ANEXA 3
────────
la regulament
──────────────
DATELE LIMITA
de înregistrare a cererilor de testare, de transmitere a seminţelor
şi cantitãţile de seminţe şi material sãditor necesare pentru testare*)
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Data limita de Data limita de Cantitãţile
SPECIA înregistrare transmitere de seminţe
a cereriia a seminţelor (material
sãditor)
VAU DUS
pt.1 CTS Total
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
1 2 3 4 5
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
A. CULTURI DE CAMP
Ovaz de primavara 10.I. 1.II. 2 kg 2 kg
Ovaz de toamna 15.VIII. 1.IX. 2 kg 2 kg
Orz şi orzoaica de primavara 10.I. 1.II. 2 kg 2 kg
Orz şi orzoaica de toamna 15.VIII. 1.IX. 2 kg 2 kg
Secara 15.VIII. 1.IX. 2 kg 2 kg
Triticale de toamna 15.VIII. 1.IX. 2 kg 2 kg
Triticale de primavara 10.I. 1.II. 2 kg 2 kg
Grâu de toamna 15.VIII. 1.IX. 2 kg 2 kg
Grâu de primavara 10.I. 1.II. 2 kg 2 kg
Grâu durum de toamna 15.VIII. 1.IX. 2 kg 2 kg
Grâu durum de primavara 10.I. 1.II. 2 kg 2 kg
Orez 1.II. 1.IV. 2 kg 2 kg
Porumb 1.II. 1.III. 1 kg 2 kg
Sorg 1.II. 1.III. 0,5 kg 1 kg
Floarea-soarelui 1.II. 1.III. 0,3 kg 1 kg
În pentru ulei 15.I. 15.II. 1,5 kg 1 kg
În pentru fibra 15.I. 15.II. 1,5 kg 1 kg
Canepa 15.I. 15.II. 1 kg
Bumbac 1.II. 1.IV. 1 kg 3 kg
Ricin 1.II. 1.III. 0,5 kg
Rapita de toamna pentru ulei 15.VII. 1.VIII. 1 kg 0,4 kg
Rapita furajera de toamna 15.VII. 1.VIII. 1 kg 0,4 kg
Soia 1.II. 15.III. 2 kg 1,5 kg
Fasole 1.II. 15.III. 3 kg 2 kg
Fasolita 1.II. 15.III. 3 kg 1,5 kg
Mazare 1.II. 1.III. 3 kg 2 kg
Linte 1.II. 1.III. 2 kg 1 kg
Bob 1.II. 1.III. 5 kg 2 kg
Mazariche de toamna 15.VII. 1.VIII. 2 kg 1 kg
Mazariche de primavara 1.II. 1.III. 2 kg 1 kg
Lupin 1.II. 1.III. 4 kg 2 kg
Sfecla de zahãr 15.I. 15.II. 0,300 kg
Sfecla furajera 15.I. 15.II. 0,300 kg 1 kg
Cartofi timpurii 1.XI. 1.XI. 50 kg 150 tub
Cartofi tarzii 1.XI. 1.XI. 50 kg 150 tub
Topinambur 15.I. 1.III. 40 kg
Cicoare 1.II. 1.III. 0,250 kg 0.1 kg
Tutun 10.I. 10.I. 0,005 kg 0,002 kg
Plante medicinale 10.I. 15.II. diferenţiat
pe specii
Lucerna de toamna 15.VII. 1.VIII. 1 kg 1 kg
Lucerna de primavara 15.I. 1.II. 1 kg 1 kg
Sorg furajer şi zaharat 1.II. 1.III. 0,5 kg 1 kg
Golomat 15.I. 1.II. 1 kg 1 kg
Raigras aristat 15.VII. 1.VIII. 1 kg 1,5 kg
Raigras peren 15.I. 1.II. 1 kg 1,5 kg
Firuta 15.I. 1.II 1 kg 0,500 kg
Timoftica 15.I. 1.II. 1 kg 1 kg
Trifoi alb 15.I. 1.II. 1 kg 1 kg
Trifoi roşu 15.I. 1.II. 1 kg 1 kg
Paius de livezi şi înalt 15.I. 1.II. 1 kg 1,5 kg
Ghizdei 15.I. 1.II. 1 kg 1 kg
Obsiga nearistata 15.I. 1.II. 1 kg 1 kg
Rapita furajera de primavara 15.I. 1.II. 1 kg 0,4 kg
Mei 1.II. 1.III. 0,5 kg
B. LEGUME**)
I. Legume de camp
Ardei 1.II. 15.II. 10 g
Andive 1.II. 15.II. 50 g
Bame 1.II. 15.II. 200 g
Bob 1.II. 15.II. 2 kg
Castraveti 1.II. 15.II. 20 g
Ceapa din samanta 1.II. 15.II. 60 g
Capa din bulbii 1.II. 15.II. 500 bulbili
Conopida 1.II. 15.II. 25 g
Cicoare 1.II. 15.II. 25 g
Dovlecel 1.II. 15.II. 100 g
Dovleac comestibil 1.II. 15.II. 100 g
Fasole - pitica 1.II. 15.II. 1000 g
- urcatoare 1.II. 15.II. 400 g
Gulii şi gulioare 1.II. 15.II. 60 g
Mazare 1.II. 15.II. 1000 g
Marar 1.II. 15.II. 100 g
Morcov 1.II. 15.II. 100 g
Patlagele vinete 1.II. 15.II. 15 g
Pastarnac 1.II. 15.II. 50 g
Patrunjei 1.II. 15.II. 30 g
Pepene galben 1.II. 15.II. 200 g
Pepene verde 1.II. 15.II. 400 sem.
