────────
*) Pentru declararea impozitului pe profit datorat, în cursul anului, formularul se completeazã pentru trimestrele I-III.
e) impozit pe veniturile microîntreprinderilor;
f) impozit pe veniturile persoanelor fizice, rezidente şi nerezidente, dintr-o asociere cu o persoanã juridicã microîntreprindere, care nu genereazã o persoanã juridicã;
g) redevenţe miniere şi petroliere;
h) facilitãţile fiscale prevãzute la art. 38 alin. (1) din Legea nr. 571/2003, cu modificãrile şi completãrile ulterioare.
1.3. Alte termene:
a) pânã la data de 25 decembrie inclusiv a anului în curs pentru anul urmãtor, pentru obligaţiile de platã reprezentând taxa pentru activitatea de prospecţiune, explorare şi exploatare a resurselor minerale, cuprinsã la poziţia nr. 25 din Nomenclatorul obligaţiilor de platã la bugetul de stat, prevãzut în anexa nr. 15 la ordin;
b) pânã la termenul de platã prevãzut de lege, pentru urmãtoarele obligaţii de platã: impozit pe veniturile din dobânzi, în cazul împrumuturilor acordate pe baza contractelor civile; impozit pe câştigul din transferul dreptului de proprietate asupra titlurilor de valoare, în cazul societãţilor închise, şi din transferul pãrţilor sociale; impozit pe veniturile din lichidarea unei persoane juridice; vãrsãminte din profitul net al regiilor autonome, societãţilor şi companiilor naţionale; taxe pentru organizarea şi exploatarea jocurilor de noroc;
c) pânã la termenul prevãzut la art. 206^52 alin. (4) şi (5) din Legea nr. 571/2003, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, pentru accizele datorate de operatorii economici, în situaţiile prevãzute la art. 206^7 alin. (1) lit. b) şi c), alin. (7), (8) şi (9) din aceeaşi lege;
d) pânã la data de 25 a celei de-a doua luni urmãtoare încheierii trimestrului pentru care se datoreazã contribuţia, pentru obligaţia de platã reprezentând contribuţia trimestrialã datoratã pentru medicamentele suportate din Fondul naţional unic de asigurãri sociale de sãnãtate şi din bugetul Ministerului Sãnãtãţii, datoratã de persoanele prevãzute la art. 4 alin. (3) din Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 77/2011, cu completãrile ulterioare.
2. Organul fiscal competent
Declaraţia privind obligaţiile de platã la bugetul de stat se depune la organul fiscal în a cãrui evidenţã fiscalã contribuabilul este înregistrat ca plãtitor de impozite, taxe şi contribuţii.
3. Modul de depunere
Declaraţia privind obligaţiile de platã la bugetul de stat se completeazã cu ajutorul programului de asistenţã.
Formularul se depune la organul fiscal competent, în format PDF, cu fişier XML ataşat, pe suport CD, însoţit de formatul hârtie, semnat şi ştampilat conform legii, sau se transmite prin mijloace electronice de transmitere la distanţã, în conformitate cu prevederile legale în vigoare.
II. Completarea declaraţiei
1. Perioada de raportare
În rubrica "Luna" se înscrie cu cifre arabe numãrul lunii la care se referã obligaţia sau numãrul ultimei luni a perioadei de raportare, dupã caz (de exemplu: 1 pentru luna ianuarie sau 3 pentru trimestrul I).
Anul pentru care se completeazã declaraţia se înscrie cu cifre arabe cu 4 caractere (de exemplu: 2012).
2. Secţiunea A "Date de identificare a plãtitorului"
În caseta "Cod de identificare fiscalã" se completeazã codul de identificare fiscalã atribuit contribuabilului, conform legii, înscriindu-se cifrele cu aliniere la dreapta.
În cazul asocierilor pentru care, potrivit legii, existã obligaţia înregistrãrii fiscale se completeazã codul de înregistrare fiscalã atribuit asocierii, conform legii.
