Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDIN nr. 879 din 11 mai 2023  privind modificarea şi completarea Normelor metodologice pentru punerea în aplicare a prevederilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 95/2021 pentru aprobarea Programului naţional de investiţii Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

 ORDIN nr. 879 din 11 mai 2023 privind modificarea şi completarea Normelor metodologice pentru punerea în aplicare a prevederilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 95/2021 pentru aprobarea Programului naţional de investiţii "Anghel Saligny", pentru categoriile de investiţii prevăzute la art. 4 alin. (1) lit. a)-d) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 95/2021, aprobate prin Ordinul ministrului dezvoltării, lucrărilor publice şi administraţiei nr. 1.333/2021

EMITENT: Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Administratiei
PUBLICAT: Monitorul Oficial nr. 422 din 17 mai 2023
    În conformitate cu prevederile art. 16 alin. (1) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 95/2021 pentru aprobarea Programului naţional de investiţii „Anghel Saligny“, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 183/2022,
    în temeiul art. 12 alin. (6) din Hotărârea Guvernului nr. 477/2020 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, cu modificările şi completările ulterioare,
    ministrul dezvoltării, lucrărilor publice şi administraţiei emite următorul ordin:
    ART. I
    Normele metodologice pentru punerea în aplicare a prevederilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 95/2021 pentru aprobarea Programului naţional de investiţii „Anghel Saligny“, pentru categoriile de investiţii prevăzute la art. 4 alin. (1) lit. a)-d) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 95/2021, aprobate prin Ordinul ministrului dezvoltării, lucrărilor publice şi administraţiei nr. 1.333/2021, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 910 din 22 septembrie 2021, cu modificările şi completările ulterioare, se modifică şi se completează după cum urmează:
    1. La articolul 9 alineatul (1), litera k) se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "k) contractele de achiziţie publică pentru serviciile de proiectare în vederea elaborării documentaţiei tehnice pentru autorizarea lucrărilor de construcţii (DTAC) şi a proiectului tehnic de execuţie (Pth + DDE), contractele de achiziţie publică de lucrări sau contractul de proiectare şi execuţie, inclusiv actele adiţionale la acestea, precum şi contractele pentru serviciile de proiectare/lucrări/proiectare şi execuţie, după caz, încheiat cu entităţile prevăzute la art. 31 din Legea nr. 98/2016 privind achiziţiile publice, cu modificările şi completările ulterioare, după caz;"

    2. La articolul 9 alineatul (7), litera b) se abrogă.
    3. La articolul 9, după alineatul (9) se introduce un nou alineat, alin. (9^1), cu următorul cuprins:
    "(9^1) Pentru obiectivele de investiţii din categoria prevăzută la art. 4 alin. (1) lit. c) din ordonanţa de urgenţă, care se execută integral sau parţial pe amplasamente din extravilanul localităţii, încheierea contractelor de finanţare nu este condiţionată de încărcarea în platforma digitală a procesului-verbal de recepţie la terminarea lucrărilor prevăzut la alin. (1) lit. j). Prevederile alin. (11) şi (13) se aplică în mod corespunzător pentru partea/părţile din obiectivul de investiţii care se realizează în intravilanul localităţii."

