Văzând Referatul Direcţiei generale politici agricole şi strategii nr. 138.484 din 28 mai 2014, în conformitate cu prevederile art. 2 lit. a) şi art. 5 lit. a) din anexa nr. 2 "Metodologie pentru stabilirea normelor de venit utilizate la impunerea veniturilor obţinute din creşterea şi exploatarea animalelor/familiilor de albine" la Hotărârea Guvernului nr. 330/2014 privind aprobarea Metodologiei pentru stabilirea normelor de venit utilizate la impunerea veniturilor din activităţi agricole, în temeiul art. 7 alin. (5) din Hotărârea Guvernului nr. 725/2010 privind reorganizarea şi funcţionarea Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, precum şi a unor structuri aflate în subordinea acestuia, cu modificările şi completările ulterioare, viceprim-ministrul, ministrul agriculturii şi dezvoltării rurale, emite prezentul ordin. ART. 1 (1) Se aprobă compoziţia nutritivă a principalelor furaje folosite în hrana vacilor, bivoliţelor, oilor şi caprelor, precum şi cerinţele nutriţionale ale acestora în perioada de stabulaţie, folosite pentru stabilirea normelor de venit utilizate la impunerea veniturilor obţinute din creşterea şi exploatarea vacilor, bivoliţelor, oilor şi caprelor. (2) În sensul prevederilor prezentului ordin, perioada de stabulaţie se defineşte ca fiind perioada de hrănire a animalelor în afara sezonului de vegetaţie. ART. 2 Compoziţia nutritivă a principalelor furaje folosite în hrana vacilor, bivoliţelor, oilor şi caprelor în perioada de stabulaţie este prevăzută în anexa nr. 1. ART. 3 Cerinţele nutriţionale ale caprelor şi oilor, în funcţie de starea fiziologică în perioada de stabulaţie, sunt prevăzute în anexele nr. 2-5. ART. 4 Cerinţele nutriţionale ale vacilor şi bivoliţelor, pentru întreţinere şi producţie, sunt prevăzute în anexele nr. 6-7. ART. 5 Anexele nr. 1-7 fac parte integrantă din prezentul ordin. ART. 6 Prezentul ordin se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I. p. Viceprim-ministru, ministrul agriculturii şi dezvoltării rurale, Dumitru Daniel Botănoiu, secretar de stat Bucureşti, 28 mai 2014. Nr. 865. ANEXA 1 Compoziţia nutritivă a principalelor furaje folosite în hrana vacilor, bivoliţelor, oilor şi caprelor în perioada de stabulaţie
┌────────────────────────────────────────────────────────┬─────────┬─────────┬───────────┬──────┬──────┐
│ Tipul de furaj │Substanţă│ Unităţi │ Proteină │Ca (g)│ P (g)│
│ │ uscată │nutritive│ brută │ │ │
│ │ (g) │ │digestibilă│ │ │
│ │ │ │ (g) │ │ │
├───┬────────────────────────────────────────────────────┼─────────┼─────────┼───────────┼──────┼──────┤
│ │ Silozuri de leguminoase │ │ │ │ │ │
├───┼────────────────────────────────────────────────────┼─────────┼─────────┼───────────┼──────┼──────┤
│ 1│Lucernă la început de înflorire │ 215 │ 0,18 │ 34 │ 3,5 │ 0,6 │
├───┼────────────────────────────────────────────────────┼─────────┼─────────┼───────────┼──────┼──────┤
│ 2│Lucernă la înflorire │ 260 │ 0,20 │ 32 │ 4,2 │ 0,6 │
├───┼────────────────────────────────────────────────────┼─────────┼─────────┼───────────┼──────┼──────┤
│ 3│Trifoi roşu la început de înflorire │ 200 │ 0,17 │ 24 │ 2,9 │ 0,5 │
├───┼────────────────────────────────────────────────────┼─────────┼─────────┼───────────┼──────┼──────┤