În cazul asocierilor pentru care, potrivit legii, nu existã obligaţia înregistrãrii fiscale se completeazã codul de identificare fiscalã al persoanei desemnate, care îndeplineşte, potrivit legii, obligaţiile declarative ale asociaţilor.
În situaţia în care declaraţia se completeazã de cãtre împuternicit/reprezentant fiscal, desemnat potrivit legii, se înscriu codul de identificare fiscalã atribuit de organul fiscal competent persoanei ale cãrei obligaţii sunt îndeplinite, precum şi datele de identificare ale acesteia, iar la rubrica "Funcţia/Calitatea" din formular se înscrie "Împuternicit".
În cazul în care contribuabilul este înregistrat în scopuri de taxã pe valoarea adãugatã, în prima cãsuţã se înscrie prefixul RO.
În rubrica "Denumire" se înscriu, dupã caz, denumirea sau numele şi prenumele plãtitorului de impozit, taxe şi contribuţii.
Rubricile privind adresa se completeazã, dupã caz, cu datele privind adresa domiciliului fiscal al plãtitorului de impozite, taxe şi contribuţii.
3. Secţiunea B "Date privind creanţa fiscalã"
Pentru fiecare impozit, taxã şi contribuţie prevãzute în Nomenclatorul obligaţiilor de platã la bugetul de stat, cuprins în anexa nr. 15 la ordin, pentru care existã obligaţii declarative în perioada de raportare, se completeazã în acelaşi formular câte un tabel generat cu ajutorul programului de asistenţã, corespunzãtor tipului de impozit, taxã sau contribuţie, înscriindu-se sumele reprezentând obligaţiile constituite în perioada de raportare la care se referã declaraţia, în conformitate cu instrucţiunile de mai jos.
În situaţia în care în perioada de raportare nu au rezultat sume datorate/de platã/de restituit pentru impozitele, taxele şi contribuţiile cuprinse în vectorul fiscal ataşat contribuabilului, la rubrica "Suma datoratã/de platã" se înscrie cifra 0 (zero).
Necompletarea tabelului corespunzãtor tipului de impozit, taxã ori contribuţie din secţiunea B, respectiv tabelului de la pct. I sau II, dupã caz, pentru impozitul, taxa ori contribuţia pentru care existã obligaţie declarativã potrivit legii echivaleazã cu nedeclararea obligaţiei respective.
Corectarea obligaţiilor declarate eronat în formular se face prin depunerea formularului 710 "Declaraţie rectificativã", cod 14.13.01.00/r, conform procedurii legale în vigoare.
Coloana "Denumire creanţã fiscalã": se înscrie denumirea obligaţiei de platã, conform Nomenclatorului obligaţiilor de platã la bugetul de stat, prevãzut în anexa nr. 15 la ordin, datoratã în perioada de raportare.
3.1. Tabelul de la pct. I "Impozite şi taxe care se plãtesc în contul unic" se completeazã pentru declararea obligaţiilor de platã prevãzute la poziţiile 1-18, 20-24 şi 28-29 din Nomenclatorul obligaţiilor de platã la bugetul de stat, prevãzut în anexa nr. 15 la ordin.
Rândul 1 "Suma datoratã" - se înscrie suma reprezentând impozitul datorat/taxa datoratã în perioada de raportare, conform legii.
Rândul 2 "Suma de platã" - se înscrie suma de la rândul 1.
Rândul 3 "Suma de recuperat" se completeazã, pentru poziţiile 3 şi 4 din Nomenclatorul obligaţiilor de platã la bugetul de stat, prevãzut în anexa nr. 15 la ordin, dupã caz, în funcţie de rezultatul definitivãrii impozitului pe profit anual datorat, din activitãţile desfãşurate în asociere de cãtre contribuabilii prevãzuţi la art. 13 lit. c) şi e) din Legea nr. 571/2003, cu modificãrile şi completãrile ulterioare. Rândul nu se completeazã pentru trimestrele I-III.
