Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDIN nr. 717 din 27 noiembrie 2008  privind aprobarea tarifelor pentru efectuarea lucrarilor de examinare a soiurilor pentru care se solicita inscrierea in Catalogul oficial national al soiurilor de plante de cultura din Romania    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ORDIN nr. 717 din 27 noiembrie 2008 privind aprobarea tarifelor pentru efectuarea lucrarilor de examinare a soiurilor pentru care se solicita inscrierea in Catalogul oficial national al soiurilor de plante de cultura din Romania

EMITENT: MINISTERUL AGRICULTURII SI DEZVOLTARII RURALE
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 816 din 5 decembrie 2008

Vãzând Referatul de aprobare nr. 118.696 din 17 noiembrie 2008,
în baza prevederilor <>art. 39 din Legea nr. 266/2002 privind producerea, prelucrarea, controlul şi certificarea calitãţii, comercializarea seminţelor şi a materialului sãditor, precum şi înregistrarea soiurilor de plante,
în temeiul prevederilor <>Hotãrârii Guvernului nr. 385/2007 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Agriculturii şi Dezvoltãrii Rurale,

ministrul agricultorii şi dezvoltãrii rurale emite urmãtorul ordin:

ART. 1
Se aprobã tarifele pentru efectuarea lucrãrilor de examinare a soiurilor pentru care se solicitã înscrierea în Catalogul oficial naţional al soiurilor de plante de culturã din România, prevãzute în anexele nr. 1 şi 2, care fac parte integrantã din prezentul ordin.
ART. 2
La data intrãrii în vigoare a prezentului ordin, <>Ordinul ministrului agriculturii, pãdurilor şi dezvoltãrii rurale nr. 725/2005 privind stabilirea tarifelor pentru efectuarea lucrãrilor de examinare a soiurilor pentru care se solicitã înscrierea în Registrul soiurilor şi în Catalogul oficial al soiurilor de plante de culturã din România, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 740 din 15 august 2005, se abrogã.
ART. 3
Prezentul ordin se publicã în Monitorul Oficial al României, Partea I.

Ministrul agriculturii şi dezvoltãrii rurale,
Dacian Cioloş

Bucureşti, 27 noiembrie 2008.
Nr. 717.

ANEXA 1
TARIFELE DE TESTARE PE SPECII
(lei/an de testare, soi şi localitate)


──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Testele efectuate*)
Specia ──────────────────────────────────────────────
D.U.S. V.A.U. T.Pr. CCP. P.B.
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Înscrierea la testare pentru toate speciile 180 lei/soi
CULTURI DE CÂMP
Cereale pãioase de toamnã 840 290 155 115 420
Cereale pãioase de primãvarã 840 290 155 115 420
Orez 1.220 840 420 290 610
Porumb 955 350 175 115 480
Sorg boabe 955 290 155 115 180
Mazãre 840 290 155 115 420
Fasole 840 290 155 115 420
Soia 840 290 155 115 420
Floarea-soarelui 840 345 175 115 420
Ricin 955 345 175 115 180
Rapiţã pentru ulei 840 250 135 85 420
In pentru ulei 840 290 155 115 420
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────


_________
*) - D.U.S. - distinctivitate, uniformitate, stabilitate;
- V.A.U. - valoare agronomicã şi de utilizare;
- T.Pr. - teste preliminare;
- C.C.P. - culturi comparative în condiţii de producţie;
- P.B. - puritate biologicã.