│ 4│Trifoi roşu la înflorire │ 215 │ 0,17 │ 25 │ 3,3 │ 0,5 │
├───┼────────────────────────────────────────────────────┼─────────┼─────────┼───────────┼──────┼──────┤
│ │ │ │ │ │ │ │
├───┼────────────────────────────────────────────────────┼─────────┼─────────┼───────────┼──────┼──────┤
│ │Silozuri de graminee │ │ │ │ │ │
├───┼────────────────────────────────────────────────────┼─────────┼─────────┼───────────┼──────┼──────┤
│ 5│Orz la început de înspicare │ 180 │ 0,17 │ 15 │ 0,81│ 0,61 │
├───┼────────────────────────────────────────────────────┼─────────┼─────────┼───────────┼──────┼──────┤
│ 6│Orz înspicat │ 205 │ 0,18 │ 13 │ 0,82│ 0,64 │
├───┼────────────────────────────────────────────────────┼─────────┼─────────┼───────────┼──────┼──────┤
│ 7│Orz cu bobul în lapte ceară │ 420 │ 0,33 │ 26 │ 1,47│ 1,05 │
├───┼────────────────────────────────────────────────────┼─────────┼─────────┼───────────┼──────┼──────┤
│ 8│Ovăz la început de înspicare │ 185 │ 0,20 │ 14 │ 0,76│ 0,59 │
├───┼────────────────────────────────────────────────────┼─────────┼─────────┼───────────┼──────┼──────┤
│ 9│Porumb înainte de înflorire │ 143 │ 0,12 │ 10 │ 0,60│ 0,30 │
├───┼────────────────────────────────────────────────────┼─────────┼─────────┼───────────┼──────┼──────┤
│ 10│Porumb în înflorire │ 184 │ 0,17 │ 11 │ 0,72│ 0,33 │
├───┼────────────────────────────────────────────────────┼─────────┼─────────┼───────────┼──────┼──────┤
│ 11│Porumb cu bobul în lapte │ 212 │ 0,21 │ 10 │ 0,85│ 0,42 │
├───┼────────────────────────────────────────────────────┼─────────┼─────────┼───────────┼──────┼──────┤
│ 12│Porumb cu bobul în lapte ceară │ 271 │ 0,27 │ 12 │ 1,03│ 0,70 │
├───┼────────────────────────────────────────────────────┼─────────┼─────────┼───────────┼──────┼──────┤
│ 13│Secară la înspicare │ 195 │ 0,18 │ 15 │ 0,74│ 0,59 │
├───┼────────────────────────────────────────────────────┼─────────┼─────────┼───────────┼──────┼──────┤
│ 14│Sorg la înspicare │ 195 │ 0,19 │ 21 │ 0,80│ 0,25 │
├───┼────────────────────────────────────────────────────┼─────────┼─────────┼───────────┼──────┼──────┤
│ 15│Sorg cu bobul în lapte │ 265 │ 0,20 │ 10 │ 1,00│ 0,35 │
├───┼────────────────────────────────────────────────────┼─────────┼─────────┼───────────┼──────┼──────┤
│ │ │ │ │ │ │ │
├───┼────────────────────────────────────────────────────┼─────────┼─────────┼───────────┼──────┼──────┤
│ │Semisilozuri │ │ │ │ │ │
├───┼────────────────────────────────────────────────────┼─────────┼─────────┼───────────┼──────┼──────┤
│ 16│Lucernă la înflorire │ 350 │ 0,28 │ 46 │ 1,62│ 0,155│
├───┼────────────────────────────────────────────────────┼─────────┼─────────┼───────────┼──────┼──────┤
│ 17│Trifoi la înflorire │ 350 │ 0,30 │ 33 │ 6,10│ 0,90 │
├───┼────────────────────────────────────────────────────┼─────────┼─────────┼───────────┼──────┼──────┤
│ │ │ │ │ │ │ │
├───┼────────────────────────────────────────────────────┼─────────┼─────────┼───────────┼──────┼──────┤
│ │Fânuri de leguminoase │ │ │ │ │ │
├───┼────────────────────────────────────────────────────┼─────────┼─────────┼───────────┼──────┼──────┤
│ 18│Lucernă la îmbobocire │ 850 │ 0,68 │ 130 │ 4,02│ 0,38 │
