Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDIN nr. 74 din 29 martie 2004  pentru aprobarea Instructiunilor tehnice privind modul de raportare si de calcul al valorii productiei si redeventei miniere datorate de catre titularii actelor de dare in administrare sau de concesiune    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ORDIN nr. 74 din 29 martie 2004 pentru aprobarea Instructiunilor tehnice privind modul de raportare si de calcul al valorii productiei si redeventei miniere datorate de catre titularii actelor de dare in administrare sau de concesiune

EMITENT: AGENTIA NATIONALA PENTRU RESURSE MINERALE
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 381 din 30 aprilie 2004
Având în vedere Avizul Ministerului Finanţelor Publice nr. 370.331 din 15 martie 2004,
în temeiul <>art. 4 alin. (3) din Hotãrârea Guvernului nr. 756/2003 privind organizarea şi funcţionarea Agenţiei Naţionale pentru Resurse Minerale şi al <>art. 119 alin. (2) din Normele pentru aplicarea Legii minelor nr. 85/2003 , aprobate prin <>Hotãrârea Guvernului nr. 1.208/2003 ,

preşedintele Agenţiei Naţionale pentru Resurse Minerale emite prezentul ordin.

ART. 1
Se aprobã Instrucţiunile tehnice privind modul de raportare şi de calcul al valorii producţiei şi redevenţei miniere datorate de cãtre titularii actelor de dare în administrare sau de concesiune, prevãzute în anexa care face parte integrantã din prezentul ordin.
ART. 2
La data intrãrii în vigoare a prezentului ordin se abrogã <>Ordinul preşedintelui Agenţiei Naţionale pentru Resurse Minerale nr. 110/1998 pentru aprobarea Instrucţiunilor privind evidenţa, calculul, plata şi raportarea taxelor anuale aferente activitãţii de prospecţiune, explorare şi exploatare a resurselor minerale şi a redevenţelor miniere, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 348 din 15 septembrie 1998, şi <>Ordinul preşedintelui Agenţiei Naţionale pentru Resurse Minerale nr. 158/1999 privind completarea instrucţiunilor referitoare la raportarea taxelor şi redevenţelor miniere datorate bugetului de stat de cãtre titularii de acorduri petroliere şi de licenţe şi/sau permise miniere, cu excepţia prevederilor referitoare la titularii de acorduri petroliere, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 559 din 17 noiembrie 1999.
ART. 3
Prezentul ordin intrã în vigoare în termen de 3 zile de la data publicãrii în Monitorul Oficial al României, Partea I.

Preşedintele Agenţiei Naţionale pentru Resurse Minerale,
Maria Iuliana Stratulat

Bucureşti, 29 martie 2004.
Nr. 74.


ANEXĂ

INSTRUCŢIUNI TEHNICE
privind modul de raportare şi de calcul al
valorii producţiei şi redevenţei miniere datorate
de cãtre titularii actelor de dare în administrare sau de concesiune