──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Testele efectuate
Specia ──────────────────────────────────────────────
D.U.S. V.A.U. T.Pr. CCP. P.B.
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
In + cânepã fibrã 840 290 155 115 420
Bumbac 955 345 175 115 480
Cartof 1.220 480 250 160 810
Sfeclã de zahãr 840 345 175 115 420
Plante furajere anuale 840 290 155 115 420
Plante furajere perene 840 290 155 115 420
Sfeclã furajerã 955 290 155 115 480
Tutun 1.640 610 310 190 840
Plante medicinale şî aromatice 955 360 190 135 480
LEGUME DE CÂMP
Varzã-timpurie, de varã şi conopidã 955 115 480
Varzã-toamnã, creaţã3 roşie şi gulie 955 100 480
Morcov 955 115 480
Pãtrunjel, pãstârnac, sfeclã roşie 955 100 480
Ridichi de lunã 480 80 250
Ridichi de varã-toamnã 480 80 250
Ţelinã 1.185 135 610
Ceapã ceaclama şi praz 955 115 480
Usturoi 955 100 480
Castraveţi şi dovlecei 1.185 135 610
Dovleac 955 115 480
Pepene galben 1.185 135 810
Pepene verde 1.185 135 610
Tomate nedeterminate 1.645 190 840
Tomate determinate şi vinete 1.415 135 730
Ardei 1.415 155 730
Mazãre şi bob 730 100 365
Fasole piticã 955 115 480
Fasole urcãtoare 1.415 155 730
Bame 730 100 365
Salatã 955 100 480
Spanac 480 80 230
LEGUME PENTRU SERĂ
Varzã 1.185 595
Gulioare 1.185 595
Castraveţi lungi 1.890 955
Castraveţi cornişon - ciclul I 1.665 840
Castraveţi cornişon - ciclul II 1.415 730
Tomate - ciclul I 2.100 1.070
Tomate - ciclul II 1.910 955
Vinete 1.415 730
Ardei 1.665 840
Fasole urcãtoare 730 365
Salatã 730 365
LEGUME PENTRU SOLARII
Varzã 730 365
Castraveţi corn ison 730 365
Tomate 955 480
Vinete 730 365
Ardei 840 420
Fasole 480 250
Salatã 480 250
POMI Şl ARBUŞTI FRUCTIFERI
Seminţoase 550
Sâmburoase 590
Nucifere 550
Portaltoi 480
Arbuşti fructiferi 550
VIŢĂ-DE-VIE
Soiuri vin 640
Soiuri masã 640
Portaltoi 480
CĂPŞUN, HAMEI
Cãpşun 550
Hamei 640
PLANTE ORNAMENTALE
Flori anuale 550
Flori bienale 550
Plante de serã 1.280
Arbuşti ornamentali 550
Tarife anuale de menţinere în Catalogul
oficial:
- anul l-V 191 lei
- anul VI-X 287 lei
- peste 10 ani 382 lei
Eliberarea certificatului de înregistrare 191 lei
a soiului
Raport testare DUS*) 917 lei
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────


_________
*) Eliberarea raportului DUS privind un soi testat deja la ISTIS, la solicitarea unei autoritãţi (în conformitate cu reglementãrile UPOV şi CPVO).

Analize de laborator efectuate pentru stabilirea vaiorii agronomice şi de utilizare




──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Specia Denumire analizã Metoda utilizatã Lei/
analizã
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Grâu comun, grâu dur, orz, Determinarea umiditãţii Uscare la etuvã 27
secarã, ovãz, soia, fasole,
mazãre
Grâu comun, grâu dur, orz, Determinarea conţinutului în Metoda Kjeldahl 57
secarã, ovãz, soia, fasole, proteine
mazãre, arahide, plante
furajere
Grâu comun Determinarea cenuşii totale Calcinare 73
Grâu comun, grâu dur Determinarea glutenului umed, Metoda standardizatã 34
uscat şi a indicelui glutenic
Grâu comun Farinograma Metoda standardizatã 84
Grâu comun Determinarea volumului pâinii Metoda standardizatã 19
Grâu comun Determinarea porozitãţii pâinii Metoda standardizatã 23
Grâu comun Determinarea elasticitãţii Metoda standardizatã 19
miezului pâinii
Grâu comun Determinarea corpurilor strãine Metoda standardizatã 23
Grâu comun Pregãtirea probelor pentru Metoda standardizatã 19
analizã
Grâu comun Determinarea indicelui de Testul Zeleny - 19
sedimentare metoda standardizatã
Grâu comun, grâu dur Determinarea indicelui de cãdere Testul Falling Number- 19
metoda standardizatã
Fasole Procentul de coji Metoda standardizatã 23
Fasole, cartof Testul de fierbere Metoda standardizatã 23
Cartof Determinarea amidonului fizic Metoda standardizatã 19
Cartof Test de prãjire cipsuri Metoda standardizatã 31
Cartof Test oxidare Metoda standardizatã 19
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────




ANEXA 2
TARIFELE DE TESTARE PE SPECII
(euro/an de testare, soi şî localitate)


──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Testele efectuate*
Specia ──────────────────────────────────────────────
D.U.S. V.A.U. T.Pr. CCP. P.B.
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Înscrierea la testare pentru toate speciile 50 euro/soi
CULTURI DE CÂMP
Cereale pãioase de toamnã 220 75 40 30 110
Cereale pãioase de primãvarã 220 75 40 30 110
Orez 320 220 110 75 160
Porumb 250 90 45 30 125
Sorg boabe 250 75 40 30 125
Mazãre 220 75 40 30 110
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────


________
*) - D. U. S. - distinctivitate, uniformitate, stabilitate;
- V. A. U. - valoare agronomicã şi de utilizare;
- T. Pr. - teste preliminare;
- C. C. P. - culturi comparative în condiţii de producţie;
- P. B. - puritate biologicã.


