Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDIN nr. 79 din 23 august 2005  pentru aprobarea Normei metodologice de implementare a Normei sanitare veterinare privind stabilirea conditiilor de sanatate a animalelor, ce reglementeaza comertul Romaniei cu statele membre ale Uniunii Europene si importul din tarile terte de animale, material seminal, ovule si embrioni de la specii ce nu sunt prevazute de legislatia specifica (norma Balai pentru animale), privind conditiile in care se poate realiza importul de pisici, caini si dihori domestici pentru organizatii, institutii sau centre autorizate    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ORDIN nr. 79 din 23 august 2005 pentru aprobarea Normei metodologice de implementare a Normei sanitare veterinare privind stabilirea conditiilor de sanatate a animalelor, ce reglementeaza comertul Romaniei cu statele membre ale Uniunii Europene si importul din tarile terte de animale, material seminal, ovule si embrioni de la specii ce nu sunt prevazute de legislatia specifica (norma Balai pentru animale), privind conditiile in care se poate realiza importul de pisici, caini si dihori domestici pentru organizatii, institutii sau centre autorizate

EMITENT: AUTORITATEA NATIONALA SANITARA VETERINARA SI PENTRU SIGURANTA ALIMENTELOR
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 821 din 12 septembrie 2005
ORDIN nr. 79 din 23 august 2005
pentru aprobarea Normei metodologice de implementare a Normei sanitare veterinare privind stabilirea condiţiilor de sãnãtate a animalelor, ce reglementeazã comerţul României cu statele membre ale Uniunii Europene şi importul din ţãrile terţe de animale, material seminal, ovule şi embrioni de la specii ce nu sunt prevãzute de legislaţia specifica (norma Balai pentru animale), privind condiţiile în care se poate realiza importul de pisici, caini şi dihori domestici pentru organizaţii, instituţii sau centre autorizate
EMITENT: AUTORITATEA NATIONALA SANITARÃ VETERINARA ŞI PENTRU SIGURANTA ALIMENTELOR
PUBLICAT ÎN: MONITORUL OFICIAL nr. 821 din 12 septembrie 2005


Vazand Referatul de aprobare nr. 33.918 din 18 august 2005, întocmit de Direcţia generalã sanitarã veterinara din cadrul Autoritãţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranta Alimentelor,
având în vedere prevederile <>art. 10 lit. b) din Ordonanta Guvernului nr. 42/2004 privind organizarea activitãţii sanitar-veterinare şi pentru siguranta alimentelor, aprobatã cu modificãri prin <>Legea nr. 215/2004 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare,
în temeiul art. 3 alin. (3) şi al <>art. 4 alin. (3) din Hotãrârea Guvernului nr. 738/2005 privind organizarea şi funcţionarea Autoritãţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranta Alimentelor şi a unitãţilor din subordinea acesteia,

preşedintele Autoritãţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranta Alimentelor emite urmãtorul ordin:

ART. 1
Se aproba Norma metodologicã de implementare a Normei sanitare veterinare privind stabilirea condiţiilor de sãnãtate a animalelor, ce reglementeazã comerţul României cu statele membre al Uniunii Europene şi importul din ţãrile terţe de animale, material seminal, ovule şi embrioni de la specii ce nu sunt prevãzute de legislaţia specifica (norma Balai pentru animale), privind condiţiile în care se poate realiza importul de pisici, caini şi dihori domestici pentru organizaţii, instituţii sau centre autorizate, prevãzutã în anexa care face parte integrantã din prezentul ordin.
ART. 2
Autoritatea Nationala Sanitarã Veterinara şi pentru Siguranta Alimentelor, institutele veterinare centrale şi direcţiile sanitare veterinare şi pentru siguranta alimentelor judeţene şi a municipiului Bucureşti vor duce la îndeplinire prevederile prezentului ordin.
ART. 3
La data intrãrii în vigoare a prezentului ordin se abroga orice alte dispoziţii contrare.
ART. 4
Prezentul ordin constituie transpunerea oficialã a Directivei Comisiei 2005/64/CE privind implementarea Directivei Consiliului 92/65/CE privind condiţiile de import pentru pisici, caini şi dihori domestici pentru organizaţii, instituţii sau centre autorizate, publicatã în Jurnalul Oficial al Comunitãţilor Europene (JOCE) nr. L27 din 29 ianuarie 2005, p. 48.
ART. 5
Prezentul ordin va fi publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, şi va intra în vigoare la 15 zile de la publicare.

Preşedintele Autoritãţii Naţionale Sanitare Veterinare
şi pentru Siguranta Alimentelor,
Razvan Tiru

Bucureşti, 23 august 2005.
Nr. 79.


