┌──────────────────────────────────────────┬────────────────────────────┬──────────────────────┬─────────────┐
│ │ Hoteluri │ Hoteluri-apartament │ Moteluri │
│ ├────────────────────────────┼──────────────────────┼─────────────┤
│ Criterii │ stele │ stele │ stele │
│ ├─────┬──────┬─────┬─────┬───┼─────┬─────┬─────┬────┼────┬────┬───┤
│ │ 5 │ 4 │ 3 │ 2 │ 1 │ 5 │ 4 │ 3 │ 2 │ 3 │ 2 │ 1 │
├──────────────────────────────────────────┴─────┴──────┴─────┴─────┴───┴─────┴─────┴─────┴────┴────┴────┴───┤
│1. Starea generalã a clãdirii (exterior, interior) │
├────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ │
├──────────────┬───────────────────────────┬─────┬──────┬─────┬─────┬───┬─────┬─────┬─────┬────┬────┬────┬───┤
│- aspect: │- foarte bun │ x │ x │ x │ - │ - │ x │ x │ x │ - │ x │ - │ - │
│ ├───────────────────────────┼─────┼──────┼─────┼─────┼───┼─────┼─────┼─────┼────┼────┼────┼───┤
│ │- bun │ - │ - │ - │ x │ x │ - │ - │ - │ x │ - │ x │ x │
├──────────────┴───────────────────────────┼─────┼──────┼─────┼─────┼───┼─────┼─────┼─────┼────┼────┼────┼───┤
│Deţinerea avizului de specialitate emis de│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│autoritatea administraţiei publice │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│centrale responsabilã în domeniul │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│turismului, privind amplasamentul şi │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│funcţionalitatea obiectivului*) │ x │ x │ x │ x │ x │ x │ x │ x │ x │ x │ x │ x │
├──────────────────────────────────────────┴─────┴──────┴─────┴─────┴───┴─────┴─────┴─────┴────┴────┴────┴───┤
│*) în cazul construcţiilor noi, în cazul construcţiilor existente pentru care se solicitã introducerea în │
│circuitul turistic, precum şi în cazul structurilor de primire turistice supuse lucrãrilor de modernizare, │
│reamenajare, extinderi sau altor lucrãri care modificã funcţia turisticã a acestora │
├──────────────────────────────────────────┬─────┬──────┬─────┬─────┬───┬─────┬─────┬─────┬────┬────┬────┬───┤
│- firmã luminoasã sau iluminatã cu tipul │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│şi denumirea unitãţii │ x │ x │ x │ - │ - │ x │ x │ x │ - │ x │ - │ - │
├──────────────────────────────────────────┼─────┼──────┼─────┼─────┼───┼─────┼─────┼─────┼────┼────┼────┼───┤
│- firmã cu tipul şi denumirea unitãţii │ - │ - │ - │ x │ x │ - │ - │ - │ x │ - │ x │ x │
├──────────────────────────────────────────┼─────┼──────┼─────┼─────┼───┼─────┼─────┼─────┼────┼────┼────┼───┤
│- însemn distinctiv reprezentând categoria│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│unitãţii │ x │ x │ x │ x │ x │ x │ x │ x │ x │ x │ x │ x │
├──────────────────────────────────────────┼─────┼──────┼─────┼─────┼───┼─────┼─────┼─────┼────┼────┼────┼───┤
│- parcaj auto în folosinţa structurii de │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│primire, cu pazã, cu locuri delimitate de │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│parcare şi dotat cu coşuri de gunoi │ x │ - │ - │ - │ - │ x │ - │ - │ - │ - │ - │ - │
├──────────────────────────────────────────┼─────┼──────┼─────┼─────┼───┼─────┼─────┼─────┼────┼────┼────┼───┤