I. Obligaţiile titularilor de licenţe şi/sau de permise
1. Titularii licenţelor/permiselor sunt obligaţi la plata cãtre bugetul de stat a unei taxe pentru activitatea de prospecţiune, explorare şi exploatare a resurselor minerale, precum şi a unei redevenţe miniere pentru activitatea de exploatare (incluzând şi exploatarea experimentalã desfãşuratã în timpul activitãţii de explorare).
2. Titularii de licenţe şi/sau de permise de exploatare au obligaţia ca, în termen de 15 zile de la data eliberãrii acestora, sã se înregistreze la organele fiscale la care sunt arondaţi, ca plãtitori de taxe şi redevenţe miniere.
3. În acelaşi termen titularii au obligaţia de a se prezenta pentru luarea în evidenţã la compartimentul de inspecţie teritorialã pentru resurse minerale al Agenţiei Naţionale pentru Resurse Minerale la care sunt arondaţi. Pentru luarea în evidenţã, aceştia vor avea asupra lor licenţa sau permisul, în original, precum şi o copie a acesteia/acestuia, care va rãmâne la compartimentul de inspecţie teritorialã pentru resurse minerale dupã confruntarea acesteia cu exemplarul original de cãtre reprezentantul autorizat al compartimentului respectiv. Aceeaşi obligaţie o au şi titularii de licenţe şi/sau de permise de exploatare, încheiate înainte de data intrãrii în vigoare a prezentului ordin. Aceleaşi obligaţii revin titularilor şi în cazul apariţiei unor modificãri ale prevederilor licenţelor şi/sau permiselor prin acte adiţionale încheiate cu Agenţia Naţionalã pentru Resurse Minerale, conform prevederilor legale în vigoare.
4. Redevenţele miniere se declarã la organul fiscal competent pânã la data de 25 inclusiv a lunii urmãtoare perioadei pentru care se datoreazã, iar taxa pentru activitatea de prospecţiune, explorare şi exploatare a resurselor minerale se declarã la organul fiscal competent pânã la data de 25 decembrie inclusiv a anului în curs, pentru anul urmãtor, pe formularul stabilit prin <>Ordinul ministrului finanţelor publice nr. 281/2004 privind aprobarea modelului şi conţinutului formularului 100 "Declaraţie privind obligaţiile de platã la bugetul general consolidat", cod 14.13.01.01/a. Titularii au obligaţia ca, în termen de 3 zile de la data depunerii declaraţiei, sã transmitã o copie de pe aceasta la compartimentele de inspecţie teritorialã pentru resurse minerale ale Agenţiei Naţionale pentru Resurse Minerale la care sunt arondaţi.
A. Taxa pe activitatea minierã
1. Calculul şi evidenţa taxei datorate de titularii licenţelor de explorare sau de exploatare, precum şi de titularii permiselor de prospecţiune sau de exploatare se realizeazã de cãtre aceştia, în funcţie de suprafaţa perimetrelor înscrise în actele de dare în administrare sau de concesiune şi de taxele anuale specifice fiecãrui tip de activitate (pe unitatea de suprafaţã), prevãzute la <>art. 44 din Legea minelor nr. 85/2003 .
2. Raportarea plãţii taxelor pentru activitãţile miniere menţionate la pct. 1 se face anticipat, în baza unei declaraţii anuale privind taxa pe activitãţi miniere, întocmitã de titularii licenţelor de explorare sau de exploatare, precum şi de titularii permiselor de prospecţiune sau de exploatare, în conformitate cu modelul şi cu instrucţiunile de completare cuprinse în anexa nr. 1 la prezentele instrucţiuni tehnice, dupã cum urmeazã:
- pentru primul an de activitate, la data intrãrii în vigoare a actului de dare în administrare sau de concesiune, proporţional cu numãrul de luni rãmase pânã la sfârşitul anului;
- pentru urmãtorii ani de activitate, pânã la data de 31 decembrie a anului în curs, pentru anul urmãtor;
- pentru titularii de permis de exploatare, la data eliberãrii acestuia, pentru întreaga perioadã de valabilitate a permisului.
B. Redevenţa minierã
1. Pentru evidenţa şi calculul redevenţei miniere, titularii licenţelor sau ai permiselor de exploatare, precum şi titularii licenţelor de explorare, care realizeazã producţie minierã prin exploatare experimentalã, au obligaţia de a întocmi şi de a transmite Agenţiei Naţionale pentru Resurse Minerale rapoarte trimestriale pentru fiecare perimetru, cu date şi informaţii privind activitatea de exploatare a resurselor minerale şi producţia minierã realizatã, în conformitate cu definiţiile din <>Legea nr. 85/2003 .
Datele vor fi înscrise în formularul prevãzut în tabelul din anexa nr. 2 la prezentele instrucţiuni tehnice şi vor fi transmise compartimentelor de inspecţie teritorialã pentru resurse minerale ale Agenţiei Naţionale pentru Resurse Minerale la care sunt arondaţi, pânã la data de 10 a primei luni a trimestrului urmãtor perioadei de raportare.