ANEXA

NORMA METODOLOGICÃ
de implementare a Normei sanitare veterinare privind
stabilirea condiţiilor de sãnãtate a animalelor, ce reglementeazã
comerţul României cu statele membre al Uniunii Europene
şi importul din ţãrile terţe de animale, material seminal,
ovule şi embrioni de la specii ce nu sunt prevãzute
de legislaţia specifica (norma Balai pentru animale),
privind condiţiile în care se poate realiza importul
de pisici, caini şi dihori domestici pentru organizaţii,
instituţii sau centre autorizate

ART. 1
Importul de pisici, caini şi dihori domestici pentru organizaţii, instituţii sau centre autorizate, în conformitate cu Norma sanitarã veterinara privind stabilirea condiţiilor de sãnãtate a animalelor, ce reglementeazã comerţul României cu statele membre ale Uniunii Europene şi importul din ţãrile terţe de animale, material seminal, ovule şi embrioni de la specii ce nu sunt prevãzute de legislaţia specifica (norma Balai pentru animale), aprobatã prin <>Ordinul ministrului agriculturii, alimentaţiei şi pãdurilor nr. 159/2002 , ce transpune în legislaţia nationala Directiva 92/65/CEE , trebuie sa fie în conformitate cu urmãtoarele cerinţe:
a) acestea trebuie sa provinã dintr-o ţara terta sau dintr-un teritoriu menţionat în secţiunea 2 lit. B şi C din anexa nr. II la Regulamentul nr. 998/2003;
b) acestea trebuie sa fie însoţite de un certificat veterinar corespunzãtor modelului de certificat de sãnãtate stabilit de anexa la prezenta norma metodologicã.
ART. 2
(1) Autoritatea Nationala Sanitarã Veterinara şi pentru Siguranta Alimentelor pune în aplicare acte normative, reglementãri şi prevederi administrative, necesare pentru conformarea cu prezenta norma metodologicã, le transmite Comisiei Europene, prin intermediul Ministerului Integrãrii Europene şi Misiunii României pe lângã Uniunea Europeanã, împreunã cu tabelele de concordanta, în vederea evaluãrii conformitatii transpunerii legislative, şi stabileşte mãsurile necesare pentru implementarea corecta şi la timp a prevederilor prezentei norme metodologice.
(2) Atunci când Autoritatea Nationala Sanitarã Veterinara şi pentru Siguranta Alimentelor adopta cele menţionate la alin. (1), trebuie sa facã şi referire expresã la prezenta norma metodologicã. Procedura privind realizarea referirii menţionate rãmâne în responsabilitatea Autoritãţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranta Alimentelor.
(3) Autoritatea Nationala Sanitarã Veterinara şi pentru Siguranta Alimentelor dispune mãsurile necesare şi sancţioneazã, potrivit legii, orice încãlcare a prevederilor prezentei norme metodologice. De asemenea, faciliteazã întocmirea documentelor necesare pentru sancţionarea incalcarilor legislaţiei veterinare şi pentru siguranta alimentelor.
(4) Prezenta norma metodologicã constituie transpunerea oficialã a Directivei Comisiei 2005/64/CE.
ART. 3
Anexa face parte integrantã din prezenta norma metodologicã.


ANEXA
la norma metodologicã


CERTIFICAT VETERINAR
pentru importul de pisici, caini şi dihori
domestici pentru organizaţii, instituţii sau centre
autorizate, în conformitate cu anexa C la Norma
sanitarã veterinara privind stabilirea condiţiilor
de sãnãtate a animalelor, ce reglementeazã
comerţul României cu statele membre ale Uniunii
Europene şi importul din ţãrile terţe de
animale, material seminal, ovule şi embrioni de la specii
ce nu sunt prevãzute de legislaţia specifica
(norma Balai pentru animale), aprobatã prin Ordinul
ministrului agriculturii, alimentaţiei şi pãdurilor nr. 159/2002,
ce transpune în legislaţia nationala Directiva 92/65/CEE

Nota pentru importator: Prezentul certificat este numai pentru scopuri veterinare şi trebuie sa însoţeascã transportul pana ajunge la postul de inspecţie la frontiera.
Note for the import: This certificate is for veterinary purposes only and must accompany the consignment until it reaches the border inspection post.


