nr. Operaţiunea ASTM-D
crt.
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
1. Mãsurarea inaltimii şi temperaturii lichidului din rezervoare 1250/90
2. Luarea probelor 4057/95
AP.13.3
3. Determinarea densitatii 5002/89, 1298/90
4. Determinarea conţinutului de apa prin metoda distilarii 95/90
5. Determinarea conţinutului de cloruri P.77/79
6. Determinarea punctului de congelare 97/96
7. Determinarea viscozitatii cinematice 445/96
8. Determinarea sedimentului prin extracţie 473/95
9. Determinarea conţinutului de sulf ASTM D129/91
sau 1552-90
10. Determinarea cantitãţii nete de ţiţei dupã metoda
ASTM cu tabelele 53A, 54A
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────

Expeditor, Transportator,
................... ......................





ANEXA D1


la norme
--------

Unitatea ...........................


BULETIN DE ANALIZA
Nr. ......... din ...........

Ţiţei (proba din rezervorul nr.).....................
Predat de ...........................................
Proces-verbal de predare-primire nr. ................
Mãsura stocului .....................................


──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Nr. Caracteristicile tehnice calitative Valorile determinate
crt.
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
1. Temperatura ţiţeiului în rezervor, °C
2. Densitate în laborator
(kg/cmc) la temperatura rezervorului
3. Impuritati conţinut în apa
% conţinut în cloruri
4.
5.
6.
7.
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Prezentul buletin de analiza constituie atestarea legalã a îndeplinirii
condiţiilor de calitate de cãtre produsul livrat în conformitate cu Legea
nr. 7/1977 privind calitatea produselor şi serviciilor.

Expeditor, Transportator,
................... ......................





ANEXA D2


la norme
--------

Unitatea ................................
Depozitul ..............................


BON PROVIZORIU nr. ......

Pentru rezervorul nr. ...............
(predare-primire ţiţei)

Predator .................................................................
Primitor .................................................................
Ora ......................................................................
Înãlţimea cm iniţial .....................................................
Lichidului cm final ......................................................
Temperatura lichidului în rezervor (°C) ..................................
Densitate (kg/cmc) .......................................................
Apa % - - centrifuga
- - ASTM
Analiza de laborator: impuritati mecanice (%) ........................
Sare (kg/vagon) ................................
Total impuritati (%) ...........................


Am predat, Am primit,
--------- ----------


Anexele D3, D4 la norme, se gãsesc în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 112 din 11 februarie 2002, la pagina 12 .