│- parcaj auto în folosinţa structurii de │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│primire cu un numãr de locuri de parcare │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│de minim...% din numãrul camerelor*1) cu │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│locuri delimitate de parcare şi dotat cu │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│coşuri de gunoi │ 50 │ 40 │ 20 │ 20 │ - │ 50 │ 40 │ 40 │ 30 │ 100│ 100│100│
├──────────────────────────────────────────┴─────┴──────┴─────┴─────┴───┴─────┴─────┴─────┴────┴────┴────┴───┤
│*1) În cazul structurilor de primire turistice clasificate şi construite anterior datei de 12.05.2008, │
│numãrul locurilor de parcare necesar poate fi mai mic cu 50% │
├────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│- intrãri separate: │
├──────────────────────────────────────────┬─────┬──────┬─────┬─────┬───┬─────┬─────┬─────┬────┬────┬────┬───┤
│- pentru turişti şi bagaje │ x │ x │ x │ x │ x │ x │ x │ x │ x │ x │ x │ x │
├──────────────────────────────────────────┼─────┼──────┼─────┼─────┼───┼─────┼─────┼─────┼────┼────┼────┼───┤
│- pentru personal, primirea mãrfurilor şi │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│materialelor │ x │ x │ x │ x │ - │ x │ x │ x │ - │ x │ - │ - │
├──────────────────────────────────────────┼─────┼──────┼─────┼─────┼───┼─────┼─────┼─────┼────┼────┼────┼───┤
│- rampã de acces al cãrucioarelor pentru │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│persoanele cu disabilitãţi locomotorii │ x │ x │ x │ x │ x │ x │ x │ x │ x │ - │ - │ - │
├──────────────────────────────────────────┴─────┴──────┴─────┴─────┴───┴─────┴─────┴─────┴────┴────┴────┴───┤
│2. Organizarea spaţiilor şi a serviciilor aferente: │
├──────────────────────────────────────────┬─────┬──────┬─────┬─────┬───┬─────┬─────┬─────┬────┬────┬────┬───┤
│- numãr minim de camere │ 15 │ 15 │ 15 │ 10 │ 5 │ 10 │ 10 │ 10 │ 5 │ 5 │ 5 │ 5 │
├──────────────────────────────────────────┼─────┼──────┼─────┼─────┼───┼─────┼─────┼─────┼────┼────┼────┼───┤
│- hol de primire (recepţie) în suprafaţã │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│minimã de... mp/camerã │ 2,5 │ 2 │ 2 │ 1,5 │ 1 │ 1,5 │ 1 │ 0,5│ 0,5│ x │ x │ x │
├──────────────────────────────────────────┴─────┴──────┴─────┴─────┴───┴─────┴─────┴─────┴────┴────┴────┴───┤
│În cazul hotelurilor de mare capacitate, (peste 200 camere) suprafaţa holului poate fi limitatã la 400 mp │
│pentru cele de 5 şi 4 stele, la 300 mp pentru cele de 3 stele, la 150 mp pentru cele de 2 şi 1 stea. La cele│
│de micã capacitate (sub 200 camere) (inclusiv moteluri), holul nu poate fi mai mic de 80 mp pentru cele de │
│4 şi 5 stele, de 30 mp pentru cele de 2 şi 3 stele şi de 15 mp pentru cele de 1 stea. │
├────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│- recepţie cu: │
├──────────────────────────────────────────┬─────┬──────┬─────┬─────┬───┬─────┬─────┬─────┬────┬────┬────┬───┤
│- spaţii pentru pãstrat bagajele │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│turiştilor │ x │ x │ x │ x │ - │ x │ x │ x │ x │ - │ - │ - │
├──────────────────────────────────────────┼─────┼──────┼─────┼─────┼───┼─────┼─────┼─────┼────┼────┼────┼───┤
│- spaţiu pentru administraţie │ x │ x │ x │ x │ x │ x │ x │ x │ x │ x │ x │ x │