Praz 1.II. 15.II. 75 g
Ridichi - de luna 1.II. 15.II. 100 g
- de vara - toamna 1.II. 15.II. 50 g
Salata 1.II. 15.II. 25 g
Sfecla roşie 1.II. 15.II. 200 g
Spanac 1.II. 15.II. 250 g
Tomate 1.II. 15.II. 10 g
Telina 1.II. 15.II. 10 g
Varza 1.II. 15.II. 25 g
Usturoi 1.II. 15.II. 50 bulbi
Porumb zaharat 1.II. 15.II. 1000 g
II. Legume pentru solarii
Ardei 1.I. 1.I. 5 g
Castraveti 1.I. 1.I 10 g
Fasole 1.I. 1.I 200 g
Patlagele vinete 1.I. 1.I 200 sem.
Pepene galben 1.I. 1.I 10 g
Tomate 1.I. 1.I 10 g
III. Legume pentru sera
Ardei gras 1.I. 1.I 5 g
Castraveti cornison 1.I. 1.I 10 g
Castraveti salata 1.I. 1.I 10 g
Fasole 1.I. 1.I 200 g
Pepene galben 1.I. 1.I 200 sem.
Pepene verde 1.I. 1.I 200 sem.
Tomate 1.I. 1.I. 10 g
Conopida 1.I. 1.I. 10 g
Gulioare 1.I. 1.I. 10 g
Salata 1.I. 1.I. 25 g
Varza 1.I. 1.I. 10 g
C. POMI, ARBUŞTI FRUCTIFERI, CAPSUN,
VITA DE VIE, PORTALTOI ŞI HAMEI**)
I. Pomi, arbuşti fructiferi şi capsun
a) Soiuri roditoare
Mar 30.XII. 1.III 15 buc.
Par - provenit din
incrucisare 30.XII. 1.III. 7 buc.
- rezultat dintr-o
mutaţie 30.XII. 1.III. 12 buc.
Gutui 30.XII. 1.III. 7 buc.
Prun 30.XII. 1.III. 6 buc.
Cais 30.XII. 1.III. 6 buc.
Piersic 30.XII. 1.III. 15 buc.
Cires 30.XII. 1.III. 15 buc.
Visin 30.XII. 1.III. 15 buc.
Nuc 30.XII. 1.III. 8 buc.
Castan 30.XII. 1.III. 8 buc.
Migdal 30.XII. 1.III. 5 buc.
Alun 30.XII. 1.III. 6 buc.
Coacaz 30.XII. 1.III. 10 buc.
Zmeur 30.XII. 1.III. 10 buc.
Mur 30.XII. 1.III. 6 buc.
Afin 30.XII. 1.III. 10 buc.
Agris 30.XII. 1.III. 10 buc.
Soc 30.XII. 1.III. 5 buc.
Catina 30.XII. 1.III. 6+2 buc.
Maces 30.XII. 1.III. 6 buc.
Smochin 30.XII. 1.III. 6 buc.
Capsun 30.XII. 1.III. 30 buc.
b) Portaltoi generativi
Pentru plante mama - numãr corespunzãtor speciilor şi varietatilor
pentru fructe
Pentru pepiniera:
- semintoase 30.XII. 15.I 1000 sem.
- corcodus, prun, zarzar 30.XII. 15.I 6OO samb.
- piersic 30.XII. 15.I 500 samb.
- cires, visin, mahaleb 30.XII. 15.I 1000 samb.
- nuc, castan 30.XII. 15.I 500 sem.
c) Portaltoi vegetativi
Pentru plante mama - numãr corespunzãtor speciilor şi varietatilor
pentru fructe
Pentru pepiniera:
- marcote 30.XII. 1.III. 100 buc.
