Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
ORDIN nr. 666 din 29 iunie 2006 pentru aprobarea Normelor metodologice privind acordarea de stimulente personalului Administratiei Fondului pentru Mediu
EMITENT: MINISTERUL MEDIULUI SI GOSPODARIRII APELOR PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 595 din 10 iulie 2006
În temeiul prevederilor <>art. 12 alin. (5), (6) şi (7) din Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 196/2005 privind Fondul pentru mediu, aprobatã cu modificãri şi completãri prin <>Legea nr. 105/2006 , şi ale <>art. 5 alin. (8) din Hotãrârea Guvernului nr. 408/2004 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Mediului şi Gospodãririi Apelor, cu modificãrile şi completãrile ulterioare,
ministrul mediului şi gospodãririi apelor emite urmãtorul ordin:
ART. 1
Se aprobã Normele metodologice privind acordarea de stimulente personalului Administraţiei Fondului pentru Mediu, prevãzute în anexa care face parte integrantã din prezentul ordin.
ART. 2
Administraţia Fondului pentru Mediu va duce la îndeplinire prevederile prezentului ordin.
ART. 3
Prezentul ordin se publicã în Monitorul Oficial al României, Partea I.
p. Ministrul mediului şi gospodãririi apelor,
Attila Korodi,
secretar de stat
Bucureşti, 29 iunie 2006.
Nr. 666.
ANEXĂ
NORME METODOLOGICE
privind acordarea de stimulente
personalului Administraţiei Fondului pentru Mediu
CAP. I
Constituirea fondului de stimulente
ART. 1
(1) Fondul pentru acordarea de stimulente se constituie lunar, astfel:
a) prin reţinerea unei cote de 5% din sumele încasate prin executare silitã sau în cadrul procedurii reorganizãrii judiciare şi a falimentului;
b) prin aplicarea unei cote de 15% asupra majorãrilor de întârziere, stabilite cu titlu definitiv în timpul controlului şi încasate de Administraţia Fondului pentru Mediu, pentru diferenţele constatate.
(2) În sensul celor menţionate la alin. (1) lit. a), sumele încasate la bugetul Fondului pentru mediu prin executare silitã sunt cele încasate dupã comunicarea, în condiţiile legii, a somaţiei însoţite de copia de pe titlul executoriu, ca urmare a:
a) plãţii efective efectuate din propria iniţiativã de cãtre debitor;
b) plãţii efective efectuate de cãtre un terţ, persoanã fizicã sau juridicã, care îşi asumã obligaţia de platã în numele debitorului sau alãturi de acesta, potrivit legii, printr-un angajament de platã sau printr-un act încheiat în formã autenticã;
c) vãrsãmintelor efectuate de cãtre orice terţ, persoanã fizicã, societate bancarã sau altã persoanã juridicã, care deţine ori datoreazã sume de bani debitorului, ca urmare a înfiinţãrii popririi;
d) valorificãrii bunurilor mobile sau imobile în cadrul procedurii de executare silitã.
ART. 2
Totalul fondului de stimulente constituit conform art. 1 se repartizeazã dupã cum urmeazã:
a) o cotã de 85% pentru Administraţia Fondului pentru Mediu, care se utilizeazã pentru stimularea personalului propriu conform prezentelor norme metodologice;
b) o cotã de 15%, care se vireazã de cãtre Administraţia Fondului pentru Mediu autoritãţii publice centrale pentru protecţia mediului în vederea stimulãrii personalului, conform propriilor norme.
CAP. II
Utilizarea fondului de stimulente în cadrul Administraţiei Fondului pentru Mediu
ART. 3
Fondul de stimulente pentru personalul Administraţiei Fondului pentru Mediu se repartizeazã de cãtre conducãtorul acesteia, pe direcţii şi servicii, pe baza criteriilor stabilite în prezentele norme metodologice.
ART. 4
Aprobarea nominalã a stimulentelor se face de cãtre conducãtorul Administraţiei Fondului pentru Mediu pentru personalul din subordine, la propunerea conducãtorilor de compartimente.
