Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDIN nr. 80 din 29 august 2005  pentru aprobarea Normei sanitare veterinare si pentru siguranta alimentelor privind stabilirea documentelor si evidentelor veterinare necesare in cadrul activitatii de neutralizare a deseurilor de origine animala    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ORDIN nr. 80 din 29 august 2005 pentru aprobarea Normei sanitare veterinare si pentru siguranta alimentelor privind stabilirea documentelor si evidentelor veterinare necesare in cadrul activitatii de neutralizare a deseurilor de origine animala

EMITENT: AUTORITATEA NATIONALA SANITARA VETERINARA SI PENTRU SIGURANTA ALIMENTELOR
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 822 din 12 septembrie 2005
Vazand Referatul de aprobare nr. 34.101 din 26 august 2005, întocmit de Direcţia generalã sanitarã veterinara din cadrul Autoritãţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranta Alimentelor,
având în vedere prevederile <>art. 10 lit. b) din Ordonanta Guvernului nr. 42/2004 privind organizarea activitãţii sanitar-veterinare şi pentru siguranta alimentelor, aprobatã cu modificãri şi completãri prin <>Legea nr. 215/2004 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare,
în baza prevederilor <>art. 8 alin. (5) din Ordonanta Guvernului nr. 47/2005 privind reglementãri de neutralizare a deşeurilor de origine animala,
în conformitate cu prevederile art. 9 alin. (1) şi ale anexei nr. 2 la Norma sanitarã veterinara ce stabileşte reguli de sãnãtate cu privire la subprodusele de la animale, ce nu sunt destinate consumului uman, aprobatã prin <>Ordinul ministrului agriculturii, pãdurilor, apelor şi mediului nr. 723/2003 ,
în temeiul art. 3 alin. (3) şi al <>art. 4 alin. (3) din Hotãrârea Guvernului nr. 738/2005 privind organizarea şi funcţionarea Autoritãţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranta Alimentelor şi a unitãţilor din subordinea acesteia,

preşedintele Autoritãţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranta Alimentelor emite urmãtorul ordin:

ART. 1
Se aproba Norma sanitarã veterinara şi pentru siguranta alimentelor privind stabilirea documentelor şi evidentelor veterinare necesare în cadrul activitãţii de neutralizare a deşeurilor de origine animala, prevãzutã în anexa*) care face parte integrantã din prezentul ordin.
__________
*) Anexa se publica ulterior în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 822 bis în afarã abonamentului, care se poate achizitiona de la Centrul pentru relaţii cu publicul al Regiei Autonome "Monitorul Oficial", Bucureşti, sos. Panduri nr. 1.

ART. 2
Toate persoanele fizice şi juridice care produc sau sunt implicate în activitatea de colectare, transport, depozitare, manipulare, prelucrare, utilizare, procesare, comercializare şi, în unele cazuri specifice, în importul, exportul şi tranzitul subproduselor animale ce nu sunt destinate consumului uman şi al produselor derivate, Autoritatea Nationala Sanitarã Veterinara şi pentru Siguranta Alimentelor, institutele veterinare centrale şi direcţiile sanitar-veterinare şi pentru siguranta alimentelor judeţene şi a municipiului Bucureşti vor duce la îndeplinire prevederile prezentului ordin.
ART. 3
Autoritatea Nationala Sanitarã Veterinara şi pentru Siguranta Alimentelor, prin institutele veterinare centrale şi direcţiile sanitar-veterinare şi pentru siguranta alimentelor judeţene şi a municipiului Bucureşti, precum şi celelalte instituţii cu atribuţii de control, stabilite prin <>Ordonanta Guvernului nr. 47/2005 privind reglementãri de neutralizare a deşeurilor de origine animala, vor controla modul de îndeplinire a prevederilor prezentului ordin.
ART. 4
Prezentul ordin va fi publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, şi va intra în vigoare la 10 zile de la publicare.

Preşedintele
Autoritãţii Naţionale Sanitare Veterinare
şi pentru Siguranta Alimentelor,
Razvan Tiru

Bucureşti, 29 august 2005.
Nr. 80.

ANEXA

NORMA
sanitarã veterinara şi pentru siguranta alimentelor privind stabilirea documentelor şi evidentelor veterinare necesare în cadrul activitãţii de neutralizare a deşeurilor de origine animala