Pânã la data de 20 a primei luni a trimestrului urmãtor perioadei de raportare, titularii de licenţe şi/sau de permise de exploatare vor depune la compartimentul de inspecţie teritorialã pentru resurse minerale al Agenţiei Naţionale pentru Resurse Minerale, la care sunt arondaţi, un exemplar al decontului trimestrial, însoţit de copii ale documentelor justificative de platã. Modelul de decont trimestrial este prezentat în anexa nr. 3 la prezentele instrucţiuni tehnice.
2. Valoarea producţiei miniere care stã la baza calculului redevenţei miniere se determinã astfel:
a) Pentru titularii de licenţe de exploatare încheiate înainte de data intrãrii în vigoare a <>Ordonanţei de urgenţã a Guvernului nr. 47/2002 de modificare şi completare a <>Legii minelor nr. 61/1998 şi a <>Legii petrolului nr. 134/1995 , conform prevederilor <>art. 60 alin. (1) din Legea nr. 85/2003 , redevenţa este datã de valoarea producţiei miniere, care se calculeazã pe baza preţurilor de livrare practicate în perioada de raportare şi a cantitãţilor de produse miniere comercializate în aceastã perioadã, indiferent de modul de comercializare (în stare brutã sau prelucrate). Din valoarea producţiei miniere rezultate nu se vor scãdea cheltuielile de prelucrare conform prevederilor actualelor acte normative. Cota procentualã a redevenţei miniere datorate este cea prevãzutã în licenţele de explorare/exploatare, stabilitã conform prevederilor legale în vigoare la data încheierii acestora.
Pentru produsele miniere care se utilizeazã în cadrul aceleiaşi unitãţi şi, ca urmare, nu au preţ de livrare practicat, acesta se va stabili, pe propria rãspundere şi sub sancţiunile aplicate faptei de fals în acte publice, prin luarea în considerare a preţului de cost (cheltuieli de extracţie şi de prelucrare) al produselor respective, amendat cu un factor de creştere de 7%.
Conform <>art. 21 alin. (2) din Legea nr. 85/2003 , care aratã cã: "Prevederile legale existente la data intrãrii în vigoare a licenţei rãmân valabile pe toatã durata acesteia, cu excepţia apariţiei unor eventuale dispoziţii legale favorabile titularului", dupã intrarea în vigoare a licenţelor, titularii pot solicita modificarea prevederilor licenţelor valabil încheiate.
În aceastã situaţie, pentru a beneficia de prevederile <>art. 45 din Legea nr. 85/2003 , titularii licenţelor încheiate înainte de apariţia <>Ordonanţei de urgenţã a Guvernului nr. 47/2002 vor solicita încheierea unor acte adiţionale la licenţe, cu modificarea prevederilor referitoare la redevenţa minierã.
Dupã încheierea acestor acte adiţionale, titularii de licenţe pot beneficia de prevederile <>art. 45 din Legea nr. 85/2003 , privind calculul redevenţei miniere.
b) Pentru titularii de licenţe şi/sau de permise de exploatare încheiate dupã data intrãrii în vigoare a <>Ordonanţei de urgenţã a Guvernului nr. 47/2002 , valoarea producţiei miniere se calculeazã pe baza preţurilor de livrare practicate în perioada de raportare şi a cantitãţilor livrate, cu scãderea cheltuielilor de prelucrare.
În cazul produselor miniere prelucrate şi comercializate, titularul va întocmi, pe propria rãspundere, o situaţie a cheltuielilor de prelucrare pentru fiecare produs minier comercializat, care a fost supus prelucrãrii. Din valoarea producţiei miniere comercializate, calculatã pe baza preţurilor de livrare şi a cantitãţilor livrate în perioada de raportare, se vor scãdea cheltuielile de prelucrare, rezultând valoarea producţiei miniere, care stã la baza calculului contravalorii redevenţei miniere datorate. Cota procentualã a redevenţei miniere datorate este cea prevãzutã în licenţele sau permisele de exploatare, conform prevederilor legale în vigoare la data încheierii acestora.
Cheltuielile de prelucrare cuprind cheltuielile aferente operaţiunilor pentru obţinerea produselor miniere comercializabile, cum sunt: concasare, mãcinare, flotare, filtrare, spãlare, tãiere, lustruire, uscare, cioplire, sortare, separare magneticã şi electrostaticã, îmbuteliere ape minerale. Acestea se calculeazã de cãtre titular, pe propria rãspundere şi sub sancţiunile aplicate faptei de fals în acte publice.
Pentru produsele miniere care se utilizeazã în cadrul aceleiaşi unitãţi şi, ca urmare, nu au preţ de livrare practicat, acesta se va stabili, pe propria rãspundere şi sub sancţiunile aplicate faptei de fals în acte publice, prin luarea în considerare a preţului de cost (cheltuieli de extracţie şi prelucrare) al produselor respective, amendat cu un factor de creştere de 7%.
