Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDIN nr. 84 din 3 octombrie 2008  privind modificarea anexei nr. 5 la Ordinul presedintelui Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor nr. 45/2005 privind aprobarea tarifelor pentru efectuarea analizelor si examenelor de laborator, precum si a unor activitati sanitare veterinare    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ORDIN nr. 84 din 3 octombrie 2008 privind modificarea anexei nr. 5 la Ordinul presedintelui Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor nr. 45/2005 privind aprobarea tarifelor pentru efectuarea analizelor si examenelor de laborator, precum si a unor activitati sanitare veterinare

EMITENT: AUTORITATEA NATIONALA SANITARA VETERINARA SI PENTRU SIGURANTA ALIMENTELOR
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 729 din 28 octombrie 2008

Vãzând Referatul de aprobare nr. 38.115 din 27 august 2008, întocmit de Direcţia generalã siguranţa alimentelor din cadrul Autoritãţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor,
având în vedere prevederile <>Legii nr. 150/2004 privind siguranţa alimentelor şi a hranei pentru animale, republicatã, precum şi <>Ordonanţa Guvernului nr. 42/2004 privind organizarea activitãţii sanitar-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor, aprobatã cu modificãri şi completãri prin <>Legea nr. 215/2004 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare,
în temeiul prevederilor art. 3 alin. (3) şi ale <>art. 4 alin. (3) din Hotãrârea Guvernului nr. 130/2006 privind organizarea şi funcţionarea Autoritãţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor şi a unitãţilor din subordinea acesteia, cu modificãrile şi completãrile ulterioare,

preşedintele Autoritãţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor emite urmãtorul ordin:

ART. I
Anexa nr. 5 la Ordinul preşedintelui Autoritãţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor nr. 45/2005 privind aprobarea tarifelor pentru efectuarea analizelor şi examenelor de laborator, precum şi a unor activitãţi sanitare veterinare, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 333 din 20 aprilie 2005, cu modificãrile ulterioare, se modificã şi se înlocuieşte cu anexa la prezentul ordin.
ART. II
Prezentul ordin se publicã în Monitorul Oficial al României, Partea I.

Preşedintele Autoritãţii Naţionale
Sanitare Veterinare
şi pentru Siguranţa Alimentelor,
Radu Roatiş Cheţan

Bucureşti, 3 octombrie 2008.
Nr. 84.


ANEXĂ
-----
(Anexa nr. 5 la <>Ordinul nr. 45/2005 )
------------------------------------

TARIFE
pentru efectuarea analizelor şi examenelor de laborator
ale produselor de origine nonanimalã


┌────┬─────────────────────────────────────────────────────────────────┬───────┐
│Nr. │ Denumirea analizei, examenului, operaţiunii* │Tarif │
│crt.│ │(lei/ │
│ │ │deter- │
│ │ │minare)│
├────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┤
│ 1.│Determinarea nitraţilor prin metoda HPLC din: spanac │ │
│ │proaspãt, spanac conservat, îngheţat sau │ │
│ │congelat, salatã proaspãtã, salatã de tip ICEBERG, legume │ 402 │
│ │şi fructe │ │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┤
│ 2.│Determinarea azotaţilor [NO(3)] prin metoda APHA din: │ │
│ │legume şi fructe │ 23 │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┤
│ 3.│Determinare azotiţilor prin metoda Griess din legume şi │ │
│ │fructe │ 15 │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┤
│ 4.│Determinarea azotiţilor prin metoda Griess din: legume şi │ │
│ │fructe │ 14 │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┤
│ 5.│Determinarea aflatoxinei totale ( B1+B2+G1+G2) prin metoda │ │
│ │HPLC din: arahide, nuci şi fructe uscate şi produse │ │
│ │procesate din acestea, arahide supuse sortãrii sau altui │ 402 │
│ │tratament fizic, nuci şi fructe uscate supuse sortãrii ori │ │
│ │altui tratament fizic, cereale şi produse procesate din │ │
│ │acestea, condimente şi alte produse alimentare │ │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┤
│ 6.│Determinarea aflatoxinei totale (B1+B2+G1+G2) prin metoda │ │
│ │ELISA cu purificare pe coloanã de imunoafinitate din: │ │
│ │arahide, nuci şi fructe uscate şi produse procesate din │ │
│ │acestea, arahide supuse sortãrii ori altui tratament fizic, │ 380 │
│ │nuci şi fructe uscate supuse sortãrii ori altui tratament │ │
│ │fizic, cereale şi produse procesate din acestea, condimente │ │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┤
│ 7.│Determinarea aflatoxinei totale (B1+B2+G1+G2) prin metoda │ │
│ │ELISA farã purificare pe coloanã de imunoafinitate din: │ │
│ │arahide, nuci şi fructe uscate şi produse procesate din │ │
│ │acestea, arahide supuse sortãrii sau altui tratament fizic, │ 292 │
│ │nuci şi fructe uscate supuse sortãrii ori altui tratament │ │
│ │fizic, cereale şi produse procesate din acestea, condimente │ │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┤
│ 8.│Determinarea aflatoxinei totale (B1+B2+G1+G2) - test rapid - │ │
│ │din: arahide, nuci şi fructe uscate şi produse procesate din │ │
│ │acestea, arahide supuse sortãrii sau altui tratament fizic, │ 171 │
│ │nuci şi fructe uscate supuse sortãrii ori altui tratament │ │
│ │fizic, cereale şi produse procesate din acestea, condimente │ │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┤
│ 9.│Determinarea aflatoxinei B1 prin metoda HPLC din: arahide, │ │
│ │nuci şi fructe uscate şi produse procesate din acestea, │ │
│ │arahide supuse sortãrii sau altui tratament fizic, nuci şi │ 401,5 │
│ │fructe uscate supuse sortãrii ori altui tratament fizic, │ │
│ │cereale şi produse procesate din acestea, condimente │ │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┤
│ 10.│Determinarea aflatoxinei B1 prin metoda ELISA cu purificare │ │
│ │pe coloanã de imunoafinitate din: arahide, nuci şi fructe │ │
│ │uscate şi produse procesate din acestea, arahide supuse │ 380 │
│ │sortãrii sau altui tratament fizic, nuci şi fructe uscate │ │
│ │supuse sortãrii ori altui tratament fizic, cereale şi │ │
│ │produse procesate din acestea, condimente │ │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┤
│ 11.│Determinarea aflatoxinei B1 prin metoda ELISA fãrã puri- │ │
│ │ficare pe coloanã de imunoafinitate din: arahide, nuci şi │ │
│ │fructe uscate şi produse procesate din acestea, arahide │ │
│ │supuse sortãrii sau altui tratament fizic, nuci şi fructe │ 292 │
│ │uscate supuse sortãrii ori altui tratament fizic, cereale │ │
│ │şi produse procesate din acestea, condimente │ │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┤
│ 12.│Determinarea micotoxinelor prin cromatografie în strat │ │
│ │subţire din: arahide, nuci şi fructe uscate şi produsele │ │
│ │procesate din acestea, arahide supuse sortãrii sau altui │ 74 │
│ │tratament fizic, nuci şi fructe uscate supuse sortãrii sau │ │
│ │altui tratament fizic, cereale şi produse procesate din │ │
│ │acestea, condimente │ │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┤
│ 13.│Determinarea ochratoxinei A prin metoda HPLC din: cereale │ │
│ │brute, toate produsele derivate din cereale, stafide uscate, │ │
│ │cafea boabe prãjitã, cafea prãjitã şi mãcinatã, cafea │ │
│ │solubilã, vin (vin roşu, alb şi roze) şi alte tipuri de vin │ 402 │
│ │şi/sau bãuturi rãcoritoare pe bazã de must de struguri, vin │ │
│ │(vin roşu, alb şi roze) şi alte tipuri de vin şi/sau bãuturi │ │
│ │rãcoritoare pe bazã de must de struguri, must de struguri şi │ │
│ │must de struguri concentrat │ │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┤
│ 14.│Determinarea ochratoxinei A prin metoda ELISA cu purificare │ │
│ │pe coloanã de imunoafinitate din: cereale brute, toate │ │
│ │produsele derivate din cereale, stafide uscate, cafea boabe │ │
│ │prãjitã, cafea prãjitã şi mãcinatã, cafea solubilã, vin │ │
│ │(vin roşu, alb şi roze) şi alte tipuri de vin şi/sau bãuturi │ 380 │
│ │rãcoritoare pe bazã de must de struguri, vin (vin roşu, │ │
│ │alb şi roze) şi alte tipuri de vin şi/sau bãuturi rãcori- │ │
│ │toare pe bazã de must de struguri, must de struguri şi │ │
│ │must de struguri concentrat │ │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┤
│ 15.│Determinarea ochratoxinei A prin metoda ELISA farã puri- │ │
│ │ficare pe coloanã de imunoafinitate din: cereale brute, │ │
│ │toate produsele derivate din cereale, stafide uscate, cafea │ │
│ │boabe prãjitã, cafea prãjitã şi mãcinatã, cafea solubilã, │ │
│ │vin (vin roşu, alb şi roze) şi alte tipuri de vin şi/sau │ 292 │
│ │bãuturi rãcoritoare pe bazã de must de struguri, vin (vin │ │
│ │roşu, alb şi roze) şi alte tipuri de vin şi/sau bãuturi │ │
│ │rãcoritoare pe bazã de must de struguri, must de struguri │ │
│ │şi must de struguri concentrat │ │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┤
│ 16.│Determinarea patulinei prin metoda HPLC din: suc de fructe │ │
│ │şi nectar de fructe, în special suc de mere şi sucurile de │ │
│ │fructe ca ingrediente pentru alte bãuturi, suc de fructe │ │
│ │concentrat dupã reconstituirea conform instrucţiunilor │ │
│ │producãtorului, bãuturi spirtoase, cidru şi alte bãuturi │ │
│ │fermentate derivate din mere sau conţinând suc de mere, │ 402 │
│ │produse solide din mere, inclusiv compot de mere, piure │ │
│ │de mere destinat consumului direct, alimente pentru copii, │ │
│ │conform pct. 2.3.5 din secţiunea 2 din anexa la Regulamentul │ │
│ │CE nr. 1.881/2006 │ │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┤
│ 17.│Determinarea deoxinivalenolului (DON) prin metoda HPLC din: │ │
│ │cereale neprocesate, grâul dur, ovãz şi porumb, pâine │ │
│ │(inclusiv specialitãţi de panificaţie), produse de pati- │ │
│ │serie, biscuiţi, batoane cu cereale şi cereale pentru micul │ 402 │
│ │dejun, paste fãinoase, cereale destinate consumului uman │ │
│ │direct, fãinã de cereale, tãrâţe şi germeni comercializaţi │ │
│ │ca produse finale pentru consumul uman direct │ │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┤
│ 18.│Determinarea deoxinivalenolului (DON) prin metoda ELISA cu │ │
│ │purificare pe coloanã de imunoafinitate din: cereale nepro- │ │
│ │cesate, grâu dur, ovãz şi porumb, pâine (inclusiv specia- │ │
│ │litãţi de panificaţie), produse de patiserie, biscuiţi, │ │
│ │batoane cu cereale şi cereale pentru micul dejun, paste │ 380 │
│ │fãinoase, cereale destinate consumului uman direct, fãinã │ │
│ │de cereale, tãrâţe şi germeni comercializaţi ca produse │ │
│ │finale pentru consumul uman direct │ │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┤
│ 19.│Determinarea deoxinivalenolului (DON) prin metoda ELISA farã │ │
│ │purificare pe coloanã de imunoafinitate din: cereale nepro- │ │
│ │cesate, grâul dur, ovãz şi porumb, pâine (inclusiv specia- │ │
│ │litãţi de panificaţie), produse de patiserie, biscuiţi, │ │
│ │batoane cu cereale şi cereale pentru micul dejun, paste │ 292 │
│ │fãinoase, cereale destinate consumului uman direct, fãinã │ │
│ │de cereale, tãrâţe şi germeni comercializaţi ca produse │ │
│ │finale pentru consumul uman direct │ │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┤
│ 20.│Determinarea 3-MCPD prin metoda HPLC din: proteine vegetale │ │
│ │hidrolizate, sos de soia │ 402 │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┤
│ 21.│Determinarea zearalenonei prin metoda HPLC din: cereale │ │
│ │neprocesate, cereale destinate consumului uman direct, fãinã │ │
│ │de cereale, tãrâţe şi germeni comercializaţi ca produse │ │
│ │finale pentru consumul uman direct, pâine (inclusiv │ │
│ │specialitãţi de panificaţie), produse de patiserie, biscuiţi │ │
│ │snacksuri din cereale şi cereale pentru micul dejun, ulei │ │
│ │de porumb rafinat │ 402 │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┤
│ 22.│Determinarea zearalenonei prin metoda ELISA cu purificare │ │
│ │pe coloana de imunoafinitate din: cereale neprocesate, │ │
│ │cereale destinate consumului uman direct, fãinã de cereale, │ │
│ │tãrâţe şi germeni comercializaţi ca produse finale pentru │ │
│ │consumul uman direct, pâine (inclusiv specialitãţi de │ │
│ │panificaţie), produse de patiserie, biscuiţi, snacksuri din │ │
│ │cereale şi cereale pentru micul dejun, ulei de porumb │ │
│ │rafinat │ 380 │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┤
│ 23.│Determinarea zearalenonei prin metoda ELISA fãrã purificare │ │
│ │pe coloanã de imunoafinitate din: cereale neprocesate, │ │
│ │cereale destinate consumului uman direct, fãinã de cereale, │ │
│ │tãrâţe şi germeni comercializaţi ca produse finale pentru │ │
│ │consumul uman direct, pâine (inclusiv specialitãţi de │ │
│ │panificaţie), produse de patiserie, biscuiţi, snacksuri din │ │
│ │cereale şi cereale pentru micul dejun, ulei de porumb │ │
│ │rafinat │ 292 │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┤
│ 24.│Determinarea de fumonisinã (sumã de B1 şi B2) prin metoda │ │
│ │HPLC din: porumb neprocesat, porumb destinat consumului uman │ │
│ │direct, produse pe bazã de porumb destinate consumului uman │ │
│ │direct │ 402 │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┤
│ 25.│Determinarea de fumonisinã (sumã de B1 şi B2) prin metoda │ │
│ │ELISA fãrã purificare pe coloanã de imunoafinitate din: │ │
│ │porumb neprocesat, porumb destinat consumului uman direct, │ │
│ │produse pe bazã de porumb destinate consumului uman direct │ 292 │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┤
│ 26.│Determinarea de fumonisinã (sumã de B1 şi B2) prin metoda │ │
│ │ELISA cu purificare pe coloanã de imunoafinitate din: │ │
│ │porumb neprocesat, porumb destinat consumului uman direct, │ │
│ │produse pe bazã de porumb destinate consumului uman direct │ 380 │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┤
│ 27.│Determinarea de precursori de dioxinã şi PCB-uri similare │ │
│ │dioxinei - conform secţiunii 5 din anexa la Regulamentul CE │ │
│ │nr. 1.881/2006 - prin metoda HPLC din uleiuri şi grãsimi │ │
│ │vegetale şi alimente pentru copii │ 402 │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┤
│ 28.│Determinarea de hidrocarburi aromatice policiclice (PAH) │ │
│ │din uleiuri prin metoda HPLC │ 402 │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┤
│ 29.│Determinarea furanului prin metoda HPLC din: cafea mãcinatã │ │
│ │sau solubilã, sucuri de fructe şi alte produse similare, │ │
│ │pasteurizate, conserve de legume - fructe care necesitã │ │
│ │tratament termic înainte de consum, conserve mixte care │ │
│ │necesitã tratament termic înainte de consum, alimente │ │
│ │pentru copii, sosuri │ 402 │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┤
│ 30.│Determinarea acrilamidei prin metoda HPLC din: cartofi prãjiţi │ │
│ │comercializaţi în vederea consumului imediat, chipsuri din │ │
│ │cartofi, produse semipreparate pe bazã de cartofi, preparate din │ │
│ │cartofi destinate preparãrii la domiciliu, pâine, cereale pentru │ │
│ │micul dejun, biscuiţi, inclusiv biscuiţi pentru sugari, cafea │ │
│ │prãjitã, produse alimentare pentru copii conservate în recipienţi│ │
│ │de sticlã, produse alimentare pentru copii pe bazã de cereale │ │
│ │procesate alte produse (cum ar fi: produse pe bazã de cacao, alte│ │
│ │produse pentru sugari nemenţionate) │ 402 │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┤
│ 31.│Determinarea toxinelor T-2 şi HT-2 din cereale neprelucrate, │ │
│ │preparate pe bazã de cereale şi produse alimentare prin metoda │ │
│ │ELISA fãrã purificare pe coloana de imunoafinitate │ 292 │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┤
│ 32.│Determinarea toxinelor T-2 şi HT-2 din cereale neprelucrate, │ │
│ │preparate pe bazã de cereale şi produse alimentare prin metoda │ │
│ │ELISA cu purificare pe coloana de imunoafinitate │ 380 │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┤
│ 33.│Determinare de metale grele (Pb, Cd, Cu, Zn, Fe şi altele) şi │ │
│ │arsen prin SAA cu cuptor de grafit - un element din: cereale, │ │
│ │legume şi leguminoase, ciuperci de culturã, fructe, grãsimi şi │ │
│ │uleiuri, sucuri de fructe, sucuri de fructe concentrate, │ │
│ │nectaruri de fructe, vinuri (inclusiv vinuri spumante, exclusiv │ │
│ │vinuri licoroase), vinuri aromatizate, bãuturi bazate pe vinuri │ │
│ │aromatizate şi cocktailuri ce folosesc vinuri aromatizate, cidru │ │
│ │din mere, pere şi vinuri de fructe │ 70 │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┤
│ 34.│Determinare de metale grele (Pb, Cd, Cu, Zn, Fe şi altele) prin │ │
│ │SAA cu flacarã, dupã calcinare - un element - din: cereale, │ │
│ │legume şi leguminoase, ciuperci de culturã, fructe, grãsimi şi │ │
│ │uleiuri, sucuri de fructe, sucuri de fructe concentrate, │ │
│ │nectaruri de fructe, vinuri (inclusiv vinuri spumante, exclusiv │ │
│ │vinuri licoroase), vinuri aromatizate, bãuturi bazate pe vinuri │ │
│ │aromatizate şi cocktailurile ce folosesc vinuri aromatizate, │ │
│ │cidru din mere, pere şi vinuri de fructe │ 65 │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┤
│ 35.│Determinarea arsenului prin SAA cu generator de hidruri din │ │
│ │produse alimentare │ 130 │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┤
│ 36.│Determinarea de sudan I, II, III, IV, Para Red (CI 12070) prin │ │
│ │metoda HPLC din: condimente │ 82 │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┤
│ 37.│Determinarea reziduurilor de pesticide organoclorurate prin │ │
│ │metoda GLC din: cereale, fructe şi legume │ 154 │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┤
│ 38.│Determinarea reziduurilor de pesticide organofosforice prin │ │
│ │metoda GLC din: cereale, fructe şi legume │ 154 │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┤
│ 39.│Determinarea reziduurilor de carbamaţi prin metoda GLC din: │ │
│ │cereale, fructe şi legume │ 157 │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┤
│ 40.│Determinare de piretroizi de sintezã prin metoda GLC din: │ │
│ │cereale, fructe şi legume │ 143 │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┤
│ 41.│Determinarea gradului de contaminare radioactivã Cs134 + Cs137 │ │
│ │prin gama spectrometrie din: legume, fructe, condimente, ciuperci│ │
│ │de culturã, ceai │ 44 │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┤
│ 42.│Determinarea clorurii de sodiu prin metoda STAS 5953 din: sucuri │ │
│ │de legume │ 13 │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┤
│ 43.│Determinarea de substanţã uscatã prin metoda STAS 5856 din: │ │
│ │sucuri de legume, bulion şi pastã de tomate │ 12 │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┤
│ 44.│Determinarea aciditãţii totale prin metoda STAS 5952 din: bulion │ │
│ │şi pastã de tomate │ 19 │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┤
│ 45.│Determinarea aciditãţii volatile prin metoda STAS 5952 din: │ │
│ │bulion şi pastã de tomate │ 23 │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┤
│ 46.│Determinarea impuritãţilor minerale insolubile raportate la │ │
│ │substanţa uscatã prin metoda STAS 5959 din: bulion şi pastã │ │
│ │de tomate │ 59 │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┤
│ 47.│Determinarea conţinutului în substanţã uscatã prin metoda │ │
│ │STAS 3183; 5-90; 5-90/A1 din: gemuri din fructe, jeleuri, │ │
│ │marmelade şi piure de castane îndulcit, din zahãr, cacao, │ │
│ │cacao degresatã │ 12 │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┤
│ 48.│Determinarea indicelui de refracţie la 40°C prin metoda SR EN ISO│ │
│ │6320: SAU STAS 145/4 din: uleiuri vegetale │ 17 │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┤
│ 49.│Determinarea indicelui de saponificare prin metoda STAS 145/17 │ │
│ │din: uleiuri vegetale, grãsimi şi produse alimentare │ 29 │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┤
│ 50.│Determinarea indicelui de iod prin metoda STAS 145/19, SR EN ISO │ │
│ │3961 din: uleiuri vegetale │ 28 │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┤
│ 51.│Determinarea aciditãţii - exprimatã în acid acetic - din uleiuri │ │
│ │vegetale, margarine, maioneze şi sosuri de maionezã │ 19 │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┤
│ 52.│Determinarea PH-ului pentru margarine, maioneze şi sosuri de │ │
│ │maionezã prin metoda potenţiometricã şi conductivitãţii │ 17 │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┤
│ 53.│Determinarea clorurii de sodiu prin metoda Mohr din margarine, │ │
│ │maioneze şi sosuri de maionezã │ 14 │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┤
│ 54.│Determinarea grãsimii din maionezã şi margarinã │ 19 │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┤
│ 55.│Determinarea numãrului total de germeni aerobi mezofili din │ │
│ │maioneze şi sosuri de maionezã, concentrate alimentare, bãuturi │ │
│ │rãcoritoare şi sucuri de fructe, lapte, cazeinã, cazeinaţi │ 52 │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┤
│ 56.│Determinarea de bacterii coliforme din: maioneze şi sosuri de │ │
│ │maionezã, margarinã de consum, maionezã, condimente şi amestecuri│ │
│ │de condimente, concentrate alimentare, bãuturi rãcoritoare şi │ │
│ │sucuri de fructe │ 56 │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┤
│ 57.│Identificarea Salmonellei din: legume, fructe, sucuri de legume │ │
│ │şi fructe nepasteurizate, seminţe încolţite, margarinã de │ │
│ │consum, maionezã, condimente şi amestecuri de condimente │ 58 │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┤
│ 58.│Confirmarea Salmonellei conform EN ISO 6579, SR EN ISO 6579 din │ │
│ │legume, fructe, sucuri de legume şi fructe nepasteurizate, │ │
│ │seminţe încolţite, margarinã de consum, maionezã, condimente şi │ │
│ │amestecuri de condimente │ 43 │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┤
│ 59.│Identificarea Escherichiei Coli din: fructe şi legume, sucuri │ │
│ │nepasteurizate de legume şi fructe, margarinã de consum, maionezã│ │
│ │condimente şi amestecuri de condimente, concentrate alimentare, │ │
│ │bãuturi rãcoritoare şi sucuri de fructe │ 60 │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┤
│ 60.│Confirmarea Escherichiei Coli conform ISO 16649-1 SAU 2 din: │ │
│ │fructe şi legume, sucuri nepasteurizate de legume şi fructe, │ │
│ │margarinã de consum, maionezã, condimente şi amestecuri de │ │
│ │condimente, concentrate alimentare, bãuturi rãcoritoare şi │ │
│ │sucuri de fructe │ 60 │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┤
│ 61.│Determinarea de Enterococi (streptococi fecali)/100 ml - metoda │ │
│ │de identificare │ 38 │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┤
│ 62.│Determinarea de Enterococi (streptococi fecali)/100 ml - metoda │ │
│ │de identificare │ 39 │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┤
│ 63.│Identificarea de Listeria monocytogenes din produse alimentare │ 63 │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┤
│ 64.│Confirmarea de Listeria monocytogenes din produse alimentare │ 57 │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┤
│ 65.│Identificarea de Enterobacteriaceae din produse alimentare │ 39 │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┤
│ 66.│Confirmarea de Enterobacteriaceae din produse alimentare │ 40 │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┤
│ 67.│Identificarea de Campylobacter din produse alimentare │ 103 │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┤
│ 68.│Confirmarea de Campylobacter din produse alimentare │ 54 │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┤
│ 69.│Identificarea de Bacillus cereus din produse alimentare │ 32 │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┤
│ 70.│Confirmarea de Bacillus cereus din produse alimentare │ 35 │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┤
│ 71.│Determinarea numãrului total de germeni aerobi mezofili la │ │
│ │22°C/ml din apa potabilã │ 32 │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┤
│ 72.│Determinarea numãrului total de germeni aerobi mezofili la │ │
│ │37°C/ml din apa potabilã │ 32 │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┤
│ 73.│Determinarea de bacterii coliforme din apa potabilã │ 56 │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┤
│ 74.│Determinarea de Escherichiei Coli din apa potabilã │ 29 │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┤
│ 75.│Determinarea de Pseudomonas aeruginosa/250 ml din apa îmbuteliatã│ │
│ │în sticlã sau alte recipiente - metoda de identificare │ 25 │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┤
│ 76.│Determinarea de Pseudomonas aeruginosa - metoda de confirmare │ 39 │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┤
│ 77.│Confirmarea Stafilococilor coagulazo-pozitiv din produse │ │
│ │alimentare │ 41 │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┤
│ 78.│Identificarea Stafilococilor coagulazo-pozitiv din produse │ │
│ │alimentare │ 43 │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┤
│ 79.│Determinarea de drojdii şi mucegaiuri din produse alimentare │ 59 │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┤
│ 80.│Determinarea substanţei uscate din zahãr │ 12 │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┤
│ 81.│Determinarea zaharurilor reducãtoare exprimate ca zaharuri │ │
│ │invertite din zahãr │ 20 │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┤
│ 82.│Determinarea de substanţã uscatã din cacao │ 12 │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┤
│ 83.│Determinarea de substanţã uscatã din cacao degresatã │ 12 │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┤
│ 84.│Determinarea substanţei uscate totale din unt de cacao │ 24 │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┤
│ 85.│Determinarea conţinutului de grãsime/grãsime totalã din unt │ │
│ │de cacao │ 70 │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┤
│ 86.│Determinarea grãsimii (metoda uzualã conform SR 13344-1) din │ │
│ │cacao pudrã │ 70 │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┤
│ 87.│Determinarea cenuşii insolubile în acid clorhidric 10% │ 52 │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┤
│ 88.│Determinarea conţinutului de apã din boabe de cacao, cafea │ │
│ │verde boabe │ 13 │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┤
│ 89.│Determinarea conţinutului de umiditate - metoda prin pierdere │ │
│ │de masã la 103°C (metoda de rutinã conform SR ISO 11294) din │ │
│ │cafea prãjitã mãcinatã │ 12 │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┤
│ 90.│Determinarea pierderii de masã la 105°C prin metoda SR ISO 6673 │ │
│ │din cafea verde │ 12 │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┤
│ 91.│Determinarea umiditãţii din lapte, cazeinã, cazeinaţi │ 12 │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┤
│ 92.│Determinare N.T.G. din: lapte, cazeinã, cazeinaţi │ 48 │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┤
│ 93.│Determinarea umiditãţii prin metoda STAS NR. 90 din fãina de grâu│ 12 │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┤
│ 94.│Determinarea cenuşii prin metoda STAS NR. 90 din fãina de grâu │ 22 │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┤
│ 95.│Determinarea aciditãţii prin metoda STAS NR. 90 din fãina de grâu│ 18 │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┤
│ 96.│Determinarea conţinutului în proteine prin metoda STAS NR. 90 │ │
│ │din fãina de grâu │ 24 │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┤
│ 97.│Determinarea conţinutului de cenuşã insolubilã în acid clorhidric│ │
│ │10% prin metoda STAS 90 din: fãina de grâu │ 48 │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┤
│ 98.│Determinarea conţinutului de proteinã brutã din produse │ │
│ │cerealiere, de morãrit, de panificaţie, biscuiţi şi paste │ │
│ │fãinoase │ 25 │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┤
│ 99.│Determinarea umiditãţii prin metoda de referinţã din cereale şi │ │
│ │produse cerealiere, conform SR ISO 712 │ 12 │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┤
│100.│Determinarea umiditãţii prin metoda SR ISO 6540 din: porumb │ │
│ │(boabe mãcinate şi boabe întregi) │ 12 │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┤
│101.│Determinarea conţinutului de proteinã brutã din cereale │ 25 │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┤
│102.│Teste de sanitaţie - numãr total de germeni/tampon │ 48 │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┤
│103.│Teste de sanitaţie - Enterobacteriaceae/tampon │ 36 │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┤
│104.│Examen organoleptic │ 66 │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┤
│105.│Determinarea de dioxinã prin metoda GC-MS din uleiuri şi │ │
│ │grãsimi vegetale │ 190 │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┤
│106.│Metodologie de identificare şi cuantificare prin teste PCR a OMG │ │
│ │din alimente şi furaje care conţin soia │ 678 │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┤
│107.│Metoda screening prin PCR clasic a OMG din alimente şi furaje │ │
│ │care conţin porumb │ 318 │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┤
│108.│Metoda de identificare şi cuantificare prin PCR a unei varietãţi │ │
│ │de porumb modificat genetic din alimente şi furaje │ 1.029 │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┤
│109.│Determinarea conţinutului în gluten umed din fãina de grâu prin │ │
│ │metoda clasicã conform STAS nr. 90 │ 7 │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┤
│110.│Determinarea conţinutului în gluten din fãina de grâu prin │ │
│ │metoda rapidã │ 7 │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┤
│111.│Determinarea indicelui de deformare a glutenului din fãina de │ │
│ │grâu prin metoda clasicã conform STAS nr. 90 │ 7 │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┤
│112.│Determinarea conţinutului de proteinã din cereale prin metoda │ │
│ │Kjeldahl │ 26 │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┤
│113.│Determinarea elasticitãţii miezului de pâine │ 11 │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┤
│114.│Determinarea porozitãţii din pâine │ 9 │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┤
│115.│Determinarea volumului - pâine │ 11 │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┤
│116.│Determinarea corpurilor strãine - pâine │ 21 │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┤
│117.│Determinarea gradului de contaminare cu B. subtilis - pâine │ 11 │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┤
│118.│Determinarea greutãţii hectolitrice din grâu prin metoda │ │
│ │STAS 6/23/2 │ 11 │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┤
│119.│Determinarea glutenului umed din grâu prin metoda │ │
│ │SR EN ISO 21415-1 │ 7 │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┤
│120.│Determinarea indicelui de deformare al glutenului din grâu prin │ │
│ │metoda STAS 6283/1 │ 7 │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┤
│121.│Determinarea corpurilor strãine din grâu prin metoda STAS 1069/ │ 7 │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┤
│122.│Determinarea densitãţii relative din ape minerale, bãuturi │ │
│ │rãcoritoare carbogazoase, suc de fructe şi legume prin metoda │ │
│ │clasicã conform SR EN 1131 │ 5 │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┤
│123.│Determinarea concentraţiei alcoolice din bãuturi alcoolice prin │ │
│ │metoda clasicã conform STAS 184-2 │ 10 │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┤
│124.│Determinarea extractului sec din bãuturi alcoolice prin metoda │ │
│ │clasicã │ 15 │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┤
│125.│Determinarea zahãrului reducãtor din vin conform STAS 6182-18 │ 32 │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┤
│126.│Determinarea conţinutului în zaharuri din vin conform │ │
│ │STAS 6182-17 şi STAS 6182-18 │ 15 │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┤
│127.│Determinarea concentraţiei alcoolice din vin prin metoda clasicã │ │
│ │conform STAS 6182-6 │ 10 │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┤
│128.│Determinarea densitãţii vinului prin metoda clasicã conform │ │
│ │STAS 6182-8 │ 5 │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┤
│129.│Determinarea extractului sec total din vin conform metodei │ │
│ │STAS 6182-9 │ 10 │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┤
