Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDIN nr. 73 din 31 martie 1998  privind organizarea licitatiei in vederea obtinerii licentelor de operare pentru sisteme de radiocomunicatii multicanal punct-multipunct in tehnologia LMDS, in banda de frecvente 27,3 - 28,3 GHz    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ORDIN nr. 73 din 31 martie 1998 privind organizarea licitatiei in vederea obtinerii licentelor de operare pentru sisteme de radiocomunicatii multicanal punct-multipunct in tehnologia LMDS, in banda de frecvente 27,3 - 28,3 GHz

EMITENT: Min. Comunicatiilor
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 164 din 27 aprilie 1998
Ministrul comunicaţiilor,
având în vedere <>Hotãrârea Guvernului nr. 727/1993 pentru aprobarea Regulamentului privind procedurile de organizare a licitaţiilor, prezentarea ofertelor şi adjudecarea proiectãrii investiţiilor publice, modificatã prin <>Hotãrârea Guvernului nr. 706/1997 , precum şi anexa la Ordinul comun al ministrului finanţelor şi ministrului lucrãrilor publice şi amenajãrii teritoriului nr. 1.743/69/N din 9 septembrie 1996 pentru aprobarea Normelor metodologice privind conţinutul-cadru al proiectelor pe faze de proiectare, al documentelor de licitaţie, al ofertelor şi al contractelor pentru execuţia investiţiilor,
în temeiul <>Legii telecomunicatiilor nr. 74/1996 şi al <>Hotãrârii Guvernului nr. 129/1997 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Comunicaţiilor,

emite prezentul ordin.

ART. 1
Atribuirea benzii de frecvente cuprinsã între 27,3 - 28,3 GHz, în vederea realizãrii de sisteme de radiocomunicatii multicanal punct-multipunct în tehnologia LMDS, se va face prin licitaţie.
ART. 2
Având în vedere solicitarile pentru obţinerea licenţei de operare pentru sistemul LMDS şi necesitãţile de spectru radioelectric pentru alte sisteme de radiocomunicatii, în aceeaşi banda, se va scoate la licitaţie numai banda de frecvente cuprinsã între 27,3 GHz şi 28,3 GHz.
ART. 3
(1) În urma licitaţiei se va atribui câte o singura licenta de operare pentru sistemul LMDS în municipiul Bucureşti şi în fiecare dintre localitãţile: Timişoara, Constanta, Cluj-Napoca, Braşov, Iaşi, Arad, Craiova, Oradea, Galaţi, Ploiesti, Pitesti, Sibiu, Baia Mare, Satu Mare, Targu Mures, Resita, Giurgiu, Brãila, Bacau, Suceava, Buzau şi Focsani.
(2) Fiecãrui deţinãtor de licenta de operare i se va atribui un spectru de frecventa de 1 GHz, pentru implementarea sistemului LMDS, în fiecare dintre localitãţile pentru care a obţinut licenta de operare.
ART. 4
(1) Licentele de operare, obţinute în urma licitaţiei, vor acorda dreptul titularilor de a opera numai transmisii de date prin reţelele de radiocomunicatii punct-multipunct în tehnologia LMDS.
(2) Titularii de licenţe de operare vor putea realiza prin reţelele de radiocomunicatii punct-multipunct în tehnologia LMDS şi transmisii video, numai dupã obţinerea de la Consiliul Naţional al Audiovizualului a licenţei de emisie pentru difuzarea de programe audiovizuale.
ART. 5
De la data eliberãrii licenţei de operare, Inspectoratul General al Comunicaţiilor va percepe tariful de utilizare a spectrului radioelectric, în conformitate cu pct. 4 lit. b) din anexa nr. 2 la prezentul ordin.
ART. 6
Tabelul naţional al atribuirii benzilor de frecventa va fi completat prin ordin al ministrului comunicaţiilor, prin care se va atribui banda de frecvente cuprinsã între 27,3 GHz şi 28,3 GHz pentru serviciul de radiocomunicatii multicanal punct-multipunct în tehnologia LMDS, cu statut secundar.
ART. 7
Procedura de organizare şi desfãşurare a licitaţiei şi caietul de sarcini pentru prezentarea la licitaţie sunt cuprinse în anexele nr. 1 şi 2 la prezentul ordin şi fac parte integrantã din acesta.
ART. 8
(1) Caietul de sarcini pentru obţinerea licitaţiei de operare pentru serviciul de radiocomunicatii în tehnologia LMDS va fi oferit solicitanţilor de cãtre Direcţia generalã reglementãri din cadrul Ministerului Comunicaţiilor în cel mult doua zile de la anunţarea licitaţiei.
(2) Documentele de participare la licitaţie (ofertele) se depun la Direcţia generalã reglementãri, în termen de cel mult 45 de zile de la anunţarea licitaţiei.
(3) Rezultatul licitaţiei va fi anuntat şi publicat în presa centrala, prin grija Direcţiei generale reglementãri, în termen de cel mult 45 de zile de la data limita pentru depunerea ofertelor.
ART. 9
(1) Licentele de operare pentru serviciul de radiocomunicatii multicanal punct-multipunct în tehnologia LMDS se vor acorda de cãtre Direcţia generalã reglementãri din cadrul Ministerului Comunicaţiilor pentru o perioada de 5 ani.
(2) Licentele de operare sunt netransmisibile şi pot fi retrase, temporar sau definitiv, dacã condiţiile precizate în cuprinsul lor nu sunt respectate sau îndeplinite întocmai.
ART. 10
(1) Prezentul ordin intra în vigoare la data publicãrii lui în Monitorul Oficial al României.
(2) Prezentul ordin va fi pus în aplicare prin grija Direcţiei generale reglementãri din cadrul Ministerului Comunicaţiilor.

