Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDIN nr. 815 din 28 decembrie 2006  privind acreditarea operatorilor economici care desfasoara activitati privind fabricarea zaharului din sfecla de zahar si/sau din rafinarea zaharului brut din trestie sau fabricarea izoglucozei, precum si a celor care utilizeaza zahar si/sau izoglucoza ca materie prima    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ORDIN nr. 815 din 28 decembrie 2006 privind acreditarea operatorilor economici care desfasoara activitati privind fabricarea zaharului din sfecla de zahar si/sau din rafinarea zaharului brut din trestie sau fabricarea izoglucozei, precum si a celor care utilizeaza zahar si/sau izoglucoza ca materie prima

EMITENT: MINISTERUL AGRICULTURII, PADURILOR SI DEZVOLTARII RURALE
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 23 din 15 ianuarie 2007
ORDIN nr. 815 din 28 decembrie 2006
privind acreditarea operatorilor economici care desfasoara activitati privind fabricarea zaharului din sfecla de zahar si/sau din rafinarea zaharului brut din trestie sau fabricarea izoglucozei, precum si a celor care utilizeaza zahar si/sau izoglucoza ca materie prima
EMITENT: MINISTERUL AGRICULTURII, PĂ?DURILOR ŞI DEZVOLTÃRII RURALE
PUBLICAT ÎN: MONITORUL OFICIAL nr. 23 din 15 ianuarie 2007


In temeiul prevederilor art. 4 alin. (1) pct. I.7 si 26 si ale <>art. 9 alin. (6) din Hotararea Guvernului nr. 155/2005 privind organizarea si functionarea Ministerului Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale, cu modificarile si completarile ulterioare, ale art. 17 din Regulamentul (CE) nr. 318/2006 privind organizarea comuna a pietei in sectorul zaharului si ale regulamentelor Comisiei (CE) nr. 952/2006 si 967/2006 de stabilire a normelor de aplicare a Regulamentului (CE) nr. 318/2006 ,
in baza art. 69 din Acordul european instituind o asociere intre Romania, pe de o parte, Comunitatile Europene si statele membre ale acestora, pe de alta parte, semnat la Bruxelles la 1 februarie 1993, ratificat de Romania prin <>Legea nr. 20/1993 , si a <>art. 2 din Legea nr. 157/2005 pentru ratificarea Tratatului dintre Regatul Belgiei, Republica Ceha, Regatul Danemarcei, Republica Federala Germania, Republica Estonia, Republica Elena, Regatul Spaniei, Republica Franceza, Irlanda, Republica Italiana, Republica Cipru, Republica Letonia, Republica Lituania, Marele Ducat al Luxemburgului, Republica Ungara, Republica Malta, Regatul Tarilor de Jos, Republica Austria, Republica Polona, Republica Portugheza, Republica Slovenia, Republica Slovaca, Republica Finlanda, Regatul Suediei, Regatul Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord (state membre ale Uniunii Europene) si Republica Bulgaria si Romania privind aderarea Republicii Bulgaria si a Romaniei la Uniunea Europeana, semnat de Romania la Luxemburg la 25 aprilie 2005,
vazand Referatul de aprobare nr. 91.768 din 14 decembrie 2006 al Directiei generale de implementare politici sectoriale si de piata,

ministrul agriculturii, padurilor si dezvoltarii rurale emite urmatorul ordin:

ART. 1
In scopul alocarii cotelor de zahar si izoglucoza se aproba acreditarea operatorilor economici care desfasoara activitati privind fabricarea zaharului din sfecla de zahar si/sau din rafinarea zaharului brut din trestie, fabricarea izoglucozei, precum si a celor care utilizeaza zahar si/sau izoglucoza ca materie prima destinata fabricarii unor produse prevazute in anexa nr. 1.
ART. 2
In sensul prezentului ordin, urmatorii termeni se definesc astfel:
a) materie prima - zahar sau izoglucoza;
b) materie prima industriala - orice cantitate de zahar sau izoglucoza produsa intr-un anumit an de comercializare, care depaseste cantitatea reglementata de cote, destinata fabricarii unor produse prevazute in anexa nr. 1;
c) rafinaria cu activitate permanenta - unitatea de productie care, in cadrul activitatii de rafinare a zaharului, rafineaza numai zahar brut importat din trestie sau care, in anul de comercializare 1 iulie 2004 - 30 iunie 2005, a rafinat o cantitate de cel putin 15.000 tone de zahar.
ART. 3
In vederea acreditarii, operatorii economici care desfasoara activitati privind fabricarea zaharului din sfecla de zahar si/sau din rafinarea zaharului brut din trestie sau fabricarea izoglucozei depun la Biroul unic din Ministerul Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale, denumit in continuare autoritatea publica competenta, o cerere conform modelului prevazut in anexa nr. 2, insotita de copia certificatului de inregistrare la registrul comertului.
ART. 4
Operatorii economici care utilizeaza zahar si izoglucoza ca materie prima industriala, destinate fabricarii unor produse prevazute in anexa nr. 1, depun o cerere conform modelului prevazut in anexa nr. 3, insotita de copia certificatului de inregistrare la registrul comertului.
ART. 5
Avizul se elibereaza in termen de 30 de zile de la data depunerii cererii, la Biroul unic, de catre Directia generala de implementare politici sectoriale si de piata din cadrul autoritatii publice competente.
ART. 6
Avizul se retrage in urmatoarele situatii:
a) la solicitarea operatorilor economici;
b) daca, dupa obtinerea acreditarii, nu este indeplinit angajamentul prevazut in cerere.
ART. 7
Anexele nr. 1-3 fac parte integranta din prezentul ordin.
ART. 8
Prezentul ordin se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.