ART. 1
În înţelesul prezentei norme sanitare veterinare şi pentru siguranta alimentelor, deşeurile de origine animala sunt subprodusele animale ce nu sunt destinate consumului uman, asa cum sunt ele definite în conformitate cu <>Ordinul ministrului agriculturii, pãdurilor, apelor şi mediului nr. 723/2003 pentru aprobarea Normei sanitare veterinare ce stabileşte reguli de sãnãtate cu privire la subprodusele de la animale, ce nu sunt destinate consumului uman, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 842 din 26 noiembrie 2003.
ART. 2
(1) Persoanele fizice sau juridice care produc sau genereazã în vreun fel subproduse animale ce nu sunt destinate consumului uman trebuie sa pãstreze evidente cu privire la tipul acestora, cantitatea, destinaţia acestora, transportatorul şi documentele insotitoare, precum şi sa întocmeascã şi sa completeze registre în conformitate cu modelul prevãzut în anexa nr. 1.
(2) Registrele se pãstreazã separat pentru fiecare punct de lucru.
(3) În cazul crescatorilor individuali de animale şi a persoanelor fizice care deţin animale ce nu sunt destinate activitãţilor comerciale, registrul prevãzut la alin. (1) va fi întocmit, completat şi centralizat prin grija consiliului local de pe a cãrui raza teritorialã sunt expediate subprodusele animale ce nu sunt destinate consumului uman.
ART. 3
(1) Persoanele fizice sau juridice care receptioneaza subproduse animale ce nu sunt destinate consumului trebuie sa pãstreze evidente cu privire la tipul acestora, cantitatea, provenienta acestora, transportatorul, documentele insotitoare, modul de procesare şi, dupã caz, destinaţia acestora şi trebuie sa întocmeascã şi sa completeze registre în conformitate cu modelul prevãzut în anexa nr. 2.
(2) Registrele se pãstreazã separat pentru fiecare punct de lucru.
ART. 4
(1) Persoanele fizice sau juridice care realizeazã neutralizarea prin incinerare/coincinerare sau procesare/prelucrare a subproduselor animale ce nu sunt destinate consumului uman trebuie sa pãstreze evidente cu privire la tipul acestora, cantitatea, documentele insotitoare, modul de neutralizare, data şi, dupã caz, sarja/lotul, precum şi, pentru materiile sau produsele rezultate, destinaţia, transportatorul şi documentele insotitoare şi trebuie sa întocmeascã şi sa completeze registre în conformitate cu modelul prevãzut în anexa nr. 3.
(2) Registrele se pãstreazã separat pentru fiecare punct de lucru.
ART. 5
(1) Persoanele fizice sau juridice care receptioneaza animale moarte din speciile bovine, ovine/caprine, suine sau cabaline au obligaţia sa pãstreze evidente cu privire la numãrul de identificare al animalelor, documentele insotitoare, categoria de subproduse în care se încadreazã, date referitoare la analizele de laborator solicitate, sarja/lotul de procesare şi, dupã caz, destinaţia acestora şi trebuie sa întocmeascã şi sa completeze registre în conformitate cu modelul prevãzut în anexa nr. 4.
(2) Registrele se pãstreazã separat pentru fiecare punct de lucru.
ART. 6
Registrele prevãzute la art. 2 - 5 vor fi pãstrate pentru o perioada de minimum 5 ani şi vor fi prezentate autoritãţilor responsabile cu inspecţia şi controlul, potrivit legii.
ART. 7
(1) Orice transport de subproduse animale care nu sunt destinate consumului uman trebuie însoţit de documentul/documentele de mişcare al/ale subproduselor animale ce nu sunt destinate consumului uman, prevãzut/prevãzute în anexa nr. 5 [5a), 5b), 5c) şi 5d)].
(2) Documentul de mişcare a subproduselor animale ce nu sunt destinate consumului uman va fi completat dupã cum urmeazã:
a) la secţiunea 1, de cãtre expeditor;
b) la secţiunea a 2-a, de cãtre transportator;
c) la secţiunea a 3-a, de cãtre destinatar/primitor.
(3) Documentul de mişcare a subproduselor animale ce nu sunt destinate consumului uman este completat în 4 exemplare - un original, 2 copii şi matca, care sunt distribuite dupã cum urmeazã:
a) Partea I - "Original - exemplarul primitorului" rãmâne la destinatar dupã ce acesta completeazã secţiunea a 3-a pe toate cele trei copii ale documentului de mişcare a subproduselor animale ce nu sunt destinate consumului uman (partea I, a II-a şi a III-a);
b) Partea a II-a - "Copia transportatorului" rãmâne la transportator;
c) Partea a III-a - "Copia primitorului pentru a fi retransmisa expeditorului" este transmisã expeditorului prin grija destinatarului;
d) Matca se pãstreazã la expeditor dupã ce sunt completate secţiunile 1 şi a 2-a pe toate cele 4 exemplare ale documentului de mişcare a subproduselor animale ce nu sunt destinate consumului uman.
(4) Documentul de mişcare a subproduselor animale ce nu sunt destinate consumului uman corespunzãtor situaţiilor prevãzute la alin. (3) trebuie pãstrat minimum 2 ani la fiecare punct de lucru implicat.
(5) În cazul crescatorilor individuali de animale şi al persoanelor fizice care deţin animale ce nu sunt destinate activitãţilor comerciale, Documentul de mişcare a subproduselor animale ce nu sunt destinate consumului uman (Matca şi Partea a III-a) va fi arhivat şi pãstrat de cãtre consiliul local de pe a cãrui raza teritorialã sunt expediate subprodusele animale ce nu sunt destinate consumului uman.
ART. 8
(1) Subprodusele animale ce nu sunt destinate consumului uman sau materiile obţinute din procesarea acestora care urmeazã a fi expediate sau transferate în orice fel între diferiţi destinatari sau cãtre puncte de lucru ale destinatarului trebuie supuse certificãrii sanitare veterinare. În acest sens se va emite un Certificat sanitar-veterinar pentru subprodusele animale ce nu sunt destinate consumului uman, conform modelului prevãzut în anexa nr. 6.
(2) La punctul 4 din certificatul prevãzut la alin. (1) se înscriu urmãtoarele:
a) incinerare/coincinerare directa;
b) procesare într-o unitate de neutralizare aprobatã pentru categoria I sau II de subproduse animale ce nu sunt destinate consumului uman;
c) procesare într-o unitate de neutralizare aprobatã pentru categoria III de subproduse animale ce nu sunt destinate consumului uman;
d) procesate într-o unitate de prelucrare tehnica (se va preciza clar utilizarea tehnica);
e) utilizata în conformitate cu derogarile prevãzute la cap. V al Normei sanitare veterinare, aprobatã prin <>Ordinul ministrului agriculturii, pãdurilor, apelor şi mediului nr. 723/2003 (se va preciza clar derogarea utilizata);
f) îngropare în condiţiile <>Hotãrârii Guvernului nr. 349/2005 privind depozitarea deşeurilor, publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 394 din 10 mai 2005;
g) altele (cu precizarea clara a modului de neutralizare/utilizare şi a bazei legale).
(3) Certificatul va fi emis în doua exemplare, original şi copie. Copia va rãmâne la medicul veterinar emitent, care va tine şi un registru de certificate emise. Originalul va însoţi subprodusele pana la destinaţie/primitor şi va trebui indosariat şi pãstrat împreunã cu documentul de mişcare a subproduselor animale ce nu sunt destinate consumului uman corespunzãtor timp de minimum 2 ani.
ART. 9
(1) Vehiculele sau containerele care transporta subprodusele animale care nu sunt destinate consumului uman sau materiile obţinute din procesarea acestora trebuie sa fie însoţite la încãrcare de o Declaraţie de curãţire şi dezinfectare a vehiculului/containerului, în conformitate cu modelul prevãzut la anexa nr. 7.
(2) Declaraţia de curãţire şi dezinfectare a vehiculului/containerului este completatã de responsabilul unitãţii care a realizat curãţirea şi dezinfectia vehiculului/containerului, în dublu exemplar. Originalul însoţeşte vehiculul sau containerul la încãrcare, iar copia se retine de emitent.
(3) Declaraţia în original va însoţi vehiculul/containerul încãrcat cu subproduse animale care nu sunt destinate consumului uman pana la descãrcarea acestuia, documentul fiind pãstrat de destinatarul/primitorul încãrcãturii împreunã cu Certificatul sanitar-veterinar pentru subprodusele animale ce nu sunt destinate consumului uman şi cu Documentul de mişcare a subproduselor animale ce nu sunt destinate consumului uman corespunzãtor, timp de minimum 2 ani.
ART. 10
(1) Documentul de mişcare a subproduselor animale ce nu sunt destinate consumului uman va fi tipãrit în topuri autocolante (original, 2 copii şi matca), inseriate în sistem unic de cãtre concesionarii activitãţii de neutralizare a deşeurilor de origine animala, activitate concesionata de Ministerul Agriculturii, Pãdurilor şi Dezvoltãrii Rurale în baza <>Ordonanţei Guvernului nr. 47/2005 privind reglementãri de neutralizare a deşeurilor de origine animala, sau de cãtre alte persoane interesate.
(2) Persoanele interesate sau, dupã atribuirea contractelor de concesiune de cãtre Ministerul Agriculturii, Pãdurilor şi Dezvoltãrii Rurale, concesionarii vor solicita în scris Autoritãţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranta Alimentelor numerele necesare pentru înscrierea în regim unic a documentelor de mişcare prevãzute la alin. (1).
(3) Autoritatea Nationala Sanitarã Veterinara şi pentru Siguranta Alimentelor va repartiza prin adresa scrisã numerele alocate.
ART. 11
(1) Direcţiile sanitar-veterinare şi pentru siguranta alimentelor judeţene şi a municipiului Bucureşti vor asigura tipãrirea, înscrierea în regim unic şi distribuirea cãtre medicii veterinari a certificatelor sanitar-veterinare pentru subprodusele animale ce nu sunt destinate consumului uman.
(2) În termen de 5 zile de la publicarea prezentei norme sanitare veterinare şi pentru siguranta alimentelor în Monitorul Oficial al României, Partea I, direcţiile sanitar-veterinare şi pentru siguranta alimentelor judeţene şi a municipiului Bucureşti vor solicita în scris Autoritãţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranta Alimentelor numerele necesare pentru înscrierea în regim unic a certificatelor sanitar-veterinare pentru subprodusele animale ce nu sunt destinate consumului uman.
(3) Autoritatea Nationala Sanitarã Veterinara şi pentru Siguranta Alimentelor va repartiza prin adresa scrisã numerele alocate.
ART. 12
(1) Registrele prevãzute în anexele nr. 1-4 vor fi tipãrite de cãtre persoanele fizice sau juridice, care trebuie sa pãstreze evidente în conformitate cu prevederile art. 2-5.
(2) Registrele prevãzute la alin. (1) vor fi şnuruite, numerotate pe fiecare pagina şi stampilate pe ultima pagina, sub semnatura persoanei fizice sau a reprezentantului persoanei juridice responsabile.
ART. 13
(1) Declaraţia de curãţire şi dezinfectare a vehiculului/containerului va fi tiparita şi inseriata în sistem unic, în topuri cuprinzând original şi copie, de cãtre fiecare unitate autorizata şi/sau aprobatã, în condiţiile legii, pentru activitatea de curãţire şi dezinfecţie.
(2) Unitãţile prevãzute la alin. (1) vor solicita în scris direcţiei sanitar-veterinare şi pentru siguranta alimentelor pe a carei raza de activitate funcţioneazã unitatea sau punctul de lucru aprobat pentru activitatea de curãţire şi dezinfecţie numerele necesare pentru înscrierea în regim unic a declaraţiilor de curãţire şi dezinfectare a vehiculului/containerului prevãzute la alin. (1).
(3) Direcţiile sanitar-veterinare şi pentru siguranta alimentelor judeţene şi a municipiului Bucureşti vor repartiza prin adresa scrisã numerele alocate.
ART. 14
(1) Persoanele fizice sau juridice care produc sau genereazã în vreun fel subproduse animale ce nu sunt destinate consumului uman au obligaţia întocmirii şi transmiterii unor raportari trimestriale, în conformitate cu modelul prevãzut în anexa nr. 8.
(2) Raportarile trimestriale se întocmesc şi se transmit prin grija persoanelor prevãzute la alin. (1), dar nu mai târziu de data de 15 a lunii urmãtoare perioadei de raportare, la direcţia sanitar-veterinara şi pentru siguranta alimentelor teritorialã şi la direcţia generalã pentru agricultura şi dezvoltare ruralã teritorialã, care are obligaţia întocmirii şi transmiterii la Ministerul Agriculturii, Pãdurilor şi Dezvoltãrii Rurale a evidentelor statistice. Persoana care raporteazã are sarcina probarii transmiterii.
(3) Raportarea trimestriala se întocmeşte şi se pãstreazã separat pentru fiecare punct de lucru timp de 5 ani.
(4) Raportarea trimestriala se întocmeşte şi în cazul în care nu s-au generat subproduse animale ce nu sunt destinate consumului uman în perioada de raportare.
(5) În cazul crescatorilor individuali de animale şi al persoanelor fizice care deţin animale ce nu sunt destinate activitãţilor comerciale, raportarea trimestriala prevãzutã la alin. (1) va fi întocmitã, transmisã şi arhivata centralizat, prin grija consiliului local de pe a cãrui raza teritorialã au fost expediate subprodusele animale ce nu sunt destinate consumului uman.
ART. 15
(1) Direcţiile sanitar-veterinare şi pentru siguranta alimentelor judeţene şi a municipiului Bucureşti au obligaţia ca pana la data de 25 a lunii urmãtoare perioadei de raportare sa centralizeze şi sa raporteze la Institutul de Igiena şi Sãnãtate Publica Veterinara în format electronic raportarea trimestriala, în conformitate cu modelul prevãzut în anexa nr. 8. În coloana 0 (Nr. crt.) vor fi trecute toate raportarile recepţionate de pe raza teritorialã a direcţiei sanitar-veterinare şi pentru siguranta alimentelor respective.
(2) Institutul de Igiena şi Sãnãtate Publica Veterinara va asigura centralizarea acestora, întocmind situaţia pe intreaga ţara, în conformitate cu modelul prevãzut în anexa nr. 8.
(3) Situaţia centralizata în conformitate cu alin. (2) va fi transmisã cãtre Autoritatea Nationala Sanitarã Veterinara şi pentru Siguranta Alimentelor pana pe data de 28 a lunii urmãtoare perioadei de raportare.
ART. 16
Anexele nr. 1-8 fac parte integrantã din prezenta norma sanitarã veterinara şi pentru siguranta alimentelor.


