Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDIN nr. 83 din 29 septembrie 2004  pentru aprobarea Normei sanitare veterinare privind marcarea si certificarea produselor de origine animala destinate consumului uman, cu exceptia carnii proaspete    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ORDIN nr. 83 din 29 septembrie 2004 pentru aprobarea Normei sanitare veterinare privind marcarea si certificarea produselor de origine animala destinate consumului uman, cu exceptia carnii proaspete

EMITENT: GUVERNUL ROMANIEI-AUTORITATEA NATIONALA SANITARA VETERINARA SI PENTRU SIGURANTA ALIMENTELOR
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 927 din 11 octombrie 2004

În temeiul prevederilor <>art. 10 lit. b) din Ordonanţa Guvernului nr. 42/2004 privind organizarea activitãţii sanitar-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor, aprobatã şi modificatã prin <>Legea nr. 215/2004 ,
vãzând Referatul de aprobare nr. 1.282 din 24 septembrie 2004, întocmit de Direcţia generalã sanitarã veterinarã,

preşedintele Autoritãţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor emite urmãtorul ordin:

ART. 1
Se aprobã Norma sanitarã veterinarã privind marcarea şi certificarea produselor de origine animalã destinate consumului uman, cu excepţia cãrnii proaspete, prevãzutã în anexa care face parte integrantã din prezentul ordin.
ART. 2
Direcţia generalã sanitarã veterinarã, institutele centrale de profil şi direcţiile sanitar-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor judeţene şi a municipiului Bucureşti vor duce la îndeplinire prevederile prezentului ordin.
ART. 3
Autoritatea Naţionalã Sanitarã Veterinarã şi pentru Siguranţa Alimentelor va controla modul de aplicare a prevederilor prezentului ordin.
ART. 4
La data intrãrii în vigoare a prezentului ordin se abrogã orice altã dispoziţie contrarã.
ART. 5
Prezentul ordin se va publica în Monitorul Oficial al României, Partea I, şi va intra în vigoare la 90 de zile de la data publicãrii.


Preşedintele Autoritãţii Naţionale
Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor,
Liviu Harbuz

Bucureşti, 29 septembrie 2004.
Nr. 83.

ANEXĂ

NORMĂ SANITARĂ VETERINARĂ
privind marcarea şi certificarea produselor de origine animalã
destinate consumului uman, cu excepţia cãrnii proaspete