Ministrul comunicaţiilor,
Sorin Pantis


ANEXA 1

PROCEDURA DE ORGANIZARE ŞI DESFĂŞURARE A LICITAŢIEI

1. Publicarea anunţului privind organizarea licitaţiei
1.1. Licitaţia pentru atribuirea licenţei de operare pentru sistemele de radiocomunicatii multicanal punct-multipunct în tehnologia LMDS se aproba prin ordin al ministrului comunicaţiilor şi se organizeazã de cãtre Direcţia generalã reglementãri din cadrul Ministerului Comunicaţiilor.
1.2. Prin ordinul ministrului comunicaţiilor sunt aprobate:
- caietul de sarcini pentru obţinerea licenţei de operare a sistemului de radiocomunicatii multicanal punct-multipunct în tehnologia LMDS;
- data limita pentru depunerea ofertelor şi a celorlalte documente, în vederea participãrii la licitaţie;
- data limita pentru publicarea rezultatului licitaţiei.
1.3. Anunţul privind organizarea licitaţiei se publica de cãtre Direcţia generalã reglementãri în termen de cel mult 5 zile de la data intrãrii în vigoare a ordinului ministrului comunicaţiilor pentru aprobarea acesteia.
Anunţul privind organizarea licitaţiei se publica în presa centrala, se afişeazã la avizierul ministerului şi va conţine datele limita precizate la pct. 1.2.