ANEXA 1
la norma sanitarã veterinara şi pentru siguranta alimentelor



Model registru de evidenta a transporturilor de subproduse
animale ce nu sunt destinate consumului uman transmise


┌────┬─────────────────────────────────────────────────────────────────────┬────────────────────────┬────┬────┬─────────┬─────────┐
│ │ │ Alţi generatori │Cer-│Doc.│ │ │
│ │ Creşterea animalelor │(abatoare, unitãţi de │ti- │mis-│ │ │
│ │ │ transare, procesare, │fi- │care│Transpor-│Destina- │
│ │ │ catering, alte unitãţi)│cat │ │tator │tar │
│ │ │ │sa- │ │ │ │
│ │ │ │ni- │ │ │ │
│ │ │ │tar │ │ │ │
│ │ │ │ve- │ │ │ │
│ │ │ │te- │ │ │ │
│ │ │ │ri- │ │ │ │
│ │ │ │nar │ │ │ │
│ ├───────────────────────────────────────────────────┬─────────────────┼────────────────────────┼────┼────┤ │ │
│ │ │Cantitate - to - │ Cantitate - to - │Nr./│Nr./│ │ │
│ │ │ │ │data│data│ │ │
│ ├───────────────────────────────────────────────────┼────────┬────┬───┼────────┬────┬─────┬────┼────┼────┤ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │Total│Cat.│ │ │ Se va │ Se va │
│ │ Nr. de animale/specia │ Cat. 1 │Cat.│To-│ Cat. 1 │Cat.│ cat.│ 3 │ │ │completa:│completa:│
│ │ │ │ 2 │tal│ │ 2 │1 + 2│ │ │ │ │ │
│Nr. ├───┬────┬────┬───┬───┬─────┬─────┬──────┬───┬──────┼───┬────┼────┼───┼───┬────┼────┼─────┼────┼────┼────┤ │ │
│crt.│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ Trans- │ Desti- │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │Nume- │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │portator │ natar │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │rele │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ Numãrul │ Nr. de │
│ │ │Ovi-│ │ │ │ │ │ │ │de │ │Din │ │ │ │Din │ │ │ │ │ │de inma- │Aprobare │
│ │Bo-│ne/ │Sui-│Eq-│Pa-│ A. │ A. │ │Nr.│iden- │To-│care│ │ │To-│care│ │ │ │ │ │triculare│ san. │
│ │vi-│Ca- │ ne │vi-│sa-│Blana│Comp.│Altele│to-│tifi- │tal│SRM │ │ │tal│SRM │ │ │ │ │ │a mijlo- │ Vet. │
│ │ne │pri-│ │ne │ri │ │ │ │tal│care │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │cului de │ │
│ │ │ ne │ │ │ │ │ │ │ │pen- │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │transport│ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │tru │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ Nr. de │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │car- │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │aprobare │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │casele│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │de a- │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │nimale│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │trans-│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │mise │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │mise │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼───┼────┼────┼───┼───┼─────┼─────┼──────┼───┼──────┼───┼────┼────┼───┼───┼────┼────┼─────┼────┼────┼────┼─────────┼─────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼───┼────┼────┼───┼───┼─────┼─────┼──────┼───┼──────┼───┼────┼────┼───┼───┼────┼────┼─────┼────┼────┼────┼─────────┼─────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼───┼────┼────┼───┼───┼─────┼─────┼──────┼───┼──────┼───┼────┼────┼───┼───┼────┼────┼─────┼────┼────┼────┼─────────┼─────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼───┼────┼────┼───┼───┼─────┼─────┼──────┼───┼──────┼───┼────┼────┼───┼───┼────┼────┼─────┼────┼────┼────┼─────────┼─────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
└────┴───┴────┴────┴───┴───┴─────┴─────┴──────┴───┴──────┴───┴────┴────┴───┴───┴────┴────┴─────┴────┴────┴────┴─────────┴─────────┘


ANEXA 2
la norma sanitarã veterinara şi pentru siguranta alimentelor

Model registru de evidenta a transporturilor de subproduse
animale ce nu sunt destinate consumului uman recepţionate


