Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDIN nr. 70 din 1 februarie 1999  pentru aprobarea Regulamentului privind organizarea si functionarea Comisiei de atestare a agentilor economici in activitatea de exploatare forestiera, in vederea participarii acestora la licitatiile si negocierile directe de vanzare a masei lemnoase pe picior    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ORDIN nr. 70 din 1 februarie 1999 pentru aprobarea Regulamentului privind organizarea si functionarea Comisiei de atestare a agentilor economici in activitatea de exploatare forestiera, in vederea participarii acestora la licitatiile si negocierile directe de vanzare a masei lemnoase pe picior

EMITENT: MINISTERUL APELOR, PADURILOR SI PROTECTIEI MEDIULUI
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 95 din 5 martie 1999
Având în vedere dispoziţiile art. 3 alin. (1) din Regulamentul de vânzare de cãtre Regia Nationala a Pãdurilor a masei lemnoase destinate agenţilor economici, aprobat prin <>Hotãrârea Guvernului nr. 695/1998 ,
în baza dispoziţiilor <>art. 2 lit. c) din Hotãrârea Guvernului nr. 404/1998 privind aprobarea volumului maxim de masa lemnoasã ce se va recolta în anul 1999,
în temeiul <>art. 8 din Hotãrârea Guvernului nr. 568/1997 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Apelor, Pãdurilor şi Protecţiei Mediului,
ministrul apelor, pãdurilor şi protecţiei mediului emite urmãtorul ordin:

ART. 1
Se aproba Regulamentul privind organizarea şi funcţionarea Comisiei de atestare a agenţilor economici în activitatea de exploatare forestierã, în vederea participãrii acestora la licitaţiile şi negocierile directe de vânzare a masei lemnoase pe picior, prevãzut în anexa care face parte integrantã din prezentul ordin.
ART. 2
Atestarea agenţilor economici mici din mediul rural în activitatea de exploatare a masei lemnoase pe 1.200 metri cubi, care participa la licitaţiile şi negocierile directe de vânzare a masei lemnoase (produse secundare, accidentale şi de igiena), se va reglementa prin ordin al ministrului apelor, pãdurilor şi protecţiei mediului.
ART. 3
Direcţia strategii şi reglementãri silvice din cadrul Ministerului Apelor, Pãdurilor şi Protecţiei Mediului va aduce la cunostinta prezentul ordin celor interesaţi.
ART. 4
La data intrãrii în vigoare a prezentului ordin se abroga <>Ordinul ministrului apelor, pãdurilor şi protecţiei mediului nr. 434 din 20 iulie 1995 , publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 173 din 4 august 1995.
ART. 5
Prezentul ordin va fi publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I.

Ministrul apelor, pãdurilor
şi protecţiei mediului,
Romica Tomescu


ANEXA 1

REGULAMENT
privind organizarea şi funcţionarea Comisiei de atestare a agenţilor economici în activitatea de exploatare forestierã