├──────────────────────────────────────────┼─────┼──────┼─────┼─────┼───┼─────┼─────┼─────┼────┼────┼────┼───┤
│- spaţiu pentru pãstrarea materialelor │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│sportive (în zonele unde se practicã │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│sporturi de iarnã) │ x │ x │ x │ - │ - │ x │ x │ x │ - │ - │ - │ - │
├──────────────────────────────────────────┴─────┴──────┴─────┴─────┴───┴─────┴─────┴─────┴────┴────┴────┴───┤
│- serviciul de recepţie cu: │
├──────────────────────────────────────────┬─────┬──────┬─────┬─────┬───┬─────┬─────┬─────┬────┬────┬────┬───┤
│- recepţioner 24 de ore │ x │ x │ x │ x │ - │ x │ x │ x │ - │ x │ - │ - │
├──────────────────────────────────────────┼─────┼──────┼─────┼─────┼───┼─────┼─────┼─────┼────┼────┼────┼───┤
│- recepţioner cu program fracţionat în │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│funcţie de fluxul turistic │ - │ - │ - │ - │ x │ - │ - │ - │ x │ - │ x │ x │
├──────────────────────────────────────────┼─────┼──────┼─────┼─────┼───┼─────┼─────┼─────┼────┼────┼────┼───┤
│- serviciul de primire accesibil prin │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│clopoţel sau telefon în afara orelor de │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│funcţionare a recepţiei │ - │ - │ - │ - │ x │ - │ - │ - │ x │ - │ x │ x │
├──────────────────────────────────────────┼─────┼──────┼─────┼─────┼───┼─────┼─────┼─────┼────┼────┼────┼───┤
│- portar-uşier │ x │ - │ - │ - │ - │ x │ - │ - │ - │ - │ - │ - │
├──────────────────────────────────────────┼─────┼──────┼─────┼─────┼───┼─────┼─────┼─────┼────┼────┼────┼───┤
│- bagajist*2) │ x │ x │ x │ - │ - │ x │ x │ x │ - │ - │ - │ - │
├──────────────────────────────────────────┼─────┼──────┼─────┼─────┼───┼─────┼─────┼─────┼────┼────┼────┼───┤
│- comisionar-curier │ x │ x │ - │ - │ - │ x │ x │ x │ - │ - │ - │ - │
├──────────────────────────────────────────┼─────┼──────┼─────┼─────┼───┼─────┼─────┼─────┼────┼────┼────┼───┤
│- serviciu de securitate şi pazã*2) │ x │ x │ x │ - │ - │ x │ x │ x │ - │ - │ - │ - │
├──────────────────────────────────────────┼─────┼──────┼─────┼─────┼───┼─────┼─────┼─────┼────┼────┼────┼───┤
│- salã de mese pentru personal la hoteluri│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│cu peste 100 de camere │ x │ x │ - │ - │ - │ x │ x │ - │ - │ - │ - │ - │
├──────────────────────────────────────────┼─────┼──────┼─────┼─────┼───┼─────┼─────┼─────┼────┼────┼────┼───┤
│- oficii pentru cameriste │ x │ x │ x │ x │ x │ x │ x │ x │ x │ x │ x │ x │
├──────────────────────────────────────────┴─────┴──────┴─────┴─────┴───┴─────┴─────┴─────┴────┴────┴────┴───┤
│*2) La 3 stele este obligatoriu pentru hoteluri cu peste 50 de camere. │
├────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│3. Instalaţii │
├──────────────────────────────────────────┬─────┬──────┬─────┬─────┬───┬─────┬─────┬─────┬────┬────┬────┬───┤
│- sistem de climatizare*)/aer condiţionat │ x │ x │ x*3)│ - │ - │ x │ x │ - │ - │ - │ - │ - │
├──────────────────────────────────────────┴─────┴──────┴─────┴─────┴───┴─────┴─────┴─────┴────┴────┴────┴───┤