Rândul "Total obligaţii de platã" - se înscrie suma reprezentând obligaţii de platã la bugetul de stat pentru perioada de raportare, care se plãteşte în contul unic corespunzãtor, respectiv totalul sumelor declarate, înscrise la rândul 2 "Suma de platã", pentru fiecare impozit/taxã declaratã în perioada de raportare.
3.1.1. Pentru plãţile anticipate în contul impozitului pe profit anual, prevãzute la poziţia nr. 1 din Nomenclatorul obligaţiilor de platã la bugetul de stat, prevãzut în anexa nr. 15 la ordin, datorate de contribuabilii prevãzuţi la art. 34 alin. (4) din Legea nr. 571/2003, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, societãţi comerciale bancare - persoane juridice române şi sucursalele din România ale bãncilor - persoane juridice strãine, formularul se completeazã pentru trimestrele I-IV, dupã cum urmeazã:
Rândul 1 "Suma datoratã" - se înscrie suma reprezentând o pãtrime din impozitul pe profit datorat pentru anul precedent, actualizat cu indicele preţurilor de consum, estimat cu ocazia elaborãrii bugetului iniţial al anului pentru care se efectueazã plãţile anticipate, calculatã în conformitate cu prevederile art. 34 alin. (8) din Legea nr. 571/2003, cu modificãrile şi completãrile ulterioare.
Contribuabilii prevãzuţi la art. 34 alin. (4) din Legea nr. 571/2003, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, nou-înfiinţaţi, înfiinţaţi în cursul anului precedent sau care la sfârşitul anului fiscal precedent înregistreazã pierdere fiscalã efectueazã plãţi anticipate în contul impozitului pe profit la nivelul sumei rezultate din aplicarea cotei de impozit asupra profitului contabil al perioadei pentru care se efectueazã plata anticipatã.
Rândul 2 "Suma de platã" - se înscrie suma de la rândul 1.
3.1.2. (1) Pentru obligaţiile prevãzute la poziţiile 2-4 din Nomenclatorul obligaţiilor de platã la bugetul de stat, prevãzut în anexa nr. 15 la ordin, datorate în conformitate cu prevederile art. 34 alin. (1) din Legea nr. 571/2003, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, pentru trimestrele I-III, formularul se completeazã astfel:
Rândul 1 "Suma datoratã" - se înscrie suma reprezentând impozitul pe profit datorat pentru perioada de raportare, calculatã ca diferenţã între impozitul pe profit stabilit, cumulat de la începutul anului, la sfârşitul perioadei de raportare şi impozitul pe profit stabilit, cumulat de la începutul anului, la sfârşitul perioadei precedente celei de raportare, în situaţia în care cumulat, în perioada de raportare, s-a înregistrat profit impozabil.
În situaţia în care în perioada de raportare s-a înregistrat pierdere fiscalã sau scãderea profitului impozabil, la rândul 1 din formular se va înscrie cifra 0 (zero).
Rândul 2 "Suma de platã" - se înscrie suma de la rândul 1.
(2) Formularul nu se completeazã şi nu se depune pentru impozitul pe profit de cãtre urmãtorii contribuabili:
- organizaţiile nonprofit;
- contribuabilii care obţin venituri majoritare din cultura cerealelor şi plantelor tehnice, pomiculturã şi viticulturã.
(3) Declararea impozitului pe profit pentru veniturile obţinute de persoanele juridice strãine din proprietãţi imobiliare şi din vânzarea-cesionarea titlurilor de participare deţinute la o persoanã juridicã românã:
a) în situaţia în care plãtitorul de venit nu este o persoanã juridicã românã sau un sediu permanent din România al unei persoane juridice strãine, obligaţia declarãrii impozitului pe profit revine persoanei juridice strãine care realizeazã veniturile menţionate la art. 30 alin. (1) din Legea nr. 571/2003, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, respectiv împuternicitului desemnat pentru îndeplinirea acestei obligaţii;
b) în situaţia în care plãtitorul de venit este o persoanã juridicã românã sau un sediu permanent din România al unei persoane juridice strãine, obligaţia declarãrii impozitului pe profit pentru persoana juridicã strãinã care realizeazã veniturile menţionate la art. 30 alin. (1) din Legea nr. 571/2003, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, revine plãtitorului de venit.