┌──────────────────────────────────┬─────────────────────────────┬─────────────┐
𗈕. Ţara de origine şi autoritatea 𗈖. Certificat de sãnãtate nr.│Original *2) │
│competenta *1) 𗈖. Health certificate no. │Copie *3) │
𗈕. Country of origin and competent│ │Original *2) │
│authority *1) │ │Copy *3) │
└──────────────────────────────────┴─────────────────────────────┴─────────────┘



I. Originea animalelor
I. Origin of animals


┌────────────────────────────────────────────┬─────────────────────────────────┐
𗈗. Numele şi adresa exploatatiei de origine 𗈘. Numele şi adresa expeditorului│
𗈗. Name and address of the holding of origin𗈘. Name and address of the │
│ │consignor │
├────────────────────────────────────────────┼─────────────────────────────────┤
𗈙. Locul de încãrcare 𗈚. Mijloc de transport │
𗈙. Place of loading 𗈚. Means of transport │
└────────────────────────────────────────────┴─────────────────────────────────┘



II. Destinatiile animalelor
II. Destinations of the animals

7. Statul membru de destinaţie
7. Member state of destination


┌─────────────────────────────────────────────┬────────────────────────────────┐
𗈜. Numele şi adresa sau codul de înregistrare𗈝. Numele şi adresa │
│al organizaţiei, instituţiei sau centrului de│destinatarului │
│destinaţie 𗈝. Name and address of the │
𗈜. Name and address or registration code of │consignee │
│the body, institute or centre of destination │ │
└─────────────────────────────────────────────┴────────────────────────────────┘



III. Identitatea individualã a animalelor
III. Individual identity of the animals


┌──────────┬───────────────┬────────────┬────────────────┬─────────────────────┐
│ 󧓒. Specia 󧓓. Sexul 󧓔. Data fatarii󧓕. Identificare │
│ 󧓒. Animal 󧓓. Sex │sau varsta │individualã (microcip│
│ │species │ 󧓔. Birth date │sau tatuaj) *4) │
│ │ │ │or age 󧓕. Individual │
│ │ │ │ │identification │
│ │ │ │ │(microcip or │
│ │ │ │ │tatoo) *4) │
├──────────┼───────────────┼────────────┼────────────────┼─────────────────────┤
󧓒.1 │ │ │ │ │
├──────────┼───────────────┼────────────┼────────────────┼─────────────────────┤
󧓒.2 │ │ │ │ │
├──────────┼───────────────┼────────────┼────────────────┼─────────────────────┤
󧓒.3 │ │ │ │ │
├──────────┼───────────────┼────────────┼────────────────┼─────────────────────┤
󧓒.4 │ │ │ │ │
├──────────┼───────────────┼────────────┼────────────────┼─────────────────────┤
󧓒.5 │ │ │ │ │
├──────────┼───────────────┼────────────┼────────────────┼─────────────────────┤
󧓒.6 │ │ │ │ │
├──────────┼───────────────┼────────────┼────────────────┼─────────────────────┤
󧓒.7 │ │ │ │ │
├──────────┼───────────────┼────────────┼────────────────┼─────────────────────┤
󧓒.8 │ │ │ │ │
├──────────┼───────────────┼────────────┼────────────────┼─────────────────────┤
󧓒.9 │ │ │ │ │
├──────────┼───────────────┼────────────┼────────────────┼─────────────────────┤
󧓒.10 *5) │ │ │ │ │
└──────────┴───────────────┴────────────┴────────────────┴─────────────────────┘



IV. Vaccinarile impotriva rabiei (atunci când s-a solicitat - mentionati atunci când nu s-a certificat)
IV. Vaccination against rabies (when required - strike out when not certified)
Producãtorul şi numele vaccinului:
Manufacturer and name of vaccine:



┌─────────────────────────┬──────────────────────────┬────────────────────────┐
│Numãrul lotului │Data vaccinarii │Valabil pana la data │
│Batch number │Vaccination date │Valid until │
└─────────────────────────┴──────────────────────────┴────────────────────────┘



V. Testarea serologica pentru rabie (atunci când s-a solicitat - mentionati atunci când nu s-a certificat)
V. Rabies serological test (when required - strike out when not certified)
Am vãzut înregistrãrile oficiale ale rezultatelor testarilor serologice pentru animale, realizate pe probe prelevate pe .... şi testate într-un laborator autorizat de Uniunea Europeanã, care constata ca titrul de anticorp neutralizant pentru rabie a fost egal sau mai mare de 0,5 UI/ml.
I have seen (an) official record(s) of the result(s) of the serological test(s), carried out on (a) sample(s) taken on ..... and tested în an EU approved laboratory, which state(s) that the rabies neutralising antibody titre was equal to or greater than 0,5 IU-ml.
VI. Examinarea clinica
VI. Clinical examination
Declar ca animalul/animalele este/sunt în prezent liber/libere de semne clinice şi transportabile şi provine/provin dintr-o exploatatie autorizata sau înregistratã de autoritatea competenta pentru creşterea speciei respective şi care nu este supusã nici unei restrictii oficiale din motive de sãnãtate.
I declare that the animal(s) is (are) at present free of clinical signs and transportable and come(s) from a holding approved or registered by the competent authority for the breeding of the species concerned and which is not subject to any official restrictions for health reasons.
VII. Tratamentul impotriva capuselor (atunci când s-a solicitat - mentionati atunci când nu s-a certificat)
VII. Tick treatment (when required - strike out when not certified)
Producãtorul şi numele produsului:
Manufacturer and name of product:
Data şi ora tratamentului (în 24 de ore):
Date and time of treatment (24-hour clock):
VIII. Tratamentul impotriva echinococozei (atunci când s-a solicitat - mentionati atunci când nu s-a certificat)
VIII. Echinococcus treatment (when required - strike out when not certified)
Producãtorul şi numele produsului:
Manufacturer and name of product:
Data şi ora tratamentului (în 24 de ore):
Date and time of treatment (24-hour clock):
Numele şi calificarea subsemnatului (medic veterinar autorizat/medic veterinar oficial)
Name and qualification of the undersigned (approved veterinarian/official veterinarian)