├───┼────────────────────────────────────────────────────┼─────────┼─────────┼───────────┼──────┼──────┤
│ 19│Trifoi roşu la înflorire │ 850 │ 0,58 │ 52 │ 3,40│ 0,32 │
├───┼────────────────────────────────────────────────────┼─────────┼─────────┼───────────┼──────┼──────┤
│ 20│Trifoi alb la înflorire │ 882 │ 0,84 │ 98 │ 12,80│ 3,00 │
├───┼────────────────────────────────────────────────────┼─────────┼─────────┼───────────┼──────┼──────┤
│ 21│Sparcetă la înflorire │ 850 │ 0,75 │ 121 │ 10,20│ 2,20 │
├───┼────────────────────────────────────────────────────┼─────────┼─────────┼───────────┼──────┼──────┤
│ 22│Mazăre la înflorire │ 850 │ 0,65 │ 122 │ 12,20│ 2,60 │
├───┼────────────────────────────────────────────────────┼─────────┼─────────┼───────────┼──────┼──────┤
│ 23│Măzăriche la înflorire │ 850 │ 0,64 │ 0,88 │ 13,00│ 2,80 │
├───┼────────────────────────────────────────────────────┼─────────┼─────────┼───────────┼──────┼──────┤
│ 24│Ghizdei la înflorire │ 850 │ 0,71 │ 103 │ 16,00│ 2,00 │
├───┼────────────────────────────────────────────────────┼─────────┼─────────┼───────────┼──────┼──────┤
│ │ │ │ │ │ │ │
├───┼────────────────────────────────────────────────────┼─────────┼─────────┼───────────┼──────┼──────┤
│ │Fânuri de graminee │ │ │ │ │ │
├───┼────────────────────────────────────────────────────┼─────────┼─────────┼───────────┼──────┼──────┤
│ 25│Fân de munte │ 864 │ 0,59 │ 58 │ 2,50│ 1,40 │
├───┼────────────────────────────────────────────────────┼─────────┼─────────┼───────────┼──────┼──────┤
│ 26│Fân de deal şi coline │ 850 │ 0,65 │ 57 │ 4,50│ 3,20 │
├───┼────────────────────────────────────────────────────┼─────────┼─────────┼───────────┼──────┼──────┤
│ 27│Fân de şes şi câmpie │ 864 │ 0,55 │ 42 │ 5,00│ 3,10 │
├───┼────────────────────────────────────────────────────┼─────────┼─────────┼───────────┼──────┼──────┤
│ 28│Fân de calitate medie │ 850 │ 0,56 │ 26 │ 2,20│ 1,90 │
├───┼────────────────────────────────────────────────────┼─────────┼─────────┼───────────┼──────┼──────┤
│ │ │ │ │ │ │ │
├───┼────────────────────────────────────────────────────┼─────────┼─────────┼───────────┼──────┼──────┤
│ │Grosiere │ │ │ │ │ │
├───┼────────────────────────────────────────────────────┼─────────┼─────────┼───────────┼──────┼──────┤
│ 29│Coceni de porumb │ 875 │ 0,39 │ 22 │ 6,13│ 2,28 │
├───┼────────────────────────────────────────────────────┼─────────┼─────────┼───────────┼──────┼──────┤
│ 30│Paie de orz de toamnă │ 875 │ 0,30 │ 7 │ 2,98│ 0,79 │
├───┼────────────────────────────────────────────────────┼─────────┼─────────┼───────────┼──────┼──────┤
│ 31│Paie de orz de primăvară │ 875 │ 0,33 │ 5 │ 3,68│ 1,84 │
├───┼────────────────────────────────────────────────────┼─────────┼─────────┼───────────┼──────┼──────┤
│ 32│Paie de ovăz │ 875 │ 0,31 │ 6 │ 3,24│ 0,88 │
├───┼────────────────────────────────────────────────────┼─────────┼─────────┼───────────┼──────┼──────┤
│ 33│Paie de grâu │ 875 │ 0,28 │ 3 │ 2,10│ 1,58 │
├───┼────────────────────────────────────────────────────┼─────────┼─────────┼───────────┼──────┼──────┤
│ 34│Paie de secară │ 875 │ 0,31 │ 5 │ 2,45│ 0,88 │