(4) Declararea impozitului pe profit în cazul contribuabililor prevãzuţi la art. 13 lit. c) şi e) din Legea nr. 571/2003, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, care îşi desfãşoarã activitatea în cadrul unei asocieri:
a) în cazul asociaţilor persoane fizice, impozitul pe profit datorat la nivelul tuturor asociaţilor persoane fizice se declarã la poziţia 3 din Nomenclatorul obligaţiilor de platã la bugetul de stat, prevãzut în anexa nr. 15 la ordin;
b) în cazul asociaţilor persoane juridice strãine, impozitul pe profit datorat la nivelul tuturor asociaţilor persoane juridice strãine se declarã la poziţia 4 din Nomenclatorul obligaţiilor de platã la bugetul de stat, prevãzut în anexa nr. 15 la ordin.
Rândul 3 "Suma de recuperat" se completeazã numai cu ocazia definitivãrii impozitului pe profit anual datorat, din activitãţile desfãşurate în asociere de cãtre contribuabilii prevãzuţi la art. 13 lit. c) şi e) din Legea nr. 571/2003, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, în funcţie de rezultatul regularizãrii impozitului anual cu sumele declarate în cursul anului.
3.1.3. Contribuabilii care beneficiazã de facilitãţi fiscale, în conformitate cu dispoziţiile art. 38 alin. (1) din Legea nr. 571/2003, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, declarã impozitul pe profit scutit la poziţia 29 din Nomenclatorul obligaţiilor de platã la bugetul de stat, prevãzut în anexa nr. 15 la ordin.
Sumele se înscriu la rândul 1 "Suma datoratã" din formular, fãrã completarea rândului 2 "Suma de platã".
3.1.4. (1) Pentru impozitul pe veniturile microîntreprinderilor, de la poziţia 6 din Nomenclatorul obligaţiilor de platã la bugetul de stat prevãzut în anexa nr. 15 la ordin, formularul se completeazã dupã cum urmeazã:
Rândul 1 "Suma datoratã" - se înscrie suma reprezentând impozitul pe veniturile microîntreprinderilor, stabilit pentru perioada de raportare, conform titlului IV^1 din Legea nr. 571/2003, cu modificãrile şi completãrile ulterioare.
Rândul 2 "Suma de platã" - se înscrie suma de la rândul 1.
(2) Microîntreprinderile care realizeazã în cursul anului venituri mai mari decât plafonul prevãzut de lege sau venituri de natura celor prevãzute la art. 112^2 alin. (6) din Legea nr. 571/2003, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, au obligaţia declarãrii impozitului pe profit începând cu trimestrul în care s-a depãşit limita prevãzutã de lege sau începând cu trimestrul în care au desfãşurat activitãţi de natura celor prevãzute la art. 112^2 alin. (6) din Legea nr. 571/2003, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, dupã caz.
În cazul în care se realizeazã în cursul anului venituri mai mari decât plafonul prevãzut de lege, la rândul 1 "Suma datoratã" se înscrie suma reprezentând diferenţa dintre impozitul pe profit calculat de la începutul anului fiscal pânã la sfârşitul perioadei de raportare, conform legii, şi impozitul pe veniturile microîntreprinderilor, declarat în cursul anului.
Microîntreprinderile care în cursul unui trimestru încep sã desfãşoare activitãţi de natura celor prevãzute la art. 112^2 alin. (6) din Legea nr. 571/2003, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, la rândul 1 "Suma datoratã" înscriu suma reprezentând impozit pe profit, luând în calcul veniturile şi cheltuielile înregistrate începând cu trimestrul respectiv.