┌────────────────────────────────────┬────────────────────────────────────────┐
│ Nume: │ Prenume: │
│ Surname: │ First name: │
├────────────────────────────────────┼────────────────────────────────────────┤
│ Adresa: │ Semnatura, data şi ştampila │
├────────────────────────────────────┤ Signature, date and stamp │
│ Address: │ │
├────────────────────────────────────┤ │
│ Cod poştal: │ │
│ Post code: │ │
├────────────────────────────────────┤ │
│ Oraş: │ │
│ City: │ │
├────────────────────────────────────┤ │
│ Ţara: │ │
│ Country: │ │
├────────────────────────────────────┤ │
│ Telefon: │ │
│ Telephone: │ │
└────────────────────────────────────┴────────────────────────────────────────┘



Note directoare
Notes for guidance
1. Identificarea animalului (tatuaj sau microcip) trebuie sa fie verificata înainte ca orice intrare sa fie operata în certificat.
1. Identification of the animal (tatto or microchip) must be verified before any entries are made on the certificate.
2. Vaccinul utilizat impotriva rabiei trebuie sa fie un vaccin inactivat, produs în conformitate cu standardele Oficiului Internaţional de Epizootii.
2. The rabies vaccine used must be an inactivated vaccine produced în accordance with OIE standards.
3. Certificatul este valabil 10 zile de la data semnãrii pentru importul în Uniunea Europeanã şi se controleazã la frontiera. Va fi valabil 4 luni de la data semnãrii, în scopul unei miscari ulterioare între România şi statele membre, în loc de pasaport pentru animale de companie.
3. This certificate shall be valid for 10 days from the date of signature for the purpose of import into the EU and control at its borders. It shall be valid for four months from the date of signature for the purpose of further movement between EU Member States, în place of the pet passport.
4. Animalele ce provin sau sunt pregãtite din tari terţe care nu sunt menţionate de anexa nr. II la Regulamentul nr. 998/2003 nu pot intra în Irlanda, Suedia sau Marea Britanie, direct sau prin alta ţara menţionatã de anexa nr. II, dacã nu sunt în conformitate cu regulile naţionale.
4. Animals from, or prepared în third countries not listed în Annex II to Regulation no. 998/2003, may not enter Ireland, Sweden or the United Kingdom, either directly or via another country listed în Annex II, unless brought into conformity with Naţional Rules.
5. Examinarea clinica (partea VI) trebuie sa fie realizatã cu 24 de ore înainte de mişcare.
5. The clinical examination (Part VI) must be done within 24 hours before movement.
6. Pãrţile necertificate trebuie sa fie menţionate.
6. Parts not certified must be struck out.
Condiţii aplicabile
Applicable conditions
Completarea partii VI este obligatorie.
Completion of Part VI is compulsory.
Pãrţile IV, V, VII şi VIII trebuie sa fie completate în funcţie de solicitarea statului membru de destinaţie. Statul membru de destinaţie poate deroga oricare dintre aceste condiţii.
Parts IV, V, VII and VIII shall be completed depending on the request of the member States of destination. Member States can derogate to any of these conditions.

---------
*1) Ţara terta trebuie sa fie menţionatã în secţiunea 2 lit. B şi C din anexa nr. II la Regulamentul nr. 998/2003.
*1) The third country must be listed în section 2 of Part B or Part C of Annex II to Regulation 998/2003.
*2) Originalul trebuie sa însoţeascã transportul la destinaţia finala.
*2) The original must accompany the consignment to the final destination.
*3) Copia trebuie sa fie pastrata de responsabilul exploatatiei de origine.
*3) The copy must be kept by the responsible of the holding of origin.
*4) Depinde de cerinţele statului membru de destinaţie.
*4) Depending on the requirements of the member State of destination.
*5) Continua dacã este necesar.
*5) Continue as necessary.

-------

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016