CAP. 1
Dispoziţii generale
ART. 1
(1) Prezentul regulament are ca obiect stabilirea modului de organizare şi funcţionare a Comisiei de atestare a agenţilor economici în activitatea de exploatare forestierã, denumita în continuare comisia de atestare, în vederea participãrii acestora la licitaţiile şi negocierile directe de vânzare a masei lemnoase pe picior şi a celor care efectueazã exploatarea masei lemnoase pe picior ca prestare de serviciu, precum şi a procedurii şi criteriilor pe baza cãrora se efectueazã aceasta atestare, pe baza unei metodologii unitare.
(2) Comisia de atestare emite certificate de atestare agenţilor economici care îndeplinesc condiţiile şi criteriile cuprinse în prezentul regulament.
ART. 2
(1) În conformitate cu prevederile art. 3 alin. (1) din Regulamentul de vânzare de cãtre Regia Nationala a Pãdurilor a masei lemnoase destinate agenţilor economici, aprobat prin <>Hotãrârea Guvernului nr. 695/1998 , au dreptul sa participe la licitaţiile şi negocierile directe de vânzare a masei lemnoase pe picior numai agenţii economici atestaţi de o comisie formatã din specialişti din domeniile: silvicultura, exploatãri forestiere şi industria lemnului.
(2) Pot participa la licitaţiile şi negocierile directe de vânzare a masei lemnoase pe picior agenţii economici care efectueazã exploatarea masei lemnoase prin agenţi economici atestaţi.
ART. 3
(1) Certificatele de atestare emise în condiţiile prevãzute de prezentul regulament constituie documente pe care agenţii economici care doresc sa participe la licitaţiile şi negocierile directe de vânzare a masei lemnoase pe picior sunt obligaţi sa le prezinte la etapa de preselecţie, conform prevederilor <>art. 11 alin. (3) din regulamentul aprobat prin Hotãrârea Guvernului nr. 695/1998 .
(2) Agenţii economici care efectueazã exploatarea masei lemnoase pe picior prin agenţi economici atestaţi şi doresc sa participe la licitaţiile şi negocierile directe de vânzare a masei lemnoase sunt obligaţi, la etapa de preselecţie, sa prezinte contractele de prestãri de servicii încheiate, precum şi certificatul de atestare a agentului prestator.
(3) Anexa nr. 4 însoţeşte certificatul de atestare a agentului economic, urmând ca în aceasta sa fie înscrise datele necesare pentru contractarea masei lemnoase pe picior.