CAP. I
Definiţii

ART. 1
În sensul prezentei norme sanitare veterinare, prin urmãtorii termeni se înţelege:
- produse de origine animalã:
● produse din carne - produsele definite de <>Ordinul ministrului agriculturii, alimentaţiei şi pãdurilor nr. 322/2003 pentru aprobarea Normei sanitare veterinare privind condiţiile de sãnãtate care reglementeazã producerea şi comercializarea produselor din carne şi a altor produse de origine animalã;
● produse din carne de pasãre, vânat de crescãtorie şi carne de iepure de crescãtorie - produsele definite de <>Ordinul ministrului agriculturii, pãdurilor, apelor şi mediului nr. 98/2004 pentru aprobarea Normei sanitare veterinare care stabileşte condiţiile de sãnãtate a animalelor şi de sãnãtate publicã care reglementeazã comerţul României cu statele membre ale Uniunii Europene şi importul în România de produse care nu sunt supuse cerinţelor şi regulilor specifice;
● produse din carne de vânat sãlbatic - produsele definite de <>Ordinul ministrului agriculturii, alimentaţiei şi pãdurilor nr. 119/2003 pentru aprobarea Normei sanitare veterinare care stabileşte condiţiile de sacrificare şi comercializare a vânatului sãlbatic;
● carne tocatã şi carne preparatã - produsele definite de <>Ordinul ministrului agriculturii, alimentaţiei şi pãdurilor nr. 490/2002 pentru aprobarea Normei sanitare veterinare privind condiţiile pentru producerea şi comercializarea cãrnii tocate şi a cãrnii preparate;
● lapte şi produse lactate - produsele definite de <>Ordinul ministrului agriculturii, alimentaţiei şi pãdurilor nr. 389/2002 pentru aprobarea Normei sanitare veterinare privind condiţiile de sãnãtate pentru producerea şi comercializarea laptelui crud, laptelui tratat termic şi a produselor pe bazã de lapte;
● peşte şi produse din pescuit - produsele definite de <>Ordinul ministrului agriculturii, alimentaţiei şi pãdurilor nr. 329/2002 pentru aprobarea Normei sanitare veterinare privind condiţiiile sanitare veterinare pentru producerea şi comercializarea produselor din pescuit;
● produse din ouã - produsele definite de <>Ordinul ministrului agriculturii, alimentaţiei şi pãdurilor nr. 356/2002 pentru aprobarea Normei sanitare veterinare privind condiţiile de sãnãtate şi igienã pentru producerea şi comercializarea produselor din ouã;
- marca de sãnãtate publicã veterinarã - ştampila aplicatã în conformitate cu prevederile prezentei norme sanitare veterinare, care atestã salubritatea şi sãnãtatea produsului destinat consumului uman;
- numãr de autorizare veterinarã - numãrul acordat de direcţia sanitar-veterinarã şi pentru siguranţa alimentelor judeţeanã şi a municipiului Bucureşti unitãţilor aprobate pentru categoria de produse de origine animalã definite în prezentul articol şi înscris pe autorizaţia veterinarã de funcţionare;
- preambalare (condiţionare) - operaţiunea prin care se realizeazã protecţia produselor de origine animalã prin folosirea unui înveliş în contact direct cu produsul;
- ambalare - operaţiunea prin care se realizeazã protecţia produselor de origine animalã condiţionate în al doilea înveliş (ambalaj), care nu intrã în contact direct cu produsul.

CAP. II
Dispoziţii generale

ART. 2
Produsele de origine animalã definite la art. 1 sunt admise pentru consum uman numai dacã poartã marca de sãnãtate publicã veterinarã şi dacã sunt însoţite de certificat de sãnãtate publicã veterinarã.
ART. 3
Produsele de origine animalã definite la art. 1, prelucrate în gospodãria proprie, pot fi admise pentru consumul uman fãrã marcã de sãnãtate numai pentru consum propriu.
ART. 4
Marca de sãnãtate se aplicã în unitatea de prelucrare a produselor de origine animalã, iar certificatul de sãnãtate publicã veterinarã se emite de cãtre medicul veterinar oficial din aceeaşi unitate.
ART. 5
Marcarea trebuie sã fie uşor vizibilã, realizatã cu caractere lizibile, care nu se pot şterge şi care sunt uşor de distins.

CAP. III
Marcarea produselor de origine animalã

ART. 6
În scopul admiterii pentru consum uman a produselor de origine animalã definite la art. 1, marcarea se efectueazã sub responsabilitatea medicului veterinar oficial.