ANEXA 2


──────────
la contractul-cadru
────────────────────

DEFINIŢII
act adiţional - actul scris, încheiat între pãrţile contractante, prin care se aduc amendamente, modificãri sau completãri prezentului contract;
an calendaristic - perioada de 12 luni începând cu 1 ianuarie şi încheindu-se la 31 decembrie;
an contractual - perioada de 12 luni calculatã la data intrãrii în vigoare a prezentului contract;
balanţa - documentul care reflecta evoluţia cantitãţilor de ţiţei primite, pompate şi predate pe o perioada determinata;
bon provizoriu - documentul primar de primire şi predare a ţiţeiului, care atesta parametrii iniţiali (înãlţimea lichidului, temperatura, densitatea, impuritatile mecanice şi conţinutul de sare) ce vor fi folosiţi ulterior pentru determinarea masei nete (kg);
buletin de analiza - certificatul de calitate care atesta proprietãţile fizico-chimice ale ţiţeiului care va fi transportat;
contract - actul juridic civil încheiat între expeditor şi transportator pentru transportul ţiţeiului, gazolinei, condensatului şi etanului lichid;
condensat - amestec de hidrocarburi gazoase şi lichide, constituite din produse cu tensiune joasa de vapori, ce trebuie transportat de la punctele de primire la punctele de predare, la anumiti parametri de presiune şi temperatura;
consum tehnologic - cota procentualã din cantitatea primitã, admisã de pãrţile contractante ca pierdere pe timpul transportului;
consum tehnologic efectiv - limita cantitativã în minus, determinata prin intermediul inventarierii stocului, ţinându-se seama de cantitãţile primite, cantitãţile predate şi de stocul iniţial de ţiţei;
densitate - masa pe unitate de volum la 15°C sau la 20°C, exprimatã în kg/mc;
durata contractului - perioada pentru care se încheie contractul;
expeditor - persoana juridicã pentru care se efectueza primirea, depozitarea, transportul şi predarea ţiţeiului, gazolinei, condensatului şi etanului lichid;
etan - o hidrocarbura obţinutã prin separarea gazelor de sonda, ce trebuie transportatã sub forma lichidã de la punctul de primire la punctul de predare la anumiti parametri de presiune şi debit;
forta majorã - evenimentul independent de vointa pãrţilor, imprevizibil şi insurmontabil, apãrut dupã încheierea contractului, care determina disparitia bunurilor sau impiedica pãrţile sa îşi execute obligaţiile asumate;
gazolina - fracţiune petroliera lichidã, sub presiune, cuprinzând hidrocarburi C(1) 'f7C(15) , rezultatã din degazolinarea gazelor prin diferite procedee;
notificare - orice comunicare având legatura cu contractul, facuta în scris celeilalte pãrţi şi transmisã prin fax sau prin scrisoare recomandatã. Data notificãrii este data confirmãrii de primire a faxului sau data depunerii la posta a scrisorii recomandate;
pãrţi contractante - expeditorul şi transportatorul;
proces-verbal de predare-primire - documentul care atesta calitatea şi cantitatea ţiţeiului, gazolinei, condensatului şi etanului lichid predate, respectiv primite;
produse - ţiţei, gazolina, condensat şi etan lichid;
punct de primire - locul nominalizat de expeditor, în care transportatorul primeşte cantitativ şi calitativ titeiul, gazolina, condensatul şi etanul lichid;
punct de predare - locul nominalizat de expeditor, în care transportatorul preda cantitativ şi calitativ titeiul, gazolina, condensatul şi etanul lichid;
rafinarii oprite - nefunctionarea acestora, determinata de reviziile şi opririle prevãzute sa aibã loc la instalaţiile de prelucrare şi la rampele de descãrcare;
Sistem naţional de transport - ansamblul actual de conducte şi staţii de pompare, precum şi instalaţiile, echipamentele şi dotãrile aferente, care asigura preluarea, depozitarea, transportul şi predarea ţiţeiului, gazolinei, condensatului şi etanului lichid între punctele de primire şi punctele de predare;
STAS - standardul elaborat de Asociaţia de Standardizare din România;
stoc fizic - cantitatea de ţiţei, gazolina, condensat şi etan lichid existenta în conducte sau rezervoare aflate în proprietatea ori custodia transportatorului;
transport - activitatea de primire, depozitare, condiţionare, pompare şi predare a ţiţeiului, gazolinei, condensatului şi etanului lichid;
transportator - persoana juridicã romana care efectueazã primirea, depozitarea, transportul şi predarea ţiţeiului, gazolinei, condensatului şi etanului lichid la rafinarie;
ţiţei - amestec de hidrocarburi lichide ce se poate încadra în sortimentele parafinos, semiparafinos şi asfaltos, ce trebuie transportat de la punctele de primire la punctele de predare, la anumiti parametri de presiune şi temperatura;
trimestru - perioada de 3 luni consecutive a anului calendaristic, începând cu data de 1 ianuarie;
zestre - stocul ocupat de produsul transportat la un moment dat, care poate fi exprimat în unitãţi volumetrice sau gravimetrice, având caracter de permanenta.






ANEXA 3
────────
la contractul-cadru
────────────────────

Unitatea ..........................


PROGRAMUL DE TRANSPORT
pentru anul ...........