c) Preţurile de livrare avute în vedere la stabilirea valorii producţiei miniere comercializate nu vor include T.V.A.
3. Se interzice existenţa stocurilor la sfârşitul perioadei de valabilitate a licenţei sau a permisului de exploatare. În cazuri cu totul excepţionale, când acest lucru nu este posibil, se admit stocuri care sã nu depãşeascã maximum 10% din cantitatea de produse miniere comercializate în ultimele 6 luni ale perioadei de valabilitate. Inspectorii teritoriali din cadrul compartimentelor de inspecţie teritorialã pentru resurse minerale ale Agenţiei Naţionale pentru Resurse Minerale la care sunt arondaţi titularii de licenţe sau permise vor verifica cantitãţile de produse miniere aflate în stoc. Valoarea producţiei miniere pentru cantitatea de produse miniere aflate în stoc se va calcula pe baza preţurilor de livrare cele mai mari practicate în perioada de valabilitate a licenţei sau permisului şi a cantitãţilor de produse miniere certificate. Titularul va evidenţia aceastã valoare separat în decontul ultimului trimestru de raportare şi va calcula redevenţa minierã corespunzãtor prevederilor din licenţa sau permisul de exploatare şi ale prezentelor instrucţiuni tehnice pe propria rãspundere şi sub sancţiunile aplicate faptei de fals în acte publice.
Cantitatea de produse miniere comercializate dupã expirarea licenţei sau permisului nu va putea depãşi cantitatea de produse miniere certificate şi nu va mai fi supusã unor recalculãri ulterioare ale redevenţei miniere datorate.
II. Obligaţiile compartimentelor de inspecţie teritorialã pentru resurse minerale ale Agenţiei Naţionale pentru Resurse Minerale
1. Compartimentele de inspecţie teritorialã pentru resurse minerale au obligaţia ca, pânã la data de 30 a primei luni a trimestului urmãtor perioadei de raportare, sã centralizeze datele primite de la titularii arondaţi. Raportul trimestrial va fi întocmit conform modelului prezentat în anexa nr. 4 la prezentele instrucţiuni tehnice. Rapoartele astfel întocmite vor fi transmise Direcţiei generale inspecţie şi supraveghere teritorialã a activitãţilor miniere şi a operaţiunilor petroliere din cadrul Agenţiei Naţionale pentru Resurse Minerale pânã la, cel târziu, data de întâi a celei de-a doua luni a trimestrului urmãtor.
2. O datã cu raportul privind redevenţa minierã pe trimestrul al IV-lea se va întocmi şi trimite la Direcţia generalã inspecţie şi supraveghere teritorialã a activitãţilor miniere şi a operaţiunilor petroliere din cadrul Agenţiei Naţionale pentru Resurse Minerale raportul anual privind taxa pe activitatea minierã desfãşuratã de titularii de licenţe de explorare şi/sau exploatare şi de permise de prospecţiune, completându-se coloanele corespunzãtoare din anexa nr. 5 la prezentele instrucţiuni tehnice. Raportul nu va include şi titularii de permise de exploatare, întrucât taxa datoratã de aceştia se achitã la data eliberãrii permisului, când sunt luaţi în evidenţa Direcţiei generale inspecţie şi supraveghere teritorialã a activitãţilor miniere şi a operaţiunilor petroliere din cadrul Agenţiei Naţionale pentru Resurse Minerale.
3. Concomitent cu rapoartele trimestriale privind datele de producţie şi redevenţele miniere datorate vor fi transmise şi rapoarte cu sancţiunile aplicate agenţilor economici care nu au respectat prevederile prezentului ordin privind termenele de raportare, de achitare a taxelor şi redevenţelor miniere, precum şi pentru furnizarea de date şi informaţii eronate privind modul de calcul al redevenţei miniere datorate.
III. Sancţiuni
Constatarea contravenţiilor şi aplicarea sancţiunilor se fac de cãtre personalul Agenţiei Naţionale pentru Resurse Minerale, iar cuantumul amenzilor este urmãtorul:
1. Nerespectarea prezentelor instrucţiuni tehnice se sancţioneazã cu amendã de la 60.000.000 lei la 200.000.000 lei, conform prevederilor art. 39 alin. (1) lit. a) şi ale <>art. 57 alin. (1) lit. b) din Legea nr. 85/2003 .
2. Neachitarea la termenele stabilite prin lege şi prevãzute în licenţe sau permise a taxelor şi redevenţelor miniere se sancţioneazã cu amendã de la 200.000.000 lei la 500.000.000 lei, conform prevederilor art. 39 alin. (1) lit. t) şi ale <>art. 57 alin. (1) lit. c) din Legea nr. 85/2003 .
3. Furnizarea cu bunã ştiinţã de date eronate privind modul de calcul al redevenţei miniere se sancţioneazã conform <>art. 34 lit. f) din Legea nr. 85/2003 .
4. Pentru neplata în termen a redevenţei miniere se datoreazã dobânzi şi penalitãţi de întârziere în conformitate cu reglementãrile privind colectarea creanţelor bugetare.

