┌────┬─────────────────────────────────────────────────────────────────┬───────┐
│Nr. │ Denumirea analizei, examenului, operaţiunii* │Tarif │
│crt.│ │(lei/ │
│ │ │deter- │
│ │ │minare)│
├────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┤
│ 1.│Determinarea nitraţilor prin metoda HPLC din: spanac │ │
│ │proaspãt, spanac conservat, îngheţat sau │ │
│ │congelat, salatã proaspãtã, salatã de tip ICEBERG, legume │ 402 │
│ │şi fructe │ │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┤
│ 2.│Determinarea azotaţilor [NO(3)] prin metoda APHA din: │ │
│ │legume şi fructe │ 23 │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┤
│ 3.│Determinare azotiţilor prin metoda Griess din legume şi │ │
│ │fructe │ 15 │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┤
│ 4.│Determinarea azotiţilor prin metoda Griess din: legume şi │ │
│ │fructe │ 14 │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┤
│ 5.│Determinarea aflatoxinei totale ( B1+B2+G1+G2) prin metoda │ │
│ │HPLC din: arahide, nuci şi fructe uscate şi produse │ │
│ │procesate din acestea, arahide supuse sortãrii sau altui │ 402 │
│ │tratament fizic, nuci şi fructe uscate supuse sortãrii ori │ │
│ │altui tratament fizic, cereale şi produse procesate din │ │
│ │acestea, condimente şi alte produse alimentare │ │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┤
│ 6.│Determinarea aflatoxinei totale (B1+B2+G1+G2) prin metoda │ │
│ │ELISA cu purificare pe coloanã de imunoafinitate din: │ │
│ │arahide, nuci şi fructe uscate şi produse procesate din │ │
│ │acestea, arahide supuse sortãrii ori altui tratament fizic, │ 380 │
│ │nuci şi fructe uscate supuse sortãrii ori altui tratament │ │
│ │fizic, cereale şi produse procesate din acestea, condimente │ │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┤
│ 7.│Determinarea aflatoxinei totale (B1+B2+G1+G2) prin metoda │ │
│ │ELISA farã purificare pe coloanã de imunoafinitate din: │ │
│ │arahide, nuci şi fructe uscate şi produse procesate din │ │
│ │acestea, arahide supuse sortãrii sau altui tratament fizic, │ 292 │
│ │nuci şi fructe uscate supuse sortãrii ori altui tratament │ │
│ │fizic, cereale şi produse procesate din acestea, condimente │ │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┤
│ 8.│Determinarea aflatoxinei totale (B1+B2+G1+G2) - test rapid - │ │
│ │din: arahide, nuci şi fructe uscate şi produse procesate din │ │
│ │acestea, arahide supuse sortãrii sau altui tratament fizic, │ 171 │
│ │nuci şi fructe uscate supuse sortãrii ori altui tratament │ │
│ │fizic, cereale şi produse procesate din acestea, condimente │ │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┤
│ 9.│Determinarea aflatoxinei B1 prin metoda HPLC din: arahide, │ │
│ │nuci şi fructe uscate şi produse procesate din acestea, │ │
│ │arahide supuse sortãrii sau altui tratament fizic, nuci şi │ 401,5 │
│ │fructe uscate supuse sortãrii ori altui tratament fizic, │ │
│ │cereale şi produse procesate din acestea, condimente │ │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┤
│ 10.│Determinarea aflatoxinei B1 prin metoda ELISA cu purificare │ │
│ │pe coloanã de imunoafinitate din: arahide, nuci şi fructe │ │
│ │uscate şi produse procesate din acestea, arahide supuse │ 380 │
│ │sortãrii sau altui tratament fizic, nuci şi fructe uscate │ │
│ │supuse sortãrii ori altui tratament fizic, cereale şi │ │
│ │produse procesate din acestea, condimente │ │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┤
│ 11.│Determinarea aflatoxinei B1 prin metoda ELISA fãrã puri- │ │
│ │ficare pe coloanã de imunoafinitate din: arahide, nuci şi │ │
│ │fructe uscate şi produse procesate din acestea, arahide │ │
│ │supuse sortãrii sau altui tratament fizic, nuci şi fructe │ 292 │
│ │uscate supuse sortãrii ori altui tratament fizic, cereale │ │
│ │şi produse procesate din acestea, condimente │ │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┤
│ 12.│Determinarea micotoxinelor prin cromatografie în strat │ │
│ │subţire din: arahide, nuci şi fructe uscate şi produsele │ │
│ │procesate din acestea, arahide supuse sortãrii sau altui │ 74 │
│ │tratament fizic, nuci şi fructe uscate supuse sortãrii sau │ │
│ │altui tratament fizic, cereale şi produse procesate din │ │