3.1.5. La poziţia 15 din Nomenclatorul obligaţiilor de platã la bugetul de stat, prevãzut în anexa nr. 15 la ordin, se înscrie numai suma reprezentând impozitul pe câştigul din transferul valorilor mobiliare, în cazul societãţilor închise, şi din transferul pãrţilor sociale.
3.1.6. În cazul în care autoritãţile şi instituţiile publice, persoanele juridice, publice sau private au optat pentru achiziţionarea de produse ori servicii realizate prin propria activitate a persoanelor cu handicap angajate în unitãţile protejate autorizate, pe bazã de parteneriat, pentru obligaţia prevãzutã la poziţia 24 "Vãrsãminte de la persoane juridice pentru persoanele cu handicap neîncadrate" din Nomenclatorul obligaţiilor de platã la bugetul de stat, prevãzut în anexa nr. 15 la ordin, formularul se completeazã dupã cum urmeazã:
- în situaţia în care valoarea achiziţiilor este în sumã echivalentã cu suma datoratã la bugetul de stat, în condiţiile prevãzute la art. 78 alin. (3) lit. a) din Legea nr. 448/2006, republicatã, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, în luna de raportare nu existã obligaţia declarãrii poziţiei 24 "Vãrsãminte de la persoanele juridice pentru persoanele cu handicap neîncadrate" din Nomenclatorul obligaţiilor de platã la bugetul de stat, prevãzut în anexa nr. 15 la ordin;
- în situaţia în care valoarea achiziţiilor este mai micã decât echivalentul sumei datorate la bugetul de stat, în condiţiile prevãzute la art. 78 alin. (3) lit. a) din Legea nr. 448/2006, republicatã, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, în luna de raportare, la poziţia 24 "Vãrsãminte de la persoanele juridice pentru persoanele cu handicap neîncadrate" din Nomenclatorul obligaţiilor de platã la bugetul de stat, prevãzut în anexa nr. 15 la ordin, se declarã diferenţa dintre echivalentul sumei datorate bugetului de stat şi valoarea produselor şi serviciilor achiziţionate;
- în situaţia în care valoarea achiziţiilor este mai mare decât echivalentul sumei datorate la bugetul de stat, în condiţiile prevãzute la art. 78 alin. (3) lit. a) din Legea nr. 448/2006, republicatã, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, poziţia 24 "Vãrsãminte de la persoanele juridice pentru persoanele cu handicap neîncadrate" din Nomenclatorul obligaţiilor de platã la bugetul de stat, prevãzut în anexa nr. 15 la ordin, nu se declarã în luna de raportare, iar diferenţa de sume se reporteazã în lunile urmãtoare prin diminuarea obligaţiei de platã.
3.2. Tabelul de la pct. II "Impozite, taxe şi alte obligaţii care nu se plãtesc în contul unic" se completeazã pentru declararea obligaţiilor de platã prevãzute la poziţiile 19, 25-27 şi 30-63 din Nomenclatorul obligaţiilor de platã la bugetul de stat, prevãzut în anexa nr. 15 la ordin.
Rândul "Total obligaţii de platã" - se înscrie suma reprezentând totalul obligaţiilor de platã pentru perioada de raportare, reprezentând obligaţii care nu se plãtesc în contul unic, respectiv totalul sumelor declarate, înscrise la rândul 3 "Suma de platã".
3.2.1. Obligaţiile prevãzute la poziţiile 30-54 din Nomenclatorul obligaţiilor de platã la bugetul de stat, prevãzut în anexa nr. 15 la ordin, se declarã de cãtre operatorii economici, plãtitori de accize, potrivit titlului VII din Legea nr. 571/2003, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, şi prevederilor Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, aprobate prin Hotãrârea Guvernului nr. 44/2004, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, dupã cum urmeazã:
Rândul 1 "Suma datoratã" - se completeazã cu suma datoratã în perioada de raportare.