CAP. 2
Organizarea şi funcţionarea comisiei de atestare
ART. 4
(1) Comisia de atestare este numita prin ordin al ministrului apelor, pãdurilor şi protecţiei mediului şi este formatã din 9 specialişti din domeniile: silvicultura - 4, exploatãri forestiere - 4 şi industria lemnului - 1.
(2) Membrii comisiei de atestare se numesc pentru o perioada de maximum 2 ani, la propunerea reprezentanţilor administraţiei din silvicultura şi ai patronatelor din exploatãri forestiere şi industria lemnului.
ART. 5
Membrii comisiei de atestare îşi pãstreazã calitatea de angajat al instituţiei de la care provin.
ART. 6
(1) Comisia de atestare este condusã de un preşedinte şi un vicepreşedinte, aleşi prin vot secret dintre membrii acesteia la prima şedinţa de lucru, care va avea loc în maximum 5 zile de la data publicãrii prezentului ordin în Monitorul Oficial al României.
(2) La prima şedinţa de lucru se va nominaliza componenta secretariatului comisiei de atestare şi se vor stabili atribuţiile acestuia.
(3) Secretariatul comisiei de atestare funcţioneazã la sediul ASFOR (Asociaţia Forestierilor din România) şi este format din 2-3 membri.
(4) În termen de 7 zile de la data ţinerii fiecãrei şedinţe a comisiei de atestare, secretariatul acesteia va comunica Regiei Naţionale a Pãdurilor lista cuprinzând agenţii economici atestaţi şi pe cei respinsi, cu toate datele aferente.
ART. 7
(1) Comisia de atestare funcţioneazã legal în prezenta preşedintelui sau a vicepreşedintelui şi a unui numãr de minimum 5 membri.
(2) Hotãrârile comisiei de atestare se iau cu votul a cel puţin 5 membri prezenţi. Voturile vor fi înregistrate nominal în procesele-verbale ale şedinţelor.
(3) În cazul în care un membru al comisiei de atestare absenteazã nemotivat la mai mult de trei şedinţe consecutive, se considera ca activitatea acestuia este necorespunzãtoare, preşedintele comisiei de atestare fiind obligat sa sesizeze autoritatea publica centrala care rãspunde de silvicultura, pentru înlocuirea persoanei respective.
ART. 8
(1) Lucrãrile comisiei de atestare se vor desfasura, de regula, la sediul ASFOR.
(2) În funcţie de volumul lucrãrilor, comisia de atestare îşi va stabili un grafic de şedinţe adecvat şi se va întruni ori de câte ori este necesar.
ART. 9
Comisia de atestare rãspunde de desfãşurarea corespunzãtoare a lucrãrilor, având urmãtoarele atribuţii principale:
- examineazã cererile şi documentaţiile prezentate pentru atestare de cãtre agenţii economici şi hotãrãşte asupra îndeplinirii condiţiilor prevãzute la <>art. 3 alin. (1) din regulamentul aprobat prin Hotãrârea Guvernului nr. 695/1998 ;
- solicita reprezentanţilor administraţiei din silvicultura şi ai patronatelor din exploatãri forestiere şi industria lemnului informaţiile necesare pentru buna desfãşurare a lucrãrilor comisiei de atestare;
- elibereazã certificatele de atestare;
- respinge cererile de atestare, stabilind totodatã motivele respingerii, pe care le comunica agenţilor economici.
ART. 10
(1) Preşedintele comisiei de atestare are, în aceasta calitate, urmãtoarele atribuţii principale:
- aproba graficele cu programarea şedinţelor comisiei de atestare, la propunerea secretariatului;
- administreazã fondurile provenite din încasarea tarifelor de atestare a agenţilor economici şi informeazã comisia de atestare despre gestionarea acestora;
- semneazã, în conformitate cu hotãrârile comisiei de atestare, certificatele de atestare sau, dupã caz, comunicãrile de respingere a cererilor de atestare, cu motivatia aferentã;
- urmãreşte prezenta membrilor comisiei de atestare la şedinţele acesteia şi propune înlocuirea celor care absenteazã nemotivat la mai mult de trei şedinţe consecutive;
- informeazã Ministerul Apelor, Pãdurilor şi Protecţiei Mediului, periodic şi ori de câte ori considera necesar, despre modul de desfãşurare a activitãţii comisiei de atestare şi despre hotãrârile luate;
- întocmeşte raportul anual asupra activitãţii comisiei de atestare, pe care îl prezintã Ministerului Apelor, Pãdurilor şi Protecţiei Mediului pana la data de 31 ianuarie a anului urmãtor.
(2) Vicepreşedintele comisiei de atestare are urmãtoarele atribuţii principale:
- exercita atribuţiile preşedintelui în lipsa acestuia şi îl informeazã despre acţiunile întreprinse, în urmãtoarea şedinţa a comisiei de atestare;
- coordoneazã desfãşurarea activitãţilor secretariatului comisiei de atestare.
ART. 11
Membrii comisiei de atestare au urmãtoarele drepturi şi obligaţii:
- sa participe la şedinţele comisiei de atestare, având drept de vot în adoptarea hotãrârilor acesteia;
- sa semneze procesele-verbale întocmite în cadrul fiecãrei şedinţe, pe baza cãrora se formuleazã rãspunsurile la cererile de atestare prezentate de agenţii economici;
- sa solicite consemnarea în procesele-verbale ale şedinţelor a opiniilor şi punctelor de vedere divergenţe fata de hotãrârile adoptate;
- sa îl anunţe în timp util pe preşedintele comisiei de atestare despre neparticiparea la şedinţa, în situaţiile în care problemele de serviciu sau alte probleme deosebite reclama acest lucru;
- sa primeascã o indemnizaţie de şedinţa, precum şi contravaloarea cheltuielilor de deplasare şi de cazare, pe baza de decont.

CAP. 3
Criterii de atestare
ART. 12
Atestarea agenţilor economici se va realiza în condiţii care sa garanteze capacitatea acestora de a executa lucrãri de exploatare a masei lemnoase pe picior, cu respectarea reglementãrilor legale din domeniul silvic.
ART. 13
Criteriile pe baza cãrora se vor lua hotãrârile comisiei de atestare sunt urmãtoarele:
a) calitatea de agent economic cu activitate în exploatarea forestierã;
b) bonitatea agentului economic, stabilitã în funcţie de raportul volum exploatat/volum atestat şi de respectarea legislaţiei silvice, dupã caz;
c) gradul de asigurare cu personal de specialitate necesar pentru executarea lucrãrilor de exploatare;
d) dotarea tehnica cu utilaje şi echipamente de lucru specifice pentru realizarea lucrãrilor de exploatare.