ANEXA 1
la instrucţiunile tehnice

TAXA PE ACTIVITĂŢI MINIERE

PROSPECŢIUNE [] EXPLORARE [] EXPLOATARE []

Declaraţie anualã privind taxa pe activitãţi miniere pe perioada
.............................................................................
Denumirea titularului .......................................................
codul fiscal al plãtitorului ................................................
Numele şi prenumele (pentru persoane fizice) ................................
Localitatea ..................., str. .................... nr. ...., judeţul/
sectorul ..........., codul poştal ......, telefon/fax ..........


┌──────────┬──────────┬─────────────────────┬──────────┬──────────┬──────────┐
│ Tipul │ Nr. şi │ Perimetrul │ │ Taxa │ Taxa │
│ activi- │ data ├──────────┬──────────┤ Perioada │ anualã │ datoratã │
│ tãţii │licenţei/ │ Denumirea│ Suprafaţa│ (luni) │ (lei/ │ (lei) │
│ │permisului│ │ │ │ km²) │ │
├──────────┼──────────┼──────────┼──────────┼──────────┼──────────┼──────────┤
│ 0 │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │
├──────────┼──────────┼──────────┼──────────┼──────────┼──────────┼──────────┤
│ TOTAL: │ │ │ │ │ │ │
└──────────┴──────────┴──────────┴──────────┴──────────┴──────────┴──────────┘
┌───────────────────────────────────────────────────┐
│ Document de platã │
├────────────┬────────────┬────────────┬────────────┤
│ Tipul │ Numãrul │ Data │ Suma │
└────────────┴────────────┴────────────┴────────────┘



Sub sancţiunile aplicate faptei de fals în acte publice, declar cã
informaţiile din acest document sunt reale şi corecte.
Numele ................... Funcţia ......................
Prenumele ................ Semnãtura şi ştampila ........


Instrucţiuni de completare a declaraţiei
anuale privind taxa pe activitãţi miniere