2. Depunerea documentelor pentru prezentarea la licitaţie; deschiderea şi adjudecarea ofertelor prezentate la licitaţie
2.1. Caietul de sarcini pentru prezentarea la licitaţie este anexa la ordinul ministrului comunicaţiilor privind aprobarea licitaţiei şi se poate procura de la Direcţia generalã reglementãri, contra unei taxe, care se constituie venit la bugetul de stat.
2.2. Documentele de participare la licitaţie (ofertele) se depun la Ministerul Comunicaţiilor - Direcţia generalã reglementãri, pana cel mai târziu la data limita precizatã la art. 8 alin. (2) din prezentul ordin, în plic închis, sigilat, de persoane împuternicite de cãtre ofertanţi în acest sens.
2.3. Prin ordin al ministrului comunicaţiilor va fi numita comisia de analizare şi evaluare a ofertelor.
2.4. Licitaţia şi atribuirea licenţelor de operare pentru serviciul de radiocomunicatii multicanal punct-multipunct în tehnologia LMDS se desfãşoarã în conformitate cu legislaţia în vigoare.
2.5. Plicurile conţinând documentele de participare la licitaţie se deschid de cãtre comisia de analizare şi evaluare a ofertelor, dupã 3 zile de la data limita pentru depunerea ofertelor, precizatã la art. 8 alin. (2) din prezentul ordin.
2.6. Adjudecarea ofertelor se va face ofertanţilor ale cãror echipamente şi condiţii de operare a serviciilor de radiocomunicatii în tehnologia LMDS întrunesc cerinţele tehnice special prevãzute în caietul de sarcini şi care fac dovada celui mai bun plan de afaceri şi a celei mai rapide şi eficiente etapizari a realizãrii sistemului.


ANEXA 2

MINISTERUL COMUNICAŢIILOR
Direcţia generalã reglementãri

CAIETUL DE SARCINI
pentru obţinerea licenţei de operare pentru sisteme de radiocomunicatii multicanal punct-multipunct în tehnologia LMDS, în banda de frecvente 27,3 - 28,3 GHz

1. Elemente introductive

2. Informaţii generale
2.1. Distribuirea caietului de sarcini pentru prezentarea la licitaţie;
2.2. Condiţii privind redactarea documentelor de participare la licitaţie (ofertele);
2.3. Depunerea ofertelor; data limita pentru depunerea ofertelor;
2.4. Deschiderea, analizarea şi evaluarea ofertelor;
2.5. Decizii finale; anunţarea castigatorului (castigatorilor) licitaţiei.

3. Structura şi conţinutul ofertelor
3.1. Elemente de baza ale structurii ofertelor; conţinutul principal al ofertelor;
3.2. Evaluarea pieţei; aspecte financiare ale planului de afaceri;
3.3. Descrierea reţelei;
3.4. Echipamente, caracteristici tehnice;
3.5. Termen de punere în funcţiune, etape intermediare în realizarea reţelei;
3.6. Satisfacerea cerinţelor pieţei; criterii de eligibilitate fata de gradul de satisfacere a cerinţelor pieţei.