│*) Pentru construcţiile noi ce urmeazã a fi clasificate este obligatoriu sistemul de climatizare │
│*3) Criteriu obligatoriu pentru hotelurile de 3 stele situate pe Litoralul Mãrii Negre │
├──────────────────────────────────────────┬─────┬──────┬─────┬─────┬───┬─────┬─────┬─────┬────┬────┬────┬───┤
│- sistem de încãlzire admis de normele │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│P.S.I. (unitãţile cu activitate sezonierã │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│estivalã sunt exceptate) │ x │ x │ x │ x │ x │ x │ x │ x │ x │ x │ x │ x │
├──────────────────────────────────────────┼─────┼──────┼─────┼─────┼───┼─────┼─────┼─────┼────┼────┼────┼───┤
│- izolarea fonicã a spaţiilor │ x │ x │ x │ x │ x │ x │ x │ x │ x │ x │ x │ x │
├──────────────────────────────────────────┴─────┴──────┴─────┴─────┴───┴─────┴─────┴─────┴────┴────┴────┴───┤
│- iluminatul electric în spaţiile de cazare: │
├──────────────────────────────────────────┬─────┬──────┬─────┬─────┬───┬─────┬─────┬─────┬────┬────┬────┬───┤
│- una sau mai multe surse principale │ x │ x │ x │ x │ x │ x │ x │ x │ x │ x │ x │ x │
├──────────────────────────────────────────┼─────┼──────┼─────┼─────┼───┼─────┼─────┼─────┼────┼────┼────┼───┤
│- o sursã individualã pentru fiecare loc │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│(veiozã sau aplicã) │ x │ x │ x │ x │ x │ x │ x │ x │ x │ x │ x │ x │
├──────────────────────────────────────────┼─────┼──────┼─────┼─────┼───┼─────┼─────┼─────┼────┼────┼────┼───┤
│- grup electrogen sau minim douã surse de │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│energie electricã la hoteluri cu │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│capacitate de peste ... camere │ 20 │ 50 │ 60 │ - │ - │ 20 │ 50 │ 60 │ - │ - │ - │ - │
├──────────────────────────────────────────┼─────┼──────┼─────┼─────┼───┼─────┼─────┼─────┼────┼────┼────┼───┤
│- ascensoare la clãdirile cu cel │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│puţin P + *4) │ P+1 │ P+2 │ P+3 │ P+5 │P+6│ P+2 │ P+3 │ P+3 │ P+4│ - │ - │ - │
├──────────────────────────────────────────┼─────┼──────┼─────┼─────┼───┼─────┼─────┼─────┼────┼────┼────┼───┤
│- ascensoare la clãdirile cu cel puţin ...│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│camere*4) │ 15 │ 20 │ 50 │ 50 │ 50│ 5 │ 10 │ 10 │ 10 │ - │ - │ - │
├──────────────────────────────────────────┴─────┴──────┴─────┴─────┴───┴─────┴─────┴─────┴────┴────┴────┴───┤
│*4) cele douã criterii se aplicã cumulativ │
├──────────────────────────────────────────┬─────┬──────┬─────┬─────┬───┬─────┬─────┬─────┬────┬────┬────┬───┤
│- ascensoare silenţioase şi rapide │ x │ x │ - │ - │ - │ x │ x │ - │ - │ - │ - │ - │
├──────────────────────────────────────────┼─────┼──────┼─────┼─────┼───┼─────┼─────┼─────┼────┼────┼────┼───┤
│- ascensoare în bunã stare de funcţionare │ - │ - │ x │ - │ - │ - │ - │ - │ - │ - │ - │ - │
├──────────────────────────────────────────┼─────┼──────┼─────┼─────┼───┼─────┼─────┼─────┼────┼────┼────┼───┤
│- ascensoare pentru turişti (minimum douã │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│la hotelurile de 2-5 stele cu o capacitate│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│de peste 200 de locuri, din care, la │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│hotelurile de curã balnearã unul va fi de │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│tip sanatorial) │ x │ x │ x │ - │ - │ x │ x │ - │ - │ - │ - │ - │