├───┼────────────────────────────────────────────────────┼─────────┼─────────┼───────────┼──────┼──────┤
│ 35│Pleavă de grâu │ 875 │ 0,27 │ 14 │ 2,89│ 1,50 │
├───┼────────────────────────────────────────────────────┼─────────┼─────────┼───────────┼──────┼──────┤
│ 36│Ciocălăi de porumb │ 875 │ 0,40 │ 3 │ 1,05│ 0,35 │
├───┼────────────────────────────────────────────────────┼─────────┼─────────┼───────────┼──────┼──────┤
│ │ │ │ │ │ │ │
├───┼────────────────────────────────────────────────────┼─────────┼─────────┼───────────┼──────┼──────┤
│ │Suculente (rădăcinoase şi tuberculifere) │ │ │ │ │ │
├───┼────────────────────────────────────────────────────┼─────────┼─────────┼───────────┼──────┼──────┤
│ 37│Sfeclă furajeră │ 130 │ 0,17 │ 86 │ 0,30│ 0,30 │
├───┼────────────────────────────────────────────────────┼─────────┼─────────┼───────────┼──────┼──────┤
│ 38│Sfeclă de zahăr │ 102 │ 0,30 │ 10 │ 0,50│ 0,40 │
├───┼────────────────────────────────────────────────────┼─────────┼─────────┼───────────┼──────┼──────┤
│ 39│Napi │ 102 │ 0,13 │ 7 │ 0,50│ 0,30 │
├───┼────────────────────────────────────────────────────┼─────────┼─────────┼───────────┼──────┼──────┤
│ │ │ │ │ │ │ │
├───┼────────────────────────────────────────────────────┼─────────┼─────────┼───────────┼──────┼──────┤
│ │Concentrate │ │ │ │ │ │
├───┼────────────────────────────────────────────────────┼─────────┼─────────┼───────────┼──────┼──────┤
│ 40│Porumb │ 866 │ 1,25 │ 66 │ 0,26│ 2,60 │
├───┼────────────────────────────────────────────────────┼─────────┼─────────┼───────────┼──────┼──────┤
│ 41│Orz │ 868 │ 1,11 │ 76 │ 0,70│ 3,50 │
├───┼────────────────────────────────────────────────────┼─────────┼─────────┼───────────┼──────┼──────┤
│ 42│Ovăz │ 874 │ 1,00 │ 87 │ 0,87│ 3,30 │
├───┼────────────────────────────────────────────────────┼─────────┼─────────┼───────────┼──────┼──────┤
│ 43│Grâu │ 871 │ 1,22 │ 91 │ 0,50│ 3,50 │
├───┼────────────────────────────────────────────────────┼─────────┼─────────┼───────────┼──────┼──────┤
│ 44│Secară │ 870 │ 1,20 │ 74 │ 0,26│ 0,27 │
├───┼────────────────────────────────────────────────────┼─────────┼─────────┼───────────┼──────┼──────┤
│ │ │ │ │ │ │ │
├───┼────────────────────────────────────────────────────┼─────────┼─────────┼───────────┼──────┼──────┤
│ │Subproduse industriale │ │ │ │ │ │
├───┼────────────────────────────────────────────────────┼─────────┼─────────┼───────────┼──────┼──────┤
│ 45│Turte de floarea-soarelui │ 907 │ 0,71 │ 173 │ 2,3 │ 6,0 │
├───┼────────────────────────────────────────────────────┼─────────┼─────────┼───────────┼──────┼──────┤
│ 46│Şrot de floarea-soarelui │ 887 │ 0,35 │ 172 │ 4,0 │ 9,6 │
├───┼────────────────────────────────────────────────────┼─────────┼─────────┼───────────┼──────┼──────┤
│ 47│Şrot de soia │ 902 │ 1,11 │ 400 │ 3,2 │ 6,4 │
├───┼────────────────────────────────────────────────────┼─────────┼─────────┼───────────┼──────┼──────┤
│ 48│Şrot de rapiţă │ 893 │ 0,96 │ 303 │ 5,2 │10,5 │
├───┼────────────────────────────────────────────────────┼─────────┼─────────┼───────────┼──────┼──────┤
│ 49│Tărâţe de grâu │ 872 │ 0,83 │ 110 │ 1,2 │10,4 │
├───┼────────────────────────────────────────────────────┼─────────┼─────────┼───────────┼──────┼──────┤