4. Alte menţiuni

1. Elemente introductive
Având în vedere solicitarile actuale privind autorizarea sistemelor de radiocomunicatii multicanal punct-multipunct în tehnologia LMDS, Ministerul Comunicaţiilor scoate la licitaţie banda de frecvente cuprinsã între 27,3 GHz şi 28,3 GHz.
Având în vedere solicitarile pentru obţinerea licenţei de operare pentru sistemul LMDS şi necesitãţile de spectru radioelectric pentru alte sisteme de radiocomunicatii, în aceeaşi banda, Ministerul Comunicaţiilor va elibera câte o singura licenta de operare pentru sistemul LMDS în municipiul Bucureşti şi în fiecare dintre localitãţile: Timişoara, Constanta, Cluj-Napoca, Braşov, Iaşi, Arad, Craiova, Oradea, Galaţi, Ploiesti, Pitesti, Sibiu, Baia Mare, Satu Mare, Targu Mures, Resita, Giurgiu, Brãila, Bacau, Suceava, Buzau, Focsani.
Licenta de operare pentru sistemul multicanal punct-multipunct în tehnologia LMDS poate fi acordatã numai persoanelor juridice romane şi este netransmisibila.
Eliberarea licenţei de operare se face de cãtre Direcţia generalã reglementãri din cadrul Ministerului Comunicaţiilor.
Termenul de valabilitate a licenţei de operare este de 5 ani, în conformitate cu <>Legea telecomunicatiilor nr. 74/1996 ; în funcţie de evoluţia reglementãrilor interne şi/sau internaţionale privind atribuirea acestei benzi de frecvente, licenta de operare poate fi prelungitã pentru o noua perioada de 5 ani.
Licenta de operare conferã titularului dreptul de furnizare a serviciului de radiocomunicatii multicanal punct-multipunct în tehnologia LMDS, în localitatea pentru care a fost obţinutã.
Punerea în funcţiune a sistemului multicanal punct-multipunct în tehnologia LMDS se va face în cel mult 9 luni de la obţinerea licenţei de operare şi numai dupã ce titularul licenţei deţine acordul de procurare - din import - a echipamentelor şi autorizaţiile de tip pentru aceste echipamente. Termenul de punere în funcţiune a sistemului va fi precizat în oferta depusa.
Punerea în funcţiune a sistemului de radiocomunicatii multicanal punct-multipunct în tehnologia LMDS se va face numai dupã obţinerea de la Inspectoratul General al Comunicaţiilor a buletinului de mãsurãtori favorabil, în urma efectuãrii verificãrilor tehnice asupra reţelei LMDS. Buletinul de mãsurãtori favorabil devine anexa a licenţei de operare.
Nerespectarea termenului de punere în funcţiune a reţelei, precum şi a termenelor privind etapele de realizare a reţelei în localitãţile pentru care a fost obţinutã licenta de operare atrage dupã sine anularea acesteia.
Licenta de operare se elibereazã numai dupã plata unei taxe, care se constituie venit la bugetul de stat.
De la data eliberãrii licenţei de operare, titularul acesteia va plati Inspectoratului General al Comunicaţiilor tariful de utilizare a spectrului radioelectric.

2. Informaţii generale

2.1. Distribuirea caietului de sarcini pentru prezentarea la licitaţie
----------------------------------------------------------------------
Caietul de sarcini va putea fi procurat de la:
- Ministerul Comunicaţiilor
- Direcţia generalã reglementãri
- Serviciul reglementãri radiocomunicatii, Bdul Libertãţii nr. 14, sectorul 5, Bucureşti.
Caietul de sarcini va putea fi procurat numai dupã plata unei taxe, care se constituie venit la bugetul de stat.
La licitaţie vor putea participa numai acei ofertanţi, care fac dovada achitãrii taxei pentru obţinerea caietului de sarcini.
Caietul de sarcini este netransmisibil.

2.2. Condiţii privind redactarea documentelor de participare la licitaţie
-------------------------------------------------------------------------
(ofertele)
----------
Documentele de participare la licitaţie trebuie sa fie redactate în limba romana, la fel ca şi intreaga corespondenta referitoare la aceste documente.
Prospectele echipamentelor, precum şi alte elemente de prezentare a acestora pot fi redactate şi în limba engleza (copiile xerox de pe echipamente şi de pe unele dintre caracteristicile lor tehnice nu trebuie traduse).

2.3. Depunerea ofertelor; data limita pentru depunerea ofertelor
----------------------------------------------------------------
Ofertele trebuie sa fie dactilografiate. Ele vor fi depuse, în termen de cel mult 45 de zile de la data anunţãrii licitaţiei, la Ministerul Comunicaţiilor, Direcţia generalã reglementãri, Bdul Libertãţii nr. 14, sectorul 5, Bucureşti.
Ofertele trebuie sa fie depuse în plicuri sigilate.
Pe plicurile conţinând ofertele se va mentiona, în mod explicit: "Oferta pentru licitaţie LMDS", alãturi de adresa completa a ofertantului.
Ofertanţii vor primi, pentru documentele depuse, numere de înregistrare.
Ofertele trimise dupã termenul limita de depunere nu vor fi primite şi vor fi returnate fãrã a fi deschise.