A. Produsele din carne
1. Marcarea produselor din carne se efectueazã în timpul sau imediat dupã fabricare în unitatea producãtoare sau într-un centru de ambalare ori reambalare.
2. Marca de sãnãtate poate fi aplicatã direct pe produs sau pe ambalajul sãu.
3. Atunci când produsele din carne sunt preambalate şi ambalate individual, marca de sãnãtate se aplicã pe ambalaj.
4. În cazul în care produsele din carne care poartã o marcã de sãnãtate sunt ambalate ulterior într-un centru de ambalare sau sunt destinate unui centru de reambalare, marca de sãnãtate se aplicã de asemenea pe ambalaj.
5. Marca de sãnãtate nu este necesarã în cazul în care:
(i) este aplicatã pe suprafaţa externã a ambalajului comun mai multor produse destinate comercializãrii cãtre consumatorul final;
(ii) produsele din carne sunt destinate transportului cãtre o unitate autorizatã pentru procesare sau ambalare ulterioarã;
(iii) produsele din carne nu sunt preambalate sau ambalate, dar sunt vândute angro de cãtre producãtor unui detailist în vederea comercializãrii directe cãtre consumatorul final. În acest caz marca de sãnãtate se aplicã pe containerul care le transportã.
6. Marca de sãnãtate care se aplicã pe produsele din carne destinate exportului în Uniunea Europeanã este o ştampilã de formã ovalã având dimensiunile de 6,5/4,5 cm, care conţine urmãtoarele informaţii:
- în partea superioarã: "ROMANIA", cu litere majuscule;
- în centru: numãrul de aprobare al unitãţii sau centrului de reambalare acordat de autoritatea veterinarã centralã pentru efectuarea unor activitãţi de export;
- în partea inferioarã: "INSPECTAT GUVERNAMENTAL", cu litere majuscule.
Inscripţiile de pe ştampilã se efectueazã în limba englezã.
Caracterele literelor au înãlţimea de 0,8 cm şi ale cifrelor, de 1 cm.
7. Marca de sãnãtate care se aplicã pe produsele din carne destinate consumului pentru piaţa naţionalã este o ştampilã de formã rotundã cu diametrul de 3,5 cm, care conţine urmãtoarele informaţii:
- în partea superioarã: "ROMÂNIA", cu litere majuscule;
- în centru: indicativul judeţului şi al municipiului Bucureşti, urmat fãrã întrerupere de numãrul de autorizare veterinarã al unitãţii;
- în partea inferioarã: "CONTROLAT SANITAR VETERINAR", cu litere majuscule.
8. Marca de sãnãtate poate fi aplicatã direct pe produs prin mijloace autorizate sau poate fi imprimatã pe ambalaj ori pe o etichetã fixatã pe produs.
În cazul produselor în recipiente ermetic închise, marca de sãnãtate se aplicã lizibil fie pe capac, fie pe corpul cutiei.
Marca de sãnãtate poate fi confecţionatã dintr-o plãcuţã din material rezistent care nu se poate îndepãrta şi care poartã informaţiile specificate în ştampilã.
În cazul în care marca de sãnãtate se aplicã pe ambalajele destinate ambalãrii produselor care se vând direct cãtre consumator, dimensiunile pot fi reduse.

B. Produse din carne de pasãre, carne de vânat de crescãtorie şi carne de iepure de crescãtorie
Marcarea produselor din carne de pasãre, din vânat sãlbatic, vânat de crescãtorie şi carne de iepure de crescãtorie se efectueazã în condiţiile precizate la lit. A.

C. Produse din carne de vânat sãlbatic
1. Marcarea produselor din carne de vânat sãlbatic destinate exportului în Uniunea Europeanã se efectueazã cu o ştampilã de formã pentagonalã care conţine urmãtoarele informaţii:
- în partea superioarã: "ROMANIA", cu litere majuscule;
- în centru: numãrul de aprobare al secţiei de prelucrare a vânatului sãlbatic, acordat de autoritatea veterinarã centralã;
- în partea inferioarã: "INSPECTAT GUVERNAMENTAL", cu litere majuscule.
Inscripţiile de pe ştampilã se efectueazã în limba englezã.
Caracterele cifrelor au înãlţimea de 0,8 cm, iar ale literelor, de 1 cm pentru vânatul sãlbatic mare şi de 0,2 cm pentru vânatul sãlbatic mic.
2. Marca de sãnãtate care se aplicã pe produsele din carne de vânat sãlbatic destinate consumului pentru piaţa naţionalã este o ştampilã de formã rotundã cu diametrul de 3,5 cm, care conţine urmãtoarele informaţii:
- în partea superioarã: "ROMÂNIA", cu litere majuscule;
- în centru: indicativul judeţului şi al municipiului Bucureşti, urmat de numãrul de autorizare veterinarã al unitãţii;
- în partea inferioarã: "CONTROLAT SANITAR VETERINAR", cu litere majuscule.
Caracterele literelor şi cifrelor vor avea dimensiunile precizate la pct. 1.
În cazul în care marca de sãnãtate se aplicã pe ambalajele destinate ambalãrii produselor care se vând direct cãtre consumator, dimensiunile pot fi reduse.