┌────┬────┬────┬─────┬──────┬──────┬──────────────────────────────────────────────────┬─────────────┬───────────────────────┬──────┐
│ │ │ │ │Expe- │Trans-│ Nr. de animale/specia │ Cantitate │ Mod de procesare │Trans-│
│ │ │ │ │ditor │porta-│ │ - to - │ │mitere│
│ │ │ │Cer- │ │tor │ │ │ │cãtre │
│ │ │ │tifi-│ │ │ │ │ │terţi │
│ │ │ │cat │ │ ├───┬────┬────┬───┬───┬─────┬─────┬──────┬───┬─────┼────────┬────┼──────┬─────┬────┬─────┼──────┤
│ │ │Doc.│sani-│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │Nume-│ Cat. │ │Desti-│ │ │ │Nr./ │
│ │Data│mis-│tar │Se va │Se va │ │ │ │ │ │ │ │ │ │rele │ 1 + 2 │ │natia │ │ │ │data │
│Nr. │re- │care│vete-│com- │com- │ │Ovi-│ │ │ │ │ │ │ │de ├───┬────┤ │mate- │ │Data│ │trans-│
│Crt.│cep-│ │rinar│pleta:│pleta:│Bo-│ne/ │Sui-│Eq-│Pa-│ A. │ A. │ │Nr.│iden-│ │ │Cat.│riale-│Modul│pro-│ │por- │
│ │tiei│Nr./│ ├──────┼──────┤vi-│Ca- │ ne │vi-│sa-│Blana│Comp.│Altele│to-│tifi-│ │ │ 3 │lor în│ de │ce- │Sarja│tului │
│ │ │data│ │Expe- │Trans-│ne │pri-│ │ne │ri │ │ │ │tal│care │ │Din │ │con- │pro- │sa- │ │cãtre │
│ │ │ │ │ditor │por- │ │ ne │ │ │ │ │ │ │ │pen- │To-│care│ │formi-│ce- │rii/│ │alta │
│ │ │ │Nr./ │ │tator │ │ │ │ │ │ │ │ │ │tru │tal│SRM │ │tate. │sare │neu-│ │uni- │
│ │ │ │data │Apro- │Numa- │ │ │ │ │ │ │ │ │ │car- │ │ │ │cu │ │tra-│ │tate │
│ │ │ │ │barea │rul de│ │ │ │ │ │ │ │ │ │case-│ │ │ │pct.4 │ │li- │ │ │
│ │ │ │ │sani- │inma- │ │ │ │ │ │ │ │ │ │le de│ │ │ │al │ │za- │ │Numa- │
│ │ │ │ │ţara │tricu-│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ani- │ │ │ │certi-│ │rii │ │rul de│
│ │ │ │ │vete- │lare a│ │ │ │ │ │ │ │ │ │male │ │ │ │fica- │ │ │ │inma- │
│ │ │ │ │rinara│mijlo-│ │ │ │ │ │ │ │ │ │re- │ │ │ │tului │ │ │ │tricu-│
│ │ │ │ │ │cului │ │ │ │ │ │ │ │ │ │cep │ │ │ │vete- │ │ │ │lare │
│ │ │ │ │ │de │ │ │ │ │ │ │ │ │ │tio- │ │ │ │rinar │ │ │ │al │
│ │ │ │ │ │trans-│ │ │ │ │ │ │ │ │ │nate │ │ │ │ │ │ │ │vehi- │
│ │ │ │ │ │port │ │ │ │ │ │ │ │ │ │(car-│ │ │ │ │ │ │ │cu- │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │case)│ │ │ │ │ │ │ │lului │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │Nr. de│
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │apro- │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │bare │
├────┼────┼────┼─────┼──────┼──────┼───┼────┼────┼───┼───┼─────┼─────┼──────┼───┼─────┼───┼────┼────┼──────┼─────┼────┼─────┼──────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼────┼────┼─────┼──────┼──────┼───┼────┼────┼───┼───┼─────┼─────┼──────┼───┼─────┼───┼────┼────┼──────┼─────┼────┼─────┼──────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼────┼────┼─────┼──────┼──────┼───┼────┼────┼───┼───┼─────┼─────┼──────┼───┼─────┼───┼────┼────┼──────┼─────┼────┼─────┼──────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼────┼────┼─────┼──────┼──────┼───┼────┼────┼───┼───┼─────┼─────┼──────┼───┼─────┼───┼────┼────┼──────┼─────┼────┼─────┼──────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼────┼────┼─────┼──────┼──────┼───┼────┼────┼───┼───┼─────┼─────┼──────┼───┼─────┼───┼────┼────┼──────┼─────┼────┼─────┼──────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
└────┴────┴────┴─────┴──────┴──────┴───┴────┴────┴───┴───┴─────┴─────┴──────┴───┴─────┴───┴────┴────┴──────┴─────┴────┴─────┴──────┘


ANEXA 3
la norma sanitarã veterinara şi pentru siguranta alimentelor

Model registru de evidenta a neutralizarii/procesarii subproduselor
animale ce nu sunt destinate consumului uman


┌────┬────┬────┬────┬────┬──────────────┬────────────────────────────────────────┬───────────────────────────────────────┬────┐
│ │ │ │ │ │ Tipul de │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ subproduse │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ sau materii │ │ Destinaţia materiilor sau │ │
│ │ │ │ │ │ rezultate │ Modalitatea de neutralizare │ produselor rezultate în urma │ │
│ │ │ │Nr./│ │ în urma │ │ procesarii/neutralizarii │ │
│ │ │ │data│ │ procesarii │ │ │ │
│ │ │ │Doc.│ │subproduselor │ │ │ │
│ │ │ │mis-│ ├────┬────┬────┼─────┬─────┬────┬────┬───┬───┬─────┬────┼──────────┬──────────────┬──────┬──────┤ │
│ │ │Nr. │care│Can-│ │ │ │Meto-│ │ │ │ │ │Can- │ │Destinatar│Transportator │ │ │ │
│ │ │sar-│care│ti- │ │ │ │da de│Tipul│ │Re- │ │ │ti- │Re- │ │ │ │ │ │
│Nr. │Data│jei/│au │ta- │ │ │ │neu- │de │Can-│zul-│ │ │ta- │zul-│ Se va │ Se va │ │ │ │
│Crt.│ │lo- │în- │tea │ │ │ │tra- │pro- │ti- │ta- │ │ │tea │ta- │completa: │ completa: │ │Indi- │Ob- │
│ │ │tu- │so- │ │ │ │ │li- │dus │ta- │tele│ │Co-│de │tele│ │ Nr./data │Certi-│catia │ser-│
│ │ │lui │tit │ │Cat.│Cat.│Cat.│zare │re- │tea │ana-│În-│în-│ce- │ana-│Destinatar│transportului │ficat │conf. │va- │
│ │ │de │sub-│ │ 1 │ 2 │ 3 │prin │zul- │de │li- │ci-│ci-│nusa │li- │ │ │sani- │ pct. │tii │
│ │ │neu-│pro-│ │ │ │ │pro- │tat │pro-│ze- │ne-│ne-│sau │ze- │Aprobarea │Transportator │ tar │ 4 │ │
│ │ │tra-│du- │ │ │ │ │ce- │din │dus │lor │ra-│ra-│alte │lor │san. Vet. │ │vete- │ din │ │
│ │ │li- │sele│ │ │ │ │sare │pro- │re- │e- │re │re │re- │e- │ │ Numãrul de │rinar │Certi-│ │
│ │ │zare│din │ │ │ │ │sau │ce- │zul-│fec-│ │ │zi- │fec-│ │înmatriculare │ │ficat │ │
│ │ │ │sar-│ │ │ │ │moda-│sare │tata│tu- │ │ │duuri│tu- │ │al vehiculului│ │ │ │
│ │ │ │ja │ │ │ │ │lita-│ │ │ate │ │ │ra- │ate │ │ Nr. de │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │tea │ │ │ │ │ │mase │ │ │ aprobare │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │de │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │uti- │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │li- │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │zare │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────┼─────┼────┼────┼───┼───┼─────┼────┼──────────┼──────────────┼──────┼──────┼────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────┼─────┼────┼────┼───┼───┼─────┼────┼──────────┼──────────────┼──────┼──────┼────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────┼─────┼────┼────┼───┼───┼─────┼────┼──────────┼──────────────┼──────┼──────┼────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────┼─────┼────┼────┼───┼───┼─────┼────┼──────────┼──────────────┼──────┼──────┼────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
└────┴────┴────┴────┴────┴────┴────┴────┴─────┴─────┴────┴────┴───┴───┴─────┴────┴──────────┴──────────────┴──────┴──────┴────┘