2.4. Deschiderea, analizarea şi evaluarea ofertelor
---------------------------------------------------
Plicurile conţinând documentele de participare la licitaţie (ofertele) se deschid de cãtre comisia de analizare şi evaluare a ofertelor, numita prin ordin al ministrului comunicaţiilor, dupã 3 zile de la data limita, stabilitã în ordin, pentru depunerea ofertelor.
Comisia de analizare şi evaluare a ofertelor va adopta, înaintea deschiderii ofertelor, un document intern de evaluare, conţinând elementele din cuprinsul ofertelor, care vor fi punctate, şi nivelul acestor punctaje.

2.5. Decizii; anunţarea castigatorului (castigatorilor) licitaţiei
------------------------------------------------------------------
Comisia de analizare şi evaluare a ofertelor va analiza ofertele, va alcãtui punctajele, în baza criteriilor stabilite în documentul de evaluare, şi va comunica numele cistigatorilor licitaţiei, în termen de cel mult 45 de zile de la data limita pentru depunerea ofertelor.
Castigatorii licitaţiei, precum şi ceilalţi ofertanţi care au participat la licitaţie vor fi informati, în scris, asupra rezultatului acesteia.
Licentele de operare vor fi acordate în baza ofertelor prezentate la licitaţie, în conformitate cu urmãtoarele criterii:
- respectarea caietului de sarcini;
- aspecte tehnice privind echipamentele şi realizarea reţelei;
- termenul de punere în funcţiune şi etapele intermediare de acoperire a localitãţii pentru care se atribuie licenta de operare;
- aspecte de piata (asigurarea nediscriminatorie a serviciului, condiţii de calitate, criterii de stabilire a preţului abonamentelor etc.).
Comisia de analizare şi evaluare a ofertelor va decide ponderile acestor criterii, pentru alcãtuirea documentului de evaluare.

3. Structura şi conţinutul ofertelor

3.1. Elementele de baza ale structurii ofertelor; conţinutul principal al
-------------------------------------------------------------------------
ofertelor
---------
a) Prezentarea ofertantului (societate comercialã)
Ofertantul va trebui sa facã dovada ca a deschis la o banca din România o garanţie de participare la licitaţie, în valoare de 1.000 dolari S.U.A. sau echivalentul acestei sume în lei. Scrisoarea de garanţie bancarã va fi depusa la Direcţia generalã reglementãri, o data cu depunerea documentelor de participare la licitaţie. Garanţia bancarã este o condiţie eliminatorie pentru evaluarea ofertei. Ea va fi returnatã ofertantului care nu a obţinut licenta, dupã anunţarea castigatorilor licitaţiei. Pentru ofertanţii care câştiga licitaţia, garanţia bancarã va fi returnatã dupã emiterea licenţelor de operare.
În situaţia apariţiei unor amendamente la reglementãrile de baza, fãcute în timpul procedurii de licitaţie, care ar putea influenta conţinutul ofertelor, solicitantii vor fi informati despre acestea şi li se va permite sa îşi modifice ofertele.
Ofertantul va trebui sa prezinte o imagine concisã a întregii solicitãri, cuprinzând, în principal, urmãtoarele:
- numele şi resedinta;
- scurta prezentare a ofertantului, cu referire la statutul sau legal şi la împãrţirea responsabilitãţilor, a obligaţiilor şi a autoritãţii reprezentative;
- capitalul social al ofertantului, ponderea capitalului actionarilor şi nivelul participãrii capitalului romanesc;
- experienta ofertantului în domeniul telecomunicatiilor în România şi în alte tari; participarea ofertantului în realizarea altor sisteme de radiocomunicatii în tehnologia LMDS.
b) Prezentarea capabilitãţii ofertantului, a experienţei sale şi ale participanţilor (în cazul unui consortiu), a altor elemente de know-how ale ofertantului.
Ofertantul va prezenta experienta sa de marketing, experienta tehnologicã, experienta managerialã şi va face o evaluare a resurselor financiare disponibile, din care sa reiasã ca este capabil sa realizeze reţeaua de radiocomunicatii în tehnologia LMDS.
c) Prezentarea planului de afaceri
Ofertantul va întocmi un rezumat al aspectelor de piata, financiare, tehnice şi de management ale planului de afaceri.
Se va face o evaluare a riscurilor şi a efectului acestor riscuri asupra planului de afaceri.
Se va prezenta o evaluare estimativã a rezultatelor financiare, conţinând, printre altele, rata interna de profitabilitate a ofertantului; vor fi prezentate cifre referitoare la rata profitului intern.