Declaraţia se va completa în douã exemplare, cu urmãtoarele destinaţii:
- originalul se transmite compartimentelor de inspecţie teritorialã pentru resurse minerale ale Agenţiei Naţionale pentru Resurse Minerale;
- o copie, cu confirmarea de primire a compartimentului de inspecţie teritorialã pentru resurse minerale al Agenţiei Naţionale pentru Resurse Minerale, rãmâne la plãtitor.
Coloanele formularului declaraţiei se completeazã dupã cum urmeazã:
- coloana 0 se completeazã cu activitãţile miniere pentru care sunt acordate licenţele sau permisele: prospecţiune, explorare, exploatare;
- coloana 1 se completeazã cu numãrul şi data licenţei sau permisului în baza cãruia se desfãşoarã activitatea respectivã;
- coloana 2 se completeazã cu denumirea perimetrului;
- coloana 3 se completeazã cu suprafaţa perimetrului, înscrisã în actul de dare în administrare sau de concesiune;
- coloana 4 se completeazã cu perioada, în luni, la care se referã taxa, conform prezentelor instrucţiuni tehnice;
- coloana 5 se completeazã cu taxele anuale, în lei, prevãzute la <>art. 44 alin. (2)-(5) din Legea minelor nr. 85/2003 , corespunzãtoare tipului de activitate desfãşuratã;
- coloana 6 se completeazã cu taxa datoratã, calculatã conform prezentelor instrucţiuni tehnice.


ANEXA 2
la instrucţiunile tehnice


RAPORT PRIVIND ACTIVITATEA DE EXPLOATARE

Denumirea titularului ..................................................
Numele şi prenumele (pentru persoane fizice) ...........................
Denumirea perimetrului/numãr .............................................
Localitatea ................., str. ................... nr. ..., judeţul/
sectorul ............, codul poştal ......, telefon/fax .........

┌─────┬─────────────────┬─────────────────────────────────────────┬───────────┐
│ │ Substanţa │ Produsele miniere realizate │Redevenţa │
│ Pe- ├─────┬─────┬─────┼─────┬─────┬─────┬─────┬─────┬─────┬─────┼─────┬─────┤
│rioa-│ │ │ │ │Can- │ │ │ │Chel-│ Va- │Cota │Suma │
│da de│ De- │ Can-│Uni- │ De- │tita-│Uni- │Pre- │ Va- │ tu- │ loa-│pro- │dato-│
│ ra- │ nu- │ ti- │tatea│numi-│ tea │tatea│ ţul │ loa-│ieli │ rea │cen- │ratã │
│por- │ mi- │ ta- │ de │ rea │sor- │ de │uni- │ rea │ de │fãrã │tualã│(lei)│
│tare │ rea │ tea │mãsu-│ │turi-│mãsu-│ tar │ │pre- │chel-│ │ │
│ │ │ │ rã │ │ lor │ rã │(lei)│ │ lu- │tu- │ │ │
│ │ │ │ │ │rea- │ │ │ │cra- │ieli │ │ │
│ │ │ │ │ │liza-│ │ │ │re*) │ de │ │ │
│ │ │ │ │ │te şi│ │ │ │(lei)│pre- │ │ │
│ │ │ │ │ │stoc │ │ │ │ │ lu- │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │cra- │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │re*) │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │(lei)│ │ │
├─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┤
│ 0 │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10 │ 11 │ 12 │
├─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┤
│TOTAL│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
└─────┴─────┴─────┴─────┴─────┴─────┴─────┴─────┴─────┴─────┴─────┴─────┴─────┘



Sub sancţiunile aplicate faptei de fals în acte publice, declar cã
informaţiile din acest document sunt reale şi corecte.
Numele ................... Funcţia ......................
Prenumele ................ Semnãtura şi ştampila ........

-----------
*) Date care se completeazã conform cap. I B pct. 2 lit. b) din instrucţiunile
tehnice.


ANEXA 3
la instrucţiunile tehnice

REDEVENŢA MINIERĂ

Decont pe trimestrul ................. anul ...................
Denumirea titularului ...................................................
Numele şi prenumele (pentru persoane fizice) .............................
Denumirea perimetrului/numãr de contract .................................
codul fiscal al plãtitorului ........................................
Localitatea ..................., str. .................... nr. .., judeţul/
sectorul .............., codul poştal ......, telefon/fax ..........