│ │acestea, condimente │ │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┤
│ 13.│Determinarea ochratoxinei A prin metoda HPLC din: cereale │ │
│ │brute, toate produsele derivate din cereale, stafide uscate, │ │
│ │cafea boabe prãjitã, cafea prãjitã şi mãcinatã, cafea │ │
│ │solubilã, vin (vin roşu, alb şi roze) şi alte tipuri de vin │ 402 │
│ │şi/sau bãuturi rãcoritoare pe bazã de must de struguri, vin │ │
│ │(vin roşu, alb şi roze) şi alte tipuri de vin şi/sau bãuturi │ │
│ │rãcoritoare pe bazã de must de struguri, must de struguri şi │ │
│ │must de struguri concentrat │ │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┤
│ 14.│Determinarea ochratoxinei A prin metoda ELISA cu purificare │ │
│ │pe coloanã de imunoafinitate din: cereale brute, toate │ │
│ │produsele derivate din cereale, stafide uscate, cafea boabe │ │
│ │prãjitã, cafea prãjitã şi mãcinatã, cafea solubilã, vin │ │
│ │(vin roşu, alb şi roze) şi alte tipuri de vin şi/sau bãuturi │ 380 │
│ │rãcoritoare pe bazã de must de struguri, vin (vin roşu, │ │
│ │alb şi roze) şi alte tipuri de vin şi/sau bãuturi rãcori- │ │
│ │toare pe bazã de must de struguri, must de struguri şi │ │
│ │must de struguri concentrat │ │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┤
│ 15.│Determinarea ochratoxinei A prin metoda ELISA farã puri- │ │
│ │ficare pe coloanã de imunoafinitate din: cereale brute, │ │
│ │toate produsele derivate din cereale, stafide uscate, cafea │ │
│ │boabe prãjitã, cafea prãjitã şi mãcinatã, cafea solubilã, │ │
│ │vin (vin roşu, alb şi roze) şi alte tipuri de vin şi/sau │ 292 │
│ │bãuturi rãcoritoare pe bazã de must de struguri, vin (vin │ │
│ │roşu, alb şi roze) şi alte tipuri de vin şi/sau bãuturi │ │
│ │rãcoritoare pe bazã de must de struguri, must de struguri │ │
│ │şi must de struguri concentrat │ │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┤
│ 16.│Determinarea patulinei prin metoda HPLC din: suc de fructe │ │
│ │şi nectar de fructe, în special suc de mere şi sucurile de │ │
│ │fructe ca ingrediente pentru alte bãuturi, suc de fructe │ │
│ │concentrat dupã reconstituirea conform instrucţiunilor │ │
│ │producãtorului, bãuturi spirtoase, cidru şi alte bãuturi │ │
│ │fermentate derivate din mere sau conţinând suc de mere, │ 402 │
│ │produse solide din mere, inclusiv compot de mere, piure │ │
│ │de mere destinat consumului direct, alimente pentru copii, │ │
│ │conform pct. 2.3.5 din secţiunea 2 din anexa la Regulamentul │ │
│ │CE nr. 1.881/2006 │ │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┤
│ 17.│Determinarea deoxinivalenolului (DON) prin metoda HPLC din: │ │
│ │cereale neprocesate, grâul dur, ovãz şi porumb, pâine │ │
│ │(inclusiv specialitãţi de panificaţie), produse de pati- │ │
│ │serie, biscuiţi, batoane cu cereale şi cereale pentru micul │ 402 │
│ │dejun, paste fãinoase, cereale destinate consumului uman │ │
│ │direct, fãinã de cereale, tãrâţe şi germeni comercializaţi │ │
│ │ca produse finale pentru consumul uman direct │ │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┤
│ 18.│Determinarea deoxinivalenolului (DON) prin metoda ELISA cu │ │
│ │purificare pe coloanã de imunoafinitate din: cereale nepro- │ │
│ │cesate, grâu dur, ovãz şi porumb, pâine (inclusiv specia- │ │
│ │litãţi de panificaţie), produse de patiserie, biscuiţi, │ │
│ │batoane cu cereale şi cereale pentru micul dejun, paste │ 380 │
│ │fãinoase, cereale destinate consumului uman direct, fãinã │ │
│ │de cereale, tãrâţe şi germeni comercializaţi ca produse │ │
│ │finale pentru consumul uman direct │ │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┤
│ 19.│Determinarea deoxinivalenolului (DON) prin metoda ELISA farã │ │
│ │purificare pe coloanã de imunoafinitate din: cereale nepro- │ │
│ │cesate, grâul dur, ovãz şi porumb, pâine (inclusiv specia- │ │
│ │litãţi de panificaţie), produse de patiserie, biscuiţi, │ │
│ │batoane cu cereale şi cereale pentru micul dejun, paste │ 292 │
│ │fãinoase, cereale destinate consumului uman direct, fãinã │ │
│ │de cereale, tãrâţe şi germeni comercializaţi ca produse │ │
│ │finale pentru consumul uman direct │ │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┤
│ 20.│Determinarea 3-MCPD prin metoda HPLC din: proteine vegetale │ │