3.2. Evaluarea pieţei; aspecte financiare ale planului de afaceri
-----------------------------------------------------------------
Ofertantul va face o prezentare a cererii estimate pentru servicii video şi de date de mare capacitate şi de mare viteza, în tehnologia LMDS. El va prezenta principalele categorii de utilizare şi principalele categorii de utilizatori ai sistemului de radiocomunicatii în tehnologia LMDS, cum ar fi, de exemplu: bursa RASDAQ, agenţii economici cu capital de stat, lanţurile hoteliere şi turistice (obiective economice aferente), furnizorii de servicii INTERNET etc.
Ofertantul va prezenta situaţia investiţiilor totale pentru realizarea reţelei LMDS în localitatea pentru care solicita licenta de operare, precum şi disponibilitatea - dacã ea exista - de a realiza astfel de reţele şi în alte localitãţi decât cele pentru care se organizeazã prezenta licitaţie. În acest sens, el va nominaliza aceste localitãţi şi va prezenta nivelul disponibilitãţilor financiare pentru realizarea reţelei LMDS, precum şi perioada în care o poate realiza.
Ofertantul va prezenta analiza cererii de servicii (video, date), cu precizarea dezvoltãrii estimate a pieţei acestor servicii şi a strategiei pe care o va adopta în vederea atingerii şi soluţionãrii previziunilor de piata.
Referitor la strategia de marketing, ofertantul va trebui sa prezinte modul în care va concura cu alţi furnizori de servicii de radiocomunicatii.
Tot la acest capitol, ofertantul va prezenta sistemul de tarife pe care le va practica, cu detalierea lor pentru diferitele tipuri de servicii furnizate, posibile reduceri şi/sau subvenţii care vor fi practicate, precum şi diferite activitãţi promotionale planificate, cuprinse în bugetul propriu de venituri şi cheltuieli.

3.3. Descrierea reţelei
-----------------------
La acest capitol, ofertantul va prezenta o descriere generalã a soluţiei tehnice propuse, conţinând numãrul statiilor terminale şi amplasamentul acestora, numãrul de celule prin care zona va fi acoperitã, soluţiile suplimentare pentru realizarea transportului informatiei (cablu coaxial, fibra optica, linii de radioreleu).
Se va prezenta statia de transmisie/recepţie cãtre/de la segmentul spatial (satelit), precum şi amplasamentul acesteia.
Se va prezenta situaţia gradului de acoperire anuala a teritoriului localitãţii pentru care se solicita licenta de operare, precum şi numãrul de celule (staţii de nod), care vor fi instalate, anual, pentru realizarea acestei acoperiri.