D. Carnea tocatã şi carnea preparatã
1. Carnea tocatã trebuie sã poarte o marcã de sãnãtate conform cap. VI din anexa nr. 1 la Norma sanitarã veterinarã privind producerea şi comercializarea cãrnii tocate şi a cãrnii preparate, aprobatã prin <>Ordinul ministrului agriculturii, alimentaţiei şi mediului nr. 490/2002 .
2. Marca de sãnãtate se aplicã pe ambalaj sau pe o etichetã aplicatã pe ambalaj.
3. Carnea preparatã care poartã o marcã de sãnãtate trebuie sã corespundã urmãtoarelor cerinţe:
(i) carnea preparatã obţinutã din carne proaspãtã de la animalele de mãcelãrie sau de la vânat de crescãtorie trebuie sã corespundã prevederilor <>Ordinului ministrului agriculturii, alimentaţiei şi pãdurilor nr. 401/2002 pentru aprobarea Normei sanitare veterinare privind condiţiile de sãnãtate pentru producerea şi comercializarea cãrnii proaspete;
(ii) carnea preparatã obţinutã din carne de pasãre şi vânat mic de crescãtorie cu pãr sau pene, marca de sãnãtate trebuie sã corespundã prevederilor <>Ordinului ministrului agriculturii, alimentaţiei şi pãdurilor nr. 402/2002 pentru aprobarea Normei sanitare veterinare privind problemele de sãnãtate care reglementeazã producerea şi comerţul cu carne proaspãtã de pasãre;
(iii) carnea preparatã obţinutã din carne de vânat sãlbatic, marca de sãnãtate trebuie sã corespundã prevederilor <>Ordinului ministrului agriculturii, alimentaţiei şi pãdurilor nr. 119/2003 pentru aprobarea Normei sanitare veterinare privind problemele de sãnãtate animalã şi de sãnãtate publicã referitoare la uciderea vânatului sãlbatic şi comercializarea cãrnii de vânat sãlbatic.

E. Lapte şi produse din lapte
1. Marcarea laptelui de consum şi a produselor din lapte trebuie efectuatã în timpul ambalãrii sau imediat dupã ambalarea produselor în unitate.
2. Marca de sãnãtate poate fi aplicatã:
(i) direct pe produs, dacã produsul este ambalat individual, pe ambalajul intim în contact direct cu produsul;
(ii) pe ambalajul de transport;
(iii) pe eticheta aplicatã pe ambalaj.
3. În cazul produselor de volum unic ambalate individual şi apoi introduse într-un ambalaj mic sau în cazul în care bucãţi porţionate din produsele ambalate individual sunt livrate cãtre consumatorul final, marca de sãnãtate se aplicã numai pe ambalajul colectiv.
4. În cazul produselor la care marcarea s-a efectuat pe produs, pe ambalaj sau pe etichetã, care se vor introduce într-un ambalaj colectiv, marca de sãnãtate se aplicã şi pe ambalajul colectiv.
5. Marca de sãnãtate care se aplicã pe produsele lactate destinate exportului în Uniunea Europeanã este o ştampilã de formã ovalã cu dimensiunile de 6,5/4,5 cm, care conţine urmãtoarele informaţii:
- în partea superioarã: "ROMANIA", cu litere majuscule;
- în centru: numãrul de aprobare al unitãţii, acordat de autoritatea veterinarã centralã pentru activitatea de export;
- în partea inferioarã: "INSPECTAT GUVERNAMENTAL", cu litere majuscule.
Inscripţiile de pe ştampilã se efectueazã în limba englezã.
Caracterele literelor au înãlţimea de 0,8 cm, iar ale cifrelor, de 1 cm.
6. Marca de sãnãtate care se aplicã pe produsele din lapte destinate consumului pentru piaţa naţionalã este o ştampilã de formã rotundã cu diametrul de 3,5 cm, care conţine urmãtoarele informaţii:
- în partea superioarã: "ROMÂNIA", cu litere majuscule;
- în centru: indicativul judeţului şi al municipiului Bucureşti, urmat fãrã întrerupere de numãrul de autorizare veterinarã al unitãţii;
- în partea inferioarã: "CONTROLAT SANITAR VETERINAR", cu litere majuscule.
În cazul în care marca de sãnãtate se aplicã pe ambalajele destinate ambalãrii produselor care se vând direct cãtre consumator, dimensiunile pot fi reduse.