ANEXA 4
la norma sanitarã veterinara şi pentru siguranta alimentelor

Model registru de evidenta a animalelor moarte recepţionate


┌────┬──────┬───────┬──────┬─────────┬───────────┬──────────┬─────────┬────────────┬─────────┬──────────┬──────────┬─────────────┬────┐
│ │ │Nr. de │Certi-│Nr./data │ Categoria │Documentul│ │ Data │ │ │ │ │ │
│ │ │identi-│ficat │ Doc. │ de │prin care │Buletinul│confirmãrii │Persoana │ Sarja în │Destinaţia│ Documentele │Ob- │
│ │ │ficare │sani- │ mişcare │subprodusse│ se │ de │mortalitatii│ care a │ care a │ în cazul │ insotitoare │ser-│
│Nr. │Specia│a ani- │tar │ care au │în care se │ solicita │ analiza │în sistemul │confirmat│ fost │ în care │ ale │va- │
│Crt.│ │malu- │vete- │ însoţit │încadreazã │ analize │ pt. TSE │ de │mortali- │ procesat │ nu se │transportului│tii │
│ │ │lui │rinar │ sub- ├─────┬─────┤pentru TSE│ (Nr./ │identificare│tatea │ şi data │proceseaza│ │ │
│ │ │ │ │produsele│Cat. │Cat. │(Nr./data)│ data) │a animalelor│ │procesarii│în unitate│ │ │
│ │ │ │ │ │ 1 │ 2 │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────┼───────┼──────┼─────────┼─────┼─────┼──────────┼─────────┼────────────┼─────────┼──────────┼──────────┼─────────────┼────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────┼───────┼──────┼─────────┼─────┼─────┼──────────┼─────────┼────────────┼─────────┼──────────┼──────────┼─────────────┼────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────┼───────┼──────┼─────────┼─────┼─────┼──────────┼─────────┼────────────┼─────────┼──────────┼──────────┼─────────────┼────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────┼───────┼──────┼─────────┼─────┼─────┼──────────┼─────────┼────────────┼─────────┼──────────┼──────────┼─────────────┼────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────┼───────┼──────┼─────────┼─────┼─────┼──────────┼─────────┼────────────┼─────────┼──────────┼──────────┼─────────────┼────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
└────┴──────┴───────┴──────┴─────────┴─────┴─────┴──────────┴─────────┴────────────┴─────────┴──────────┴──────────┴─────────────┴────┘


ANEXA 5a)
la norma sanitarã veterinara şi pentru siguranta alimentelor

Document de mişcare a subproduselor animale ce nu sunt
destinate consumului uman

Partea I: Original - exemplarul destinatarului (Trebuie pastrata de destinatar 2 ani)


┌─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│SECŢIUNEA 1. (se completeazã de expeditor) Nr. ............... Data: ............... │
│ ┌─────────────────────────────────────────────────┤
│Numele expeditorului/unitatea │.................... │
│ ├─────────────────────────────────────────────────┤
│Nr. autorizãrii/aprobãrii expeditorului │.................... │
│ ├─────────────────────────────────────────────────┤
│Adresa expeditorului │.................... │
│ ├─────────────────────────────────────────────────┤
│Adresa punctului de lucru al exp. │.................... │
│ ┌──────┬───────┬──────┬──────┼────────┬────────┬───────────────────────────────┤
│Descrierea │ Bov. │ Ov./c │ Sui. │ Eqv. │ Pãsãri │ Altele │ Tone Materii de categoria│
│materialelor │ │ │ │ │ │ │ │
│ ├──────┼───────┼──────┼──────┼────────┼────────┼────── ┌─────────┤
│Carcase │ │ │ │ │ │ │ I │ │
│ ├──────┼───────┼──────┼──────┼────────┼────────┼────── ├─────────┤
│Piei/pene │ │ │ │ │ │ │ II │ │
│ ├──────┼───────┼──────┼──────┼────────┼────────┼────── ├─────────┤
│Organe │ │ │ │ │ │ │ III │ │
│ ├──────┼───────┼──────┼──────┼────────┼────────┼────── └─────────┤
│Oase │ │ │ │ │ │ │ │
│ ├──────┼───────┼──────┼──────┼────────┼────────┼────── │
│Altele │ │ │ │ │ │ │ │
│ └──────┴───────┴──────┴──────┴────────┴────────┼──────┬──────────┬─────────────┤
│ Cantitatea totalã de subproduse │ │ Din care │ │
│ - Tone - │ │ SRM (To) │ │
│ └──────┘ └─────────────┤
│ ┌────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│Numerele de identificare│ │
│(numai pt. carcase) │ │
│ └──────────────────────────────────────────┬─────────────────────────┤
│Nr. certificatului veterinar pentru transmiterea subproduselor │ │
│animale ce nu sunt destinate consumului uman: │ │
│ ├─────────────────────────┤
│Destinaţia materialelor (în conformitate cu pct. 4 din certificat) │ │
│ └─────────────────────────┤
│Numele persoanei care semneazã Semnatura şi ştampila exp.: │
│pentru expeditor: ................ ............. ........................... │
├─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
├─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│SECŢIUNEA 2. (se completeazã de transportator) │
│ ┌─────────────────────────────────────────────────┤
│Numele transportatorului │....................... │
│ ├─────────────────────────────────────────────────┤
│Adresa transportatorului │....................... │
│ └─────────────────────────────────────────────────┤
│Persoana de contact Telefon Fax │
├─────────────────────────────────────────────+────────────────────────+──────────────────────┤
├─────────────────────────────────────────────+────────────────────────+──────────────────────┤
│Declaraţie: Materialul descris la secţiunea 1. a fost colectat de la expeditor şi urmeazã a │
│fi livrat la destinatar în conformitate cu prevederile Normei sanitare veterinare ce │
│stabileşte reguli de sãnãtate cu privire la subprodusele animale ce nu sunt destinate │
│consumului uman - Ordinul ministrului agriculturii, pãdurilor, apelor şi mediului │
│nr. 723/2003 (Regulamentul UE 1774/2002) │
├─────────────────────┬─────────────────┬──────────────────────┬──────────────────────────────┤
│Mijlocul de transport│Nr. înmatriculare│Aprobare de │Nr. declaraţiei de curãţire şi│
│.....................│.................│transport (nr. data): │dezinfectare a vehiculului/ │
│ │ │..................... │containerului: ...............│
├─────────────────────┴─────────────────┴──────────────────────┴──────────────────────────────┤
│Numele persoanei care semneazã Semnatura │
│pentru transportator (soferului sau delegatului): │
│(soferul sau delegatul) ..................... ............................. │
├─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
├─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│SECŢIUNEA 3. (se completeazã de destinatar/primitor) │
│ ┌─────────────────────────────────────────────────┤
│Numele destinatarului │...................... │
│ ├─────────────────────────────────────────────────┤
│Nr. autorizãrii/aprobãrii expeditorului │...................... │
│ ├─────────────────────────────────────────────────┤
│Adresa destinatarului │...................... │
│ ├─────────────────────────────────────────────────┤
│Adresa punctului de lucru al │...................... │
│destinatarului └─────────────────────────────────────────────────┤
│Subsemnatul confirm ca materialul descris la secţiunea 1. a fost receptionat la unitatea │
│menţionatã a destinatarului de la transportatorul prevãzut la secţiunea 2 în conformitate cu │
│prevederile - <>Ordinul ministrului agriculturii, pãdurilor, apelor şi mediului nr. 723/2003 │
│(Regulamentul UE 1774/2002) │
│ ┌───────────────────────────+────────────────────────────────────┤
│Numele persoanei care │ │Semnatura şi ştampila │
│semneazã pentru destinatar │...........................│destinatarului: ....................│
└────────────────────────────┴───────────────────────────┴────────────────────────────────────┘