3.4. Echipamente; caracteristici tehnice
----------------------------------------
Ofertantul va preciza dacã echipamentele utilizate pentru realizarea reţelei sunt digitale sau analogice şi va mentiona numele firmelor producãtoare. Se va preciza dacã aceste firme au furnizat echipamente pentru reţelele de radiocomunicatii LMDS aflate în funcţiune în localitãţi (oraşe) din alte tari şi care sunt acele localitãţi.
Ofertantul va prezenta prospecte ale echipamentelor, cuprinzând principalele caracteristici tehnice.
Parametrii tehnici ai echipamentelor se vor încadra în valorile limita de mai jos:
a) pentru echipamentul de nod:
- banda de frecvente în care trebuie sa se încadreze funcţionarea echipamentului (valori limita):
Intrare: 100 - 1.100 MHz
Ieşire: 27,3 - 28,5 GHz;
- puterea aparent radiatã a emitatorului de nod:
maximum 1 W (=30 dBm);
- câştigul antenei de nod: maximum 9 dB, fãrã a depãşi PAR a emitatorului de nod;
- numãrul de sectoare de divizare, pentru fiecare celula: maximum 4, la un unghi de 90 grade fiecare;
- raza zonei de serviciu a fiecãrei celule: maximum 5 km, cu asigurarea unei calitãţi foarte bune a serviciului şi a unei redundante optime, în cazul defectarii echipamentului de nod;
- gradul (limita) de conectivitate în interiorul unei celule, la distanta maxima deservita ("circumferinta" celulei): minimum 99,99%;
b) pentru echipamentul de abonat:
- banda de frecvente în care se încadreazã funcţionarea echipamentului (valori limita):
- Intrare: 27,3 - 28,5 GHz;
- Ieşire: 100 - 1.100 MHz
- puterea aparent radiatã a emitatorului de abonat: maximum 100 mW (=20 dBm);
- câştigul antenei de abonat: maximum 36 dB, fãrã a depãşi PAR a emitatorului de abonat;
- largimea de banda a antenei: cel mult 3 grade, pentru evitarea interferentelor radio între abonati;
- tipul antenei: reflector parabolic, cu diametrul de maximum 12 inch = 40 cm (din ratiuni de urbanism);
- factorul de zgomot al receptorului: maximum 8 dB.
Ofertantul va face referiri la caracteristicile tehnice ale "setup converter", proband conformitatea acestora cu specificaţia CS 2.12.1/10 noiembrie 1994, elaborata de cãtre I.N.S.C.C., privind sistemele de distribuţie a programelor audiovizuale prin cablu.
Ofertantul va specifica dacã îmbunãtãţirile ulterioare ale sistemului de radiocomunicatii multicanal punct-multipunct în tehnologia LMDS se constituie ca "upgrades" ale echipamentelor actuale şi care sunt dezvoltarile, din punct de vedere al echipamentelor, ce se preconizeaza sa fie realizate.

3.5. Termen de punere în funcţiune, etape intermediare în realizarea reţelei
----------------------------------------------------------------------------
Ofertantul va prezenta urmãtoarele termene:
- data limita pentru funcţionarea experimentala a sistemului;
- date limita pentru finalizarea reţelei, în anumite zone din localitatea pentru care a fost obţinutã licenta de operare, cu specificarea acestor zone;
- data limita pentru finalizarea reţelei în intreaga localitate pentru care a fost obţinutã licenta de operare. Aceste date limita devin obligatorii pentru ofertantul câştigãtor al licenţei şi vor fi menţionate în mod expres în licenta de operare.

3.6. Satisfacerea cerinţelor pieţei; criterii de eligibilitate fata de
----------------------------------------------------------------------
gradul de satisfacere a cerinţelor pieţei
-----------------------------------------
Ofertantul va prezenta o sustinere a soluţiei tehnice propuse, consideratã ca fiind cea optima pentru satisfacerea cerinţelor pieţei.
Ofertantul va prezenta efectele scontate pentru economia româneascã prin implementarea sistemului de radiocomunicatii LMDS şi va specifica dacã planul de afaceri conţine acţiuni de sponsorizare, indicând cotele acestor acţiuni.
Vor fi evidentiate serviciile oferite pentru abonatii persoane juridice - firme (ca de exemplu INTERNET - acces şi "Web hosting", reţea publica de date, reţele virtuale private, video-conferinţa, supraveghere video, cabloviziune, programe speciale dedicate unor grupuri de utilizatori etc.) şi pentru abonatii persoane fizice - rezidentiali (ca de exemplu INTERNET - acces şi "Web hosting", reţea publica de date, cabloviziune etc.).
Criteriile de eligibilitate, la acest capitol, vor viza asigurarea serviciilor sistemului LMDS la costuri sociale cat mai avantajoase pentru abonati şi într-un interval de timp cat mai scurt.