│ │hidrolizate, sos de soia │ 402 │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┤
│ 21.│Determinarea zearalenonei prin metoda HPLC din: cereale │ │
│ │neprocesate, cereale destinate consumului uman direct, fãinã │ │
│ │de cereale, tãrâţe şi germeni comercializaţi ca produse │ │
│ │finale pentru consumul uman direct, pâine (inclusiv │ │
│ │specialitãţi de panificaţie), produse de patiserie, biscuiţi │ │
│ │snacksuri din cereale şi cereale pentru micul dejun, ulei │ │
│ │de porumb rafinat │ 402 │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┤
│ 22.│Determinarea zearalenonei prin metoda ELISA cu purificare │ │
│ │pe coloana de imunoafinitate din: cereale neprocesate, │ │
│ │cereale destinate consumului uman direct, fãinã de cereale, │ │
│ │tãrâţe şi germeni comercializaţi ca produse finale pentru │ │
│ │consumul uman direct, pâine (inclusiv specialitãţi de │ │
│ │panificaţie), produse de patiserie, biscuiţi, snacksuri din │ │
│ │cereale şi cereale pentru micul dejun, ulei de porumb │ │
│ │rafinat │ 380 │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┤
│ 23.│Determinarea zearalenonei prin metoda ELISA fãrã purificare │ │
│ │pe coloanã de imunoafinitate din: cereale neprocesate, │ │
│ │cereale destinate consumului uman direct, fãinã de cereale, │ │
│ │tãrâţe şi germeni comercializaţi ca produse finale pentru │ │
│ │consumul uman direct, pâine (inclusiv specialitãţi de │ │
│ │panificaţie), produse de patiserie, biscuiţi, snacksuri din │ │
│ │cereale şi cereale pentru micul dejun, ulei de porumb │ │
│ │rafinat │ 292 │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┤
│ 24.│Determinarea de fumonisinã (sumã de B1 şi B2) prin metoda │ │
│ │HPLC din: porumb neprocesat, porumb destinat consumului uman │ │
│ │direct, produse pe bazã de porumb destinate consumului uman │ │
│ │direct │ 402 │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┤
│ 25.│Determinarea de fumonisinã (sumã de B1 şi B2) prin metoda │ │
│ │ELISA fãrã purificare pe coloanã de imunoafinitate din: │ │
│ │porumb neprocesat, porumb destinat consumului uman direct, │ │
│ │produse pe bazã de porumb destinate consumului uman direct │ 292 │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┤
│ 26.│Determinarea de fumonisinã (sumã de B1 şi B2) prin metoda │ │
│ │ELISA cu purificare pe coloanã de imunoafinitate din: │ │
│ │porumb neprocesat, porumb destinat consumului uman direct, │ │
│ │produse pe bazã de porumb destinate consumului uman direct │ 380 │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┤
│ 27.│Determinarea de precursori de dioxinã şi PCB-uri similare │ │
│ │dioxinei - conform secţiunii 5 din anexa la Regulamentul CE │ │
│ │nr. 1.881/2006 - prin metoda HPLC din uleiuri şi grãsimi │ │
│ │vegetale şi alimente pentru copii │ 402 │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┤
│ 28.│Determinarea de hidrocarburi aromatice policiclice (PAH) │ │
│ │din uleiuri prin metoda HPLC │ 402 │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┤
│ 29.│Determinarea furanului prin metoda HPLC din: cafea mãcinatã │ │
│ │sau solubilã, sucuri de fructe şi alte produse similare, │ │
│ │pasteurizate, conserve de legume - fructe care necesitã │ │
│ │tratament termic înainte de consum, conserve mixte care │ │
│ │necesitã tratament termic înainte de consum, alimente │ │
│ │pentru copii, sosuri │ 402 │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┤
│ 30.│Determinarea acrilamidei prin metoda HPLC din: cartofi prãjiţi │ │
│ │comercializaţi în vederea consumului imediat, chipsuri din │ │
│ │cartofi, produse semipreparate pe bazã de cartofi, preparate din │ │
│ │cartofi destinate preparãrii la domiciliu, pâine, cereale pentru │ │
│ │micul dejun, biscuiţi, inclusiv biscuiţi pentru sugari, cafea │ │
│ │prãjitã, produse alimentare pentru copii conservate în recipienţi│ │
│ │de sticlã, produse alimentare pentru copii pe bazã de cereale │ │
│ │procesate alte produse (cum ar fi: produse pe bazã de cacao, alte│ │
│ │produse pentru sugari nemenţionate) │ 402 │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┤
│ 31.│Determinarea toxinelor T-2 şi HT-2 din cereale neprelucrate, │ │
│ │preparate pe bazã de cereale şi produse alimentare prin metoda │ │