    4. La articolul 9, alineatele (10), (11) şi (13) se modifică şi vor avea următorul cuprins:
    "(10) Pentru obiectivele din categoria de investiţii prevăzută la art. 4 alin. (1) lit. c) din ordonanţa de urgenţă, care se încadrează în situaţia prevăzută la art. 4 alin. (6) lit. b) din ordonanţa de urgenţă, pot fi solicitate transferuri de sume de la bugetul de stat pentru realizarea lucrărilor aferente părţii/părţilor din amplasamentul obiectivului de investiţii, din intravilanul localităţii, doar dacă a fost transmis procesul-verbal de recepţie la terminarea lucrărilor prevăzut la alin. (1) lit. j).
(11) În aplicarea art. 4 alin. (7) din ordonanţa de urgenţă, ulterior încheierii contractelor de finanţare, beneficiarii obiectivelor din categoria de investiţii prevăzută la art. 4 alin. (1) lit. c) din ordonanţa de urgenţă, care se încadrează în situaţia prevăzută la art. 4 alin. (6) lit. b) din ordonanţa de urgenţă, sunt obligaţi să întocmească procesul-verbal de recepţie la terminarea lucrărilor prevăzut la alin. (1) lit. j) pentru părţile rămase de executat din sistemul de alimentare cu apă/canalizare, din intravilanul localităţii, care se realizează pe acelaşi amplasament cu obiectivul de investiţii din categoria prevăzută la art. 4 alin. (1) lit. c) din ordonanţa de urgenţă, în termen de maximum 2 ani de la data aprobării listei prevăzute la art. 7, şi să îl transmită la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei în termenul prevăzut la art. 6 alin. (7) din ordonanţa de urgenţă.
    .............................................................................................
(13) În situaţia în care beneficiarii nu transmit procesul-verbal de recepţie la terminarea lucrărilor prevăzut la alin. (1) lit. j) în termenul prevăzut la alin. (11), pentru întreg amplasamentul obiectivului de investiţii, din intravilanul localităţii, care face obiectul contractului de finanţare, Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei va transfera sumele necesare pentru realizarea acelei părţi din obiectivul de investiţii pentru care a fost îndeplinită condiţia prevăzută la art. 4 alin. (7) din ordonanţa de urgenţă, inclusiv pentru partea din extravilan, şi, ulterior, va constata încetarea de drept a contractului de finanţare, beneficiarul fiind obligat să transmită procesul-verbal de recepţie la terminarea lucrărilor pentru partea din obiectivul de investiţii finanţată de la bugetul de stat în termen de maximum 6 luni de la încetarea contractului de finanţare, cu aplicarea prevederilor art. 7 alin. (12) din ordonanţa de urgenţă."

    5. La articolul 9, după alineatul (10) se introduce un nou alineat, alin. (10^1), cu următorul cuprins:
    "(10^1) Pentru părţile din obiectivul de investiţii din categoria prevăzută art. 4 alin. (1) lit. c) din ordonanţa de urgenţă, care se execută în extravilan, solicitarea transferului de sume de la bugetul de stat nu este condiţionată de transmiterea procesului-verbal de recepţie la terminarea lucrărilor prevăzut la alin. (1) lit. j)."

    6. Anexele nr. 4 şi 5 se modifică şi se înlocuiesc cu anexele nr. 1 şi 2 care fac parte integrantă din prezentul ordin.


    ART. II
    Prezentul ordin se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.



                    Ministrul dezvoltării, lucrărilor publice şi administraţiei,
                    Cseke Attila-Zoltán

    Bucureşti, 11 mai 2023.
    Nr. 879.
    ANEXA 1

    (Anexa nr. 4 la normele metodologice)
    Judeţul ..............................
    UAT ...................................
    Tel. .............................., e-mail ..............................
    Nr. ..................../data ...................
    SOLICITARE
    de transfer fonduri de la bugetul de stat
    Având în vedere Contractul de finanţare înregistrat la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei cu nr. ............... (număr/data) şi la UAT ................ cu nr. ............... (număr/data), pentru obiectivul de investiţii „....................“, solicităm transferul sumei de ................ lei, de la bugetul de stat, astfel:
    - pentru servicii de proiectare ...................... lei, cu TVA, aferentă facturii nr./dată ......................;
    – pentru lucrări de execuţie ...................... lei, cu TVA, aferentă facturii nr./dată ......................;
    – pentru alte cheltuieli .................., în valoare de ............... lei, cu TVA, aferentă ................. (document) nr./dată ........... .