4. Alte menţiuni

a) Criteriile de tarifare, în funcţie de serviciile furnizate, împreunã cu reducerile şi/sau subvenţiile practicate, precum şi nivelul acestor tarife devin obligatorii pentru castigatorii licitaţiei de operare şi nu pot fi modificate în intervalul de timp precizat în oferta. Aceste tarife şi termenul lor de conservare vor fi cuprinse în licentele de operare.
b) Tariful de utilizare a spectrului radioelectric este calculat în funcţie de numãrul de familii din localitatea pentru care se acorda licenta de operare pentru serviciul de radiocomunicatii multicanal punct-multipunct în tehnologia LMDS (cifrele vor fi obţinute de la Comisia Nationala pentru Statistica).
Pentru un numãr de familii cuprins între 500 mii şi 1 milion, tariful de utilizare va fi de 0,2 dolari S.U.A. pentru fiecare familie (abonata sau nu la serviciile LMDS); pentru un numãr de familii cuprins între 100 mii şi 500 mii, tariful de utilizare va fi de 0,15 dolari S.U.A. pentru fiecare familie (abonata sau nu la serviciile LMDS); pentru mai puţin de 100 mii de familii, tariful de spectru va fi de 0,1 dolari S.U.A. pentru fiecare familie (abonata sau nu la serviciile LMDS).
Acest tarif se percepe pentru utilizarea unui spectru radioelectric de 1 GHz; dacã deţinãtorii de licenta de operare vor solicita, ulterior, şi vor obţine o porţiune suplimentarã de spectru, tariful se va modifica proporţional cu largimea de banda atribuitã suplimentar.
Tariful pentru utilizarea spectrului radioelectric se va plati, anual, la Inspectoratul General al Comunicaţiilor, pentru perioada de valabilitate a licenţei de operare. Plata se va face pana la data de 31 ianuarie a anului în curs.
c) În cazul unor amendamente la reglementãrile de baza, fãcute pe parcursul procedurii de organizare şi desfãşurare a licitaţiei, care ar putea influenta conţinutul ofertelor, ofertanţii vor fi informati despre acestea şi li se va permite sa îşi ajusteze ofertele.
d) Direcţia generalã reglementãri din cadrul Ministerului Comunicaţiilor îşi rezerva dreptul de a cere ofertanţilor sa pregãteascã materiale informative suplimentare şi alte documente fata de cele oferite în conformitate cu caietul de sarcini, în cazul în care se considera ca ele ar contribui la efectuarea unei alegeri corecte.
e) Toate cheltuielile legate de pregãtirea şi trimiterea ofertelor vor fi suportate integral de cãtre ofertanţi. Ministerul Comunicaţiilor nu va rambursa aceste cheltuieli şi nici nu va fi rãspunzãtor de vreo paguba - directa sau indirecta, suferitã, ori care ar putea afecta vreun ofertant.
f) Taxa pentru obţinerea licenţei de operare se constituie venit la bugetul de stat. Ea va fi plãtitã de cãtre castigatorii licitaţiei la Trezoreria Bãncii Naţionale a României şi are valoarea de 8.000.000 lei, în conformitate cu anexa nr. 1 la <>Legea telecomunicatiilor nr. 74/1996 .
g) Plata caietului de sarcini se constituie venit la bugetul de stat. Ea va fi efectuatã de cãtre orice ofertant care participa la licitaţie, la Trezoreria Bãncii Naţionale a României, şi are valoarea, echivalenta în lei, de 150 de dolari S.U.A.

----------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016