│ │ELISA fãrã purificare pe coloana de imunoafinitate │ 292 │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┤
│ 32.│Determinarea toxinelor T-2 şi HT-2 din cereale neprelucrate, │ │
│ │preparate pe bazã de cereale şi produse alimentare prin metoda │ │
│ │ELISA cu purificare pe coloana de imunoafinitate │ 380 │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┤
│ 33.│Determinare de metale grele (Pb, Cd, Cu, Zn, Fe şi altele) şi │ │
│ │arsen prin SAA cu cuptor de grafit - un element din: cereale, │ │
│ │legume şi leguminoase, ciuperci de culturã, fructe, grãsimi şi │ │
│ │uleiuri, sucuri de fructe, sucuri de fructe concentrate, │ │
│ │nectaruri de fructe, vinuri (inclusiv vinuri spumante, exclusiv │ │
│ │vinuri licoroase), vinuri aromatizate, bãuturi bazate pe vinuri │ │
│ │aromatizate şi cocktailuri ce folosesc vinuri aromatizate, cidru │ │
│ │din mere, pere şi vinuri de fructe │ 70 │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┤
│ 34.│Determinare de metale grele (Pb, Cd, Cu, Zn, Fe şi altele) prin │ │
│ │SAA cu flacarã, dupã calcinare - un element - din: cereale, │ │
│ │legume şi leguminoase, ciuperci de culturã, fructe, grãsimi şi │ │
│ │uleiuri, sucuri de fructe, sucuri de fructe concentrate, │ │
│ │nectaruri de fructe, vinuri (inclusiv vinuri spumante, exclusiv │ │
│ │vinuri licoroase), vinuri aromatizate, bãuturi bazate pe vinuri │ │
│ │aromatizate şi cocktailurile ce folosesc vinuri aromatizate, │ │
│ │cidru din mere, pere şi vinuri de fructe │ 65 │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┤
│ 35.│Determinarea arsenului prin SAA cu generator de hidruri din │ │
│ │produse alimentare │ 130 │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┤
│ 36.│Determinarea de sudan I, II, III, IV, Para Red (CI 12070) prin │ │
│ │metoda HPLC din: condimente │ 82 │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┤
│ 37.│Determinarea reziduurilor de pesticide organoclorurate prin │ │
│ │metoda GLC din: cereale, fructe şi legume │ 154 │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┤
│ 38.│Determinarea reziduurilor de pesticide organofosforice prin │ │
│ │metoda GLC din: cereale, fructe şi legume │ 154 │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┤
│ 39.│Determinarea reziduurilor de carbamaţi prin metoda GLC din: │ │
│ │cereale, fructe şi legume │ 157 │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┤
│ 40.│Determinare de piretroizi de sintezã prin metoda GLC din: │ │
│ │cereale, fructe şi legume │ 143 │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┤
│ 41.│Determinarea gradului de contaminare radioactivã Cs134 + Cs137 │ │
│ │prin gama spectrometrie din: legume, fructe, condimente, ciuperci│ │
│ │de culturã, ceai │ 44 │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┤
│ 42.│Determinarea clorurii de sodiu prin metoda STAS 5953 din: sucuri │ │
│ │de legume │ 13 │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┤
│ 43.│Determinarea de substanţã uscatã prin metoda STAS 5856 din: │ │
│ │sucuri de legume, bulion şi pastã de tomate │ 12 │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┤
│ 44.│Determinarea aciditãţii totale prin metoda STAS 5952 din: bulion │ │
│ │şi pastã de tomate │ 19 │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┤
│ 45.│Determinarea aciditãţii volatile prin metoda STAS 5952 din: │ │
│ │bulion şi pastã de tomate │ 23 │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┤
│ 46.│Determinarea impuritãţilor minerale insolubile raportate la │ │
│ │substanţa uscatã prin metoda STAS 5959 din: bulion şi pastã │ │
│ │de tomate │ 59 │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┤
│ 47.│Determinarea conţinutului în substanţã uscatã prin metoda │ │
│ │STAS 3183; 5-90; 5-90/A1 din: gemuri din fructe, jeleuri, │ │
│ │marmelade şi piure de castane îndulcit, din zahãr, cacao, │ │
│ │cacao degresatã │ 12 │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┤
│ 48.│Determinarea indicelui de refracţie la 40°C prin metoda SR EN ISO│ │
│ │6320: SAU STAS 145/4 din: uleiuri vegetale │ 17 │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┤
│ 49.│Determinarea indicelui de saponificare prin metoda STAS 145/17 │ │
│ │din: uleiuri vegetale, grãsimi şi produse alimentare │ 29 │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┤