├──────────────────────────────────────────┼─────┼──────┼─────┼─────┼───┼─────┼─────┼─────┼────┼────┼────┼───┤
│- ascensor pentru personal, bagaje, │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│scopuri gospodãreşti şi serviciu în │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│camerã, la hotelurile cu cel puţin │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│50 camere │ x │ x │ - │ - │ - │ x │ x │ - │ - │ - │ - │ - │
├──────────────────────────────────────────┴─────┴──────┴─────┴─────┴───┴─────┴─────┴─────┴────┴────┴────┴───┤
│4. Suprafaţa minimã a camerelor (fãrã grup sanitar):*5) │
├──────────────────────────────────────────┬─────┬──────┬─────┬─────┬───┬─────┬─────┬─────┬────┬────┬────┬───┤
│- camerã cu 1 loc │ 16 │ 15 │ 13 │ 11 │ 10│ - │ - │ - │ - │ 12 │ 10 │ 9 │
├──────────────────────────────────────────┼─────┼──────┼─────┼─────┼───┼─────┼─────┼─────┼────┼────┼────┼───┤
│- camerã cu 2 locuri │ 20 │ 18 │ 15 │ 12 │ 11│ - │ - │ - │ - │ 12 │ 11 │10 │
├──────────────────────────────────────────┼─────┼──────┼─────┼─────┼───┼─────┼─────┼─────┼────┼────┼────┼───┤
│- camerã cu 3 locuri │ - │ - │ - │ 15 │ 14│ - │ - │ - │ - │ - │ - │13 │
├──────────────────────────────────────────┼─────┼──────┼─────┼─────┼───┼─────┼─────┼─────┼────┼────┼────┼───┤
│- camerã cu 4 locuri │ - │ - │ - │ - │ 20│ - │ - │ - │ - │ - │ - │18 │
├──────────────────────────────────────────┼─────┼──────┼─────┼─────┼───┼─────┼─────┼─────┼────┼────┼────┼───┤
│- salonul din apartament │ 20 │ 18 │ 16 │ 13 │ 12│ 20 │ 18 │ 16 │ 13 │ 14 │ 12 │11 │
├──────────────────────────────────────────┼─────┼──────┼─────┼─────┼───┼─────┼─────┼─────┼────┼────┼────┼───┤
│- dormitorul din apartament │ 20 │ 18 │ 15 │ 12 │ 11│ 20 │ 18 │ 16 │ 13 │ 14 │ 12 │11 │
├──────────────────────────────────────────┴─────┴──────┴─────┴─────┴───┴─────┴─────┴─────┴────┴────┴────┴───┤
│*5) În cazul structurilor de primire turistice clasificate şi construite anterior datei de 12.05.2008, │
│suprafeţele camerelor pot fi cu 15 % mai mici │
├──────────────────────────────────────────┬─────┬──────┬─────┬─────┬───┬─────┬─────┬─────┬────┬────┬────┬───┤
│5. Suprafaţa minimã a camerei de │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│baie ... mp*6) │ 4 │ 4 │ 3,5 │ 3 │ - │ 4 │ 4 │ 3,5 │ 3 │ 3,5│ 3 │ - │
├──────────────────────────────────────────┼─────┼──────┼─────┼─────┼───┼─────┼─────┼─────┼────┼────┼────┼───┤
│6. Înãlţimea spaţiilor de cazare ... mp │ 2,8 │ 2,8 │ 2,6 │ 2,6 │2,5│ 2,8 │ 2,6 │ 2,7 │ 2,6│ 2,7│ 2,6│2,5│
├──────────────────────────────────────────┼─────┼──────┼─────┼─────┼───┼─────┼─────┼─────┼────┼────┼────┼───┤
│7. Culoarele şi scãrile vor avea lãţimea │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│minimã de 1,40 m (casa scãrii va fi │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│separatã de culoare)*6) │ x │ x │ x │ x │ - │ x │ x │ x │ x │ x │ x │ - │
├──────────────────────────────────────────┴─────┴──────┴─────┴─────┴───┴─────┴─────┴─────┴────┴────┴────┴───┤