CAP. 4
Documentele necesare pentru atestare
ART. 14
În vederea obţinerii certificatului de atestare, agenţii economici au obligaţia de a prezenta secretariatului comisiei de atestare urmãtoarele documente:
a) cererea de atestare, întocmitã conform modelului prezentat în anexa nr. 1;
b) actele constitutive ale agentului economic, în copie;
c) certificatul de înmatriculare la oficiul registrului comerţului, în copie legalizatã;
d) situaţia asigurãrii cu personal de specialitate pentru activitatea de exploatare forestierã, conform modelului prezentat în anexa nr. 2;
e) situaţia asigurãrii cu utilajele active specifice pentru desfãşurarea activitãţii de exploatare forestierã şi transport tehnologic al lemnului, conform modelului prezentat în anexa nr. 3, inclusiv contractele de închiriere sau de leasing al unor utilaje specifice, dupã caz, în copie;
f) calculul capacitãţii anuale de exploatare forestierã şi transport tehnologic al lemnului;
g) situaţia contractãrii masei lemnoase pe picior în perioada atestarii, conform modelului prezentat în anexa nr. 4;
h) situaţia sancţiunilor pentru nerespectarea regulilor silvice de exploatare a masei lemnoase pe picior, conform modelului prezentat în anexa nr. 5.
ART. 15
Prezentarea incompleta a documentelor prevãzute la art. 14 şi a informaţiilor cuprinse în acestea determina respingerea cererii agentului economic respectiv.
ART. 16
Prezentarea de date eronate sau false în documentele menţionate la art. 14 determina respingerea cererii de atestare sau anularea certificatului de atestare emis, dupã caz.

