┌────┬───────────────────────────────────────────────┬───────────────────────┐
│Nr. │ Unitatea │Tariful de înregistrare│
│crt.│ │ - lei/unitate - │
├────┼───────────────────────────────────────────────┼───────────────────────┤
│ 1. │Carne, lapte şi produse din lapte │336 - persoane juridice│
│ │Carmangerie, mãcelãrie, centru de sacrificare a│10 - persoane fizice │
│ │pãsãrilor şi/sau lagomorfelor la nivelul fermei│ 224 │
│ │sau exploataţiei, centru de prelucrare a │ │
│ │laptelui │ │
│ │Centru de colectare a vânatului sãlbatic │ │
├────┼───────────────────────────────────────────────┼───────────────────────┤
│ 2. │Peşte şi produse din pescuit, miere şi alte │ │
│ │produse din miere şi ouã pentru consum │ │
│ │Centru de colectare a peştelui, magazin de │ 224 │
│ │desfacere a peştelui, pescãrie, centru de │ │
│ │colectare a batracienilor, gasteropodelor, │ │
│ │crustaceelor, punct de debarcare, centru de │ │
│ │extracţie, colectare a mierii şi a altor pro- │ │
│ │duse apicole, centru de colectare a ouãlor │ │
│ │Ambarcaţiune de pescuit, stupinã, magazin de │ 112 │
│ │desfacere a mierii de albine şi a altor produse│ │
│ │apicole │ │
├────┼───────────────────────────────────────────────┼───────────────────────┤
│ 3. │Unitãţi de alimentaţie publicã, unitãţi de │ │
│ │comercializare a alimentelor şi unitãţi care │ │
│ │desfãşoarã alte activitãţi în domeniu │ │
│ │Restaurant, indiferent de specific, laborator │ 336 │
│ │de cofetãrie şi/sau patiserie, pensiuni turis- │ │
│ │tice, unitãţi de vânzare prin internet, staţie │ │
│ │de spãlare şi dezinfecţie a mijloacelor de │ │
│ │transport │ │
│ │Pizzerie, cantinã, cofetãrie/patiserie, magazin│ 224 │
│ │alimentar, depozit alimentar, catering │ │
│ │Hipermarket/Supermarket │ 561 │
├────┼───────────────────────────────────────────────┼───────────────────────┤
│ 4. │Activitãţi de prelucrare şi conservare a │ │
│ │fructelor şi legumelor │ │
│ │Unitãţi de prelucrare a cartofilor şi de pro- │ 224 │
│ │ducţie a produselor din cartofi în scop │ │
│ │alimentar │ │
│ │Unitãţi de conservare şi fabricare a sucurilor/│ 224 │
│ │concentratelor de fructe şi legume │ │
│ │Unitãţi de fabricare a produselor alimentare │ 224 │
│ │din fructe şi legume (inclusiv gemuri,marmelade│ │
│ │şi jeleuri) │ │
├────┼───────────────────────────────────────────────┼───────────────────────┤
│ 5. │Activitãţi de fabricare a uleiurilor şi a grã- │ │
│ │similor vegetale şi animale │ │
│ │Unitãţi pentru producţia şi prelucrarea uleiu- │ 336 │
│ │rilor vegetale brute şi rafinate │ │
│ │Unitãţi pentru fabricarea margarinei, a ames- │ 336 │
│ │tecurilor pentru tartine şi a grãsimilor de │ │
│ │gãtit combinate │ │
│ │Unitãţi pentru producţia fãinii oleaginoase │ 224 │
│ │nedegresate │ │
├────┼───────────────────────────────────────────────┼───────────────────────┤
│ 6. │Activitãţi de fabricare a produselor de morãrit│ │
│ │amidonului şi produselor din amidon │ │
│ │Unitãţi de morãrit şi mãcinat │ 224 │
│ │Unitãţi pentru fabricarea cerealelor pentru │ 336 │