- tone -
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Nr. Punctul Punctul Total/
crt. de Sorţi- de an 01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12
primire mentul predare
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────

01 Ianuarie 07 Iulie
02 Februarie 08 August
03 Martie 09 Septembrie
04 Aprilie 10 Octombrie
05 Mai 11 Noiembrie
06 Iunie 12 Decembrie

Expeditor, Transportator,
................... ......................





ANEXA 4
──────────
la contractul-cadru
──────────────────────

Unitatea ..............................

LIMITELE MAXIME
admise drept consumuri tehnologice pentru activitãţile de primire,
depozitare, transport şi predare a ţiţeiului, gazolinei, condensatului
şi etanului lichid

- ţiţei din ţara = ..................%
- ţiţei marin = ..................%
- ţiţei din import = ..................%
- gazolina = ..................%
- condensat = ..................%
- etan lichid = ..................%


Expeditor, Transportator,
.................. ......................




ANEXA 5
──────────
la contractul-cadru
────────────────────

Unitatea .........................

SITUAŢIA
privind spaţiul de depozitare a gazolinei şi a etanului în caz de avarii
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Nr. Produsul Punctul Capacitatea (t)
crt. de depozitare
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────


Expeditor, Transportator,
................... ......................





ANEXA 6
──────────
la contractul-cadru
────────────────────

Unitatea ..............................

LISTA
cuprinzând documentele şi termenele de transmitere
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Nr. Denumirea Termenul Întocmit
crt. documentului de transmitere de....
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
1. Predarea ţiţeiului, gazolinei, a doua zi a decadei transportator
condensatului şi etanului lichid
2. Programul de predare a produselor cu 15 zile lucrãtoare expeditor
destinate prelucrãrii înainte de începerea
lunii
3. Graficul transportului ţiţeiului cu 15 zile înainte de expeditor
şi gazolinei cu cazane CF începerea lunii
4. Balanţa de transport a ţiţeiului a opta zi lucrãtoare transportator
şi gazolinei cu cazane CF a lunii urmãtoare
5. Raportul de sinteza privind zilnic (telefon/fax) transportator
activitatea de transport al
ţiţeiului pe calea feratã
6. Balanţa de transport a produselor a opta zi lucrãtoare transportator
pe conducta a lunii urmãtoare
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────

Expeditor, Transportator,
.................. ......................





ANEXA 7.1
─────────
la contractul-cadru
─────────────────────

BALANŢA (MISCAREA)
ţiţeiului, gazolinei, condensatului şi etanului lichid
┌────┬────────┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬───┬───┬───┬───┬───┬───┬───┬───┬─────┐
│Nr. │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│crt.│Locaţia │ 1│ 2│ 3│ 4│ 5│ 6│ 7│ 8│ 9│ 10│ 11│ 12│ 13│ 14│ 15│ 16│ 17│ 18 │
├────┼────────┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼───┼───┼───┼───┼───┼───┼───┼───┼─────┤
│ │Stoc 1 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼───┼───┼───┼───┼───┼───┼───┼───┼─────┤
├────┼────────┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼───┼───┼───┼───┼───┼───┼───┼───┼─────┤
├────┼────────┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼───┼───┼───┼───┼───┼───┼───┼───┼─────┤
├────┼────────┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼───┼───┼───┼───┼───┼───┼───┼───┼─────┤
│ │Primiri │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼───┼───┼───┼───┼───┼───┼───┼───┼─────┤
│ │Primiri+│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │stoc 1 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼───┼───┼───┼───┼───┼───┼───┼───┼─────┤
│ │Trans- │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │fer 1 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼───┼───┼───┼───┼───┼───┼───┼───┼─────┤
│ │Total │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │intrari │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼───┼───┼───┼───┼───┼───┼───┼───┼─────┤
├────┼────────┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼───┼───┼───┼───┼───┼───┼───┼───┼─────┤
├────┼────────┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼───┼───┼───┼───┼───┼───┼───┼───┼─────┤
├────┼────────┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼───┼───┼───┼───┼───┼───┼───┼───┼─────┤
│ │Total │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │livrãri │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼───┼───┼───┼───┼───┼───┼───┼───┼─────┤
│ │Terţi │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼───┼───┼───┼───┼───┼───┼───┼───┼─────┤
│ │Pier- │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │deri │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼───┼───┼───┼───┼───┼───┼───┼───┼─────┤
│ │Trans- │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │fer │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │gazo- │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │lina │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼───┼───┼───┼───┼───┼───┼───┼───┼─────┤
│ │Trans- │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │fer 2 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼───┼───┼───┼───┼───┼───┼───┼───┼─────┤
│ │Total │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │iesiri │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼───┼───┼───┼───┼───┼───┼───┼───┼─────┤
│ │Stoc 2 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
└────┴────────┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴───┴───┴───┴───┴───┴───┴───┴───┴─────┘