- butaşi 30.XII. 1.III. 400 buc.
II. Vita de vie
a) - soiuri roditoare 30.XII. 1.III. 20 buc.
b) - portaltoi 30.XII. 1.III. 20 buc.
III. Hamei
Butaşi 30.XII. 1.III. 20 buc.
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
ANEXA 4
────────
la regulament
────────────
LISTA
cu termenele pana la care se depun fişele de observaţii
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Nr. Denumirea speciei sau grupei Termen
crt. de specii maxim
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
A. CULTURI DE CAMP
1 Cereale paioase de toamna
- orz, orzoaica .............................................. 5 iulie
- grâu : zonele de sud, sud-est, vest ale tarii .............. 10 iulie
- grâu : Moldova şi Transilvania ............................. 15 iulie
2 Rapita de toamna (samanta şi furaj), mazare (boabe şi furajera),
mazariche (toamna şi primavara), linte........................ 1 august
3 Cereale paioase de primavara, în pentru ulei şi fibra, rapita
de primavara ................................................. 15 august
4 Cartofi (timpurii şi în dinamica) .......................... 15 septembrie
5 Fasole, fasolita, naut, lupin, bob, floarea
soarelui, canepa ........................................... 15 septembrie
6 Soia, cartofi semitarzii şi tarzii, alune de
pãmânt ..................................................... 15 octombrie
7 Porumb boabe (toate grupele), sorg ........................ 1 noiembrie
8 Plante furajere ............................................ 1 noiembrie
9 Orez, tutun, sfecla de zahãr şi furajera, ricin,
bumbac, plante medicinale .................................. 15 noiembrie
B. LEGUME
I. Legume de camp
1 Salata, spanac, loboda, ridichi de luna şi
alte verdeturi ............................................. 15 iunie
2 Mazare pastai, fasole pitica ............................... 1 iulie
3 Varza timpurie, conopida timpurie, gulioare, ridichi
de vara .................................................... 15 iulie
4 Porumb zaharat, ceapa din arpagic, usturoi de toamna,
usturoi de primavara, castraveti de vara .................. 1 august
5 Tomate timpurii şi semitimpurii, varza de vara ............. 1 august
6 Castraveti cornison, fasole urcatoare, bob, bame, tomate
de vara-toamna, tomate pentru industrie,
ceapa ceaclama ............................................. 1 septembrie
7 Ardei, pepene galben, pepene verde, dovleac comestibil,
dovlecel, vinete, gulii, conopida de toamna, varza de
toamna şi pãstrare ......................................... 30 septembrie
8 Morcov, patrunjel, pastarnac, telina şi alte
radacinoase ................................................ 15 octombrie
II. Legume pentru solarii ...................................... 1 august
III. Legume pentru sera:
- ciclul I ............................................... 15 august
- ciclul II .............................................. 15 noiembrie
C. POMI, ARBUŞTI FRUCTIFERI, CAPSUN, VITA DE VIE,
PORTALTOI ŞI HAMEI
1. Cires, capsun ............................................ 15 august
2. Visin, cais şi piersic (soiuri cu coacere timpurie),
agris .................................................... 1 septembrie
3. Prun (soiuri cu coacere timpurie), cais şi piersic
(soiuri de sezon mediu), zmeur, coacaz ................... 15 septembrie
4. Mar şi par (soiuri de vara), prun (soiuri de sezon
mediu), cais (soiuri cu coacere tarzie), soc ............. 1 octombrie
5. Vita de vie (soiuri pentru struguri de masa cu coacere
timpurie), mur, afin, maces .............................. 15 octombrie
6. Piersic (soiuri cu coacere tarzie), smochin .............. 1 noiembrie
7. Gutui, catina ............................................ 15 noiembrie
8. Mar şi par (soiuri de toamna şi iarna), prun
(soiuri cu coacere tarzie), vita de vie (soiuri
pentru struguri de masa de sezon mediu şi cu
coacere tarzie, soiuri pentru struguri de vin) ........... 1 decembrie
9. Portaltoi pentru vita de vie (plantatia cu
soiuri roditoare) ........................................ 1 decembrie
10. Nuc, castan, alun, migdal, portaltoi pentru
speciile pomicole şi vita de vie (pepiniere),
vita de vie (soiuri pentru struguri de masa şi
vin cu rezistenta sporitã la boli), hamei ................ 1 decembrie
11. Portaltoi pentru speciile pomicole (plantatia
cu soiuri roditoare) ........................ se vor preda la datele
corespunzãtoare speciei
şi perioadei de maturare
menţionate mai sus.
D. FLORI ŞI PLANTE ORNAMENTALE
- de sera ............................................. 1 august
- de camp .............................................. 30 septembrie
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────