┌───────────────────────────────────────────────────────┬─────────────────────┐
│ Produsele miniere realizate │ Redevenţa │
│ │ (lei) │
├───────┬───────┬───────┬───────┬───────┬───────┬───────┼──────┬───────┬──────┤
│ │ │ Unita-│ Preţul│ │Cheltu-│ Valoa-│ │ │ │
│ Denu- │ Can- │tea de │ unitar│ Valoa-│ieli de│rea fã-│ │ │ │
│ mirea │ tita │mãsurã │ (lei) │ rea │ prelu-│rã chel│ Cota │ │ │
│ │ tea │ │ │ (lei) │crare*)│tuieli │ pro- │ Dato- │ Achi-│
│ │ │ │ │ │ (lei) │de pre-│ cen- │ ratã │ tatã │
│ │ │ │ │ │ │ lucra-│tualã │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ re*) │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ (lei) │ │ │ │
├───────┼───────┼───────┼───────┼───────┼───────┼───────┼──────┼───────┼──────┤
│ 0 │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │
├───────┼───────┼───────┼───────┼───────┼───────┼───────┼──────┼───────┼──────┤
│TOTAL: │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
└───────┴───────┴───────┴───────┴───────┴───────┴───────┴──────┴───────┴──────┘

┌───────────────────────────────────────────────────┐
│ Document de platã │
├────────────┬────────────┬────────────┬────────────┤
│ Tipul │ Numãrul │ Data │ Suma │
└────────────┴────────────┴────────────┴────────────┘



Sub sancţiunile aplicate faptei de fals în acte publice, declar cã
informaţiile din acest document sunt reale şi corecte.
Numele ................... Funcţia ......................
Prenumele ................ Semnãtura şi ştampila ........

---------
*) Date care se completeazã conform cap. I B pct. 2 lit. b) din
instrucţiunile tehnice.



Instrucţiuni de completare a decontului trimestrial privind redevenţa minierã

Decontul trimestrial privind redevenţa minierã se va completa în douã exemplare, cu urmãtoarele destinaţii:
- originalul se transmite compartimentului de inspecţie teritorialã pentru resurse minerale al Agenţiei Naţionale pentru Resurse Minerale;
- o copie, cu confirmarea de primire a compartimentului de inspecţie teritorialã de resurse minerale al Agenţiei Naţionale pentru Resurse Minerale, rãmâne la plãtitor.
Coloanele formularului de decont se completeazã dupã cum urmeazã:
- coloana 0 se completeazã cu produsele miniere realizate, conform nominalizãrii din actul de dare în administrare sau de concesiune;
- coloana 1 se completeazã cu cantitãţile totale de produse miniere realizate în perioada de raportare;
- coloana 2 se completeazã cu unitãţile de mãsurã corespunzãtoare cantitãţilor înscrise în coloana 1;
- coloana 3 se completeazã cu preţurile unitare în lei, practicate în perioada de raportare pentru produsele miniere respective;
- coloana 4 se completeazã cu valoarea produselor miniere realizate, corespunzãtoare cantitãţilor şi preţurilor înscrise în coloanele 2 şi 3;
- coloana 5 include cheltuielile de prelucrare;
- coloana 6 se completeazã cu valoarea care rezultã din diferenţa dintre valoarea înscrisã în coloana 4 şi cheltuielile de prelucrare înscrise în coloana 5;
- coloana 7 se completeazã trecându-se cota procentualã aplicatã conform <>art. 45 din Legea minelor nr. 85/2003 ;
- coloana 8 se completeazã cu sumele reprezentând redevenţa minierã datoratã bugetului de stat, calculatã prin aplicarea procentelor prevãzute în <>art. 45 din Legea nr. 85/2003 , la valoarea/valoarea fãrã cheltuieli de prelucrare a producţiei realizate în perioada de raportare;
- coloana 9 se completeazã cu sumele achitate, reprezentând redevenţa.
Cantitãţile şi preţurile înscrise în coloanele 1 şi 3 se stabilesc în conformitate cu instrucţiunile Agenţiei Naţionale pentru Resurse Minerale privind evidenţa, calculul, plata şi raportarea redevenţelor miniere.


ANEXA 4
la instrucţiunile tehnice

AGENŢIA NAŢIONALĂ PENTRU RESURSE MINERALE
Compartimentul de inspecţie teritorialã pentru resurse minerale ...........................