│*6) În cazul structurilor de primire turistice clasificate şi construite anterior datei de 12.05.2008, │
│lãtimea minimã a culoarelor şi scãrilor precum şi suprafaţa camerei de baie poate fi cu 15 % mai micã │
├──────────────────────────────────────────┬─────┬──────┬─────┬─────┬───┬─────┬─────┬─────┬────┬────┬────┬───┤
│8. Numãrul maxim de locuri dintr-o camerã │ 2 │ 2 │ 2 │ 3 │ 4 │ 2 │ 2 │ 2 │ 2 │ 2 │ 3 │ 4 │
├──────────────────────────────────────────┼─────┼──────┼─────┼─────┼───┼─────┼─────┼─────┼────┼────┼────┼───┤
│- dormitorul din apartament sau din │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│garsonierã │ 2 │ 2 │ 2 │ 2 │ 2 │ 2 │ 2 │ 2 │ 2 │ 2 │ 2 │ 2 │
├──────────────────────────────────────────┴─────┴──────┴─────┴─────┴───┴─────┴─────┴─────┴────┴────┴────┴───┤
│9. Echiparea sanitarã: │
├──────────────────────────────────────────┬─────┬──────┬─────┬─────┬───┬─────┬─────┬─────┬────┬────┬────┬───┤
│- camerele dispun de grup sanitar propriu │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│(cadã sau cuvã cu duş, lavoar şi WC*7) │ x │ x │ x │ x │ - │ x │ x │ x │ x │ x │ x │ - │
├──────────────────────────────────────────┼─────┼──────┼─────┼─────┼───┼─────┼─────┼─────┼────┼────┼────┼───┤
│- WC separat de baie la hotelurile │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│construite şi clasificate ulterior │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│intrãrii în vigoare a prezentului ordin │ x │ - │ - │ - │ - │ x │ - │ - │ - │ - │ - │ - │
├──────────────────────────────────────────┴─────┴──────┴─────┴─────┴───┴─────┴─────┴─────┴────┴────┴────┴───┤
│*7) În cazul structurilor de primire turistice clasificate şi construite anteriordatei de 12.05.2008 la │
│categoria 1 stea se admit şi duşuri montate la bateria de la lavoar sau duşuri fãrã cuvã. │
├────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│Grup sanitar comun, separat pe sexe, pentru camerele care nu dispun de baie proprie, astfel: │
├──────────────────────────────────────────┬─────┬──────┬─────┬─────┬───┬─────┬─────┬─────┬────┬────┬────┬───┤
│- salã de baie, cadã sau duş pentru │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│maximum 15 locuri │ - │ - │ - │ - │ x │ - │ - │ - │ - │ - │ - │ x │
├──────────────────────────────────────────┼─────┼──────┼─────┼─────┼───┼─────┼─────┼─────┼────┼────┼────┼───┤
│- cabinã WC şi lavoar pentru maximum │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│10 locuri │ - │ - │ - │ - │ x │ - │ - │ - │ - │ - │ - │ x │
├──────────────────────────────────────────┼─────┼──────┼─────┼─────┼───┼─────┼─────┼─────┼────┼────┼────┼───┤
│- lavoare cu apã curentã caldã/rece │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│cu program permanent │ - │ - │ - │ - │ x │ - │ - │ - │ - │ - │ - │ x │
├──────────────────────────────────────────┼─────┼──────┼─────┼─────┼───┼─────┼─────┼─────┼────┼────┼────┼───┤
│- grupuri sociale pentru personal: │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│vestiare, duşuri, WC-separat pe sexe │ x │ x │ x │ x │ x │ x │ x │ x │ x │ x │ x │ x │
├──────────────────────────────────────────┼─────┼──────┼─────┼─────┼───┼─────┼─────┼─────┼────┼────┼────┼───┤
