────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Clasa A Clasa B
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Parametrii Valorile parametrilor de Valorile parametrilor de
igiena şi calitate conform igiena şi calitate în
cerinţelor comunitare perioada de tranzitie
Conform Directivei 92/46/CE , Conform Ordinului ministrului
transpusa de Ordinul ministru- agriculturii, pãdurilor,
lui agriculturii, alimentaţiei apelor şi mediului nr. 1.106/
şi pãdurilor nr. 389/2002 2003 privind aprobarea
pentru aprobarea Normei Programului de acţiuni
sanitare veterinare privind pentru îmbunãtãţirea calita-
condiţiile de sãnãtate pentru tii şi salubritatii laptelui
producerea şi comercializarea materie prima, cu modifica
laptelui crud, a laptelui rile ulterioare
tratat termic şi a produselor
pe baza de lapte, şi Regula-
mentului 853/2004/CE , transpus
prin Hotãrârea Guvernului nr.
954/2005 privind aprobarea
Regulilor specifice de igiena
pentru alimente de origine
animala
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Numãrul total ≤ 100.000*a) ≤ 1.000.000*a)
de germeni în etapa a II-a pana la 31
(NTG per ml) decembrie 2006
30°C şi etapa a III-a de la 1
ianuarie 2007 pana
la 31 decembrie 2008
≤ 500.000*a)
în etapa a IV-a de la 1
ianuarie 2009 pana
la 31 decembrie 2009
≤ 100.000*a) de la
1 ianuarie 2010
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Numãrul de celule ≤ 400.000*b) ≤ 600.000*b)
somatice (NCS în etapa a II-a 2006 şi
per ml) etapa a III-a de la 1
ianuarie 2007 pana la 31
decembrie 2008
≤ 400.000*b)
de la 1 ianuarie 2009
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Punct de ≤ -0,515°C ≤ -0,515°C
congelare*)
(°C)
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Inhibitori**) Negativ Negativ
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────