Operatorii economici importatori de produse accizabile nu vor cuprinde în declaraţie accizele aferente produselor provenite din import, care se declarã în declaraţia vamalã.
Rândul 2 "Suma deductibilã" - se completeazã, dacã este cazul, înscriindu-se, dupã caz:
a) contribuţiile prevãzute la art. 363 alin. (1) lit. a) şi b) din Legea nr. 95/2006, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, datorate Ministerului Sãnãtãţii, cuprinse în accizele datorate în perioada de raportare, înscrise la rândul 1;
b) suma rezultatã din aplicarea cotei procentuale asupra accizelor datorate bugetului de stat pentru ţigarete, ţigãri şi bãuturi alcoolice, potrivit art. 70 alin. (1) lit. c) din Legea educaţiei fizice şi sportului nr. 69/2000, cu modificãrile şi completãrile ulterioare;
c) contravaloarea marcajelor aferente produselor accizabile supuse marcãrii, exclusiv TVA, pentru care se calculeazã acciza datoratã în perioada de raportare, potrivit prevederilor titlului VII din Legea nr. 571/2003, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, şi Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, aprobate prin Hotãrârea Guvernului nr. 44/2004, cu modificãrile şi completãrile ulterioare.
Rândul 3 "Suma de platã" - se înscrie suma reprezentând diferenţa dintre suma datoratã şi suma deductibilã, respectiv dintre suma înscrisã la rândul 1 şi suma înscrisã la rândul 2.
Rândul 4 "Suma de restituit" - se înscrie suma reprezentând acciza de restituit, potrivit legii, rezultatã în perioada de raportare.
3.2.2. Obligaţia prevãzutã la poziţia 55 din Nomenclatorul obligaţiilor de platã la bugetul de stat, prevãzut în anexa nr. 15 la ordin, se declarã de cãtre operatorii economici, organizatori de jocuri de noroc, care, potrivit Ordonanţei de urgenţã a Guvernului nr. 77/2009 privind organizarea şi exploatarea jocurilor de noroc, aprobatã cu modificãri şi completãri prin Legea nr. 246/2010, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, au obligaţia recalculãrii taxei anuale de autorizare, în funcţie de încasãrile efective, dupã cum urmeazã:
Taxa anualã de autorizare a jocurilor de noroc, regularizatã periodic, în funcţie de realizãri, datoratã pentru perioada de raportare, prevãzutã la poziţia 55 din Nomenclatorul obligaţiilor de platã la bugetul de stat, prevãzut în anexa nr. 15 la ordin, se completeazã de cãtre operatorii economici, în situaţia în care în cursul anului de autorizare încasãrile efective depãşesc încasãrile estimate prin documentaţia prezentatã la data autorizãrii, conform Ordonanţei de urgenţã a Guvernului nr. 77/2009, aprobatã cu modificãri şi completãri prin Legea nr. 246/2010, cu modificãrile şi completãrile ulterioare.
Rândul 1 "Suma datoratã" - se completeazã cu suma datoratã în perioada de raportare, reprezentând taxa de autorizare stabilitã în funcţie de încasãrile efective, în conformitate cu art. 14 alin. (2) lit. b) subpct. (iii) din Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 77/2009, aprobatã cu modificãri şi completãri prin Legea nr. 246/2010, cu modificãrile şi completãrile ulterioare.
Rândul 2 "Suma datoratã anterior" - se completeazã cu suma reprezentând taxa de autorizare datoratã de la începutul perioadei de autorizare pânã la finele lunii precedente celei pentru care se face regularizarea.
Rândul 3 "Suma de platã" - se înscrie suma reprezentând diferenţa dintre suma datoratã şi suma datoratã anterior, respectiv dintre suma înscrisã la rândul 1 şi suma înscrisã la rândul 2.