ANEXA 5b)
la norma sanitarã veterinara şi pentru siguranta alimentelor

Document de mişcare a subproduselor animale ce nu
sunt destinate consumului uman

Partea II: Copia transportatorului (Trebuie pastrata de transportator 2 ani)
┌─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│SECŢIUNEA 1. (se completeazã de expeditor) Nr. ............... Data: ............... │
│ ┌─────────────────────────────────────────────────┤
│Numele expeditorului/unitatea │.................... │
│ ├─────────────────────────────────────────────────┤
│Nr. autorizãrii/aprobãrii expeditorului │.................... │
│ ├─────────────────────────────────────────────────┤
│Adresa expeditorului │.................... │
│ ├─────────────────────────────────────────────────┤
│Adresa punctului de lucru al exp. │.................... │
│ ┌──────┬───────┬──────┬──────┼────────┬────────┬───────────────────────────────┤
│Descrierea │ Bov. │ Ov./c │ Sui. │ Eqv. │ Pãsãri │ Altele │ Tone Materii de categoria│
│materialelor │ │ │ │ │ │ │ │
│ ├──────┼───────┼──────┼──────┼────────┼────────┼────── ┌─────────┤
│Carcase │ │ │ │ │ │ │ I │ │
│ ├──────┼───────┼──────┼──────┼────────┼────────┼────── ├─────────┤
│Piei/pene │ │ │ │ │ │ │ II │ │
│ ├──────┼───────┼──────┼──────┼────────┼────────┼────── ├─────────┤
│Organe │ │ │ │ │ │ │ III │ │
│ ├──────┼───────┼──────┼──────┼────────┼────────┼────── └─────────┤
│Oase │ │ │ │ │ │ │ │
│ ├──────┼───────┼──────┼──────┼────────┼────────┼────── │
│Altele │ │ │ │ │ │ │ │
│ └──────┴───────┴──────┴──────┴────────┴────────┼──────┬──────────┬─────────────┤
│ Cantitatea totalã de subproduse │ │ Din care │ │
│ - Tone - │ │ SRM (To) │ │
│ └──────┘ └─────────────┤
│ ┌────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│Numerele de identificare│ │
│(numai pt. carcase) │ │
│ └──────────────────────────────────────────┬─────────────────────────┤
│Nr. certificatului veterinar pentru transmiterea subproduselor │ │
│animale ce nu sunt destinate consumului uman: │ │
│ ├─────────────────────────┤
│Destinaţia materialelor (în conformitate cu pct. 4 din certificat) │ │
│ └─────────────────────────┤
│Numele persoanei care semneazã Semnatura şi ştampila exp.: │
│pentru expeditor: ................ ............. ........................... │
├─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
├─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│SECŢIUNEA 2. (se completeazã de transportator) │
│ ┌─────────────────────────────────────────────────┤
│Numele transportatorului │....................... │
│ ├─────────────────────────────────────────────────┤
│Adresa transportatorului │....................... │
│ └─────────────────────────────────────────────────┤
│Persoana de contact Telefon Fax │
├─────────────────────────────────────────────+────────────────────────+──────────────────────┤
├─────────────────────────────────────────────+────────────────────────+──────────────────────┤
│Declaraţie: Materialul descris la secţiunea 1. a fost colectat de la expeditor şi urmeazã a │
│fi livrat la destinatar în conformitate cu prevederile Normei sanitare veterinare ce │
│stabileşte reguli de sãnãtate cu privire la subprodusele animale ce nu sunt destinate │
│consumului uman - Ordinul ministrului agriculturii, pãdurilor, apelor şi mediului │
│nr. 723/2003 (Regulamentul UE 1774/2002) │
├─────────────────────┬─────────────────┬──────────────────────┬──────────────────────────────┤
│Mijlocul de transport│Nr. înmatriculare│Aprobare de │Nr. declaraţiei de curãţire şi│
│.....................│.................│transport (nr. data): │dezinfectare a vehiculului/ │
│ │ │..................... │containerului: ...............│
├─────────────────────┴─────────────────┴──────────────────────┴──────────────────────────────┤
│Numele persoanei care semneazã Semnatura │
│pentru transportator (soferului sau delegatului): │
│(soferul sau delegatul) ..................... ............................. │
├─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
├─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│SECŢIUNEA 3. (se completeazã de destinatar/primitor) │
│ ┌─────────────────────────────────────────────────┤
│Numele destinatarului │...................... │
│ ├─────────────────────────────────────────────────┤
│Nr. autorizãrii/aprobãrii expeditorului │...................... │
│ ├─────────────────────────────────────────────────┤
│Adresa destinatarului │...................... │
│ ├─────────────────────────────────────────────────┤
│Adresa punctului de lucru al │...................... │
│destinatarului │ │
│ └─────────────────────────────────────────────────┤
│Subsemnatul confirm ca materialul descris la secţiunea 1. a fost receptionat la unitatea │
│menţionatã a destinatarului de la transportatorul prevãzut la secţiunea 2 în conformitate cu │
│prevederile - <>Ordinul ministrului agriculturii, pãdurilor, apelor şi mediului nr. 723/2003 │
│(Regulamentul UE 1774/2002) │
│ ┌───────────────────────────┬────────────────────────────────────┤
│Numele persoanei care │ │Semnatura şi ştampila │
│semneazã pentru destinatar │...........................│destinatarului: ....................│
└────────────────────────────┴───────────────────────────┴────────────────────────────────────┘


ANEXA 5c)
la norma sanitarã veterinara şi pentru siguranta alimentelor

Document de mişcare a subproduselor animale ce nu sunt
destinate consumului uman

Partea III: Copia primitorului pentru a fi retransmisa expeditorului
(Trebuie retransmisa expeditorului şi pastrata de acesta 2 ani)
┌─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│SECŢIUNEA 1. (se completeazã de expeditor) Nr. ............... Data: ............... │
│ ┌─────────────────────────────────────────────────┤
│Numele expeditorului/unitatea │.................... │
│ ├─────────────────────────────────────────────────┤
│Nr. autorizãrii/aprobãrii expeditorului │.................... │
│ ├─────────────────────────────────────────────────┤
│Adresa expeditorului │.................... │
│ ├─────────────────────────────────────────────────┤
│Adresa punctului de lucru al exp. │.................... │
│ ┌──────┬───────┬──────┬──────┼────────┬────────┬───────────────────────────────┤
│Descrierea │ Bov. │ Ov./c │ Sui. │ Eqv. │ Pãsãri │ Altele │ Tone Materii de categoria│
│materialelor │ │ │ │ │ │ │ │
│ ├──────┼───────┼──────┼──────┼────────┼────────┼────── ┌─────────┤
│Carcase │ │ │ │ │ │ │ I │ │
│ ├──────┼───────┼──────┼──────┼────────┼────────┼────── ├─────────┤
│Piei/pene │ │ │ │ │ │ │ II │ │
│ ├──────┼───────┼──────┼──────┼────────┼────────┼────── ├─────────┤
│Organe │ │ │ │ │ │ │ III │ │
│ ├──────┼───────┼──────┼──────┼────────┼────────┼────── └─────────┤
│Oase │ │ │ │ │ │ │ │
│ ├──────┼───────┼──────┼──────┼────────┼────────┼────── │
│Altele │ │ │ │ │ │ │ │
│ └──────┴───────┴──────┴──────┴────────┴────────┼──────┬──────────┬─────────────┤
│ Cantitatea totalã de subproduse │ │ Din care │ │
│ - Tone - │ │ SRM (To) │ │
│ └──────┘ └─────────────┤
│ ┌────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│Numerele de identificare│ │
│(numai pt. carcase) │ │
│ └──────────────────────────────────────────┬─────────────────────────┤
│Nr. certificatului veterinar pentru transmiterea subproduselor │ │
│animale ce nu sunt destinate consumului uman: │ │
│ ├─────────────────────────┤
│Destinaţia materialelor (în conformitate cu pct. 4 din certificat) │ │
│ └─────────────────────────┤
│Numele persoanei care semneazã Semnatura şi ştampila exp.: │
│pentru expeditor: ................ ............. ........................... │
├─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
├─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│SECŢIUNEA 2. (se completeazã de transportator) │
│ ┌─────────────────────────────────────────────────┤
│Numele transportatorului │....................... │
│ ├─────────────────────────────────────────────────┤
│Adresa transportatorului │....................... │
│ └─────────────────────────────────────────────────┤
│Persoana de contact Telefon Fax │
├─────────────────────────────────────────────+────────────────────────+──────────────────────┤
├─────────────────────────────────────────────+────────────────────────+──────────────────────┤
│Declaraţie: Materialul descris la secţiunea 1. a fost colectat de la expeditor şi urmeazã a │
│fi livrat la destinatar în conformitate cu prevederile Normei sanitare veterinare ce │
│stabileşte reguli de sãnãtate cu privire la subprodusele animale ce nu sunt destinate │
│consumului uman - Ordinul ministrului agriculturii, pãdurilor, apelor şi mediului │
│nr. 723/2003 (Regulamentul UE 1774/2002) │
├─────────────────────┬─────────────────┬──────────────────────┬──────────────────────────────┤
│Mijlocul de transport│Nr. înmatriculare│Aprobare de │Nr. declaraţiei de curãţire şi│
│.....................│.................│transport (nr. data): │dezinfectare a vehiculului/ │
│ │ │..................... │containerului: ...............│
├─────────────────────┴─────────────────┴──────────────────────┴──────────────────────────────┤
│Numele persoanei care semneazã Semnatura │
│pentru transportator (soferului sau delegatului): │
│(soferul sau delegatul) ..................... ............................. │
├─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
├─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│SECŢIUNEA 3. (se completeazã de destinatar/primitor) │
│ ┌─────────────────────────────────────────────────┤
│Numele destinatarului │...................... │
│ ├─────────────────────────────────────────────────┤
│Nr. autorizãrii/aprobãrii expeditorului │...................... │
│ ├─────────────────────────────────────────────────┤
│Adresa destinatarului │...................... │
│ ├─────────────────────────────────────────────────┤
│Adresa punctului de lucru al │...................... │
│destinatarului │ │
│ └─────────────────────────────────────────────────┤
│Subsemnatul confirm ca materialul descris la secţiunea 1. a fost receptionat la unitatea │
│menţionatã a destinatarului de la transportatorul prevãzut la secţiunea 2 în conformitate cu │
│prevederile - <>Ordinul ministrului agriculturii, pãdurilor, apelor şi mediului nr. 723/2003 │
│(Regulamentul UE 1774/2002) │
│ ┌───────────────────────────┬────────────────────────────────────┤
│Numele persoanei care │ │Semnatura şi ştampila │
│semneazã pentru destinatar │...........................│destinatarului: ....................│
└────────────────────────────┴───────────────────────────┴────────────────────────────────────┘