│- grup sanitar, separat pe sexe, în │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│holul de recepţie la unitãţile cu o │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│capacitate mai mare de 14 camere │ x │ x │ x │ x │ x │ x │ x │ x │ x │ x │ x │ x │
├──────────────────────────────────────────┴─────┴──────┴─────┴─────┴───┴─────┴─────┴─────┴────┴────┴────┴───┤
│Dotarea grupurilor sanitare │
├────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│a) grupuri sanitare din camere: │
├──────────────────────────────────────────┬─────┬──────┬─────┬─────┬───┬─────┬─────┬─────┬────┬────┬────┬───┤
│- oglindã │ x │ x │ x │ x │ x │ x │ x │ x │ x │ x │ x │ x │
├──────────────────────────────────────────┼─────┼──────┼─────┼─────┼───┼─────┼─────┼─────┼────┼────┼────┼───┤
│- coş pentru gunoi cu capac si sac menajer│ x │ x │ x │ x │ x │ x │ x │ x │ x │ x │ x │ x │
├──────────────────────────────────────────┼─────┼──────┼─────┼─────┼───┼─────┼─────┼─────┼────┼────┼────┼───┤
│- cuier │ x │ x │ x │ x │ - │ x │ x │ x │ x │ x │ x │ - │
├──────────────────────────────────────────┼─────┼──────┼─────┼─────┼───┼─────┼─────┼─────┼────┼────┼────┼───┤
│- perie si dezodorizant WC │ x │ x │ x │ x │ - │ x │ x │ x │ x │ x │ x │ - │
├──────────────────────────────────────────┼─────┼──────┼─────┼─────┼───┼─────┼─────┼─────┼────┼────┼────┼───┤
│- suport pentru prosoape │ x │ x │ x │ x │ x │ x │ x │ x │ x │ x │ x │ x │
├──────────────────────────────────────────┼─────┼──────┼─────┼─────┼───┼─────┼─────┼─────┼────┼────┼────┼───┤
│- derivaţie de telefon sau sistem cordless│ x │ - │ - │ - │ - │ x │ x │ - │ - │ - │ - │ - │
├──────────────────────────────────────────┼─────┼──────┼─────┼─────┼───┼─────┼─────┼─────┼────┼────┼────┼───┤
│- sistem apelare de urgenţã la │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│structurile de primire turistice │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│construite şi clasificate ulterior │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│intrãrii în vigoare a prezentului ordin │ x │ x │ x │ - │ - │ x │ x │ x │ - │ x │ - │ - │
├──────────────────────────────────────────┼─────┼──────┼─────┼─────┼───┼─────┼─────┼─────┼────┼────┼────┼───┤
│- pahare pentru apã │ x │ x │ x │ x │ x │ x │ x │ x │ x │ x │ x │ x │
├──────────────────────────────────────────┼─────┼──────┼─────┼─────┼───┼─────┼─────┼─────┼────┼────┼────┼───┤
│- uscãtor de pãr │ x │ x │ - │ - │ - │ x │ x │ - │ - │ - │ - │ - │
├──────────────────────────────────────────┼─────┼──────┼─────┼─────┼───┼─────┼─────┼─────┼────┼────┼────┼───┤
│- sãpun sau dozator cu sãpun lichid │ x │ x │ x │ x │ x │ - │ - │ - │ - │ x │ x │ x │
├──────────────────────────────────────────┼─────┼──────┼─────┼─────┼───┼─────┼─────┼─────┼────┼────┼────┼───┤
│- hârtie igienicã │ x │ x │ x │ x │ x │ x │ x │ x │ x │ x │ x │ x │
├──────────────────────────────────────────┼─────┼──────┼─────┼─────┼───┼─────┼─────┼─────┼────┼────┼────┼───┤
│- mâner de sprijin pentru intrare - │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ieşire din cadã │ x │ x │ x │ x │ - │ x │ x │ x │ - │ x │ x │ - │
├──────────────────────────────────────────┼─────┼──────┼─────┼─────┼───┼─────┼─────┼─────┼────┼────┼────┼───┤
│- şampon, gel pentru duş, cascã de baie │ - │ x │ x │ - │ - │ x │ x │ x │ - │ x │ - │ - │