──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Testele efectuate
Specia ──────────────────────────────────────────────
D.U.S. V.A.U. T.Pr. CCP. P.B.
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Cereale pãioase de toamnã 220 75 40 30 110
Fasole 220 75 40 30 110
Soia 220 75 40 30 110
Floarea-soarelui 220 90 45 30 110
Ricin 250 90 45 30 125
Rapiţã pentru ulei 220 65 35 22 110
In pentru ulei 220 75 40 30 110
In + cânepã fibrã 220 75 40 30 110
Bumbac 250 90 45 30 125
Cartof 320 125 65 42 160
Sfeclã de zahãr 220 90 45 30 110
Plante furajere anuale 220 75 40 30 110
Plante furajere perene 220 75 40 30 110
Sfeclã furajerã 250 75 40 30 125
Tutun 430 160 80 50 220
Plante medicinale şi aromatice 250 95 50 35 125
LEGUME DE CÂMP
Varzã - timpurie, de varã şi conopidã 250 30 125
Varzã - de toamnã, creaţã, roşie şi gulie 250 25 125
Morcov 250 30 125
Pãtrunjel, pãstârnac, sfeclã roşie 250 25 125
Ridichi de lunã 125 20 65
Ridichi de varã-toamnã 125 20 65
Ţelinã 310 35 160
Ceapã ceaclama şi praz 250 30 125
Usturoi 250 25 125
Castraveţi şi dovlecei 310 35 160
Dovleac 250 30 125
Pepene galben 310 35 160
Pepene verde 310 35 160
Tomate nedetermînate 430 50 220
Tomate determinate şi vinete 370 35 190
Ardei 370 40 190
Mazãre şi bob 190 25 95
Fasole piticã 250 30 125
Fasole urcãtoare 370 40 190
Bame 190 25 95
Salatã 250 25 125
Spanac 125 20 60
LEGUME PENTRU SERĂ
Varzã 310 155
Gulioare 310 155
Castraveţi lungi 495 250
Castraveţi cornişon - ciclul 1 435 220
Castraveţi cornişon - ciclul II 370 190
Tomate - ciclul I 550 280
Tomate - ciclul II 500 250
Vinete 370 190
Ardei 435 220
Fasole urcãtoare 190 95
Salatã 190 95
LEGUME PENTRU SOLARII
Varzã 190 95
Castraveţi cornişon 190 95
Tomate 250 125
Vinete 190 95
Ardei 220 110
Fasole 125 65
Salatã 125 65
POMI Şl ARBUŞTI FRUCTIFERI
Seminţoase 150
Sâmburoase 160
Nucifere 150
Portaltoi 130
Arbuşti fructiferi 150
VIŢĂ-DE-VIE
Soiuri vin 175
Soiuri masã 175
Portaltoi 130
CĂPŞUN, HAMEI
Cãpşun 150
Hamei 175
PLANTE ORNAMENTALE
Flori anuale 150
Flori bienale 150
Plante de serã 350
Arbuşti ornamentali 150
Tarife anuale de menţinere în Catalogul
oficial:
- anul l-V 50 euro
- anul VI-X 75 euro
- peste 10 ani 100 euro
Eliberarea certificatului de înregistrare 50 euro
a soiului
Raport testare DUS*) 240 euro
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────



*) Eliberarea raportului DUS privind un soi testat deja la ISTIS, la solicitarea unei autoritãţi (în conformitate cu reglementãrile UPOV şi CPVO).

Analize de laborator efectuate pentru
stabilirea valorii agronomice şi de utilizare




──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Specia Denumire analizã Metoda utilizatã Lei/
analizã
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Grâu comun, grâu dur, orz, Determinarea umiditãţii Uscare la etuvã 7
secarã, ovãz, soia, fasole,
mazãre
Grâu comun, grâu dur, orz, Determinarea conţinutului în Metoda Kjeldahl 15
secarã, ovãz, soia, fasole, proteine
mazãre, arahide, plante
furajere
Grâu comun Determinarea cenuşii totale Calcinare 19
Grâu comun, grâu dur Determinarea glutenului umed, Metoda standardizatã 9
uscat şi a indicelui glutenic
Grâu comun Farinograma Metoda standardizatã 22
Grâu comun Determinarea volumului pâinii Metoda standardizatã 5
Grâu comun Determinarea porozitãţii pâinii Metoda standardizatã 6
Grâu comun Determinarea elasticitãţii Metoda standardizatã 5
miezului pâinii
Grâu comun Determinarea corpurilor strãine Metoda standardizatã 6
Grâu comun Pregãtirea probelor pentru analizã Metoda standardizatã 5
Grâu comun Determinarea indicelui de Testul Zeleny - metoda 5
sedimentare standardizatã
Grâu comun, grâu dur Determinarea indicelui de cãdere Testul Falling Number - 5
metoda standardizatã
Fasole Procentul de coji Metoda standardizatã 6
Fasole, cartof Testul de fierbere Metoda standardizatã 6
Cartof Determinarea amidonului fizic Metoda standardizatã 5
Cartof Test de prãjire cipsuri Metoda standardizatã 8
Cartof Test oxidare Metoda standardizatã 5
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────


----
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016