│ │micul dejun şi a premixurilor │ │
│ │Unitãţi pentru fabricarea amidonului, glute- │ 224 │
│ │nului, glucozei, siropului de glucozã şi a │ │
│ │maltozei │ │
│ │Unitãţi pentru mãcinarea legumelor │ 224 │
├────┼───────────────────────────────────────────────┼───────────────────────┤
│ 7. │Activitãţi de fabricare a altor produse │ │
│ │alimentare │ │
│ │Unitãţi pentru fabricarea pâinii, produselor │ 336 │
│ │proaspete şi conservate de patiserie,produselor│ │
│ │proaspete şi uscate de panificaţie,plãcintelor,│ │
│ │checurilor, tartelor, biscuiţilor,pişcoturilor,│ │
│ │prãjiturilor conservate, produselor pentru gus-│ │
│ │tãri dulci sau sãrate etc. │ │
│ │Unitãţi pentru fabricarea zahãrului, produselor│ 336 │
│ │zaharoase, gumei de mestecat, ciocolatei şi a │ │
│ │produselor din cacao etc. │ │
│ │Unitãţi pentru fabricarea macaroanelor, │ 224 │
│ │tãiţeilor, cuşcuşului, pastelor fãinoase şi │ │
│ │altor produse fãinoase similare │ │
│ │Unitãţi pentru prelucrarea cafelei, ceaiului şi│ 336 │
│ │fabricarea condimentelor │ │
│ │Unitãţi pentru fabricarea preparatelor alimen- │ 336 │
│ │tare omogenizate şi a alimentelor dietetice │ │
│ │Unitãţi pentru fabricarea produselor alimentare│ 224 │
│ │congelate │ │
│ │Unitãţi pentru fabricarea altor produse alimen-│ 224 │
│ │tare de origine nonanimalã neclasificate în │ │
│ │altã parte │ │
│ │Unitãţi de fabricare a produselor alimentare │ 224 │
│ │confiate/deshidratate (legume, fructe, coji de │ │
│ │fructe şi alte pãrţi de plante - confiate, │ │
│ │deshidratate, uscate, glasate sau cristalizate)│ │
│ │Unitãţi pentru producţia, procesarea şi comer- │ 224 │
│ │cializarea ciupercilor │ │
├────┼───────────────────────────────────────────────┼───────────────────────┤
│ 8. │Activitãţi de fabricare a bãuturilor │ │
│ │Unitãţi pentru fabricarea alcoolului etilic de │ 336 │
│ │fermentaţie şi a bãuturilor alcoolice distilate│ │
│ │Unitãţi pentru fabricarea vinului, cidrului şi │ 336 │
│ │a altor vinuri din fructe │ │
│ │Unitãţi pentru fabricarea berii, a malţului şi │ 336 │
│ │a altor bãuturi nedistilate obţinute prin │ │
│ │fermentare │ │
│ │Unitãţi pentru fabricarea de ape minerale şi │ 336 │
│ │bãuturi rãcoritoare nealcoolice │ │
├────┼───────────────────────────────────────────────┼───────────────────────┤
│ 9. │Alte activitãţi │ │
│ │Unitãţi de ambalare şi/sau îmbuteliere a pro- │ 224 │
│ │duselor alimentare de origine nonanimalã │ │
│ │Unitãţi de fabricare a îngheţatei │ 224 │
│ │Depozit alimentar/frigorific pentru produse de │ 336 │
│ │origine nonanimalã │ │
│ │Depozit pentru seminţe de consum │ 224 │
│ │Unitãţi de comercializare a produselor alimen- │ 336 │
│ │tare de origine nonanimalã congelate │ │
│ │Unitãţi de producere a ambalajelor pentru pro- │ 112 │
│ │dusele alimentare ce vin în contact cu │ │
│ │alimentele │ │
│ │Mijloc de transport al produselor de origine │ 112 │
│ │nonanimalã │ │
└────┴───────────────────────────────────────────────┴───────────────────────┘