│ 50.│Determinarea indicelui de iod prin metoda STAS 145/19, SR EN ISO │ │
│ │3961 din: uleiuri vegetale │ 28 │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┤
│ 51.│Determinarea aciditãţii - exprimatã în acid acetic - din uleiuri │ │
│ │vegetale, margarine, maioneze şi sosuri de maionezã │ 19 │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┤
│ 52.│Determinarea PH-ului pentru margarine, maioneze şi sosuri de │ │
│ │maionezã prin metoda potenţiometricã şi conductivitãţii │ 17 │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┤
│ 53.│Determinarea clorurii de sodiu prin metoda Mohr din margarine, │ │
│ │maioneze şi sosuri de maionezã │ 14 │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┤
│ 54.│Determinarea grãsimii din maionezã şi margarinã │ 19 │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┤
│ 55.│Determinarea numãrului total de germeni aerobi mezofili din │ │
│ │maioneze şi sosuri de maionezã, concentrate alimentare, bãuturi │ │
│ │rãcoritoare şi sucuri de fructe, lapte, cazeinã, cazeinaţi │ 52 │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┤
│ 56.│Determinarea de bacterii coliforme din: maioneze şi sosuri de │ │
│ │maionezã, margarinã de consum, maionezã, condimente şi amestecuri│ │
│ │de condimente, concentrate alimentare, bãuturi rãcoritoare şi │ │
│ │sucuri de fructe │ 56 │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┤
│ 57.│Identificarea Salmonellei din: legume, fructe, sucuri de legume │ │
│ │şi fructe nepasteurizate, seminţe încolţite, margarinã de │ │
│ │consum, maionezã, condimente şi amestecuri de condimente │ 58 │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┤
│ 58.│Confirmarea Salmonellei conform EN ISO 6579, SR EN ISO 6579 din │ │
│ │legume, fructe, sucuri de legume şi fructe nepasteurizate, │ │
│ │seminţe încolţite, margarinã de consum, maionezã, condimente şi │ │
│ │amestecuri de condimente │ 43 │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┤
│ 59.│Identificarea Escherichiei Coli din: fructe şi legume, sucuri │ │
│ │nepasteurizate de legume şi fructe, margarinã de consum, maionezã│ │
│ │condimente şi amestecuri de condimente, concentrate alimentare, │ │
│ │bãuturi rãcoritoare şi sucuri de fructe │ 60 │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┤
│ 60.│Confirmarea Escherichiei Coli conform ISO 16649-1 SAU 2 din: │ │
│ │fructe şi legume, sucuri nepasteurizate de legume şi fructe, │ │
│ │margarinã de consum, maionezã, condimente şi amestecuri de │ │
│ │condimente, concentrate alimentare, bãuturi rãcoritoare şi │ │
│ │sucuri de fructe │ 60 │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┤
│ 61.│Determinarea de Enterococi (streptococi fecali)/100 ml - metoda │ │
│ │de identificare │ 38 │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┤
│ 62.│Determinarea de Enterococi (streptococi fecali)/100 ml - metoda │ │
│ │de identificare │ 39 │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┤
│ 63.│Identificarea de Listeria monocytogenes din produse alimentare │ 63 │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┤
│ 64.│Confirmarea de Listeria monocytogenes din produse alimentare │ 57 │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┤
│ 65.│Identificarea de Enterobacteriaceae din produse alimentare │ 39 │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┤
│ 66.│Confirmarea de Enterobacteriaceae din produse alimentare │ 40 │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┤
│ 67.│Identificarea de Campylobacter din produse alimentare │ 103 │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┤
│ 68.│Confirmarea de Campylobacter din produse alimentare │ 54 │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┤
│ 69.│Identificarea de Bacillus cereus din produse alimentare │ 32 │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┤
│ 70.│Confirmarea de Bacillus cereus din produse alimentare │ 35 │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┤
│ 71.│Determinarea numãrului total de germeni aerobi mezofili la │ │
│ │22°C/ml din apa potabilã │ 32 │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┤
│ 72.│Determinarea numãrului total de germeni aerobi mezofili la │ │
│ │37°C/ml din apa potabilã │ 32 │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┤