ANEXA 5d)
la norma sanitarã veterinara şi pentru siguranta alimentelor

Document de mişcare a subproduselor animale ce nu
sunt destinate consumului uman
Matca
(Rãmâne la expeditor. Se pãstreazã împreunã cu Partea III dupã receptionarea acesteia)
┌─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│SECŢIUNEA 1. (se completeazã de expeditor) Nr. ............... Data: ............... │
│ ┌────────────────────────┬────────────────────────┤
│Numele expeditorului/unitatea │.................... │ │
│ ├────────────────────────┼────────────────────────┤
│Nr. autorizãrii/aprobãrii expeditorului │.................... │ │
│ ├────────────────────────┼────────────────────────┤
│Adresa expeditorului │.................... │ │
│ ├────────────────────────┼────────────────────────┤
│Adresa punctului de lucru al exp. │.................... │ │
│ ┌──────┬───────┬──────┬──────┼────────┬────────┬──────┴────────────────────────┤
│Descrierea │ Bov. │ Ov./c │ Sui. │ Eqv. │ Pãsãri │ Altele │ Tone Materii de categoria│
│materialelor │ │ │ │ │ │ │ │
│ ├──────┼───────┼──────┼──────┼────────┼────────┼────── ┌─────────┤
│Carcase │ │ │ │ │ │ │ I │ │
│ ├──────┼───────┼──────┼──────┼────────┼────────┼────── ├─────────┤
│Piei/pene │ │ │ │ │ │ │ II │ │
│ ├──────┼───────┼──────┼──────┼────────┼────────┼────── ├─────────┤
│Organe │ │ │ │ │ │ │ III │ │
│ ├──────┼───────┼──────┼──────┼────────┼────────┼────── └─────────┤
│Oase │ │ │ │ │ │ │ │
│ ├──────┼───────┼──────┼──────┼────────┼────────┼────── │
│Altele │ │ │ │ │ │ │ │
│ └──────┴───────┴──────┴──────┴────────┴────────┼──────┬──────────┬─────────────┤
│ Cantitatea totalã de subproduse │ │ Din care │ │
│ - Tone - │ │ SRM (To) │ │
│ └──────┘ └─────────────┤
│ ┌────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│Numerele de identificare│ │
│(numai pt. carcase) │ │
│ └──────────────────────────────────────────┬─────────────────────────┤
│Nr. certificatului veterinar pentru transmiterea subproduselor │ │
│animale ce nu sunt destinate consumului uman: │ │
│ ├─────────────────────────┤
│Destinaţia materialelor (în conformitate cu pct. 4 din certificat) │ │
│ └─────────────────────────┤
│Numele persoanei care semneazã Semnatura şi ştampila exp.: │
│pentru expeditor: ................ ............. ........................... │
├─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
├─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│SECŢIUNEA 2. (se completeazã de transportator) │
│ ┌────────────────────────┬────────────────────────┤
│Numele transportatorului │....................... │ │
│ ├────────────────────────┼────────────────────────┤
│Adresa transportatorului │....................... │ │
│ └────────────────────────┴────────────────────────┤
│Persoana de contact Telefon Fax │
├─────────────────────────────────────────────+──────────────────────+────────────────────────┤
├─────────────────────────────────────────────+──────────────────────+────────────────────────┤
│Declaraţie: Materialul descris la secţiunea 1. a fost colectat de la expeditor şi urmeazã a │
│fi livrat la destinatar în conformitate cu prevederile Normei sanitare veterinare ce │
│stabileşte reguli de sãnãtate cu privire la subprodusele animale ce nu sunt destinate │
│consumului uman - Ordinul ministrului agriculturii, pãdurilor, apelor şi mediului │
│nr. 723/2003 (Regulamentul UE 1774/2002) │
├─────────────────────┬─────────────────┬──────────────────────┬──────────────────────────────┤
│Mijlocul de transport│Nr. înmatriculare│Aprobare de │Nr. declaraţiei de curãţire şi│
│.....................│.................│transport (nr. data): │dezinfectare a vehiculului/ │
│ │ │..................... │containerului: ...............│
├─────────────────────┴───────────┬─────┴──────────────────────┼──────────────────────────────┤
│Numele persoanei care semneazã │ │Semnatura │
│pentru transportator │ │(soferului sau delegatului): │
│(soferul sau delegatul) │...................... │............................. │
└─────────────────────────────────┴────────────────────────────┴──────────────────────────────┘


ANEXA 6
la norma sanitarã veterinara şi pentru siguranta alimentelor



Autoritatea Nationala Sanitarã Veterinara
şi pentru Siguranta Alimentelor
Direcţia Sanitarã Veterinara şi pentru Nr. .............
Siguranta Alimentelor ...................
Circumscripţia sanitarã veterinara ...... Data: ...........
Ora: ............

Certificat sanitar-veterinar*)
pentru subprodusele animale ce nu sunt destinate consumului uman
(se utilizeazã şi pentru materii obţinute în urma procesarii acestora)

┌──────────────────────────────────────┐
1. Cãtre unitatea/persoana │ │
(se va preciza calitatea acesteia SC, AF, PFA, PF ...) │ │
├──────────────────────────────────────┤
├──────────────────────────────────────┤
Adresa unitãţii/fermei/exploatatiei │ │
├──────────────────────────────────────┤
├──────────────────────────────────────┤
2. Subsemnatul (numele şi prenumele medicului │ │
veterinar) │ │
└──────────────────────────────────────┘
3. a). Urmãtoarele subproduse de origine animala ce nu sunt destinate consumului uman
(se vor specifica subprodusele)
┌─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ │
└─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘
Cu urmãtoarele numere de identificare
(numai pentru animalele identificate în sistem unic)
┌─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ │
└─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘
b). stocate/depozitate (se precizeazã locaţia/adresa punctului de lucru)
┌─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ │
└────────────────────────────────────────────────┬─────┬──────────────────────────────────────┘
c). Încadrare în categoria de subproduse origine │ │(se va preciza categoria I, II sau III)
animala ce nu sunt destinate consumului uman └─────┘

4. În conformitate cu prezentul certificat aveti obligaţia ca în termen de maxim 48 ore sa
asiguraţi transportul materiilor prevãzute la pct. 3 în conformitate cu prevederile legale
referitoare la categoria acestora pentru a fi: (Se va preciza modul de procesare)
┌─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ │
└─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘
5. Modul de marcare ai subproduselor: (Se va preciza modul de marcare)
┌─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ │
└─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘
Numele şi prenumele medicului veterinar
(parafa)
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Semnatura medicului veterinar Ştampila
┌───────────────────────────────────┬───────────────┐
│ │ │
└───────────────────────────────────┴───────────────┘
*) se va completa pentru un vehicul sau pentru un container în cazul transportului în
containere


ANEXA 7
la norma sanitarã veterinara şi pentru siguranta alimentelor


Tiparita şi distribuita prin Nr. .............
Autoritatea Nationala Sanitarã Veterinara şi
pentru Siguranta Alimentelor
Direcţia Sanitarã Veterinara şi Pentru Siguranta Data: ...........
Alimentelor .................