RAPORT
privind redevenţa minierã pe trimestrul ....... anul ......
Judeţul .............
┌────┬─────────┬────┬─────┬─────┬─────┬─────┬─────┬───────────────────┬────┬────┬────┬────┐
│ │ Perime- │De- │Can- │ │ │Chel-│Va- │ Redevenţa │Nu- │Nr. │Nr. │ │
│Ti- │ tru │nu- │tita-│Pre- │ │ tu- │loa- ├────┬────┬────┬────┤mã- │se- │ de │Ob- │
│tu- ├────┬────┤mi- │tea/ │ţul │ Va- │ieli │rea │Cota│ Da-│ A- │Res-│rul/│si- │în- │ser-│
│lar/│ │Nr. │rea │uni- │uni- │loa- │ de │fãrã │pro-│ to-│chi-│tan-│data│zare│re- │ va-│
│Cod │De- │li- │pro-│ta- │tar │ rea │pre- │chel-│cen-│ ra-│ ta-│ ţã │or- │CIT │gis-│ţii │
│fis-│nu- │cen-│du- │tea │(lei)│(lei)│lu- │tu- │tu- │ tã │ tã │ │di- │cã- │tra-│ │
│cal │mi- │ţei/│su- │ de │ │ │crare│ieli │alã │lei │ lei│lei │nu- │tre │ re │ │
│ │rea │per-│lui │ mã- │ │ │(lei)│ de │ │ │ │ │lui │DJFP│DJFP│ │
│ │ │mi- │mi- │surã │ │ │ │pre- │ │ │ │ │ de │ │ │ │
│ │ │su- │ni- │ │ │ │ │ lu │ │ │ │ │pla-│ │ │ │
│ │ │lui │er │ │ │ │ │crare│ │ │ │ │ tã │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │(lei)│ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼────┼────┼────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┤
│ 0 │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10 │ 11 │ 12 │ 13 │ 14 │ 15 │ 16 │
├────┼────┼────┼────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
└────┴────┴────┴────┴─────┴─────┴─────┴─────┴─────┴────┴────┴────┴────┴────┴────┴────┴────┘

Datele din raport corespund celor din rapoartele titularilor şi respectã
prevederile licenţei/permisului minier şi reglementãrile legale în vigoare.


Expert/consilier, Întocmit,
.................. ............





ANEXA 5
la instrucţiunile tehnice


AGENŢIA NAŢIONALĂ PENTRU RESURSE MINERALE
Compartimentul de inspecţie teritorialã pentru resurse minerale ...........


RAPORT
anual privind taxa pe activitatea minierã
Judeţul ...............

┌─────┬─────┬──────┬────────────┬─────┬──────┬─────┬──────┬──────┬──────┬─────┐
│Titu-│ Nr. │ │ Perimetru │ │ │ │ │Nr. şi│Numã- │ │
│ lar/│ şi │ Tip ├─────┬──────┤Peri-│Taxa │Taxa │ Taxa │ data │rul/ │ Ob- │
│ Cod │data │ de │Denu-│ Su- │oada │anu- │dato-│achi- │înre- │data │ser- │
│ fis-│li- │acti- │mirea│ pra- │ │alã │ratã │ tatã │gis- │ordi- │vaţii│
│ cal │cen- │vita- │ │ faţa │luni │(lei/ │(lei)│(lei) │trãrii│nului │ │
│ │ţei │ te │ │(km ) │ │ km ) │ │ │la ad-│ de │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │minis-│platã │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │traţia│ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │finan-│ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ciarã │ │ │
├─────┼─────┼──────┼─────┼──────┼─────┼──────┼─────┼──────┼──────┼──────┼─────┤
│ 0 │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10 │ 11 │
├─────┼─────┼──────┼─────┼──────┼─────┼──────┼─────┼──────┼──────┼──────┼─────┤
│TOTAL│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
└─────┴─────┴──────┴─────┴──────┴─────┴──────┴─────┴──────┴──────┴──────┴─────┘

Numele ................. Funcţia ..........................
Prenumele .............. Semnãtura şi ştampila ............



-------------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016