│ 73.│Determinarea de bacterii coliforme din apa potabilã │ 56 │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┤
│ 74.│Determinarea de Escherichiei Coli din apa potabilã │ 29 │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┤
│ 75.│Determinarea de Pseudomonas aeruginosa/250 ml din apa îmbuteliatã│ │
│ │în sticlã sau alte recipiente - metoda de identificare │ 25 │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┤
│ 76.│Determinarea de Pseudomonas aeruginosa - metoda de confirmare │ 39 │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┤
│ 77.│Confirmarea Stafilococilor coagulazo-pozitiv din produse │ │
│ │alimentare │ 41 │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┤
│ 78.│Identificarea Stafilococilor coagulazo-pozitiv din produse │ │
│ │alimentare │ 43 │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┤
│ 79.│Determinarea de drojdii şi mucegaiuri din produse alimentare │ 59 │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┤
│ 80.│Determinarea substanţei uscate din zahãr │ 12 │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┤
│ 81.│Determinarea zaharurilor reducãtoare exprimate ca zaharuri │ │
│ │invertite din zahãr │ 20 │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┤
│ 82.│Determinarea de substanţã uscatã din cacao │ 12 │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┤
│ 83.│Determinarea de substanţã uscatã din cacao degresatã │ 12 │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┤
│ 84.│Determinarea substanţei uscate totale din unt de cacao │ 24 │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┤
│ 85.│Determinarea conţinutului de grãsime/grãsime totalã din unt │ │
│ │de cacao │ 70 │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┤
│ 86.│Determinarea grãsimii (metoda uzualã conform SR 13344-1) din │ │
│ │cacao pudrã │ 70 │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┤
│ 87.│Determinarea cenuşii insolubile în acid clorhidric 10% │ 52 │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┤
│ 88.│Determinarea conţinutului de apã din boabe de cacao, cafea │ │
│ │verde boabe │ 13 │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┤
│ 89.│Determinarea conţinutului de umiditate - metoda prin pierdere │ │
│ │de masã la 103°C (metoda de rutinã conform SR ISO 11294) din │ │
│ │cafea prãjitã mãcinatã │ 12 │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┤
│ 90.│Determinarea pierderii de masã la 105°C prin metoda SR ISO 6673 │ │
│ │din cafea verde │ 12 │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┤
│ 91.│Determinarea umiditãţii din lapte, cazeinã, cazeinaţi │ 12 │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┤
│ 92.│Determinare N.T.G. din: lapte, cazeinã, cazeinaţi │ 48 │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┤
│ 93.│Determinarea umiditãţii prin metoda STAS NR. 90 din fãina de grâu│ 12 │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┤
│ 94.│Determinarea cenuşii prin metoda STAS NR. 90 din fãina de grâu │ 22 │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┤
│ 95.│Determinarea aciditãţii prin metoda STAS NR. 90 din fãina de grâu│ 18 │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┤
│ 96.│Determinarea conţinutului în proteine prin metoda STAS NR. 90 │ │
│ │din fãina de grâu │ 24 │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┤
│ 97.│Determinarea conţinutului de cenuşã insolubilã în acid clorhidric│ │
│ │10% prin metoda STAS 90 din: fãina de grâu │ 48 │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┤
│ 98.│Determinarea conţinutului de proteinã brutã din produse │ │
│ │cerealiere, de morãrit, de panificaţie, biscuiţi şi paste │ │
│ │fãinoase │ 25 │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┤
│ 99.│Determinarea umiditãţii prin metoda de referinţã din cereale şi │ │
│ │produse cerealiere, conform SR ISO 712 │ 12 │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┤
│100.│Determinarea umiditãţii prin metoda SR ISO 6540 din: porumb │ │
│ │(boabe mãcinate şi boabe întregi) │ 12 │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┤
│101.│Determinarea conţinutului de proteinã brutã din cereale │ 25 │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┤
