Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDIN nr. 859 din 31 mai 2005  pentru modificarea si completarea   Ordinului ministrului lucrarilor publice, transporturilor si locuintei nr. 167/2003 pentru aprobarea Normelor metodologice privind desemnarea si notificarea organismelor de certificare si a laboratoarelor care realizeaza evaluarea conformitatii ambarcatiunilor de agrement    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ORDIN nr. 859 din 31 mai 2005 pentru modificarea si completarea Ordinului ministrului lucrarilor publice, transporturilor si locuintei nr. 167/2003 pentru aprobarea Normelor metodologice privind desemnarea si notificarea organismelor de certificare si a laboratoarelor care realizeaza evaluarea conformitatii ambarcatiunilor de agrement

EMITENT: MINISTERUL TRANSPORTURILOR, CONSTRUCTIILOR SI TURISMULUI
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 494 din 13 iunie 2005

În temeiul prevederilor <>art. 9 alin. (2) din Hotãrârea Guvernului nr. 2.195/2004 privind stabilirea condiţiilor de introducere pe piaţã şi/sau punere în funcţiune a ambarcaţiunilor de agrement şi ale <>art. 5 alin. (4) din Hotãrârea Guvernului nr. 412/2004 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Transporturilor, Construcţiilor şi Turismului, cu modificãrile şi completãrile ulterioare,

ministrul transporturilor, construcţiilor şi turismului emite urmãtorul ordin:

ART. I
<>Ordinul ministrului lucrãrilor publice, transporturilor şi locuinţei nr. 167/2003 pentru aprobarea Normelor metodologice privind desemnarea şi notificarea organismelor de certificare şi a laboratoarelor care realizeazã evaluarea conformitãţii ambarcaţiunilor de agrement, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 172 din 19 martie 2003, se modificã şi se completeazã dupã cum urmeazã:
- Articolul 4 va avea urmãtorul cuprins:
"Prezentul ordin intrã în vigoare la data de 1 iunie 2005."
ART. II
Anexa "Norme metodologice privind desemnarea şi notificarea organismelor de certificare şi a laboratoarelor care realizeazã evaluarea conformitãţii ambarcaţiunilor de agrement" se modificã şi se completeazã dupã cum urmeazã:
1. Articolul 1 va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 1. - Prezentele norme metodologice stabilesc procedura prin care Ministerul Transporturilor Construcţiilor şi Turismului desemneazã şi notificã organismele de certificare şi laboratoarele care realizeazã evaluarea conformitãţii produselor prevãzute la <>art. 1 alin. (1) din Hotãrârea Guvernului nr. 2.195/2004 , denumite în continuare organisme."
2. Literele a) şi d) ale articolului 2 vor avea urmãtorul cuprins:
"a) Ministerul Transporturilor, Construcţiilor şi Turismului - autoritatea competentã în domeniul ambarcaţiunilor de agrement, denumit în continuare minister;
............................................................................
d) <>Hotãrârea Guvernului nr. 2.195/2004 privind stabilirea condiţiilor de introducere pe piaţã şi/sau punere în funcţiune a ambarcaţiunilor de agrement - reglementarea tehnicã în domeniul ambarcaţiunilor de agrement, adoptatã în conformitate cu prevederile <>Legii nr. 608/2001 privind evaluarea conformitãţii produselor, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, denumitã în continuare hotãrâre."
3. Articolul 8 va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 8. - (1) Organismele pentru care s-au emis certificate de recunoaştere se desemneazã prin ordin al ministrului transporturilor, construcţiilor şi turismului.
(2) Ordinul prevãzut la alin. (1) conţine pentru fiecare organism desemnat informaţii privind denumirea completã, sediul, produsele sau grupele de produse care se supun evaluãrii conformitãţii şi sarcinile specifice pentru care a fost desemnat.
(3) Ordinul menţionat la alin. (1) se publicã în Monitorul Oficial al României, Partea I.
(4) Ministerul notificã organismele desemnate cu respectarea procedurii specifice Uniunii Europene privind notificarea."
4. Dupã alineatul (4) al articolului 9 se introduce un nou alineat, alineatul (4^1), cu urmãtorul cuprins:
"(4^1) Ministerul va informa imediat statele membre ale Uniunii Europene şi Comisia Europeanã asupra deciziei de la alin. (4), respectând procedura aplicabilã a Uniunii Europene."
5. Alineatul (5) al articolului 9 va avea urmãtorul cuprins:
"(5) Limitarea, suspendarea sau retragerea desemnãrii sau notificãrii unui organism nu afecteazã valabilitatea certificatelor de conformitate emise de acesta anterior datei la care s-a luat decizia privind limitarea, suspendarea ori retragerea desemnãrii, respectiv notificãrii organismului, pânã când se poate dovedi cã acestea trebuie retrase. Retragerea desemnãrii atrage anularea certificatului de recunoaştere."
6. Alineatul (1) al articolului 14 va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 14. - (1) în situaţia în care în cadrul procesului de evaluare sau de supraveghere se constatã neconformitãţi faţã de cerinţele prezentelor norme metodologice, organismul naţional de acreditare şi organismul în cauzã stabilesc mãsurile necesare şi programul pentru eliminarea neconformitãţilor, care se supun avizãrii Autoritãţii Navale Române."
7. Titlul capitolului III va avea urmãtorul cuprins:
"Dispoziţii tranzitorii"
8. Articolul 18 va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 18. - (1) Pânã la data intrãrii în vigoare a Protocolului la Acordul european privind evaluarea conformitãţii şi acceptarea produselor industriale - PECA pentru domeniul ambarcaţiunilor de agrement ori pânã la data aderãrii la Uniunea Europeanã, în situaţia în care un astfel de protocol nu este încheiat, lista organismelor pentru care s-au emis certificatele de recunoaştere se aprobã prin ordin al ministrului transporturilor, construcţiilor şi turismului.
(2) Ordinul prevãzut la alin. (1) conţine pentru fiecare organism aprobat informaţii privind denumirea completã, sediul, produsele sau grupele de produse care se supun evaluãrii conformitãţii, sarcinile specifice pentru care a fost recunoscut şi numãrul de identificare alocat ca urmare a înregistrãrii acestuia în Registrul organismelor recunoscute.
(3) Ordinul prevãzut la alin. (1) se publicã în Monitorul Oficial al României, Partea I, în termen de 3 luni de la data alocãrii numãrului de identificare.
(4) În vederea înscrierii organismului în Registrul organismelor recunoscute şi alocãrii numãrului de identificare, ministerul va înainta Ministerului Economiei şi Comerţului o cerere cuprinzând urmãtoarele informaţii:
a) denumirea şi adresa organismului;
b) denumirea şi numãrul reglementãrii tehnice, precum şi numãrul şi data Monitorului Oficial al României în care a fost publicatã reglementarea tehnicã;
c) produsul sau grupa de produse evaluate;
d) indicarea clarã a procedurii de evaluare şi a sarcinilor în legãturã cu aceasta, care urmeazã sã fie realizate de cãtre organismul recunoscut;
e) perioada pentru care se acordã aprobarea."
9. Articolul 19 va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 19. - (1) Cerinţele şi responsabilitãţile pentru menţinerea calitãţii de organism recunoscut, aprobat pentru evaluarea conformitãţii produselor din domeniul ambarcaţiunilor de agrement, precum şi condiţiile şi obligaţiile în legãturã cu limitarea, suspendarea şi retragerea aprobãrii organismelor recunoscute sunt cele prevãzute la art. 9, aplicabile organismelor desemnate, cu excepţia celor prevãzute la art. 9 alin. (4) şi (4^1).
(2) În cazul limitãrii, suspendãrii sau retragerii aprobãrii unui organism, ministerul va comunica Ministerului Economiei şi Comerţului decizia sa motivatã, în termen de 5 zile lucrãtoare de la data emiterii acesteia.
(3) În conformitate cu reglementãrile în vigoare, numãrul de identificare alocat unui organism a cãrui aprobare a fost retrasã nu va fi alocat altui organism.
(4) Supravegherea organismelor recunoscute, aprobate conform prevederilor art. 18, se realizeazã cu respectarea prevederilor aplicabile pentru activitatea de supraveghere a organismelor desemnate."
10. Articolul 20 va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 20. - (1) La data intrãrii în vigoare a Protocolului la Acordul european privind evaluarea conformitãţii şi acceptarea produselor industriale - PECA pentru domeniul ambarcaţiunilor de agrement ori la data aderãrii la Uniunea Europeanã, în situaţia în care un astfel de protocol nu este încheiat, ordinul prevãzut la art. 18 se abrogã; abrogarea acestui ordin nu atrage anularea certificatelor de recunoaştere emise în baza prevederilor prezentelor norme.
(2) Organismele recunoscute şi aprobate pânã la termenele prevãzute la alin. (1) pot face obiectul desemnãrii şi notificãrii conform cerinţelor hotãrârii. Rezultatele evaluãrilor pe care s-a bazat decizia privind aprobarea acestor organisme sunt recunoscute."
ART. III
Anexele nr. 1 şi 2 la Normele metodologice privind desemnarea şi notificarea organismelor de certificare şi a laboratoarelor care realizeazã evaluarea conformitãţii ambarcaţiunilor de agrement se înlocuiesc cu anexele nr. 1 şi 2 care fac parte integrantã din prezentul ordin.
ART. IV
Prezentul ordin se publicã în Monitorul Oficial al României, Partea I.
ART. V
<>Ordinul ministrului lucrãrilor publice, transporturilor şi locuinţei nr. 167/2003 pentru aprobarea Normelor metodologice privind desemnarea şi notificarea organismelor de certificare şi a laboratoarelor care realizeazã evaluarea conformitãţii ambarcaţiunilor de agrement, modificat şi completat prin prezentul ordin, va fi republicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, dându-se textelor numerotarea corespunzãtoare.