│ 50│Tărâţe de porumb │ 891 │ 0,87 │ 59 │ 0,26│ 3,70 │
├───┼────────────────────────────────────────────────────┼─────────┼─────────┼───────────┼──────┼──────┤
│ 51│Tăieţei de sfeclă proaspeţi │ 150 │ 0,16 │ 10 │ 1,4 │ 0,15 │
├───┼────────────────────────────────────────────────────┼─────────┼─────────┼───────────┼──────┼──────┤
│ 52│Tăieţei de sfeclă uscaţi │ 892 │ 1,10 │ 53 │ 8,2 │ 0,89 │
├───┼────────────────────────────────────────────────────┼─────────┼─────────┼───────────┼──────┼──────┤
│ 53│Făină furajeră de gluten de porumb │ 900 │ 1,23 │ 246 │ 0,36│ 1,30 │
├───┼────────────────────────────────────────────────────┼─────────┼─────────┼───────────┼──────┼──────┤
│ 54│Borhot de porumb uscat │ 900 │ 1,16 │ 124 │ 0,9 │13,3 │
└───┴────────────────────────────────────────────────────┴─────────┴─────────┴───────────┴──────┴──────┘
ANEXA 2 Cerinţele nutriţionale ale caprelor, pentru întreţinere şi gestaţie, în perioada de stabulaţie
┌─────────────────────┬─────────┬─────────┬─────────┬───────────┬──────┬─────┐
│ │ │Substanţa│ │ Proteină │ │ │
│ Perioada │Greutatea│ uscată │ Unităţi │ brută │ Ca │ P │
│ │ (kg) │ (kg) │nutritive│digestibilă│ (g) │ (g) │
│ │ │ │ │ (g) │ │ │
├─────────────────────┼─────────┼─────────┼─────────┼───────────┼──────┼─────┤
│Întreţinere în │ 50 │ 1,3 │ 0,86 │ 40 │ 3,5 │ 2,5 │
│primele 3 luni de ├─────────┼─────────┼─────────┼───────────┼──────┼─────┤
│gestaţie │ 60 │ 1,4 │ 0,99 │ 46 │ 4,0 │ 3,0 │
│ ├─────────┼─────────┼─────────┼───────────┼──────┼─────┤
│ │ 70 │ 1,5 │ 1,11 │ 52 │ 4,5 │ 3,5 │
├─────────────────────┼─────────┼─────────┼─────────┼───────────┼──────┼─────┤
│În ultimele două luni│ 50 │ 1,2 │ 1,42 │ 103 │ 9,5 │ 4,0 │
│de gestaţie ├─────────┼─────────┼─────────┼───────────┼──────┼─────┤
│ │ 60 │ 1,3 │ 1,54 │ 120 │ 10,0 │ 4,5 │
│ ├─────────┼─────────┼─────────┼───────────┼──────┼─────┤
│ │ 70 │ 1,4 │ 1,66 │ 138 │ 10,5 │ 5,0 │
└─────────────────────┴─────────┴─────────┴─────────┴───────────┴──────┴─────┘
ANEXA 3 Cerinţele nutriţionale ale caprelor în lactaţie în perioada de stabulaţie
┌─────────────────────┬─────────┬─────────┬───────────┬──────┬─────┐
│ │Producţia│ │ Proteină │ │ │
│ Greutatea corporală │de lapte │ Unităţi │ brută │ Ca │ P │
│ (kg) │ (kg/zi) │nutritive│digestibilă│ (g) │ (g) │
│ │ │ │ (g) │ │ │
├─────────────────────┼─────────┼─────────┼───────────┼──────┼─────┤
│ │ 2 │ 1,85 │ 150 │ 12,0 │ 6,0 │
│ ├─────────┼─────────┼───────────┼──────┼─────┤
│ │ 3 │ 2,34 │ 208 │ 15,1 │ 7,5 │
│ 50 ├─────────┼─────────┼───────────┼──────┼─────┤
│ │ 4 │ 2,92 │ 264 │ 19,0 │ 8,5 │
│ ├─────────┼─────────┼───────────┼──────┼─────┤
│ │ 5 │ 3,34 │ 320 │ 22,5 │10,0 │
├─────────────────────┼─────────┼─────────┼───────────┼──────┼─────┤
│ │ 2 │ 1,98 │ 158 │ 12,53│ 6,5 │
│ ├─────────┼─────────┼───────────┼──────┼─────┤
│ 60 │ 3 │ 2,48 │ 214 │ 16,0 │ 8,0 │
│ ├─────────┼─────────┼───────────┼──────┼─────┤
│ │ 4 │ 2,97 │ 270 │ 19,5 │ 9,0 │
│ ├─────────┼─────────┼───────────┼──────┼─────┤
│ │ 5 │ 3,57 │ 326 │ 23,0 │10,5 │
└─────────────────────┴─────────┴─────────┴───────────┴──────┴─────┘
ANEXA 4 Cerinţele nutriţionale ale oilor, pentru întreţinere şi gestaţie, în perioada de stabulaţie