CAP. 5
Procedura de atestare
ART. 17
În cadrul procedurii de atestare comisia de atestare va avea în vedere urmãtoarele etape:
a) analiza cererilor şi a documentaţiilor prezentate de agenţii economici;
b) solicitarea de informaţii suplimentare de la Regia Nationala a Pãdurilor cu privire la bonitatea agentului economic sau de alte informaţii considerate necesare, dupã caz;
c) discuţii purtate în plenul sau cu împuterniciţii fiecãrui agent economic, în vederea formãrii unui punct de vedere bine documentat;
d) dezbateri în plenul sau asupra fiecãrui caz analizat şi luarea hotãrârilor de eliberare a certificatelor de atestare sau de respingere a cererilor, cu precizarea motivelor care au condus la aceasta decizie.
ART. 18
Comisia de atestare este obligatã sa analizeze, sa hotãrascã şi sa comunice fiecãrui agent economic hotãrârea adoptatã, în termen de maximum 30 de zile de la data înregistrãrii cererii acestuia.
ART. 19
Perioadele de lucru stabilite potrivit graficului de şedinţe aprobat de preşedintele comisiei de atestare, precum şi programarea agenţilor economici pentru discuţii vor fi comunicate celor interesaţi, prin secretariatul comisiei de atestare.
ART. 20
(1) Reprezentanţii agenţilor economici prezenţi la discuţii în cadrul comisiei de atestare vor prezenta actul de identitate şi împuternicirea emisã de conducerea agentului economic respectiv.
(2) La discutiile purtate în cadrul comisiei de atestare împuterniciţii agenţilor economici vor prezenta originalele documentelor precizate la art. 14 lit. b), c) şi g), copiile de pe carnetele de munca ale personalului de specialitate sau viza direcţiei de munca şi protecţie socialã judeţene aplicatã pe formularul prezentat în anexa nr. 2, precum şi registrul de evidenta a utilajelor din dotare.
(3) Neprezentarea agenţilor economici la data, locul şi ora anunţate pentru discuţii atrage reprogramarea acestora la o alta data stabilitã de comisia de atestare. În cazul în care aceştia nu se prezintã nici la noul termen, comisia de atestare va proceda la respingerea cererilor de atestare.
ART. 21
(1) Concluziile analizelor şi hotãrârilor adoptate de comisia de atestare vor fi consemnate în procese-verbale semnate de toţi membrii prezenţi.
(2) Procesele-verbale vor fi înregistrate într-un registru special, ce se va pãstra la secretariatul comisiei de atestare. În acest registru se înscriu datele de baza privind agentul economic, elementele esenţiale privind forta de munca specializatã, starea materialã şi financiarã a acestuia, precum şi hotãrârea comisiei de atestare cu privire la eliberarea certificatelor de atestare sau de respingere motivatã a cererii de atestare.
ART. 22
(1) Membrii comisiei de atestare poarta intreaga rãspundere pentru hotãrârile luate.
(2) Hotãrârile comisiei de atestare sunt aduse la cunostinta celor interesaţi de cãtre secretariatul comisiei de atestare.
ART. 23
(1) Certificatele de atestare a agenţilor economici se întocmesc conform modelului prezentat în anexa nr. 4. Aceste certificate vor fi numerotate în ordine cronologicã şi vor fi consemnate într-un registru de evidenta special întocmit, ce se va pãstra la secretariatul comisiei de atestare.
(2) Valabilitatea certificatelor de atestare este de maximum 2 ani de la data emiterii, cu posibilitate de a fi revizuite sau anulate în acest interval, în cazurile în care condiţiile şi criteriile de atestare au suferit modificãri. Aceasta situaţie se constata în urma informaţiilor solicitate sau primite de la agenţii economici atestaţi, de la alte instituţii publice, precum şi de la administratorii fondului forestier naţional sau ai vegetatiei forestiere din afarã fondului forestier.
(3) Comisia de atestare, în urma sesizarilor primite, reevalueaza îndeplinirea condiţiilor şi criteriilor de atestare şi modifica sau anuleazã certificatul de atestare emis, într-o şedinţa extraordinarã.
(4) Cu 30 de zile înainte de expirarea valabilitãţii certificatului de atestare, agenţii economici pot solicita reînnoirea acestuia.
(5) În cazul pierderii certificatului de atestare, la solicitarea agenţilor economici comisia de atestare poate elibera un duplicat al acestuia, în baza declaraţiei legalizate privind pierderea şi anunţãrii pierderii într-un cotidian central.

CAP. 6
Dispoziţii finale
ART. 24
(1) Pana la finalizarea, conform graficului stabilit de preşedintele comisiei de atestare, a acţiunii de analiza a documentaţiilor de atestare ce se vor prezenta de cãtre agenţii economici existenţi la aceasta data, administratorii fondului forestier naţional sau ai vegetatiei forestiere din afarã fondului forestier vor putea admite la preselecţie agenţi economici care deţin certificate de atestare obţinute în baza reglementãrilor în vigoare la acea data sau în baza unei adeverinte provizorii eliberate de comisia de atestare, urmând ca pana la data licitaţiei sa prezinte certificatul de atestare.
(2) Secretariatul comisiei de atestare are obligaţia de a aduce imediat la cunostinta administratorilor fondului forestier naţional sau ai vegetatiei forestiere din afarã fondului forestier interesaţi denumirea agenţilor economici ale cãror cereri de reatestare au fost respinse, pentru a nu li se permite accesul la licitaţiile sau negocierile directe de vânzare a masei lemnoase pe picior.
ART. 25
Certificatele de atestare eliberate pana la data intrãrii în vigoare a prezentului ordin rãmân valabile pana la expirarea acestora sau pana la modificarea condiţiilor şi criteriilor de atestare în baza cãrora au fost emise.
ART. 26
Inspecţia de stat a pãdurilor şi Direcţia strategii şi reglementãri silvice vor sesiza conducerea Ministerului Apelor, Pãdurilor şi Protecţiei Mediului, în urma controalelor efectuate, asupra modului în care comisia de atestare şi administratorii fondului forestier naţional sau ai vegetatiei forestiere din afarã fondului forestier respecta dispoziţiile prezentului regulament.
ART. 27
(1) Comisia de atestare stabileşte, cu respectarea reglementãrilor legale, tarife de înscriere şi de atestare pentru agenţii economici, pe baza cheltuielilor efective generate de desfãşurarea acestei activitãţi.
(2) Din sumele încasate prin perceperea tarifelor aferente atestarii se acoperã cheltuielile privind remunerarea activitãţii membrilor comisiei de atestare şi ai secretariatului comisiei de atestare, cheltuielile de cazare şi de transport ale membrilor comisiei, cheltuielile de protocol, precum şi cheltuielile administrative, necesare pentru desfãşurarea în bune condiţii a activitãţii comisiei de atestare.
ART. 28
Anexele nr. 1-6 fac parte integrantã din prezentul regulament.


