────────
la norma sanitarã veterinara
────────────────────────────
Bolile supuse notificãrii
1. Pesta ecvina
2. Pesta porcina africana
3. Influenta aviara
4. Boala limbii albastre
5. Encefalopatia spongiforma bovina
6. Pesta porcina clasica
7. Pleuropneumonia bovina contagioasa
8. Febra aftoasa
9. Boala Newcastle
10. Anemia infectioasa a pastravului
11. Necroza hematopoietica infectioasa
12. Dermatoza nodulara contagioasa
13. Febra din Valea Rift
14. Pesta bovina
15. Pesta rumegatoarelor mici
16. Encefalomielita porcina cu enterovirus (boala Teschen)
17. Variola caprina şi ovina
18. Boala veziculoasa a porcului
19. Stomatita veziculoasa
20. Septicemia hemoragica virala
ANEXA 2
────────
la norma sanitarã veterinara
────────────────────────────
I. Informaţii în baza notificãrii solicitate la art. 3 şi 4 din norma sanitarã veterinara privind focarele primare şi secundare ale bolilor menţionate în anexa nr. 1
1. Data expedierii
2. Durata expedierii
3. Ţara de origine
4. Numele bolii şi tipul de virus, atunci când este cazul
5. Numãrul serial al focarului
6. Tipul focarului
7. Numãrul de referinta al focarului legat de prezentul focar
8. Regiunea şi locaţia geograficã a exploatatiei
9. Alta regiune afectatã de restrictii
10. Data confirmãrii
11. Data suspiciunii
12. Data estimarii primei infectii
13. Originea bolii
14. Controlul mãsurilor luate
15. Numãrul animalelor suspectate în exploatatie:
a) bovine
b) porcine
c) ovine
d) caprine
e) pãsãri
f) ecvine
g) peşti
h) specii sãlbatice
16. Numãrul animalelor afectate clinic în exploatatie:
a) bovine
b) porcine
c) ovine
d) caprine
e) pãsãri
f) ecvine
g) peşti
h) specii sãlbatice
17. Numãrul animalelor care au murit în exploatatie:
a) bovine
b) porcine
c) ovine
d) caprine
e) pãsãri
f) ecvine
g) peşti
h) specii sãlbatice
18. Numãrul efectivului tãiat:
a) bovine
b) porcine
c) ovine
d) caprine
e) pãsãri
f) ecvine
g) peşti
h) specii sãlbatice
19. Numãrul carcaselor distruse:
a) bovine
b) porcine
c) ovine
d) caprine
e) pãsãri
f) ecvine
g) peşti
h) specii sãlbatice
II. Informaţii suplimentare în cazul pestei porcine clasice
1. Distanta de la cea mai apropiatã exploatatie de porcine
2. Numãrul şi categoria porcinelor [pentru reproducţie, ingrasare şi sugari*)] din exploatatiile infectate
3. Numãrul şi categoria porcinelor [pentru creştere, ingrasare şi purcei sugari*)] afectate clinic în exploataţii infectate
4. Metoda de diagnostic
5. Dacã boala nu se depisteaza în exploatatie sau dacã s-a confirmat într-un abator sau mijloc de transport
6. Confirmarea cazurilor primare la porcii salbatici**)
III. În cazul bolilor la peşti
Infectiile cu una dintre bolile: necroza hematopoietica infectioasa, anemia infectioasa a pastravului, septicemia hemoragica virala, atunci când au fost confirmate în ferme sau în zone autorizate ori indemne, trebuie sa fie notificate ca focare primare. Trebuie sa se includã numele şi descrierea fermei sau zonei autorizate.
__________
*) Animale cu o varsta de mai puţin de 3 luni.
**) Caz primar la porci salbatici înseamnã acele cazuri din zone libere, adicã din afarã zonelor cu restrictii pentru pesta porcina clasica la porcii salbatici.
__________