F. Peşte şi produse din pescuit
1. Marcarea produselor din pescuit trebuie sã fie efectuatã vizibil în timpul prelucrãrii sau imediat dupã obţinerea produsului în unitate.
2. Marca de sãnãtate poate fi aplicatã:
(i) pe ambalaj;
(ii) pe o etichetã aplicatã pe ambalaj.
3. Marca de sãnãtate care se aplicã pe produsele din pescuit destinate exportului în Uniunea Europeanã este o ştampilã de formã ovalã cu dimensiunile de 6,5/4,5 cm, care conţine urmãtoarele informaţii:
- în partea superioarã: "ROMANIA", cu litere majuscule;
- în centru: numãrul de aprobare al unitãţii, acordat de autoritatea veterinarã centralã pentru activitatea de export;
- în partea inferioarã: "INSPECTAT GUVERNAMENTAL", cu litere majuscule.
Caracterele literelor au înãlţimea de 0,8 cm, iar ale cifrelor, de 1 cm.
Înscrisurile din ştampilã se redacteazã în limba englezã.
4. Marca de sãnãtate care se aplicã pe produsele din pescuit destinate consumului pentru piaţa naţionalã este o ştampilã de formã rotundã cu diametrul de 3,5 cm, care conţine urmãtoarele informaţii:
- în partea superioarã: "ROMÂNIA", cu litere majuscule;
- în centru: indicativul judeţului şi al municipiului Bucureşti, urmat fãrã întrerupere de numãrul de autorizare al unitãţii;
- în partea inferioarã: "CONTROLAT SANITAR VETERINAR", cu litere majuscule.
În cazul în care marca de sãnãtate se aplicã pe ambalajele destinate ambalãrii produselor care se vând direct cãtre consumator, dimensiunile pot fi reduse.

G. Moluşte, gasteropode şi pulpe de broascã
Marca de sãnãtate se aplicã pe ambalaj conform precizãrilor lit. F referitoare la marcarea produselor din pescuit.

H. Produsele din ouã
1. Marcarea produselor din ouã trebuie sã fie efectuatã vizibil imediat dupã obţinerea produsului în unitate.
2. Marca de sãnãtate poate fi aplicatã:
(i) pe ambalaj;
(ii) pe o etichetã aplicatã pe ambalaj.
3. Marca de sãnãtate care se aplicã pe produsele din ouã destinate exportului în Uniunea Europeanã este o ştampilã de formã ovalã cu dimensiunile de 6,5/4,5 cm, care conţine urmãtoarele informaţii:
- în partea superioarã: "ROMANIA", cu litere majuscule;
- în centru: numãrul de aprobare al unitãţii, acordat de autoritatea veterinarã centralã pentru activitatea de export;
- în partea inferioarã: "INSPECTAT GUVERNAMENTAL", cu litere majuscule.
Caracterele literelor au înãlţimea de 0,8 cm, iar ale cifrelor, de 1 cm.
Înscrisurile din ştampilã se redacteazã în limba englezã.
4. Marca de sãnãtate care se aplicã pe produsele din ouã destinate consumului pentru piaţa naţionalã este o ştampilã de formã rotundã cu diametrul de 3,5 cm, care conţine urmãtoarele informaţii:
- în partea superioarã: "ROMANIA", cu litere majuscule;
- în centru: indicativul judeţului şi al municipiului Bucureşti, urmat fãrã întrerupere de numãrul de autorizare veterinarã al unitãţii;
- în partea inferioarã: "CONTROLAT SANITAR VETERINAR", cu litere majuscule.
În cazul în care marca de sãnãtate se aplicã pe ambalajele destinate ambalãrii produselor care se vând direct cãtre consumator, dimensiunile pot fi reduse.