│102.│Teste de sanitaţie - numãr total de germeni/tampon │ 48 │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┤
│103.│Teste de sanitaţie - Enterobacteriaceae/tampon │ 36 │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┤
│104.│Examen organoleptic │ 66 │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┤
│105.│Determinarea de dioxinã prin metoda GC-MS din uleiuri şi │ │
│ │grãsimi vegetale │ 190 │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┤
│106.│Metodologie de identificare şi cuantificare prin teste PCR a OMG │ │
│ │din alimente şi furaje care conţin soia │ 678 │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┤
│107.│Metoda screening prin PCR clasic a OMG din alimente şi furaje │ │
│ │care conţin porumb │ 318 │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┤
│108.│Metoda de identificare şi cuantificare prin PCR a unei varietãţi │ │
│ │de porumb modificat genetic din alimente şi furaje │ 1.029 │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┤
│109.│Determinarea conţinutului în gluten umed din fãina de grâu prin │ │
│ │metoda clasicã conform STAS nr. 90 │ 7 │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┤
│110.│Determinarea conţinutului în gluten din fãina de grâu prin │ │
│ │metoda rapidã │ 7 │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┤
│111.│Determinarea indicelui de deformare a glutenului din fãina de │ │
│ │grâu prin metoda clasicã conform STAS nr. 90 │ 7 │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┤
│112.│Determinarea conţinutului de proteinã din cereale prin metoda │ │
│ │Kjeldahl │ 26 │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┤
│113.│Determinarea elasticitãţii miezului de pâine │ 11 │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┤
│114.│Determinarea porozitãţii din pâine │ 9 │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┤
│115.│Determinarea volumului - pâine │ 11 │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┤
│116.│Determinarea corpurilor strãine - pâine │ 21 │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┤
│117.│Determinarea gradului de contaminare cu B. subtilis - pâine │ 11 │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┤
│118.│Determinarea greutãţii hectolitrice din grâu prin metoda │ │
│ │STAS 6/23/2 │ 11 │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┤
│119.│Determinarea glutenului umed din grâu prin metoda │ │
│ │SR EN ISO 21415-1 │ 7 │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┤
│120.│Determinarea indicelui de deformare al glutenului din grâu prin │ │
│ │metoda STAS 6283/1 │ 7 │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┤
│121.│Determinarea corpurilor strãine din grâu prin metoda STAS 1069/ │ 7 │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┤
│122.│Determinarea densitãţii relative din ape minerale, bãuturi │ │
│ │rãcoritoare carbogazoase, suc de fructe şi legume prin metoda │ │
│ │clasicã conform SR EN 1131 │ 5 │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┤
│123.│Determinarea concentraţiei alcoolice din bãuturi alcoolice prin │ │
│ │metoda clasicã conform STAS 184-2 │ 10 │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┤
│124.│Determinarea extractului sec din bãuturi alcoolice prin metoda │ │
│ │clasicã │ 15 │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┤
│125.│Determinarea zahãrului reducãtor din vin conform STAS 6182-18 │ 32 │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┤
│126.│Determinarea conţinutului în zaharuri din vin conform │ │
│ │STAS 6182-17 şi STAS 6182-18 │ 15 │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┤
│127.│Determinarea concentraţiei alcoolice din vin prin metoda clasicã │ │
│ │conform STAS 6182-6 │ 10 │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┤
│128.│Determinarea densitãţii vinului prin metoda clasicã conform │ │
│ │STAS 6182-8 │ 5 │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┤
│129.│Determinarea extractului sec total din vin conform metodei │ │
│ │STAS 6182-9 │ 10 │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┤
│130.│Determinarea cenuşii din vin conform STAS 6182-3 │ 15 │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┤
│131.│Determinarea alcalinitãţii cenuşii din vin conform STAS 6182-11 │ 7 │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┤