ANEXA 1
-------
la regulament
----------------


Agentul economic ................................
(denumire, telefon, fax)
Nr. ............ din ............................

CERERE DE ATESTARE
Subscrisã ................... (denumirea agentului economic şi forma juridicã), cu sediul în ................, (localitate, judeţ, strada, nr. etc.) înfiinţatã prin .............................(tip, nr., data emiterii) şi înregistratã la oficiul registrului comerţului .......................... la nr. ............., prezentam urmãtoarele elemente cu privire la situaţia actuala:
1. Date generale:
- actul constitutiv (statut, contract de asociere)
- vechimea în activitatea de exploatare forestierã ........ ani
- codul SIRUES ......................
- codul fiscal ...........................
- capitalul social subscris .......................
- banca ......................................
2. Obiectul de activitate ..............................................
............................................................................................................................................................. .
3. Masa lemnoasã pe picior exploatatã în ultimii 2 ani: .............. mc
4. Capacitatea anuala de exploatat.................... mc
5. Numãrul total de salariaţi ..............., din care, personal de specialitate în domeniul exploatãrii forestiere:
- ingineri ....................
- tehnicieni .................
- maiştri ......................
- muncitori calificaţi .........................
6. Baza materialã proprie (numãr):
- ferastraie mecanice .............
- tractoare forestiere ....................
- tractoare universale ...............
- incarcatoare (IFRON) ...............
- funiculare .........................
- autovehicule speciale pentru transportul materialelor lemnoase, cu o capacitate totalã de .......... tone
- animale de munca ................
- altele .................. .
În desfãşurarea activitãţii de exploatare forestierã ne angajãm sa respectam legislaţia silvicã privind exploatarea şi transportul masei lemnoase.
Anexãm la prezenta cerere urmãtoarele documente, conform prevederilor art. 14 din Regulamentul privind organizarea şi funcţionarea Comisiei de atestare a agenţilor economici în activitatea de exploatare forestierã, în vederea participãrii acestora la licitaţiile şi negocierile directe de vânzare a masei lemnoase pe picior sau la exploatarea masei lemnoase ca prestare de serviciu.


Semnatura autorizata şi ştampila
..................................



ANEXA 2
---------
la regulament
--------------


Agentul economic ............ Vizat


Direcţia judeteana de munca şi protecţie socialã

SITUAŢIA
asigurãrii cu personal de specialitate pentru activitatea de exploatare forestierã a lemnului
--------------------------------------------------------------------------------
Nr. Numele şi Data Pregãtirea Vechimea (ani)
crt. prenumele naşterii Funcţia de ----------------------------
specialitate în specialitate în unitate
--------------------------------------------------------------------------------
0 1 2 3 4 5 6
--------------------------------------------------------------------------------

NOTA:
Viza direcţiei judeţene de munca şi protecţie socialã nu este necesarã dacã la discutiile în cadrul comisiei de atestare sunt prezentate cãrţile de munca ale personalului de specialitate.

Data completãrii
....................... Semnatura autorizata şi ştampila
...................................