┌─────────────────────┬─────────┬─────────┬─────────┬───────────┬──────┬─────┐
│ │ │Substanţa│ │ Proteină │ │ │
│ Perioada │Greutatea│ uscată │ Unităţi │ brută │ Ca │ P │
│ │ (kg) │ (kg) │nutritive│digestibilă│ (g) │ (g) │
│ │ │ │ │ (g) │ │ │
├─────────────────────┼─────────┼─────────┼─────────┼───────────┼──────┼─────┤
│Întreţinere în │ 60 │1,1 - 2,0│ 1,06 │ 78 │ 4,1 │ 3,5 │
│primele 3 luni de ├─────────┼─────────┼─────────┼───────────┼──────┼─────┤
│gestaţie │ 70 │1,2 - 2,1│ 1,19 │ 88 │ 4,4 │ 3,0 │
│ ├─────────┼─────────┼─────────┼───────────┼──────┼─────┤
│ │ 80 │1,3 - 2,2│ 1,31 │ 97 │ 4,7 │ 4,5 │
├─────────────────────┼─────────┼─────────┼─────────┼───────────┼──────┼─────┤
│În ultimele două luni│ 60 │1,3 - 1,9│ 1,73 │ 150 │ 8,1 │ 8,1 │
│de gestaţie ├─────────┼─────────┼─────────┼───────────┼──────┼─────┤
│ │ 70 │1,4 - 2,1│ 1,91 │ 162 │ 8,5 │ 8,5 │
│ ├─────────┼─────────┼─────────┼───────────┼──────┼─────┤
│ │ 80 │1,8 - 2,2│ 2,05 │ 174 │ 9,0 │ 9,0 │
└─────────────────────┴─────────┴─────────┴─────────┴───────────┴──────┴─────┘
ANEXA 5 Cerinţele nutriţionale ale oilor în lactaţie în perioada de stabulaţie
┌─────────┬──────────────────┬─────┬─────────┬───────────┬──────┬─────┐
│Greutatea│Perioada lactaţiei│Număr│ Unităţi │ Proteină │Ca (g)│P (g)│
│corporală│ │ de │nutritive│ brută │ │ │
│ (kg) │ │miei │ │digestibilă│ │ │
│ │ │ │ │ (g) │ │ │
├─────────┼──────────────────┼─────┼─────────┼───────────┼──────┼─────┤
│ 60 │ 1-60 de zile │ 1 │ 1,38 │ 282 │ 12 │ 9 │
│ │ ├─────┼─────────┼───────────┼──────┼─────┤
│ │ │ 2 │ 1,54 │ 354 │ 15 │ 11 │
├─────────┤ ├─────┼─────────┼───────────┼──────┼─────┤
│ 70 │ │ 1 │ 1,44 │ 312 │ 13 │ 10 │
│ │ ├─────┼─────────┼───────────┼──────┼─────┤
│ │ │ 2 │ 1,66 │ 384 │ 16 │ 12 │
├─────────┤ ├─────┼─────────┼───────────┼──────┼─────┤
│ 80 │ │ 1 │ 1,51 │ 324 │ 15 │ 11 │
│ │ ├─────┼─────────┼───────────┼──────┼─────┤
│ │ │ 2 │ 1,66 │ 394 │ 17 │ 13 │
└─────────┴──────────────────┴─────┴─────────┴───────────┴──────┴─────┘
ANEXA 6 Cerinţele nutriţionale ale vacilor pentru întreţinere pe zi/100 kg greutate vie
┌────────────────┬───────────────┬───────────────┬──────────┬─────────┐
│Substanţă uscată│ Unităţi │Proteină brută │ Ca (g) │ P (g) │
│ grăsime (%) │ nutritive │digestibilă (g)│ │ │
├────────────────┼───────────────┼───────────────┼──────────┼─────────┤
│ 2,5-3,5 │ 1,1 │ 54 │ 4 │ 4 │
└────────────────┴───────────────┴───────────────┴──────────┴─────────┘
ANEXA 7 Cerinţele nutriţionale ale bivoliţelor pentru producerea unui kilogram de lapte cu diferite procente de grăsime
┌──────────────┬───────────────┬───────────────┬──────────┬─────────┐
│ Procent de │ Unităţi │Proteină brută │ Ca (g) │ P (g) │
│ grăsime (%) │ nutritive │digestibilă (g)│ │ │
├──────────────┼───────────────┼───────────────┼──────────┼─────────┤
│ 3,5 │ 0,50 │ 59 │ 4,3 │ 1,60 │
├──────────────┼───────────────┼───────────────┼──────────┼─────────┤
│ 4,0 │ 0,53 │ 63 │ 4,4 │ 1,70 │
├──────────────┼───────────────┼───────────────┼──────────┼─────────┤
│ 4,5 │ 0,57 │ 67 │ 4,6 │ 1,75 │
├──────────────┼───────────────┼───────────────┼──────────┼─────────┤
│ 5,0 │ 0,60 │ 71 │ 4,8 │ 1,80 │
└──────────────┴───────────────┴───────────────┴──────────┴─────────┘
-----