    Indicatori realizaţi până la data transmiterii solicitării, conform:
    - anexei 4. a [ ]
    – anexei 4. b [ ]
    – anexei 4. c [ ]
    – anexei 4. d [ ]

    Data estimată de finalizare a obiectivului de investiţie (conform contractului de lucrări şi actelor adiţionale aferente): ...................
    Subsemnatul, .........................., având funcţia de ....................., în calitate de reprezentant legal al UAT ......................, judeţul ................., declar pe propria răspundere, sub sancţiunea legii penale, următoarele^1:
    ^1 Pct. 2, 3 sau 4 se completează, după caz, doar în situaţia în care se solicită transferul sumelor de la bugetul de stat pentru obiective de investiţii din categoria prevăzută la art. 4 alin. (1) lit. c) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 95/2021 pentru aprobarea Programului naţional de investiţii „Anghel Saligny“, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 183/2022, în funcţie de situaţia de la art. 4 alin. (6) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 95/2021, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 183/2022, în care se încadrează obiectivul.
    1. Lucrările/Serviciile/Alte cheltuieli solicitate la plată sunt executate/prestate/efectuate la data solicitării şi se încadrează în categoriile de cheltuieli care se pot finanţa de la bugetul de stat, conform art. 4 alin. (5) din normele metodologice aprobate prin Ordinul ministrului dezvoltării, lucrărilor publice şi administraţiei nr. 1.333/2021, cu modificările şi completările ulterioare.
    2. Lucrările pentru care solicit transferul de sume de la bugetul de stat sunt executate în intravilanul localităţii, pe un amplasament unde există sistem de alimentare cu apă şi canalizare.
    3. Lucrările pentru care solicit transferul de sume de la bugetul de stat sunt executate în extravilanul localităţii.
    4. Lucrările pentru care solicit transferul de sume de la bugetul de stat se realizează pe un amplasament unde nu pot fi realizate sisteme de alimentare cu apă şi canalizare, deoarece nu sunt viabile economic, conform memoriului justificativ încărcat în platforma digitală.

    Primar/Preşedinte/Reprezentant legal,
    Numele şi prenumele .......................
    Semnătura ....................

    ANEXA 2

    (Anexa nr. 5 la normele metodologice)
    Judeţul .........................
    UAT ........................…
    Tel. .........................., e-mail ......................
    Nr. .........../data .............
    Justificare sume utilizate de la bugetul de stat
    Vă transmitem alăturat evidenţa utilizării sumelor primite de la bugetul de stat pentru obiectivul de investiţii „........................“:
    1. Sumele primite de la bugetul de stat, total ............ lei, aferente Solicitării de transfer nr. ........./data ......., au fost utilizate pentru decontarea:
    - serviciilor de proiectare, în valoare de ...... lei, cu TVA, aferente facturii nr./dată ......;
    – lucrărilor de execuţie, în valoare de ......... lei, cu TVA, aferente facturii nr./dată ............;
    – altor cheltuieli ................., în valoare de ........ lei, cu TVA, aferente ................. (document) nr./dată ................ .
    Precizez că suma de .............. lei a fost returnată în data de .............. conform Ordinului de plată nr. ....../dată ............

    2. Sumele plătite până la data prezentei, de la bugetul local^1, sunt în valoare totală de ........... lei.
    ^1 Se completează doar sumele aferente bugetului local din devizul general, nu şi cele decontate din bugetul local aferente contribuţiei de la bugetul de stat şi recuperate ulterior de la bugetul de stat.
    Subsemnatul, ...................., având funcţia de ............., în calitate de reprezentant legal al UAT ............., judeţul ..........., declar pe propria răspundere, sub sancţiunea legii penale, că lucrările/serviciile/alte cheltuieli sunt executate/prestate/efectuate/ recepţionate şi decontate în suma de la pct. 1 în valoare de .................. lei (cu TVA) şi se încadrează în cheltuielile care se pot finanţa de la bugetul de stat conform art. 4 alin. (5) din normele metodologice aprobate prin Ordinul ministrului dezvoltării, lucrărilor publice şi administraţiei nr. 1.333/2021, cu modificările şi completările ulterioare.

    Primar/Preşedinte/Reprezentant legal,
    Numele şi prenumele .................
    Semnătura ..................

    -----

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016