Declaraţie
de curãţire şi dezinfectare a vehiculului/containerului

┌─────────────────────────────────────────────┐
1. Unitatea │ │
├─────────────────────────────────────────────┤
├─────────────────────────────────────────────┤
Adresa unitãţii │ │
├─────────────────────────────────────────────┤
Adresa punctului de lucru │ │
├─────────────────────────────────────────────┤
Aprobarea sanitarã veterinara a punctului │ │
de lucru (pentru curãţire şi dezinfecţie) │ │
├─────────────────────────────────────────────┤
├─────────────────────────────────────────────┤
2. Subsemnatul, reprezentant al unitãţii │ │
(numele şi prenumele cu majuscule) │ │
└─────────────────────────────────────────────┘
Declaram, în conformitate cu prevederile art. 7, alin. (3) al Normei sanitare veterinare ce
stabileşte reguli de sãnãtate cu privire la subprodusele animale ce nu sunt destinate
consumului uman aprobatã prin Ordinul ministrului agriculturii, pãdurilor, apelor şi mediului
nr. 723/2003 (Regulamentul UE 1774/2002) ca mijlocul de transport prezentat la pct. 3
îndeplineşte condiţiile prevãzute în Cap. II al anexei nr. 2 din ordinul menţionat.
Acţiunea de curãţire, spalare şi dezinfectare a fost efectuatã în unitatea prevãzutã
la pct. 1 şi:
┌───────────────────────┐
- a fost înregistratã în registrul de dezinfectii la poziţia nr./data │ │
└───────────────────────┘
sau
┌───────────────────────┐
- s-a întocmit actul de dezinfecţie nr./data │ │
└───────────────────────┘
3.
Numãrul de înmatriculare al vehiculului
Indicativul/alte elemente de identificare (a containerului):
Marca:
Modelul:
Categoria:
Nr. aprobãrii sanitare veterinare a vehiculului:
Proprietarul:
Adresa proprietarului:
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
4.
Semnatura Ştampila Ora Data
┌──────────────────────────────┬──────────────────────────────┬───────────────┬───────────────┐
│ │ │ │ │
└──────────────────────────────┴──────────────────────────────┴───────────────┴───────────────┘


ANEXA 8
la norma sanitarã veterinara şi pentru siguranta alimentelor

Model de raportare trimestriala a subproduselor animale
ce nu sunt destinate consumului uman
se completeazã de toate persoanele fizice sau juridice care
produc sau genereazã în vreun fel subproduse animale ce nu sunt
destinate consumului uman)


┌───┬────────────────────────────────────────────────────────────────────────┬───────────────────────────────────────────────┬─────────────┐
│ │ Secţiunea 1 │ Secţiunea 2 │Total general│
│ │ │ │ │
│ │ Animale moarte │Subproduse animale ce nu sunt destinate consu- │Secţiunea 1 +│
│ │ │mului animal altele decât cadavrele (provenite │ secţiunea 2 │
│ │ │ din abatoare, unitãţi de transare, procesare, │ │
│ │ │ catering, alte unitãţi) │ │
│ ├─────────────────────────────────────────┬──────────────────────────────┼───────────────────────────────────────────────┼────────┬────┤
│ │ │ │ │ Total │Cat.│
│ │ │ Cantitate - to - │ Cantitate - to - │ Cat. │ 3 │
│ │ │ │ │ 1 + 2 │ │
│Nr.├─────────────────────────────────────────┼────────┬────┬────┬───────────┼────────┬────┬────┬───────────┬────┬───────────┼───┬────┼────┤
│Crt│ │ │ │ │ Din care │ │ │ │ Din care │ │ Din care │ │Din │ │
│ │ │ │ │ ├────┬──────┤ │ │ ├────┬──────┤ ├────┬──────┤ │care│ │
│ │ │ │ │To- │În- │Trans-│ │ │ │În- │Trans-│ │În- │Trans-│ │SMR │ │
│ │ │ │Cat.│tal │gro-│mise │ │ │ │gro-│mise │ │gro-│mise ├───┼────┼────┤
│ │ Nr. de animale/specia │Cat. 1 │ 2 │cat.│pa- │la │ Cat. 1 │ │To- │pate│la │ │pate│la │ │ │ │
│ │ │ │ │1+2 │te │neu- │ │Cat.│tal │în │neu- │Cat.│în │neu- │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │trali-│ │ 2 │cat.│con-│trali-│ 3 │con-│trali-│ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │zare │ │ │1+2 │di- │zare │ │di- │zare │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │tii-│ │ │tii-│ │ │ │ │
│ ├───┬────┬────┬───┬────┬────┬─────┬───┬───┼───┬────┼────┼────┼────┼──────┼───┬────┤ │ │le │ │ │le │ │ │ │ │
│ │ │Ovi-│ │ │ │ │ │ │Nr.│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │HG │ │ │HG │ │ │ │ │
│ │Bo-│ne/ │Sui-│Eq-│Pa- │ A. │ A. │Al-│to-│To-│Din │ │ │ │ │To-│Din │ │ │349/│ │ │349/│ │ │ │ │
│ │vi-│Ca- │ ne │vi-│sari│Bla-│Comp.│te-│tal│tal│care│ │ │ │ │tal│care│ │ │2005│ │ │2005│ │ │ │ │
│ │ne │pri-│ │ne │ │ na │ │le │a- │ │SMR │ │ │ │ │ │SMR │ │ │pri-│ │ │pri-│ │ │ │ │
│ │ │ ne │ │ │ │ │ │ │ni-│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │vînd│ │ │vînd│ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ma-│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │de- │ │ │ de-│ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │le │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │po- │ │ │ po-│ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │zi- │ │ │ zi-│ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ta- │ │ │ ta-│ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │rea │ │ │ rea│ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │de- │ │ │ de-│ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │seu-│ │ │ seu│ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ri- │ │ │ ri-│ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │lor │ │ │ lor│ │ │ │ │
├───┼───┼────┼────┼───┼────┼────┼─────┼───┼───┼───┼────┼────┼────┼────┼──────┼───┼────┼────┼────┼────┼──────┼────┼────┼──────┼───┼────┼────┤
│ 0 │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │10 │ 11 │ 12 │ 13 │ 14 │ 15 │16 │ 17 │ 18 │ 19 │ 20 │ 21 │ 22 │ 23 │ 24 │25 │ 26 │ 27 │
├───┼───┼────┼────┼───┼────┼────┼─────┼───┼───┼───┼────┼────┼────┼────┼──────┼───┼────┼────┼────┼────┼──────┼────┼────┼──────┼───┼────┼────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───┼───┼────┼────┼───┼────┼────┼─────┼───┼───┼───┼────┼────┼────┼────┼──────┼───┼────┼────┼────┼────┼──────┼────┼────┼──────┼───┼────┼────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───┼───┼────┼────┼───┼────┼────┼─────┼───┼───┼───┼────┼────┼────┼────┼──────┼───┼────┼────┼────┼────┼──────┼────┼────┼──────┼───┼────┼────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───┼───┼────┼────┼───┼────┼────┼─────┼───┼───┼───┼────┼────┼────┼────┼──────┼───┼────┼────┼────┼────┼──────┼────┼────┼──────┼───┼────┼────┤
│To-│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│tal│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
└───┴───┴────┴────┴───┴────┴────┴─────┴───┴───┴───┴────┴────┴────┴────┴──────┴───┴────┴────┴────┴────┴──────┴────┴────┴──────┴───┴────┴────┘
*) nr. criteriu va fi înlocuit la nivelul DSVSA cu numele unitãţii de la care s-a receptionat raportarea
**) nr. criteriu va fi înlocuit la nivelul IISPV cu numele DSVSA de la cere s-a receptionat raportarea


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016