│132.│Determinarea aciditãţii totale din vin conform STAS 6182-1 │ 10 │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┤
│133.│Determinarea aciditãţii volatile din vin conform STAS 6182-2 │ 15 │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┤
│134.│Determinarea raportului glucozã-fructozã din vin prin metoda │ │
│ │enzimaticã conform R CEE 2676/90 │ 30 │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┤
│135.│Determinarea valorii pH din vin prin metoda clasicã conform │ │
│ │STAS 6182-14 │ 6.5 │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┤
│136.│Determinarea alcoolului metilic din vin prin metoda GC conform │ │
│ │STAS 6182-40 │ 52 │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┤
│137.│Determinarea acizilor organici (tartaric, malic, citric, oxalic) │ │
│ │din vin prin cromatografie pe coloanã conform STAS 6182-27, │ │
│ │STAS 6182/34, STAS 6182-26, STAS 6182 │ 150 │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┤
│138.│Determinarea cationilor (sodiu, amoniu, potasiu, magneziu, │ │
│ │calciu) din vin prin cromatografie pe coloanã conform STAS │ │
│ │6182-23, STAS 6182-48, STAS 30, STAS 6182-33, STAS 6182-32 │ 150 │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┤
│139.│Determinarea anionilor (fluoruri, cloruri, nitraţi, nitriţi, │ │
│ │bromuri, fosfaţi, sulfaţi) din vin prin cromatografie pe coloanã │ │
│ │conform STAS 6182-12, STAS-6182-31, STAS 6182 │ 150 │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┤
│140.│Determinarea anionilor (fluoruri, cloruri, nitraţi, nitriţi, │ │
│ │bromuri, fosfaţi, sulfaţi) din vin prin cromatografie pe coloanã │ │
│ │conform STAS 6182-12, STAS-6182-31, STAS 6182 │ 150 │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┤
│141.│Testul de stabilitate fizico-chimicã la aer pentru vin prin │ │
│ │metoda clasicã conform STAS 6282 │ 30 │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┤
│142.│Testul de stabilitate fizico-chimicã la temperaturi scãzute │ │
│ │pentru vin prin metoda clasicã conform STAS 6282 │ 30 │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┤
│143.│Testul de stabilitate fizico-chimicã la temperaturi ridicate │ │
│ │pentru vin prin metoda clasicã conform STAS 6282 │ 30 │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┤
│144.│Apreciere organolepticã la vinuri prin metoda clasicã conform │ │
│ │SR13461 │ 6 │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┤
│145.│Determinarea dioxidului de sulf liber din vin conform │ │
│ │STAS 6182-13 │ 8 │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┤
│146.│Determinarea dioxidului de sulf total din vin conform │ │
│ │STAS 6182-13 │ 9 │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┤
│147.│Determinarea concentraţiei alcoolice din bãuturi spirtoase prin │ │
│ │metoda clasicã conform STAS 184/2. R. CE 2870. │ 10 │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┤
│148.│Determinarea aciditãţii totale din bãuturi spirtoase prin metoda │ │
│ │clasicã conform STAS 184/5 │ 9 │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┤
│149.│Determinarea dioxidului de sulf din bãuturi spirtoase prin metoda│ │
│ │clasicã conform STAS 184/11 │ 8 │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┤
│150.│Determinarea alcoolului metilic din bãuturi spirtoase prin metoda│ │
│ │GC - conform STAS 184/10 │ 52 │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┤
│151.│Determinarea esterilor din bãuturi spirtoase prin metoda clasicã │ │
│ │conform STAS 184/6 │ 25 │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┤
│152.│Determinarea conţinutului de zaharozã din bãuturi spirtoase prin │ │
│ │metoda clasicã conform STAS 184/4 │ 13 │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┤
│153.│Determinarea extractului uscat din bãuturi spirtoase prin metoda │ │
│ │clasicã conform STAS 184/3 │ 15 │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┤
│154.│Determinarea alcoolilor superiori din bãuturi spirtoase prin │ │
│ │metoda - GC conform STAS 184/8 │ 110 │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┤
│155.│Aprecierea organolepticã la distilate prin metoda clasicã │ │
│ │conform SR 13461 │ 7 │
└────┴─────────────────────────────────────────────────────────────────┴───────┘