Ministrul agriculturii, padurilor si dezvoltarii rurale,
Dan Stefan Motreanu

Bucuresti, 28 decembrie 2006.
Nr. 815.


ANEXA 1



──────────────┬─────────────────────────────────────────────────────────────────
Codul NC │ Descrierea marfurilor
──────────────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────
1302 32 │-- Mucilagii si agenti de marire a vascozitatii, derivati din
│roscove, din boabe de roscove sau din seminte de guar, chiar
│modificati:
1302 39 00│-- altele
──────────────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────
ex 1702 60 95│-- sirop tartinabil si sirop pentru producerea de
│"rinse appelstroop"
──────────────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────
2102 10 │- Drojdii active
ex 2102 20 │- Drojdii inactive
──────────────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────
2207 10 00│- Alcool etilic nedenaturat cu titru alcoolic volumic de minim
󧔘% (bioetanol)
ex 2207 20 00│- Alcool etilic denaturat de orice concentratie (bioetanol)
──────────────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────
ex 2208 40 │- Rom
──────────────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────
ex 2309 90 │- produse cu un continut de substanta uscata de cel
│putin 60% lizina
──────────────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────
29 │Produse chimice organice, cu exceptia produselor de la
│subpozitiile 2905 43 00 si 2905 44
──────────────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────
3002 90 50│-- culturi de microorganisme
──────────────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────
3003 │Medicamente (cu exceptia produselor de la pozitiile 3002, 3005
│sau 3006) constituite din produse amestecate intre ele, preparate
│pentru utilizari terapeutice sau profilactice, dar
│neprezentate sub forma de doze, nici conditionate pentru vanzarea
│cu amanuntul
3004 │Medicamente (cu exceptia produselor de la pozitiile 3002, 3005
│sau 3006) constituite din produse amestecate sau neamestecate,
│preparate in scopuri terapeutice sau profilactice,
│prezentate sub forma de doze sau conditionate pentru vanzarea
│cu amanuntul
3006 │Preparate si articole farmaceutice mentionate in nota 4 din
│capitolul 30 al Nomenclaturii Combinate
──────────────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────
3203 00 90│- Substante colorante de origine vegetala sau animala si
│preparate pe baza acestora
──────────────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────
ex 3204 │- Substante colorante organice sintetice si preparate mentionate
│in nota 3 din capitolul 32 al Nomenclaturii Combinate bazate pe
│aceste substante colorante
──────────────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────
ex 35 │Substante albuminoide; produse pe baza de amidon sau de fecule
│modificate; cleiuri; enzime, cu exceptia produselor de la pozitia
� si de la subpozitiile 3505 10 10, 3505 10 90 si 3505 20
──────────────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────
ex 38 │Produse diverse ale industriei chimice, cu exceptia produselor
│de la pozitiile 3809 si de la subpozitia 3824 60 00
──────────────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────
ex 39 │Materiale plastice si articole din material plastic:
──────────────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────
de la 3901 │- Forme primare
la 3914 │
ex 6809 │Articole din ipsos sau din compozitii pe baza de ipsos
│- planse, placi, panouri, dale si articole similare
──────────────┴─────────────────────────────────────────────────────────────────




ANEXA 2



Agentul economic .........................
Nr. inregistrare ....... data ............

┌──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ CERERE-TIP privind acreditarea agentilor economici care desfasoara │
│ activitati de fabricarea zaharului din sfecla de zahar si/sau din rafinarea │
│ zaharului brut importat din trestie sau fabricarea izoglucozei │
└──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘

DETALII GENERALE
┌──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│Agentul economic ......................... cu sediul in ......................│
│str. ................ nr. ....., judetul .............., cu Certificatul de │
│inmatriculare la Registrul Comertului nr. ............, tel. ................,│
│fax .................. e-mail ...................... │
│Capacitatea totala de productie zahar din sfecla .......... (tone), din care: │
│- capacitatile de productie pentru fiecare punct de lucru si adresele acestora│
│............................................................................. │
│............................................................................. │
│............................................................................. │
│Capacitatea totala de productie zahar din rafinarea zaharului brut importat │
│din trestie ............. (tone), din care: │
│- capacitatile de productie pentru fiecare punct de lucru si adresele acestora│
│............................................................................. │
│............................................................................. │
│............................................................................ .│
│Mentionez ca: │
│- in cadrul activitatii de fabricare a zaharului rafinez numai zahar brut │
│importat din trestie, (se bifeaza casuta corespunzatoare) │
│ ┌────┐ ┌────┐ │
│sau │ Da │ │ Nu │ │
│ └────┘ └────┘ │
│- in perioada 1.07.2004/30.06.2005 am rafinat o cantitate de ........... tone │
│zahar. │
│ │
│Capacitatea totala de productie izoglucoza ........... (tone substanta uscata)│
│Reprezentata de ...................... domiciliat in ......................., │
│str. ......................, nr. ...., bl. ...., sc. ...., et. ...., ap. ....,│
│sector ......., judet ................... posesor al buletinului/cartii de │
│identitate .........., seria ....., nr. ........, eliberat(a) de ............,│
│avand functia de ....................... solicit acordarea acreditarii pentru │
│.................... pe care o detin in proprietate (o administrez). │
└──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘

ANGAJAMENT
┌──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│Ma angajez: │
│a) sa accept furnizarea tuturor informatiilor referitoare la: cantitatile de │
│sfecla contractate si productiile medii estimate de sfecla de zahar si de │
│zahar la hectar, cantitatile de materii prime primite (sfecla, zahar brut │
│importat din trestie, porumb) precum si continutul de zahar determinat la │
│livrarea sfeclei de zahar, produsele finite sau semifinite primite (daca este │
│cazul), cantitatile de produse finite obtinute si cantitatile de subproduse, │
│pierderile in cursul prelucrarii, cantitatile distruse si justificarea │
│distrugerii acestora, date privind productia de zahar, izoglucoza si evidenta │
│stocurilor de zahar, cantitatile de produse finite(zahar, izoglucoza) vandute,│
│preturile practicate si conditiile de livrare, orice informatie sau document │
│justificativ pentru gestiune si control; │
│b) sa furnizez la cererea Ministerului Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii │
│Rurale si a Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura, orice │
│informatie sau document justificativ pentru gestiune si control. │
└──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘
┌───────────────────────────────────────┬──────────────────────────────────────┐
│Data: │Semnatura │
├───────────────────────────────────────┴──────────────────────────────────────┤
│Se completeaza in calitatea pe care reprezentantul legal o detine │
└──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘




ANEXA 3



Agentul economic ..................................
Nr. inregistrare ............. data ...............

┌──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ CERERE-TIP privind acreditarea agentilor economici care utilizeaza │
│ materie prima industriala │
└──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘

DETALII GENERALE
┌──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│Agentul economic ........................, cu sediul in ......................│
│str. .................. nr. ....., judetul ................., cu Certificatul │
│de inmatriculare la Registrul Comertului nr. .............., tel. ...........,│
│fax ....................., e-mail ............... │
│Capacitatea totala de productie .................. (tone), din care: │
│- capacitatile de productie pentru fiecare punct de lucru si adresele acestora│
│............................................................................. │
│............................................................................. │
│............................................................................. │
├───────────────────────┬────────────────┬──────────────────────────┬──────────┤
│ Produsul/produsele │ Capacitatea de │ Coeficienti tehnici de │ Codul NC │
│care vor fi fabricate │ productie │ de prelucrare a │ │
│ │ │ materiei prime │ │
├───────────────────────┼────────────────┼──────────────────────────┼──────────┤
├───────────────────────┼────────────────┼──────────────────────────┼──────────┤
├───────────────────────┼────────────────┼──────────────────────────┼──────────┤
├───────────────────────┼────────────────┼──────────────────────────┼──────────┤
├───────────────────────┴────────────────┴──────────────────────────┴──────────┤
│Reprezentata de ....................., domiciliat in ........................ │
│str. ................., nr. ..., bl. ..., sc. ...., et. ..., ap. ...., sector │
│......., judet .................., posesor al buletinului/cartii de identitate│
│......., seria ......, nr. ..........., eliberat(a) de ............... avand │
│functia de ................ solicit acordarea acreditarii pentru .............│
│pe care o detin in proprietate (o administrez). │
└──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘

ANGAJAMENT
┌──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│Ma angajez: │
│a) sa pastrez registre care sa cuprinda cel putin urmatoarele informatii: │
│cantitatile din diferitele materii prime cumparate pentru a fi prelucrate, │
│cantitatile de materii prime prelucrate, cantitatile si tipurile de produse │
│finite, coproduse si produse secundare obtinute din acestea, pierderile in │
│cursul prelucrarii, cantitatile distruse si justificarea distrugerii acestora,│
│cantitatile si tipurile de produse vandute sau cedate de agentul economic; │
│b) sa furnizez la cererea Ministerului Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii │
│Rurale si a Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura, orice │
│informatie sau document justificativ pentru gestionarea si controlul originii │
│si utitizarii materiei prime respective. │
└──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘
┌───────────────────────────────────────┬──────────────────────────────────────┐
│Data: │Semnatura │
├───────────────────────────────────────┴──────────────────────────────────────┤
│Se completeaza in calitatea pe care reprezentantul legal o detine │
└──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘



----------


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016