ART. 5
Repartizarea fondului de stimulente personalului Administraţiei Fondului pentru Mediu se face pe baza urmãtoarelor criterii:
a) contribuţia efectivã la activitatea de identificare a debitelor, de urmãrire şi încasare prin executare silitã a debitorilor restanţi;
b) contribuţia personalã pentru aplicarea corectã a procedurilor de executare silitã;
c) contribuţia personalã la identificarea debitorilor şi a modalitãţilor optime de încasare prin executare silitã a acestora;
d) frecvenţa, valoarea şi dificultatea încasãrii debitelor din executarea silitã;
e) încasarea în timp cât mai scurt a majorãrilor de întârziere aplicate;
f) gradul de periculozitate şi de dificultate a acţiunilor de stabilire, urmãrire şi de executare silitã;
g) competenţa profesionalã doveditã şi disponibilitatea la îndeplinirea atribuţiilor;
h) contribuţia persoanelor la buna organizare şi funcţionare a activitãţii proprii;
i) timpul de muncã efectiv lucrat în luna sau în trimestrul pentru care se acordã stimulentele;
j) respectarea ordinii şi disciplinei muncii.
ART. 6
Cuantumul lunar al stimulentelor individuale poate fi:
a) cel mult 3 salarii de bazã pentru personalul de specialitate din cadrul Administraţiei Fondului pentru Mediu, care contribuie efectiv la realizarea veniturilor la bugetul Fondului pentru mediu, inclusiv pentru cei care ocupã funcţii de conducere, cu excepţia persoanelor care ocupã funcţii de demnitate publicã, numite în condiţiile legii, precum şi pentru personalul angajat în cadrul cabinetului demnitarului;
b) cel mult un salariu de bazã pentru personalul din cadrul Administraţiei Fondului pentru Mediu, care ocupã funcţii în structurile administrative, de aprovizionare, secretariat, deservire, tehnologia informaţiei, precum şi alte compartimente care contribuie la buna desfãşurare a activitãţii.
CAP. III
Plata stimulentelor
ART. 7
(1) Plata stimulentelor aprobate se face în cursul lunii sau al trimestrului curent pentru luna ori trimestrul precedent sau în lunile urmãtoare.
(2) Stimulentele nu fac parte din salariul de bazã, nu se suportã din fondul de salarii, iar asupra lor unitatea nu calculeazã contribuţii pentru asigurãri sociale de sãnãtate, contribuţii pentru asigurãrile sociale de stat, contribuţii pentru asigurãrile de şomaj şi nici contribuţii pentru asigurãrile de accidente de muncã şi boli profesionale.
(3) Stimulentele individuale acordate sunt supuse impozitãrii, potrivit legii, iar asupra lor se calculeazã contribuţia de asigurãri sociale de sãnãtate datoratã de angajat.
CAP. IV
Dispoziţii finale
ART. 8
(1) Înregistrarea în contabilitate a operaţiunilor privind utilizarea fondului de stimulente se efectueazã potrivit legislaţiei în vigoare.
(2) Sumele incluse în fondul de stimulente în mod necuvenit, prin nerespectarea reglementãrilor legale, vor fi deduse din fondul de stimulente existent în sold la data stabilirii mãsurii sau din cel ce se constituie în perioada urmãtoare, pânã la recuperarea şi virarea potrivit destinaţiei iniţiale.
(3) În cazurile în care, ulterior constituirii şi utilizãrii fondului de stimulente, instanţele judecãtoreşti au pronunţat hotãrâri definitive şi irevocabile de desfiinţare a titlurilor executorii sau a executãrii silite înseşi, sumele astfel constituite se deduc din fondul de stimulente, urmând destinaţia stabilitã de lege.
(4) Este interzisã acordarea de stimulente pânã la recuperarea integralã a sumelor incluse în mod necuvenit în fondul de stimulente.
(5) Personalul însãrcinat cu exercitarea controlului financiar preventiv din cadrul Administraţiei Fondului pentru Mediu are obligaţia de a verifica corecta constituire şi utilizare a fondului de stimulente şi de a nu permite constituirea şi, dupã caz, plata sumelor care nu se încadreazã în norme, informând despre aceasta conducerea ierarhic superioarã.
(6) Sumele rãmase necheltuite la finele lunii, respectiv ale anului, se reporteazã lunar şi anual, urmând sã fie utilizate cu aceeaşi destinaţie.
ART. 9
Administraţia Fondului pentru Mediu va vira cota stabilitã conform legii, lunar, pânã la data de 20 a lunii urmãtoare pentru luna precedentã, autoritãţii publice centrale pentru protecţia mediului.
ART. 10
Prevederile prezentului ordin se aplicã de la data intrãrii în vigoare a <>Ordonanţei de urgenţã a Guvernului nr. 196/2005 privind Fondul pentru mediu.
----
Newsletter GRATUIT
Aboneaza-te si primesti zilnic Monitorul Oficial pe email
Comentarii
Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect: