Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDIN nr. 84 din 3 februarie 2003  pentru aprobarea Regulamentului privind testarea si inregistrarea soiurilor de plante de cultura    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ORDIN nr. 84 din 3 februarie 2003 pentru aprobarea Regulamentului privind testarea si inregistrarea soiurilor de plante de cultura

EMITENT: MINISTERUL AGRICULTURII, ALIMENTATIEI SI PADURILOR
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 138 din 4 martie 2003


7. Originea şi modul de obţinere În cazul hibrizilor, indicaţi
formula şi precizati dacã este
libera sau secreta.
....................................... În cazul în care este secreta,
....................................... completati şi formularul 1 bis.
Formula ............................... Libera-secreta*)
Ploidia ...............................
8. Componenţi genealogici: Dacã reproducerea soiului
impune folosirea repetatã
a mai multor componenţi
genealogici, precizati:
- aparţin autorului nu aparţin autorului.
- ..................................... - ......................
- ..................................... - ......................
- ..................................... - ......................


9. Menţinerea puritatii biologice
- responsabil cu menţinerea ........................................
- localitatea unde se efectueazã ...................................
- metoda utilizata .................................................
10. Soiul a mai fost înregistrat sau este în testare în alta ţara?
DA - NU*)
Precizati:
Ţara Anul Nr. documentului
- ......................................................................
- ......................................................................
11. VAU**)
- ......................................................................
- ......................................................................
- ......................................................................
12. Alte menţiuni***)
- ......................................................................
13. Subsemnatul, semnand aceasta cerere:
a) certific toate informaţiile privind soiul şi voi pune la dispoziţie toate informaţiile suplimentare care imi vor fi solicitate privind genealogia şi comportarea acestuia;
b) certific ca acest soi nu a mai fost înregistrat sub alt nume;
c) ma oblig sa achit taxele prevãzute;
d) ma oblig sa predau samanta sau materialul sãditor în cantitatea şi la termenele cerute.

Semnatura solicitantului Semnatura autorului
......................... .........................

Data ............ Data ................



──────────────
*) Stergeti menţiunile inutile.
**) Capacitate de producţie, calitate, însuşiri fiziologice, rezistenta la boli etc.
***) La pomi, arbuşti fructiferi, capsun, vita de vie şi hamei se va mentiona şi anul în care se poate asigura materialul sãditor necesar plantaţiilor pentru testare.





ANEXA 3
────────
la regulament
──────────────
DATELE LIMITA
de înregistrare a cererilor de testare, de transmitere a seminţelor
şi cantitãţile de seminţe şi material sãditor necesare pentru testare*)
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Data limita de Data limita de Cantitãţile
SPECIA înregistrare transmitere de seminţe
a cereriia a seminţelor (material
sãditor)
VAU DUS
pt.1 CTS Total
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
1 2 3 4 5
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
A. CULTURI DE CAMP

Ovaz de primavara 10.I. 1.II. 2 kg 2 kg
Ovaz de toamna 15.VIII. 1.IX. 2 kg 2 kg
Orz şi orzoaica de primavara 10.I. 1.II. 2 kg 2 kg
Orz şi orzoaica de toamna 15.VIII. 1.IX. 2 kg 2 kg
Secara 15.VIII. 1.IX. 2 kg 2 kg
Triticale de toamna 15.VIII. 1.IX. 2 kg 2 kg
Triticale de primavara 10.I. 1.II. 2 kg 2 kg
Grâu de toamna 15.VIII. 1.IX. 2 kg 2 kg
Grâu de primavara 10.I. 1.II. 2 kg 2 kg
Grâu durum de toamna 15.VIII. 1.IX. 2 kg 2 kg
Grâu durum de primavara 10.I. 1.II. 2 kg 2 kg
Orez 1.II. 1.IV. 2 kg 2 kg
Porumb 1.II. 1.III. 1 kg 2 kg
Sorg 1.II. 1.III. 0,5 kg 1 kg
Floarea-soarelui 1.II. 1.III. 0,3 kg 1 kg
În pentru ulei 15.I. 15.II. 1,5 kg 1 kg
În pentru fibra 15.I. 15.II. 1,5 kg 1 kg
Canepa 15.I. 15.II. 1 kg
Bumbac 1.II. 1.IV. 1 kg 3 kg
Ricin 1.II. 1.III. 0,5 kg
Rapita de toamna pentru ulei 15.VII. 1.VIII. 1 kg 0,4 kg
Rapita furajera de toamna 15.VII. 1.VIII. 1 kg 0,4 kg
Soia 1.II. 15.III. 2 kg 1,5 kg
Fasole 1.II. 15.III. 3 kg 2 kg
Fasolita 1.II. 15.III. 3 kg 1,5 kg
Mazare 1.II. 1.III. 3 kg 2 kg
Linte 1.II. 1.III. 2 kg 1 kg
Bob 1.II. 1.III. 5 kg 2 kg
Mazariche de toamna 15.VII. 1.VIII. 2 kg 1 kg
Mazariche de primavara 1.II. 1.III. 2 kg 1 kg
Lupin 1.II. 1.III. 4 kg 2 kg
Sfecla de zahãr 15.I. 15.II. 0,300 kg
Sfecla furajera 15.I. 15.II. 0,300 kg 1 kg
Cartofi timpurii 1.XI. 1.XI. 50 kg 150 tub
Cartofi tarzii 1.XI. 1.XI. 50 kg 150 tub
Topinambur 15.I. 1.III. 40 kg
Cicoare 1.II. 1.III. 0,250 kg 0.1 kg
Tutun 10.I. 10.I. 0,005 kg 0,002 kg
Plante medicinale 10.I. 15.II. diferenţiat
pe specii
Lucerna de toamna 15.VII. 1.VIII. 1 kg 1 kg
Lucerna de primavara 15.I. 1.II. 1 kg 1 kg
Sorg furajer şi zaharat 1.II. 1.III. 0,5 kg 1 kg
Golomat 15.I. 1.II. 1 kg 1 kg
Raigras aristat 15.VII. 1.VIII. 1 kg 1,5 kg
Raigras peren 15.I. 1.II. 1 kg 1,5 kg
Firuta 15.I. 1.II 1 kg 0,500 kg
Timoftica 15.I. 1.II. 1 kg 1 kg
Trifoi alb 15.I. 1.II. 1 kg 1 kg
Trifoi roşu 15.I. 1.II. 1 kg 1 kg
Paius de livezi şi înalt 15.I. 1.II. 1 kg 1,5 kg
Ghizdei 15.I. 1.II. 1 kg 1 kg
Obsiga nearistata 15.I. 1.II. 1 kg 1 kg
Rapita furajera de primavara 15.I. 1.II. 1 kg 0,4 kg
Mei 1.II. 1.III. 0,5 kg

B. LEGUME**)
I. Legume de camp
Ardei 1.II. 15.II. 10 g
Andive 1.II. 15.II. 50 g
Bame 1.II. 15.II. 200 g
Bob 1.II. 15.II. 2 kg
Castraveti 1.II. 15.II. 20 g
Ceapa din samanta 1.II. 15.II. 60 g
Capa din bulbii 1.II. 15.II. 500 bulbili
Conopida 1.II. 15.II. 25 g
Cicoare 1.II. 15.II. 25 g
Dovlecel 1.II. 15.II. 100 g
Dovleac comestibil 1.II. 15.II. 100 g
Fasole - pitica 1.II. 15.II. 1000 g
- urcatoare 1.II. 15.II. 400 g
Gulii şi gulioare 1.II. 15.II. 60 g
Mazare 1.II. 15.II. 1000 g
Marar 1.II. 15.II. 100 g
Morcov 1.II. 15.II. 100 g
Patlagele vinete 1.II. 15.II. 15 g
Pastarnac 1.II. 15.II. 50 g
Patrunjei 1.II. 15.II. 30 g
Pepene galben 1.II. 15.II. 200 g
Pepene verde 1.II. 15.II. 400 sem.
Praz 1.II. 15.II. 75 g
Ridichi - de luna 1.II. 15.II. 100 g
- de vara - toamna 1.II. 15.II. 50 g
Salata 1.II. 15.II. 25 g
Sfecla roşie 1.II. 15.II. 200 g
Spanac 1.II. 15.II. 250 g
Tomate 1.II. 15.II. 10 g
Telina 1.II. 15.II. 10 g
Varza 1.II. 15.II. 25 g
Usturoi 1.II. 15.II. 50 bulbi
Porumb zaharat 1.II. 15.II. 1000 g
II. Legume pentru solarii
Ardei 1.I. 1.I. 5 g
Castraveti 1.I. 1.I 10 g
Fasole 1.I. 1.I 200 g
Patlagele vinete 1.I. 1.I 200 sem.
Pepene galben 1.I. 1.I 10 g
Tomate 1.I. 1.I 10 g
III. Legume pentru sera
Ardei gras 1.I. 1.I 5 g
Castraveti cornison 1.I. 1.I 10 g
Castraveti salata 1.I. 1.I 10 g
Fasole 1.I. 1.I 200 g
Pepene galben 1.I. 1.I 200 sem.
Pepene verde 1.I. 1.I 200 sem.
Tomate 1.I. 1.I. 10 g
Conopida 1.I. 1.I. 10 g
Gulioare 1.I. 1.I. 10 g
Salata 1.I. 1.I. 25 g
Varza 1.I. 1.I. 10 g

C. POMI, ARBUŞTI FRUCTIFERI, CAPSUN,
VITA DE VIE, PORTALTOI ŞI HAMEI**)

I. Pomi, arbuşti fructiferi şi capsun

a) Soiuri roditoare

Mar 30.XII. 1.III 15 buc.
Par - provenit din
incrucisare 30.XII. 1.III. 7 buc.
- rezultat dintr-o
mutaţie 30.XII. 1.III. 12 buc.
Gutui 30.XII. 1.III. 7 buc.
Prun 30.XII. 1.III. 6 buc.
Cais 30.XII. 1.III. 6 buc.
Piersic 30.XII. 1.III. 15 buc.
Cires 30.XII. 1.III. 15 buc.
Visin 30.XII. 1.III. 15 buc.
Nuc 30.XII. 1.III. 8 buc.
Castan 30.XII. 1.III. 8 buc.
Migdal 30.XII. 1.III. 5 buc.
Alun 30.XII. 1.III. 6 buc.
Coacaz 30.XII. 1.III. 10 buc.
Zmeur 30.XII. 1.III. 10 buc.
Mur 30.XII. 1.III. 6 buc.
Afin 30.XII. 1.III. 10 buc.
Agris 30.XII. 1.III. 10 buc.
Soc 30.XII. 1.III. 5 buc.
Catina 30.XII. 1.III. 6+2 buc.
Maces 30.XII. 1.III. 6 buc.
Smochin 30.XII. 1.III. 6 buc.
Capsun 30.XII. 1.III. 30 buc.

b) Portaltoi generativi

Pentru plante mama - numãr corespunzãtor speciilor şi varietatilor
pentru fructe
Pentru pepiniera:
- semintoase 30.XII. 15.I 1000 sem.
- corcodus, prun, zarzar 30.XII. 15.I 6OO samb.
- piersic 30.XII. 15.I 500 samb.
- cires, visin, mahaleb 30.XII. 15.I 1000 samb.
- nuc, castan 30.XII. 15.I 500 sem.

c) Portaltoi vegetativi

Pentru plante mama - numãr corespunzãtor speciilor şi varietatilor
pentru fructe
Pentru pepiniera:
- marcote 30.XII. 1.III. 100 buc.
- butaşi 30.XII. 1.III. 400 buc.

II. Vita de vie

a) - soiuri roditoare 30.XII. 1.III. 20 buc.
b) - portaltoi 30.XII. 1.III. 20 buc.

III. Hamei

Butaşi 30.XII. 1.III. 20 buc.
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────



D. Pentru speciile necuprinse în prezenta anexa (plante medicinale, plante ornamentale), cantitãţile de seminţe şi material sãditor necesare pentru testare se vor stabili de comun accord cu autorii.



────────────
*) Atragem atenţia ca nerespectarea uneia din condiţiile prezentate în anexe impune amânarea introducerii în testare a soiului respectiv.
**) Cantitãţi minime de seminţe pentru un soi pe an.






ANEXA 4
────────
la regulament
────────────
LISTA
cu termenele pana la care se depun fişele de observaţii
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Nr. Denumirea speciei sau grupei Termen
crt. de specii maxim
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
A. CULTURI DE CAMP

1 Cereale paioase de toamna
- orz, orzoaica .............................................. 5 iulie
- grâu : zonele de sud, sud-est, vest ale tarii .............. 10 iulie
- grâu : Moldova şi Transilvania ............................. 15 iulie
2 Rapita de toamna (samanta şi furaj), mazare (boabe şi furajera),
mazariche (toamna şi primavara), linte........................ 1 august
3 Cereale paioase de primavara, în pentru ulei şi fibra, rapita
de primavara ................................................. 15 august
4 Cartofi (timpurii şi în dinamica) .......................... 15 septembrie
5 Fasole, fasolita, naut, lupin, bob, floarea
soarelui, canepa ........................................... 15 septembrie
6 Soia, cartofi semitarzii şi tarzii, alune de
pãmânt ..................................................... 15 octombrie
7 Porumb boabe (toate grupele), sorg ........................ 1 noiembrie
8 Plante furajere ............................................ 1 noiembrie
9 Orez, tutun, sfecla de zahãr şi furajera, ricin,
bumbac, plante medicinale .................................. 15 noiembrie
B. LEGUME
I. Legume de camp
1 Salata, spanac, loboda, ridichi de luna şi
alte verdeturi ............................................. 15 iunie
2 Mazare pastai, fasole pitica ............................... 1 iulie
3 Varza timpurie, conopida timpurie, gulioare, ridichi
de vara .................................................... 15 iulie
4 Porumb zaharat, ceapa din arpagic, usturoi de toamna,
usturoi de primavara, castraveti de vara .................. 1 august
5 Tomate timpurii şi semitimpurii, varza de vara ............. 1 august
6 Castraveti cornison, fasole urcatoare, bob, bame, tomate
de vara-toamna, tomate pentru industrie,
ceapa ceaclama ............................................. 1 septembrie
7 Ardei, pepene galben, pepene verde, dovleac comestibil,
dovlecel, vinete, gulii, conopida de toamna, varza de
toamna şi pãstrare ......................................... 30 septembrie
8 Morcov, patrunjel, pastarnac, telina şi alte
radacinoase ................................................ 15 octombrie
II. Legume pentru solarii ...................................... 1 august
III. Legume pentru sera:
- ciclul I ............................................... 15 august
- ciclul II .............................................. 15 noiembrie

C. POMI, ARBUŞTI FRUCTIFERI, CAPSUN, VITA DE VIE,
PORTALTOI ŞI HAMEI

1. Cires, capsun ............................................ 15 august
2. Visin, cais şi piersic (soiuri cu coacere timpurie),
agris .................................................... 1 septembrie
3. Prun (soiuri cu coacere timpurie), cais şi piersic
(soiuri de sezon mediu), zmeur, coacaz ................... 15 septembrie
4. Mar şi par (soiuri de vara), prun (soiuri de sezon
mediu), cais (soiuri cu coacere tarzie), soc ............. 1 octombrie
5. Vita de vie (soiuri pentru struguri de masa cu coacere
timpurie), mur, afin, maces .............................. 15 octombrie
6. Piersic (soiuri cu coacere tarzie), smochin .............. 1 noiembrie
7. Gutui, catina ............................................ 15 noiembrie
8. Mar şi par (soiuri de toamna şi iarna), prun
(soiuri cu coacere tarzie), vita de vie (soiuri
pentru struguri de masa de sezon mediu şi cu
coacere tarzie, soiuri pentru struguri de vin) ........... 1 decembrie
9. Portaltoi pentru vita de vie (plantatia cu
soiuri roditoare) ........................................ 1 decembrie
10. Nuc, castan, alun, migdal, portaltoi pentru
speciile pomicole şi vita de vie (pepiniere),
vita de vie (soiuri pentru struguri de masa şi
vin cu rezistenta sporitã la boli), hamei ................ 1 decembrie
11. Portaltoi pentru speciile pomicole (plantatia
cu soiuri roditoare) ........................ se vor preda la datele
corespunzãtoare speciei
şi perioadei de maturare
menţionate mai sus.
D. FLORI ŞI PLANTE ORNAMENTALE
- de sera ............................................. 1 august
- de camp .............................................. 30 septembrie
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────






ANEXA 5
────────
la regulament
──────────────

ROMÂNIA
(stema)


MINISTERUL AGRICULTURII, ALIMENTAŢIEI ŞI PÃDURILOR

Comisia de înregistrare pentru ............

De acord Se aproba
──────── ──────────
Secretar de stat, Ministrul agriculturii, alimentaţiei şi pãdurilor,
.................. ..................................................



PROCES - VERBAL
încheiat astãzi ...................

Subsemnaţii, membrii Comisiei de înregistrare pentru ..................luând în discuţie documentaţia tehnica prezentatã de Institutul de Stat pentru Testarea şi Înregistrarea Soiurilor, propunem urmãtoarele:
I. Sa se aprobe înregistrarea pentru producţie, începând cu anul ........, a soiurilor specificate mai jos, care au îndeplinit condiţiile pentru a fi înregistrate, introduse şi generalizate în cultura.
Soiurile înregistrate au acelaşi regim ca şi cele înscrise în catalogul soiurilor. ..................................................................
II. Nu au îndeplinit condiţiile pentru a fi înregistrate soiurile:
.........................................................................
III. Drept care s-a încheiat prezentul proces-verbal în 3 exemplare care fac parte din documentaţia tehnica a soiurilor înregistrate.

Membrii comisiei,

........................ ........................
........................ ........................
........................ ........................

ANEXA 6


────────
la regulament
────────────

REGULI
de implementare referitoare la stabilirea denumirii soiurilor
din specii de plante agricole şi legume*)

────────────
*) În conformitate cu Regulamentul nr. 930/2000 al Comisiei Comunitãţii Europene din 4 mai 2000.

Art. 1. - Acest regulament stabileşte, în scopul aplicãrii art. 9.6 din Directiva 2002/53/EC şi a art. 9.6 din Directiva 2002/55/EC , reguli detaliate pentru aplicarea anumitor criterii în vederea stabilirii denumirilor soiurilor.
Art. 2. - În cazul unui drept a priori al solicitantului în privinta unei pãrţi dintr-o denumire sau a denumirii întregi, art. 18.1 din Regulamentul CE nr. 2.100/94 trebuie sa se aplice mutatis mutandis.
Art. 3. - (1) Denumirea unui soi va fi consideratã ca produce dificultãţi utilizatorilor sãi privind recunoaşterea sau reproducerea ei, în urmãtoarele cazuri:
a) când se prezintã sub forma unei denumiri fanteziste:
(i) este alcãtuitã dintr-o singura litera;
(ii) este alcãtuitã sau conţine ca entitate separatã o serie de litere care formeazã un cuvânt care nu se poate pronunţa, cu excepţia cazului în care aceasta serie este o abreviere consacratã;
(iii) conţine un numãr, exceptând cazul în care acesta face parte integrantã din denumire sau când aceasta indica faptul ca soiul este sau va face parte dintr-o serie numerotatã de soiuri înrudite biologic;
(iv) este alcãtuitã din mai mult de trei entitãţi; totuşi, în cazul art. 63 alin. (4) din Regulamentul CE nr. 2.100/94, mai mult de trei entitãţi nu constituie un impediment;
(v) este alcãtuitã dintr-un cuvânt foarte lung sau conţine un astfel de cuvânt;
(vi) conţine o liniuta, un spaţiu liber, altul decât cel care separa entitatile din care este alcãtuitã, un alt tip de semn, un amestec de majuscule şi minuscule în interiorul entitatilor, un indice superior sau unul inferior, un simbol sau un desen;
b) când se prezintã sub forma unui cod:
(i) este alcãtuitã din unul sau mai multe numere, cu excepţia cazului în care este vorba despre o linie consangvinizata sau despre tipuri specifice similare de soiuri;
(ii) este alcãtuitã dintr-o singura litera;
(iii) conţine mai mult de 10 litere sau litere şi numere;
(iv) conţine mai mult de patru grupuri alternative, formate dintr-o litera sau din mai multe litere şi dintr-un numãr sau mai multe numere;
(v) conţine o liniuta, un spaţiu liber, altul decât cel care o separa de un cuvânt care se poate pronunţa, un alt tip de semn, un indice superior sau inferior, un simbol sau desen.
(2) La prezentarea propunerii pentru denumirea unui soi, solicitantul trebuie sa declare dacã denumirea propusã se intenţioneazã sa fie sub forma unei denumiri fanteziste sau a unui cod.
(3) Dacã solicitantul nu face nici o declaraţie cu privire la forma denumirii propuse, aceasta va fi consideratã ca fiind o denumire fantezista.
Art. 4. - Când se evalueaza dacã o denumire este identicã cu cea a altui soi sau dacã exista riscul de a fi confundata cu aceasta, se aplica urmãtoarele dispoziţii:
a) prin poate fi confundata cu se înţelege în special o denumire de soi care diferã doar printr-o litera, o cifra sau prin unul ori mai multe accente de denumirea unui soi al unei specii înrudite, oficial acceptatã a fi comercializata în cadrul României, al Comunitãţii, al spaţiului economic european sau în cadrul unei pãrţi contractante cu UPOV ori este subiectul protecţiei prin drept de autor în cadrul teritoriilor menţionate anterior; totuşi prezenta decizie nu se aplica în cazul unei diferenţe de o singura litera într-o abreviere consacratã care constituie o entitate separatã de cea a denumirii soiului. Fãrã a aduce atingere prevederilor art. 6, prezenta dispoziţie nu se aplica în cazul denumirii unui soi care se prezintã sub forma unui cod, dacã denumirea soiului de referinta este, de asemenea, sub forma unui cod;
b) prin specii înrudite se înţelege o specie care aparţine aceleiaşi clase sau, dacã este cazul, aceluiaşi gen botanic;
c) prin soi care nu mai exista se înţelege un soi care nu mai este comercializat;
d) prin soi a cãrui denumire nu a dobândit o semnificatie specialã se înţelege un soi a cãrui denumire, într-o anumitã perioada, a fost înscrisã într-un registru oficial al soiurilor de plante şi astfel a dobândit o semnificatie specialã, dar a pierdut aceasta caracteristica la expirarea unei perioade de 10 ani dupã radierea din registru.
Art. 5. - Denumirile care sunt utilizate în mod curent pentru comercializarea bunurilor sau cele care nu trebuie sa fie utilizate în virtutea altei legislaţii trebuie sa se considere ca înseamnã în special:
a) denumiri curente sau termeni asociaţi cu greutãţi şi mãsuri;
b) termeni care fac azi parte din limbajul cotidian în intreaga Comunitate Europeanã sau într-o parte din Comunitate şi în România, a cãror aprobare ca denumire de soi ar impiedica utilizarea lor de cãtre alte persoane în momentul comercializãrii materialului de reproducere sau de înmulţire a altor soiuri;
c) expresiile care nu trebuie sa fie folosite pentru alte scopuri decât cele prevãzute de respectiva legislaţie.
Art. 6. - O denumire de soi poate sa induca în eroare sau sa producã confuzie dacã:
a) creeazã falsa impresie ca soiul poseda caracteristici speciale sau o valoare specialã;
b) creeazã falsa impresie ca soiul este inrudit sau deriva dintr-un alt soi specific;
c) se referã la o caracteristica sau valoare specifica într-o maniera care creeazã falsa impresie ca numai acest soi le poseda, când de fapt alte soiuri ale aceleiaşi specii pot sa posede aceleaşi caracteristici sau aceeaşi valoare;
d) sugereaza, pe baza asemanarii sale cu o marca binecunoscuta, alta decât o marca înregistratã sau denumire de soi, ca este vorba de un alt soi sau da impresia gresita privind identitatea solicitantului, responsabilului cu menţinerea soiului sau a amelioratorului;
e) conţine sau este alcãtuitã din termenii urmãtori:
(i) comparative sau superlative;
(ii) numele speciei sau un element din genul sau specia regnului vegetal;
(iii) numele comun al unui gen sau specii ale regnului vegetal din cadrul grupului, fie din specia de plante agricole sau din specia de plante de legume cãrora le aparţine soiul;
(iv) numele unei persoane fizice sau juridice sau o trimitere, dând astfel falsa impresie privind identitatea solicitantului, responsabilului cu menţinerea soiului sau a amelioratorului.
Art. 7. - Denumirile soiurilor care au fost acceptate sub forma de cod trebuie în mod clar indicate ca atare în Catalogul oficial prin urmãtoarea nota explicativa: "Denumire de soi aprobatã sub forma de cod".
Art. 8. - Aceste reguli nu se aplica denumirilor soiurilor care au fost propuse de cãtre solicitant autoritãţii competente pentru aprobare înainte de data intrãrii în vigoare a prezentului regulament.

────────────────────
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016