ANEXA 3
-------
la regulament
-------------


Agentul economic .............................


SITUAŢIA
asigurãrii cu utilaje active specifice pentru desfãşurarea activitãţii de exploatare forestierã şi transport tehnologic al lemnului


Nr. Denumirea şi marca Anul Anul Numãrul de Gradul
crt. utilajului de achizi înmatriculare de Observaţii
fabrica- tiei uzura
tie
--------------------------------------------------------------------------------
0 1 2 3 4 5 6
--------------------------------------------------------------------------------

Data completãrii
..................... Semnatura autorizata şi ştampila
....................................


ANEXA 4
--------
la regulament
--------------


Agentul economic ............. Certificatul de atestare
Seria ...... nr. ........

SITUAŢIA*)
contractãrii masei lemnoase pe picior în perioada atestarii


Direcţia Contractul Volumul contractat Viza direcţiei silvice
silvicã nr. .... ---------------------------------------------------------
din ..... Total Rasinoase Fag Cvercinee Alte Numele Semnatura
specii şi şi
prenumele stam-
pila
--------------------------------------------------------------------------------
1 2 3 4 5 6 7 8 9
--------------------------------------------------------------------------------

*) Însoţeşte certificatul de atestare a agentului economic şi se completeazã, la fiecare contractare de masa lemnoasã pe picior, şi de cãtre direcţia silvicã furnizoare.


ANEXA 5
-------
la regulament
-------------


Agentul economic ............... Vizat


Regia Nationala a Pãdurilor
Direcţia silvicã ............

SITUAŢIA
sancţiunilor pentru nerespectarea regulilor silvice de exploatare a masei
lemnoase pe picior
--------------------------------------------------------------------------------
Nr. Fapta Sancţiunea
crt. sancţionatã --------------------------------- Observaţii
amenda despãgubire
--------------------------------------------------------------------------------

Data completãrii
...................... Semnatura autorizata şi ştampila
..................................

NOTA:
Pentru aceeaşi fapta, sancţionatã de mai multe ori, amenzile şi despãgubirile se vor inregistra cumulat.


ANEXA 6
--------
la regulament
--------------


ROMÂNIA
COMISIA DE ATESTARE A AGENŢILOR ECONOMICI ÎN ACTIVITATEA DE EXPLOATARE FORESTIERĂ

CERTIFICAT DE ATESTARE
Nr. ........... din ..............
Comisia de atestare a agenţilor economici în activitatea de exploatare forestierã, constituitã în baza prevederilor Regulamentului de vânzare de cãtre Regia Nationala a Pãdurilor a masei lemnoase destinate agenţilor economici, aprobat prin <>Hotãrârea Guvernului nr. 695/1998 ,
în urma desfãşurãrii procedurii de atestare conform prevederilor Ordinului ministrului apelor, pãdurilor şi protecţiei mediului nr. .......... din data de ...............,
emite prezentul

CERTIFICAT DE ATESTARE
pentru agentul economic ......................................... (denumirea şi forma juridicã), cu sediul în ...............................................,
(localitatea, judeţul, strada, numãrul etc.) înfiinţat prin ...................
(numãrul actului constitutiv şi data emiterii acestuia) şi înregistrat la oficiul registrului comerţului la nr. ....................................... .
Atestam ca la data emiterii acestui certificat agentul economic .......................... îndeplineşte condiţiile prevãzute la art. 3 alin. (1) din Regulamentul de vânzare de cãtre Regia Nationala a Pãdurilor a masei lemnoase destinate agenţilor economici, aprobat prin <>Hotãrârea Guvernului nr. 695/1998 , şi are capacitatea de a exploata anual un volum brut de .............. mii mc masa lemnoasã pe picior, în condiţiile respectãrii reglementãrilor silvice.
Prezentul certificat este valabil pana la data de ......................, putând fi revizuit sau anulat în acest interval în cazul în care agentul economic ......................... nu mai îndeplineşte condiţiile de atestare.

Preşedintele comisiei de atestare,
...................................

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016