CAP. IV
Certificarea de sãnãtate publicã veterinarã

ART. 7
(1) Certificatul de sãnãtate publicã veterinarã pentru produsele de origine animalã definite la art. 1, destinate consumului uman, se emite de cãtre medicul veterinar oficial din unitatea de prelucrare.
(2) Certificatul de sãnãtate publicã veterinarã se emite pentru fiecare mijloc de transport al produselor.
(3) Emiterea certificatului de sãnãtate publicã veterinarã este condiţionatã de verificarea prealabilã a produselor care fac obiectul expedierii, precum şi a mijloacelor de transport.
(4) Certificatul se completeazã la toate rubricile citeţ, fãrã ştersãturi, în 3 exemplare (pentru mijlocul de transport, pentru unitate şi pentru medicul veterinar oficial emitent). Pe primul exemplar se inscripţioneazã "ORIGINAL", iar pe exemplarele 2 şi 3, "COPIE".
(5) Originalul certificatului de sãnãtate publicã veterinarã însoţeşte transportul pânã la destinaţia finalã. Atunci când produsele certificate se distribuie la mai mulţi destinatari, fiecãrui destinatar cuprins în certificat i se elibereazã o fotocopie a certificatului original, iar originalul rãmâne la ultimul destinatar. Fotocopiile vor purta suplimentar în colţul din dreapta sus al certificatului menţiunea "Conform cu originalul".
(6) Certificatul de sãnãtate publicã veterinarã trebuie sã fie tipãrit pe o singurã filã, faţã-verso, format A4. Certificatele trebuie sã fie înseriate; numãrul de serie se tipãreşte pe fiecare certificat în parte şi este format din indicativul judeţului urmat fãrã întrerupere de seria formatã din minimum 8 cifre.
ART. 8
Modelul certificatului de sãnãtate publicã veterinarã pentru produsele de origine animalã definite la art. 1 este prevãzut în anexa nr. 1 la prezenta normã sanitarã veterinarã.
ART. 9
Indicativul judeţelor şi al municipiului Bucureşti este prevãzut în anexa nr. 2 la prezenta normã sanitarã veterinarã.
ART. 10
Modelele mãrcilor de sãnãtate pentru produsele de origine animalã definite la art. 1 sunt prevãzute în anexa nr. 3 la prezenta normã sanitarã veterinarã.
ART. 11
Anexele nr. 1-3 fac parte integrantã din prezenta normã sanitarã veterinarã.


ANEXA 1


────────
la norma sanitarã veterinarã
─────────────────────────────

Seria: ..................

GUVERNUL ROMÂNIEI

AUTORITATEA NAŢIONALĂ SANITARĂ VETERINARĂ
ŞI PENTRU SIGURANŢA ALIMENTELOR

DIRECŢIA GENERALĂ SANITARĂ VETERINARĂ

DIRECŢIA SANITAR-VETERINARĂ
ŞI PENTRU SIGURANŢA ALIMENTELOR ....................


CERTIFICAT DE SĂNĂTATE PUBLICĂ VETERINARĂ
PENTRU PRODUSE DE ORIGINE ANIMALĂ

Nr. ....... din data de .............

Autoritatea veterinarã localã: .........................
Medic veterinar oficial emitent: .......................
I. Identificarea produselor
Felul/natura produselor: ...............................
Specia: ................................................
Natura ambalajelor: ....................................
Numãrul de ambalaje/unitãţi de ambalaj: ................
Numãrul lotului: .......................................
Greutatea brutã: .......................................
Greutatea netã: ........................................
Data fabricaţiei: ......................................
Temperatura de depozitare şi transport: .............. .
II. Originea produselor
Adresa şi numãrul de autorizare veterinarã ale unitãţii producãtoare sau ale unitãţii de depozitare: .................
III. Destinaţia produselor
Produsele de origine animalã se expediazã din localitatea (locul de încãrcare)............../la (locul de destinaţie) ......, cu urmãtorul mijloc de transport: ......../(auto, numãr de înmatriculare) ........
- Numãrul sigiliului (dacã este cazul): ......................
- Numele şi adresa expeditorului: ............................
- Numele şi adresa destinatarului: ......................... .
IV. Atestat de sãnãtate publicã veterinarã
Subsemnatul .........., medic veterinar oficial, certific urmãtoarele:
- produsele de origine animalã la care se referã prezentul certificat au fost obţinute în unitãţi autorizate şi aflate sub control veterinar;
- produsele au fost verificate înainte de expediere, corespund normelor veterinare în vigoare şi sunt apte pentru consum uman;
- mijloacele de transport îndeplinesc condiţiile de igienã.

┌──────────┐ Emis în ............................
│Stampila │ (localitatea)
│oficiala*)│ la .....................................
└──────────┘ (data)

Numele, prenumele, semnãtura
şi parafa medicului veterinar oficial
........................................
_____________
*) Semnãtura şi tuşul trebuie sã fie de altã culoare decât textul imprimat. Certificatul se foloseşte numai pe teritoriul României.


ANEXA 2
────────
la norma sanitarã veterinarã
────────────────────────────

INDICATIVUL
judeţelor şi al municipiului Bucureşti





────────────────────────────────────────────────────
Judeţul Indicativul judeţului
────────────────────────────────────────────────────
Alba AB
Arad AR
Argeş AG
Bacãu BC
Bihor BH
Bistriţa-Nãsãud BN
Botoşani BT
Braşov BV
Brãila BR
Buzãu BZ
Caraş-Severin CS
Cãlãraşi CL
Cluj CJ
Constanţa CT
Covasna CV
Dâmboviţa DB
Dolj DJ
Galaţi GL
Giurgiu GR
Gorj GJ
Harghita HR
Hunedoara HD
Ialomiţa IL
Iaşi IS
Ilfov IF
Maramureş MM
Mehedinţi MH
Mureş MS
Neamţ NT
Olt OT
Prahova PH
Satu Mare SM
Sãlaj SJ
Sibiu SB
Suceava SV
Teleorman TR
Timiş TM
Tulcea TL
Vaslui VS
Vâlcea VL
Vrancea VN
Bucureşti B
────────────────────────────────────────────────────



ANEXA 3


────────
la norma sanitarã veterinarã
────────────────────────────

MODELE DE ŞTAMPILE
pentru marcarea produselor de origine animalã,
cu excepţia cãrnii proaspete


Figura nr. 1
Modelul stampilei de sanatate pentru produsele de origine animale destinate comercializarii pe piata nationala

Nota CTCE Piatra Neamt
Modelul stampilei de sanatate pentru produsele de origine animale destinate comercializarii pe piata nationala, se gaseste in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, Nr. 927 din 11 octombrie 2004, la pagina 13, a se vedea imaginea asociata.

Figura nr. 2
Modelul stampilei de sanatate pentru marcarea produselor din carne de vanat salbatic destinata comercializarii pe piata nationala

Nota CTCE Piatra Neamt
Modelul stampilei de sanatate pentru marcarea produselor din carne de vanat salbatic destinata comercializarii pe piata nationala, se gaseste in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, Nr. 927 din 11 octombrie 2004, la pagina 13, a se vedea imaginea asociata.

Figura nr. 3
Modelul stampilei de sanatate pentru produsele de origine animala destinate exportului.

Nota CTCE Piatra Neamt
Modelul stampilei de sanatate pentru produsele de origine animala destinate exportului, se gaseste in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, Nr. 927 din 11 octombrie 2004, la pagina 13, a se vedea imaginea asociata.

Figura nr. 4
Modelul stampilei de sanatate pentru marcarea produselor din carne de vanat salbatic destinate exportului, se gaseste in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, Nr. 927 din 11 octombrie 2004, la pagina 13, a se vedea imaginea asociata.

______________
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016