Obligaţiile prevãzute la poziţiile 61 şi 62 din Nomenclatorul obligaţiilor de platã la bugetul de stat, prevãzut în anexa nr. 15 la ordin, se declarã de cãtre operatorii economici organizatori de jocuri de noroc, potrivit Ordonanţei de urgenţã a Guvernului nr. 77/2009, aprobatã cu modificãri şi completãri prin Legea nr. 246/2010, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, şi potrivit Hotãrârii Guvernului nr. 870/2009 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Ordonanţei de urgenţã a Guvernului nr. 77/2009 privind organizarea şi exploatarea jocurilor de noroc, cu modificãrile şi completãrile ulterioare.
Pentru obligaţiile prevãzute la poziţiile 61 şi 62 din Nomenclatorul obligaţiilor de platã la bugetul de stat, prevãzut în anexa nr. 15 la ordin, completarea declaraţiei se face astfel:
Rândul 1 "Suma datoratã" - se înscrie suma reprezentând taxele pentru organizarea şi exploatarea jocurilor de noroc, respectiv taxa de acces pentru jocurile de noroc, datorate în perioada de raportare.
Rândul 3 "Suma de platã" - se preia suma înscrisã la rândul 1 "Suma datoratã".
3.2.3. Obligaţiile prevãzute la poziţiile 19, 25-27 şi 56-60 din Nomenclatorul obligaţiilor de platã la bugetul de stat, prevãzut în anexa nr. 15 la ordin, se declarã dupã cum urmeazã:
Rândul 1 "Suma datoratã" - se completeazã cu suma datoratã în perioada de raportare.
Rândul 3 "Suma de platã" - se înscrie suma de la rândul 1.
Impozitul pe veniturile din transferul proprietãţilor imobiliare din patrimoniul personal, prevãzut la poziţia 19 din Nomenclatorul obligaţiilor de platã la bugetul de stat, prevãzut în anexa nr. 15 la ordin, se stabileşte de notarii publici, în conformitate cu dispoziţiile art. 77^1 alin. (1) şi (3) din Legea nr. 571/2003, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, şi ale Ordinului ministrului economiei şi finanţelor şi al ministrului justiţiei nr. 1.706/1.889/C/2008 privind aprobarea procedurilor de stabilire, platã şi rectificare a impozitului pe veniturile din transferul proprietãţilor imobiliare din patrimoniul personal şi a modelului şi conţinutului unor formulare prevãzute la titlul III din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, cu modificãrile ulterioare.
3.2.4. Obligaţia prevãzutã la poziţia 63 din Nomenclatorul obligaţiilor de platã la bugetul de stat, prevãzut în anexa nr. 15 la ordin, se declarã de cãtre plãtitorii de contribuţii, prevãzuţi la art. 4 alin. (3) din Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 77/2011, cu completãrile ulterioare, dupã cum urmeazã:
Rândul 1 "Suma datoratã" - se înscrie suma reprezentând contribuţia trimestrialã datoratã potrivit art. 5 alin. (3) din Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 77/2011, cu completãrile ulterioare.
În funcţie de rezultatul regularizãrilor efectuate potrivit art. 6 alin. (4) din Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 77/2011, cu completãrile ulterioare, diferenţele rezultate, aferente perioadei de raportare anterioare, se înscriu, dupã caz, la rândul 1 "Suma datoratã", majorând obligaţia datoratã în perioada de raportare curentã, sau la rândul 2 "Suma deductibilã".
Rândul 3 "Suma de platã" - se înscrie, dupã caz, suma de la rândul 1 sau diferenţa dintre suma înscrisã la rândul 1 şi suma înscrisã la rândul 2, în funcţie de rezultatul regularizãrii.
Rândul 4 "Suma de restituit" - se completeazã, dacã este cazul, în funcţie de rezultatul regularizãrii, înscriindu-se diferenţa dintre suma înscrisã la rândul 2 şi suma înscrisã la rândul 1.
-------