1 - A1 Vest
2 - A3 Vest
3 - A3 Rest
4 - A3 Sel
5 - A3 Nesel
6 - A3 Videle
7 - A3 Indp
8 - A3 Suplac
9 - B Olt
10 - B Rest
11 - C Sel.
12 - C Mold.
13 - C R Leb
14 - C R
15 - Total
16 - Condensat
17 - Gazolina
18 - Etan lichid

Transportator,
.......................




ANEXA 7.2
────────────
la contractul-cadru
────────────────────

BALANŢA (MISCAREA )
ţiţeiului transportat pe reţeaua de conducte pentru titeiul din import
┌───────────────────────────────┬─────────┬──────────────┬─────────┬───────────┐
│ │Clientul │ │ │ │
├───────────────────────────────┼─────────┼──────────────┼─────────┼───────────┤
│ Stocuri conducte │ │ │ │ │
│14" Constanta-Pitesti │ │ │ │ │
│20" Constanta-Pitesti │ │ │ │ │
│28" Constanta-Baraganu │ │ │ │ │
│24" Constanta-Midia │ │ │ │ │
│24" Baraganu-Brazi │ │ │ │ │
│20" Baraganu-Onesti │ │ │ │ │
│12" F1 Calareti-Teleajen │ │ │ │ │
│12" F2 Calareti-Teleajen │ │ │ │ │
│Total stoc conducte │ │ │ │ │
│Stocuri rezervoare │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │
│Total stoc rezervoare │ │ │ │ │
│Total stoc iniţial │ │ │ │ │
│Primiri de la Oil Terminal │ │ │ │ │
│Pentru 14" │ │ │ │ │
│Pentru 20" │ │ │ │ │
│Pentru 28" │ │ │ │ │
│Pentru 24" │ │ │ │ │
│Total primiri │ │ │ │ │
│Total primiri+stoc │ │ │ │ │
│Livrãri pe destinaţii │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │
│Total livrat │ │ │ │ │
│Pierderi │ │ │ │ │
│Transfer │ │ │ │ │
│Total iesiri │ │ │ │ │
│Stoc final pe conducte │ │ │ │ │
│14" Constanta-Pitesti │ │ │ │ │
│20" Constanta-Pitesti │ │ │ │ │
│28" Constanta-Baraganu │ │ │ │ │
│24" Constanta-Midia │ │ │ │ │
│24" Baraganu-Brazi │ │ │ │ │
│20" Baraganu-Onesti │ │ │ │ │
│12" F1 Calareti-Teleajen │ │ │ │ │
│12" F2 Calareti-Teleajen │ │ │ │ │
│Total stoc conducte │ │ │ │ │
│Stocuri rezervoare │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │
│Total stoc rezervoare │ │ │ │ │
│Total stoc final │ │ │ │ │
└───────────────────────────────┴─────────┴──────────────┴─────────┴───────────┘


Transportator,
...................





────────────────────────
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016