Ministrul transporturilor, construcţiilor şi turismului,
Gheorghe Dobre

Bucureşti, 31 mai 2005.
Nr. 859.


ANEXA 1
la normele metodologice

Organismul ................................................
(denumirea completã, adresa, telefon/fax, e-mail,
codul unic de înregistrare, nr. de ordine
în registrul comerţului)

Nr. ............/data ..............*1)

CERERE DE DESEMNARE
- model -

Organismul ..........................*2), având sediul în .....................*3), reprezentat prin director/preşedinte .........................*4), în aplicarea prevederilor <>Ordinului ministrului lucrãrilor publice, transporturilor şi locuinţei nr. 167/2003 pentru aprobarea Normelor metodologice privind desemnarea şi notificarea organismelor de certificare şi a laboratoarelor care realizeazã evaluarea conformitãţii ambarcaţiunilor de agrement, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, şi ale <>Hotãrârii Guvernului nr. 2.195/2004 privind stabilirea condiţiilor de introducere pe piaţã şi/sau punere în funcţiune a ambarcaţiunilor de agrement, solicitã Comisiei de desemnare a organismelor care realizeazã evaluarea conformitãţii ambarcaţiunilor de agrement sã fie evaluat în vederea desemnãrii, în scopul de a realiza verificarea/evaluarea şi certificarea conformitãţii pentru grupa de produse ....................*5), prin ...................*6).
Menţionãm cã la data depunerii prezentei cereri sunt îndeplinite criteriile minime prevãzute în anexa nr. 15 la <>Hotãrârea Guvernului nr. 2.195/2004 privind stabilirea condiţiilor de introducere pe piaţã şi/sau punere în funcţiune a ambarcaţiunilor de agrement.
Anexãm la prezenta urmãtoarele documente:
...........................................................................
...........................................................................
........................................................................*7)


Directorul/Preşedintele
laboratorului/organismului,
........................*8)

-------
*1) Numãrul/data de înregistrare de cãtre Autoritatea Navalã Românã.
*2) Denumirea completã a organismului.
*3) Adresa completã şi codul poştal.
*4) Numele şi prenumele.
*5) Denumirea şi codul produselor sau grupei de produse ce fac obiectul evaluãrii, asociate activitãţilor CAEN.
*6) Denumirea încercãrilor sau a procedurii de evaluare a conformitãţii produselor ce fac obiectul evaluãrii.
*7) Documentele necesare conform prevederilor art. 4 alin. (1) din Normele metodologice privind desemnarea şi notificarea organismelor de certificare şi a laboratoarelor care realizeazã evaluarea conformitãţii ambarcaţiunilor de
agrement.
*8) Numele, prenumele, semnãtura directorului/preşedintelui şi ştampila organismului.


ANEXA 2
la normele metodologice

MINISTERUL TRANSPORTURILOR, CONSTRUCfiIILOR 'adI TURISMULUI
Comisia de desemnare

CERTIFICAT DE RECUNOAŞTERE
- model -

Nr. .........../data emiterii ...............

În conformitate cu Normele metodologice privind desemnarea şi notificarea organismelor de certificare şi a laboratoarelor care realizeazã evaluarea conformitãţii ambarcaţiunilor de agrement, aprobate prin <>Ordinul ministrului lucrãrilor publice, transporturilor şi locuinţei nr. 167/2003 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare, şi ca urmare a Cererii de evaluare nr. ........../............... se emite prezentul certificat de recunoaştere, prin care se atestã cã organismul ..............*1), cu sediul în ..............*2), respectã criteriile minime avute în vedere la notificarea organismelor, prevãzute în anexa nr. 15 la <>Hotãrârea Guvernului nr. 2.195/2004 privind stabilirea condiţiilor de introducere pe piaţã şi/sau punere în funcţiune a ambarcaţiunilor de agrement, şi are competenţa, capacitatea şi capabilitatea de a realiza sarcinile specifice privind evaluarea produselor prin ..................*3), pentru produsele sau grupa de produse ......................*4), conform prevederilor <>Hotãrârii Guvernului nr. 2.195/2004 privind stabilirea condiţiilor de introducere pe piaţã şi/sau punere în funcţiune a ambarcaţiunilor de agrement.
La data retragerii desemnãrii organismului prezentul certificat se anuleazã.

Preşedinte,
..............*5)

-------
*1) Denumirea completã a organismului.
*2) Adresa completã şi codul poştal.
*3) Denumirea încercãrilor sau a procedurii de evaluare a conformitãţii produselor.
*4) Denumirea şi codul produselor sau grupei de produse asociate activitãţilor CAEN.
*5) Numele, prenumele, semnãtura preşedintelui comisiei de desemnare şi ştampila Ministerului Transporturilor, Construcţiilor şi Turismului.


---------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016