│130.│Determinarea cenuşii din vin conform STAS 6182-3 │ 15 │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┤
│131.│Determinarea alcalinitãţii cenuşii din vin conform STAS 6182-11 │ 7 │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┤
│132.│Determinarea aciditãţii totale din vin conform STAS 6182-1 │ 10 │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┤
│133.│Determinarea aciditãţii volatile din vin conform STAS 6182-2 │ 15 │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┤
│134.│Determinarea raportului glucozã-fructozã din vin prin metoda │ │
│ │enzimaticã conform R CEE 2676/90 │ 30 │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┤
│135.│Determinarea valorii pH din vin prin metoda clasicã conform │ │
│ │STAS 6182-14 │ 6.5 │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┤
│136.│Determinarea alcoolului metilic din vin prin metoda GC conform │ │
│ │STAS 6182-40 │ 52 │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┤
│137.│Determinarea acizilor organici (tartaric, malic, citric, oxalic) │ │
│ │din vin prin cromatografie pe coloanã conform STAS 6182-27, │ │
│ │STAS 6182/34, STAS 6182-26, STAS 6182 │ 150 │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┤
│138.│Determinarea cationilor (sodiu, amoniu, potasiu, magneziu, │ │
│ │calciu) din vin prin cromatografie pe coloanã conform STAS │ │
│ │6182-23, STAS 6182-48, STAS 30, STAS 6182-33, STAS 6182-32 │ 150 │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┤
│139.│Determinarea anionilor (fluoruri, cloruri, nitraţi, nitriţi, │ │
│ │bromuri, fosfaţi, sulfaţi) din vin prin cromatografie pe coloanã │ │
│ │conform STAS 6182-12, STAS-6182-31, STAS 6182 │ 150 │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┤
│140.│Determinarea anionilor (fluoruri, cloruri, nitraţi, nitriţi, │ │
│ │bromuri, fosfaţi, sulfaţi) din vin prin cromatografie pe coloanã │ │
│ │conform STAS 6182-12, STAS-6182-31, STAS 6182 │ 150 │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┤
│141.│Testul de stabilitate fizico-chimicã la aer pentru vin prin │ │
│ │metoda clasicã conform STAS 6282 │ 30 │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┤
│142.│Testul de stabilitate fizico-chimicã la temperaturi scãzute │ │
│ │pentru vin prin metoda clasicã conform STAS 6282 │ 30 │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┤
│143.│Testul de stabilitate fizico-chimicã la temperaturi ridicate │ │
│ │pentru vin prin metoda clasicã conform STAS 6282 │ 30 │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┤
│144.│Apreciere organolepticã la vinuri prin metoda clasicã conform │ │
│ │SR13461 │ 6 │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┤
│145.│Determinarea dioxidului de sulf liber din vin conform │ │
│ │STAS 6182-13 │ 8 │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┤
│146.│Determinarea dioxidului de sulf total din vin conform │ │
│ │STAS 6182-13 │ 9 │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┤
│147.│Determinarea concentraţiei alcoolice din bãuturi spirtoase prin │ │
│ │metoda clasicã conform STAS 184/2. R. CE 2870. │ 10 │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┤
│148.│Determinarea aciditãţii totale din bãuturi spirtoase prin metoda │ │
│ │clasicã conform STAS 184/5 │ 9 │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┤
│149.│Determinarea dioxidului de sulf din bãuturi spirtoase prin metoda│ │
│ │clasicã conform STAS 184/11 │ 8 │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┤
│150.│Determinarea alcoolului metilic din bãuturi spirtoase prin metoda│ │
│ │GC - conform STAS 184/10 │ 52 │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┤
│151.│Determinarea esterilor din bãuturi spirtoase prin metoda clasicã │ │
│ │conform STAS 184/6 │ 25 │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┤
│152.│Determinarea conţinutului de zaharozã din bãuturi spirtoase prin │ │
│ │metoda clasicã conform STAS 184/4 │ 13 │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┤
│153.│Determinarea extractului uscat din bãuturi spirtoase prin metoda │ │
│ │clasicã conform STAS 184/3 │ 15 │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┤
│154.│Determinarea alcoolilor superiori din bãuturi spirtoase prin │ │
│ │metoda - GC conform STAS 184/8 │ 110 │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┤
│155.│Aprecierea organolepticã la distilate prin metoda clasicã │ │
│ │conform SR 13461 │ 7 │
└────┴─────────────────────────────────────────────────────────────────┴───────┘



-----------
* Se va folosi cea mai recentã ediţie a standardului.

-----------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016